Peru legjava – Amazóniától a Machu Picchu-ig – 5 csillagos kalandtúra az inka Napfesztivál idején

Indulás: 2021/06/17
Utazás hossza: 11 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 12–14 fő
Ár:
2900
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Az Inti Raymi, a „Napfesztivál” az Inka Birodalom egyik legjelentősebb ünnepe volt, melyet az egyik legnagyobb tisztelettel övezett Istenüknek, Inti-nek szenteltek. Az év legrövidebb napján – a téli napfordulón –  köszöntötték az inka újévet is. Az inkák azért könyörögtek Inti-hez, hogy térjen vissza inka fiaihoz, hiszen az életet adó napsütés nélkül nem fejlődik a vetemény. A régi hagyományhoz hasonlóan, az Inti Raymi napjainkban is az új élet születésének ünnepe. Az Inti Raymi több ezer látogatót vonz az inka birodalom egykori fővárosába. Kézműves utazásunk során mi is kedvünk szerint válogathatunk a „Napfesztivál” színes programja közöttCusco-ban.

Perut kiemelkedően változatos tájai  és ökológiai rendszere, valamint az inka kultúra élő öröksége teszi a világ méltán egyik legkedveltebb turista célpontjává.

Kiemelt látnivalók:

 • dzsungeltúrák Amazóniában
 • a Szent Völgy inka kori városai
 • a rejtélyes Machu Picchu
 • az inka Napfesztivál Cusco-ban
 • az Andok csipkés hegycsúcsainak panorámája
 • hajókirándulás a Titicaca-tó úszó szigeteire
 • vendégségben a kecsua indiánoknál a Taquille-szigeten

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: *****
 • Szervíz: *****
 • Aktivitás: **

 

Részletes program

 • 1. nap Peru: Lima

  Az időeltolódás miatt indulásunk napján, az esti órákban érkezünk meg Európából Peru fővárosába, Limába. A repülőtérről szállásunkra utazunk. Vacsora után nyugovóra térünk, hogy kipihenjük a hosszú repülőút fáradalmait. (szállás: hotel)

 • 2. nap AMAZÓNIA: PUERTO MALDONADO – ÖKO LODGE

  Limából egy rövid repülőút után érkezünk Puerto Maldonado városába.  A gép ablakából a magasból csodálhatjuk meg az Andok hegyvonulatát és az Amazonas folyórendszerét. A dzsungel perui ,,fővárosának” repülőteréről rövid idő alatt megérkezünk a Madre De Dios folyó partjára. Buszunkat a kikötőben egy motoros kenura cseréljük, ezzel utazunk tovább  a folyón esőerdei üdülőnkbe.
  Délután vezetőkkel sétálhatunk a lodge tanösvényein, miközben bepillantást nyerhetünk az esőerdő gazdag növény- és állatvilágának elemeibe, vagy pihenéssel tölthetjük az időt a buja trópusi kertben megbúvó, minden kényelmet kiszolgáló bungalóinkban.
  Ízletes vacsoránkat az öko lodge éttermében szolgálják fel. Alkonyat után kenuba szállunk és a folyóról csodáljuk meg az Amazonas-medence folyóinak különleges ökoszisztémáját és a déli égbolt csillagképeit. Ha szerencsénk van, elemlámpáink fényében kajmánok szemei is felvillannak. (szállás: öko-lodge, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 3. nap AMAZÓNIA – TAMBOPATA NEMZETI PARK – DZSUNGELTÚRA – CANOPY SÉTÁNY – ÉJSZAKAI TÚRA

