Alaszka, Yukon Overland – A komplett északi kalandtúra

Indulás: 2020/08/01
Utazás hossza: 22 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 10-12 fő
Ár:
3900
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Ez az út az észak megismerésére vágyók álma! Egy fantasztikus három hetes utazás Yukon és Alaszka végeláthatatlan és változatos tájain, a Csendes-óceán partvidékétől a sarkvidéki tundráig és vissza.

Utunk során a nagyvárosoktól távol eső autóutakon kalandozunk majd, esténként tábortüzet gyújtunk, lélegzetelállító természeti környezetben fogyasztjuk el elemózsiánkat és felkeressük az egykori északi aranyláz városkáit, amelyek hangulata még ma is a múltat idézi. Hagyd, hogy az igazi észak és az éjféli napfény elvarázsoljon!

 

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: **
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap Kanada – Yukon: Whitehorse

  Isten hozott Whitehorse-ban! A repülőtérről  transzfer visz el minket a szállodába. Este összeülünk, megismerkedünk egymással és megbeszéljük az úttal kapcsolatos részleteket. A Winterlong sörfőzdébe mindenképp érdemes beköszönni, ugyanis Kanada észak-nyugati részén is végigsöprő kézműves sör forradalom Whitehorse városát is sújtotta. (szállás: hotel)

 • 2. nap Whitehorse – White-hágó – Alaszka: Skagway

  Reggeli után még jut egy kis időnk arra, hogy felfedezzük Yukon fővárosának nevezetességet, például a gyönyörűen restaurált tehergőzöst, a Klondike II.-t vagy a McBride Múzeumot. Kora délután továbbindulunk dél felé, a White-hágón keresztül Skagway-be. Út közben hóborította hegyeket, csipkés kanyonokat és smaragdzöld tavakat láthatunk, de a világ talán legkisebb sivataga sem utolsó látvány! Úti célunk a Klondike-i aranyláz kapuja, ahol a pionírok szellemisége ma is él. Este meglátogathatjuk a történelmi kocsmák egyikét, például az egykori híres bordélyházat, a Red Oniont. (szállás: kemping)

 • 3. nap Skagway – Lynn-fjord – Haines – Haines Road

  Komppal kelünk át a Lynn-fjordon. Egy kis szerencsével láthatunk fókákat, bálnákat, fehérfejű rétisast vagy akár egy hatalmas alaszkai barna medvét, hiszen azok előszeretettel tanyáznak a part mentén. Haines az északnyugati partvidék tlingit indián kultúrájának egyik fontos központja: gyakran láthatunk totemoszlop-faragó bemutatókat illetve hagyományos táncelőadásokat is. Hainest magas hegyek veszik körül. A város a Chilkat-folyó torkolatánál fekszik, ahol nyár vége felé több ezernyi vándorló lazac vonzza a fehérfejű rétisasokat. A folyó felett vitorlázó fenséges madarak látványa feledhetetlen élmény! (szállás: kemping)

 • 4. nap Haines Road – Chilkat-hágó – Haines Junction

  Kora délután elindulunk a magasan fekvő Chilkat-hágó felé. Út közben megállunk a Million Dollar-vízesésnél és a vad sodrású Tatshenshini-folyónál, de napunk fénypontja Klukshu faluja, ahol a Champagne Aishihik indiánok a mai napig folytatják őseik lazachalászati hagyományait. (szállás: kemping)

 • 5-6. nap Kluane Nemzeti Park – gyalogtúra/ rafting

  A Haines Junction a Kluane Nemzeti Park kapuja. Itt lesz az alaptáborunk, a következő két napban innen indulunk ennek a végtelen nemzeti parknak a felfedezésére. Az egyik magashegyi völgybe vezető túra során léthatunk alaszkai vadjuhokat, karibukat, farkasokat, sőt grizzly medvét is. Ha időnk – és persze az időjárás – engedi, akkor akár repülőgépből is megcsodálhatjuk Kanada legmagasabb hegyeit és a világ legnagyobb, nem srakvidéki jégtakaróját. A kalandvágyókra pedig rafting-túra vár a Tatshenshini-folyón. (szállás: kemping, 2 éj)

