Annapurna kör és Alsó-Mustang gyalogtúra – Nepáli utazás

Indulás:
Utazás hossza: 17 nap
Utazás stílusa: Gyalogtúrák
Létszám: 8-12 fő
Ár:

Jelentkezem
Kérdésem van

Mikor válaszd kiscsoportos Annapurna kör gyalogtúránkat? Ha egyetlen alkalommal szeretnél a Himalájában túrázni, ezért minél többet szeretnél látni és tapasztalni Nepál rendkívül gazdag természeti és kulturális látnivalóiból.

Az Annapurna kör a Himalája egyik leginspirálóbb túraútvonala. 13 napos gyalogtúránk során több helyről is megcsodálhatjuk az Annapurna vonulatát: az Annapurna I-IV csúcsokat,  valamint a Dhaulagiri, Machhapuchhre, Manaslu, Gangapurna  és Tilicho Peak hegyóriásait. Elhaladunk a két legimpozánsabb csúcs, a Manaszlu és a Hiunchuli mellett és közelről láthatjuk a Dhaulagiri jégfalát. Átkelünk az 5414 méter magas Thorong La-hágón, és leereszkedünk a világ legmélyebb folyóvölgyébe a Kali Gandhakiba.

Nem csak a Himalája 6-8000 méteres hegyeivel, de a hegyekben élőkkel is megismerkedünk, betekintést kaphatunk a gurungok, manangik és a thakalik életébe és kultúrájába. Az ősi kereskedelmi útvonalakat követve túrázunk a Mustang-régió alsó részére. Bejárjuk a tibeti buddhizmus szülőhazájának tekintett Manang-völgy felső részét és ellátogatunk a hindu zarándokhelyre, Muktinathba.

Az Annapurna kör gyakorlott túrázók számára ajánlott, közepes nehézségű gyalogtúra.

Részletes program

 • 1. nap Nepál: Kathmandu

  Kathmandui hotelünk igazi zöld sziget a Thamel városrészben. A szomszédos turistanegyed szűk utcáin és terein ajándékboltok, hangulatos bárok és éttermek sorakoznak.
  Érkezés után átbeszéljük az előttünk álló gyalogtúra részleteit és a környék számtalan túraboltjának egyikében beszerezzük hiányzó felszerelésünket. (szállás: hotel)

 • 2. nap Kathmandu – Syange (1190 m)

  Kora reggel indulunk Kathmanduból egy bérelt busszal. Nepál középső részére vezet utunk, ahol talán a világ legszebb hegyei magasodnak: az Annapurna vonulata, a Dhaulagiri (8167 m) és az ikonikus Machapuchare (6993 m), a híres „Halfarok” hegy. Útközben Beshisahar környékén megebédelünk. Utazás közben már láthatjuk a távolban a fenséges Manaszlut (8156 m) is. Az éjszakát Syange-ben töltjük (1190 m). (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 3. nap Syange (1190 m) – Tal (1700 m)

  Távolság: 10 km, szint: fel 600 m, le: 100
  Túra időtartama: 4-5 óra
  Környezet: szubtrópusi

  Reggel találkozunk a teherhordóinkkal is, akik megkönnyítik életünket a gyalogtúrán, hiszen ők viszik helyettünk a nagy csomagunkat az éjszakai szálláshelyeink között. Mi egy kis hátizsákkal gyalogolunk, amiben a napi felszerelésünket visszük magunkkal. Reggeli után bakancsot húzunk és irány a gyönyörű Marshyangdi folyó völgye! Bemelegítő napunkon kényelmesen túrázunk, az ösvény enyhén emelkedik, útközben pedig csodálatos vízeséseket látunk. Átkelünk egy függőhídon és az éjszakát az 1700 méter magasan fekvő Tal faluban töltjük. (szállás: vendégház)

 • 4. nap Tal (1700 m) – Danaque (2190 m)

  Távolság: 8 km, szint: fel 600 m, le: 100
  Túra időtartama: körülbelül 4 óra
  Környezet: szubtrópusi

  Izgalmas nap elé nézünk! Folytatjuk utunkat az Annapurna II (7937 m) és a Pisang Peak (6091 m) irányába. Festői táj és ősi települések ameddig a szem ellát. A túra során fantasztikus fényképeket készíthetünk a hegyekről, vízesésekről és a vidéki Nepál életéről. Az éjszakát egy vendégházban töltjük Danaque-ben (2190 m). (szállás: vendégház)

