Annapurna alaptábor gyalogtúra – Himalája – Nepáli utazás

Indulás: 2019/04/07
Utazás hossza: 14 nap
Utazás stílusa: Gyalogtúrák
Létszám: 8-14 fő
Ár:
1000
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Az Annapurna vonulat látványa lélegzetelállító. Nem utolsó sorban azért, mert a világ legmagasabb hegycsúcsai közül jó néhány található itt. A völgyekben elterülő bájos falvakban különböző népcsoportok folytatnak teraszos művelést, míg a magasabban fekvő területeken pásztorok legeltetnek. Az Annapurna Szentélybe vezető gyalogösvény betekintést enged a nepáli hegyvidéken élő népcsoportok életébe, ráadásul a Himalája legszebb tájait is láthatjuk.

Az Annapurna alaptábor gyalogtúra kétség kívül a világ egyik legszebb túrája. Hegyek, sűrű rhododendron  és bambusz erdők, változatos kulturális élmények – ez teszi igazán különlegessé a 4 100 méter magasra vezető túraösvényt.  Az Annapurna Szentélyben eltölteni egy éjszakát, megnézni amint a lemenő és a felkelő Nap napsugarai megcsillannak az Annapurna I (8091 m), az Annapurna III (7555 m),  az Annapurna South (7 219 m), a Gandharva Chuli (6248 m) és a Hiunchuli (6441 m) gleccserein – pedig egy életre szóló élmény! 

Nem elég? Folyatasd velünk a túrát a Sagarmatha Nemzeti Parkban, a Gokyo-völgyön keresztül a Mount Everest nepáli alaptáborába!

Az Annapurna alaptábor túrának gyerekekkel is nekivághatsz! Ők is teljesíteni tudják a napi távokat, ha pedig elfáradnak, a hordárok a hátán utazva, egy kosárban pihenhetnek meg.

Részletes program

 • 1. nap Kathmandu (1360 m)

  A kathmandui repülőtérről a Thamel városrészben lévő hotelünkbe utazunk egy bérelt autóbusszal. Érkezés után átbeszéljük a gyalogtúra részleteit, majd beszerezzük hiányzó felszerelésünket a környék számtalan túraboltjának egyikében. A turistanegyed szűk utcáin hangulatos bárok, éttermek sorakoznak. Este belevethetjük magunkat Kathmandu nyüzsgésébe. (szállás: szálloda)

 • 2. nap Pokhara (915 m)

  Reggel Pokhara-ba, Nepál legnépszerűbb üdülővárosába repülünk egy 20 fős kisgéppel. Már a félórás repülőút alatt  is gyönyörködhetünk a Himalája vonulatában, a hóval borított hegycsúcsok látványa lenyűgöző. Az ország nyugati részén, a hegyek ölelésében fekvő Pokhara a Phewa-tó partján épült. A város időjárása a tóparti fekvésnek köszönhetően nagyon kellemes, a tó partján hangulatos éttermek és szórakozóhelyek sorakoznak.
  A repülőtérről szállásunkra utazunk, összepakoljuk túrafelszerelésünket és lesz időnk arra is, hogy körbejárjuk a belvárost, csónakázzunk a tavon és ellátogassunk a szigeten álló hindu templomba. Tiszta időben kihagyhatatlan, hogy kirándulásra induljunk a közeli hegygerincen álló Világbéke sztúpához. Vagy egy meredek szerpentinen kapaszkodunk fel a tó partjáról, vagy taxiba ülünk és így utazunk a kilátóponthoz, ahonnan páratlan a kilátás. Előttünk Pokhara és a Phewa-tó, a háttérben pedig a Himalája három 8000 méternél magasabb csúcsa, az Annapurna, a Manaslu és Dhaulagiri, valamint a nepáliak szent hegye, a Machhapuchare. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 3. nap Pokhara – Nayapul (1025 m) – Tikhedungga (1520 m)

  Távolság: 12 km, szint: fel 500 m
  Túra időtartama: körülbelül 4 óra
  Környezet: szubtrópusi erdő

