Chile, Bolívia, Argentina Overland – Atacama-sivatag – Salar de Uyuni – Mendoza kalandtúra

Indulás: 2021/04/11
Utazás hossza: 20 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 12-14 fő
Ár:
2900
USD

+ 600 USD
Jelentkezem
Kérdésem van

Egy hamisítatlan dél-amerikai kalandtúra tele “legekkel”. Földünk legszárazabb vidékéről, az Atacama-sivatagtól indulunk a világ legnagyobb sós síkságán keresztül Mendoza világhírű borvidékéig.

Az Atacama déli részén kezdjük utazásunkat, mintegy 1500 km-nyi szakaszát járjuk végig Chile fővárosa és a Salar de Uyuni között. Közben megpihenünk a legnépszerűbb tengerparti strandokon és ellátogattunk a világ legnagyobb obszervatóriumaiba. Majd a Salar de Uyuni különleges természeti szépségeinek felfedezésére indulunk, dzsipekkel járjuk be a sómezőt tarkító lagúnákat és gejzírmezőt.

Innen az Andok hegyláncainak ölelésében, végeláthatatlan szőlőföldek és a zöldellő dohányültetvények között, a gyarmati időket idéző argentin borász-városokon keresztül egészen Mendozáig utazunk.

Közben  bortermelő városokban barangolunk és gyalogtúrára indulunk Dél-Amerika legmagasabb hegyéhez, a 6960 méter magas Aconcagua-hoz. Ha aktív kalandra vágyunk, raftingolhatunk és kerékpárral járhatjuk be Mendoza borászatait. A borkóstolókon pedig természetesen bepillantást nyerhetünk az argentin szőlőtermesztés és a borkészítés titkaiba is.

Buenos Aires vibráló, élettel teli metropoliszában vezetjük le három hetes utazásunkat.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: **

Részletes program

 • 1. nap Chile: Santiago de Chile

  Napközben érkezünk meg Chile fővárosába, Santiago de Chile-be. A repülőtérről belvárosi szállásunkra utazunk, majd gyalog indulunk el az óváros felfedezésére. Körbejárjuk a mediterrán hangulatú Főteret, a halpiacon megkóstoljuk a napi fogást, majd csatlakozunk az árnyas városi parkokban és kávézókban sziesztázó helyiekhez. (szállás: hotel)

 • 2. nap Santiago de Chile – Acongagua-völgy – Viña Errázuriz borászat – La Serena

  Észak felé indulunk a Csendes-óceán és az Andok vonulata között. Uticélunk La Serena városa, Chile legnépszerűbb óceánparti üdülőhelye. A fővárost elhagyva azonnal az Atacama-sivatag szürreális természeti formáinak látványa fogad minket. Egy kis kitérőt teszünk az Aconcagua-völgybe. Katonás rendben sorakozó szőlőtőkék és az egyre közelebb kerülő hófödte csúcsok között érkezünk meg a történelmi Viña Errázuriz birtokra, melyet a XIX. század második felében a baszk-spanyol származású Don Maximiano Errázuriz alapított. A birtok egyike Chile legnagyobb, máig családi kézen lévő borászatainak. Egy profi, ugyanakkor családias hangulatú borkóstoláson vehetünk részt, olyan ikonikus borok főszereplésével, mint a többszörösen díjnyertes Kai, Cumbre vagy Don Maximiano. Este érkezünk La Serena városába, ahol tengerparti apartmanokban töltünk 3 éjszakát. (szállás: apartman, 3 éj)

 • 3. nap La Serena – Collowara Obszervatórium (1300 m)

  Egész napunkat az óceánparton tölthetjük. Hosszú sétát tehetünk a több kilométer hosszú strandon, ahol egymást érik a jobbnál jobb bárok és éttermek.
  Délután fakultatív kirándulásra indulhatunk a sivatagba. Az Atacama-sivatag térségében az Andok –  a levegő rendkívül alacsony nedvességtartalma miatt – kiválóan alkalmas a  csillagászati megfigyelésekre. A rendkívül tiszta levegőnek, a ritka felhőborításnak és a fényszennyezés hiányának köszönhetően csillagvizsgálók sora épült ki a területen. A világ négy legmodernebb és legjobb obszervatóriuma itt található.
  Egy rövid gyalogtúrát követően felkeressük a Collowara Obszervatóriumot, ahol megismerhetjük a déli égbolt csodáit, ahogyan az csak Chiléből látható. Aki még soha nem látta a Magellán-felhőket vagy a mélyűr olyan csodáit, mint a Tarantula-köd vagy a 47 Tucanae gömbhalmaz az számítson rá, hogy a szája is tátva marad majd a csodálkozástól! Éjszaka térünk vissza La Serenába. 

