Costa Rica legjava – 5 csillagos kalandtúra

Indulás:
Utazás hossza: 10 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 2-10
Ár:
2900
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Ez az 5 csillagos kalandtúra pontosan azt adja, amit ígér: a tökéletes karibi vakáció élményét a természet szerelmeseinek a húsvéti szünet idején. Fényévekre a rohanó mindennapoktól, amiben Costa Ricán kívül a világon szinte sehol máshol nem lehet részünk. Elkerüljük a turistáktól nyüzsgő nemzeti parkokat és a felkapott strandokat, e helyett a térség rejtett természeti kincseinek felfedezésére indulunk, ahol egy igazi dzsungel-paradicsom várja a látogatókat. Az óceánra néző magán villánk, ahová naponta privát szakács érkezik, hogy elkészítse vacsoránkat a medence partján pedig már csak a ráadás. 

Neked való?

Friss, bennfentes kalandok a kényelem feláldozása nélkül. A pihenni vágyók és aktív kalandok rajongói számára is tökéletes, apró részletekre ügyelve összerakott programunk és az egyedi szolgáltatás minden pillanatában megtalálható ennek a luxus kalandnak. 

 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Costa Rica: San José

  A reggeli órákban indulunk és a délután meg is érkezünk San José-ba. Costa Rica pezsgő fővárosa igazi élmény minden utazónak. Modern irodaépületek, elegáns szállodák és a gazdag múlt emlékeit őrző múzeumok váltják egymást. Elfoglaljuk szállásunk és egy sétálni indulunk a történelmi Barrio Amón környékén, ahol megcsodálhatjuk a kávétermesztő családok hatalmas villáit. A jáde-és a Kolumbusz előtti idők aranyművességét bemutató múzeumok gyűjteményei egyedülállók a világon, csodálatos és ritka kincseket őriznek az ősi Costa Rica kultúráiból.
  Napunkat a Barrio Escalante negyedben fejezzük be, ahol egymást érik a jobbnál jobb kávézók és bárok. (szállás: hotel)

 • 2. nap: La Paz Vízesés Park – Arenal-vulkán – Baldi hőforrások

  Reggeli után egy bérelt kisbusszal indulunk a mintegy 4 órányi útra lévő Arenal-vulkán közelében lévő La Fortuna kisvárosába.
  Útközben egy kihagyhatatlan vízesés-túrára indulunk Costa Rica leghíresebb vízesései között. A Lap Paz, a park névadója már az útról is jól látható. A legszebb vízesések azonban a La Paz vízesés fölött húzódó meredek kanyonban találhatók. Az öt vízeséshez egy könnyű túraösvényen sétálunk el, a Magia Blanca kilátóteraszról pedig még olyan fényképet is készíthetünk, amelyen a vízesés alulról látható! A Tempo és az Encantada vízesések is lélegzetelállító látványt nyújtanak. Könnyű sétánk után a látogatóközpontban ebédelünk, majd tovább indulunk.
  Ha az ember Costa Ricára gondol, akkor az egyik legelső képkocka, ami bevillan általában a kúp alakú Arenal. Az 1500 méteres óriás a Föld egyik legaktívabb vulkánja. A lábánál megállva biztonságos távolságból csodálhatjuk a csillogó sziklákat, az oldalán lassan hömpölygő lávát. Az Arenal nem volt mindig ilyen aktív. Évszázadokig csendben aludt, mígnem 1968 július 29-én felébredt álmából. Hatalmas földrengés rázta meg a vidéket, a kirobbanó láva három falut tett a föld színével egyenlővé. 2010-ig rendszeresek voltak a kisebb kitörések, majd a vulkán visszatért félig-alvó állapotába. Azóta köpi rendszeres időközönként a tüzes lávát, horzsakövet és hamut.
  Két éjszakát a térség üdülőközpontjának közelében,a trópusi esőerdő közepén épült 5 csillagos termál hotelben töltünk. Gyertyafényes ösvények, erkélyes szobák, amelyek csodálatos kilátást nyújtanak az Arenal vulkánra, bámultos napfelkete a madarak énekére, természetes kezelések a gyógyfürdőben, romantikus vacsorák, rózsaszirom…Lehet ezt még fokozni? Szállásunk maga a földi paradicsom! (szállás: lodge 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 3. nap Arenal-vulkán – lávamező túra – zip line

