Argentína utazás – Patagónia, Tűzföld, Iguazú-vízesés kalandtúra

Indulás:
Utazás hossza: 13 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 2-8
Ár:
2900
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Fedezd fel Argentína ámulatba ejtő természeti szépségeit egy 5 csillagos kalandtúrán.

Az utazásra Buenos Aires századelős épületei között és hatalmas parkjaiban sétálgatva, a belvárosi kávéházakban és tangóbárokban üldögélve hangolódhatsz rá. Tűzföldön és Patagóniában óriási gleccserek, türkiz színű tavak, bővizű folyók és persze a szélfútta, végtelen pampák várnak rád.

Utazásunk számos kihagyhatatlan, aktív programot tartalmaz. Kényelmes panoráma túrákat a Tűzföld Nemzeti Parkban és a híres-hírhedt Cerro Torre és Fizt Roy csoportban, hajókirándulásokat a Beagle-csatornán és  Földünk egyik leglátványosabb gleccseréhez a Perito Moreno-hoz.

Az utazás méltó levezetése a 2 napos kirándulás az Iguazú Nemzeti Parkban.

Neked való?

 

 • Utazási stílus: egyéni utazás
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Argentína: Buenos Aires

  A reggeli órákban érkezünk Buenos Aires-be, ahol szinte egész évben kellemes nyári időjárás fogad minket. A belváros szívében lévő szállásunkról gyalog vagy városnéző busszal indulhatunk Latin-Amerika leghangulatosabb metropoliszának felfedezésére. Sétánkat kezdjük a Parlamentnél, ne hagyjuk ki a Casa Rosada kormányzati épületét és a luxus negyeddé alakított régi kikötőt sem. Városnézésünket San Telmo hangulatos, a város aranykorát idéző negyedében fejezzük be. A nyüzsgő főtér egyik éttermének teraszán vacsorázhatunk, ahol első argentin steak vacsoránk mellé természetesen argentin tangó jár. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 2. nap Buenos Aires

  Egész napunkat városnézéssel töltjük Buenos Airesben. Ellátogathatunk a világ egyik leghíresebb temetőjébe, ami mára szinte önálló kis várossá nőtte ki magát a La Recoleta negyedben. Az argentinok közül sokan egész életükben arra gyűjtenek, hogy sírhelyet vásárolhassanak magunknak a nemzet nagyjai, köztük Evita nyughelyének közelében. Kihagyhatatlan program Buenos Aires legrégebbi városrészének, a Boka negyednek felkeresése, amelynek nem csak a focicsapata, hanem az olasz dokkmunkások színes házai és a tangóbárjai is világhírűek. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Buenos Aires – Ushuaia

  Reggel egy belső repülőjárattal utazunk Ushuaia városába, a világ legdélebbi állandóan lakott településére. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd a belváros és a kikötő felfedezésére indulhatunk. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 4. nap USHUAIA – TŰZFÖLD NEMZETI PARK TÚRA

  Túra táv: 3-5 km, szint: fel 50 m, le 50 m
  Túra időtartama: körülbelül 4 óra

  Egész napos kirándulásra indulhatunk a Tűzföld Nemzeti Park legszebb részére. Egy minibusszal utazunk a park chilei határ közelében elhelyezkedő részére. A Beagle-csatorna itt teljesen elkeskenyedik, a romantikus öblökkel, és pici szigetekkel tagolt területet északról a Navario hegyvonulata határolja. A Lapatia öbölből indulunk egy kényelmes sétára. Az ösvény a csatorna partján, bükk és örökzöld erdőkön keresztül, eldugott öblöket érintve halad a park déli részén lévő látogató központig. Miután megebédeltünk, végigjárhatjuk a látogató központ gazdag kiállítását. Ezután tovább sétálunk a szoros partján futó ösvényen. Lápos réteken, sziklás öblökön keresztül sétálhatunk el a park déli részére. Itt beszállunk a ránk várakozó buszba és vissza utazunk a városba. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap Ushuaia – Beagle-csatorna hajókirándulás – Estancia Haberton