 • 4. nap La Serena – Vicuña – Mamalluca obszervatórium (2200 m)

  A mai nap is a strandolásé és a nagy teleszkópoké.
  Késő délután a Mamalluca Obszervatóriumba látogatunk el, a közeli Cerro Pachonhoz. A Gemini 8,1 méter átmérőjű tükre igazán lenyűgöző látvány! Az El Panque Obszervatóriumban zárjuk a napot, ahol 16- és 25 inches teleszkópokon keresztül folytathatjuk ennek a varázslatos égboltnak a felfedezését. 

 • 5. nap La Serena – Bahía Inglesa

  Tovább indulunk északnak az Atacama-sivatagban, ahol meglepő módon óráról órára változik a táj. Uticélunk Bahía Inglesa. A pici tengeparti falu hosszú fehér homokos strandjával Chile egyik legnépszerűbb nyaralóhelye. A 17. században ide érkező angol kalózokról kapta a nevét, akik állítólag a közelben rejtették el a rabolt kincseket. Este steak sütögetéssel töltjük az időt az óceánparti szállásunk kertjében. (szállás: bungallók)

 • 6. nap Bahía Inglesa – Calama (2260 m)

  Végleg elhagyjuk az óceán partot, az Andok vonulatai között folytatjuk utazásunkat Calama városáig. A táj olyan, mintha a Vadnyugat hőskorában lennénk: a kaktuszokkal tarkított homokos domboldalak, a szél és homok csiszolta szivárványszínű sziklák akár egy westernfilm díszleteiként is szolgálhatnának. Mindez azonban valóság. A délutánt a város felfedezésével és az előttünk álló 3 napos kalandunkra való felkészüléssel, pakolással töltjük. A Salar de Uyuni az Andok hegyvonulatai között, 4000 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. (szállás: hotel, 2 éj)

 • 7. nap Calama – Bolivia: Salar de Uyuni – Laguna Verde, Laguna Colorada, Laguna Blanca, Sol de Mañana gejzírek (3650 m)

  Egy korai indulás és hosszadalmas határátkelés vár ránk Bolíviába. A szépséges Salar de Uyuni a maga 10582 km2-es területével a világ legnagyobb felszíni sómezeje. Becslések szerint 10 milliárd tonna sót tartalmaz, melyből mindössze évi 25 000 tonnát bányásznak ki.
  Dzsipekkel indulunk a Salar de Uyuni sómező legszebb természeti látványosságainak felfedezésére. Első állomásunk, a Laguna Verde (Zöld tavacska) a chilei határhoz közel, a Licancabur vulkán lábánál fekszik. Nevét a vizét zöldre festő algákról és ásványi anyagokról kapta. A sós tó körülbelül 4300 méteres tengerszint feletti magasságon terül el. Ezután megérkezünk a Siloli sivatagba, ahol megnézzük a híres „kőfát”, majd a flamingókkal teli, vörösben pompázó tó, a Laguna Colorada következik. Ezután felfedezzük a Laguna Blanca-t, majd Polques termálfürdőjében pihenünk meg. Késő délután ellátogatunk a Sol de Mañana gejzírekhez, megnézzük a bugyborékoló iszappocsolyákat és a fel-felcsapó gőzoszlopokat. 
  Az éjszakát a fagyos sivatag közepén töltjük, az Andokban. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

   

 • 8. nap Salar de Uyuni – Uyuni – Colchani (3650 m)