  Hotelünk színpompás parkjának 25 termálvizes medencéjét kristályos vízesések töltik meg, melyet mi is alaposan kiélvezünk. Akár egész nap a különleges gyógyfürdőben pihenhetünk vagy a különböző masszázsokból, arc- és testkezelések közül is válogathatunk. Aktív kalandra vágyó utitársaink egy rövid túra során megcsodálják az 1968-as kitörés során keletkezett megszilárdult lávafolyásokat. A túra a Vulkán Nemzeti Park bejáratától indul, ahonnan mintegy 2 kilométert gyalogolunk az esőerdőn és a tisztásokon át a lávafolyásokig. Út közben majmokkal, tukánokkal, papagájokkal, énekesmadarakkal találkozhatunk, túravezetőnk pedig megismertet minket az Arenal-vulkán történetével. A kilátóteraszról csodálatos kilátás nyílik a tóra és a vulkánra is.
  A bátraknak ezzel még nem ért véget a nap, hiszen aki kedvet érez hozzá az felpattanhat az „Égi Villamosra“, ami az esőerdő felett 1250 méter magasan visz el egy megfigyelő állomáshoz, ahonnan átcsúszó pályákon juthatunk le. A leghosszabb pálya 760 méteres, a legmagasabb 200 méter magasan húzódik. Az átcsúszás teljesen biztonságos, számos fékezőrendszer és biztonsági rendszer segíti a zökkenőmentes haladást. (ellátás: reggeli)

 • 4. nap Monteverde függőhidak – Uvita

  Ma egy újabb nagy kaland vár ránk! Az 250 hektáros Monteverde esőerdei rezervátumban lévő függőhidakon sétálva nézzük meg a dzsungelt. 3,2 kilométeres sétánk során 16 függőhídon megyünk át, így láthatjuk a dzsungel mindhárom szintjéz: a talajt, a lombkorona alatti és a lombkorona feletti részt is.
  A látogatóközpontban ebédelhetünk, majd egy 4 órás utazás vár ránk a Csendes-óceán partjára az Uvita üdülővárosának közelében lévő szállásunkra. Egy 5 csillagos villában lesz bázisunk, ahol kíváságunkra egy privát szakács készíti el számunkra a reggeliket és a vacsoránkat a medence partján. Fakultatív programok keretében innen indulhatunk Costa Rica legszebb vidékeinek felfedezésére, vagy ha ahhoz van kedvünk, a közeli óceánparton pihenhetünk. (szállás: villa, 6 éj, ellátás: reggeli)

 • 5. nap Uvita – tengeri kajakozás a Marino Ballena Nemzeti Parkban

  A napot lazítással tölthetjük az meseszép óceánparton vagy tengeri kajak túrára indulhatunk.
  Apálykor kezdjük meg kajaktúránkat a Marino Ballena Nemzeti Parkban, ismertebb nevén a Bálna Farkához, Costa Rica egyik legjobb snorkel terepéhez. 30-45 percnyi evezés után érjük el a korallzátonyt ahonnan megcsodálhatjuk Costa Ballena és Uvita partvonalát és a háttérben magasodó hegyeket is. A korallzátonynál a túravezetőnk megismertet minket a snorkelezés alapjaival, majd bevetjük magunkat a hullámokba és 40-60 percen keresztül élvezzük a szemünk elé táruló lélegzetelállítóan szép látványt.
  Ezután kajakos szörfözés következik, majd a kajakokkal egy kis mangrove-erdőbe evezünk, ahol természetes környezetükben figyelhetjük meg a park állatvilágát. Ahogy a csendes vízen evezünk megtanuljuk hogy milyen fontos megóvni ezeket a törékeny ökoszisztémákat a pusztulástól. Ha az idő engedi, túravezetőnk egy rövid sétára invitál minket a mangrove-erdőt körülvevő ösvényen, hogy még többet láthassunk ebből a földi paradicsomból. (ellátás: reggeli)

