Amazóniai kalandtúra – Tambopata Rezervátum – Peru utazás

Indulás: 2022/11/05
Utazás hossza: 4 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 8-12 fő
Ár:
1000
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Amazónia rengeteg kalandot kínál: sűrű esőerdőt, színpompás madárrajokat, az éj sötétjében felhangzó jaguármorgást, zöldellő dzsungellel szegélyezett vad folyószakaszokat. De nem kell túlélő túrára indulnunk ahhoz, hogy izgalmas kalandban legyen részünk!

Minden kényelmet kiszolgáló amazóniai szállásunk a Tambopata Rezervátum közelében, egy 200 hektáros magánbirtokon helyezkedik el, mintegy kétórányi hajóútra Puerto Maldonado városától. Az esőerdei üdülő számos programlehetőséget kínál, melyekből nem hiányzik a kaland és a tudomány sem. 4-5 napot mindenképp érdemes itt eltölteni!

A dzsungel nappal gyönyörű! A buja erdőben sétálgatva nyolc különféle tukánnal, papagájrajokkal, és arákkal találkozhatunk, de a tambopatai majmok többsége is aktív nappal. Ha szerencsénk van még agutikat és koatikat is láthatunk. Éjszaka is érdemes kimerészkedni, hiszen a száz emlősfaj, több ezer rovar és több mint száz hüllő és kétéltű közül jó néhány csak ekkor bújik elő.

Az esőerdő lombkoronája között kialakított 30 méter magas kilátótornyokból körbetekintve érzékeljük igazán az Amazonas esőerdejének végtelenségét. A kilátókból megfigyelhetjük a színpompás madarakat, köztük a tukánokat, papagájokat és arapapagájokat. 

A Condenado-tó állatvilágát egy katamarán fedélzetén utazva fedezhetjük fel. Hoacinok, kajmánok és egyszarvú csáják várnak arra, hogy megpillantsuk őket!

A lodge a tudományt testközelbe hozó „Wired Amazon” projekt központja. A program lehetőséget ad arra, hogy a vendégek a tudósokkal együtt dolgozva ismerjék meg az esőerdőben folyó tudományos munkát.

A szobák az esőerdőre nyílnak, így még pihenés közben is élvezhetjük a változatos ökoszisztémát. A kertben számos állatfaj, köztük jónéhány majomfaj is megfigyelhető. Az étterem nyitott, második emeletéről pedig csodálatosan rálátunk a környező fák lombkoronájára. A wellness központ masszázsokkal és aromaterápiás kezelésekkel várja vendégeit.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: *****
 • Szervíz: *****
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap Peru: Lima/ Cusco – AMAZÓNIA: Puerto Maldonado – Tambopata Rezervátum

  Reggel egy rövid repülőút vár ránk Peru délkeleti részére, az Amazonas-medence mélyére. Puerto Maldonado-ban, a Madre de Dios régió fővárosában landolunk. A folyami kikötőből 1-2 órás hajózunk a Tambopata-folyón az 1,3 millió hektáros Tambopata Rezervátum területén, a Föld legtisztább elsődleges esőerdejnek közepén épült öko üdülőnkig.
  A délutánt pihenéssel töltjük Vacsora után a közeli tanösvényeket végigjárva élvezhetjük Amazónia ezernyi élőlénytől zajos éjszakai életét (szállás: öko-lodge, 3 éj, ellátás: ebéd, vacsora)

