Amazónia, Machu Picchu, Galápagos-szigetek – 5 csillagos kalandtúra – Peru, Ecuador utazás

Indulás: 2021/06/17
Utazás hossza: 18 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 10–14 fő
Ár:
3900
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

A tökéletes, kompakt kalandtúra, amely a természeti látnivalók és aktív programok színes kavalkádját kínálja számodra! Dél-Amerika legszebb tájain utazunk Amazónia esőerdején és az Andok csipkés hegyvonulatán keresztül a Machu Picchu-ig, onnan pedig a Titicaca-tóig. Ráadásnak a helyiekkel együtt köszöntjük az inka újévet a híres „Napfesztivál”-on. Levezetésnek a Galápagos-szigetek természeti csodáinak felfedezésére indulunk.

Kiemelt látnivalók:

 • dzsungeltúrák Amazóniában
 • a Szent Völgy inka kori városai
 • a rejtélyes Machu Picchu
 • az inka Napfesztivál Cusco-ban
 • az Andok csipkés hegycsúcsainak panorámája
 • hajókirándulás a Titicaca-tó úszó szigeteire
 • vendégségben a kecsua indiánoknál a Taquille-szigeten
 • 7 nap, 5 sziget és egy tonnányi kaland a Galápagos-szigeteken
 • Quito koloniális óvárosa
 • kirándulás az egyenlítői emlékműhöz

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: *****
 • Szervíz: *****
 • Aktivitás: **

 

Részletes program

 • 1. nap Peru: Lima

  Az időeltolódás miatt indulásunk napján, az esti órákban érkezünk meg Európából Peru fővárosába, Limába. A repülőtér közelében lévő hotelben szállunk meg. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 2. nap LIMA – AMAZÓNIA: PUERTO MALDONADO – ÖKO LODGE

  Limából egy rövid repülőút után érkezünk Puerto Maldonado városába.  A gép ablakából a magasból csodálhatjuk meg az Andok hegyvonulatát és az Amazonas folyórendszerét. A dzsungel perui ,,fővárosának” repülőteréről rövid idő alatt megérkezünk a Madre De Dios folyó partjára. Buszunkat a kikötőben egy motoros kenura cseréljük, ezzel utazunk tovább  a folyón esőerdei üdülőnkbe.
  Délután vezetőkkel sétálhatunk a lodge tanösvényein, miközben bepillantást nyerhetünk az esőerdő gazdag növény- és állatvilágának elemeibe, vagy pihenéssel tölthetjük az időt a buja trópusi kertben megbúvó, minden kényelmet kiszolgáló bungalóinkban.
  Ízletes vacsoránkat az öko lodge éttermében szolgálják fel. Alkonyat után kenuba szállunk és a folyóról csodáljuk meg az Amazonas-medence folyóinak különleges ökoszisztémáját és a déli égbolt csillagképeit. Ha szerencsénk van, elemlámpáink fényében kajmánok szemei is felvillannak. (szállás: öko-lodge, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 3. nap AMAZÓNIA – TAMBOPATA NEMZETI PARK – SANDOVAL-TÓ – CANOPY SÉTÁNY – ÉJSZAKAI TÚRA

