Amazónia – Galápagos-szigetek kalandtúra – Ecuadori utazás

Indulás:
Utazás hossza: 13 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 2-8 fő
Ár:
3000
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Aki velünk tart egyenlítői kalandtúránkra, egy igazi mázlista! Két hetes ecuadori utazásunk a világon egyedülálló természeti látnivalók és aktív programok színes kavalkádja.

Az Amazonas-medence egyik legnagyobb biodiverzitású területén, a sűrű esőerdő mélyén megbújó üdülő a bázisa dzsungeltúráinknak a Yasuni Nemzeti Parkban, melyek során bepillantást nyerhetünk Amazónia egzotikus világába.
8 nap 7 sziget! A különleges vulkanikus formációk valamint növény-és állatvilág felfedezésére indulunk a Galápagosz-szigeteken.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Ecuador: Quito

  Az időeltolódásnak köszönhetően az indulásunk napján megérkezünk Európából Ecuador fővárosába. Quito 2850 méterrel a tengerszint felett, a Pichincha vulkán lábánál fekszik, mindössze 35 km-re az Egyenlítőtől. Esténket pihenéssel töltjük egy kényelmes hotelben, hiszen hosszú utat tettünk meg Dél-Amerikáig. (szállás: hotel)

 • 2. nap Quito – Amazónia: Coca – Yasuni Nemzeti Park

  Egy rövid belső repülés után érkezünk meg Ecuador fővárosából a Napo és Loca folyók torkolatánál épült Coca városába. A kikötőben motoros kenukba szállunk és a Napo-folyón közelítjük meg a Yasuni Nemzeti Park határán lévő, az esőerdő mélyén megbújó üdülőnket, ahol bambusznádból készült bungalókban töltünk 3 éjszakát.
  Délután az öko lodge körül futó esőerdei tanösvényeket járjuk végig helyi vezetőnkkel. Az óriási fikuszok és pálmafák között megkezdjük ismerkedésünket Amazónia egzotikus növény- és állatvilágával. Vacsora után egy izgalmas kajmán-lesen vehetünk részt. (szállás: öko hotel, 3 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 3. nap Amazónia – Yasuni Nemzeti Park – esőerdei túrák

  Túra: táv: 3 + 4 km, szint: fel/ le 50 m

  Reggel újabb kiadós séta vár ránk az esőerdő mélyén, mely során helyi vezetőnk segítségével tovább ismerkedünk Amazónia csodáival.
  Déli pihenőnk idejére visszatérünk szállásunkra. Délután kenukba ülünk és körbejárunk a közeli Sapococha tavat, melynek környéke a piros bőgőmajmok, fekete kajmánok, teknősök, valamint egzotikus madarak sorának otthona.
  Vacsoránk után folytatódik kalandunk. A közeli ösvényeket végigjárva élvezhetjük az esőerdő ezernyi élőlényétől zajos éjszakai életét. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap Amazónia – esőerdei túrák

  Túra: táv 4 km, szint: fel/ le 50 m

  Napunk egy hajnali esőerdei sétával indul. Napfelkelte után a közeli kilátóból nézzük meg a párás erdő végtelen lombkoronáját.
  Ezután kénylemesen megreggelizünk, majd csónakba szállunk. Egy ültetvényre látogatunk el a Napo-folyó partján, ahol megtudhatjuk, hogy mi fán terem a banán, a kakaó és a kávé. Egy indián család otthonában ebédelünk, mialatt pici bepillantást is nyerhetünk mindennapi életükbe.
  Sziesztánk idején kipróbálhatjuk a pirana halászatot és megtanulhatjuk az őserdei indiánok vadászfegyvereinek használatát is. Akinek ahhoz van inkább kedve, az vendéglátóink segítségével friss kakabóbabból készítheti el a saját, valódi csokoládéját.
  Délután egy újabb dzsungeltúra következik a gigászi fák és kristálytiszta patakok uralta esőerdőben a madarak trillázása és csicsergése közepette. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 5. nap Amazónia – Coca – Quito – Városnézés

  A Napo-folyón térünk vissza Coca városába, ahol ha repülési menetrendünk lehetővé teszi, ellátogatunk a helyi zöldség és gyümölcspiacra, megkóstoljuk a frissen sütött piranát, majd visszautazunk Ecuador fővárosába, Quito-ba. A délutánt a gyarmati kort idéző Óváros felfedezésével töltjük. Az UNESCO kulturális világörökség részét képező Quito történelmi központja Latin-Amerika egyik legszebben megőrzött koloniális városa. A Függetlenség terén megnézzük az Elnöki Palotát és a Katedrálist, a Szent Ferenc kolostor előtti tér hangulatos kávézóinak egyikében. Ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba is, ahol egy rendkívül gazdag kiállításon pillanthatunk be Ecuador prekolumbián történelmébe és asámánizmus élő hagyományaiba.(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 6. nap GALÁPAGOS-SZIGETEK – BALTRA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET – PUERTO AYORA – DARWIN TUDOMÁNYOS KÖZPONT

