Amazónia, Machu Picchu és a Galápagos-szigetek – 5 csillagos kalandtúra – Peru, Ecuador utazás

Indulás: 2019/06/17
Utazás hossza: 18 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 12–16 fő
Ár:
3900
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

A tökéletes, kompakt kalandtúra! Dél-Amerika legszebb tájain utazunk Amazóniától az Andok hegyvonulatán keresztül a Galápagos-szigetekig.

Egy izgalmas, ugyanakkor lazítós esőerdei túrával kezjük utazásunkat Amazóniában. Ellátogatunk a legszebb inka kori épületegyüttesekhez és a Machu Picchu rejtélyes történetű városába. Cusco-ban pedig a helyiekkel együtt köszöntjük az inka újévet a híres „Napfesztivál”-on.

Levezetésnek a Galápagosz-szigetek a világon egyedülálló geometria formációinak, növény-és állatvilágának felfedezésére indulunk. Gyalog járhatjuk be a Santa Cruz és az Isabela szigetek belső vidékét, tengeri kajak túrára indulhatunk és hajókirándulások során ismerkedhetünk az óceán világával. Galápagosi pingvinekkel és teknősökkel úszhatunk, a gyakorlott búvárok egész napos búvár szafarira indulhatnak a szigetek közötti izgalmas áramlatokban.

5 csillagos Dél-amerikai kalandunk a természeti látnivalók és aktív programok színes kavalkádját kínálja számodra.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: *****
 • Szervíz: *****
 • Aktivitás: **

 

Részletes program

 • 1. nap Peru: Lima

  A -6 órás időeltolódás miatt indulásunk napján, az esti órákban érkezünk meg Európából Peru fővárosába, Limába. A repülőtér közelében lévő hotelben pihenjük ki a hosszú repülőút fáradalmait. (szállás: hotel)

 • 2. nap AMAZÓNIA: PUERTO MALDONADO – ÖKO LODGE

  Limá-ból egy rövid repülőút után érkezünk Puerto Maldonado városába.  A gép ablakából a magasból csodálhatjuk meg az Andok hegyvonulatát és az Amazonas folyórendszerét. A dzsungel perui ,,fővárosának” repülőteréről rövid idő alatt megérkezünk a Madre De Dios folyó partjára. Buszunkat a kikötőben egy motoros kenura cseréljük, ezzel utazunk tovább  a folyón 30 percet esőerdei üdülőnkbe.
  A helyi konyha különlegességeit felvonultató svédasztalos ebédünket már a folyó partján álló öko-lodge rusztikus étteremben fogyasztjuk el. Délután vezetőkkel sétálhatunk a lodge tanösvényein, miközben bepillantást nyerhetünk az esőerdő gazdag növény- és állatvilágának elemeibe, vagy pihenéssel tölthetjük az időt a buja trópusi kertben megbúvó, minden kényelmet kiszolgáló bungalóinkban.
  Ízletes vacsoránkat az étteremben szolgálják fel. Alkonyat után kenuba szállunk és a folyóról csodáljuk meg az Amazonas-medence folyóinak különleges ökoszisztémáját és a déli égbolt csillagképeit. Ha szerencsénk van, elemlámpáink fényében kajmánok szemei is felvillannak. (szállás: öko-lodge, 2 éj, ellátás: ebéd, vacsora)