  Reggel egy kisbusszal indulunk Pokhara-ból Nayapul-ba. Gyalogtúránk innen, a Modi és a Burungdi folyók találkozásától indul. Itt találkozunk a teherhordóinkkal is, akik megszabadítanak minket terheinktől, hiszen a túrán ők viszik helyettünk a nagy csomagunkat éjszakai szálláshelyeink között. A Burungdi-folyót követve, fokozatosan emelkedve haladunk mintegy négy órán át az apró himalájai településeken keresztül. Az éjszakát a bájos Tikhedungga (1520 m) egyik vendégházban töltjük. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 4. nap Tikhedungga (1520 m) – Ghorepani (2860 m)

  Távolság: 13 km, szint: fel 1450 m, le 100 m
  Túra időtartama: körülbelül 7 óra
  Környezet: szubtrópusi erdő

  Reggeli után egy meredek lépcsősoron, mintegy kétórás gyaloglás során kapaszkodunk fel Ulleri faluba. Itt megpihenünk egy teaházban mert Ullerit elhagyva újabb négyórás gyaloglás vár ránk a  Bhurungdi-folyó mentén, egy gyönyörű, erdős tájon, amíg megérkezünk éjszakai szálláshelyünkre. Túránk során érintjük Banthanti kicsiny települését is, ahol bepillantást nyerhetünk az itt élő magar népcsoport mindennapjaiba. Ghorepani falujába (2860 m) érve már csodás kilátás nyílik két 8000 méteres hegy – a Dhaulagiri és az Annapurna – csúcsaira és a hegyek közé ékelődő Kali Gandaki-völgyre. (szállás: vendégház)

 • 5. nap Ghorepani (2860 m) – Poon Hill (3260 m) – Deurali-hágó (3090 m) – Tadapani (2630 m)

  Távolság:  13 km, szint: fel 400 + 800 m, le 400 m
  Túra időtartama: körülbelül 6 óra
  Környezet: szubtrópusi erdő

  Kora reggel, még sötétben vágunk neki az Ghorepani felé emelkedő 3180 méter magas hegycsúcsnak. Célunk, hogy napfelkeltére érjük el az Annapurna vidékének legszebb kilátóhelyét, Poon Hill-t. A Himalája mintegy 15 különböző csúcsát láthatjuk innen, ahogyan a Nap első sugarai megvilágítják a hegyvonulatot. Reggelire visszatérünk szálláshelyünkre, majd nekivégunk a Tadapani-ba vezető ösvénynek. Virágzó rhododendron erdőkön keresztül érjük el a Deurali-hágót (3090 m), ahonnan a reggeli fényekben gyönyörködhetünk a Himalája vonulatában, a Dhaulagiri (8167 m), az Annapurna (8091 m), a Tukuche (6920 m), a Nilgiri (6940 m) és a Manaslu (8156 m) hegyóriásai magasodnak előttünk. A hágóról a rhododendron erdőkön keresztül újra leereszkedünk a Bhurundi-folyó partjára, ahol az egyik hangulatos vendégházban megebédelünk. Innen a madaraktól nyüzsgő bambusz- és tölgyerdőkön keresztül vezet ösvényünk a következő hegygerinc tetején álló szállásunkig, az apró Tadipani település egyik vendégházáig. (szállás: menedékház)

 • 6. nap Tadapani (2630 m) – Chhomrong (2170 m)

  Távolság:  11 km, szint: fel 450 m, le 900 m
  Túra időtartama: körülbelül 5 óra
  Környezet: szubtrópusi erdő

  Tadapani-ból 900 métert ereszkedünk meredeken lefelé az erdőben, majd a helyeik földművelő teraszain és legelőin keresztül egészen a Kimrong-folyó völgye felett átívelő függőhídig gyalogolunk. Innen újra felfelé visz utunk, a völgy felett magasan futó, festői ösvényeken jutunk el Chhomrong-ba. A gurung népcsoport lakta falu az Annapurna alaptáborhoz, vagy ahogyan emlegetni szokták, az Annapurna Szentélyhez vezető út bejáratánál fekszik. Szállásunk teraszáról olyan a panoráma, hogy sokunknak a látvány miatt lesz nehéz másnap tovább indulni. Jól látszik innen az Annapurna déli csúcsa (7219 m) és a Machhapuchare hegypiramisa (6993 m) is. (szállás: menedékház)