  Rövid repülőút után érkezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra fekvő Galápagos- szigetekre. A Baltra-szigetén lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itacaba- csatornán a Santa Cruz-sziget északi partjára, ahonnan egy bérelt busszal indulunk tovább a sziget déli csücskébe.
  A sziget turista központjában, Puerto Ayora kisvárosában szállásunk meg. Délután a vörös tarisznyarákokkal, pelikánokkal és fecskefarkú sirályokkal tarkított parti sétányon indulhatunk a Darwin Tudományos Központba. Az UNESCO 1959-ben hozta létre a nemzetközi alapítványt a galápagosi élővilág védelmére, melyet az evolúció tanának zseniális megfogalmazójáról, Charles Darwinról neveztek el. A kutatóállomáson napjainkban 200 zoológus és önkéntes dolgozik a szigetek törékeny ökoszisztémájának megőrzésén. A látogatóközpontban a szigetek vulkánjainak lábánál élő különböző elefántteknősöket és a kizárólag a Galápagos-on őshonos varacskos fejű gyíkokat is láthatunk. (szállás: hotel)

 • 7. nap SANTA CRUZ-SZIGET – ISABELA-SZIGET – PUERTO VILLAMIL – TEKNŐS-NEVELŐ KÖZPONT

  Séta: 5 km

  Korán indulunk Puerto Aroya kikötőjébe. Közel három órás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe, ahol a parton kéklábú szulák és galápagosi prémfókák köszöntenek minket. A trópusi sziget központi faluját a homokos tengerpart, a pálmafákkal szegélyezett utcák, a kis vendégházak és helyi éttermek teszik igazán hangulatossá. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetet 6 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki, ezek közül a szigetek legmagasabb vulkánja, a Wolf (1707 m) és az Ecuador (790m) pont az Egyenlítő vonalán helyezkednek el.
  Délután Isabela teknős-nevelő központjába látogatunk el, ahol megismerkedhetünk az elefántlábúak történetével. Innen jól karbantartott tanösvényeken járjuk körbe a lávahólyagokat, a gazdag madárvilágnak otthont adó sós tavakat és tengerparti öblöket. Figyelem, nézzünk a lábunk elé mert a terület a teknősök és a szárazföldi gyíkok otthona! A óceán partján, a sziklákon sütkérező tengeri leguánok százai között sétálunk vissza a faluba. A naplementét kedvünk szerint a tengerparti kilátóból vagy a hangulatos bárok egyikének teraszáról nézhetjük meg. (szállás: vendégház, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 8. nap ISABELA-SZIGET – TINTORERAS-SZIGET – KÖNNYEK FALA – SIERRA NEGRA VULKÁN

  Túra: 6 km, szint fel/le: 50 m

  Reggel motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a közeli Tintoreras-szigetre. Körbesétálunk a tenger vizéből teknőspáncélként kiemelkedő szigeten, az átforrósodott bazalt sziklákon napozó tengeri leguánoktömegei között. Sétánk során közelről lencsevégre kaphatjuk a szűk tengeri csatornában pihenő szirti cápákat és az öbölben szundikáló fókákat. Mielőtt visszatérünk a kikötőbe, a part menti korallzátonyok között sznorkelezhetük, ahol kis szerencsével teknősökkel és fókákkal is együtt úszhatunk.
  Szieszta-időben a Könnyek falához kerékpározhatunk el, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Útközben felkapaszkodunk az Isabela legmagasabb pontján álló kilátópontba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a lakatlan belső vidékre és a szigetet létrehozó vulkánokra.
  Ezután a Galápagos-szigetek egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz kirándulunk.
  A látogatóközpontból felgyalogolunk az 1240 méter magas vulkán kalderájának peremére és a közel 10 km átmérőjű kráter szélén sétálunk tovább. Ha a felhők kinyílnak az állandó ködbe burkolózó galápagosi magasföldön, Földünk második legnagyobb aktív vulkáni kráterének látványában gyönyörködhetünk. (ellátás: reggeli)

 • 9. nap ISABELA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET – ÓRIÁSTEKNŐS REZERVÁTUM – LÁVABARLANG – TORTUGA ÖBÖL

