Costa Rica legjava – kalandtúra a Karib-tengertől a Csendes-óceánig

Indulás: 2022/03/18
Utazás hossza: 14 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 8-12
Ár:
3300
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Ez a kalandtúra pontosan azt adja, amit ígér: a tökéletes karibi vakáció élményét a természet szerelmeseinek, fényévekre a rohanó mindennapoktól Costa Rica dzsungel-paradicsomában.

Kiemelt látnivalók:

 • csónaktúra a Tortuguero Nemzeti Park csatornáin
 • túra az Arenal-vulkán lávamezőin
 • La Fortuna természetes hőforrásokra épült fürdői
 • a 760 méteres, 200 méter magas zip-line pálya
 • lombkorona túra a Monteverde függőhidakon
 • a kristálytiszta La Fortuna vízesés
 • a Manuel Antonio Nemzeti Park
 • tengeri kajakozás a Marino Ballena Nemzeti Parkban
 • a Bálna Farka, Costa Rica egyik legjobb snorkel terepe
 • gyalog- és csónaktúra a Corcovado Nemzeti Parkban
 • a Cano-sziget tengeri biológiai rezervátum tengeri növény- és állatvilága
 • Costa Rica legnagyobb és legaktívabb vulkánja a Poás-vulkán Nemzeti Parkban
 • a La Paz Park vízesései
 • San José, Costa Rica pezsgő fővárosa
 • majmok, lajhárok, mosómedvék, koatik és tapírok….

 

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ****
 • Szervíz: *****
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap Costa Rica: San José

  A reggeli órákban indulunk és aznap este meg is érkezünk Costa Rica fővárosába, San José-ba. Egy gyors felfrissülés a hotelünkben, majd vacsora a Barrio Escalante negyedben, ahol egymást érik a jobbnál jobb éttermek és bárok. (szállás: hotel)

 • 2. nap San José – Karib-tenger – Tortuguero Nemzeti Park

  Kora reggel indulunk el a hotelünkből a Karib-tenger felé. A lenyűgöző Braulio Carrillo Nemzeti Parkon át vezető utunk végállomása Guapiles, ahol finom reggelivel várnak minket. Innen egy órányi utazás után érjük el Tortuguero kikötőjét, ahol hajóra szállunk és a következő órában a nemzeti park csatornái között kalandozunk.
  A Tortuguero Nemzeti Park a Karibi-térség észak-keleti csücskének természeti csodája. A terület vulkáni szigetcsoport volt, mindaddig, míg a környező hegyekben eredő vízfolyások fel nem töltötték üledékkel. A mocsaras szigetek hálózatát napjainkban a szárazfölddel kanyargós folyók és csatornák kötik össze.
  Elfoglaljuk a szállásunkat és egy ízletes ebéd után sziesztázunk egy kicsit a gyönyörű természeti környezetben épült üdülőnkben. Délután ellátogathatunk Tortuguero kisvárosába, ami valamikor egy világvégi halászfalu volt és csak a tengeri teknősök jártak ide júniustól októberig fészket rakni. Ma a térség természetvédelmi és kutatási központja. Bejárjuk a keskeny kis utcákat, bárokat és éttermeket, ellátogathatunk a tengeri teknősöknek szentelt múzeumba, vagy egyszerűen csak élvezhetjük a bájos kisváros hangulatát. (szállás: öko-üdülő, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 3. nap Tortuguero Nemzeti Park – motoros kenu túra a Tortuguero-csatornákon

  Reggel csónakokba szállunk, hogy alaposabban felfedezzük a Tortuguero-csatornák világát. A trópusi esőerdők és a csatornahálózat több ezer fajnak ad otthont, többek közt három különböző majomfajtának, tapíroknak, ocelotoknak, jaguároknak, pumáknak, koatiknak, mosómedvéknek, kajmánoknak, krokodiloknak, édesvízi teknősöknek és több száz madárnak. A növényvilág az állatvilághoz hasonlóan gazdag kínálattal örvendeztet meg minket.
  Ebédre visszatérünk szállásunkra. A délutánt pihenéssel tölthetjük a sötét homokos tengerparton. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap Tortuguero Nemzeti Park – La Fortuna – Arenal-vulkán – zip line