 • 5. nap Danaque (2190 m) – Chame (2670 m)

  Távolság: 7 km, szint: fel 650 m, le: 100 m
  Túra időtartama: körülbelül 4 óra
  Környezet: szubtrópusi

  Reggeli után továbbindulunk a hegyek és vízesések szegélyezte ösvényünkön. Ma könnyű gyaloglás vár ránk, 4 óra alatt elérjük Chame-t, a Manang-régió központját.
  A sziklás ösvény a Marshyangdi folyó mentén nyugat felé kígyózik a Manang-völgybe, ahonnan remek kilátás nyílik az Annapurna II-re (7937 m) és az Annapurna IV-re (7525 m). Ez a világtól távol eső terület ad otthont a manangi embereknek, akik évszázadok óta só- és jakkereskedőként járják a hegyeket. A régi hegyi kereskedők lábnyomát követve, tölgy és juharerdőkön át érjük el Latemarangot, majd további erdős gerinceken át Kothót. Innen már egy könnyű séta vár csak ránk Chame-ig (2670m), a régió adminisztratív központjáig. A nap végén hátradőlve élvezhetjük a távolban magasodó Annapurna II és Annapurna IV látványát. (szállás: vendégház)

 • 6. nap Chame (2670 m) – Pisang (3200 m)

  Távolság: 10 km, szint: fel 550 m, le: 50 m
  Túra időtartama: 4-5 óra
  Környezet: subtrópusi

  Reggel átkelünk a folyó északi oldalára és egy almafák szegélyezte ösvényen, könnyű terepen érjük el az elhagyatott khampa települést, Bhratangot (2840 m). Innen továbbhaladva utunk eddigi legszebb tájára érünk: sűrű erdő borította, keskeny, meredek völgyben gyalogolunk, majd átkelünk egy folyón és máris a szemünk elé tárul a lélegzetelállító 1500 méteres Paungda Danda sziklafala. Lassan elérjük Pisangot (3200 m), ahol az éjszakát töltjük. A település felett álló gompától csodálatos a rálátás az alsó részek kacskaringós utcácskáira és zegzugos házaira. A falu tipikus példája a Manang-régió falvainak, központjában egy hatalmas imamalom áll. A völgy másik oldalán pedig ott magasodik az Annapurna II. (szállás: vendégház)

 • 7. nap Pisang (3200 m) – Ngawal (3660 m)

  Távolság: 6 km, szint: fel 500 m, le: 50 m
  Túra időtartama: körülbelül 5 óra
  Környezet: szubtrópusi

  Ismét egy könnyű túranapnak, de annál több látnivalónak nézünk elébe. Pisangból utunk Ghyarun vezet át, egy tipikus, lapos tetős házacskákból álló falucskán, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Annapurna II-re, III-ra és IV-re. A falu tele van elhagyott házakkal, a lakók Pokharába vagy Kathmanduba költöztek. A települést árpa és hajdinaföldek veszik körül. A legszebb kilátásban a mani-falakkal tarkított ösvény tetejéről gyönyörködhetünk: innen nem csak a falura és az azt körülvevő földekre látunk rá, hanem Ghale Dzsong romos erődjére is, melyet a völgy ezen részét 700-800 évvel ezelőtt uraló, ghale népcsoporthoz tartozó család épített. Illatos fenyőerdőkön és zöldellő réteken keresztül haladunk tovább, mígnem elérjük azt a hatalmas sztúpát, amelytől szintén remek rálátás nyílik szinte az egész völgyre. Tovább folytatjuk utunkat és két újabb sztúpa érintésével elérjük Ngawalt (3660 m). A falu híres gompájától fantasztikus kilátás nyílik az Annapurna III keleti oldalára. (szállás: vendégház)

 • 8. nap Ngawal (3660 m) – Manang (4450 m)

  Távolság: 6 km, szint: fel 900 m, le: 100 m
  Túra időtartama: körülbelül 3 óra
  Környezet: magashegyi