  Séta: 3-5 km

  A kora reggeli órákban visszahajózunk Santa Cruz szigetére. Délelőtt ellátogatunk egy 12 hektáros farmra, ahol galapagosi óriásteknősök élnek együtt teljes békességben a föld gazdáival. Sétálgathatunk közöttük, egészen közelről – a három lépés távololságot betartva –figyelhetjük meg a matuzsálemek életét. Végigsétálvatunk egy lávabarlang belsejében is, majd megkóstolhatjuk a galápágosi kávét és a pici étterem isteni ételeleit is. 
  Délután a Tortuga-öböl nyugalmát élvezhetjük. Egy kaktuszok és akáciák között futó 3 km hosszú tanösvényen sétálhatunk el a Föld 10 legszebb tengerparja között számon tartott öbölbe és egészen naplementéig maradhatunk, úszhatunk és napfürdőzhetünk. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 10. nap SANTA CRUZ-SZIGET – BARTOLOMÉ-SZIGET HAJÓKIRÁNDULÁS

  Hajókirándulásra indulhatunk a képeslapokról jól ismert Bartolomé-szigetre. Ez a szigetcsoport egyik legcsodálatosabb vulkáni képződményekkel tarkított területe, amelyek a fekete, a sárga, a zöld és a vörös különböző árnyalataiban pompáznak. A 115 méter magas kilátópontjáról a Galápágos-szigetek legkülönlegesebb panorámájában gyönyörködhetünk. Elhajózunk a Daphne iker-szigetek mellett is, amelyre lépni csak engedéllyel lehet, ebéd után pedig a Sullivan-öbölben sznorkelezhetünk és strandolhatunk a Santiago-szigetnél. Késő délután térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. Aki nem szeretne részt venni a hajókiránduláson, az sem fog unatkozni, élvezheti a természetbúvárkodást és a pihenést a világ egyik legkülönlegesebb táján. (ellátás: reggeli, ebéd és üdítők a hajókiránduláson)

 • 11. nap SANTA CRUZ-SZIGET – ÉSZAK-SEYMOUR, SANTA FÉ-SZIGETEK – TENGERI KAJAKOZÁS AZ ITACABA-CSATORNÁN – AKADÉMIA-ÖBÖL

  Újabb fél napos hajókirándulásra ingulhatunk Észak-Seymour vagy Santa Fé-szigetekre. Észak-Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánákról, vagy más néven varacskos fejű leguánokról ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt.
  Az aktívabb kalandok és az óceán élővilágának szerelmesei egy könnyű tengeri kajak túrára indulhat az Itacaba-csatornán. Az evezés során közelről figyelhetjük meg a sziklákon fészkelő madarakat és a színes halak, fókák és cápák között sznorkelezhetünk. Aki inkább Puerto Ayorában marad, az csatlakozhat a közeli öbölben a helyi szörfösökhöz és leguánokhoz. Vagy vizitaxival indulhat az Akadémia-öbölbe, hogy megnézze a sólepárló tavakat és csobbanjon egyet a Las Grietas csatornában. (ellátás: reggeli)

 • 12. nap SANTA CZUZ-SZIGET – LOS GEMELOS IKER KALDERÁK – BALTRA – QUITO – MITAD DEL MUNDO

  Repülési menetrendünknek megfelelően indulunk a Baltra-szigetre. Útközben megállunk még a Los Gemelos iker kalderáknál, majd újra kompra szállunk a Itacaba- csatornán és visszarepülünk Ecuador fővárosába, Quito-ba. Délután ellátogatunk a Mitad del Mundo (A világ közepe) emlékműhöz, amely az Egyenlítőn fekszik. A látogatóközpontban ellátogathatunk a planetáriumba, sétálgathatunk az ország különböző népcsoportjait bemutató kiállításokon, megkóstolhatjuk a világ lefinomabb, kézműves csokoládéit és jó lehetőség nyílik itt az ajándékok beszerzésére is. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 13. nap QUITO - PICHINCHA VULKÁN KILÁTÓPONT (4100 M) – HAZAUTAZÁS