 • 3. nap AMAZÓNIA – TAMBOPATA NEMZETI PARK – SANDOVAL-TÓ – CANOPY SÉTÁNY – ÉJSZAKAI TÚRA

  Ne lepődjünk meg, ha hajnalban ragadozók ordítása és a majmok rikácsolása kelt minket, ami összevegyül a madarak hangjával. Amazónia esőerdejének közepén vagyunk, annyira, hogy házaink panoráma ablakain keresztül szó szerint ágyunkból figyelhetjük meg az ébredező természetet. Hogy fokozzuk az élményeket, kiadós svédasztalos reggelink után újabb kaland vár ránk a dzsungelben.
  Gumicsizmákat húzunk és újra motoros kenuba szállunk. Rövid utazás után kikötünk a Tambopata Nemzeti Park bejáratánál és innen gyalog vágunk neki az esőerdőnek. A Sandoval-tóhoz túrázunk el, miközben helyi vezetőnk érdekes fákkal és növényekkel, például a sétáló pálmával, az esőerdő telefonkészülékével  és óriási fikuszokkal ismertet meg minket.
  Hosszú sétánk után kenukkal evezzünk körbe a Sandoval tavon. A pálmafákkal szegélyezett tükörsima holtág a veszélyeztetett óriás folyami vidrák, a piros bőgőmajmok, a fekete kajmánok, a világ egyik legnagyobb édesvízi halának (Arapaima gigas), valamint ara papagájok és teknősök otthona. Dzsungeltúránk végére megértjük, hogy miért hívják a Madre de Dios folyó térségét ,,a biológiai sokféleség perui fővárosának”. (Túra táv: 6 km, szint: 0 m.)
  A déli órákban érünk vissza szállásunkra. Hosszú kirándulásunk után egy frissítő zuhany, egy ízletes ebéd és a jól megérdemelt szieszta a programunk folytatása.
  Délután, amikor a fülledt trópusi időjárás kicsit enyhül a fák lombkoronájának szintje felé emelkedve, a magasból vetünk egy pillantást Amazónia áthatolhatatlan dzsungelére. Rövid folyami utazás után érjük el a közeli Canopy Sétányt, ahol falépcsőkön kapaszkodunk fel egy 30 méter magas toronyba. Innen hét függőhídon, melyek az óriási fák koronáit összeköti kötik össze indulunk egy izgalmas sétára. Alaposan kiélvezzük az élményt és a lélegzetelállító táj látványát, majd körbesétálunk a szomszédos látogató központban, ahol megismerhetjük a National Geographic és üdülőnk közös természetvédelmi projektjét.
  Vacsoránk után folytatódik amazóniai kalandunk. A lodge körüli rejtett ösvényeket végigjárva megismerkedünk az esőerdő ezernyi élőlényétől zajos éjszakai életével. (ellátás : reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap PUERTO MALDONADO – CUSCO – PISAC

  Reggel a Madre De Dios folyón térünk vissza Puerto Maldonado városába motoros kenuval.
  Puerto Maldonado repülőterén elköszönünk Amazóniától és az inkák fővárosába repülünk. Innen egyenesen az alacsonyabb tengerszint feletti magasságon (2 200- 2 600 m) elhelyezkedő Szent Völgybe utazunk. Eukaliptusz erdőkön keresztül érkezünk meg a völgy bejáratához, Pisac kisvárosáig. Szállásunk a Pisac főterén álló vendégházban lesz. Napunk hátralévő részét nézelődéssel és ajándékvásárlással tölthetjük Peru legnagyobb kézműves piacán, ahol kedvünkre válogathatunk az ezüst ékszerek, alpaka takarók és vibrálóan színes textíliák között. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 5. nap A Szent Völgy inka kori emlékei: Pisac – Ollantaytambo

  Cusco-t a Machu Picchu-val összekötő völgy térségében találhatóak a legszebb inka kori épületegyüttesek. Reggel Pachacuti, az államalapító Inka palotáját járjuk végig a település fölé emelkedő hegycsúcson. Óriási földművelő teraszok között sétálunk, miközben az inkák szent völgyének lélegzetelállító panorámájában gyönyörködhetünk.
  Ezután folytatjuk utazásunkat az Urubamba-folyó mentén, amely valamikor az Inka Birodalom „éléskamrája” volt. Délután érkezünk meg az eredeti formáját leginkább megőrző inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. A völgy itt már teljesen összeszűkül, a cukorsüveg alakú hegyek a fejünk fölé tornyosulnak. A naplemente Ollantay, a híres inka hadvezér erődítményének Naptemplomában ér minket. (szállás: vendégház, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Ollantaytambo – Machu Picchu – Ollantaytambo

  Ollantaytambo-ból nem vezet közút a Machu Picchu-hoz. Ezért kora reggel vonattal utazunk Aguas Calientes kisvárosába (2200 méter).  Itt buszra szállunk, így érkezünk meg az Urubamba-folyó fölé magasodó hegygerincre épült inka városhoz, a Machu Picchu-hoz. Vezetőnk egy közel három órás séta során avat be minket a Machu Picchu titkaiba, melyet 500 éven keresztül a sűrű dzsungel őrzött. Körbesétálunk az óriási, csaknem teljes egészében épségében maradt inka városban, melyet csak 1912-ben fedezett fel Hiram Bingham. Ezután szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű környezetben épült világi és szakrális épületegyüttesek között és elsétálhatunk a Machu Picchu híres inka hídjához is.
  Délután Aguas Calientes-ben vonatra szállunk, majd a már ismerős szállásunkra utazunk Ollantaytambo-ba. (ellátás: reggeli)