 • 7. nap Chhomrong (2170 m) – Himalaya lodge (2920 m)

  Távolság:  11 km, szint: fel 1100 m, le: 350 m
  Túra időtartama: körülbelül 7 óra
  Környezet: magashegyi

  Reggeli után leereszkedünk a Khola-folyó völgyébe, ahol átkelünk egy újabb függőhídon. Ezután ismét felfelé vezet az utunk egy hosszú lépcsősoron, egészen a sziklakiszögelésen álló Sinwa településéig.
  Innen le ereszkedünk a Modi-folyó mély völgyébe, melyet már Annapurna gleccserei táplálnak. Innen folyamatosan felfelé  haladunk a folyó mellett. Ösvényünk az árnyékot adó tölgy és bambusz erdőkön keresztül vezet.  Útközben megpihenünk a Baraha hindu szentélynél, ahol rendszerint majmok népes csapata ugrál a környező fákon. A kora délutáni órákban érjük el éjszakai szálláshelyünket, a Himalaya vendégházat (2920 m). (szállás: menedékház)

 • 8. nap Himalaya lodge (2920 m) – Machhapuchare alaptábor (3700 m) – Annapurna alaptábor (4120 m)

  Távolság: 15 km, szint: fel 1300 m, le 100 m
  Túra időtartama: körülbelül 7 óra
  Környezet: magashegyi

  A Himalaya lodgeból körülbelül 3 órás gyaloglás után, ebédidőben érjük el a 3700 méteren fekvő Machhapuchare alaptábort.
  A táj ma megváltozik. A folyó medre felett, sziklás terepen haladunk a Hinku barlangig miközben a felénk tornyosuló sziklafalon leömlő tucatnyi vízesés látványában gyönyörködhetünk.
  A Machhapuchare alaptábornál nyíló völgyből káprázatos látvány tárul a szemünk elé. Közeledünk! Egy nem túl meredek, jól járható ösvényen túrázunk el az Annapurna alaptáborig, ahol 360 fokos körpanoráma vár minket a világ legmagasabb hegyeivel. Miután megpihentünk, felsétálunk az alaptábor feletti morénára. Naplemente fotóink elkészítése után megvacsorázunk és lepihenünk az alaptábor menedékházban (4100 m). Egy életre szóló élmény az Annapurna Szentélyben eltölteni egy éjszakát! (szállás: menedékház)

 • 9. nap Annapurna alaptábor (4120 m) – Bamboo (2310 m)

  Távolság: 12 km, szint: fel 50 m, le: 1800 m
  Túra időtartama: körülbelül 6 óra
  Környezet: szubtrópusi erdő

  Ráadás! A napfelkelte újra a szomszédos kilátóponton ér minket, hogy lássuk, ahogy az első napsugarak megcsillannak az Annapurna I (8091 m), az Annapurna III (7555 m),  az Annapurna South (7 219 m), a Gandharva Chuli (6248 m) és a Hiunchuli (6441 m) gleccserein.
  Reggeli után rövid idő alatt visszaereszkedünk Machhapuchare alaptáborba, majd a már ismert útvonalon lefelé indulunk Bamboo (2310 m) pár vendégházból álló településére. (szállás: menedékház)

 • 10. nap Bamboo (2310 m) – Jhinudanda (1780 m)

  Távolság: 14 km, szint: fel 200 m, le: 800 m
  Túra időtartama: körülbelül 5 óra
  Környezet: szubtrópusi erdő