  Ha az ember Costa Ricára gondol, akkor az egyik legelső képkocka, ami bevillan általában a kúp alakú Arenal. Az 1500 méteres óriás a Föld egyik legaktívabb vulkánja. A lábánál megállva biztonságos távolságból csodálhatjuk a csillogó sziklákat, az oldalán lassan hömpölygő lávát. Az Arenal nem volt mindig ilyen aktív. Évszázadokig csendben aludt, mígnem 1968 július 29-én felébredt álmából. Hatalmas földrengés rázta meg a vidéket, a kirobbanó láva három falut tett a föld színével egyenlővé. 2010-ig rendszeresek voltak a kisebb kitörések, majd a vulkán visszatért félig-alvó állapotába. Azóta köpi rendszeres időközönként a tüzes lávát, horzsakövet és hamut.
  Ezt látnunk kell, ezért reggel Costa Rica északi részére utazunk. Az Arenal vulkán Costa Rica legnagyobb tava, az Arenal-tó mellett magasodik. Háttérben a hatalmas vulkánnal, a környező dombokkal és erdőkkel, mesés helyszín a kajakozáshoz vagy SUP-ozáshoz. A természetes hőforrásokra épült fürdők pedig még a legtapasztaltabb utazókat is elcsábítják! …Lehet ezt még fokozni?
  A bátraknak felpattanhatnak az „Égi Villamosra“, ami az esőerdő felett 1250 méter magasan visz el egy megfigyelő állomáshoz, ahonnan átcsúszó pályákon juthatunk le. A leghosszabb zip-line pálya 760 méteres, a legmagasabb 200 méter magasan húzódik. Az átcsúszás teljesen biztonságos, számos fékezőrendszer és biztonsági rendszer segíti a zökkenőmentes haladást. (szállás: vendégház, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 5. nap Arenal-vulkán Nemzeti Park – lávamező túra – La Fortuna-vízesés

  Délelőtti túránk során megcsodáljuk az 1968-as kitörés során keletkezett megszilárdult lávafolyásokat. A túra a nemzeti park bejáratától indul, ahonnan az esőerdőn és a tisztásokon át a lávafolyásokig gyalogolunk. Út közben majmokkal, tukánokkal, papagájokkal, énekesmadarakkal találkozhatunk, túravezetőnk pedig megismertet minket az Arenal-vulkán történetével. A kilátóteraszról csodálatos kilátás nyílik az Arenal-tóra és a vulkánra is.
  Az Arenal vulkán közelében fekvő bájos kisvárost gyönyörű szomszédjáról, a La Fortuna vízesésről nevezték el. A La Fortuna kristálytiszta vize 200 métert zuhan a buja esőerdőből a medencébe. Ne felejts el egy fürdőruhát hozni magaddal a délutáni kirándulásra, a 15 perces gyaloglás után jól esik csobbani egyet a kellemesen hűvös vizben a forró nyári napokon. Este a Baldi termálfürdőben lazíthatunk és maradhatunk estig, hiszen a svédasztalos vacsora árát a belépő tartalmazza. (ellátás: reggeli)

 • 6. nap La Fortuna – Monteverde esőerdei rezervátum – lombkorona túra

  Reggel tovább indulunk, hogy a 250 hektáros Monteverde esőerdei rezervátumban lévő függőhidakon sétálva nézzük meg a dzsungelt. 
  Monteverde és Arenal mindössze 25 km-re vannak egymástól, de a rázós szerpentinen 1100 méter szintkülönbséget kell leküzdeni. Ezért az utazás egy kényelmesebb formáját, a vízi taxit választjuk. Ráadásul a festői hajóút során gyönyörű kilátás nyílik a vulkánra és az erdős Tilaran-hegységre.
  A Selvatura Park rengeteg dolgot kínál a látogatóknak: lombkorona túrát, a fák tetején lévő függőhidakat, lajhárokat, pillangókat, kolibriket, orchidea parkot, valamint hüllő és kétéltű kiállítást. 3,2 kilométeres sétánk során 16 függőhídon megyünk át, így láthatjuk a dzsungel mindhárom szintjét: a talajt, a lombkorona alatti és a lombkorona feletti részt is. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 7. nap Monteverde – Manuel Antonio – strandolás