  Túra: táv 5-6 km, szint: 20 m

  Ne lepődjünk meg, ha hajnalban ragadozók ordítása és a majmok rikácsolása kelt minket, ami összevegyül a madarak hangjával. Amazónia esőerdejének közepén vagyunk, annyira, hogy házaink panoráma ablakain keresztül szó szerint ágyunkból figyelhetjük meg az ébredező természetet. Hogy fokozzuk az élményeket, kiadós svédasztalos reggelink után újabb kaland vár ránk a dzsungelben.
  Gumicsizmákat húzunk és újra motoros kenuba szállunk. Rövid utazás után kikötünk a Tambopata Nemzeti Park bejáratánál és innen gyalog vágunk neki az esőerdőnek. Egy közeli tóhoz túrázunk el, miközben helyi vezetőnk érdekes fákkal és növényekkel, például a sétáló pálmával, az esőerdő telefonkészülékével  és óriási fikuszokkal ismertet meg minket.
  Hosszú sétánk után kenukkal evezzünk körbe a tavon. A pálmafákkal szegélyezett tükörsima holtág a veszélyeztetett óriás folyami vidrák, a piros bőgőmajmok, a fekete kajmánok, a világ egyik legnagyobb édesvízi halának (Arapaima gigas), valamint ara papagájok és teknősök otthona. Dzsungeltúránk végére megértjük, hogy miért hívják a Madre de Dios folyó térségét ,,a biológiai sokféleség perui fővárosának”.
  A déli órákban érünk vissza szállásunkra. Hosszú kirándulásunk után egy frissítő zuhany, egy ízletes ebéd és a jól megérdemelt szieszta a programunk folytatása.
  Délután, amikor a fülledt trópusi időjárás kicsit enyhül a fák lombkoronájának szintje felé emelkedve, a magasból vetünk egy pillantást Amazónia áthatolhatatlan dzsungelére. Rövid folyami utazás után érjük el a közeli Canopy Sétányt, ahol falépcsőkön kapaszkodunk fel egy 30 méter magas toronyba. Innen hét függőhídon, melyek az óriási fák koronáit összeköti kötik össze indulunk egy izgalmas sétára. Alaposan kiélvezzük az élményt és a lélegzetelállító táj látványát, majd körbesétálunk a szomszédos látogató központban, ahol megismerhetjük a National Geographic és üdülőnk közös természetvédelmi projektjét.
  Vacsoránk után folytatódik amazóniai kalandunk. A lodge körüli rejtett ösvényeket végigjárva megismerkedünk az esőerdő ezernyi élőlényétől zajos éjszakai életével. (szállás: öko-lodge, ellátás : reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap A Szent Völgy inka kori emlékei: Quenco – Puka Pukara – Pisac

  Reggel a Madre De Dios folyón térünk vissza Puerto Maldonado városába motoros kenuval. Útban a repülőtér felé betérünk a Lepkeházba, ahol a színes rovarok százai között sétálhatunk egyet.
  Puerto Maldonado repülőterén elköszönünk Amazóniától és az inkák fővárosába repülünk. Innen egyenesen az alacsonyabb tengerszint feletti magasságon (2200- 2600 m) elhelyezkedő Szent Völgybe utazunk. A Cusco-t a Machu Picchu-val összekötő völgy térségében találhatóak a legszebb inka kori épületegyüttesek. Körbejárjuk Quenco titokzatos sziklatemplomát, sétálunk egyet Puka Pukara, a Vörös Erőd romjainál. Eukaliptusz erdőkön keresztül érkezünk meg az Urubamba-völgy bejáratához, Pisac kisvárosáig. Szállásunk a Pisac főterén álló vendégházban lesz. Napunk hátralévő részét nézelődéssel és ajándékvásárlással tölthetjük Peru legnagyobb kézműves piacán, ahol kedvünkre válogathatunk az ezüst ékszerek, alpaka takarók és vibrálóan színes textíliák között. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 5. nap A Szent Völgy inka kori emlékei: Pisac – Ollantaytambo

  Reggel Pachacuti, az államalapító Inka palotáját járjuk végig a Pisac fölé emelkedő hegycsúcson. Óriási földművelő teraszok között sétálunk, miközben az inkák szent völgyének lélegzetelállító panorámájában gyönyörködhetünk.
  Ezután folytatjuk utazásunkat az Urubamba-folyó mentén, amely valamikor az Inka Birodalom „éléskamrája” volt. Kecsua falvakon és gondosan megművelt, gazdagon termő földeken keresztül érkezünk meg az eredeti formáját leginkább megőrző inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. A völgy itt már teljesen összeszűkül, a cukorsüveg alakú hegyek a fejünk fölé tornyosulnak. A naplemente Ollantay, a híres inka hadvezér erődítményének Naptemplomában ér minket. Este mindenképp érdemes az inka kori településének utcáin sétálni. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Machu Picchu

  Ollantaytambo-ból nem vezet közút a Machu Picchu-hoz. Ezért reggel vonattal utazunk Aguas Calientes kisvárosába. Itt buszra szállunk, így érkezünk meg az Urubamba-folyó fölé magasodó hegygerincre épült inka városhoz, a Machu Picchu-hoz. Idegenvezetőnk elkísér minket a Három ablak templomához, a Kondor templomhoz, az Intihuatana-hoz és közben mesél erről a letűnt kultúráról. A közös városnézés után önállóan járhatjuk végig az óriási épületegyüttest. Érdemes keresni egy békés helyet, ahonnan háborítatlanul csodálhatjuk meg Machu Picchu-t, a környező hegyeket és a rohanó folyót. Délután Aguas Calientes-ben újra vonatra szállunk és Ollantaytambo-ba utazunk. (ellátás: reggeli)

