Chile, Bolívia, Argentina Overland – Atacama-sivatag – Salar de Uyuni – Aconcagua kalandtúra

Indulás:
Utazás hossza: 23 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 10-12 fő
Ár:

Jelentkezem
Kérdésem van

Egy hamisítatlan dél-amerikai kalandtúra tele “legekkel”. Földünk legszárazabb vidékéről, az Atacama-sivatagtól indulunk a világ legnagyobb sós síkságán és Argentína világhírű borvidékén keresztül a kontinens  legmagasabb hegycsúcsáig, az Aconcaguáig.

Az Atacama déli részén kezdjük utazásunkat, mintegy 1500 km-nyi szakaszát járjuk végig Chile fővárosa és a Salar de Uyuni között. Közben megpihenünk a legnépszerűbb tengerparti strandokon és ellátogattunk a világ legnagyobb obszervatóriumaiba. Majd a Salar de Uyuni különleges természeti szépségeinek felfedezésére indulunk, dzsipekkel járjuk be a sómezőt tarkító lagúnákat és gejzírmezőt.

Innen az Andok hegyláncainak ölelésében, végeláthatatlan szőlőföldek és a zöldellő dohányültetvények között, a gyarmati időket idéző argentin borász-városokon keresztül egészen Mendozáig utazunk.

Közben  bortermelő városokban barangolunk és gyalogtúrára indulunk Dél-Amerika legmagasabb hegyéhez, a 6960 méter magas Aconcagua-hoz. Ha aktív kalandra vágyunk, raftingolhatunk és kerékpárral járhatjuk be Mendoza borászatait. A borkóstolókon pedig természetesen bepillantást nyerhetünk az argentin szőlőtermesztés és a borkészítés titkaiba is.

Buenos Aires vibráló, élettel teli metropoliszában vezetjük le három hetes utazásunkat.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: **

Részletes program

 • 1. nap Chile: Santiago de Chile

  Napközben érkezünk meg Chile fővárosába, Santiago de Chile-be. A repülőtérről belvárosi szállásunkra utazunk, majd gyalog indulunk el az óváros felfedezésére. Körbejárjuk a mediterrán hangulatú Főteret, a halpiacon megkóstoljuk a napi fogást, majd csatlakozunk az árnyas városi parkokban és kávézókban sziesztázó helyiekhez. (szállás: hotel)

 • 2. nap Santiago de Chile – Atacama-sivatag – La Serena

  Észak felé indulunk a Csendes-óceán és az Andok vonulata között, az Atacama-sivatag déli részén. Uticélunk La Serena városa, Chile legnépszerűbb óceánparti üdülőhelye, ahol tengerparti apartmanokban töltünk 3 éjszakát. (szállás: apartman, 3 éj)

 • 3. nap La Serena – Atacama-sivatag – Collowara Obszervatórium (1300 m)

  Egész napunkat az óceánparton tölthetjük. Hosszú sétát tehetünk a több kilométer hosszú strandon, ahol egymást érik a jobbnál jobb bárok és éttermek.
  Délután fakultatív kirándulásra indulhatunk a sivatagba. Az Atacama-sivatag térségében az Andok –  a levegő rendkívül alacsony nedvességtartalma miatt – kiválóan alkalmas a  csillagászati megfigyelésekre. A rendkívül tiszta levegőnek, a ritka felhőborításnak és a fényszennyezés hiányának köszönhetően csillagvizsgálók sora épült ki a területen. A világ négy legmodernebb és legjobb obszervatóriuma itt található.
  Egy rövid gyalogtúrát követően felkeressük a Collowara Obszervatóriumot, ahol megismerhetjük a déli égbolt csodáit, ahogyan az csak Chiléből látható. Aki még soha nem látta a Magellán-felhőket vagy a mélyűr olyan csodáit, mint a Tarantula-köd vagy a 47 Tucanae gömbhalmaz az számítson rá, hogy a szája is tátva marad majd a csodálkozástól! Éjszaka térünk vissza La Serenába. 

 • 4. nap La Serena – Atacama-sivatag – Mamalluca obszervatórium (2200 m)

  A mai nap is a strandolásé és a nagy teleszkópoké.
  Késő délután a Mamalluca Obszervatóriumba látogatunk el, a közeli Cerro Pachonhoz. A Gemini 8,1 méter átmérőjű tükre igazán lenyűgöző látvány! Az El Panque Obszervatóriumban zárjuk a napot, ahol 16- és 25 inches teleszkópokon keresztül folytathatjuk ennek a varázslatos égboltnak a felfedezését. 

