Dél-Afrika, Lesotho, Swáziföld Overland – Kalandtúra a Jóreménység fokától a Kruger Nemzeti Parkig

Indulás: 2022/08/07
Utazás hossza: 19 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 14-16 fő
Ár:
3500
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Dél-Afrika a keleti partja kontinens egyik legizgalmasabb területe. Három hetes kalandtúránkon a régió legjeivel ismerkedünk meg, Fokföldtől a Kruger Nemzeti Parkig, Lesotho hegyeitől Zuluföldig, az Indiai-óceántól a Blyde-kanyonig. Utazásunk alatt számtalan aktív kaland, tucatnyi túra és tonnányi afrikai vad vár ránk!

 

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: **
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Dél-Afrika: Fokváros – Tábla-hegy

  Túra: táv 3 km, szint: 50 m

  Kalandtúránk a világ három legszebb fekvésű fővárosának egyikében, Fokvárosban indul. Jó idő esetén délután a város látképét uraló Tábla-hegyre kirándulunk. A világ legmeredekebben emelkedő felvonójával érjük el a 1084 méter magas hegy platóját. Kiépített ösvényeken sétálunk körbe a kilátópontok között, melyekről csodálatos panoráma nyílik az Atlanti-óceán öblében elterülő városra és a Fok-félsziget elkeskenyedő földnyelvére.
  Este a város régi kikötőjében kialakított Victoria és Alfred Waterfront szórakoztató központba látogatunk el. A felújított raktár épületekben kiállításokat, kézműves piacot és számos éttermet, kávézót és ajándékboltot találunk. A sétálóutcákon utcazenészek és táncosok szórakoztatnak bennünket. (szállás: hotel, 2 éj)

 • 2. nap Fokváros – Cape Point – Jóreménység fok – Boulders pingvinkolónia

  Túra: táv 5 km, szint: fel 100 m, le: 150

  Reggel Fokföld déli részének felfedezésére indulunk. A Cape Point-nál álló világítótornyoknál kezdjük sétánkat. Innen a sziklaszirtekre épített panoráma-ösvényen túrázunk el a Jóreménység fokához. Bartholomeo Diaz kerülte meg először Afrika egyik legdélebbi pontját, ő a ,,Viharok fokának” nevezte el ezt a területet. Piknik ebédünket abban az öbölben fogyasztjuk el, ahol a portugál hajós felfedező útja véget ért. A legbátrabbak itt az óceánban is megmártózhatnak.
  Sétánk a Jóreménység fokát jelző táblánál ér véget. Úton Fokváros felé, Boulders kisvárosában megnézzük az öbölben élő pingvinkolóniát. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Fokváros – Nyugat-Fokföld – Borászat látogatás – Hermanus

  Ma a kempingfelszerelésünkkel és élelmiszerekkel megrakott expedíciós teherautónkkal magunk mögött hagyjuk Fokvárost és Nyugat-Fokföld felé indulunk. Úticélunk a hegyek és a tenger között elnyúló Fernkloof  Természetvédelmi Terület.
  A fokföldi bor messzeföldön híres. Ezért úton Hermanus felé meglátogatunk kettőt a borászatok közül. A borkóstolókon negízlelhetünk néhány igazi vintage különlegességet. Rosé, sauvignon blanc, pinotage és sangiovese borok várnank ránk. Az ízkavalkáddal csak a varázslatos táj vetekszik!
  Délután sétálunk egy nagyot Hermus környékén. Az 1970-ben nemzeti emlékhellyé nyilvánított régi kikötőhöz vezető ösvényt végigjárva betekintést kaphatunk a város színes történelmébe. A világhírű sziklaösvény és az alatta elterülő Walker-öböl látványa igazán megkapó és a kilátópontokról akár bálnákat is láthatunk! Hermanus tele van fantasztikus éttermekkel, az este így a kulináris élvezeteké (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 4. nap Hermanus – L'Agulhas Nemzeti Park – Garden Route – Plettengerg-öböl