  Ma a Marshyangdi folyó déli partján haladunk tovább felfelé. Először leereszkedünk a folyóvölgybe, majd felkapaszkodunk a gerincre, ahonnan csodás kilátás vár ránk a Himalája minket körülvevő hegyeire. Innen újra leereszkedünk a völgybe, a 3325 méteren fekvő Hongde faluba, ahol megcsodálhatunk egy lenyűgöző mani-falat. A folyó északi partja mentén jutunk el a tibeti jellegű faluba, aminek házai egymásra épültek. Braga-ban (3475 m) nem csak a különleges építészeti megoldásokban, de a régió legnagyobb gompájában is gyönyörködhetünk. A kolostor gyönyörű tibeti thanka-gyűjteménnyel büszkélkedhet, melyek közül nem egy több mint 500 éves. A kolostorlátogatás után már csak egy rövid séta vár ránk mai úti célunk, Manang (4450 m) felé. Manang egy 500 házból álló település, gyönyörű chortennel (tibeti szó a sztúpára) és hosszú mani-fallal, melynek köveibe fáradságos munkával vésték bele a buddhista mantrát: „Om mani padme hum”. (szállás: vendégház)

 • 9. nap Manang (4450 m)

  Távolság: 4 km, szint: fel 450 m, le: 450 m
  Túra időtartama: körülbelül 3 óra
  Környezet: magashegyi

  Ma akklimatizációs napunk lesz, hiszen a Thorong La-hágó előtt hozzá kell szoknunk egy kicsit a magassághoz. Egy könnyű túrára indulhatunk a Milarepa barlanghoz (4000 m) vagy pihenéssel tölthetjük a napot. Úgy tartják, hogy Milarepa, a híres tibeti szerzetes, énekes az Annapurna III alatt fekvő kis barlangban meditált. Később a barlang közelében kisebb gompát emeltek. Kellemes séta az Annapurna III lábánál húzódó mellékvölgyben, kiváló rálátással a Pisang Peakre. (szállás: vendégház)

 • 10. nap Manang (4450 m) – Yak Kharka (4000 m)

  Távolság: 6 km, szint: fel 100 m, le: 550 m
  Túra időtartama: körülbelül 4 óra
  Környezet: magashegyi

  Egy hullámvasút szerű ösvényen gyalogolunk  le és fel, amíg elérjük Tengit, ahol megpihenünk szokásos teaszünetünk alatt. Majd lassan tovább túrázunk Gunsang irányába. Közben gyönyörködhetünk az alpesi tájban, a burjánzó borókabokrokban és a különböző fűfélékben. A látvány minden képzeletet felülmúló: körülöttünk ott magasodik a Gangapurna (7454 m) és az Annapurna III (7555 m). Az éjszakát a nyári legelőkön álló Yak Kharka (4000 m)  pásztorszállásai között álló egyik vendégházban töltjük. (szállás: vendégház)

 • 11. nap Yak Kharka (4000 m) – Thorong Phedi (4450 m)

  Távolság: 6 km, szint: fel 500 m, le: 50 m
  Túra időtartama: körülbelül 4 óra
  Környezet: magashegyi

  Ma az első dolgunk az, hogy eljussunk egy kicsiny faluba, Letdarba (4250 m), melyet egy órás, tempós gyaloglás után érünk el. Ezután a Jarsang Khola keleti partján menetelünk tovább Thorong Phedibe. Thorong Phediből – ami szó szerinti fordításban a „hegy lábát” jelenti – indulunk másnap a Thorong La-hágó megmászására. Ebédre érkezünk a 4450 méter magasan lévő szállásunkra, a délutánt pihenéssel töltjük. (szállás: vendégház)

 • 12. nap Thorong Phedi (4450 m) – Thorong La-hágó (5416 m) – Muktinath (3760 m)

  Távolság: 8 km, szint: fel 950 m, le: 1650 m
  Túra időtartama: 8-9 óra
  Környezet: magashegyi

  Korán reggel kelünk útra, hogy megkezdjük körülbelül 4 órás gyaloglásunkat az 5416 méter magas Thorong La-hágóba. A moréna vonulatokkal és hóval tarkított meredek sziklaösvényt évszázadokon át használták a helyi pásztorok. Úton a hágó felé egy hagyományos chorten és imazászlók látványában gyönyörködhetünk, majd a csúcsot elérve a lélegzetünk is elakad: a Himalája óriásai ott hevernek a lábunk előtt. A távolban a végtelen Kali Gandaki-völgy, északra pedig a Yakgawa Kang csúcsa (6481 m). Némi pihenés után megkezdjük 1600 méteres ereszkedésünket Muktinathba. Az út során csodás kilátás nyílik a Dhaulagirire (9167 m) és a Tukuche csúcsra (6920 m). A moréna vonulatok helyét lassan füves lejtők veszik át, miközben elérkezünk mai túránk végső szakaszához a Jhong-völgyhöz és végül Muktinathoz. (szállás: vendégház)