  A Beagle-csatornát és Tűzföld vizeit egész vagy fél napos fakultatív hajókirándulásokon fedezhetjük fel.  Az Ushuaia kikötőjéből induló három órás katamarán út során számos szigetet körbe hajózunk, megismerkedünk a helyi növény- és állatvilággal, találkozhatunk oroszlánfókákkal és pingvinekkel, majd megkerüljük a világítótornyot és visszatérünk a kikötőbe.
  Az egész napos kiránduláson vitorlásunkkal vesszük az irányt a Beagle-csatorna felé. Ushuaia városi nyüzsgését egy másfajta nyüzsgés váltja fel: mindenfelől az oroszlánfókák kaffogását és a pingvinek hangját hallani. Ezen az egész napos kiránduláson kiváló szakemberek ismertetnek meg minket a szigetek csodálatos madárvilágával. Találkozhatunk gőzhajórécékkel, halfarkasokkal, kormoránokkal és dolmányos albatroszokkal. Ellátogatunk a fókák szigetére, ahol két játékos és hangos oroszlánfókafaj is él, megnézzük a Les Eclaireurs világítótornyot, majd Chile és Argentína között hajókázva felkeressük Williams Portot és Port Almanzát. Ezután egyenesen a Martillo-sziget felé vesszük az irányt, ahol hatalmas Magellán pingvin kolónia él. Végül Tűzföld legrégebbi gazdaságánál, az 1800-as évek óta működő Estancia Habertonnál kötünk ki, ahol rövid sétát teszünk. Ezután busz visz vissza minket Ushaiába. Az estét újra Ushuaia egyedülálló hangulatú, éttermekkel, ajándékboltokkal teli turista központjában tölthetjük. (ellátás: reggeli)

 • 6. nap Los Glaciares Nemzeti Park – El Calafate – El Chalten

  Reggel újabb rövid repülőút vár ránk a Los Glaciares Nemzeti Park üdülőközpontjába, El Calafaté-ba. A repülőtérről egy minibusszal utazunk a Los Glaciares Nemzeti Park északi részére, El Chaltén-be. A szélfútta kisváros a világ legnehezebben megmászható sziklacsúcsainak meghódítására induló expedíciók bázisa. A legendás Fitz Roy és a Cerro Torre hegycsoportokat látványos túraösvényeken is körbe járhatjuk, ezért Argentína legfiatalabb települése mára népszerű turistaközponttá vált.
  Az Argentino és Viedma tavakat megkerülve haladunk északi irányba, azon a tájon, ahol az első európaiak Argentína belső területeinek felfedezésére indultak az 1900-as évek elején. Út közben megpihenünk Patagónia leghíresebb haciendáján, ahol Butch Cassidy és a Sundance kölyök is eltöltött egy rövid időt amikor Texas-ból elmenekülve új otthon kerestek maguknak a végtelen pampákon. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 7. nap El Chalten – Cerro Torre/ Fitz Roy kilátópont túra – hajózás az Upsala gleccseren

  Túra táv: 6-10 km, szint: fel 200 m, le 200 m
  Túra időtartama: 5-6 óra

  Egy csodálatos túranap! Fél napos kirándulásokra indulhatunk a Cerro Torre vagy/és a Fizt Roy kilátópontokhoz, ahonnan  a hegycsoportok és a dél-patagóniai jégmezőről leomló hatalmas gleccserek panorámájában gyönyörködhetünk. Szállásunkról gyalog indulhatunk el a lenga erdőkön keresztül vezető, jól karbantartott és pontosan jelzett túraösvényeken, ízlés szerint egy térkép segítségével vagy helyi túravezetővel.
  Vagy hajókirándulásra indulhatunk a Viedma tavon, a térség legnagyobb gleccseréhez az Upsala gleccserhez. (ellátás: reggeli)