 • 7. nap Ollantaytambo – Maras – Moray – Cusco

  Reggel az inkák fővárosába indulunk. Útközben ellátogatunk Moray kör alakú teraszaihoz, melyeket az inkák állítólag mezőgazdasági laboratóriumként használtak. Innen Maras több száz sólepárló medencéjéhez kirándulunk, melyeket a hegyi indiánok az inka időktől napjainkig használnak.
  Délután érkezünk. A délutáni órákban érkezünk meg Cusco-ba. Elfoglaljuk a Főtér közelében lévő szállásunkat, majd városnézésre indulunk a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökség listáján is szereplő óvárosban. Elsétálunk a Katedrálishoz, a Tudás Házához, a Nap Szüzeinek Házához, valamint a Naptemplomhoz és persze megkeressük a híres, gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. Miután közösen megismertük a várost, este már szabadprogram keretében fedezhetjük fel Cusco hangulatos belvárosát és híresen jó éttermeit. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 8. nap Cusco – Sacsayhuaman – Inti Raymi Fesztivál

  Egész napunkat a Napfesztivál ünnepi forgatagában töltjük. Az Inka Birodalom fennállásának idején Cusco-ban az Inti Raymi egyike volt a négy legfontosabb vallási ceremóniának. Ahogyan arról a krónikás, Garcilaso de la Vega beszámol, Pachacuti Inka az újév megünneplésére hozta létre a ceremóniát, mely egyben az inkák mitikus teremtéstörténetét is szimbolizálta. A táncokkal és körmenetekkel színesített ünnepségsorozat kilenc napon át tartott. Pachamamának, a Földanyácskának is ekkor mutatták be a jó termést biztosító állatáldozatokat.
  Az Inti Raymi-t az inka hagyományok szerint rendezik meg napjainkban is a téli napforduló idején. A körmenet a Naptemplom-tól indul és a Főtér érintésével éri el a Sacsayhuaman-t, a Cusco felett magasodó inka erődöt. Az „inka uralkodói párt” díszes trónusokon viszik körbe a város utcáin, a bámészkodó tömeget pedig zenészek és táncosok szórakoztatják. A fő ceremóniára a Sacsayhuamanban kerül sor, ahol az inkák a földanyához, Pachamamához imádkoznak és „áldozatot” mutatnak be neki a jó termés reményében. (ellátás: reggeli)

 • 9. nap Cusco – Wirakocha-ösvénye – Puno

  Az inka uralkodók beavatási útvonalán indulunk Cusco-ból a Titicaca-tó partján fekvő Puno városába. A mitológia szerint ebből a tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 7 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legjelentősebb prekolumbián kultúráját és egy óriási birodalmat építsenek. Megkoronázása előtt minden inkának végig kellett járnia az  „Anya-tó” és az Inka Birodalom fővárosa közötti zarándokutat. Utazásunk alatt az inka korból származó építészeti emlékek – egykori postaállomások, raktárak, templomok – sora között utazunk, miközben az Andok csipkés csúcsainak panorámájában gyönyörködhetünk. Ebédünket egy vendégházban fogyasztjuk el, rövid pihenőt tartunk Wirakocha Templománál és a La Raya – hágón (4320 m), majd a késő délutáni órákban érkezünk meg Puno-ba.
  Ha igazán különleges élményre vágyunk, a 338 km-es utat megtehetjük a Cusco – Puno között közlekedő híres Andean Explorer luxus vonattal is. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 10. nap Titicaca-tó – Uros szigetek – Taquille-sziget – Puno