  Vár minket a Csendes-óceán partja, Costa Rica legszebb vidéke. Az ország egyik leghíresebb nemzeti parkjának térsége, a Manuel Antonio pontosan olyan, ahogyan az álmainkban elképzeltük Costa Ricát. A fák koronájában majmok ugrálnak, a pálmafákkal szegélyezett partot trópusi hullámok mossák. Nem is találhatnánk ennél jobb helyet karibi kalandunk levezetéshez és egy kis pihenéshez. Strand-idő! A délutánt már a meseszép óceánparton töltjük. (szállás: vendégház, 5 éj)

 • 8. nap Manuel Antonio – Marino Ballena Nemzeti Park tengeri kajakozás – Corcovado Nemzeti Park

  A napot lazítással tölthetjük a strandon vagy tengeri kajak túrára indulhatunk a Ballena Marine Nemzeti Parkban.
  Apálykor kezdjük meg kajaktúránkat a Tombolo-hoz, vagy ismertebb nevén a Bálna Farkához, Costa Rica egyik legjobb snorkel terepéhez. 30-45 percnyi evezés után érjük el a korallzátonyt ahonnan megcsodálhatjuk Costa Ballena partvonalát és a háttérben magasodó hegyeket is. A korallzátonynál a túravezetőnk megismertet minket a snorkelezés alapjaival, majd bevetjük magunkat a hullámokba és 40-60 percen keresztül élvezzük a szemünk elé táruló lélegzetelállítóan szép látványt. 
  Ezután egy kis mangrove erdőbe evezünk, ahol természetes környezetükben figyelhetjük meg a Ballena Marine Park állatait. Ahogy a csendes vízen evezünk megtanuljuk hogy milyen fontos megóvni ezeket a törékeny ökoszisztémákat a pusztulástól. Ha az idő engedi, túravezetőnk egy rövid sétára invitál minket a mangrove erdőt körülvevő ösvényen, hogy még többet láthassunk ebből a földi Paradicsomból.

 • 9. nap Manuel Antonio Nemzeti Park – dzsungeltúra – strandolás

  A Manuel Antonio Costa Rica egyik legkisebb nemzeti parkja, de a biodiverzitása lenyűgöző. Több mint 100 féle emlős és 180 madár, köztük a mangrove kolibri otthona. Ezért gyalogtúrára induluk a park túraösvényein. Számos állatfajjal és 200 évesnél is öregebb fákkal ismerkedhetünk meg ezen a csodálatos napon.
  A túra fáradalmait délután a szebbnél szebb tengerparti öblök egyikében pihenhetjük ki.

 • 10. nap Manuel Antonio – Corcovado Nemzeti Park – gyalog- és csónaktúra

  Ha ahhoz van kedvünk, akkor két újabb lazítós, standolós, úszkálós napot tarthatunk. Vagy két napos túrára indulhatunk az Osa félszigeten található Corcovado Nemzeti Parkba. A park Costa Rica egyik igazi ékköve. Közép-Amerika csendes-óceáni partvidékének egyik legnagyobb elsődleges esőerdő-területe.
  A Drake-öbölből a Corcovado Nemzeti Parkba vezető hajóút során láthatunk bálnákat, delfineket, teknősöket, tengeri madarakat és persze az Osa lenyűgöző partvonalát. Az egyik látogatóközpont és egyben kutató állomás lesz a bázisunk, innen indulunk vezetett túrára, ami megismertet minket azzal a gyönyörű állat- és növényvilággal, amivel a park büszkélkedhet. Pókmajmokkal, bőgőmajmokkal és csuklyásmajmokkal, lajhárokkal, koatikkal, mosómedvékkel és tapírokkal is találkozhatunk, de számos madárfaj is honos itt. A növényvilág szerelmeseinek sem kell csalódniuk, színpompás növények és fák várnak minket. Az első túrát követően megebédelünk, majd újra az erdőb indulunk. Amint a nap lebukik a horizonton, a dzsungel teljesen megváltozik: a zöld fák katedrálisában repkedő pillangók helyét komor, éjsötétség veszi át, milliónyi rovar, varangy és béka kórusa hangzik fel. Amikor besötétedik, mi útnak indulunk! Garantáljuk, hogy aki egyszer megtapasztalta, az egy életre nem felejti el az éjszakai dzsungel kakofóniáját, az éjszakai életet élő állatok látványát! Az éjszakát az állomáson töltjük, szerény körülmények között, de boldogan. (szállás: egyszerű vendégház, ellátás: ebéd, vacsora)

