Argentína utazás – 5 csillagos kalandtúra Tűzföldtől az Iguazú-vízesésig

Indulás:
Utazás hossza: 14 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 2-8
Ár:
3900
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Fedezd fel Argentína ámulatba ejtő természeti szépségeit egy 5 csillagos kalandtúrán!

Az utazásra Buenos Aires századelős épületei között és hatalmas parkjaiban sétálgatva, a belvárosi kávéházakban és tangóbárokban üldögélve hangolódhatsz rá. Tűzföldön és Patagóniában óriási gleccserek, türkiz színű tavak, bővizű folyók és szélfútta, végtelen pampák várnak rád.

Hajózhatsz a Beagle-csatornán, kirándulni indulhatsz a Tűzföld Nemzeti Parkban, a híres-hírhedt Cerro Torre és Fizt Roy hegycsoportban, és Földünk egyik leglátványosabb gleccseréhez a Perito Moreno-hoz. Az utazás méltó levezetése a 2 napos kirándulás az Iguazú Nemzeti Parkban.

Kevés olyan hely van a Földön, ahol szinte érintetlen szépségében csodálhatjuk meg a természetet, az Iberá-tó és lápvidék Földünk egyik utolsó ilyen paradicsoma. Kajmánok, vízidisznók, mocsári szarvasok, pampaszarvasok, bőgőmajmok, óriásvidrák, anakondák, nanduk és többszáz madárfaj otthona ez a több mint 13 000 km²-es láp, melynek területén hatvannál is több kisebb tó található. 

Egy hagyományos nagybirtokon élvezhetjük a híres argentin vendégszeretetet és fedezhetjük fel a lápvidék szépségeit, majd ellátogatunk az Iguazú-vízeséshez, ahol aztán eldönthetjük, hogy a zuhatagok közül melyik a kedvencünk az argentin illetve a brazil oldalon!

 

Neked való?

 • Utazási stílus: egyéni utazás
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Argentína: Buenos Aires

  A reggeli órákban érkezünk Buenos Aires-be, ahol egész évben kellemes nyári időjárás fogad minket. A belváros szívében lévő szállásunkról gyalog vagy városnéző busszal indulhatunk Latin-Amerika leghangulatosabb metropoliszának felfedezésére. A Parlamenttől sétáljunk el a Casa Rosada kormányzati épületéhez és a luxusnegyeddé alakított régi kikötőbe. Ne hagyjuk ki a Boka negyed felfedezését sem, melynek  stadionja, az olasz dokkmunkások színes házai és a tangóbárjai is világhírűek. A San Telmo negyed nyüzsgő főtérén vacsorázhatunk, ahol első argentin steak vacsoránk mellé természetesen argentin tangó jár (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 2. nap Buenos Aires

  Egész nap Buenos Airesben barangolunk. A legjobb, ha városnéző busszal járjuk be a metropoliszt. Ellátogathatunk a világ egyik leghíresebb temetőjébe a La Recoleta negyedben, ahol a nemzet nagyjai, köztük Evita nyugszanak. A szomszédos Palermo negyed Párizs legszebb részeivel is felveszi a versenyt, érdemes a Soho egyik kávézójában megpihenni. A folyóparti tágas parkok és múzeumok is mindenképp megérnek egy sétát. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Buenos Aires – Ushuaia

  Reggel egy belső repülőjárattal utazunk Ushuaia városába, a világ legdélebbi állandóan lakott településére. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd a belváros és a kikötő felfedezésére indulhatunk. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 4. nap USHUAIA – TŰZFÖLD NEMZETI PARK TÚRA – BEAGLE-CSATORNA HAJÓKIRÁNDULÁS

  Túra: 3-4 km, kb. 3 óra

  Reggel kirándulásra indulhatunk a Tűzföld Nemzeti Park legszebb részére. Egy minibusszal utazunk a park chilei határ közelében elhelyezkedő részére. A Beagle-csatorna itt teljesen elkeskenyedik, a romantikus öblökkel, és pici szigetekkel tagolt területet északról a Navario hegyvonulata határolja. A Lapatia öbölből indulunk egy kényelmes sétára. Ösvényünk a Világ legdélebbi postaállásától a szoros partján, bükk és örökzöld erdőkön keresztül halad. Lápos réteken, sziklás öblökön keresztül sétálhatunk el a park déli részére, ahol beszállunk a ránk várakozó buszba és visszautazunk a városba.
  Délután a Beagle-csatornát és Tűzföld vizeit fedezzük fel. Az Ushuaia kikötőjéből induló háromórás katamarán út során számos szigetet körbehajózunk, megismerkedünk a helyi növény- és állatvilággal. Mindenfelől az oroszlánfókák kaffogását és a pingvinek hangját hallani. Láthatunk gőzhajórécéket, halfarkasokat, kormoránokat és dolmányos albatroszokat. Megnézzük a fókák szigetét, ahol két játékos és hangos oroszlánfókafaj is él. Majd megkerüljük a Les Eclaireurs világítótornyot és visszatérünk a kikötőbe. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap Ushuaia – El Calafate – Los Glaciares Nemzeti Park – El Chalten

