Alaszka és Yukon legjava – 5 csillagos kalandtúra

Indulás: 2020/07/18
Utazás hossza: 15 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 10-12 fő
Ár:
4900
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Egy fantasztikus utazás Yukon és Alaszka végeláthatatlan és változatos tájain, a Csendes-óceán partvidékétől a sarkvidéki tundráig és vissza. Hófödte hegycsúcsok, gyönyörű fenyőerdők és zúgó vízesések között utazunk miközben látványos kirándulásokra indulunk, hajóval járjuk be Alaszka csodálatos partvidékét, repülőgépből csodálhatjuk meg Kanada legmagasabb hegyeit és a világ legnagyobb, nem sarkvidéki jégtakaróját.

 

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Kanada – Yukon: Whitehorse

  Isten hozott Whitehorse-ban! A repülőtérről  transzfer visz el minket a szállodába. Este összeülünk, megismerkedünk egymással és megbeszéljük az úttal kapcsolatos részleteket. (szállás: hotel)

 • 2. nap Whitehorse – Kluane jégmező sétarepülés – Haines Junction

  Reggeli után még jut egy kis időnk arra, hogy felfedezzük Yukon fővárosának nevezetességeit, például a gyönyörűen restaurált tehergőzöst, a Klondike II.-t vagy a McBride Múzeumot. Kora délután tovább indulunk északnyugat felé. Útközben megállunk a Million Dollar-vízesésnél és a vad sodrású Tatshenshini-folyónál, de utunk fénypontja talán Klukshu faluja ahol a Champagne Aishihik indiánok a mai napig folytatják őseik lazachalászati hagyományait. Úti célunk a Haines Junction, a Kluane Nemzeti Park kapuja. Ha időnk – és persze az időjárás – engedi, akkor akár repülőgépből is megcsodálhatjuk Kanada legmagasabb hegyeit és a világ legnagyobb, nem sarkvidéki jégtakaróját.(szállás: hotel)

 • 3. nap Haines Junction – Alaszka: Tok

  Reggel elindulunk a 80 km hosszú Kluane-tó mentén Tok felé. A Sheep-hegynél [Juh-hegy] megállunk, hogy megcsodáljuk az alaszkai vadjuhokat. Amennyiben az előző nap az időjárás nem engedte volna, úgy ma újra lehetőségünk nyílik egy sétarepülésre a Kluane jégmező felett. Ezután tovább folytatjuk utunk nyugat felé az alaszkai autópályán. Beaver Creeknél lépjük át a határt és így érkezünk el ma esti szálláshelyünkre, Tokba. (szállás: hotel)

 • 4. nap Tok – Valdez

  Kora reggel indulunk útnak. A lenyűgöző Wrangell-vonulaton át jutunk el ismét a Csendes-óceánhoz és Valdez kikötővárosához. A régió nem véletlenül kapta a „kicsi Svájc” becenevet. Gyönyörű vízesései, érintetlennek ható természeti csodái és lenyűgöző hegyei feledhetetlen látványt nyújtanak. (szállás: hotel)

 • 5. nap Valdez – William herceg-öböl hajókirándulás – Seward

  A komppal járjuk be a csodálatos William herceg-öblöt, Alaszka egyik leglátványosabb természeti csodáját. Az part mentén haladunk, így megfigyelhetjük a College-fjord gleccsereit. Az egyik legszebb közülük a hatalmas Columbia-gleccser, de utunk során a vadvilág képviselőivel is találkozhatunk: vidrák, borjúfókák, oroszlánfókák, sőt akár bálnák is felbukkanhatnak a vízben vagy a parton. Partraszállás után zúgó vízesések, hófödte hegycsúcsok és gyönyörű fenyőerdők között utazunk  a Kenai-félszigeten fekvő szállásunkra. (szállás: hotel)

 • 6. nap Seward – Kenai Fjordok Nemzeti Park hajózás – Anchorage

  A tengeri élőlények szerelmesei ma részt vehetnek egy hatórás hajózáson a Kenai Fjordok Nemzeti Park területén, ahol fókák, oroszlánfókák, tengeri vidrák, orkák/gyilkos bálnák és hosszúszárnyú bálnák élnek, de a madarak sem maradhatnak el. Fehérfejű rétisasok, rissák és lundák várják a kíváncsi szemeket. A parton gyakran megpillanthatunk egy-egy jávorszarvast vagy fekete medvét. A túra egyik fénypontja a Bear-gleccser, ahol a jégnek csapódó víz hatalmas hullámokban vetül vissza.
  A hajókirándulás után a Kenai-félszigeten keresztül utazunk a lenyűgöző látványt kínáló Turnagain Armhoz. A hely nevének jelentése „ismét visszafordulunk”. Azért kapta ezt a reményvesztett nevet, mert ez is egy kudarccal végződő kísérlet helyszíne volt az Északnyugati-átjáró évszázados keresésének krónikájában.

