Argentína, Uruguay, Brazília utazás – Buenos Aires – Rio de Janeiro kalandtúra

Indulás:
Utazás hossza: 13 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 2-6 fő
Ár:
3900
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

5 csillagos kalandtúránk során Argentína és Brazília szubtrópusi területeinek természeti szépségeivel és vadvilágával ismerkedünk meg valamint kirándulásra indulhatunk Uruguay legszebb kisvárosába, a gyarmati idők emlékét örző Colonia del Sacramento-ba.

Kevés olyan hely van a Földön, ahol szinte érintetlen szépségében csodálhatjuk meg a természetet, az Iberá-tó és lápvidék Földünk egyik utolsó ilyen paradicsoma. Kajmánok, vízidisznók, mocsári szarvasok, pampaszarvasok, bőgőmajmok, óriásvidrák, anakondák, nanduk és többszáz madárfaj otthona ez a több mint 13 000 km²-es láp, melynek területén hatvannál is több kisebb tó található. 
Egy hagyományos nagybirtokon élvezhetjük a híres argentin vendégszeretetet és fedezhetjük fel a lápvidék szépségeit, majd ellátogatunk az Iguazú-vízeséshez, ahol aztán eldönthetjük, hogy a zuhatagok közül melyik a kedvencünk az argentin illetve a brazil oldalon!

Az utazásra Buenos Aires századelős épületei között és hatalmas parkjaiban sétálgatva, a belvárosi kávéházakban és tangóbárokban üldögélve hangolódunk rá. Majd Rio-ban, a Cukorsüveg-hegyen és a Copacabanán vezetjük le!

Nálunk minden út rólatok szól! A programokat és szállásokat az igényeitekhez alakítjuk, Rátok szabjuk az utazást.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Argentína: Buenos Aires

  Buenos Aires-ben szinte egész évben kellemes tavaszi időjárásba csöppenünk. Érkezés után elfoglaljuk belvárosi szállásunk, majd gyalog indulhatunk a metropolisz felfedezésére. A Parlamenttől, a párizsi hangulatot idéző épületek árnyékában sétálhatunk el a Casa Rosada kormányzati épületéhez, majd a La Plata folyó partján luxus negyeddé alakított régi kikötőbe. Sétánkat fejezzük be a város aranykorát idéző San Telmo negyedben. A helyi képzőművészek galériáinak és kirakodó vásárainak otthont adó városrész nyüzsgő főterének egyik éttermében vacsorázhatunk, ahol első argentin steak vacsoránk mellé természetesen argentin tangó is jár. (szállás: hotel, 2 éj)

 • 2. nap Buenos Aires

  Egész napunkat városnézéssel tölthetjük Buenos Aires-ben. A legjobb ha reggel egy városnéző buszra pattanunk és csak este szállunk le róla.
  Kihagyhatatlan a Boka negyed és a stadion meglátogatása, amelynek nem csak a focicsapata, hanem az olasz dokkmunkások színes házai és a tangóbárjai is világhírűek.
  Ellátogathatunk a világ egyik leghíresebb temetőjébe, ami mára szinte önálló kis várossá nőtte ki magát a La Recoleta negyedben. Az argentinok közül sokan egész életükben arra gyűjtenek, hogy sírhelyet vásárolhassanak maguknak a nemzet nagyjai, köztük Evita nyughelyének közelében. A Palermo városrész Párizs legszebb negyedeivel versenyez, egy sétát a Soho-ban mindenképp megér. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Uruguay: Colonia del Sacramento

  2 napos kirándulásra indulhatunk a La Plata torkolatának másik oldalára, a szomszédos Uruguay legszebb koloniális településére, Colonia del Sacramento-ba.
  Egy komppal kelünk át a La Plata folyón. Colonia del Sacramento-ban egészen más hangulat fogad minket, mint a folyton nyüzsgő Buenos Airesben. Az UNESCO világörökség részét képező óváros háromszáz éves épületeit még a portugál gyarmatosítók építették. A platánfákkal szegélyezett, kanyargós utcákon pici éttermek sora vár minket, ahol a helyi sajtokat és vörösborokat is megkóstolhatjuk. Az éjszakát a kisváros egyik hangulatos vendégházában töltjük. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 4. nap Colonia del Sacramento – Buenos Aires