 • 11. nap Corcovado Nemzeti Park – Cano Tengeri Biológiai Rezervátum – Manuel Antonio

  Megéri újra korán kelni és az mert a vadon élő állatok a hajnali órákban igazán aktívak. Reggeli után egy újabb rövid túra vár ránk a dzsungelben, majd motorcsónakokkal utazunk vissza a Drake-öbölbe. 
  Az öböltől 12 tengeri mérföldnyire lévő a pici Cano-szigeten az örökzöld erdőn kívül csak a gumifa, a vadkakaófa, valamint néhány cserje és bokor nő ki itt. A-sziget igazi szépsége nem a szárazföldön található, hanem a víz alatt. A Cano-sziget szűz vizei az ország a legkékebb kékségei közé tartoznak. A tengeri biológiai rezervátum lenyűgöző a tengeri növény- és állatvilág, valamint néhány csodálatos korallzátony otthona. Mivel a búvárkodás és sznorkelezés erősen szabályozott bármelyik napon láthatunk itt tengeri teknősöket, delfineket, manta rájákat, angolnákat, barracudákat, tonhalakat és sügéreket, amik a különféle cápák és hosszúszárnyú bálnák mellett úsznak. (ellátás: reggeli, ebéd)

 • 12. nap Manuel Antonio – San José

  Reggel kényelmesen készülődünk, majd elbúcsúzunk édeni otthonunktól és San José-ba utazunk. Costa Rica pezsgő fővárosa igazi élmény minden utazónak. Modern irodaépületek, elegáns szállodák és a gazdag múlt emlékeit őrző múzeumok váltják egymást. Elfoglaljuk szállásunk és sétálni indulunk a történelmi Barrio Amón környékén, ahol megcsodálhatjuk a kávétermesztő családok hatalmas villáit. (szállás: hotel, 2 éj)

 • 13. nap San José – Poás-vulkán Nemzeti Park – La Paz Vízesés Park

  Búcsúzóul Costa Rica egyik legszebbnek kikiáltott tájára látogatunk el. Az 5700 hektáros Poás-vulkán Nemzeti Park közepén magasodik Costa Rica legnagyobb és legaktívabb vulkánja, a Poás.
  A látogatóközponttól 15 percet sétálva elérjük a kilátópontot, ahol a főkráter semmihez sem fogható látványa tárul a szemünk elé. A közel 1,6 méter átmérőjű kráter és az esővízzel teli kénes krátertó állandóan fortyog és füstöl, így emlékeztetve minket arra, hogy az óriás csak pillanatnyilag szunyókál. Bár az utolsó nagy kitörésre 1910-ben került sor, a 250 méter magasra lövő gejzírek mutatják, hogy a vulkán belsejében tovább dolgoznak a természet erői. 300 méter mély kráterével ez a Föld egyik legnagyobb aktív vulkánja. A kráter peremén állók gyakran érzik a kénszagot, sőt előfordul, hogy a sav olyan koncentrációban van jelen a levegőben, hogy átmenetileg a parkot is be kell zárni. A levegő kénsav tartalma miatt kialakuló savas esők szürreálisan gyönyörű tájat hoztak létre a vulkán körül. A főkráter mellett láthatjuk a kékeszöld színben pompázó, mesebeli Botos-tavat (Laguna Botos), szemben pedig a von Frantzius kúpot. 
  Ezután egy kihagyhatatlan kirándulásra indulunk a La Paz vízesés fölött húzódó meredek kanyonban. Az öt vízeséshez egy könnyű túraösvényen sétálunk el, a Magia Blanca kilátóteraszról pedig még olyan fényképet is készíthetünk, amelyen a vízesés alulról látható! A Tempo és az Encantada vízesések is lélegzetelállító látványt nyújtanak.