 • 8. nap El Chaltén – El Calafate

  Reggel vissza utazunk a Los Glaciares Nemzeti Park üdülőközpontjába. A nap további részét El Calafate nyüzsgő belvárosban tölthetjük. A híres calafate gyümölcsből készült fagylaltot mindenképp meg kell kóstolnunk az egyik cukrászdában. A város határában fekvő Lago Argentino tóparti sétányain flamingókat és vadludakat fotózhatunk. Este nem szabad kihagyni a város argentin steak All You Can Eat (amennyi beléd fér) éttermét sem. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 9. nap Los Glaciares Nemzeti Park – Perito Moreno gleccser – hajókirándulás és túra

  Túra táv: 3 km
  Túra időtartama: 2 óra

  Egész napos kirándulásra indulunk Patagónia leglátványosabb gleccseréhez, a Perito Moreno-hoz. A Perito Moreno gleccser egyike annak a három patagóniai gleccsernek, amely nem húzódik vissza, kiterjedése mintegy 30 centiméterrel nő naponta. Átlagosan négy évente egyszer egészen az Argentino tóba nyúló Rico-félszigetig nyomul előre és természetes gátként ketté osztja az L-alakú tavat.
  Bérelt kisbusszal utazunk a Los Glaciares Nemzeti Parkba. A Rico-félszigeten sétahajóra szállunk és a Perito Moreno gleccser 60 m magas jégfalának közelébe hajózunk.  A gleccser a Patagóniai Kontinentális Jégmezőből induló 47 óriási jégfolyam egyike. Szélessége 4 km, a hossza kb. 250 km. A hajókirándulás után a látogatóközpontba utazunk, ahol a kiépített sétautakon barangolva egészen közelről is megcsodálhatjuk a gleccser hatalmas jégfalát. A délutáni órákra az erős napsugárázás hatására menetrendszerűen gigantikus jégtömbök szakadnak le óriási robajjal a gleccser előtti tóba, a látványos természeti jelenséget a sétányról figyelhetünk meg. Az esti órákban ékezünk vissza El Calafete kisvárosába. (ellátás: reggeli)

 • 10. nap Ushuaia – Buenos Aires – Iguazú-vízesés

  Reggel Buenos Aires-be, majd Puerto Iguazú-ba repülünk.
  Puerto Iguazúban elfoglaljuk a szállásunkat, a délutánt pedig pihenéssel töltjük a dzsungel ölelésében fekvő üdülőnk trópusi kertjében. (szállás: lodge, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 11. nap IGUAZÚ-VÍZESÉS – ARGNETIN OLDAL

  Túra táv: 6 km, szint fel és le: 100 m
  Túra menetidő: 4-5 óra

  Egész napunkat az Iguazú Nemzeti Park területén töltjük. Az Iguazú a világ ötödik legnagyobb és egyik leglátványosabb  vízesésrendszere. Mintegy 275 szigettel és sziklakiszögelléssel elválasztott zuhatag ömlik le a Paraná-fennsík 4 kilométer hosszú pereméről.
  A parkban jól kiépített  ösvényeken vágunk át a buja trópusi erdőn és pallókon sétálunk a vízesések között, hogy közelről is megcsodálhassuk a bámulatba ejtő természeti jelenséget.
  Kirándulásunk végén egy óriási motoros gumicsónakkal közelíthetjük meg a vízesést. A 2 órás program kihagyhatatlan élmény, garantált, hogy senki nem marad szárazon. (ellátás: reggeli)