 • 13. nap Muktinath (3760 m) – Kagbeni (2810 m)

  Távolság: 4 km, szint: fel 50 m, le: 1000 m
  Túra időtartama: körülbelül 3 óra
  Környezet: magashegyi

  Muktinath mintegy 3000 éve zarándokhely. Ennek két fő oka van: egyrészt a föld egy kisebb repedéséből itt víz és gáz szivárog, mely folyamatosan ég. Így mind a négy elem: föld, víz, levegő és tűz természetes formájában találkozik itt. Dhola Mebar templomában hallgathatjuk a csordogáló víz hangját és nézhetjük az aprócska lángok táncát. A másik ok, amiért a helyet zarándokok keresik fel, az a Mustang régióban nagy számban előforduló szaligram. Már a hindu Védákban is írnak róluk, Visnu megtestesüléseként. Ahogy az megszokott Nepálban, a hinduk és buddhisták osztoznak a szent helyen, sőt még jó néhány templomon is.  Visnu templomától délre található a Dhola Mebar gompa, az örökké égő lánggal. Útközben a fehér fallal körülvett templomegyüttes felé néhány chortent is láthatunk és remek fényképeket készíthetünk háttérben a Dhaulagirivel. A templomok meglátogatása után útnak indulunk a Mustang régió kapuja, Kagbeni felé, ahol a mai éjszakát töltjük (2810 m). Kagbeni a Jhong folyó és a Kali Gandaki összefolyásánál fekszik. Egykor innen irányították a felső Mustang és Tibet közötti kereskedelmet. A falu központjának erődszerű kialakítása ezeknek az időknek a mementója. A keskeny utcácskák és csatornák, a régi sárkunyhók szinte középkori hangulatúvá teszik a falut. (szállás: vendégház)

 • 14. nap Kagbeni (2810 m) – Tiri (3400 m) – Jomsom (2720 m)

  Távolság: 10 km, szint: fel 600 m, le: 1300 m
  Túra időtartama: 6-7 óra
  Környezet: magashegyi

  Kagbenit elhagyva az Ekle Bhatti-Jomsom ösvényen gyalogolunk tovább. A nap során több helyről gyönyörűen látszik a Dhaulagiri (8167 m) és a Nilgiri (7061 m). Első úti célunk a Samdup Choeding kolostor. Ez a gyönyörű gompa magasan Tiri felett épült. 860 évvel ezelőtt emelték, amikor is Lungzin Palsang láma álmot látott: Buddha arra kérte, emeljen templomot ott, ahol a sziklák emberi szívet formáznak. Hosszas keresés után rálelt a megfelelő helyre Tiri fölött. 1986-ban a dolpoi Dukta láma többször ellátogatott ide, majd a helyiek kérésére itt is maradt. Dukta láma tibeti szerzetes doktor, a hagyományos tibeti gyógyítás mestere.
  Chortenek sora között kapaszkodunk fel a gompához, ahonnan fantasztikus látvány tárul a szemünk elé, látszik szinte a teljes Mustang régió. Körbe sétálunk a gompában, ahol megcsodálhatjuk Dukta láma orvosságos-gyűjteményét. Több száz üvegcsében sorakoznak itt az illatos növények, ásványok és szárított rovarok.
  Thini faluját elhagyva hamarosan elérjük a Dumba-tavat és kolostort, majd Marpha felé vesszük az irányt. Marpha tipikus thakali falu, híres az almájáról és a brandyéről. Délután érkezünk meg Mustang régió fővárosába. Jomsom a Kali Gandaki két partján terül el. Kagbeni felől először az óvárosba érkezünk ahonnan a hangulatos szállásunkra sétálunk. (szállás: vendégház)

 • 15. nap Jomsom – Pokhara

  Reggel Pokhara-ba, Nepál legnépszerűbb üdülővárosába repülünk egy 20 fős kisgéppel. A rövid repülőút alatt búcsút inthetünk az Annapurna vonulatának. A hegyek ölelésében fekvő Pokhara a Phewa-tó partján épült. A város időjárása a tóparti fekvésnek köszönhetően nagyon kellemes, a tó partján hangulatos éttermek és szórakozóhelyek sorakoznak. Délután sétálhatunk egyet a belvárosban, ajándékokat vásárolhatunk, este pedig a város egyik étteremben ünnepeljük meg túránkat. (szállás: hotel)

