Bajkál-tó kalandtúra – Szibéria

Indulás: 2021/08/22
Utazás hossza: 10 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 8-10 fő
Ár:
2200
EUR

Jelentkezem
Kérdésem van

Ismerkedj meg a Bajkál régió változatos tájaival – a tajgaerdő-borította dombokkal, a sivatagi sztyeppékkel, a homokdűnékkel, a hegyek közt húzódó völgyekkel és a kristálytiszta bajkáli vizekkel! Kalandtúránk Szibérián és Burjátföldön át vezet, a tavat annak legszélesebb részén szeljük át, hogy valóban megtapasztalhassuk milyen is a nagy Bajkál.

A Bajkál-tó nemcsak lenyűgöző természeti csodáiról, hanem tarka vallási képéről is jól ismert. Itt remekül megfér egymás mellett az ortodox hagyomány a buddhizmussal és a sámánisztikus hiedelemvilág. Ez a Pachamama kalandtúra azoknak való akiket érdekel a Bajkál vidékének történelme, kultúrája is.

Kiemelt látnivalók:

 • az ortodox templomok harangjának hangja az óvárosi sétákon Irkutszkban
 • a Taltszi Szabadtéri Múzeum
 • a kilátás a Bajkál krisztálytiszta víztükrére a Skriper-hegyről és a Grebeshok szikláról
 • Bolshije Koty múltat idéző települése
 • a Bajkál-tó szíve, az Olkhon-sziget
 • a sámánok legendái és hiedelmei
 • a Olkhon-sziget zabolázatlan északi partja
 • a Bajkál-tó körpanorámája a Hoboy-fokról
 • a nagy Bajkál átkelése a nyugati partról a keletire
 • a „Kis Mongóliának” becézett Barguzin-völgy
 • az oroszországi buddhizmus központja, Ivolginszkij Datsan
 • a Burját Köztársaság központja, Ulan-Ude
 • az ínycsiklandó burját ételek

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: **
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Szibéria: Irkutszk

  Kalandtúránk a Bajkál régió nem hivatalos fővárosában, az alig 60 km-re a Bajkál-tóból eredő Angara-folyó mellett épült Irkutszkban kezdődik. A repülőtérről a szállodába megyünk, ahol kicsit megpihenhetünk, majd városnézésre indulunk. Ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, az Angara rakpartjára és néhány orotodox templomba, megnézzük a hagyományos lakóházakat és a piacteret, kicsit bepillantunk Szibéria múltjába és a modern orosz város életébe. (szállás: hotel)

 • 2. nap IRKUTSZK – Lisztvijanka – Taltszi Szabadtéri Múzeum

  Túra: 4 km, szint fel/le: 150 m kb. 5 óra

  Egy házias ízekkel kényeztető reggeli után az Angara-folyó mentén indulunk a Bajkál-tó dél-nyugati részére, a „Bajkál Riviérára“. Ellátogatunk a folyó torkolatánál fekvő Taltszi Szabadtéri Múzeumba, ahol a Szibéria minden területéről származó, XVIII-XIX. századi, eredeti tárgyakkal gazdagon berendezett házakat nézhetünk meg. A múzeum úgy néz ki, mint egy régi falu, hosszú utcákkal, faházakkal, vízimalmokkal és egy kis iskolával.
  Ebédünket már a szállásunkon fogyasztjuk el Lisztvijanka képeslapra illő falujában. Délután ellátogatunk a Bajkál Múzeumba, majd fellibegőzünk a 728 méter magas Cserszki-hegy tetejére, ahonnan gyönyörű panorámában gyönyörködhetünk. Nem csak a 3 tóparti völgyben épült Lisztvijankát látjuk innen, hanem az Angara-folyót és a Bajkál krisztálytiszta víztükrét is. Lisztvijankába visszatérve megkóstoljuk a füstölt omult és saslikot a piacon, majd piknikezünk egyet a tó partján. (szállás: vendégház, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 3. nap Lisztvijanka – Bajkál Nemzeti Park – Bolshije Koty