 • 5. nap La Serena – Atacama-sivatag – Copiapó

  Úticélunk Copiapó, az álmos bányásváros, a Nevado Tres Cruces Nemzeti Parkba induló kirándulások és a világ legmagasabb aktív vulkánjára, az Ojos del Salado csúcsára induló hegymászások központja. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Copiapó – Nevado Tres Cruces Nemzeti Park (4200 m)

  Egész napos kirándulásra indulunk a lenyűgöző Tres Cruces-hegységbe. Miközben közelebb kerülünk a nemzeti parkhoz és a vulkánok körzetéhez egyre különlegesebb a kilátás a sivatagra. Ellátogatunk a Vallecito- és a Santa Rosa lagúnákhoz, amelyek vonzzák a rózsaszín flamingókat, a különféle kacsákat, libákat és vikunyákat. Túrázunk a Maricunga sós tavaknál miközben a Ojos del Salado vulkán uralja a panorámát a háttérben. Este térünk vissza Copiapó városába. (ellátás: reggeli)

 • 7. nap Copiapó – Atacama-sivatag – Taltal

  Tovább indulunk északnak az Atacama-sivatagban, ahol meglepő módon óráról órára változik a táj. Az éjszakát az egyik pici tengeparti faluban töltjük. A délutánt fürdőzéssel, az estét steak sütögetéssel töltjük. (szállás: bungallók)

 • 8. nap Taltal – Calama (2260 m)

  Végleg elhagyjuk az óceán partot, az Andok vonulatai között folytatjuk utazásunkat Calama városáig. A táj olyan, mintha a Vadnyugat hőskorában lennénk: a kaktuszokkal tarkított homokos domboldalak, a szél és homok csiszolta szivárványszínű sziklák akár egy westernfilm díszleteiként is szolgálhatnának. Mindez azonban valóság. A délutánt a város felfedezésével és az előttünk álló 3 napos kalandunkra való felkészüléssel, pakolással töltjük. A Salar de Uyuni az Andok hegyvonulatai között, 4000 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. (szállás: hotel, 2 éj)

 • 9. nap Calama – Bolivia: Salar de Uyuni – Laguna Verde, Laguna Colorada, Laguna Blanca, Sol de Mañana gejzírek (3650 m)

  Egy korai indulás és hosszadalmas határátkelés vár ránk Bolíviába. A szépséges Salar de Uyuni a maga 10582 km2-es területével a világ legnagyobb felszíni sómezeje. Becslések szerint 10 milliárd tonna sót tartalmaz, melyből mindössze évi 25 000 tonnát bányásznak ki.
  Dzsipekkel indulunk a Salar de Uyuni sómező legszebb természeti látványosságainak felfedezésére. Első állomásunk, a Laguna Verde (Zöld tavacska) a chilei határhoz közel, a Licancabur vulkán lábánál fekszik. Nevét a vizét zöldre festő algákról és ásványi anyagokról kapta. A sós tó körülbelül 4300 méteres tengerszint feletti magasságon terül el. Ezután megérkezünk a Siloli sivatagba, ahol megnézzük a híres „kőfát”, majd a flamingókkal teli, vörösben pompázó tó, a Laguna Colorada következik. Ezután felfedezzük a Laguna Blanca-t, majd Polques termálfürdőjében pihenünk meg. Késő délután ellátogatunk a Sol de Mañana gejzírekhez, megnézzük a bugyborékoló iszappocsolyákat és a fel-felcsapó gőzoszlopokat. 
  Az éjszakát a fagyos sivatag közepén töltjük, az Andokban. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

   

 • 10. nap Salar de Uyuni – Uyuni – Colchani (3650 m)