 • 2. nap Amazónia: Látogatás a Tres Chimbadas holtágakhoz – Kilátótorony

  A perui esőerdő fái lenyűgöző látványt nyújtanak. Túránk során 500 éves vasfák mellett sétálunk. Ezek a hatalmas törzsű, kiterjedt lombkoronával rendelkező fák több arafajnak is otthonául szolgálnak. A lombkorona olyan magasan van, hogy az ott fészkelő madarak a talajszintről távcső nélkül nem is láthatóak.
  A ceiba (gyapotfa) valószínűleg az egyik legnagyobb fa, amit életünkben láthatunk. A fához vezető ösvény is gyönyörű, útközben több majomfajjal, madarakkal és számos más állattal is találkozhatunk. Vezetőnk mesél majd az erdő történetéről, az itt élő állatok és növények érdekességeiről. A hatalmas faóriáshoz érkezve hallhatunk annak történelmi és spirituális jelentőségéről, megtudhatjuk, hogy miért tölt be olyan fontos szerepet az Amazonas mentén élő törzsek életében.
  A szállásunk közelében található holtágak gyakori vendégei a part menti bokrokat dézsmáló mókusmajom-csapatok, a víz felett repkedő vörös- és zöldszárnyú arák, valamint a különféle papagájok. A Tres Chimbadas-tóban ma is élnek akár 4 méteres hosszúságot is elérő fekete kajmánok, de a halban gazdag vizekben akár óriásvidrákkal is találkozhatunk. Reggeli után kenuból vagy katamaránból fedezzük fel a tavat. Találkozhatunk hoacinokkal kajmánokkal és egyszarvú csájákkal, de akár még óriásvidrával is összefuthatunk. Ráadásként a fejünk felett színpompás arák köröznek, ami igazán különlegessé teszi ezt az élményt. A víziállatok és növények megismerése után egy esőerdei ösvényen gyalogolva térünk vissza szállásunkra.
  A szállásunktól körülbelül 30 percnyire találunk egy 25 méter magas kilátótornyot. A teraszra a torony közepén húzódó lépcső visz fel. A kilátótorony egy magaslaton épült, így a tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Tambopata Rezervátumra és a lombkoronaszinten élő állatokra. A papagájrajok mellett tukánok és arák is röpködnek körülöttünk, de néhány hüllőfajt is megfigyelhetünk. (ellátás : reggeli, ebéd, vacsora)

 • 3. nap Amazónia: Papagáj agyagfal – Farm látogatás – Naplemente hajózás

  Kora reggel a lodge-ból elindulva egy órás hajókázás és egy 10 perces gyalogtúra után jutunk el az arapapagájok és más papagájfajok egyik kedvelt pihenőhelyéhez, egy agyagfalhoz. Itt alkalmunk nyílik megfigyelni az agyagfalat csipkedő, nyalogató madarakat, például a barnafejű aratingákat, a kékszárnyú tirikákat. Egy kis szerencsével akár molnár-amazonokkal, sárgahomlokú amazonokkal, feketefülű papagájokkal, vörösszárnyélű arákkal és aranyarcú papagájokkal is találkozhatunk.
  Ebédünk és sziesztánk után a szállásunktól ötpercnyire található farmra látogatunk, melyet a kedves és karizmatikus Don Manuel vezet. Don Manuel a szomszédos Condenado-ból származik. Ismert és kevésbé ismert amazonasi növények termesztésével foglalkozik, farmján minden egyes növénynek megvan a maga szerepe. A helyi közösségek mindennapi életében a növények táplálékként, gyógyszerként, ruházati alapanyagként és építőanyagként is jelen vannak. A túra során számos növénnyel és fával ismerkedünk meg, de megtudhatjuk azok helyi felhasználásának módját is. Megismerjük többek között a manióka, a macskakarom, az inka-mogyoró és a paradió gyógyászati felhasználásának részleteit.
  Vacsora után előadásokat hallgathatunk a Tambopata Rezervátumról.
  Szállásunktól 20 perc sétára található az az agyagos terület, ahova késő délelőtt 20-25 fős csapatokban érkeznek a pekarik agyagot enni. Megpillantásukra úgy 15 százalék esélyünk van, de a túra mindenképpen megéri azt a kis fáradtságot. Szarvasokkal és más állatokkal is találkozhatunk itt. Ebédre visszatérünk a lodge-ba. A lassan lenyugvó napba belevesző dzsungel a természet egyik legszebb csodája. És honnan máshonnan lenne még gyönyörűbb a látvány, mint egy hajóról a Tambopata-folyón? (ellátás : reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap AMAZÓNIA – PUERTO MALDONADO – CUSCO/ LIMA

  Reggel a Tambopata-folyón térünk vissza Puerto Maldonado városába. A repülőterén elköszönünk Amazóniától és Limá-ba vagy Cusco-ba repülünk. Vagy folytatjuk amazóniai kalandtúránkat! (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Fakultatív program: Aerobotanika program – AmazonCam