  Túra: 7 km, szint fel/le: 400 m kb. 5 óra

  Motorcsónakokkal indulunk a a Bajkál Nemzeti Parkba, Bolshije Koty múltat idéző falujába. Az alig 100 fős település szívéből felkapaszkodunk a Grebeshok sziklára, ahonnan remek kilátás nyílik a másik partra, a Khamar-Daban hegységre és természetesen a nagy Bajkálra.
  Innen nincs messze a Skriper-hegy, ahol a barlangokban vas- és kőkorszakból származó ősi leleteket fedeztek fel. Egy ökológiai tanösvényen sétálunk fel a hegyre, ahonnan még lenyűgözőbb a kilátás a Bajkál-tóra.
  Bolshiye Koty egyik látványossága a Bajkáli Tanulmányok Múzeuma (Oroszország egyik legrégebbi múzeuma), amely a Bajkál-tó gazdag növény- és állatgyűjteményét mutatja be. A múzeum egyben kutatóállomás, itt működik a Biológiai Intézet Akváriuma is. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 4. nap Lisztvijanka – Olkhon-sziget – Khujir

  A Bajkál-tavon 26 kisebb sziget található, amelyek közül az Olkhon a legnagyobb. A 71 kilométer hosszú sziget a legszélesebb pontján 15 kilométeres. A sziget nyugati partja lankás, fövenyes, míg a keleti partot éles sziklák szabdalják. Az Olkhon-sziget a Bajkál régió földrajzi, történelmi és szakrális központja, a buddhisták és sámánok szent helye.
  Reggeli után  indulunk útnak. Ebédünket egy helyi presszóban költjük el, ahol a burját konyha ínyencségeivel ismerkedhetünk meg. Egy kompozás után érkezünk mega szigetre, Khujirba. Délután felfedezhetjük a bájos kis falucskát és elsétálunk a híres Burkhan sziklához (Sámán szikla). A Burkhanról úgy tartják, hogy ez a Bajkál istenének lakhelye.
  Találkozhatunk egy mai sámánnal és részt vehetünk egy tisztító szertartáson is. Este a vendégházunkban vacsorázunk. (szállás: vendégház, 3 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 5. nap Khujir – Olkhon-sziget – Hoboy-fok

  Túra: 12 km, szint fel/le: 200 m, 4-5 óra

  Reggel egy UAZ-ba pattanunk és az Olkhon legészakabbra fekvő pontjára indulunk. Utunk során megcsodáljuk a Maloje More (kis tenger) gyönyörű tájait és a sámánisztikus szertartások szent helyeit. 40 km autózás után gyalog folytatjuk utunkat. A sziget legzabolátlanabb területén gyalogolunk a sziklás, meredek partszakaszokon. Először a Shunte-Levij fokot érjük el, majd innen gyalogolunk tovább a sziget legészakabbra fekvő pontjára. A Hoboy-fokot természeti szépsége mellett szakrális jelentősége miatt is érdemes felkeresni. Ez az egyetlen hely, ahonnan a Bajkál-tó körpanorámájában gyönyörködhetünk.
  Késői piknikebédünk után visszatérünk Khujirba. A visszafelé vezető úton felkeressük az uzuri-i meteorológiai állomást, majd hátradőlve gyönyörködünk a sztyeppékben, a partvidékben és a tajgában. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 6. nap Olkhon-sziget – Ogoj-sziget

  Túra: 5 km, szint fel/le: 100 m
  Evezés: 12 km

  Reggeli után a sziget déli részére indulunk túrázni, ami sokak szerint még szebb és vadregényesebb mint az északi tájak. 
  Délután kajakokal vághatunk neki a Maloje More-szorosnak vagy hajókirándulásra indulhatunk a Maloje More szoros legnagyobb szigetére, az Ogojra. Az Ogojt „tiszta” szigetként szokták emlegetni, hiszen sosem telepedett meg rajta az ember. Híres látnivalója a sziget legmagasabb pontján emelkedő Megvilágosodás sztúpa. Úgy tartják, hogy aki háromszor körülsétálja a sztúpát, annak teljesül egy kívánsága. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 7. nap Olkhon-sziget – Ust-Barguzin

  Ma a legszélesebb szakaszán hajózzuk át a Bajkál tavat, a nyugati partról a keleti partra! A körülbelül 80 kilométeres, több órányi utazás során lesz alkalmunk kigyönyörködni magunkat a Bajkál-tóban és a Szvjatoj Nos-félszigetben. Délután érkezünk meg a tó keleti partjára, Ust-Barguzinba. A Bajkál legmélyebb és legnagyobb öblében, a Barguzinszkij-öbölben fekvő település festett rönkházaival pont olyan, ahogy egy szibériai falut elképzelünk. Ust-Barguzint csodálatos tajgaerdő veszi körül, amely medvék, farkasok, jávor- és rénszarvasok otthona. Egy burját család vendégházában szállunk meg, este pedig egy házias vacsorával ünnepelhetjük meg a tó átszelését. (szállás: vendégház, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 8. nap Ust-Barguzin – Barguzin-völgy