  A Montones de Sal (Sódombok) az első megállónk ma a sómezőn. A helyiek dombokat formáznak a mindenfelé elterülő sóból. Ez a szárítás első lépése. Ezután ősrégi teherautókra lapátolják, és Colchaniba szállítják feldolgozásra a „fehér aranyat”.
  Érdekes természeti jelenség az Ojos del Salar (A víz szeme), ahol a só tetején ásványi anyagokban nagyon gazdag vízbuborékok jelennek meg.
  Ezután a hófehér sósivatagtól mintegy két kilométerre található régi vonatok temetőjéhez utazunk. Régen Uyuni egy fontos közlekedési csomópont volt, ami kulcsfontosságú városokat kötött össze a régióban. Amikor 1940-ben a bányászat összeomlott Bolíviában, részben a nyersanyagok kimerülése miatt, a vonatok többségét nem használták soha többé, inkább hátra hagyták őket, ez vezetett el a vonattemető létrejöttéhez.
  Innen az Uyunitól 23 kilométerre fekvő sófeldolgozó faluba látogatunk, ahol a helyi családok szárítják, őrlik és jódozzák a kibányászott sót. Nem csak a munka menetét ismerhetjük itt meg, hanem vásárolhatunk is az egyedi, sókristályból készült tárgyakból.
  Colchani pici településén töltünk egy éjszakát, a híres Só Hotelek egyikében. (ellátás: reggeli)

 • 11. nap Salar de Uyuni – Inkawasi-sziget – Calama

  Korán kezdjük a napot. Reggeli után továbbindulunk dél felé. Először a Sora kanyonba látogatunk el, ahol a lámákat a maguk természetes környezetében figyelhetjük meg, majd a Chuguana-sivatag következik, ahol számos kialudt tűzhányó és a folyamatosan füstölgő rétegvulkán, az Ollague látványa fogad minket. Utunkat folytatva olyan magaslati tavak mellett haladunk el, melyek három különböző flamingófajnak is otthont nyújtanak.  A hófehér tenger közepén magaslik egy csodálatos sziget, melyen kaktuszok nőnek. Némelyik közülük több mint 1000 éves. A Inkawasi-szigetről (kecsua nyelven: az inka háza) a sómező 60 fokos panorámájában gyönyörködhetünk.
  A teljes egészében sókristályból épült régi Hotel de Sal (Sóhotel) kiváló hely arra, hogy igyunk egy frissítőt és végignézzük, ahogyan a nap lemegy a látóhatáron. A szálloda ma már múzeumként üzemel. Napunk végén visszautazunk Calama városába. (szállás. hotel, 
  ellátás: reggeli)

  Hazautazási lehetőség: Calama repülőteréről egy belső járattal Santiago De Chilé-be, onnan Európa felé.

 • 12. nap Calama – Argentína: Salta

  Egy határátkelés és egy hosszú utazás vár ránk az Andokon keresztül Argentínába. Uticélunk Salta, vagy ahogyan sokszor emlegetik „Salta de Linda” (Salta, a szépséges). A város régi, a gyarmati időkből származó épületei, turista-barát szolgáltatásai, kellemes időjárása és a környező völgyek természeti szépsége párját ritkító hellyé teszik a várost. Az épületekben tükröződik Salta múltja: a hispán és corilló gyökerek, a gyarmati kor és – természetesen – a modernitás is jelen van a városban.
  Salta éjszakai élete igazán pezsgő: a híres Balcarce utcán számos peñas folklóricas (folklór klub) sorakozik, ahol minden korosztály talál magának kulturális programot. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 13. nap Salta – Tren a las nubes – Juramento folyó rafting

  Pihenőnapunkon önállóan fedezhetjük fel a várost. Érdemes megnéznünk a XVIII. században épült városházát, a neoklasszicista katedrálist, és a 9 de Julio teret.
  A város múzeumaiban megtekinthetjük a dicső inka múlt tárgyi emlékeit, hiszen Salta az egykori Inka Birodalom legdélebbi részén fekszik.
  Ha kalandra vágyunk, szálljunk fel a világ ötödik legmagasabban közlekedő vonatára, a Tren a las nubes-re (A felhőkbe vezető vonat). Az argentin északnyugatot Chilével összekötő vonat, eredetileg fontos gazdasági szerepet betöltő vasútvonal volt, ma már főleg turisztikai látványosságként szolgál. A 217 km-es utazás alatt a vonat 29 hídon, 21 alagúton és 13 viadukton keresztül 1187 méterről 4220 méteres tengerszint feletti magasságba emelkedik.
  Akik igazán aktív kalandra vágynak részt vehetnek egy izgalmas raftingon a Juramento folyón. A Juramento folyó völgye igazi csodákat rejt: a fantasztikus geológiai formák mellett csodálatos fosszíliákat és dinoszaurusz lábnyomokat is találtak már itt. Miután megismerkedtünk a biztonsági előírásokkal, hajóba ülünk és először kisebb zúgókon és nyugodtabb vizeken igyekszünk elsajátítani a vadvízi evezés alapjait. Ezután jöhet a két órás kaland!
  Napnyugtakor egy libegővel felmehetünk a San Bernardo hegyre. Az 1987-1988 között megépített pálya Parque San Martínból indul. Már felfelé menet is gyönyörködhetünk Saltában és a környező Lerma-völgyben, de a tetőről szemünk elé táruló panoráma megismételhetetlen élményt nyújt. Ahogy Emilio Viñals, a költő fogalmaz: „nézd a hegytetőn a keresztet, a napfény azon keresztül csókolja meg a város virágait”.(ellátás: reggeli)