  Túra: táv 5-6 km, szint: 20 m

  Ne lepődjünk meg, ha hajnalban ragadozók ordítása és a majmok rikácsolása kelt minket, ami összevegyül a madarak hangjával. Amazónia esőerdejének közepén vagyunk, annyira, hogy házaink panoráma ablakain keresztül szó szerint ágyunkból figyelhetjük meg az ébredező természetet. Hogy fokozzuk az élményeket, kiadós svédasztalos reggelink után újabb kaland vár ránk a dzsungelben.
  Gumicsizmákat húzunk és újra motoros kenuba szállunk. Rövid utazás után kikötünk a Tambopata Nemzeti Park bejáratánál és innen gyalog vágunk neki az esőerdőnek. Egy közeli tóhoz túrázunk el, miközben helyi vezetőnk érdekes fákkal és növényekkel, például a sétáló pálmával, az esőerdő telefonkészülékével  és óriási fikuszokkal ismertet meg minket.
  Hosszú sétánk után kenukkal evezzünk körbe a tavon. A pálmafákkal szegélyezett tükörsima holtág a veszélyeztetett óriás folyami vidrák, a piros bőgőmajmok, a fekete kajmánok, a világ egyik legnagyobb édesvízi halának (Arapaima gigas), valamint ara papagájok és teknősök otthona. Dzsungeltúránk végére megértjük, hogy miért hívják a Madre de Dios folyó térségét ,,a biológiai sokféleség perui fővárosának”.
  A déli órákban érünk vissza szállásunkra. Hosszú kirándulásunk után egy frissítő zuhany, egy ízletes ebéd és a jól megérdemelt szieszta a programunk folytatása.
  Délután, amikor a fülledt trópusi időjárás kicsit enyhül a fák lombkoronájának szintje felé emelkedve, a magasból vetünk egy pillantást Amazónia áthatolhatatlan dzsungelére. Rövid folyami utazás után érjük el a közeli Canopy Sétányt, ahol falépcsőkön kapaszkodunk fel egy 30 méter magas toronyba. Innen hét függőhídon, melyek az óriási fák koronáit összeköti kötik össze indulunk egy izgalmas sétára. Alaposan kiélvezzük az élményt és a lélegzetelállító táj látványát, majd körbesétálunk a szomszédos látogató központban, ahol megismerhetjük a National Geographic és üdülőnk közös természetvédelmi projektjét.
  Vacsoránk után folytatódik amazóniai kalandunk. A lodge körüli rejtett ösvényeket végigjárva megismerkedünk az esőerdő ezernyi élőlényétől zajos éjszakai életével. (szállás: öko-lodge, ellátás : reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap PUERTO MALDONADO – CUSCO – PISAC – A SZENT VÖLGY INKA KORI EMLÉKEI: SACSAYHUAMAN – QUENCO – PUKA PUKARA

  Reggel a Madre De Dios folyón térünk vissza Puerto Maldonado városába motoros kenuval. Útban a repülőtér felé betérünk a Lepkeházba, ahol a színes rovarok százai között sétálhatunk egyet.
  Puerto Maldonado repülőterén elköszönünk Amazóniától és az inkák fővárosába repülünk. Innen egyenesen az alacsonyabb tengerszint feletti magasságon (2200- 2600 m) elhelyezkedő Szent Völgybe utazunk. A Cusco-t a Machu Picchu-val összekötő völgy térségében találhatóak a legszebb inka kori épületegyüttesek. Körbejárjuk a város felett magasodó Sacsayhuaman archeológiai területet, Quenco titokzatos sziklatemplomát és sétálunk egyet Puka Pukara, a Vörös Erőd romjainál. Eukaliptusz erdőkön keresztül érkezünk meg az Urubamba-völgy bejáratához, Pisac kisvárosáig. Szállásunk a Pisac főterén álló vendégházban lesz. Napunk hátralévő részét nézelődéssel és ajándékvásárlással tölthetjük Peru legnagyobb kézműves piacán, ahol kedvünkre válogathatunk az ezüst ékszerek, alpaka takarók és vibrálóan színes textíliák között. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 5. nap A Szent Völgy inka kori emlékei: Pisac – Ollantaytambo

  Reggel Pachacuti, az államalapító Inka palotáját járjuk végig a Pisac fölé emelkedő hegycsúcson. Óriási földművelő teraszok között sétálunk, miközben az inkák szent völgyének lélegzetelállító panorámájában gyönyörködhetünk.
  Ezután folytatjuk utazásunkat az Urubamba-folyó mentén, amely valamikor az Inka Birodalom „éléskamrája” volt. Kecsua falvakon és gondosan megművelt, gazdagon termő földeken keresztül érkezünk meg az eredeti formáját leginkább megőrző inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. A völgy itt már teljesen összeszűkül, a cukorsüveg alakú hegyek a fejünk fölé tornyosulnak. A naplemente Ollantay, a híres inka hadvezér erődítményének Naptemplomában ér minket. Este mindenképp érdemes az inka kori településének utcáin sétálni. (szállás: hotel,2 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap A Szent Völgy inka kori emlékei: Machu Picchu