  Délután sétálgathatunk Alaszka legnagyobb városában, Anchorage-ban. Érdemes meglátogatni az Alaska Sea Life Centert is, aminek sósvizű akváriumaiban közelről is megcsodálhatjuk az oroszlánfókákat, tengeri vidrákat és a lundákat. (szállás: hotel)

 • 7. nap Anchorage – Denali Nemzeti Park – sétarepülés

  A George Parks autóutón haladva érjük el a Denali Nemzeti Parkot. Útközben végtelen alpesi tájak mellett haladunk el. A park bejáratától lehetőségünk nyílik rá, hogy sétarepülésre induljunk Észak-Amerika legmagasabb hegye, a 6193 méteres Denali (Mount McKinley) körül. Az éjszakát a park közelében lévő hotelben töltjük. (szállás: hotel, 2 éj)

 • 8. nap Denali Nemzeti Park

  Utazásunk egyik fénypontja a Denali Nemzeti Park, Észak-Amerika legnagyobb csúcsának otthona. Egész napunkat ezen a valóban szemet gyönyörködtető természetvédelmi területen töltjük. A park  számos túralehetőséget kínál, a Thorofare-hagóhoz vezető túrától a tundra élővilágának felfedezését ígérő sétákig. 

 • 9. nap Denali Nemzeti Park – Fairbanks

  Folytatjuk utunkat a George Parks autóúton. Nenanában megállunk, hogy megnézzük az Alaszkai Vasúttörténeti Múzeumot. Kora délután érünk Fairbanksbe, a Sarkkörtől 320 kilométerre, délre fekvő városkába. A nap hátralévő részében mindenki a saját tempójában fedezheti fel ezt a festői városkát. Érdemes ellátogatni az Alaszkai Szánhúzókutya Múzeumba, vagy megkóstolni a helyi ínyencségeket a számos hangulatos étterem egyikében,de feledhetetlen pillanatokat szerezhetünk egy lapátkerekes hajón hajózva a Chena-folyón, vagy a Malemute Saloon Aranyláz illetve az északi fény csodáinak szentelt Crown of Light kiállításának megtekintésével is. (szállás: hotel)

 • 10. nap Fairbanks – Delta Junction – Kanada: Dawson City

  Reggel még sétálunk egyet Fairbanks utcáin, majd dél felé vesszük az irányt. Mérföldeken keresztül utazunk tavak és folyók mentén egészen Delta Junctionig, ahonnan ismét az alaszkai autópályán haladunk tovább. Delta Junctionben megnézzük a helyi látogatóközpontot. Az út következő szakasza a nyílt tundra végtelen horizontján vezet majd, a Top of the World [a világ teteje] autóúton. Áthaladunk két kanyargós utcájú kisvároson, Chicken-en és Action Wade Camp-en, majd a kontinens legmagasabban fekvő határátkelőjénél, Little Gold Creeknél lépjük át a határt. Ezután komp visz át minket a Yukon-folyón Dawson Citybe. (szállás: hotel, 2 éj)

 • 11. nap Dawson City

  A Klondike és a Yukon folyók találkozásánál felvő legendás kisvárosban az aranyláz még ma is tart. Mi is szerencsét próbálhatunk, hátha sikerül aranyat mosnunk a folyókban! De – hogy ne csak a szerencsevadászatról szóljon a nap – felkeressük Bonanza Creeket, Jack London házát, a város múzeumát és a Midnight Dome-ot is. Hagyunk időt a sétálgatásra is, hiszen a barátságos kisváros megérdemli, hogy sietség nélkül rójuk utcácskáit. A gyönyörűen felújított Palace Grand színházban zenés előadásokat kínálnak a századforduló stílusában, de ellátogathatunk Dawson híres „bűnbarlangjába” a Diamond Tooth Gertie’s-be, ahol kán-kánt táncoló lányok szórakoztatják a közönséget. 

 • 12. nap Dawson City – Dempster Highway

  Ma tovább utazunk észak felé, a sarkvidéki tundra peremvidékére.  A vadságában is gyönyörű Dempster autóúton haladunk a Tombstone Természetvédelmi Területen keresztül. Az estét Dawson City közelében töljük, egy hotelben. (szállás: hotel)

 • 13. nap Dempster Highway – Whitehorse

  Reggel elindulunk utunk utolsó szakaszára. Dél felé vesszük az irányt. A Whitehorse-ig tartó út jó részét a Yukon-folyó mellett tesszük meg. Jó néhány kilátópontnál megállunk majd, hogy megcsodálhassuk a minket körülvevő tájat. (szállás: hotel, 2 éj)

 • 14. nap Skagway

  Egynapos kirándulásra indulunk a White-hágón keresztül Skagway-be. Útközben hóborította hegyeket, csipkés kanyonokat és smaragdzöld tavakat láthatunk, de a világ talán legkisebb sivataga sem utolsó látvány! Úti célunk a Klondike-i aranyláz kapuja, ahol a pionírok szellemisége ma is él. A város sok látnivalót kínál, beleértve az eredeti épületeket, melyeket a Gold Rush Nemzeti Történelmi Park örzött meg. 1897 és 1898 között a világ minden tájáról emberek települtek Yukonba és Alaszkába. A park megőrzi a múltbeli történelmi városépet, tájképeket, ösvényeket, tárgyakat és történeteket, amelyeket a látogatás során részletesen felfedezhetünk. Ráadásul rengeteg növény- és állat található a parkban, és lehet, hogy találkozhatunk a medvékkel.
  Természetesen meglátogathatjuk a történelmi kocsmák egyikét, például az egykori híres bordélyházat, a Red Oniont.