 • 14. nap Salta – Quebrada de las Conchas – Cafayate

  Dél felé indulunk a Lerma-völgyben a legendás 40-es Úton, amely 5200 km hosszan kanyarog Argentínában, a bolíviai határtól a kontinens déli csücskéig.
  Útközben megállunk La Viña Posta de Las Cabras falu piactéren, hogy feltankoljuk friss gyümölcs, bor, kecskesajt, sütemény készletünket. Innen a közeli hegyekeb autózunk, ahol olyan természeti látványosságokbn gyönyörködhetünk mint egy 60 000 éves természetes amfiteátrum vagy a Quebrada de Las Conchas kőzetei és szurdokai, kiváló akusztikájával.
  Mai úti célunk Argentína második legjelentősebb borász-városa, Cafayate. A táj ezen a vidéken pontosan olyan, ahogyan álmainkban elképzeljük Argentínát: zöldellő dohányültetvények, végeláthatatlan legelők, itt-ott egy-egy fincas, vagyis hagyományos gazdaság, fából készült, nyitott pajtákkal, dohányszárító csűrökkel és szárítókemencékkel.  
  Cafayate, bár népszerű turista célpont, mégis megőrizte csendes, kisvárosi hangulatát. A városban csodás kézműves termékeket is vásárolhatunk. Mindemellett remek borokat kóstolhatunk itt. Cafayate híres a torrontés szőlőről, amiből rendkívül finom, aromás száraz és édes fehérbor készül, de a vörösborok kedvelőinek sem kell szomorkodni, a régió cabernet sauvignon, malbec és tannat szőlőfajtákból készülő borai szintén kiválóak. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 15. nap Cafayate – Villa Union

  Reggel újra dél felé indulunk a 40-es Úton. A látvány ami vár ránk, ma is festői: a zöldellő tőkék mögött égbe szökő hegyek magasodnak, amerre csak a szem ellát. La Rioja tartományban mintegy 17 300 hektárnyi területen folyik hagyományos és ipari szőlőtermesztés. Az előbbinek köszönhetően ma is megkóstolhatjuk a régió kézműves borait. Természetesen meg is tesszük! Szállásunk Villa Union közelében lesz.(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 16. nap Villa Union – Talampaya Nemzeti Park – Mendoza

  Ismét dél felé indulunk az Andok hegyei és a száraz pampák között futó völgyekben, Argentína legősibb borvidékén.
  A Talampaya Nemzeti Park 150 méter magas, festői vörös agyagfalainak egyedi geológiai képződményei között sétálni hihetetlen élmény! Egy rövid kirándulás erejéig kitérőt teszünk az egykori Talampaya-folyó Színes-kanyonjába.
  Délután érkezünk meg a világ egyik legkülönlegesebb borvidékére. A forró, száraz sivatag szívében, az Andok hegyláncainak ölelésében fekvő Mendoza városa több szempontból is híres: itt magasodik az  Aconcagua, Dél-Amerika legmagasabb hegye, itt készítik az egyik legjobb Malbec bort, és innen indult a nagy felszabadító, San Martin tábornok heroikus küzdelme a spanyol hódítók ellen. Este a nyakunkba vesszük a várost. Sétánk során a saját szemünkkel győződhetünk meg arról, hogy Mendoza nem véletlenül került fel a National Geographic legjelentősebb történelmi úti célokat összegyűjtő tízes listájára. A koloniális stílusban épült, nyüzsgő belvárosban kedvünkre válogathatunk a hangulatos éttermek és a kóstolókat kínáló borbárok között. (szállás: hotel, 4 éj, ellátás: reggeli)