 • 7. nap Haines Junction – Kluane jégmező sétarepülés – Tok

  Reggel elindulunk a Kluane-tó mentén Tok felé. A Sheep-hegynél [Juh-hegy] megállunk, hogy megcsodáljuk az alaszkai vadjuhokat. Amennyiben az előző nap az időjárás nem engedte volna, úgy ma újra lehetőségünk nyílik egy sétarepülésre a Kluane jégmező felett. Ezután tovább folytatjuk utunk nyugat felé az alaszkai autópályán. Beaver Creeknél lépjük át a határt és így érkezünk el ma esti szálláshelyünkre, Tokba. (szállás: kemping)

 • 8. nap Tok – Valdez

  Kora reggel indulunk útnak. A lenyűgöző Wrangell-vonulaton át jutunk el ismeét a Csendes-óceánhoz és Valdez kikötővárosához. A régió nem véletlenül kapta a „kicsi Svájc” becenevet. Gyönyörű vízesései, érintetlennek ható természeti csodái és lenyűgöző hegyei feledhetetlen látványt nyújtanak. (szállás: kemping, 2 éj)

 • 9. nap Valdez – William herceg-öböl hajókirándulás – Valdez

  Komppal járjuk be a csodálatos William herceg-öblöt, Alaszka egyik leglátványosabb természeti csodáját. Az part mentén haladunk, így megfigyelhetjük a College-fjord gleccsereit. Az egyik legszebb közülük a hatalmas Columbia-gleccser, de utunk során a vadvilág képviselőivel is találkozhatunk: vidrák, borjúfókák, oroszlánfókák, sőt akár bálnák is felbukkanhatnak a vízben vagy a parton. Partraszállás után ellátogatunk a Portagegleccserhez. 

 • 10. nap Valdez – Kenai Fjordok Nemzeti Park gyalogtúra/ hajózás – Seward

  Túra táv: 2 km, szint: fel 100 m, le 100 m
  Menetidő:  1 óra

  Dél felé vesszük az irányt és zúgó vízesések, hófödte hegycsúcsok és gyönyörű fenyőerdők között érkezünk meg a Kenai-félszigetre. Ma Seward környékén túrázunk. A csodálatos környék egyik legszebb látnivalójához az Exit-gleccserhez túrázunk el. A tengeri élőlények szerelmesei például részt vehetnek egy hatórás hajózáson a Kenai Fjordok Nemzeti Park területén, ahol fókák, oroszlánfókák, tengeri vidrák, orkák/gyilkos bálnák és hosszúszárnyú bálnák élnek, de a madarak sem maradhatnak el. Fehérfejű rétisasok, rissák és lundák várják a kíváncsi szemeket. A parton gyakran megpillanthatunk egy-egy jávorszarvast vagy fekete medvét. A túra egyik fénypontja a Bear-gleccser, ahol a jégnek csapódó víz hatalmas hullámokban vetül vissza. (szállás: kemping)

 • 11. nap Seward – Kenai-félsziget – Turnagain Arm – Anchorage


  Ma a Kenai-félszigeten keresztül visszafelé haladunk a lenyűgöző látványt kínáló Turnagain Armhoz. A hely nevének jelentése „ismét visszafordulunk”. Azért kapta ezt a reményvesztett nevet, mert ez is egy kudarccal végződő kísérlet helyszíne volt az Északnyugati-átjáró évszázados keresésének krónikájában. Tartsuk nyitva a szemünket, mert errefelé gyakran láthatunk fehér belugákat! Délután szabadon felfedezhetjük a környéket, vagy sétálgathatunk Alaszka legnagyobb városában, Anchorage-ban. (szállás: kemping)

 • 12. nap Anchorage – Denali Nemzeti Park

  A George Parks autóutón haladva érjük el a Denali Nemzeti Parkot. Út közben végtelen alpesi tájak mellett haladunk el. A park bejáratánál táborozunk le. (szállás: kemping, 3 éj)

 • 13-14. nap Denali Nemzeti Park – gyalogtúrák

  Utazásunk következő fénypontja a Denali Nemzeti Park, Észak-Amerika legnagyobb csúcsának otthona. Két napot túrázunk ezen a valóban szemet gyönyörködtető természetvédelmi területen. Végigjárjuk a park egyik leglátványosabb, könnyű túraútvonalát, a Savage River Loop-ot.