 • 12. nap IGUAZÚ-VÍZESÉS – BRAZIL OLDAL – HELIKOPTERES REPÜLÉS – Buenos Aires

  Túra táv: 1.5 km, szint fel és le: 200 m
  Túra menetidő: kb. 2 óra

  Délelőtt a vízesés brazil oldalát látogatjuk meg, ahol a leglátványosabb zuhogók találhatóak, ráadásul az 1500 m hosszú sétány kilátópontjairól az Iguazú-vízesés teljes hosszán végig lehet tekinteni. Sétánkat a legfélelmetesebb zuhatagnál fejezzük be, amely egy függőleges sziklafal előtt szakad egyenesen az Ördögtorokba. A patkó alakú Unión 82 méter magas és 150 méter széles. Vize olyan erővel zúdul a szakadékba, hogy 30 méter magas vízpermet felhőt lövell a magasba.
  Kirándulásunk után egy helikopterből, a magasból is megcsodálhatjuk a vízesést. Ezután visszatérünk Puerto Igazú-ba, majd Buenos Aires-be repülünk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 13. nap BUENOS AIRES – hazautazás

  Napunk első felét Buenos Aires-ben töltjük. A délutáni órákban kezdjük meg Európa felé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 12 éjszaka szállást 3 *-os hotelekben, 2 ágyas szobákban, reggelivel
  • az egy napos Tűzföld Nemzeti Park kirándulást helyi túravezetővel és a park belépőt
  • az egy napos kirándulást a Perito Moreno gleccserhez, nemzeti park belépővel és hajózással, helyi idegenvezetővel
  • a 2 napos kirándulást helyi idegenvezetővel az Iguazú Nemzeti Parkban
  • az El Calafate – El Chalten – El Calafate buszos utazás árát
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • a reptéri transzferek árát Argentínában
  • a Buenos Aires – Ushuaia, az Ushuaia – El  Calafate, az El  Calafate – Buenos Aires, Buenos Aires – Puerto Iguazú repülőjegyek és illetékek árát
  • a fakultatív programok árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket, italokat
  • a baleset- és poggyászbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ részvevő
 • Fakultatív programok
  • Felhívjuk figyelmed, hogy a fakultatív programok ára változhat, a megadott árak tájékoztató jellegűek:
  • Buenos Aires – városnéző busz: 500 argentin peso
  • Buenos Aires – városnézés helyi idegenvezetővel: 100 argentin peso-tól/ nap
  • Ushuaia – 3 órás hajózás a Beagle-csatornán: 1 000 argentin peso
  • Ushuaia – egész napos hajózás a Beagle-csatornán a Harbeton Estancia-hoz: 2 000 argentin peso
  • El Chalten – túravezető: 100 USD/ nap
  • El Chalten – hajózás az Upsala gleccserhez: 80 USD
  • Iguazú-vízesés – helikopteres repülés: 150 USD-tól
  • Iguazú-vízesés – motorcsónakos kirándulás: 40 USD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Buenos Aires – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 360 000 Ft-tól
  • a Buenos Aires – Ushuaia, az Ushuaia – El  Calafate, az El  Calafate – Buenos Aires, Buenos Aires – Puerto Iguazú repülőjegyek ára: 1 200 USD-tól
  • repülőtéri illeték: 4 x 10 USD
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk árajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Argentínába
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb baleset- és poggyászbiztosítás ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 900 USD-tól/fő
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 50 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 50% -a
  • Kérj egyedi ajánlatot!
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  16-65 év

Hasznos információk

 • Valuta, költőpénz
  • Argentínában pedig az argentin peso (ARS) van forgalomban
  • elsősorban amerikai dollár kivitelét javasoljuk, amit a városokban válthatunk be a helyi fizetőeszközre
  • néhány helyen bankautomatát is találunk
  • a pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, szignó és sérülés mentes  USD bakjegyeket fogadnak el
  • Argentína közepes árfekvésű ország
  • ajánlott költőpénz: 300 USD + a fakultatív programok árai
 • SZERVEZÉS
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt – a részletes programleírás szerint –  angol nyelven is beszélő helyi túravezetők állnak a rendelkezésedre
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
 • Szállások, ellátás
  • 12 éjszaka szállást 3 *-os hotelekben, 2 ágyas szobákban, reggelivel
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
 • Jelentkezés
  • Kérj egyedi ajánlatot: info@pachamama.hu
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design