 • 16. nap Pokhara – Kathmandu – Boudhanath sztúpa

  A reggelt kényelmes készülődéssel töltjük, majd egy újabb félórás repülés vár ránk Nepál fővárosába. A délutánt már Kathmandu ismerős negyedében, a Thamel városrészben töltjük.
  Délután egy fakultatív program keretében ellátogathatunk Kathmandu Kis-Tibet-nek is nevezett városrészébe. Tibet kínai megszállásakor sok buddhista menekült Nepálba, ahol a Boudhanath sztúpa körül telepedtek le. Vörös ruhás szerzetesek sokasága forgatja itt azóta is rendíthetetlenül az imamalmokat. A sztúpát körülvevő hangulatos utcákon benézhetünk a tibeti kézműves mesterek műhelyeibe és elvegyülhetünk a sztúpához érkező buddhista hívők között. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 17. nap Kathmandu – hazautazás

  Indulási menetrendünknek megfelelően a repülőterére utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 13 éjszaka szállást vendégházakban a gyalogtúrán, 2-3 ágyas szobákban
  • 3 éjszaka szállást 3* -os hotelekben, 2 ágyas szobákban,  Kathmaduban Pokharában
  • 3 reggelit
  • az utazást bérelt minibusszal Kathmandu és Syange között
  • a teherhordók munkadíját
  • a nepáli hegyi vezetők és hordárok munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegy és illeték árát
  • a Jomson – Pokhara – Kathmandu repülőjegyek és illeték árát
  • a nepáli vízum árát: 50 USD
  • a reptéri transzfereket Nepálban
  • a túraengedélyt (TIMS kártya) és az Annapurna Nemzeti Park belépőt: 66 USD
  • a fakultatív programokat
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
   valamint az extrém sportbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat:  100 USD/ részvevő
 • Fakultatív programok
  • fél napos városnézés és a belépők Kathmanduban: 50 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Kathmandu – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 300 000 Ft-tól
  • a Jomson – Pokhara – Kathmandu repülőjegy ára illetékkel: 240 USD-tól
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgároknak a Nepálban való tartózkodáshoz vízum szükséges, melyet online vagy érkezéskor a kathmandui repülőtéren vásárolhatunk meg érkezéskor
  • a 30 napos turista vízum ára: 50 USD
  • a vízumhoz szükséges 2 igazolványkép és az útlevél
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva, még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • az útlevélben rendelkezésre kell állnia egy üres oldalpárnak a vízum elkészítéshez
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással valamint extrém sportbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek
  • AZ UTAZÁS ÁRA: 
  • Előleg: jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a)
 • Útlemondási és átjelentkezési feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  19-60 év

 • LÉTSZÁM

  8-12 fő

 • KIZÁRÓ OKOK

  A szív- és érrendszeri problémák, keringési panaszok, cukorbetegség, súlyos látászavar valamint a testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről.

Hasznos információk

 • Fizikai erőnlét: NEHÉZ GYALOGTÚRA

  A gyalogtúra nehézségét a sorozatterhelés és a tengerszint feletti magasság jelenti. Az Annapurna körtúra kihívást jelent ugyan, de a rendszeresen sportoló, egészséges emberek számára teljesíthető.

  Az átlagosan 10 kilométeres napi távok kényelmes tempóban is teljesíthetőek 5-7 óra alatt.

  A napi túra távolságok úgy vannak beosztva, hogy a gyaloglás mellett maradjon elegendő időnk a nézelődésre és a pihenésre is.

  Szállásunkon reggelizünk, majd 7 óra körül nekivágunk a gyaloglásnak. Délelőtt tartunk egy hosszabb teaszünetet. Az ebédre és a déli pihenésre egy-másfél órát szánunk. Délután 4-5 óra körül általában már az éjszakai szállásunkra érünk, így marad elég időnk arra, hogy felfedezzük a környéket vagy hátradőljünk és élvezzük a pihenést.

 • Hogyan hat a szervezetünkre a magasság?

  Mindenkire másképp és eltérő mértékben hat a magasság és a kevesebb oxigén. Erre itthon felkészülni nem lehet.

  Gyalogtúránk programja úgy van felépítve, hogy megfelelő időt hagyunk arra, hogy szervezetünk alkalmazkodni tudjon jelentős tengerszint feletti a magassághoz. A kritikus ponton, az 5414 méter magas Thorong La-hágóba vezető túra előtt beiktattunk egy pihenőnapot is a programba.