 • 15. nap Denali Nemzeti Park – Fairbanks

  Folytatjuk utunkat a George Parks autóúton. Nenanában megállunk, hogy megnézzük az Alaszkai Vasúttörténeti Múzeumot. Kora délután érünk Fairbanksbe, a Sarkkörtől 320 kilométerre, délre fekvő városkába. A nap hátralévő részében mindenki a saját tempójában fedezheti fel ezt a festői városkát. Érdemes ellátogatni az Alaszkai Szánhúzókutya Múzeumba, vagy megkóstolni a helyi ínyencségeket a számos hangulatos étterem egyikében,de feledhetetlen pillanatokat szerezhetünk egy lapátkerekes hajón hajózva a Chena-folyón, vagy a Malemute Saloon Aranyláz illetve az északi fény csodáinak szentelt Crown of Light kiállításának megtekintésével is. (szállás: kemping)

 • 16. nap Fairbanks – Delta Junction – Kanada: Dawson City

  Reggel még sétálunk egyet Fairbanks utcáin, majd dél felé vesszük az irányt. Mérföldeken keresztül utazunk tavak és folyók mentén egészen Delta Junctionig, ahonnan ismét az alaszkai autópályán haladunk tovább. Delta Junctionban megnézzük a helyi látogatóközpontot. Az út következő szakasza a nyílt tundra végtelen horizontján vezet majd, a Top of the World [a világ teteje] autóúton. Áthaladunk két kanyargós utcájú kisvároson, Chicken-en és Action Wade Camp-en, majd a kontinens legmagasabban fekvő határátkelőjénéál, Little Gold Creeknél lépjük át a határt. Ezután komp visz át minket a Yukon-folyón Dawson Citybe. Az éjszakát egy belvárosi motelben töltjük, sétatávolságra a látnivalóktól. Este kipróbáljuk a hotel Jack London grilljét és a Sourtoe Saloon koktéljait. (szállás:motel, 2 éj)

 • 17. nap Dawson City

  A Klondike és a Yukon folyók találkozásánál felvő legendás kisvárosban az aranyláz még ma is tart. Mi is szerencsét próbálhatunk, hátha sikerül aranyat mosnunk a folyókban! De – hogy ne csak a szerencsevadászatról szóljon a nap – felkeressük Bonanza Creeket, Jack London házát, a város múzeumát és a Midnight Dome-ot is. Hagyunk időt a sétálgatásra is, hiszen a barátságos kisváros megérdemli, hogy sietség nélkül rójuk utcácskáit. A gyönyörűen felújított Palace Grand színházban zenés előadásokat kínálnak a századforduló stílusában, de ellátogathatunk Dawson híres „bűnbarlangjába” a Diamond Tooth Gertie’s-be, ahol kán-kánt táncolólányok szórakoztatják a közönséget. 

 • 18. nap Dawson City – Dempster Highway

  Ma továbbmegyünk észak felé, a sarkvidéki tundra peremvidékére. A vadságában is gyönyörű Dempster autóúton haladunk Engineer Creekig, ahol letáborozunk. Készüljünk fel, hogy ez lesz életünk egyik legfelemelőbb élménye: a végtelen vadon szívében értjük meg igazán, milyen parányi is az ember. (szállás: kemping)

 • 19. nap Engineer Creekig – Tombstone Természetvédelmi Terület túra – Dempster Highway


  Folytatjuk utunk és túrázgatunk kicsit a Tombstone Természetvédelmi Területen. Ma a Klondike eredetvidékét vesszük szemügyre, itt táborozunk le. Napunkba egy könnyű gyalogtúra is belefér. A széles völgyek és a meredek hegyek látványa lenyűgöző! (szállás: kemping, 2 éj)

 • 20. nap Tombstone Természetvédelmi Terület – gyalogtúra

  Az egész napot túrázással töltjük a Goldensides-hegységben, a Tombstone Természetvédelmi Területen. Ez lesz az utolsó tábortűz mellett töltött éjszakánk. Élvezzük ki a csendet és a nyugalmat ezeknek a szubarktikus hegyeknek a lábánál! 