  A Montones de Sal (Sódombok) az első megállónk ma a sómezőn. A helyiek dombokat formáznak a mindenfelé elterülő sóból. Ez a szárítás első lépése. Ezután ősrégi teherautókra lapátolják, és Colchaniba szállítják feldolgozásra a „fehér aranyat”.
  Érdekes természeti jelenség az Ojos del Salar (A víz szeme), ahol a só tetején ásványi anyagokban nagyon gazdag vízbuborékok jelennek meg.
  Ezután a hófehér sósivatagtól mintegy két kilométerre található régi vonatok temetőjéhez utazunk. Régen Uyuni egy fontos közlekedési csomópont volt, ami kulcsfontosságú városokat kötött össze a régióban. Amikor 1940-ben a bányászat összeomlott Bolíviában, részben a nyersanyagok kimerülése miatt, a vonatok többségét nem használták soha többé, inkább hátra hagyták őket, ez vezetett el a vonattemető létrejöttéhez.
  Innen az Uyunitól 23 kilométerre fekvő sófeldolgozó faluba látogatunk, ahol a helyi családok szárítják, őrlik és jódozzák a kibányászott sót. Nem csak a munka menetét ismerhetjük itt meg, hanem vásárolhatunk is az egyedi, sókristályból készült tárgyakból.
  Colchani pici településén töltünk egy éjszakát, a híres Só Hotelek egyikében. (ellátás: reggeli)

 • 9. nap Salar de Uyuni – Inkawasi-sziget – Calama

  Korán kezdjük a napot. Reggeli után továbbindulunk dél felé. Először a Sora kanyonba látogatunk el, ahol a lámákat a maguk természetes környezetében figyelhetjük meg, majd a Chuguana-sivatag következik, ahol számos kialudt tűzhányó és a folyamatosan füstölgő rétegvulkán, az Ollague látványa fogad minket. Utunkat folytatva olyan magaslati tavak mellett haladunk el, melyek három különböző flamingófajnak is otthont nyújtanak.  A hófehér tenger közepén magaslik egy csodálatos sziget, melyen kaktuszok nőnek. Némelyik közülük több mint 1000 éves. A Inkawasi-szigetről (kecsua nyelven: az inka háza) a sómező 60 fokos panorámájában gyönyörködhetünk.
  A teljes egészében sókristályból épült régi Hotel de Sal (Sóhotel) kiváló hely arra, hogy igyunk egy frissítőt és végignézzük, ahogyan a nap lemegy a látóhatáron. A szálloda ma már múzeumként üzemel. Napunk végén visszautazunk Calama -ba. (szállás. hotel, 
  ellátás: reggeli)

  Hazautazási lehetőség: Calama repülőteréről egy belső járattal Santiago De Chilé-be, onnan Európa felé.

 • 10. nap Calama – Argentína: Salta

  Egy határátkelés és egy hosszú utazás vár ránk az Andokon keresztül Argentínába. Uticélunk Salta, vagy ahogyan sokszor emlegetik „Salta de Linda” (Salta, a szépséges). A város régi, a gyarmati időkből származó épületei, turista-barát szolgáltatásai, kellemes időjárása és a környező völgyek természeti szépsége párját ritkító hellyé teszik a várost. Az épületekben tükröződik Salta múltja: a hispán és corilló gyökerek, a gyarmati kor és – természetesen – a modernitás is jelen van a városban.
  Napnyugtakor egy libegővel felmehetünk a San Bernardo hegyre. Az 1987-1988 között megépített pálya Parque San Martínból indul. Már felfelé menet is gyönyörködhetünk Saltában és a környező Lerma-völgyben, de a tetőről szemünk elé táruló panoráma megismételhetetlen élményt nyújt. Ahogy Emilio Viñals, a költő fogalmaz: „nézd a hegytetőn a keresztet, a napfény azon keresztül csókolja meg a város virágait”.
  Salta éjszakai élete igazán pezsgő: a híres Balcarce utcán számos peñas folklóricas (folklór klub) sorakozik, ahol minden korosztály talál magának kulturális programot. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 11. nap Salta – Tren a las nubes – Juramento folyó rafting

  Pihenőnapunkon önállóan fedezhetjük fel a várost. Érdemes megnéznünk a XVIII. században épült városházát, a neoklasszicista katedrálist, és a 9 de Julio teret.
  A város múzeumaiban megtekinthetjük a dicső inka múlt tárgyi emlékeit, hiszen Salta az egykori Inka Birodalom legdélebbi részén fekszik.
  Ha kalandra vágyunk, szálljunk fel a világ ötödik legmagasabban közlekedő vonatára, a Tren a las nubes-re (A felhőkbe vezető vonat). Az argentin északnyugatot Chilével összekötő vonat, eredetileg fontos gazdasági szerepet betöltő vasútvonal volt, ma már főleg turisztikai látványosságként szolgál. A 217 km-es utazás alatt a vonat 29 hídon, 21 alagúton és 13 viadukton keresztül 1187 méterről 4220 méteres tengerszint feletti magasságba emelkedik.
  Akik igazán aktív kalandra vágynak részt vehetnek egy izgalmas raftingon a Juramento folyón. A Juramento folyó völgye igazi csodákat rejt: a fantasztikus geológiai formák mellett csodálatos fosszíliákat és dinoszaurusz lábnyomokat is találtak már itt. Miután megismerkedtünk a biztonsági előírásokkal, hajóba ülünk és először kisebb zúgókon és nyugodtabb vizeken igyekszünk elsajátítani a vadvízi evezés alapjait. Ezután jöhet a két órás kaland! (ellátás: reggeli)