  Túra: 5 km, szint fel/le: 100 m

  Vár ránk a „Kis Mongóliának” is becézett Barguzin-völgy! A völgyet UAZ terepjárókkal közelítjük meg. A legenda szerint ez Dzsingisz kán édesanyjának szülőföldje. A 3,000 éves sziklarajzok, a völgy természeti szépségei, a sztyeppe, a sós tavak és a fenséges sziklák valóban fejedelmi látnivalót kínálnak. Ellátogatunk a barguzini burjátok szent szikláihoz. A Barguzin-völgy 2005-ben jelenéseiről vált híressé, Szent Yanjima alakja többször is felbukkant a tajga szikláin. Azóta zarándokok és turisták ezrei keresik fel ezt a szent helyet. Estére visszatérünk Ust-Barguzin falujába. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 9. nap Ulan-Ude – Ivolginszkij Datsan buddhista kolostor

  Reggel a Burját Köztársaság központja, Ulan-Ude felé indulunk. Útközben ellátogatunk a legjelentősebb orosz buddhista szentélyhez, az Ivolginszkij Datsanhoz. A gyönyörű sztyeppei tájban emelkedő épület az oroszországi buddhizmus központja, Burjátföld legjelentősebb kegyhelye. Sétálunk az élénk színű templomi épületek és az egyszerű szerzetes házak komplexumában, a fehér sztúpák és a színes ima zászlókkal díszített fák között, megcsodáljuk az órási Buddha szobrot és megforgatjuk az imakerekeket. Ulan-Udéba érkezve letesszük a poggyászunkat a vasútállomáson, majd sétára indulunk a városközpontban. A 4 km-es  városi panoráma úton megnézzük a szibériai barokk építészet legszebb példáit, készítünk egy szelfit Lenin szobrával, majd folytatjuk ismerkedésünket a burját konyhával. Késő este indul a vonatunk Irkutszkba, vagy ha Mongóliában folytatjuk kalandunkat, akkor Ulánbátorba. Az éjszakát a 4 személyes hálókabinokban töltjük. (ellátás: reggeli, ebéd)

 • 10. nap Irkutszk – hazautazás

  Reggel érünk Irkutszkba a Transzszibériai vasúttal. A vasútállomásról egyenesen a repülőtérre megyünk és búcsút intünk a Bajkál-tó és Burjátföld csodáinak. 

   

Csapat

 • Purnhauser Zsófi Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.”

Jelentkezési információk

 • FOGLALHATÓ, 4 SZABAD HELY VAN AZ UTAZÁSON

  Az utazáson való részvétel feltétele a COVID-19 védettségi igazolvány megléte.

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 1 éjszaka szállást egy 3*-os hotelben Irkutszkban, 2 ágyas szobákban
  • 7 éjszaka szállást vendégházakban, 2-3 ágyas szobákban
  • 8 reggelit, 8 csomagolt ebédet, 7 vacsorát a részletes leírás szerint
  • az Ulan Ude – Irkutszk hálókocsis vonatjegy árát 2. osztályon
  • az utazást bérelt busszal, helyi sofőrrel 
  • az Olkhon-sziget – Ust-Barguzin hajójegy árát
  • a részletes leírásban szereplő progamokat, túrákat és az egynapos hajókirándulást a Bajkál Nemzeti Parkba
  • a nemzeti parkok és turista látványosságok belépőit a részletes programleírás szerint: Irkutsk Ethnográfiai Múzeum, Bajkál Múzeum, Taltszi Skanzen, Burját Múzeum
  • egy helyi sámánnal való találkozást Yst’-Orda faluban
  • a helyi túravezetők és sofőrök munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegy és illeték árát
  • a vízum árát
  • a fakultatív programokat
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 100 EUR/ résztvevő
  • egyágyas felár: 200 EUR
 • Fakultatív programok
  • Olkhon-sziget – Ogoj-sziget hajókirándulás: 2 500 RUB
  • Olkhon-sziget – kajakozás a Maloje More-csatornán: 3 500 RUB
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Moszkva repülőjegy ára illetékkel: 60 000 Ft-tól
  • a Moszkva – Irkutszk repülőjegy ára illetékkel: 300 EUR-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgároknak az Oroszországba való beutazáshoz  vízum szükséges, amit az utazás előtt kell megigényelni
  • a vízum ügyintézés egy hetet vesz igénybe
  • a vízum díja: 25 000 – 30 000 HUF
  • a hagyományos turista vízum csoportos ügyintézésének követelményeit jelentkezés után küldjük el
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 200 EUR
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (880 EUR)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 320 EUR)
 • COVID-19 – FOGLALÁSI FELTÉTELEK