  Reggel tehetünk egy nagy sétát Colonia del Sacramento régi kikötőjében és a parti sétányokon, ha úgy tarja kedvünk, standolhatunk vagy ellátogathatunk a Portugál Múzeumba, majd a kora délutáni órákban a La Plata folyón átkelve visszatérünk Uruguay-ból Argentínába. Az estét már újra Buenos Aires-ben töltjük. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 5. nap Buenos Aires – Iberá-lápvidék – Posadas helyi birtok – túra

  Túra táv: 4 km, szint fel: 50 m, le: 50 m
  Túra időtartam: kb. 2 óra

  Az Esteros a világ második legnagyobb kiterjedésű lápvidéke a brazil Pantanal után, de ez egyben a kontinens legnagyobb édesvíz-tározója is.  Az 1983-ban alapított rezervátum Buenos Airestől 800 kilométerre északra található.
  Egy rövid repülés és buszos transzfer után megérkezünk a gauchók világába! Posadas-ból kisbuszos transzfer visz el minket szállásunkra, egy hagyományos argentin nagybirtokra a lápvidék közelében.
  A birtok sokkal inkább családi otthon mint hotel, ami a nagy gondossággal és szeretettel készült, házias ételekben is megnyilvánul. A cölöpökön álló házak, a hagyományoknak megfelelően berendezett szobák tökéletes és különleges kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a megfáradt vándoroknak.
  A minket körülvevő park és a közeli tó az argentin vadvilág felfedezésére csábítja az utazót. Délután lehetőségünk nyílik arra, hogy a birtokról elindulva egy könnyű túra során fedezzük fel egy kicsit ezt a gyönyörű, elzárt vidéket. (szállás: farmház, 2 éj, ellátás: reggeli, edéd, vacsora)

 • 6. nap Iberá-lápvidék – csónaktúra – gyalog/lovastúra

  Túra táv: 6 km, szint fel: 100 m, le: 100 m
  Túra időtartam: kb. 4 óra

  A bőséges, helyi jellegzetességeket felvonultató reggeli elfogyasztása után ellátogatunk a Luna- és Galarza-lagúnákhoz. Csónakkirándulásunk után gyalogtúrára indulunk a környező erdőkben. Az Iberá lagúna-rendszer az év legnagyobb szakaszában sekély, áradáskor azonban akár három méter mély is lehet a víz.
  Ha kedvünk van, lovagolhatunk is a lápvidéken, vagy a vadvilág szépségeit bemutató fotós szafarira is indulhatunk. Klímájának és elzártságának köszönhetően a lápvidéken a mai napig az állatok az urak, sokan Argentína, sőt Dél-Amerika ornitológiai Mekkájaként emlegetik a területet. Több mint 350 madárfaj él itt, többségük könnyen megfigyelhető.
  Farmunkra visszatérve érdemes összebarátkozni a gauchókkal is, kipróbálni magunkat lasszóvetésben vagy más – a pampák lovas életformájához kötődő – játékban.
  Egy fakultatív éjszakai túra során az Iberá-lápvidék egy teljesen új arcával ismerkedhetünk meg. Ahogy az égbolton lassan átveszik az uralmat a csillagok és a holdfény, a horizonton feltűnnek a lovak és a gauchók. Ők kísérnek el minket egy, a civilizációtól távoli kis tisztásra, ahol tábortűz mellett fogyasztjuk el ízletes vacsoránkat. Később ismét lóháton folytatjuk utunk a lápvidéken és az erdőn át. Az éjszaka lassan megtelik hangokkal, békakórus és kabócák hangja nyomja el a lassan nyugovóra térő madarak énekét. Ezen a távoli vidéken nincs fényszennyezés, így a Tejút sosem látott szépségében tündököl, iránytűként pedig a Dél Keresztje csillagkép szolgál. A holdfényes lagúnák mentén jutunk vissza a birtokra, ahonnan – fáklyákkal felszerelkezve – gyalogosan folytathatjuk tovább az éjszakai állatok – armadillók, borzok, rókák, macskanyulak, mosómedvék és baglyok megfigyelését. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 7. nap Posadas – Iguazú-vízesés