 • 6. nap San Vito: kávéfarm – látogatás a Boruca indiánokhoz

  Fedezzük fel a kávé világát!
  A La Amistad Nemzetközi Park és a Baru-vulkán uralta tájon található Costa Rica déli részének egyik legkiválóbb kávéültetvénye, a Lila Coffee. A Coto Brus körzet Puntaneras tartomány déli részén terül el. Keletről Panama, északról Buenos Aires tartomány határolja. A buja erdők és csodálatos hegyvonulatok közé ékelődő körzet fővárosa San Vito. Maga a város 996 méteres tengerszint feletti magasságon, a Talamanca-hegyvidék lábánál fekszik.
  Túránk az ültetvény egyik parcelláján kezdődik, ahol számos kávéfajtával megismerkedhetünk, betekintést kaphatunk a kávébab termesztésének, betakarításának és kiválogatásának módszereibe. Jól képzett vezetőnk felfedi előttünk az őrlés, kezelés és szárítás minden lépésének titkát, majd kóstoláson veszünk részt, ahol megtanuljunk milyen ízek és aromák különböztetik meg a Coto Brus régió kávéit!
  A Boruca Costa Rica egyik déli-csendes-óceáni őshonos törzse. A törzsnek körülbelül 2000 tagja van, egy 140 km²-nyi védett területen élnek a Talamanca-hegységben, Panamától 20 km-re. Kézzel faragott maszkjaik olyan híresek, hogy másolataikat egész Közép-Amerikában értékesítik. De a Boruca bennszülött kultúra több mint egy maszk.Kultúrájuk a vének bölcsességére és a boruca legendákra épü. Látogatásunk során mi is megimerkedhetünk az őket körülvevő természet mély tiszteletét tükröző meséikkel és évszázados hagyományaikkal.(ellátás: reggeli)

 • 7. nap Uvita – Corcovado Nemzeti Park gyalog- és csónaktúra

  Ha ahhoz van kedvünk, akkor egy újabb lazítós, strandolós, sznorkelezős napot tarthatunk. Vagy egész napos túrára indulhatunk az Osa félszigeten található Corcovado Nemzeti Parkba. A park Costa Rica egyik igazi rejtett ékköve.
  Mintegy másfél óra alatt jutunk el a Corcovado Nemzeti Park San Pedrillo Ranger Station-nek nevezett állomásához. Itt készülünk fel a két vezetett túrára, ami megismertet minket azzal a gyönyörű állat- és növényvilággal, amivel a park büszkélkedhet. Mindkét túra körülbelül két órás. Az út során pókmajmokkal, bőgőmajmokkal és csuklyás majmokkal, lajhárokkal, koatikkal, mosómedvékkel és tapírokkal is találkozhatunk, de számos madárfaj is honos itt. A növényvilág szerelmeseinek sem kell csalódniuk, színpompás növények és fák várnak minket. Az első túrát követően megebédelünk, majd újra túrázni indulunk. A Punta Uvitából a Corcovado Nemzeti Parkba vezető csónakázás során láthatunk bálnákat, delfineket, teknősöket, tengeri madarakat és persze az Osa lenyűgöző partvonalát. A csónakok délután 2-kor indulnak vissza Punta Uvitába. Várhatóan késő délután érkezünk vissza szállásunkra. (ellátás: reggeli)