 • 14. nap San José – hazautazás

  Amire tegnap nem maradt időnk, azt ma még megnézhetjük San José-ban. A Jáde- és a Kolumbusz előtti idők aranyművességét bemutató múzeumok gyűjteményei egyedülállók a világon, csodálatos és ritka kincseket őriznek az ősi Costa Rica kultúráiból. Karibi vakációnk ezzel véget ér, repülési menetrendünknek megfelelően megkezdjük a hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

 • 10-11. nap FAKULTATÍV: Chiropo-hegy gyalogtúra

  Kalandra vágysz? Hajnalban fejlámpákat fel és indulás a Chirripó csúcsára!
  A Cerro Chirripó Costa Rica legmagasabb hegye. 3820 méteres csúcsra egy 20 kilométeres túrával juthatunk fel. Miközben gyalogolunk felfelé, megismerkedhetünk az Újvilág magashegyi, trópusi ökoszisztémájával, a páramos-szal. A Chirripó csúcsáról gyönyörködhetünk a körpanorámában, a körülöttünk húzódó fenséges völgyek és csillogó tavak látványában. Tiszta időben a Karib-tenger és a Csendes-óceán is látszik innen.
  A túra az aprócska hegyi faluból, San Gerardo de Rivasból indul, ahová közel két órát kell autóznunk. Ahhoz, hogy időben felérjünk a Cerro Chirripó csúcsára, nagyon korán kell elindulnunk. Bármilyen kényelmetlenségekkel járt is a koránkelés és a 8-10 órás gyaloglás, a csúcsról letekintve mindent elfelejtünk! Tiszta időben látjuk, ahogy a Talamanca csúcsai áttörnek az áthatolhatatlan erdőségek felett húzódó párafelhők finom szövetén, ahogy keleten és nyugaton az óceánok végeláthatatlan vize uralja a horizontot. Ha dél felé tekintünk, akkor pedig Panamát látjuk!
  Le is kell jutnunk a hegyről, így ha kigyönyörködtük magunkat, akkor 5-6 órás gyaloglás vár ránk. Jól fog esni a szundikálás a hazafelé tartó utazás során. Ha nagyon későn érnénk le, akkor sincs gond, találunk menedéket éjszakára a hegy lábánál lévő falu egyik vendégházában.

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • 13 éjszaka szállást 3-4 * -os vendégházakban és hotelekben, kétágyas szobákban 
  • 11 reggelit, 2 ebédet, 2 vacsorát
  • a reptéri transzfereket Costa Ricán a csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • az utazást Costa Ricán bérelt buszokkal és turista hajóval
  • a 2 napos kirándulást és programokat teljes ellátással a Tortugero Nemzeti Parkban
  • a túrát az Arenal-vulkán Nemzeti Parkban helyi vezetővel, belépővel
  • a kirándulást a La Fortuna vízeséshez helyi vezetővel, belépővel
  • a lombkorona túrát a Monteverde rezervátumban, belépővel
  • a dzsungeltúráta Manuel Antonio Nemzeti Parkban helyi vezetővel, belépővel
  • a Poás-vulkán Nemzeti Park kirándulást helyi vezetővel, belépővel
  • a La Paz Vízesés Park kirándulást, belépővel
  • a helyi, angolul beszélő idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
  • a túraszervezés munkadíját
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • a fakultatív programok árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • az útlemondási biztosítást
  • a baleset-, és poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 70-100 USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat
 • FAKULTATÍV PROGRAMOK