  Ollantaytambo-ból nem vezet közút a Machu Picchu-hoz. Ezért reggel vonattal utazunk Aguas Calientes kisvárosába. Itt buszra szállunk, így érkezünk meg az Urubamba-folyó fölé magasodó hegygerincre épült inka városhoz, a Machu Picchu-hoz. Idegenvezetőnk elkísér minket a Három ablak templomához, a Kondor templomhoz, az Intihuatana-hoz és közben mesél erről a letűnt kultúráról. A közös városnézés után önállóan járhatjuk végig az óriási épületegyüttest. Érdemes keresni egy békés helyet, ahonnan háborítatlanul csodálhatjuk meg Machu Picchu-t, a környező hegyeket és a rohanó folyót. Délután Aguas Calientes-ben vonatra szállunk és Ollantaytamboba utazunk. (ellátás: reggeli)

 • 7. nap A SZENT VÖLGY INKA KORI EMLÉKEI: OLLANTAYTAMBO – MARAS – MORAY – CHINCHERO – CUSCO

  Ollantaytambo-ból a Vilcabamba hegyláncon keresztül utazunk az inkák fővárosába. Közel 3 700 méter tegerszint felleti magasságra autózunk Moray kör alakú teraszaihoz, melyeket az inkák állítólag mezőgazdasági laboratóriumként használtak. Ezután megnézzük a Salinas sólepárló medencéket Maras környékén, melyeket a hegyi indiánok az inka időktől a mai napig használnak. A teraszok vizét magas sótartalmú források táplálják. A víz lefolyik a domboldalon, a teraszokon kialakított medencék megtelnek, majd a víz elpárolog és a teknőben ott marad a só. Látogatásunk során is találkozunk majd olyan családdal, aki éppen sót gyűjt. A medencék generációról generációra öröklődnek a családon belül, karbantartásuk pedig közösségi feladat. Miközben a különleges látvánnyal vagyunk elfoglalva, el ne felejtsünk vásárolni egy kis zacskó hamisítatlan marasi sót!
  Egy rövid pihenő idejére megállunk a textilszövéssel foglalkozó városkában, Chinchero-ban. Az inkák a szivárvány hazájaként emlegették Chinchero-t. Körbesétálunk a kisvárosban, ahol az inka romok mellett egy, a gyarmati korban épített templom is található.
  Cusco-ban elfoglaljuk a Főtér közelében lévő szállásunkat, majd városnézésre indulunk a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökség listáján is szereplő óvárosban. Elsétálunk a Katedrálishoz, a Tudás Házához, a Nap Szüzeinek Házához, valamint a Naptemplomhoz és persze megkeressük a híres, gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 8. nap CUSCO – NAPFESZTIVÁL

  Egész napunkat a Napfesztivál ünnepi forgatagában töltjük. Az Inka Birodalom fennállásának idején Cusco-ban az Inti Raymi egyike volt a négy legfontosabb vallási ceremóniának. Ahogyan arról a krónikás, Garcilaso de la Vega beszámol, Pachacuti Inka az újév megünneplésére hozta létre a ceremóniát, mely egyben az inkák mitikus teremtéstörténetét is szimbolizálta. A táncokkal és körmenetekkel színesített ünnepségsorozat kilenc napon át tartott. Pachamamának, a Földanyácskának is ekkor mutatták be a jó termést biztosító állatáldozatokat.
  Az Inti Raymi-t az inka hagyományok szerint rendezik meg napjainkban is a téli napforduló idején. A körmenet a Naptemplom-tól indul és a Főtér érintésével éri el a Sacsayhuaman-t. Az „inka uralkodói párt” díszes trónusokon viszik körbe a város utcáin, a bámészkodó tömeget pedig zenészek és táncosok szórakoztatják. A fő ceremóniára a Sacsayhuamanban kerül sor, ahol az inkák a földanyához, Pachamamához imádkoznak és „áldozatot” mutatnak be neki a jó termés reményében. (ellátás: reggeli)

 • 9. nap Cusco – Wirakocha-ösvénye – Chuquito

  Az inka uralkodók beavatási útvonalán indulunk Cusco-ból a Titicaca-tóhoz. A mitológia szerint ebből a tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 7 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legjelentősebb prekolumbián kultúráját és egy óriási birodalmat építsenek. Megkoronázása előtt minden inkának végig kellett járnia az  „Anya-tó” és az Inka Birodalom fővárosa közötti zarándokutat. Utazásunk alatt az inka korból származó építészeti emlékek – egykori postaállomások, raktárak, templomok – sora között utazunk, miközben az Andok csipkés csúcsainak panorámájában gyönyörködhetünk. Ebédünket egy vendégházban fogyasztjuk el, rövid pihenőt tartunk Wirakocha Templománál és a La Raya-hágón (4320 m). A késő délutáni órákban érkezünk meg Puno-ba, ahonnan már csak egy rövid utazás (15 perc) várnk ránk a kényelmes, tóparti hotelünkbe, Chuquito-ba. Este elsétálhatunk a „Termékenység templomához“ és megnézhetjük a főtéren álló, 16. században épült templomot is. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 10. nap Titicaca-tó: Uros szigetek – Taquille-sziget – Chuquito