 • 8. nap Uvita – Chirripo-hegy gyalogtúra – strandolás

  A Cerro Chirripó Costa Rica legmagasabb hegye. 3820 méteres tengerszint feletti magassága kiváló lehetőséget kínál arra, hogy innen figyeljük meg a környező Talamanca-hegyvidék szépségét. A csúcsra 20 kilométeres túrával juthatunk fel. A túra az aprócska hegyi faluból, San Gerardo de Rivasból indul.
  Út közben megismerkedhetünk az Újvilág magashegyi, trópusi ökoszisztémájával, a páramos-szal. A csúcsról aztán gyönyörködhetünk a körpanorámában, a körülöttünk húzódó fenséges völgyek és csillogó tavak látványában. Tiszta időben az Atlanti- és a Csendes-óceán is egyszerre látható innen.
  Ahhoz, hogy a Cerro Chirripó csúcsán érjen minket a naplemente, még sötétben kell elindulnunk, 3:30 körül. Ebben az órában a naponta 60 hátizsákos turistát befogadni képes környezetvédelmi állomás, a Crestones-bázis kőpadlója még két gyapjú zoknin át is hűvösnek tűnik. Az állomást nemhiába emlegetik „A hűtő” néven!
  Bármilyen kényelmetlenségekkel járt is a koránkelés és a gyaloglás, a csúcsról letekintve mindent elfelejtünk! Tiszta időben látjuk, ahogy a Talamanca csúcsai áttörnek az áthatolhatatlan erdőségek felett húzódó párafelhők finom szövetén, ahogy keleten és nyugaton az óceánok végeláthatatlan vize uralja a horizontot. Ha dél felé tekintünk, akkor pedig Panamát látjuk! (ellátás: reggeli)

 • 9. nap Manuel Antonio Nemzeti Park – éjszakai dzsungeltúra a Palmas Pacifica-ban

  Az ország egyik leghíresebb nemzeti parkja, a Manuel Antonio pontosan olyan, ahogyan az álmainkban elképzeltük Costa Ricát. A fák koronájában majmok ugrálnak, a pálmafákkal szegélyezett partot trópusi hullámok mossák. Nem is találhatnánk ennél jobb helyet karibi kalandunk levezetéshez és egy kis pihenéshez.
  Reggel gyalogtúrára indulunk a híres Fincas Palmas Pacifica túraösvényein. Számos állatfajjal és 200 évesnél is öregebb fákkal ismerkedhetünk meg ezen a csodálatos napon. Érdemes kivárni a naplementét és akkor elgyönyörködni abban a nem mindennapi látványban, ahogy a horizonton lebukó nap hihetetlen – már-már szürreális – színkörbe vonja a dzsungelt!
  Amint a nap lebukik a horizonton, a dzsungel teljesen megváltozik: a zöld fák katedrálisában repkedő pillangók helyét komor, éjsötétség veszi át, milliónyi rovar, varangy és béka kórusa hangzik fel. Amikor besötétedik, mi útnak indulunk! Garantáljuk, hogy aki egyszer megtapasztalta, az egy életre nem felejti el az éjszakai dzsungel kakofóniáját, az éjszakai életet élő állatok látványát! (ellátás: reggeli)