 • 21. nap Dempster Highway – Whitehorse

  Reggel elindulunk utunk utolsó szakaszára. Dél felé vesszük az irányt. A Whitehorse-ig tartó úto jó részét a Yukon-folyó mellett tesszük meg. Jó néhány kilátópontnál megállunk majd, hogy megcsodálhassuk a minket körülvevő tájat. Este egy helyi étteremben elevenítjük fel a háromhetes út legszebb pillanatait! (szállás: hotel)

 • 22. nap Whitehorse – hazautazás

  Transzfer a repülőtérre. Utunk végén még lehetőségünk nyílik egy kis vásárlásra Whitehorse városában. (ellátás: reggeli)

   

Csapat

 • Purnhauser Zsófi Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Emellett egy szabaduló játékokkal foglalkozó céget vezetek Finnországban. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzfereket Whitehorse-ban a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • 2 éjszaka szállást egy 3 csillagos motelben Whitehorse-ban
  • 2 éjszaka szállást egy 3 csillagos motelben Dawson City-ben
  • 15 éjszaka szállást 2 személyes sátorban, kempingekben
  • a sátor és a kempingfelszerelés bérleti díját
  • a komp jegyet Skagway és Haines között
  • a komp jegyet a Prince William-öbölben
  • a városnézést Dawson City történelmi negyedében
  • a nemzeti parkok belépőit
  • a túrákat a Kluane Nemzeti Parkban helyi vezetővel
  • a túrát a Tombstone-vonulatban helyi vezetővel
  • a Diamond Tooth Gertie’s belépőjegyet
  • a Dawson City Múzeum belépőjegyet
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • az étkezéseket és az italfogyasztást
  • az extra hotelben töltött éjszakák árát
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ résztvevő
 • Fakultatív programok/ Belépők
  • az árak tájékoztató jellegűek, kis mértékben változhatnak
  • Whitehorse – Klondike II. Múzeum: 15 CAD
  • Whitehorse – McBride Múzeum: 10 CAD
  • Nena – Alaszkai Vasúttörténeti Múzeum: 20 CAD
  • Fairbanks – Alaszkai Szánhúzókutya Múzeum: 20 CAD
  • Fairbanks – Alaszka Múzeum: 12 USD
  • Fairbanks – Hajótúra a Chena folyón: 65 USD
  • Dawson City – Dredge No. 4: 20 CAD
  • Dawson City – Aranymosás: 18 CAD
  • Kenai Fjordok Nemzeti Park – hajózás: 177 USD
  • Kluane Nemzeti Park gleccser repülés: 200 CAD
  • Whitepass Yukon vasút: 89 USD
  • Anchorage Múzeum: 18 USD
  • Szánhúzó show/látogatás (Martin Buser): 48 USD
  • Denali Nemzeti Park gleccser repülés: 310 USD-tól
  • Rafting a Tatshenshini folyón: 145 CAD -tól
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Whitehorse – Budapest repülőjegy ára illetékkel 450 000 Ft-tól
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgároknak a Kanadába való belépéshez  elektromos beutazási engedély (ETA) szükséges
   elektronikus utazási engedély
  • az engedélyt az interneten lehet igényelni : 7 CAD
  • az ETA engedélyt az utazás előtt online lehet megkérni: 14 USD
  • bővebb információ: Goverment of  Canada
  • magyar állampolgárnak az USA-ba való belépéshez szükséges Elektronikus Utazási Engedély (ESTA) szükséges
  • az ESTA engedélyt az utazás előtt online lehet megkérni: 14 USD
  • bővebb információ: https://estavisa.hu
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek

  RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 900 USD

  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a
 • Útlemondási feltételek

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között az utazás teljes árának 20%-a,
  • 35-26. napok között az utazás teljes árának 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén az utazás teljes árának 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  18-60 év

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáid jelentkezéskor mindenképp egyeztesd túravezetőnkkel.