  Egész napos hajókirándulásra indulunk a Titicaca-tavon. Először a híres úszó szigetek egyikére látogatunk el. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le a Titicaca-tó partján, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Ezek a nádból készült szigetek az itt élő indiánok otthonai napjainkban is. Hajónkkal kikötünk az egyik család vízen lebegő otthonán. Körbesétálunk a szigeten és meghallgatjuk vendéglátóink meséjét az uro indiánok történetéről és hagyományairól.
  Ezután tovább hajózunk a Taquille-szigetre, ahol ajmara indiánok egy csoportja él a nyugati ember számára utópisztikusnak tűnő közösségben. Felsétálunk a sziget központi falujába és megismerkedünk a közösség ősi szokásaival és a Világörökség részét képező népművészetével. Ebéd után vissza hajózunk Puno-ba, majd hangulatos tóparti hotelünkbe.  (ellátás: reggeli, ebéd)

 • 11. nap JULIACA – LIMA – GALAPAGOS-SZIGETEK

  Ha repülési menetendünk engedi, délelőtt sétálunk egyet Puno belvárosában, majd Juliaca repülőterére utazunk, ahonnan Limába repülünk. Innen Ecuador fővárosába, Quitoba utazunk. A repülőtér közelében lévő hotelben töltünk egy éjszakát. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 12.nap GALÁPAGOS: BALTRA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET – DARWIN TUDOMÁNYOS KÖZPONT

  Rövid repülőút után érkezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra fekvő Galápagos- szigetekre. A Baltra-szigetén lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itacaba- csatornán a Santa Cruz-sziget északi partjára, ahonnan egy bérelt busszal indulunk tovább a sziget déli csücskébe.
  A sziget turista központjában, Puerto Ayora kisvárosában szállásunk meg. Délután a vörös tarisznyarákokkal, pelikánokkal és fecskefarkú sirályokkal tarkított parti sétányon indulhatunk a Darwin Tudományos Központba. Az UNESCO 1959-ben hozta létre a nemzetközi alapítványt a galápagosi élővilág védelmére, melyet az evolúció tanának zseniális megfogalmazójáról, Charles Darwinról neveztek el. A kutatóállomáson napjainkban 200 zoológus és önkéntes dolgozik a szigetek törékeny ökoszisztémájának megőrzésén. A látogatóközpontban a szigetek vulkánjainak lábánál élő különböző elefántteknősöket és a kizárólag a Galápagoson őshonos varacskos fejű gyíkokat is láthatunk. (szállás: hotel)

 • 13.nap SANTA CRUZ – ISABELA-SZIGET: PUERTO VILLAMIL – Teknős-nevelő közpon

  Korán indulunk Puerto Aroya kikötőjébe. Közel három órás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe, ahol a parton kéklábú szulák és galápagosi prémfókák köszöntenek minket. A trópusi sziget központi faluját a homokos tengerpart, a pálmafákkal szegélyezett utcák, a kis vendégházak és helyi éttermek teszik igazán hangulatossá. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetet 6 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki, ezek közül a szigetek legmagasabb vulkánja, a Wolf (1707 m) és az Ecuador (790m) pont az Egyenlítő vonalán helyezkednek el.
  Délután Isabela teknős-nevelő központjába látogatunk el, ahol megismerkedhetünk az elefántlábúak történetével. Innen jól karbantartott tanösvényeken járjuk körbe a lávahólyagokat, a gazdag madárvilágnak otthont adó sós tavakat és tengerparti öblöket. Figyelem, nézzünk a lábunk elé mert a terület a teknősök és a szárazföldi gyíkok otthona! A óceán partján, a sziklákon sütkérező tengeri leguánok százai között sétálunk vissza a faluba. A naplementét kedvünk szerint a tengerparti kilátóból vagy a hangulatos bárok egyikének teraszáról nézhetjük meg. (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 14. nap ISABELA-SZIGET – TINTORERAS-SZIGET – Könnyek fala – SIERRA NEGRA VULKÁN