  Egész napos hajókirándulásra indulunk a Titicaca-tavon. Először a híres úszó szigetek egyikére látogatunk el. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le a Titicaca-tó partján, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Ezek a nádból készült szigetek az itt élő indiánok otthonai napjainkban is. Hajónkkal kikötünk az egyik család vízen lebegő otthonán. Körbesétálunk a szigeten és meghallgatjuk vendéglátóink meséjét az uro indiánok történetéről és hagyományairól.
  Ezután tovább hajózunk a Taquille-szigetre, ahol ajmara indiánok egy csoportja él a nyugati ember számára utópisztikusnak tűnő közösségben. Felsétálunk a sziget központi falujába és megismerkedünk a közösség ősi szokásaival és a Világörökség részét képező népművészetével. Ebéd után vissza hajózunk Puno-ba. Az estét a nyüzsgő belvárosban tölthetjük, ahol egymást érik a jobbnál jobb éttermek. (ellátás: reggeli, ebéd)

 • 11. nap Puno – Juliaca – Lima – Ecuador: Quito

  Délelőtt  a közeli Juliaca repterére utazunk. Először Lima-ba majd Ecuador fővárosába, Quito-ba repülünk. A repülőtér közelében lévő hotelben szállunk meg. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 12. nap GALÁPAGOS: BALTRA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET – DARWIN TUDOMÁNYOS KÖZPONT

  Rövid repülőút során ékezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra lévő Galápagos-szigetekre. A Baltra-szigetén lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itabaca-csatornán a Santa Cruz-sziget északi partjára, majd egy bérelt busszal indulunk tovább a sziget déli csücskébe. Útközben megkezdjük ismerkedésünket a szigetcsoport különleges geológiájával és élővilágával: sétára indulunk a galápagosi magasföldön, körbejárjuk a Los Gemelos iker kalderákat. A mindig párába burkolózó, burjánzó köderdőben Darwin híres pintyeinek néhány képviselőjével is találkozhatunk.
  A sziget turista központjába, Puerto Ayora kisvárosába érve a mangrove erdővel, vörös tarisznyarákokkal, pelikánokkal és fecskefarkú sirályokkal tarkított parti sétányon indulunk a Darwin Tudományos Központba. Az UNESCO 1959-ben hozta létre a nemzetközi alapítványt a galápagosi élővilág védelmére, melyet az evolúció tanának zseniális megfogalmazójáról, Charles Darwinról neveztek el. A kutatóállomáson napjainkban 200 zoológus és önkéntes dolgozik a szigetek törékeny ökoszisztémájának megőrzésén. A látogatóközpontban a szigetek vulkánjainak lábánál élő különböző elefántteknősöket és a kizárólag a Galápagos-on őshonos varacskos fejű gyíkokat is láthatunk. Este felfedezhetjük Puerto Aroya belvárosát. (szállás: szálloda)

 • 13. nap SANTA CRUZ – ISABELA-SZIGET: PUERTO VILLAMIL – KÖNNYEK FALA

  Korán indulunk Puerto Aroya kikötőjébe. Közel három órás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe, ahol a parton kéklábú szulák és galápagosi prémfókák köszöntenek minket. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetet 6 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki, ezek közül a szigetek legmagasabb vulkánja, a Wolf (1707 m) és az Ecuador (790m) pont az Egyenlítő vonalán helyezkednek el.
  A trópusi sziget központi faluját a homokos tengerpart, a pálmafákkal szegélyezett utcák, az autentikus vendégházak és helyi éttermek teszik igazán hangulatossá.
  Délután a Könnyek falához gyalogtúrázhatunk vagy kerékpározhatunk, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Útközben felkapaszkodunk az Isabela legmagasabb pontján álló kilátópontba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a lakatlan belső vidékre és a szigetet létrehozó vulkánokra. Füves lávamezőkön, ligetes kaktusz és a mangrove erdőkön keresztül érkezünk meg az óceán partjára. Figyelem, nézzünk a lábunk elé mert a terület a teknősök és a szárazföldi gyíkok otthona! Sétánk során szépen karbantartott tanösvényeken járjuk körbe a lávahólyagokat, a gazdag madárvilágnak otthont adó sós tavakat és tengerparti öblöket. A óceán partján, a sziklákon sütkérező tengeri leguánok százai között sétálunk vissza a faluba. A naplementét kedvünk szerint a tengerparti kilátóból vagy a hangulatos bárok egyikének teraszáról nézhetjük meg. (Túra táv: 10 km, szint: le 100 m) (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 14. nap ISABELA-SZIGET – TINTORERAS-SZIGET – SIERRA NEGRA VULKÁN