 • 12. nap Salta – Chicoana – Cafayate

  Dél felé indulunk a Lerma-völgyben a legendás 40-es Úton, amely 5200 km hosszan kanyarog Argentínában, a bolíviai határtól a kontinens déli csücskéig. Úti célunk Argentína második legjelentősebb borász-városa, Cafayate. A táj ezen a vidéken pontosan olyan, ahogyan álmainkban elképzeljük Argentínát: zöldellő dohányültetvények, végeláthatatlan legelők, itt-ott egy-egy fincas, vagyis hagyományos gazdaság, fából készült, nyitott pajtákkal, dohányszárító csűrökkel és szárítókemencékkel. Útközben kinyújtóztatjuk lábainkat, rövid sétára egy helyes kis gaucho településen. Chicoana gyönyörűen restaurált, gyarmati időkből származó temploma és a Hosteria de Chicoana szemkápráztató kertje, mindenképpen felfedezésre érdemessé teszik a városkát, arról nem is beszélve, hogy a Hosteria de Chicoana-ban van egy remek étterem is, ahol megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, például a kecskeragut és az empanadast.
  Cafayate, bár népszerű turista célpont, mégis megőrizte csendes, kisvárosi hangulatát. A városban csodás kézműves termékeket is vásárolhatunk. Mindemellett remek borokat kóstolhatunk itt. Cafayate híres a torrontés szőlőről, amiből rendkívül finom, aromás száraz és édes fehérbor készül, de a vörösborok kedvelőinek sem kell szomorkodni, a régió cabernet sauvignon, malbec és tannat szőlőfajtákból készülő borai szintén kiválóak. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 13. nap Cafayate – Villa Union

  Reggel újra dél felé indulunk a 40-es Úton. A látvány ami vár ránk, ma is festői: a zöldellő tőkék mögött égbe szökő hegyek magasodnak, amerre csak a szem ellát. La Rioja tartományban mintegy 17 300 hektárnyi területen folyik hagyományos és ipari szőlőtermesztés. Az előbbinek köszönhetően ma is megkóstolhatjuk a régió kézműves borait. Természetesen meg is tesszük! Szállásunk Villa Union közelében lesz.(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 14. nap Villa Union – Talampaya Nemzeti Park – Mendoza

  Ismét dél felé indulunk az Andok hegyei és a száraz pampák között futó völgyekben, Argentína legősibb borvidékén.
  Ha időnk engedi, kora reggel egy rövid kirándulás erejéig kitérőt teszünk a Talampaya Nemzeti Parkba. Az egykori Talampaya-folyó „Színes-kanyonjába“ szervezett dzsipes túrán számos érdekes sziklaalakzatot figyelhetünk meg.
  Délután érkezünk meg a világ egyik legkülönlegesebb borvidékére. A forró, száraz sivatag szívében, az Andok hegyláncainak ölelésében fekvő Mendoza városa több szempontból is híres: itt magasodik az  Aconcagua, Dél-Amerika legmagasabb hegye, itt készítik az egyik legjobb Malbec bort, és innen indult a nagy felszabadító, San Martin tábornok heroikus küzdelme a spanyol hódítók ellen. Este a nyakunkba vesszük a várost. Sétánk során a saját szemünkkel győződhetünk meg arról, hogy Mendoza nem véletlenül került fel a National Geographic legjelentősebb történelmi úti célokat összegyűjtő tízes listájára. A koloniális stílusban épült, nyüzsgő belvárosban kedvünkre válogathatunk a hangulatos éttermek és a kóstolókat kínáló borbárok között. (szállás: hotel, 4 éj, ellátás: reggeli)