  Reggel Posadas-ba, majd Puerto Iguazú-ba utazunk (körülbelül 5 órás út). Útközben a folyton változó táj látványát élvezhetjük miközben a pampákról a szubtrópusi területre érünk.
  Puerto Iguazúban elfoglaljuk a szállásunkat, a délutánt pedig pihenéssel töltjük a dzsungel ölelésében fekvő üdülőnk trópusi kertjében. (szállás: lodge, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 8. nap Iguazú-vízesés – Argnetin oldal

  Túra táv: 6 km, szint fel és le: 100 m
  Túra menetidő: 4-5 óra

  Egész napunkat az Iguazú Nemzeti Park területén töltjük. Az Iguazú a világ ötödik legnagyobb és egyik leglátványosabb  vízesésrendszere. Mintegy 275 szigettel és sziklakiszögelléssel elválasztott zuhatag ömlik le a Paraná-fennsík 4 kilométer hosszú pereméről.
  A parkban jól kiépített  ösvényeken vágunk át a buja trópusi erdőn és pallókon sétálunk a vízesések között, hogy közelről is megcsodálhassuk a bámulatba ejtő természeti jelenséget.
  Kirándulásunk végén egy óriási motoros gumicsónakkal közelíthetjük meg a vízesést. A 2 órás program kihagyhatatlan élmény, garantált, hogy senki nem marad szárazon. (ellátás: reggeli)

 • 9. nap Iguazú-vízesés – Brazil oldal – helikopteres repülés – Rio de Janeiro

  Túra táv: 1.5 km, szint fel és le: 200 m
  Túra menetidő: kb. 2 óra

  Délelőtt a vízesés brazil oldalát látogatjuk meg, ahol a leglátványosabb zuhogók találhatóak, ráadásul az 1500 m hosszú sétány kilátópontjairól az Iguazú-vízesés teljes hosszán végig lehet tekinteni. Sétánkat a legfélelmetesebb zuhatagnál fejezzük be, amely egy függőleges sziklafal előtt szakad egyenesen az Ördögtorokba. A patkó alakú Unión 82 méter magas és 150 méter széles. Vize olyan erővel zúdul a szakadékba, hogy 30 méter magas vízpermet felhőt lövell a magasba.
  Kirándulásunk után egy helikopterből, a magasból is megcsodálhatjuk a vízesést. Ezután visszatérünk Puerto Igazú-ba, majd a Foz de Iguaçu reptérre, ahonnan Rio de Janeiro-ba repülünk.
  Elfoglaljuk a szállásunkat, majd a nap hátralévő részében elkezdhetjük a város felfedezését.
  Isten hozott Rio de Janeiro-ban! Tengerpart és hegyek, a gyarmati kort idéző épületek és modern építészeti csodák, a szamba vibráló ritmusa teszi ezt a várost a földkerekség legszebb fekvésű emberi településévé. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 10. nap Rio de Janeiró – Cukorsüveg-hegy – túra