  Reggel motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a közeli Tintoreras-szigetre. Körbesétálunk a tenger vizéből teknőspáncélként kiemelkedő szigeten, az átforrósodott bazalt sziklákon napozó tengeri leguánok tömegei között. Sétánk során közelről lencsevégre kaphatjuk a szűk tengeri csatornában pihenő szirti cápákat és az öbölben szundikáló fókákat. Mielőtt visszatérünk a kikötőbe, a part menti korallzátonyok között merülünk egyet, ahol kis szerencsével óriásteknősökkel és fókákkal is együtt úszhatunk.
  Délután Isabela teknős-nevelő központjába látogatunk el, ahol megismerkedhetünk az elefántlábúak történetével.
  Ezután a Galápagosz-szigetek egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz kirándulhaunk. A látogatóközpontból felgyalogolunk az 1 240 méter magas vulkán kalderájának peremére és a közel 10 km átmérőjű kráter szélén sétálunk tovább. Ha a felhők kinyílnak az állandó ködbe burkolózó galápagosi magasföldön, Földünk második legnagyobb aktív vulkáni kráterének látványában gyönyörködhetünk. (ellátás: reggeli)

 • 15. nap ISABELA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET: TORTUGA ÖBÖL – KAJAKOZÁS AZ ITABACA- CSATORNÁN – LÁVABARLANG

  A kora reggeli órákban vissza hajózunk Santa Cruz szigetére. A nap további részében a Tortuga öböl nyugalmát élvezhetjük és sétálni indulhatunk a kaktuszok és akáciák között futó 2.5 km hosszú tanösvényen.
  Aki ennél aktívabb kalandra vágyik, az délután egy könnyű tengeri kajak túrára indulhat az Itabaca-csatornán.  Az evezést gyakran megszakítjuk egy kis sznorkelezéssel és az élővilág, a tengeri madarak, fókák és cápák megfigyelesével. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 16. nap SANTA CRUZ-SZIGET – SANTA FÉ VAGY ÉSZAK-SEYMOUR-SZIGET

  Az áramlatoktól függően egész napos hajókirándulásra indulhatunk az Észak-Seymour vagya Santa Fe-szigetre. Észak-Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánáiról, vagy más néven varacskos fejű leguánjairól ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, vörös csőrű trópusi madarak, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt, nem is beszélve a szárazföldi iguánákról! 
  Délután térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. (ellátás: reggeli, ebéd a hajókiránduláson)

 • 17. nap SANTA CZUZ-SZIGET: TOTRUGA ÖBÖL – BALTRA – QUITO

  Délelőtt ellátogathatunk a szigetek egyik legnagyobb lávabarlangjába. A Bellavista kilátópont közelében egy közel 2 km hosszú, megkövesedett bazaltfolyam belsejében sétálhatunk. Repülési menetrendünknek megfelelően a Baltra-szigetre utazunk és visszarepülünk Ecuador  fővárosába, Quito-ba. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 18. nap QUITO – MITAD DEL MUNDO – HAZAUTAZÁS

  Reggel ellátogathatunk a Mitad del Mundo (A világ közepe) emlékműhöz, amely az Egyenlítőn fekszik, 35 km-re északra Quito-tól. A planetáriumban megnézhetünk egy ismeretterjesző filmet az Egyenlítőről, sétálgathatunk az ország különböző népcsportjait bemutató kiállításokon és ellátogathatunk a csokoládé múzeumba is. A látogatóköpontban az ajándékvásárlásra is jó lehetőséget nyílik.
  Délután a repülőtérre utazunk és repülési menetrendünknek megfelelően megkezdjük Európa felé tartó utazásunkat.(ellátás: reggeli)

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • TELTHÁZ, VÁRÓLISTÁRA JELENTKEZHETSZ