  Az árak tájékoztató jellegűek, a résztvevők létszáma befolyásolja:

  • Arenal – zip line: 90 USD
  • Arenal – vulkanikus termálfürdők vacsorával: 50-75 USD
  • Monteverde – lajhár otthon, pillangóház, orchidea park: 35 USD
  • Ballena Marine tengeri kajak túra: 90-110 USD
  • Corcovado Nemzeti Park – 2 napos túra teljes ellátással,belépővel, helyi vezetővel, transzferrel: 400-450 USD
  • Cano-sziget – snorkel túra: 100 USD
  • Chiropo-hegy gyalogtúra, engedéllyel, belépővel, helyi vezetővel, transzferrel: 150 USD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – San José – Budapest repülőjegy és illeték ára  270 000 Ft-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar és európai uniós állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Costa Ricába turistaként

  • felhívjuk a figyelmedet, hogy az útlevelednek a Costa Ricába történő belépési dátumot követően további 91 napig kell érvényesnek lennie!

 • COVID-19 BEUTAZÁSI FELTÉTELEK
  • Az olyan országokból érkező turisták, amelyek polgárai vízummentesen beléphetnek Costa Ricába– így a magyar állampolgárok is – szárazföldi határátkelőkön is beutazhatnak az országba, a légi úton érkezőkkel megegyező feltételekkel (regisztráció, biztosítás).
  • Kell-e PCR teszt? Nem.
  • Kell-e regisztrálni? Igen, a Costa Rica-i egészségügyi minisztérium honlapján ún. „pase de salud” nevű okirat birtokában lehet belépni, a nyomtatvány irodánk tölti ki utazóink helyett.
  • A belépés további feltétele egy olyan, a tervezett tartózkodás teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás, amely az esetleges karantén költségét és a Covid-19 betegség ellátását is fedezi.
  • Oltottsággal járó kedvezmények: A teljes védettséget (az utolsó dózis beadását követő 14 nap eltelte az országba érkezés előtt) igazoló személyek mentesülnek az esetleges karantén és a Covid-19 betegség ellátását is fedező utasbiztosítás kötése alól. Az elfogadott vakcinatípusok: Moderna, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca és a Johnson & Johnson. Az oltási igazolásnak legalább az oltást kapó nevét, a dózisok beadásának dátumát és a vakcinagyártó nevét kell tartalmaznia.
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 300 USD

  • Előleg: a jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 320 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 65 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 980 USD)
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.
  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 35-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT KORHATÁR
  • 14-65 év
 • LÉTSZÁM

  8- 12 fő

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • UTAZÁSSZERVEZÉS
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt angolul beszélő helyi idegenvezetők és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Costa Rica hivatalos fizetőeszköze a Costa Rica-i Colon (CRC)
  • 1 HUF = 2.2 CRC
  • a pénzváltók Eurot vagy 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes USD címleteket fogadnak el 
  • ajánlott költőpénz: 700 USD + a fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 3 éjszakát egy 3* -os hotelben töltünk San José-ban, kétágyas szobákban
  • 2 éjszakát egy 3* -os öko-üdülőbenban töltünk a Tortuguero Nemzeti Parkban, kétágyas szobákban
  • 2 éjszakát egy 3* -os vendégházban töltünk az Arenal vulkán közelében, kétágyas szobákban
  • 1 éjszakát egy vendégházaiban töltünk Monteverdében, kétágyas szobákban
  • 5 éjszakát egy 3* -os vendégházban töltünk a Manuel Antonio Nemzeti Park mellett túra
  • az utazás ára 13 reggelit, 2 ebédet, 2 vacsorát tartlamaz
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt minibuszokkal közlekedünk Costa Ricán, melyek árát az utazás ára tartalmazza
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: tetanusz, Hepatitis A és B fertőzés elleni védőoltás
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
  • a terület nem fertőzött Maláriával
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a túrafelszerelések listáját, valamint a felkészüléshez szükséges további praktikus információkat jelentkezés után küldjük el
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt irodánktól. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.

   

 • BANKSZÁMLASZÁM
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design