 • 7. nap A Szent Völgy inka kori emlékei: Ollantaytambo – Maras – Moray – Chinchero – Cusco

  Ollantaytambo-ból a Vilcabamba hegyláncon keresztül utazunk visszak az inkák fővárosába. Közel 3 700 méter tegerszint felleti magasságra autózunk Moray kör alakú teraszaihoz, melyeket az inkák állítólag mezőgazdasági laboratóriumként használtak. Ezután megnézzük a Salinas sólepárló medencéket, melyeket a hegyi indiánok az inka időktől a mai napig használnak. A teraszok vizét magas sótartalmú források táplálják. A víz lefolyik a domboldalon, a teraszokon kialakított medencék megtelnek, majd a víz elpárolog és a teknőben ott marad a só. Látogatásunk során is találkozunk majd olyan családdal, aki éppen sót gyűjt. A medencék generációról generációra öröklődnek a családon belül, karbantartásuk pedig közösségi feladat. Miközben a különleges látvánnyal vagyunk elfoglalva, el ne felejtsünk vásárolni egy kis zacskó hamisítatlan marasi sót!
  Egy rövid pihenő idejére megállunk a textilszövéssel foglalkozó városkában, Chinchero-ban. Az inkák a szivárvány hazájaként emlegették Chinchero-t. Körbesétálunk a kisvárosban, ahol az inka romok mellett egy, a gyarmati korban épített templom is található.
  Cusco-ban elfoglaljuk a Főtér közelében lévő szállásunkat, majd városnézésre indulunk a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökség listáján is szereplő óvárosban. Elsétálunk a Katedrálishoz, a Tudás Házához, a Nap Szüzeinek Házához, valamint a Naptemplomhoz és persze megkeressük a híres, gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 8. nap Cusco – Sacsayhuaman – Napfesztivál

  Egész napunkat az  Inti Raymi ünnepi forgatagában töltjük. Az Inka Birodalom fennállásának idején Cusco-ban az Inti Raymi egyike volt a négy legfontosabb vallási ceremóniának. Ahogyan arról a krónikás, Garcilaso de la Vega beszámol, Pachacuti Inka az újév megünneplésére hozta létre a ceremóniát, mely egyben az inkák mitikus teremtéstörténetét is szimbolizálta. A táncokkal és körmenetekkel színesített ünnepségsorozat kilenc napon át tartott. Pachamamának, a Földanyácskának is ekkor mutatták be a jó termést biztosító állatáldozatokat.
  Az Inti Raymi-t az inka hagyományok szerint rendezik meg napjainkban is a téli napforduló idején. A körmenet a Naptemplom-tól indul és a Főtér érintésével éri el a Sacsayhuaman-t, a Cusco felett magasodó inka erődöt. Az „inka uralkodói párt” díszes trónusokon viszik körbe a város utcáin, a bámészkodó tömeget pedig zenészek és táncosok szórakoztatják. A fő ceremóniára a Sacsayhuamanban kerül sor, ahol az inkák a földanyához, Pachamamához imádkoznak és „áldozatot” mutatnak be neki a jó termés reményében. (ellátás: reggeli)

 • 9. nap CUSCO – Wirakocha-ösvénye – CHUQUITO

  Az inka uralkodók beavatási útvonalán indulunk Cusco-ból a Titicaca-tóhoz. A mitológia szerint ebből a tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 7 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legjelentősebb prekolumbián kultúráját és egy óriási birodalmat építsenek. Megkoronázása előtt minden inkának végig kellett járnia az  „Anya-tó” és az Inka Birodalom fővárosa közötti zarándokutat. Utazásunk alatt az inka korból származó építészeti emlékek – egykori postaállomások, raktárak, templomok – sora között utazunk, miközben az Andok csipkés csúcsainak panorámájában gyönyörködhetünk. Ebédünket egy vendégházban fogyasztjuk el, rövid pihenőt tartunk Wirakocha Templománál és a La Raya – hágón (4320 m). A késő délutáni órákban érkezünk meg Puno-ba, ahonnan már csak egy rövid utazás (15 perc) várnk ránk a kényelmes, tóparti hotelünkbe, Chuquito-ba. Este elsétálhatunk a „Termékenység templomához“ és megnézhetjük a főtéren álló, 16. században épült templomot is. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 10. nap Titicaca-tó: Uros szigetek – Taquille-sziget – Chuquito