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • az utazást Peruban és Ecuadorban bérelt buszokkal
  • 14 éjszaka szállást hangulatos 3* -os hotelekben és vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • 2 éjszakát egy esőerdei luxus lodge-ban, 2 személyes bungallókban, teljes ellátással
  • összesen: 17 reggelit, 3 ebédet, 2 vacsorát
  • a Tambopata Nemzeti Park belépőt
  • a dzsungeltúrákat a részletes leírás szerint
  • a Szent Völgy inka kori emlékeinek belépőjét
  • a négy napos Szent Völgy kirándulást bérelt busszal, helyi idegenvezetővel a részletes leírás szerint
  • 1 darab Machu Picchu belépőt
  • 2 darab Machu Picchu buszjegyet
  • 2 darab vonatjegyet Aguas Calientes és Ollantaytambo között, turista osztályon
  • 1 darab belépőt az Inti Raymi Fesztiválra
  • a hajókirándulást a Titicaca-tavon az Uros és a Taquille szigetekre, helyi idegenvezetővel
  • a kikötői illetékek árát a Galápagos-szigeteken
  • az utazást egy bérelt hajóval az Isabela és a Santa Cruz szigetek között
  • Isabela szigetén kirándulást a Könnyek falához, a Sierra Negra vulkánhoz és a teknős nevelő központba
  • hajós kirándulást a Tintoreras-szigetre
  • Santa Cruz szigetén kirándulást a Darwin Központba és a Tortuga-öbölbe
  • a helyi, képzett idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és az illeték árát
  • a Lima – Puerto Maldonado – Cusco és a Juliaca – Lima repülőjegyek és illetékek árát
  • a Lima – Quito nemzetközi repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegy és illetékek árát
  • a fakultatív programokat
  • a programban nem szereplő étkezéseket és italfogyasztást
  • a borravalókat: 100 USD/ résztvevő
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
 • Fakultatív programok
  • Cuzco – Naptemplom: 12 Sol
  • Cuzco – Katedrális: 25 Sol
  • Uros szigetek – totoranád csónaktúra: 10 Sol
  • Galápagos-szigetek Nemzeti Park belépő: 100 USD
  • Galápagos-szigetek – kerékpárbérlés: 15 USD/ 3 óra
  • Galápagos-szigetek – egész napos hajókirándulás a Santa Fé szigetre: 250 USD
  • Galápagos-szigetek – tengeri kajak túra az Itabaca-csatornán: 100 USD-tól
  • Galápagos-szigetek – egésznapos búvár szafarik: 140 USD-tól
  • Quito – fél napos Mitad Del Mundo kirándulás: 20 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Lima – Quito – Budapest nemzteközi repülőjegy ára illetékkel 420 000 Ft-tól
  • a Lima – Quito repülőjegy ára illetékkel: 114 000 Ft-tól
  • Peru belső repülőjegyek: a Lima – Purto Maldonado – Cusco és a Juliaca – Lima repülőjegyek ára illetékkel 600 USD-tól
  • Ecuador belső repülőjegy: a Quito – Baltra – Quito repülőjegy ára 500 USD-tól
  • Galápagos-szigetek repülőtéri illeték: 2 x 10 USD
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Peruba és Ecuadorba
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 900 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 560 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% –a (2 340 USD)
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  12-65 év

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • a nemzetközi repülőjegyek megvásárlásához irodánk aszisztenciát nyújt
  • menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner repülőjegy értékesítő irodánkon keresztül foglalod le nemzetközi repülőjegyed
 • Szervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner irodák bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt angol és magyar nyelvű túravezetők állnak a rendelkezésedre
 • Valuta, költőpénz
  • Peru hivatalos fizetőeszköze a Sol (1 PEN = kb. 100 Ft)
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az amerikai dollár (USD)
  • az USD vagy Euro kivitelét javasoljuk, bankkártyával is több helyen lehet fizetni
  • Ecuador-ban kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes bankjegyeket fogadnak el
  • a perui pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes bankjegyeket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + a fakultatív programok ára
 • Szállások, ellátás
  • 14 éjszakát 3* -os hotelekben és hangulatos vendégházakban töltünk, 2 ágyas szobákban
  • 2 éjszakát egy 4* -os öko lodge 2 személyes bungalóiban töltünk Amazóniában
  •  az utazás ára 16 reggelit, 3 ebédet és 2 vacsorát tartalmaz a programleírás  szerint
 • Közlekedés
  • bérelt buszokkal és hajóval, turista vonattal és menetrend szerinti repülőjárattal
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Hasznos információk
  • időeltolódás – Peru: -6 óra
  • időeltolódás – Ecuador: -6 óra
  • időeltolódás – Galápagos: -5 óra
  • kommunikáció: Peruban és Ecudorban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank: MKB Bank
  • Bank címe:  WestEnd City Center. 1062 Budapest, Váci út 1-3.
  • HUF Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám: HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design