  Mint mindig, a koronavírus okozta világjárvány idején is elkötelezettek vagyunk utazóink biztonságáért, igyekszünk a lehető legmagsabb színvonalú szolgáltatást nyújtani és segíteni abban, hogy nyugodtan és biztonsággal tervezhess.

  Az utazás időpontja a beutazási lehetőségeknek és a nemzetközi repülőjáratok menetrendjének megfelelően változhat. tervezett indulási időpont: augusztus 10. vagy augusztus 22.

  Az előleg befizetése akkor lesz aktuális, amikor – a jelenlegi körülményeket figyelembe véve – „garantálni“ tudjuk az utazás indulását. Addig nincs más dolgod, csak kitölteni az online jelenkezési lapot, mi pedig egy válasz emailben elküldjük számodra az adott útra vonatkozó praktikus információkat tartalmazó részletes tájékoztatót és biztosítjuk a „helyed“ a túrán.

  Kérünk, hogy dönts Te is felelősen a foglaláskor mert kiscsoportos kalandtúráink indulását 1 útlemondás is befolyásolhatja. A garantált indulású utazáinkra a továbbiakban az  ÁSZF-ben meghatározott lemondási feltételek vonatkoznak.

 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás  esetén irodánk minden esetben levon 30 EUR kezelési költséget. A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 35-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott korhatár

  25-55 év

 • Létszám

  8-10 fő

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképpen keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése egy helyi utazási iroda bevonásával zajlik
  • kalandtúránk során bérelt buszokkal, turista hajókkal és a Transzszibériai vasúttal utazunk
  • az utazás teljes ideje alatt egy angolul beszélő helyi idegenvezető és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • GYALOGTÚRÁK NEHÉZSÉGE
  • az utazás programjában lévő túrákat az egészséges, sportos emberek könnyen teljesíteni tudják
  • a túrák során jól kijárt ösvényeken gyalogolunk, a terep közepesen nehéz
  • rövid kirándulásaink és félnapos túráink során egy kis hátizsákkal gyalogolunk
  • a túrák kihagyhatóak, minden helyszínen lehetőség van pihentetőbb programokon részt venni
 • Szállások
  • 1 éjszakát egy 3*-os hotelben töltünk Irkutszkban, 2 ágyas szobákban
  • 3 éjszakát egy vendégházban töltünk Lisztvijankában, 2-3 ágyas szobákban, melyekhez saját fürdőszoba tartozik
  • 3 éjszakát egy vendégházban töltünk az Olkhon-szigeten, 2-3 ágyas szobákban, melyekhez saját fürdőszoba tartozik
  • 2 éjszakát burját családok vendégházaiban töltünk, 2-3 ágyas szobákban, melyekhez közös fürdőszoba tartozik
 • Ellátás
  • az utazás ára 8 reggelit, 8 csomagolt ebédet és 7 vacsorát tartlamaz a részletes leírás szerint
  • a reggeli és vacsora általában meleg étel, a burját konyha remeikei
  • az ebéd általában csomagolt: szendvics, sok hal, friss zöldségek és gyümölcsök
  • az egészségügyileg indokolt, egyéni diéta ígényed jelentkezéskor mindenképp egyeztesd irodánkkal
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a Bajkál régióban a nyári hónapokban az átlagos nappali hőmérséklet +18 °C és +25 °C között van
  • a szükséges túrafelszerelések listáját és a felkészüléshez szükséges további információkat jelentkezés után küldjük el
 • Valuta, költőpénz
  • Oroszország hivatalos fizetőeszköze a Rubel
  • 1 RUB = kb. 5 Ft
  • legcélszerűbb a Rubel vagy az Euro kivitele, amit bankokban válthatunk majd be a helyi fizetőeszközre
  • ajánlott költőpénz: 5 000 RUB

   

 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: kullancs-encephalitis elleni védőoltás, Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design