  Egész napos hajókirándulásra indulunk a Titicaca-tavon. Először a híres úszó szigetek egyikére látogatunk el. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le a Titicaca-tó partján, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Ezek a nádból készült szigetek az itt élő indiánok otthonai napjainkban is. Hajónkkal kikötünk az egyik család vízen lebegő otthonán. Körbesétálunk a szigeten és meghallgatjuk vendéglátóink meséjét az uro indiánok történetéről és hagyományairól.
  Ezután tovább hajózunk a Taquille-szigetre, ahol ajmara indiánok egy csoportja él a nyugati ember számára utópisztikusnak tűnő közösségben. Felsétálunk a sziget központi falujába és megismerkedünk a közösség ősi szokásaival és a Világörökség részét képező népművészetével. Ebéd után vissza hajózunk Puno-ba, majd hangulatos tóparti hotelünkbe. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 11. nap Puno – Lima – hazautazás/ Galápagos-szigetek

  Ha repülési menetrendünk megengedi, délelőtt sétálunk egyet Puno belvárosában, majd a közeli Juliaca repülőterére utazunk. Először Lima-ba repülünk, innen kezdjük meg Európába tartó utazásunkat. Vagy folytatjuk kalandunkat a természetbúvárok paradicsomában, a Galápagos-szigeteken. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást bérelt buszokkal
  • a szállásokat 3 és 4* -os hotelekben és vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • 10 reggelit, 3 ebédet, 2 vacsorát
  • a Tambopata Nemzeti Park belépőt
  • a 3 nap/2 éjszakás dzsungel programot egy luxus lodge-ban, 2 személyes bungallókban, teljes ellátással
  • a Szent Völgy inka kori emlékeinek belépőjét
  • a 4 napos Szent Völgy kirándulást bérelt busszal
  • a részletes leírásban szereplő programokat
  • 1 darab Machu Picchu belépőt
  • 2 darab Machu Picchu buszjegyet
  • 2 darab Machu Picchu vonatjegyet Aguas Calientes és Ollantaytambo között
  • a Wirakocha Templom belépőt
  • a hajókirándulást a Titicaca-tavon az Uros és a Taquille szigetekre
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és az illeték árát
  • a Lima – Puerto Maldonado, a Puerto Maldonado – Cusco és a Juliaca – Lima repülőjegyek és illetékek árát
  • a belépőt az Inti Raymi Fesztiválra: 300 – 400 USD/ fő
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 70 USD/ résztvevő
  • a programban nem szereplő étkezéseket és italfogyasztást
 • Fakultatív programok
  • Cusco – Inti Raymi Fesztivál belépő: 300 – 400 USD/ fő
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Lima – Budapest repülőjegy ára: 330 000 Ft -tól
  • a Lima – Puerto Maldonado, Puerto Maldonado – Cusco és a Juliaca – Lima repülőjegyek ára illetékkel: 600 USD-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Peruba
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 900 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 160 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60 %-a (1 740 USD)
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget. Az indulás előtti 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 90-61. napok között a Részvételi díj 20 %-a,
  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50 %-a,
  • 35-16. napok között a Részvételi díj 75 %-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  12-60 év

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • a repülőjegyek megvásárlását irodánk vállalja
  • menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner repülőjegy értékesítő partner irodánkon keresztül foglalod le a nemzetközi repülőjegyed
 • Szervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt angolul beszélő helyi idegenvezetők és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • Valuta, költőpénz
  • Peru hivatalos fizetőeszköze a Sol (1 PEN = kb. 90 Ft)
  • USD vagy Euro kivitelét javasoljuk, bankkártyával is több helyen lehet fizetni
  • a perui pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes USD címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 400 USD
 • Szállások, ellátás
  • 8 éjszakát 3 és 4* -os hotelekben és hangulatos vendégházakban töltünk, 2 ágyas szobákban
  • 2 éjszakát egy 4* -os lodge bungalóiban töltünk Amazóniában
  •  az utazás ára 10 reggelit és 3 ebédet és 2 vacsorát tartalmaz a részletes programleírás  szerint
 • Közlekedés
  • bérelt buszokkal és hajóval, turista vonattal és menetrend szerinti repülőjárattal
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: -6 óra
  • kommunikáció: Peruban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • KAPCSOLÓDÓ

  Az Inti Raymi-ról a “Az inka kultúra élő öröksége, a Napfesztivál Peruban” című bejegyzésünkben olvashatsz.

 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • Számlatípus: folyószámla
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • HUF Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017

   

2015 | site by stromi.design