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat,  akkor is, ha nem repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Valuta, költőpénz
  • Kanada hivatalos fizetőeszköze a kanadai dollár (1 CAD = 210 Ft)
  • Alaszka hivatalos fizetőeszköze az amerikai dollár (1 USD = 280 Ft)
  • a CAD  és USD kivitelét javasoljuk
  • ajánlott költőpénz: 600 USD + fakultatív programok árai
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
 • Szállások

  Az utazás alapára 21 éjszaka szállást tartalmaz:

  • 17 éjszakát sátorban, kempingekben töltünk bérelt sátrakban
  • Whitehorse: 2 éjszakát egy 3 csillagos hotelben töltünk, 2 ágyas szobákban
  • Dawson City: 2 éjszaka szállást egy 3 csillagos motelben tültünk, 2 ágyas szobákban

  Választható hotelek extra költségei:

  • Seward, 2 éjszaka– 220 USD/ éj/ szoba
  • Anchorage, 1 éjszaka – 170 USD/ éj/ szoba
 • Étkezések
  • az utazás ára nem tartalmazza az étkezéseket
  • minden nap lehetőséget biztosítunk rá, hogy út közben gyorséttermekben ebédeljünk, estére és a túrákra pedig bevásároljunk
  • amikor a városoktól távol, a természetben kempingezünk, akkor vagy bevásárolunk és közösen készítjük el vacsoránkat a túravezetőnkkel, vagy a kempingek egyszerű vendéglátó helyein tudunk étkezni, melyek a kempingek mintegy felénél megtalálhatóak
  • a közös főzésekhez a tábori konyha felszerelést kanadai partnerünk biztosítja számunkra
  • bizonyos ételallergiákat és diétákat tudunk kezelni, kérjük, időben jelezd felénk
  • a városokban éttermekben tudunk vacsorázni

  A távoli vidék helyszínei ellenére nagyon jókat fogunk enni, különös gondot fordítunk a tápláló és finom ételek elkészítésére. Csodálkozni fogsz az ételek változatosságán és minőségén.

 • Közlekedés
  • egy 15 fős bérelt kisbusszal, helyi sofőrrel
 • Túraszervezés
  • a túrát helyi utazásszervező cég bevonásával szervezzük meg
  • az utazás deje alatt egy helyi és egy magyar túravezető áll a  rendelkezésedre
 • Bérelt kempingfelszerelés
  • a túra során használt 2 személyes MSR vagy Marmot sátrakat kanadai partnerünk biztosít utazóink számára
  • a főzéshez szükséges tábori konyha felszerelést (kemping főzőt, gázt, edényeket) kanadai partnerünk biztosítja számunkra
  • az  étkező készletről magunknak kell gondoskodni (tányér, étkészlet, pohár)
 • Személyes túrafelszerelés
  • a hálózsákról és derékaljról (matracról), étkező eszközökről pohárról, kulacsról magunknak kell gondoskodnunk
  • a szükséges túrafelszerelések részletes listáját jelentkezés után küldjük el
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: Alaska -8 óra, Yukon -8 óra
  • kommunikáció: az angol és a francia a hivatalos nyelv
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • Időjárási körülmények
  • az időjárás nagyon változékony lehet, ezért készülj fel minden eshetőségre, alaposan készítsd elő túrafelszerelésed!
  • Átlaghőmérséklet – augusztus:
  • Yukon: 18°C – 6°C – átlag nappali hőmérséklet: 14 °C
  • Seward: 17°C – 11°C – átlag nappali hőmérséklet: 15 °C
  • Anchorage: 18°C – 10°C – átlag nappali hőmérséklet: 14 °C
  • Denali Nemzeti Park: 18°C – 9°C – átlag nappali hőmérséklet: 15 °C
 • Jelentkezés az utazásra
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
   Bank címe: WestEnd City Center. 1062 Budapest, Váci út 1-3.
  • HUF Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám: HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
  • SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design