 • 15. nap Whitehorse – hazautazás

  Transzfer a repülőtérre. Utunk végén még lehetőségünk nyílik egy kis vásárlásra Whitehorse városában. 

   

Csapat

 • PURNHAUSER ZSÓFI Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzfereket Whitehorse-ban a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • 14 éjszaka szállást közép kategóriás hotelekben, motelekben és vendégházakban
  • utazásunk összesen 14 reggelit tartalmaz
  • a hajókirándulást a Prince William-öbölben
  • a városnézést Dawson City történelmi negyedében
  • a nemzeti parkok belépőit
  • a Dawson City Múzeum belépőjegy
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ résztvevő
 • Fakultatív programok/ Belépők
  • Whitehorse – Klondike II. Múzeum: 15 CAD
  • Whitehorse – McBride Múzeum: 10 CAD
  • Nena – Alaszkai Vasúttörténeti Múzeum: 20 CAD
  • Fairbanks – Alaszkai Szánhúzókutya Múzeum: 20 CAD
  • Fairbanks – Alaszka Múzeum: 12 USD
  • Fairbanks – Hajótúra a Chena folyón: 65 USD
  • Dawson City – Dredge No. 4: 20 CAD
  • Dawson City – Aranymosás: 18 CAD
  • Kluane Nemzeti Park gleccser repülés: 200 CAD
  • Anchorage Múzeum: 18 USD
  • Szánhúzó show/látogatás (Martin Buser): 48 USD
  • Denali Nemzeti Park gleccser sétarepülés: 310 USD-tól
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Whitehorse – Budapest repülőjegy ára illetékkel 380 000 Ft-tól
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgároknak a Kanadába való belépéshez Eelektronikus Beutazási Eengedély (ETA) szükséges
  • az engedélyt az interneten lehet igényelni : 7 CAD
  • az ETA engedélyt az utazás előtt online lehet megkérni: 14 USD
  • bővebb információ: Goverment of  Canada
  • magyar állampolgárnak az USA-ba való belépéshez szükséges Elektronikus Utazási Engedély (ESTA) szükséges
  • az ESTA engedélyt az utazás előtt online lehet megkérni: 14 USD
  • bővebb információ: https://estavisa.hu
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek

  RÉSZVÉTELI DÍJ: 4 900 USD

  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 960 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (2 940 USD)
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között az utazás teljes árának 20%-a,
  • 35-26. napok között az utazás teljes árának 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén az utazás teljes árának 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  18-60 év

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáidról jelentkezéskor mindenképp egyeztesd túravezetőnkkel.

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat,  akkor is, ha nem repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Valuta, költőpénz
  • Kanada hivatalos fizetőeszköze a kanadai dollár (1 CAD = 210 Ft)
  • Alaszka hivatalos fizetőeszköze az amerikai dollár (1 USD = 280 Ft)
  • a CAD  és USD kivitelét javasoljuk
  • ajánlott költőpénz: 600 USD + fakultatív programok árai
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
 • Szállások, ellátás
  • 14 éjszakát közép kategóriás hotelekben, motelekben és vendégházakban töltünk, 2 ágyas szobákban
 • Közlekedés
  • egy 15 fős bérelt kisbusszal, helyi sofőrrel
 • Túraszervezés
  • a túrát helyi utazási iroda bevonásával szervezzük meg
  • az utazás deje alatt egy magyar túravezető is rendelkezésedre áll
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: Alaska -8 óra, Yukon -8 óra
  • kommunikáció: az angol és a francia a hivatalos nyelv
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • Időjárási körülmények
  • Átlaghőmérséklet – július-augusztus:
  • Yukon: 18°C – 6°C – átlag nappali hőmérséklet: 14 °C
  • Seward: 17°C – 11°C – átlag nappali hőmérséklet: 15 °C
  • Anchorage: 18°C – 10°C – átlag nappali hőmérséklet: 14 °C
  • Denali Nemzeti Park: 18°C – 9°C – átlag nappali hőmérséklet: 15 °C
 • Jelentkezés az utazásra
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  Számlavezető bank neve: MKB Bank
  Bank címe: WestEnd City Center. 1062 Budapest, Váci út 1-3.

  • HUF Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám: HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design