  Reggel motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a közeli Tintoreras-szigetre. Körbesétálunk a tenger vizéből teknőspáncélként kiemelkedő szigeten, az átforrósodott bazalt sziklákon napozó tengeri leguánok tömegei között. Sétánk során közelről lencsevégre kaphatjuk a szűk tengeri csatornában pihenő szirti cápákat és az öbölben szundikáló fókákat. Mielőtt visszatérünk a kikötőbe, a part menti korallzátonyok között merülünk egyet, ahol kis szerencsével óriásteknősökkel és fókákkal is együtt úszhatunk.
  Szieszta-időben a Könnyek falához kerékpározhatunk el, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Útközben felkapaszkodunk az Isabela legmagasabb pontján álló kilátópontba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a lakatlan belső vidékre és a szigetet létrehozó vulkánokra.
  Ezután a Galápagos-szigetek egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz kirándulhaunk.
  A látogatóközpontból felgyalogolunk az 1 240 méter magas vulkán kalderájának peremére és a közel 10 km átmérőjű kráter szélén sétálunk tovább. Ha a felhők kinyílnak az állandó ködbe burkolózó galápagosi magasföldön, Földünk második legnagyobb aktív vulkáni kráterének látványában gyönyörködhetünk. (ellátás: reggeli)

 • 15. nap ISABELA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET: TORTUGA ÖBÖL – LÁVABARLANG

  A kora reggeli órákban vissza hajózunk Santa Cruz szigetére. Délelőtt ellátogathatunk egy farmra, ahol egy megkövesedett bazaltfolyam belsejében, az óriási kertben pedig szabadon élő elefántteknősök között sétálhatunk.
  A nap további részében a Tortuga öböl nyugalmát élvezhetjük. Sétálni indulhatunk a világ 10 legszebb tengerparjának egyikén és a kaktuszok és akáciák között futó 2.5 km hosszú tanösvényen (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 16. nap SANTA CRUZ-SZIGET – SANTA FÉ VAGY BARTOLOMÉ-SZIGET

  Induljunk fakultatív hajókirándulásra – az áramlatoktól függően – az Észak-Seymour, a Santa Fé vagy a képeslapokról ismert  Bartolomé-szigetre. Észak-Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánáiról, vagy más néven varacskos fejű leguánjairól ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, vörös csőrű trópusi madarak, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt, nem is beszélve a szárazföldi iguánákról! 
  Délután térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. (ellátás: reggeli, ebéd a hajókiránduláson)

 • 17. nap SANTA CZUZ-SZIGET – BALTRA – QUITO

  Repülési menetrendünknek megfelelően a Baltra-szigetre utazunk és visszarepülünk Ecuador  fővárosába, Quito-ba. Délután ellátogathatunk a Mitad del Mundo (A világ közepe) emlékműhöz, amely az Egyenlítőn fekszik, 35 km-re északra Quito-tól. A planetáriumban megnézhetünk egy ismeretterjesző filmet az Egyenlítőről, sétálgathatunk az ország különböző népcsportjait bemutató kiállításokon és ellátogathatunk a csokoládé múzeumba is. A látogatóközpontban az ajándékvásárlásra is jó lehetőség nyílik. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 18. nap QUITO – Mitad del Mundo – HAZAUTAZÁS