  A hegyek oldalában kanyargó, már ismerős lépcsősorokon gyalogolunk el Chhomrong-ig. Ebéd után egy könnyű sétával fejezzük be a napunkat. Utolsó esténket a Modi Khola-folyó virágzó völgyében, a hegyek pihentető ölelésében töltjük egy kényelmes vendégházában. Az alaptábor után jólesik visszatérni a kellemesen meleg környezetbe. Megfáradt lábainkat délután a Jhinudanda (1780 m) fürdő termálvizében pihentethetjük meg. (szállás: menedékház)

 • 11. nap Jhinudanda (1780 m) – Landruk (1565 m) – Pokhara (915 m)

  Távolság: 6 km, szint: fel: 100 m le 300 m
  Túra időtartama: körülbelül 4 óra
  Környezet: szubtrópusi erdő

  A Modi-folyó egyik függőhídján átkelve, egy kellemes, levezető túrával jutunk el Landrukba, ahol a buszunk már vár ránk. Igen, megcsináltuk!
  Megebédelünk, majd Pokhará-ba utazunk, ahol délután sétálhatunk egyet a belvárosban, ajándékokat vásárolhatunk, este pedig a város egyik legjobb étteremben ünnepeljük meg, hogy eljutottunk az Annapurna Szentélybe! (szállás: hotel)

 • 12. nap Pokhara – Kathmandu

  Tartalék nap: városnézések a Kathmandu-völgyben

  A reggelt kényelmes készülődéssel töltjük, majd egy újabb félórás repülés vár ránk Nepál fővárosába. A délutánt már Kathmandu ismerős negyedében, a Thamel városrészben töltjük.
  Egy fakultatív városnézés keretében ellátogathatunk Nepál legnagyobb hindu templomegyütteséhez. Pashupathinath halottégetőjénél láthatjuk a hinduk hagyományos temetkezési szertartását, melynek során a családtagok a hamvakat a szent Bagmati-folyóba szórják. Az egész országból érkeznek ide zarándokok, hogy áldozatot mutassanak be Shiva Istennek, a hívők a szent folyó partján végzik rituális mosdásaikat, a templomok udvarán szadhuk meditálnak. (szállás: hotel 2 éj, ellátás: reggeli)

   

 • 13. nap Kathmandu

  Reggel a Kis Tibetnek is nevezett városrészbe látogatunk el. Nepál tibeti menekült közössége a Bodunath stúpa körül telepedett le, ahol a mai napig gyakorolják hagyományaikat és vallásukat. Miután körbe sétáljuk a stúpát, ellátogathatunk a buddhista kolostorba és egy tanka festő iskolába is.
  A Katmandu-völgy királyi városai közül Bakthapur őrizte meg leginkább az időtlenség látszatát. A középkort idéző város főterén a királyi palotát számos középkori hindu templom és óriási szobor veszi körül. Városnézésünk során megismerkedhetünk Nepál történelmével és a hindu vallás rituáléival, a szűk utcákon sétálva pedig bepillantást nyerhetünk a helyiek mindennapi életébe. (ellátás: reggeli)

 • 14.nap Kathmandu - hazautazás

  Menetrendünknek megfelelően Kathmandu nemzetközi repülőterére utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat.

Csapat

 • Purnhauser Zsófi Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Emellett egy szabaduló játékokkal foglalkozó céget vezetek Finnországban. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 8 éjszaka szállást menedékházakban a gyalogtúrán
  • 5 éjszaka szállást Kathmaduban és Pokharában kényelmes hotelekben
  • 5 reggelit
  • a közlekedést bérelt buszokkal
  • a teherhordók munkadíját (maximum 7 kg csomag személyenként)
  • a helyi túravezetők díját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nepáli vízum árát: 40 USD
  • a túraengedélyt (TIMS kártya) és az Annapurna Nemzeti Park belépőt: 46 USD
  • az extra teherhordók munkadíját a gyerekek számára: 15 USD/ nap
  • a fakultatív programokat
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a nemzetközi repülőjegy és illeték árát
  • a Kathmandu – Pokhara repülőjegy és illeték árát
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
   valamint az extrém sportbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
 • Fakultatív programok
  •  2 napos városnézés és a belépők Kathmanduban: 50 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • Budapest – Kathmandu – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 295 000 Ft-tól
  • Kathmandu – Pokhara – Kathmandu repülőjegy ára illetékkel: 260 USD
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok számára a Nepálba történő utazáshoz vízum szükséges, amelyet a kathmandui repülőtéren vásárolhatunk meg érkezéskor
  • a 15 napos turista vízum ára: 25 USD
  • a vízum elkészítéséhez szükséges 2 db igazolványkép
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva, még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • az útlevélben rendelkezésre kell állnia egy üres oldalpárnak a vízum elkészítéshez
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással valamint extrém sportbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 1000 USD
  • Előleg: jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (400USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (600 USD)
 • Útlemondási és átjelentkezési feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget. Másik útra átjelentkezni az utazás megkezdését megelőző 61. napig lehet.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott korhatár