 • 15. nap Mendoza – borászat látogatás/ kerékpártúra

  Egész napunkat Mendoza környékén töltjük. Mendoza fekvése, geológiai viszonyai és mikroklímája együttesen felelősek azért, hogy a régió bekerült a világ 10 legjelentősebb borvidéke közé. Központi fekvése miatt a város kiváló kiindulópont a régió több száz borászatának felfedezéséhez.  Egy fakultatív buszos kirándulás vagy kerékpártúra során megcsodálhatjuk a lélegzetelállító tájat és ellátogathatunk egy borászatba, ahol – természetesen – a Malbec játssza a főszerepet. A borkóstolón bepillantást nyerhetünk a borkészítés titkaiba is. (ellátás: reggeli)

 • 16. nap Aconcagua Nemzeti Park – túra

  Túra táv: 12 km, szint: fel 150 m, le 150 m
  Menetidő: körülbelül 5-6 óra
  Környezet: magashegyi

  Levezetésnek újra az Andok lélegzetelállító tájainak felfedezésére indulunk, irány az Aconcagua völgye! Úti célunk egy természetes kőhíd a Mendoza egyik mellékfolyóján, a Vacas felett, a chilei határ közelében. A Puente del Inca egy természeti csoda, a maga ezer színében pompázó szikláival egykor Charles Darwint is lenyűgözte. Igazi fotós-mennyország! Ezután vár minket Amerika legmagasabb hegye, a 6960 méter magas Aconcagua. Túrázni indulunk a nemzeti park területén. A park Punta de Vacas (2325 m) túrázunk a Vacas folyó völgyében az első alaptábor, a Pampa de Lenas (2700 m) irányába. A folyó útját követjük a Cerro de Lanas (4392 m) árnyékában, ugyanúgy, ahogyan azok a hegymászók is haladnak, akik a Polish Glacier, Polish Traverse és Vacas utakat választják a csúcs meghódításához. Az alaptáborból a már ismert ösvényen túrázunk vissza a park bejáratához, ahonnan szállásunkra utazunk. (ellátás: reggeli)

 • 17. nap Mendoza

  Újabb borászat látogatásra indulhatunk az Uco-völgybe, vagy Mendozában tölthetjük a napot. Megnézhetjük a történelmi városrész legjelentősebb műemlékeit, ellátogatunk a „Mundialista” stadionhoz és a Frank Romero Day amfiteátrumhoz. Érdemes a San Martín tábornok parkból felsétálni a Cerro de la Gloria dombra, ahonnan lepillanthatunk a városra. A környező hegyek szépsége, a gondosan művelt szőlőskertek, a gyönyörű épületek és az izgalmas építészeti megoldások felejthetetlen látványt nyújtanak. (ellátás: reggeli)

   

 • 18. nap Mendoza – Buenos Aires

  Egy rövid belső repülés után Buenos Airesben kellemes nyári időjárásba csöppenünk. Érkezés után elfoglaljuk szállásunkat a belvárosban, majd gyalog indulunk a metropolisz felfedezésére. A Parlamenttől a párizsi hangulatot idéző épületek árnyékában sétálunk el a Casa Rosada kormányzati épületéhez, majd a La Plata folyó partján luxus negyeddé alakított régi kikötőbe. Sétánkat a város aranykorát idéző San Telmo negyedben fejezzük be. A helyi képzőművészek galériáinak és kirakodó vásárainak otthont adó városrész nyüzsgő főterének egyik éttermében vacsorázunk, ahol első argentin steak vacsoránk mellé természetesen argentin tangó is jár.(szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 19. nap Buenos Aires

  Egész napunkat városnézéssel töltjük Buenos Airesben. Ellátogathatunk a világ egyik leghíresebb temetőjébe, ami mára szinte önálló kis várossá nőtte ki magát a La Recoleta negyedben. Az argentinok közül sokan egész életükben arra gyűjtenek, hogy sírhelyet vásárolhassanak maguknak a nemzet nagyjai, köztük Evita nyughelyének közelében. Kihagyhatatlan program a Boca negyed meglátogatása is. Buenos Aires legrégebbi városrészének nem csak a focicsapata, hanem az olasz dokkmunkások színes házai és a tangóbárjai is világhírűek. (ellátás: reggeli)