 • 17. nap Mendoza – borászat látogatás/ kerékpártúra

  Egész napunkat Mendoza környékén töltjük. Mendoza fekvése, geológiai viszonyai és mikroklímája együttesen felelősek azért, hogy a régió bekerült a világ 10 legjelentősebb borvidéke közé. Központi fekvése miatt a város kiváló kiindulópont a régió több száz borászatának felfedezéséhez.  Egy fakultatív buszos kirándulás vagy kerékpártúra során megcsodálhatjuk a lélegzetelállító tájat és ellátogathatunk egy borászatba, ahol – természetesen – a Malbec játssza a főszerepet. A borkóstolón bepillantást nyerhetünk a borkészítés titkaiba is. (ellátás: reggeli)

 • 18. nap Aconcagua Nemzeti Park – túra

  Túra táv: 12 km, szint: fel 150 m, le 150 m
  Menetidő: körülbelül 5-6 óra
  Környezet: magashegyi

  Levezetésnek újra az Andok lélegzetelállító tájainak felfedezésére indulunk, irány az Aconcagua völgye! Úti célunk egy természetes kőhíd a Mendoza egyik mellékfolyóján, a Vacas felett, a chilei határ közelében. A Puente del Inca egy természeti csoda, a maga ezer színében pompázó szikláival egykor Charles Darwint is lenyűgözte. Igazi fotós-mennyország! Ezután vár minket Amerika legmagasabb hegye, a 6960 méter magas Aconcagua. Túrázni indulunk a nemzeti park területén. A park Punta de Vacas (2325 m) túrázunk a Vacas folyó völgyében az első alaptábor, a Pampa de Lenas (2700 m) irányába. A folyó útját követjük a Cerro de Lanas (4392 m) árnyékában, ugyanúgy, ahogyan azok a hegymászók is haladnak, akik a Polish Glacier, Polish Traverse és Vacas utakat választják a csúcs meghódításához. Az alaptáborból a már ismert ösvényen túrázunk vissza a park bejáratához, ahonnan szállásunkra utazunk. (ellátás: reggeli)

 • 20. nap Mendoza – Uco-völgy borászat látogatás

  Újabb borászat látogatásra indulhatunk az Uco-völgybe, vagy Mendozában tölthetjük a napot. Megnézhetjük a történelmi városrész legjelentősebb műemlékeit, ellátogatunk a „Mundialista” stadionhoz és a Frank Romero Day amfiteátrumhoz. Érdemes a San Martín tábornok parkból felsétálni a Cerro de la Gloria dombra, ahonnan lepillanthatunk a városra. A környező hegyek szépsége, a gondosan művelt szőlőskertek, a gyönyörű épületek és az izgalmas építészeti megoldások felejthetetlen látványt nyújtanak. (ellátás: reggeli)

   

 • 21. nap Mendoza – Buenos Aires

  Egy rövid belső repülés után Buenos Airesben kellemes nyári időjárásba csöppenünk. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat a belvárosban, majd gyalog indulunk a metropolisz felfedezésére. A Parlamenttől a párizsi hangulatot idéző épületek árnyékában sétálunk el a Casa Rosada kormányzati épületéhez, majd a La Plata folyó partján luxus negyeddé alakított régi kikötőbe. Sétánkat a város aranykorát idéző San Telmo negyedben fejezzük be. A helyi képzőművészek galériáinak és kirakodó vásárainak otthont adó városrész nyüzsgő főterének egyik éttermében vacsorázunk, ahol első argentin steak vacsoránk mellé természetesen argentin tangó is jár.(szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 22. nap Buenos Aires

  Egész napunkat városnézéssel töltjük Buenos Airesben. Ellátogathatunk a világ egyik leghíresebb temetőjébe, ami mára szinte önálló kis várossá nőtte ki magát a La Recoleta negyedben. Az argentinok közül sokan egész életükben arra gyűjtenek, hogy sírhelyet vásárolhassanak maguknak a nemzet nagyjai, köztük Evita nyughelyének közelében. Kihagyhatatlan program a Boca negyed meglátogatása is. Buenos Aires legrégebbi városrészének nem csak a focicsapata, hanem az olasz dokkmunkások színes házai és a tangóbárjai is világhírűek. (ellátás: reggeli)

 • 23. nap Buenos Aires – hazautazás/ Iguazú-vízesés

  Repülési menetrendünknek megfelelően a nemzetközi repülőtérre utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Purnhauser Zsófi Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.
  Országok, ahol igazán otthon vagyok: Kanada, Argentína, Chile, Ecuador, Peru, Nepál, Tibet, Oroszország és Norvégia.”