  12-60 év

 • Túra gyerekekkel
  • az Annapurna alaptábor túrának gyerekekkel is nekivághatsz!
  • a maximális 4 100 méteres tengerszint feletti magassághoz ők is akklimatizálódni tudnak
  • a napi távokat a 12-15 év közötti gyerekek is vidáman teljesíteni tudják
  • ha elfáradnak – maximum 40 kg testsúlyig –  a hordárok a hátán utazva, egy kosárban pihenhetnek meg
  • a külön hordár bérléséről egyeztess irodánkkal

Hasznos információk

 • Fizikai erőnlét – KÖZEPES NEHÉZSÉGŰ GYALOGTÚRA

  A gyalogtúra nehézségét a sorozatterhelés és a tengerszint feletti magasság jelenti. Az Annapurna alaptábor gyalogtúra kihívást jelent ugyan, de sportos életmódot folytató, egészséges ember számára teljesíthető.

  Az indulás előtti hónapokban sportolj minél többet, akkor is, ha gyakorlott túrázó vagy, hogy felkészülten vágj neki a túrának.

 • Túraszervezés

  A gyalogtúra szervezése helyi partner utazási iroda, valamint képzett és tapasztalt magashegyi vezetők bevonásával zajlik.

   

 • TEHERHORDÓK

  A gyalogtúra során hordárok veszik le vállunkról a terhet, napközben ők viszik a nagy csomagunkat egyik szálláshelyünkről a másikra. A nagy csomag súlya maximum 7 kg lehet.

  Mi egy kis méretű hátizsákkal gyalogolunk, amiben a napi felszerelésünket visszük magunkkal: esőkabátunkat, néhány csokoládét, az ivóvizünket, valamint a személyes tárgyainkat és a fényképezőgépünket.

 • Hogyan hat a szervezetünkre a magasság?

  Mindenkire másképp és eltérő mértékben hat a magasság és a kevesebb oxigén. Erre itthon felkészülni nem lehet.

  Gyalogtúránk programja úgy van felépítve, hogy megfelelő időt hagyunk a magassághoz való alkalmazkodásra. Lassú, komótos tempóban gyalogolunk napról napra egyre magasabbra.

 • A túranapok beosztása

  A napi túra távolságok úgy vannak beosztva, hogy a gyaloglás mellett maradjon elegendő időnk a nézelődésre és a pihenésre is.  A távolságok kényelmes tempóban is teljesíthetőek 6-8 óra alatt.

  Kényelmesen reggelizünk, majd 8 óra körül nekivágunk a napi távnak. Az ebédre és a déli pihenésre egy-másfél órát szánunk. Délután 4-5 óra körül általában már az éjszakai szállásunkra érünk, így marad elég időnk arra, hogy felfedezzük a környéket vagy hátradőljünk és egy könyvvel a kezünkben élvezzük a pihenést.

 • Szállások

  A gyalogtúra ideje alatt egyszerű, tiszta vendégházakban alszunk, 2-3 ágyas szobákban. A mosdók tiszták, minden szálláson lehetőség van langyos vízben lezuhanyozni.