  Reggel újabb rövid repülőút vár ránk a Los Glaciares Nemzeti Parküdülőközpontjába, El Calafaté-ba. A repülőtérről egy minibusszal utazunk a Los Glaciares Nemzeti Park északi részére, El Chaltén-be. A szélfútta kisváros a világ legnehezebben megmászható sziklacsúcsainak meghódítására induló expedíciók bázisa. A legendás Fitz Roy és a Cerro Torre hegycsoportokat látványos túraösvényeken is körbejárhatjuk, ezért Argentína legfiatalabb települése mára népszerű turistaközponttá vált.
  Az Argentino és Viedma tavakat megkerülve haladunk északi irányba, azon a tájon, ahol az első európaiak Argentína belső területeinek felfedezésére indultak az 1900-as évek elején. Útközben megpihenünk Patagónia leghíresebb haciendáján. A La Leona haciendán Butch Cassidy és a Sundance kölyök is eltöltött egy rövid időt amikor Texas-ból elmenekülve új otthon kerestek maguknak a végtelen pampákon. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap El Chalten – Cerro Torre/ Fitz Roy kilátópont túra

  Túra: 6-7 km,  3-4 óra

  Egy csodálatos túranap! Félnapos kirándulásokra indulhatunk a Cerro Torre vagy/és a Fitz Roy kilátópontokhoz, ahonnan  a hegycsoportok és a dél-patagóniai jégmezőről leomló hatalmas gleccserek panorámájában gyönyörködhetünk. Szállásunkról gyalog indulhatunk el a lenga erdőkön keresztül vezető, jól karbantartott és pontosan jelzett túraösvényeken, ízlés szerint egy térkép segítségével vagy helyi túravezetővel. (ellátás: reggeli)

 • 7. nap El Chaltén – El Calafate

  Reggel visszautazunk a Los Glaciares Nemzeti Park üdülőközpontjába. A nap további részét El Calafate nyüzsgő belvárosban tölthetjük. A híres calafate gyümölcsből készült fagylaltot mindenképp meg kell kóstolnunk az egyik cukrászdában. A város határában fekvő Lago Argentino tóparti sétányain flamingókat és vadludakat fotózhatunk. Nem szabad kihagyni a város legjobb argentin steak éttermét sem. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 8. nap Los Glaciares Nemzeti Park – Perito Moreno gleccser – hajókirándulás és túra

  Túra: 3 km, 2-3 óra

  Egész napos kirándulásra indulunk Patagónia leglátványosabb gleccseréhez, a Perito Moreno-hoz. A Perito Moreno gleccser egyike annak a három patagóniai gleccsernek, amely nem húzódik vissza, kiterjedése mintegy 30 centiméterrel nő naponta. Átlagosan négyévente egyszer egészen az Argentino tóba nyúló Rico-félszigetig nyomul előre és természetes gátként kettéosztja az L-alakú tavat.
  Bérelt kisbusszal utazunk a Los Glaciares Nemzeti Parkba. A Rico-félszigeten sétahajóra szállunk és a Perito Moreno gleccser 60 m magas jégfalának közelébe hajózunk. A gleccser a Patagóniai Kontinentális Jégmezőből induló 47 óriási jégfolyam egyike. Szélessége 4 km, a hossza kb. 250 km. A hajókirándulás után a látogatóközpontba utazunk, ahol a kiépített sétautakon barangolva egészen közelről is megcsodálhatjuk a gleccser hatalmas jégfalát. A délutáni órákra az erős napsugárzás hatására menetrendszerűen gigantikus jégtömbök szakadnak le óriási robajjal a gleccser előtti tóba, a látványos természeti jelenséget a sétányról figyelhetünk meg. Az esti órákban ékezünk vissza El Calafete kisvárosába. (ellátás: reggeli)