 • 20. nap Buenos Aires – hazautazás/ Iguazú-vízesés

  Repülési menetrendünknek megfelelően a nemzetközi repülőtérre utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • az utazást egy bérelt busszal, sofőrrel
  • a reptéri transzferek árát csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • a határátlépés illetékét
  • 19 éjszaka szállást hotelekben és vendégházakban, 2-3 ágyas szobákban
  • az étkezéseket a részletes program szerint: 14 reggelit
  • a részletes leírásban szereplő programokat
  • az Aconcagua Nemzeti Park kirándulást és belépőt
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • a Buenos Aires – Mendoza repülőjegy és illeték árát
  • a reptéri transzferek árát érkezéskor és induláskor
  • a programban nem szereplő étkezéseket és italokat
  • a fakultatív programok árát
  • a baleset- és poggyászbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ részvevő
 • FAKULTATÍV PROGRAMOK
  • Salar de Uyuni – 4 napos dzsipes kirándulás: 600 USD
  • La Serena – Collowara Obszervatórium kirándulás: 55 USD
  • La Serena – Mamalluca Obszervatórium kirándulás: 55 USD
  • Cafayate – borkóstoló: 30 USD
  • Salta – Tren a las nubes vonatjegy: 72 USD
  • Salta – fél napos rafting: 120 UD
  • Salta – San Bernardo libegő: 10 USD
  • Mendoza – borkóstoló: 30 USD
  • Mendoza – borkóstoló kerékpárral: 50 USD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Santiago De Chile – Buenos Aires – Budapest repülőjegy ára illetékkel 370 000 Ft-tól
  • Mendoza -Buenos Aires repülőjegy ára 300 USD-tól
  • Buenos Aires repülőtéri illeték: 10 USD
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Argentínába, Bolivíába és Chilébe
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 900 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 160 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 740 USD)
  • a 4 napos Salar de Uyuni kirándulás: 600 USD
  • ára az előleggel fizetendő
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:
  60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a

 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  18-60 év

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáid  jelentkezéskor egyeztesd túravezetőnkkel.

Hasznos információk

 • 4 napos Salar de Uyuni kirándulás

  A Salar de Uyuni feledhetetlen élményt kínáló úti cél, de a tengerszint feletti magasság jelentős és ezen az elzárt vidéken a szolgáltatások színvonala eltér a megszokottól.

  Szeretnénk hangsúlyozni, hogy – bár minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy az utazó a lehető legjobb körülményeket és szolgáltatásokat élvezze – itt nem tudjuk biztosítani az irodánktól megszokott színvonalat.

  A sómező kíméletlen, így a járművek gyakran küzdenek műszaki problémákkal. Így is érdekel az út? Remek, hiszen ha képes vagy felülemelkedni az apróbb kellemetlenségeken, akkor fantasztikusan fogod érezni magad!

  A sofőrök hozzá vannak szokva a gyakori problémákhoz, ügyes ezermesterek és segítenek egymásnak, úgyhogy a kényszerpihenők általában nem tartanak sokáig. Egy kis türelem, és minden megoldódik.

  Hisszük azt, hogy ha – az igazságnak megfelelően – tájékoztatjuk utazóinkat a lehetséges kellemetlenségekről, akkor jobban fel tudnak rájuk készülni és máris nem tűnik annyira nagy problémának semmi!

 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Argentínában az argentin peso (ARS) van forgalomban; 1 argentin peso = kb. 40 Ft
  • Bolívia fizetőeszköze a Boliviano (1 Bol = kb 35 Ft)
  • Chilében a chilei peso (CLP) a hivatalos fizetőeszköz; 1 Ft = kb. 3 chilei peso
  • USD kivitelét javasoljuk, amit a városokban válthatunk be a helyi fizetőeszközre, néhány helyen bankautomatát is találunk
  • a pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, szignó és sérülés mentes  USD bankjegyeket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + a fakultatív programok árai
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • utazásunk során kényelmes hotelek és hangulatos vendégházak 2-3 ágyas szobáiban szállunk meg, amikhez saját fürdőszoba tartozik
  • az utazás ára 14 reggelit tartalmaz
 • KÖZLEKEDÉS
  • egy bérelt busszal és bérelt dzsipekkel
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • a sárgaláz elleni védőoltás kötelező a Bolíviába történő belépéshez
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • az ajánlott felszerelések listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a felszerelések összeállításhoz, kérdezd túravezetőd, szívesen áll a rendelkezésedre
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos.
  • A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • BANKSZÁMLASZÁMOK

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
   Bank címe: WestEnd City Center. 1062 Budapest, Váci út 1-3.
  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design