  Hűvös éjszakákra csak az alaptáborba vezető túraútvonal felső régiójában kell számítanunk. Egy megbízható 3 évszakos hálózsákra azonban mindenképpen szükségünk lesz. A hálózsákról magunknak kell gondoskodni.

  A menedékházakban az elektromos áramot általában napelemek szolgáltatják, a töltési lehetőségek korlátozottak. Felszerelésed összeállításakor ne feledkezz meg a fejlámpáról, valamint a fényképezőgépbe való tartalék elemekről és akkumulátorokról sem.

 • Étkezések

  A gyalogtúra ideje alatt nem biztosítunk ellátást, de minden nap lehetőséget biztosítunk arra, hogy meleg reggelid, ebéded és vacsorád kényelmesen el tudd fogyasztani. Egy reggeli ára körülbelül 2 USD, egy ebéd vagy vacsora ára 5 USD .

  Reggelizni és vacsorázni éjszakai szálláshelyünk éttermében tudunk. Ebédünket déli pihenőink során fogyasztjuk el, az ösvényünk mellett álló kisvendéglők étlapjáról választhatunk egészséges és tápláló ételeket. Húsos és vegetáriánus ételeket egyaránt találunk az étlapok kínálatában.

  Ha speciális diétát követsz, esetleg étel allergiád van, azt jelentkezéskor jelezd nekünk és tájékoztatunk a lehetőségekről.

 • Időjárási körülmények
  • a hegyekben az időjárás egy pillanat alatt változhat meg, úgyhogy készülj fel minden eshetőségre! Alaposan állítsd össze a túrafelszerelésed; réteges túraöltözet javasolt.
  • ne feledkezz el az UV-sugárzás elleni bőrvédelemről akkor is, ha nem napsütéses az idő. Nagyon fontos, hogy szemeid megfelelő napszemüveggel védd az UV-sugárzástól.
  • a gyalogtúra első és utolsó napjaiban, az alsó régiókban nappal kifejezetten meleg, párás időjárásra kell számítanunk, a nappali hőmérséklet elérheti akár a 28 °C-ot is
  • 3000 méter környékén a hőmérséklet napközben 20-25 °C között van
  • 4000 méter felett a hőmérséklet napközben sem melegszik 15 °C fölé
  • a felső régiókban reggelente, amikor elindulunk még hűvös lesz, 5-8 °C várható
  • esténként csak a felső régiókban érezzük a hideget, melyhez nagyban hozzájárul a fizikai kimerültség is
  • az alsó völgyekben bármikor előfordulhat heves esőzés, 4000 méter felett a csapadék gyakran hó formájában esik
 • Túrafelszerelés
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelés összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • Utazásszervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt angolul beszélő nepáli és magyar túravezetők állnak a rendelkezésedre
 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképpen keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le
 • Valuta, költőpénz
  • Nepál hivatalos fizetőeszköze a nepáli rúpia ( 1 Rs = kb. 3 Ft.)
  • kizárólag új kiadású és viszonylag kis címletű amerikai dollár vagy Euro kivitelét javasoljuk, amit Kathmanduban válthatunk át a helyi fizetőeszközre
  • ajánlott költőpénz: 300 USD + fakultatív programok
 • Szállások, ellátás
  • a gyalogtúra ideje alatt 8 éjszakát vendégházakban és menedékházakban töltünk
  • Kathmanduban és Pokharában 5 éjszakát egyszerű hotelekben töltünk, az ellátás itt reggeli
  • a gyalogtúra ideje alatt nem biztosítunk ellátást
 • Közlekedés
  • utazásunk során bérelt kisbuszokkal közlekedünk Nepálban, melynek árát a részvételi díj tartalmazza
  • a Kathamandu – Pokara – Kathamndu közötti távolságokat az egész napos buszozás helyett egy félórás repülőút során tesszük meg
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
  • fásli, sebtapasz
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: + 5 óra
  • kommunikáció: a turizmusban dolgozó nepáliak többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt irodánktól. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással.
  • Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos.
  • A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design