  A nap első felét a gyarmati kort idéző Óváros felfedezésével töltjük. Az UNESCO kulturális világörökség részét képező Quito történelmi központja Latin-Amerika egyik legszebben megőrzött koloniális városa. A Függetlenség terén megnézzük az Elnöki Palotát és a Katedrálist, a Szent Ferenc kolostor előtti tér hangulatos kávézóinak egyikében. Délután a repülőtérre utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (szállás: hotel)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • az utazást Peruban és Ecuadorban bérelt buszokkal
  • 15 éjszaka szállást 3-4* -os hotelekben és hangulatos vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • 2 éjszakát egy esőerdei luxus lodge-ban, 2 személyes bungallókban, teljes ellátással
  • összesen: 17 reggelit, 3 ebédet, 2 vacsorát
  • a Tambopata Nemzeti Park belépőt
  • a dzsungeltúrákat a részletes leírás szerint
  • a Szent Völgy inka kori emlékeinek belépőjét
  • a négy napos Szent Völgy kirándulást bérelt busszal, helyi idegenvezetővel a részletes leírás szerint
  • 1 darab Machu Picchu belépőt
  • 2 darab Machu Picchu buszjegyet
  • 2 darab vonatjegyet Aguas Calientes és Ollantaytambo között, turista osztályon
  • a Wirakocha Templom belépőt
  • a hajókirándulást a Titicaca-tavon az Uros és a Taquille szigetekre, helyi idegenvezetővel
  • a kikötői illetékek árát a Galápagos-szigeteken
  • az utazást egy bérelt hajóval az Isabela és a Santa Cruz szigetek között
  • Isabela szigetén kirándulást a Könnyek falához, a Sierra Negra vulkánhoz és a teknős nevelő központba
  • hajós kirándulást a Tintoreras-szigetre
  • Santa Cruz szigetén kirándulást a Darwin Központba, a Tortuga-öbölbe és a lávabarlanghoz
  • a Mitad Del Mundo kirándulást és belépőt
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és az illeték árát
  • a Lima – Puerto Maldonado, a Puerto Maldonado – Cusco és a Juliaca – Lima repülőjegyek és illetékek árát
  • a Lima – Quito nemzetközi repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegy és illetékek árát
  • a fakultatív programokat
  • a programban nem szereplő étkezéseket és italfogyasztást
  • a borravalókat: 100 USD/ résztvevő
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
 • Fakultatív programok
  • Cusco – Inti Raymi Fesztivál belépő: 300 – 400 USD/ fő
  • Galápagos-szigetek Nemzeti Park belépő: 100 USD
  • Galápagos-szigetek – kerékpárbérlés: 15 USD/ 3 óra
  • Galápagos-szigetek – egész napos hajókirándulás a Santa Fé vagy Bartolomé-szigetre: 250-350 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Lima és a Quito – Budapest nemzetközi repülőjegy ára illetékkel 348 000 Ft-tól
  • a Lima – Quito repülőjegy ára illetékkel: 114 000 Ft-tól
  • Peru belső repülőjegyek: a Lima – Purto Maldonado, a  Purto Maldonado – Cusco és a Juliaca – Lima repülőjegyek ára illetékkel 600 USD-tól
  • Ecuador belső repülőjegy: a Quito – Baltra – Quito repülőjegy ára 500 USD-tól
  • Galápagos-szigetek repülőtéri illeték: 2 x 10 USD
  • menetrend információkért és csoportos repülőjegy ajánlatért fordulj irodánkhoz
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Peruba és Ecuadorba
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 900 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 560 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% –a (2 340 USD)
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 90-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Létszám

  12-14 fő

 • Ajánlott életkor

  12-60 év

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • a nemzetközi repülőjegyek megvásárlásához irodánk aszisztenciát nyújt
  • menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner repülőjegy értékesítő irodánkon keresztül foglalod le nemzetközi repülőjegyed
 • Szervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner irodák bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt angolul beszélő helyi idegenvezetők és egy magyar nyelvű túravezető állnak a rendelkezésedre
 • Valuta, költőpénz
  • Peru hivatalos fizetőeszköze a Sol (1 PEN = kb. 100 Ft)
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az amerikai dollár (USD)
  • az USD vagy Euro kivitelét javasoljuk, bankkártyával is több helyen lehet fizetni
  • Ecuador-ban kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes bankjegyeket fogadnak el
  • a perui pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes bankjegyeket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + a fakultatív programok ára
 • Szállások, ellátás
  • 15 éjszakát 3-4* -os hotelekben és hangulatos vendégházakban töltünk, 2 ágyas szobákban
  • 2 éjszakát egy 4* -os öko lodge 2 személyes bungalóiban töltünk Amazóniában
  •  az utazás ára 16 reggelit, 3 ebédet és 2 vacsorát tartalmaz a programleírás  szerint
 • Közlekedés
  • bérelt buszokkal és hajóval, turista vonattal és menetrend szerinti repülőjárattal
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Hasznos információk
  • időeltolódás – Peru: -6 óra
  • időeltolódás – Ecuador: -6 óra
  • időeltolódás – Galápagos: -5 óra
  • kommunikáció: Peruban és Ecudorban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha szívesen olvasgatnál a Galápagos-szigetek természeti csodáiról, látogass el blogunkra:

 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design