 • 9.nap BUENOS AIRES – IBERÁ-LÁPVIDÉK – POSADAS HELYI BIRTOK – TÚRA

  Túra: 4 km, 2-3 óra

  Az Esteros a világ második legnagyobb kiterjedésű lápvidéke a brazil Pantanal után, de ez egyben a kontinens legnagyobb édesvíz-tározója is.  Az 1983-ban alapított rezervátum Buenos Airestől 800 kilométerre északra található.
  Egy rövid repülés és buszos transzfer után megérkezünk a gauchók világába! Posadas-ból kisbuszos transzfer visz el minket szállásunkra, egy hagyományos argentin nagybirtokra a lápvidék közelében.
  A birtok sokkal inkább családi otthon mint hotel, ami a nagy gondossággal és szeretettel készült, házias ételekben is megnyilvánul. A cölöpökön álló házak, a hagyományoknak megfelelően berendezett szobák tökéletes és különleges kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a megfáradt vándoroknak.
  A minket körülvevő park és a közeli tó az argentin vadvilág felfedezésére csábítja az utazót. Délután lehetőségünk nyílik arra, hogy a birtokról elindulva egy könnyű túra során fedezzük fel egy kicsit ezt a gyönyörű, elzárt vidéket. (szállás: farmház, 2 éj, ellátás: reggeli, edéd, vacsora)

 • 10. nap IBERÁ-LÁPVIDÉK – CSÓNAKTÚRA – GYALOG/LOVASTÚRA

  Túra: 6 km, 3-4 óra

  A bőséges, helyi jellegzetességeket felvonultató reggeli elfogyasztása után ellátogatunk a Luna- és Galarza-lagúnákhoz. Csónakkirándulásunk után gyalogtúrára indulunk a környező erdőkben. Az Iberá lagúna-rendszer az év legnagyobb szakaszában sekély, áradáskor azonban akár három méter mély is lehet a víz.
  Ha kedvünk van, lovagolhatunk is a lápvidéken, vagy a vadvilág szépségeit bemutató fotós szafarira is indulhatunk. Klímájának és elzártságának köszönhetően a lápvidéken a mai napig az állatok az urak, sokan Argentína, sőt Dél-Amerika ornitológiai Mekkájaként emlegetik a területet. Több mint 350 madárfaj él itt, többségük könnyen megfigyelhető.
  Farmunkra visszatérve érdemes összebarátkozni a gauchókkal is, kipróbálni magunkat lasszóvetésben vagy más – a pampák lovas életformájához kötődő – játékban.
  Egy fakultatív éjszakai túra során az Iberá-lápvidék egy teljesen új arcával ismerkedhetünk meg. Ahogy az égbolton lassan átveszik az uralmat a csillagok és a holdfény, a horizonton feltűnnek a lovak és a gauchók. Ők kísérnek el minket egy, a civilizációtól távoli kis tisztásra, ahol tábortűz mellett fogyasztjuk el ízletes vacsoránkat. Később ismét lóháton folytatjuk utunk a lápvidéken és az erdőn át. Az éjszaka lassan megtelik hangokkal, békakórus és kabócák hangja nyomja el a lassan nyugovóra térő madarak énekét. Ezen a távoli vidéken nincs fényszennyezés, így a Tejút sosem látott szépségében tündököl, iránytűként pedig a Dél Keresztje csillagkép szolgál. A holdfényes lagúnák mentén jutunk vissza a birtokra, ahonnan – fáklyákkal felszerelkezve – gyalogosan folytathatjuk tovább az éjszakai állatok – armadillók, borzok, rókák, macskanyulak, mosómedvék és baglyok megfigyelését. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 11. nap POSADAS – IGUAZÚ-VÍZESÉS

  Reggel Posadas-ba, majd Puerto Iguazú-ba utazunk (körülbelül 5 órás út). Útközben a folyton változó táj látványát élvezhetjük miközben a pampákról a szubtrópusi területre érünk.
  Puerto Iguazúban elfoglaljuk a szállásunkat, a délutánt pedig pihenéssel töltjük a dzsungel ölelésében fekvő üdülőnk trópusi kertjében. (szállás: lodge, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 12. nap IGUAZÚ-VÍZESÉS – ARGNETIN OLDAL

  Túra táv: 6 km, szint fel és le: 100 m,  4-5 óra

  Egész napunkat az Iguazú Nemzeti Park területén töltjük. Az Iguazú a világ ötödik legnagyobb és egyik leglátványosabb  vízesésrendszere. Mintegy 275 szigettel és sziklakiszögelléssel elválasztott zuhatag ömlik le a Paraná-fennsík 4 kilométer hosszú pereméről.
  A parkban jól kiépített  ösvényeken vágunk át a buja trópusi erdőn és pallókon sétálunk a vízesések között, hogy közelről is megcsodálhassuk a bámulatba ejtő természeti jelenséget.
  Kirándulásunk végén egy óriási motoros gumicsónakkal közelíthetjük meg a vízesést. A 2 órás program kihagyhatatlan élmény, garantált, hogy senki nem marad szárazon. (ellátás: reggeli)