  Túra táv: 4 km, szint fel: 200 m
  Túra menetidő: kb. 3 óra

  Reggeli után túrára indulhatunk a Cukorsüveg-hegyhez.
  Utunk egy kis buszos városnézéssel indul. Elhaladunk a Sambodrome és a piramis formájú, 80 méter magas és 96 méter belső átmérőjű San Sebastian-katedrális mellett. Láthatjuk a régi korokat idéző Cinelândia-teret, a körülötte álló történelmi épületekkel, a színházat, a nemzeti könyvtárat és a képzőművészeti múzeumot.
  A város egyik legismertebb szimbólumára, a Cukorsüveg-hegyre kétféleképpen juthatunk fel. Feljuthatunk felvonóval, két szakaszban. Először a 215 méter magas Urca-hegyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Guanabara-öbölre és szigeteire, majd egy második felvonó visz fel minket 395 méterre a Cukorsüveg-hegy tetejére.
  Azok, akik nem akarják végig a libegő kényelmét élvezni, de gyalogolni sem szeretnének a hegy tetejéig egy kellemes kis sétaúton is nekivághatnak a Cukorsüveg-hegynek. Az óceán mellett húzódó ösvényen sétálva hallhatjuk a partnak csapódó hullámok zaját, madarak és majmok szegődnek mellénk társként, sőt, akár a part menti sekély vizeket felfedező teknősöket és rájákat is láthatunk! Az út később az esőerdőbe visz minket, egészen az Urca és a Cukorsüveg-hegy közötti gerincig. Innen kaptatunk fel az Urca tetejére, a libegő középső állomásához, libegőbe szállunk és irány a Cukorsüveg-hegy! Lefelé választhatjuk ugyanezt az útvonalat vagy mehetünk libegővel egészen Praia Vermelhá-ig. (ellátás: reggeli)

 • 11. nap Corcovado-hegy – Megváltó Krisztus szobor – Tijuca Nemzeti Park – Nagy körtúra – Tandem sárkányrepülés

  Túra táv: 7 km, szint fel: 200 m
  Túra menetidő: 4 – 5  óra

  Reggeli után dzsipekkel indulhatunk a világ legnagyobb városi erdejébe, a Tijuca-erdőbe. Itt áll Rio leghíresebb látványossága a Megváltó Krisztus szobra. A Corcovado-hegy tetejéről megcsodálhatjuk a híres Copacabana strandot, Ipanemát és Leblont, a Rodrigo Freitas lagúnát és a botanikus kertet. A Mirante Dona Marta kilátópontból pedig jól látható a Maracana stadion, a Guanabara-öböl és a Cukorsüveg-hegy is. Kirándulásunk során egy kis erdei ösvényt is bejárunk, mely a festői szépségű Cascatinha-vízeséshez vezet.
  Ezután túrázni indulunk az esőerdő szívében Rio legmagasabb és legimpozánsabb csúcsához, a 1021 méteres Tijuca-hoz és a Chinese View-hoz
  . A park bejáratától induló 4-5 órás körtúra kényelmesen végigjárható mindenki számára, akinek van egy kis túrázási tapasztalata.
  A Tijuca- csúcsára az ösvény a buja esőerdőben kanyarog egészen az utolsó szakaszig, ahol lánccal biztosított, sziklába vájt lépcsőkön haladunk tovább, egészen a hegy tetejéig.  A csúcsról csodálatos kilátás tárul a szemünk elé: Rio, a Maracana stadion és az Imperador szikla néz farkasszemet velünk.
  Innen a 917 méter magas Tijuca Mirim-csúcsra túrázunk el. A csúcs hihetetlen panorámás kilátás nyílik a Guanabara-öbölre, a belvárosra és a Tijuca-völgyre. 300 méterrel magasabban leszünk a  Krisztus szobornál!
  A túra végén frissítő zuhannyal jutalmazzuk magunkat a Szöul-vízesésben.
  Ráadás: A kihagyhatatlan tandem sárkányrepülés a parkból, a Pedra Bonita tetején álló rámpáról indul. Mintegy 10-15 percet töltünk Sao Conrado és az Atlanti-óceán felett, nagyon tapasztalt sárkányrepülősök társaságában, majd a Praia do Pepino homokos partján landolunk. 
  (ellátás: reggeli)