 • Túraszervezés

  A gyalogtúra szervezése egy nepáli partner utazási iroda, valamint képzett és tapasztalt magashegyi vezetők bevonásával zajlik.

   

 • TEHERHORDÓK

  A gyalogtúra során hordárok veszik le vállunkról a terhet, napközben ők viszik a nagy csomagunkat egyik szálláshelyünkről a másikra. A nagy csomag súlya maximum 7 kg lehet.

  Mi egy kis méretű hátizsákkal gyalogolunk, amiben a napi felszerelésünket visszük magunkkal: esőkabátunkat, néhány csokoládét, az ivóvizünket, valamint a személyes tárgyainkat és a fényképezőgépünket.

  Azokat a túrafelszerelésünket, amiket a hordáraink hoznak a gyalogtúrán, Kathmanduban vízálló zsákokba csomagoljuk el. Így biztos, hogy nem ázik majd el hálózsákunk és váltóruhánk. A vízálló zsákokat helyi partnerünk biztosítja számunkra, bérleti díját az utazás ára tartalmazza.

 • Szállások

  A gyalogtúra ideje alatt egyszerű, tiszta vendégházakban alszunk, 2-3 ágyas szobákban. A mosdók tiszták, szinte minden szálláson lehetőség van langyos vízben lezuhanyozni.

  Egy megbízható, 3 évszakos hálózsákra lesz szükségünk, melyről magunknak kell gondoskodni.

  A menedékházakban az elektromos áramot általában napelemek szolgáltatják, a töltési lehetőségek korlátozottak. Felszerelésed összeállításakor ne feledkezz meg a fejlámpáról, valamint a fényképezőgépbe való tartalék elemekről és akkumulátorokról sem.

 • Étkezések

  A gyalogtúra ideje alatt nem biztosítunk ellátást, de minden nap lehetőséget biztosítunk arra, hogy meleg reggelid, ebéded és vacsorád kényelmesen el tudd fogyasztani. Egy reggeli ára körülbelül 2-5 USD, egy ebéd vagy vacsora ára 5-8 USD .

  Reggelizni és vacsorázni éjszakai szálláshelyünk éttermében tudunk. Ebédünket déli pihenőink során fogyasztjuk el, az ösvényünk mellett álló kisvendéglők étlapjáról választhatunk egészséges és tápláló ételeket. Húsos és vegetáriánus ételeket egyaránt találunk az étlapok kínálatában.

  Kathmanduban és Pokharában a szállodáinkban az ellátás reggeli.

  Ha speciális diétát követsz, esetleg étel allergiád van, azt jelentkezéskor jelezd nekünk és tájékoztatunk a lehetőségekről.

 • Időjárási körülmények
  • a hegyekben az időjárás egy pillanat alatt változhat meg, úgyhogy készülj fel minden eshetőségre! Alaposan állítsd össze a túrafelszerelésed; réteges túraöltözet javasolt.
  • ne feledkezz el az UV-sugárzás elleni bőrvédelemről akkor is, ha nem napsütéses az idő
  • nagyon fontos, hogy szemeid megfelelő napszemüveggel védd az UV-sugárzástól.
  • az alsó régiókban nappal meleg, párás időjárásra kell számítanunk, a hőmérséklet elérheti akár a 28 °C-ot is
  • 3000 méter környékén a hőmérséklet napközben 20-25 °C között van
  • 4000 méter felett a hőmérséklet napközben sem melegszik 15 °C fölé
  • a felső régiókban reggelente és este hűvös lesz, 8-10 °C várható
 • Túrafelszerelés
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelés összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen segít
 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképpen keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le
 • Valuta, költőpénz
  • Nepál hivatalos fizetőeszköze a nepáli rúpia ( 1 Rs = kb. 3 Ft.)
  • kizárólag új kiadású amerikai dollár vagy Euro kivitelét javasoljuk, amit Kathmanduban válthatunk át a helyi fizetőeszközre
  • ajánlott költőpénz: 400 USD
 • Közlekedés
  • a kathmandui repülőtéri transzferek és városnézések során valamint a túra kiinduló pontjához egy bérelt kisbusszal utazunk, melynek árát a részvételi díj tartalmazza
  • a gyalogtúra után 2 félórás repülőút vár ránk Jomson és Pokara valamint Pokhara és Kathmandu között
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
  • fásli, sebtapasz
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: + 3 óra 45 perc
  • kommunikáció: a turizmusban dolgozó nepáliak többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt irodánktól. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással.
  • Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos.
  • A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design