  Az aerobotanika az a terület, ahol a többszáz éves múltra visszatekintő botanika találkozik a XXI.század úttörő technikai újdonságaival, mégpedig a fantasztikusan változatos és jórészt még mindig ismeretlen esőerdei világban!
  Az aerobotanika gondolata Dr. Varun Swamy fejében született meg, aki 2003 óta tanulmányozza a perui esőerdők növényvilágát. Hisz abban, hogy a látogatók segítségével értékes adatokat gyűjthetünk az esőerdők fáinak biológiai ritmusára és életciklusára vonatkozóan valamint, abban, hogy a kutatások hozzájárulnak ahhoz, hogy hosszútávon is megőrizhető legyen ez a páratlan esőerdei ökoszisztéma.
  Az aerobotanikai kutatások központja a Tambopata Rezervátum, ez a körülbelül 15,000 négyzetkilométeres terület Peru amazonasi esőerdejében. A kutatáshoz drónt használnak, melynek segítségével mintegy 50 méter magasból nagyfelbontású képeket készítenek az esőerdő lombkoronájáról. A látogatók segítenek a tudósoknak a drónok útvonalának beállításában, majd útjukra indítják azokat. A tudósok elemzik a drónfelvételeket és elmagyarázzák, hogy azok miként járulnak hozzá a kutatáshoz.
  Felállíthatunk úgynevezett kamera-csapdákat is. Szállásunkról mintegy 20 perces sétára található egy agyagfal, amit gyakran felkeresnek az ásványi anyagokra éhes emlősök. Itt segítünk a tudósoknak begyűjteni a kamera-csapdák adatait illetve közreműködünk néhány új csapda felállításában is. A kihelyezett kamerákat kipróbáljuk, majd visszaindulunk a szállásra, ahol aztán megnézzük mit sikerült rögzíteni! (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzfereket Puerto Maldonado-ban
  • 3 éjszakát egy 4* -os esőerdei öko lodge-ban, 2 személyes szobákban, teljes ellátással
  • a Tambopata Nemzeti Park belépőt
  • a dzsungeltúrákat és programokat a részletes leírás szerint
  • a helyi túravezetők munkadíját
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és az illeték árát
  • a Lima/ Cusco – Purto Maldonado – Cusco/ Lima repülőjegyek és illetékek árát
  • a fakultatív programokat
  • a programban nem szereplő étkezéseket és italfogyasztást
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 30 USD/ résztvevő
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Lima – Budapest repülőjegy ára illetékkel 360 000 Ft-tól
  • a Lima/ Cusco – Purto Maldonado – Cusco/ Lima repülőjegyek ára illetékkel 600 USD-tól
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Peruba
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 1 000 USD/ fő
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% –a
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  12-65 év

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • a nemzetközi repülőjegyek megvásárlásához irodánk aszisztenciát nyújt
 • Szervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner utazási irodák bevonásával zajlik
  • a dzsungeltúra teljes ideje alatt angolul beszélő, helyi túravezetők állnak a rendelkezésedre
 • Valuta, költőpénz
  • Peru hivatalos fizetőeszköze a Sol (1 PEN = kb. 100 Ft)
  • az USD vagy Euro kivitelét javasoljuk, bankkártyával is több helyen lehet fizetni
  • a perui pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes, nagyobb értékű USD bankjegyeket váltanak be
  • ajánlott költőpénz: 30 USD
 • Szállások, ellátás
  • 4* -os öko lodge 2 személyes bungalóiban
  • saját fürdőszoba, ventilátor, az ágyak felett szúnyogháló, ágynemű, fürdőpapucs, törölköző a faházak tartozékai, nem kell magaddal vinned
  • a dzsungel program ideje alatt teljes ellátást biztosítunk
  • az ivóvizet a dzsungeltúra teljes ideje alatt biztosítjuk, annak árát a program tartalmazza
 • Közlekedés
  • bérelt buszokkal, hajóval és menetrend szerinti repülőjáratokkal
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: -6 óra
  • kommunikáció: Peruban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • Számlatípus: folyószámla
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • HUF Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017

   

2015 | site by stromi.design