  Ha időnk engedi, ellátogathatunk a Néprajzi Múzeumba, ahol egy rendkívül gazdag kiállításon pillanthatunk be Ecuador prekolumbián történelmébe és a dél-amerikai sámánizmus élő hagyományaiba. Vagy felvonóba szállhatunk és a Pichincha vulkán 4100 méter magasan lévő kilátópontjai között sétálva búcsúzhatunk el az Andok közeli tűzhányóitól. Ezután nincs más hátra, ideje megkezdeni a hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 3 éjszaka szállást 4*-os hotelekben, kétágyas szobákban Quito-ban
  • 6 éjszaka szállást 3*-os, igényes hotelekben és vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • 3 éjszaka szállást egy 3*-os esőerdei öko üdülő 2 ágyas, fürdőszobás bungalóiban
  • a részletes  leírásban szereplő esőerdei túrákat és programokat Amazóniában
  • a reptéri buszok, a kikötői illetékek, a kompok és vízi taxik árát a Galápagos-szigeteken
  • az utazást a Galápagos-szigeteken egy bérelt kisbusszal
  • az utazást egy 20 fős hajóval az Isabela és a Santa Cruz szigetek között
  • a kirándulásokat a Teknősnevelő Központba, a Könnyek falához és  Sierra Negra vulkánhoz az Isabela-szigeten
  • a hajós kirándulást a Tintoreras-szigetre az Isabela-szigeten
  • a kirándulást az óriás teknős rezervátumba és a lávabarlanghoz, valamint a a Tortuga-öbölbe Santa Cruz szigetén
  • a városnézést és a Mitad Del Mundo kirándulást Quito-ban
  • összesen: 13 reggelit, 3 ebédet, 3 vacsorát
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a Budapest – Quito – Budapest repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Coca – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a repülőtéri transzferek árát
  • a Galápagos Nemzeti Park belépőt
  • a Galápagos-szigetek Tranzit Kártya árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a fakultatív programok árát
  • a poggyász-és baleset biztosítást
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Fakultatív programok
  • Galápagos Nemzeti Park belépő: 100 USD
  • Tranzit Kártya: 20 USD
  • Galápagos – egész napos hajókirándulás a Bartolomé szigetre és a Sullivan-öbölbe reggelivel és ebéddel: 300 – 350 USD
  • Galápagos – fél napos hajókirándulás a Bartolomé szigetekre Észak Seymour vagy a Santa Fé szigetekre: 180 – 200 USD
  • Galápagos – tengeri kajakozás az Itacaba-csatornán: 80 – 100 USD
  • Galápagos – egész napos búvárszafarik: 140 USD-tól
  • Galápagos – kerékpár bérlés: 15 USD/ nap
  • Quto – Néprejzi Múzeum belépő: 10 USD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Quito – Budapest repülőjegy és illeték ára:  420 000 Ft-tól
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegyek ára: 550 USD-tól
  • a Quito – Coca – Quito repülőjegy és illeték ára: 300 USD -tól
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Ecuadorba
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • a beutazás további feltétele az érvényes utasbiztosítás megléte, a hivatalos hotel- és program foglalások, valamint az úgynevezett tranzit engedély megléte, melyeket természetesen irodánk szerez be utazóink számára
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz útlemondási, baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 000 USD-tól/ fő
  • Kérj egyedi ajánlatot!
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 50 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 65 nappal fizetendő, a Részvételi díj 50%-a
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget. A 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50 %-a,
  • 35-16. napok között a Részvételi díj 75 %-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100 %-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  5-65 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése egy engedéllyel rendelkező helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt képzett, a Galápagos Nemzeti Park hivatalos engedélyével rendelkező, angolul beszélő helyi túravezetők áll a rendelkezésedre
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az USD
  • kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes USD bankjegyeket fogadnak el fizetéskor
  • ajánlott költőpénz: 200 USD + a fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 6 éjszakát hangulatos, 3*-os hotelekben, kétágyas szobákban töltünk a Galápagos-szigeteken
  • 3 éjszakát 4*-os hotelekben töltünk Quito-ban, kétágyas szobákban
  • 3 éjszakát egy 3*-os öko üdülőben töltünk Amazóniában, a Yasuni Nemzeti Park szomszédságában, 2 ágyas bungallókban
  • az utazás ára 10 reggelit, 3 ebédet és 3 vacsorát tartalmaz a részletes programleírás szerint
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt buszokkal, turista hajóval és menetrend szerinti repülőjárattal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a szükséges túrafelszerelések listáját és a felkészüléshez szükséges további információkat jelentkezés után küldjük el
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás – Ecuador: -6 óra
  • időeltolódás – Galápagos-szigetek: -5 óra
  • kommunikáció: Ecuadorban a spanyol a hivatalos nyelv, az emberek többsége beszél angolul
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha szívesen olvasgatnál a Galápagos-szigetek természeti csodáiról, látogass el blogunkra:

 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Kérj egyedi ajánlatot: info@pachamama.hu
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design