 • 10. nap Jaco – San José – hazautazás

  Kevés olyan hely van Costa Ricában, aminek a megítélése Jaco-énál ellentétesebb. A szörfösök, az amerikai nyugdíjasok, és a nemzetközi befektetők imádják a nyüzsgő utcáit, a remek ingatlanfejlesztési lehetőségeket, azt a „minden mindegy” atmoszférát, ami az egész várost belengi. Az ökoturisták és a régi Costa Rica rajongói pedig ugyanezen okokból gyűlölik ezt a várost.
  Jaco volt a Csendes-óceáni térség közepének első olyan városa, amely megtapasztalhatta a nemzetközi turizmus fellendülését. Ma is kedvelt célpontja a hátizsákos turistáknak, a szörfösöknek, a télből a nyárba vágyóknak és a San José-i városlakóknak. Bármennyire is vonzódjunk vagy ódzkodjunk az ilyen hangulatú városoktól, Jaco-t mindenképpen látnunk kell, ha másért nem hát azért mert remek éttermek és bárok egész sora várja az idelátogatókat! Egy búcsúebéd erejéig mi is kipróbáltuk azokat.
  Ebéd után búcsút intünk a Csendes-óceánnak és San Joés-ba utazunk és repülési menetrendünknek megfelelően megkezdjük Európa felé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • 1 éjszaka szállást egy színvonalas szállodában San José-ban, kétágyas szobákban
  • 2 éjszaka szállást egy 5 csillagos termál lodge-ban az Arenál vulákánnál, kétágyas szobákban
  • 6 éjszaka szállást egy 5 csillagos villában Uvita közelében, kétágyas szobákban
  • 9 reggelit
  • a reptéri transzfereket Costa Ricán a csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • az utazást Costa Ricán egy bérelt busszal
  • a részletes leírásban szereplő programokat
  • a helyi, angolul beszélő idegenvezető munkadíját az első 3  napon és 10. napon
  • a túraszervezés munkadíját
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • a fakultatív programok árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • az útlemondási biztosítást
  • a baleset-, és poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 50-70 USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat: 400 US
 • FAKULTATÍV PROGRAMOK
  • Arenal vulkán – túra: 5o USD
  • La Fortuna – zip line:  6o USD
  • Monteverde függő hidak: 7o USD
  • tengeri kajakozás a Marino Ballena Nemzeti Parkban: 4o USD
  • San Vito kávéfarm és látogatás a Boruca indiánokhoz: 75 USD
  • Corcovado Nemzeti Park egy napos túra: 75 – 35o USD
  • Manuel Antonio Nemzeti Park – nappali túra: 8o USD
  • Manuel Antonio Nemzeti Park – éjszakai túra:12o USD
  • Cano Island – snorkelezés/búvárkodás: 12o-15o USD
  • mélytengeri horgászat 15o USD (amit fogunk, az este vacsora lesz, oriási élmény, tonhal, sügér, marlin…)
  • privát séf által készített vacsora a villában:  5o USD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – San José – Budapest repülőjegy és illeték ára  330 000 Ft-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar és európai uniós állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Costa Ricába turistaként

  • felhívjuk a figyelmedet, hogy az útlevelednek a Costa Ricába történő belépési dátumot követően további 91 napig kell érvényesnek lennie!

 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • ÚTLEMONDÁSI ÉS ÁTJELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT KORHATÁR
  • 14-60 év
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 900 USD-tól
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% –a 
  • Kérj szeményreszabott ajánlatot irodánktól!

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • UTAZÁSSZERVEZÉS
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Costa Rica hivatalos fizetőeszköze a Costa Rica-i Colon (CRC)
  • 1 HUF = 2.2 CRC
  • a pénzváltók Eurot vagy 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes USD címleteket fogadnak el 
  • ajánlott költőpénz: 400 USD + a tetszész szerint választható fakultatív programok ára, melyeket az utazás megkezdése előtt kell kiválasztani és a helyszínen készpénzben kifizetni
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 1 éjszakát egy színvonalas szállodában töltünk San José-ban, kétágyas szobákban
  • 2 éjszakát egy 5 csillagos termál lodge-bantöltünk az Arenál vulákánnál, kétágyas szobákban
  • 6 éjszakát egy 5 csillagos villában töltünk Uvita közelében, kétágyas szobákban
  • a program 9 reggelit tartalmaz
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt minibuszokkal közlekedünk, melynek árát az utazás ára tartalmazza
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások:tetanusz, Hepatitis A és B fertőzés elleni védőoltás
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
  • a terület nem fertőzött Maláriával
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelés összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • JELENTKEZÉS
  • Az ígényedire szabott programért és egyedi árajánlatunkért keresd irodánkat e-mailen vagy telefonon!

   

 • BANKSZÁMLASZÁMOK
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design