 • 12. nap Rio de Janeiro: Copacabana

  Utolsó napunkat a Copacabana 4.5 kilométer hosszú strandján töltjük. Óceán, napsütés, ízletes grillezett garnélarák és a legjobb caipirinha 3 USD-ért. (ellátás: reggeli)

 • 13. nap Rio de Janeiro – hazautazás

  Menetrendünknek megfelelően a nemzetközi repülőtérről kezdjük meg hazautazásunkat. Vagy folytatjuk nyaralásunkat a brazil tengerparton. (ellátás: reggeli)

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • az utazást bérelt buszokkal, dzsipekkel, sofőrrel
  • a reptéri transzferek árát csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • 10 éjszaka szállást 3 csillagos hotelekben, 2 ágyas szobákban
  • 2 éjszaka szállást egy estancia (farm) vendégházában, 2 ágyas szobákban
  • az étkezéseket a részletes program szerint: 12 reggelit, 2 ebédet, 2 vacsorát
  • a Buenos Aires – Colonia – Buenos Aires komp jegy árát
  • a 2 napos programot és kirándulásokat az Iberá-lápvidéken helyi túravezetővel
  • az Iguazú Nemzeti Park belépőket az argetin és brazil oldalon
  • a túrákat az Iguazú Nemzeti Parkban helyi túravezetővel
  • a Tijuca Nemzeti Park belépőt
  • a Cukorsüveg-hegy belépőt
  • a kirándulásokat a Cukorsüveg-hegyre és Tijuca-csúcsra helyi túravezetővel
  • a részletes leírásban szereplő további programokat
  • a helyi idegenvezetők és túravezetők munkadíját
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • a Buenos Aires – Posadas és a Puerto Iguazú – Rio De Janeiro repülőjegyek és illetékek árát
  • a repülőtéri illetékeket Argentínában: 2 x 10 USD
  • a reptéri transzferek árát
  • a fakultatív programok árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket és italokat
  • a baleset- és poggyászbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat: 100 USD/ részvevő
 • FAKULTATÍV PROGRAMOK
  • Buenos Aires – városnéző busz 1 napos bérlet: 500 ARS
  • Iberá – lovas túra: 150 USD
  • Iberá – éjszakai túra: 80 USD
  • Rio – tandem sárkányrepülés: 500 BRL
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Buenos Aires – Rio De Janeiro – Budapest repülőjegy ára illetékkel 390 000 Ft-tól
  • a Buenos Aires – Posadas repülőjegy ára 200 USD-tól
  • a Purto Iguazú – Rio De Janeiro repülőjegy ára 250 USD-tól
  • repülőtéri illetékek – Posadas és Puerto Iguazú: 2 x 10 USD
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk árajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Argentínába, Brazíliába és Uruguay-ba
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ:
  • 3 900 USD-tól/ fő
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 50 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 50% -a
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:
  60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.

 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  15-65 év

Hasznos információk

 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Argentínában az argentin peso (ARS) van forgalomban; 1 argentin peso = kb. 40 Ft
  • Uruguay pénzneme az uruguayi peso (UYU); 1 uruguayi peso = kb. 9 Ft
  • Brazília fizetőeszköze a reál (BRL); 1 reál = kb. 75 Ft
  • USD kivitelét javasoljuk, amit a városokban válthatunk be a helyi fizetőeszközre, néhány helyen bankautomatát is találunk
  • a pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, szignó és sérülés mentes  USD bankjegyeket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + a fakultatív programok árai
 • SZERVEZÉS
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 10 éjszakát 3 csillagos hotelek és üdülők 2 ágyas szobáiban töltünk
  • 2 éjszakát egy argentin farm 2 ágyas szobáiban töltünk
  • az utazás ára 12 reggelit, 2 ebédet és 2 vacsorát tartalmaz
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt, privát buszokkal, dzsippekkel, menetrend szerinti repülőjáratokkal és kompokkal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
 • JELENTKEZÉS
  • Kérd személyre szabott ajánlatunkat!
 • BANKSZÁMLASZÁMOK
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design