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • az utazást egy bérelt busszal, sofőrrel
  • a reptéri transzferek árát csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • a határátlépés illetékét
  • 19 éjszaka szállást hotelekben és vendégházakban, 2-3 ágyas szobákban
  • az étkezéseket a részletes program szerint: 14 reggelit
  • a részletes leírásban szereplő programokat
  • az Aconcagua Nemzeti Park kirándulást és belépőt
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • a Buenos Aires – Mendoza repülőjegy és illeték árát
  • a reptéri transzferek árát érkezéskor és induláskor
  • a programban nem szereplő étkezéseket és italokat
  • a fakultatív programok árát
  • a baleset- és poggyászbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ részvevő
 • FAKULTATÍV PROGRAMOK
  • Salar de Uyuni – 4 napos dzsipes kirándulás: 600 USD
  • La Serena – Collowara Obszervatórium kirándulás: 55 USD
  • La Serena – Mamalluca Obszervatórium kirándulás: 55 USD
  • Cafayate – borkóstoló: 30 USD
  • Salta – Tren a las nubes vonatjegy: 72 USD
  • Salta – fél napos rafting: 120 UD
  • Salta – San Bernardo libegő: 10 USD
  • Mendoza – borkóstoló: 30 USD
  • Mendoza – borkóstoló kerékpárral: 50 USD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Santiago De Chile – Buenos Aires – Budapest repülőjegy ára illetékkel 400 000 Ft-tól
  • a Mendoza – Buenos Aires repülőjegy ára 300 USD-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Argentínába, Bolivíába és Chilébe
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: ÁRAZÁS ALATT
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a
  • a 4 napos Salar de Uyuni kirándulás: 600 USD
  • ára az előleggel fizetendő
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget. A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  18-60 év

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáid  jelentkezéskor egyeztesd túravezetőnkkel.

Hasznos információk

 • 4 napos Salar de Uyuni kirándulás

  A Salar de Uyuni feledhetetlen élményt kínáló úti cél, de a tengerszint feletti magasság jelentős és ezen az elzárt vidéken a szolgáltatások színvonala eltér a megszokottól.

  Szeretnénk hangsúlyozni, hogy – bár minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy az utazó a lehető legjobb körülményeket és szolgáltatásokat élvezze – itt nem tudjuk biztosítani az irodánktól megszokott színvonalat.

  A sómező kíméletlen, így a járművek gyakran küzdenek műszaki problémákkal. Így is érdekel az út? Remek, hiszen ha képes vagy felülemelkedni az apróbb kellemetlenségeken, akkor fantasztikusan fogod érezni magad!

  A sofőrök hozzá vannak szokva a gyakori problémákhoz, ügyes ezermesterek és segítenek egymásnak, úgyhogy a kényszerpihenők általában nem tartanak sokáig. Egy kis türelem, és minden megoldódik.

  Hisszük azt, hogy ha – az igazságnak megfelelően – tájékoztatjuk utazóinkat a lehetséges kellemetlenségekről, akkor jobban fel tudnak rájuk készülni és máris nem tűnik annyira nagy problémának semmi!

 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Argentínában az argentin peso (ARS) van forgalomban; 1 argentin peso = kb. 40 Ft
  • Bolívia fizetőeszköze a Boliviano (1 Bol = kb 35 Ft)
  • Chilében a chilei peso (CLP) a hivatalos fizetőeszköz; 1 Ft = kb. 3 chilei peso
  • USD kivitelét javasoljuk, amit a városokban válthatunk be a helyi fizetőeszközre, néhány helyen bankautomatát is találunk
  • a pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, szignó és sérülés mentes  USD bankjegyeket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + a fakultatív programok árai
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • utazásunk során kényelmes hotelek és hangulatos vendégházak 2-3 ágyas szobáiban szállunk meg, amikhez saját fürdőszoba tartozik
  • az utazás ára 14 reggelit tartalmaz
 • KÖZLEKEDÉS
  • egy 18 szeméyles bérelt busszal és bérelt dzsipekkel
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • az ajánlott túrafelszerelések listáját és a további praktikus információkat jelentkezésk után küldjük el neked
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos.
  • A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • BANKSZÁMLASZÁMOK

  Pachamama Adventures Ltd.

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design