 • 13. nap IGUAZÚ-VÍZESÉS – BRAZIL OLDAL – HELIKOPTERES REPÜLÉS – Buenos Aires

  Túra táv: 1.5 km, szint fel és le: 200 m,  kb. 2 óra

  Délelőtt a vízesés brazil oldalát látogatjuk meg, ahol a leglátványosabb zuhogók találhatóak, ráadásul az 1500 m hosszú sétány kilátópontjairól az Iguazú-vízesés teljes hosszán végig lehet tekinteni. Sétánkat a legfélelmetesebb zuhatagnál fejezzük be, amely egy függőleges sziklafal előtt szakad egyenesen az Ördögtorokba. A patkó alakú Unión 82 méter magas és 150 méter széles. Vize olyan erővel zúdul a szakadékba, hogy 30 méter magas vízpermet felhőt lövell a magasba.
  Kirándulásunk után egy helikopterből, a magasból is megcsodálhatjuk a vízesést. Ezután visszatérünk Puerto Igazú-ba, majd Buenos Aires-be repülünk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 14. nap BUENOS AIRES – hazautazás

  Napunk első felét Buenos Aires-ben töltjük. A délutáni órákban kezdjük meg Európa felé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 11 éjszaka szállást 3 *-os hotelekben, 2 ágyas szobákban, reggelivel
  • 2 éjszakát egy birtok vendégházában, 2 ágyas szobákban, teljes ellátással
  • a részletes leírásban szereplő programokat
  • az egy napos Tűzföld Nemzeti Park kirándulást helyi túravezetővel és a park belépőt
  • az egy napos kirándulást a Perito Moreno gleccserhez, nemzeti park belépővel és hajózással, helyi idegenvezetővel
  • a 2 napos kirándulást, motorcsónakos és gyalogtúrákat az Ibera lápvidéken helyi vezetővel
  • a 2 napos kirándulást helyi idegenvezetővel az Iguazú Nemzeti Parkban, belépőkkel és transzferekkel
  • az El Calafate – El Chalten – El Calafate buszos utazás árát
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • a reptéri transzferek árát Argentínában
  • a Buenos Aires – Ushuaia, az Ushuaia – El  Calafate, az El  Calafate – Buenos Aires, Buenos Aires – Puerto Iguazú repülőjegyek és illetékek árát
  • a fakultatív programok árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket, italokat
  • a baleset- és poggyászbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ részvevő
 • Fakultatív programok
  • Felhívjuk figyelmed, hogy a fakultatív programok ára változhat, a megadott árak tájékoztató jellegűek:
  • Buenos Aires – városnéző busz: 1 000 ARS
  • Buenos Aires – városnézés helyi idegenvezetővel: 1 000 ARS-tól/ nap
  • Ushuaia – 3 órás hajózás a Beagle-csatornán: 2 000 ARS
  • El Chalten – túravezető: 100 USD/ nap
  • Iguazú-vízesés – helikopteres repülés: 150 USD-tól
  • Iguazú-vízesés – motorcsónakos kirándulás: 40 USD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Buenos Aires – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 360 000 Ft-tól
  • a Buenos Aires – Ushuaia, az Ushuaia – El  Calafate, az El  Calafate – Buenos Aires, Buenos Aires – Puerto Iguazú repülőjegyek ára: 1 200 USD-tól
  • repülőtéri illeték: 4 x 10 USD
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk árajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Argentínába
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb baleset- és poggyászbiztosítás ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 900 USD-tól/fő
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 50 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 50% -a
  • Kérj egyedi ajánlatot!
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  10-65 év

Hasznos információk

 • Valuta, költőpénz
  • Argentínában pedig az argentin peso (ARS) van forgalomban
  • elsősorban amerikai dollár kivitelét javasoljuk, amit a városokban válthatunk be a helyi fizetőeszközre
  • néhány helyen bankautomatát is találunk
  • a pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, szignó és sérülés mentes  USD bankjegyeket fogadnak el
  • Argentína közepes árfekvésű ország
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + a fakultatív programok árai
 • SZERVEZÉS
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt a részletes programleírásban szereplő programokon angolul, németül, spanyolul beszélő helyi túravezetőket tudunk biztosítani
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
 • Szállások, ellátás
  • 11 éjszaka szállást 3 *-os hotelekben, 2 ágyas szobákban, reggelivel
  • 2 éjszakát egy birtokon az Ibera lápvidéken, 2 ágyas szobákban, teljes ellátással
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
 • Jelentkezés
  • Kérj egyedi ajánlatot: info@pachamama.hu!
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design