  Túra: táv 5,5 km, szint: 50 m

  Irány Afrika legdélebbi pontja! Reggel az Agulhas Nemzeti Parkba, az afrikai kontinens földrajzi déli csúcsához kirándulunk el.
  Első állomásunk L’Agulhas, Dél-Afrika legdélibb városa. Világítótornya, melyet Alexandria építészete ihletett, Afrika második legöregebb működő világítótornya. A „Viharok-öbleként” is ismert hajótemető is feledhetetlen: több mint 250 hajóroncs található itt. Június és november között pedig a bálna-les kínál egy életre szóló élményt a déli simabálnák egyik szaporodóhelyén.
  Ha már itt vagyunk, mi sem hagyjuk ki a fakultatív bálna-lest, melynek során az állatokat abszolút nem veszélyeztetve figyelhetjük meg ezeket a szelíd óriásokat.
  A többiekkel egy 5 kilométeres körtúrára indulunk a L’Agulhas világítótoronytól. A Rasperpunt, vagy ismertebb nevén az Agulhas gyalogösvény sziklás tengerszemeken át vezet a homokdűnékhez, egészen az L’Agulhas-fokot jelző tábláig. A Nemzetközi Vízrajzi Szervezet szerint itt kezdődik az Atlanti-óceán és az Indiai-óceán közötti elágazás.
  A híres Garden Route-on folytatjuk utazásunkat, amely a változatos növényzetéről és az itt található számos lagúnáról kapta a nevét. Az estét a Plettengerg-öböl közelében lévő hotelben töltjük. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 5. nap Plettengerg-öböl – Tsitsikamma Nemzeti Park – Tsitsikamma

  Túra: táv 3 +6 km, szint:  fel 100 m, le: 100

  A tengerparton, a Tsitsikamma Nemzeti Parkban töltjük a napot. Napozhatunk, snorkelezhetünk vagy tengeri kajak túrára indulhatunk.
  Vagy végigjárhatjuk a Tsitsikamma legnépszerűbb túraútvonalait. A „The Mouth” ösvény a homokos parttól indul és egy rövid kitett szakasz után az őshonos fákkal teli erdőben megy tovább a Storms-folyó torkolatáig. Itt átkelhetünk a híres függőhídon és megnézhetjük a másik oldalon található barlangot, a koiszan nép kulturális örökségét.  Akiben még ezután is buzog az energia, az felkapaszkodhat a plató tetején található kilátóponthoz. Vigyázat! Az ösvény nagyon meredek!
  A „Waterfall” ösvény a világhírű Otter Trail első 3 km-ét foglalja magába. Az ösvény végig a meredek partvonal mentén halad egy a látványos vízeséshez, amely egy mély medencébe zuhan, mielőtt a tengerbe áramlik.
  Szállásunk az őshonos erdő közepén meghúzódó kempingben lesz. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 6. nap Plettengerg-öböl – Addo Elefánt Nemzeti Park

  Reggel továbbindulunk az Addo Elefánt Nemzeti Parkba, ahol megcsodálhatjuk Dél-Afrika különleges vadvilágának egy részét. Bár a park az addo elefántokról kapta nevét, számos egyéb állatfaj is otthonra lelt itt. Szafarink során elefántokkal, orrszarvúakkal, oroszlánokkal, bivalyokkal, sőt akár még leopárdokkal is találkozhatunk! Bár kétségkívül az elefántok a park leghíresebb lakói, a vadvilág többi képviselőjének látványa is fantasztikus élmény! (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 7. nap Addo Elefánt Nemzeti Park – Valley of Desolation – Graaff-Reinet

  Túra: táv 3 km, szint:  fel 100 m, le: 100

  Egy kora reggeli állatles után a hatalmas Nagy-Karoo felé vesszük az irányt. Utunk először a Camdeboo Nemzeti Parkban található Valley of Desolation-be vezet. A „Pusztaság-völgyét“ gyakran a hegyek katedrálisának nevezik. Az égbeszökő dolorit oszlopok mögött húzódó Nagy-Karoo valóban lélegzetelállító látvány!
  A Crag Lizard ösvényen alig egy óra alatt jutunk fel a völgy legszebb kilátópontjaira. A szemünk elé táruló panorámát a 200 millió évvel ezelőtti vulkáni tevékenység nyomán kialakult hatalmas sziklatornyok uralják.
  Az éjszakát a Sundays-folyó egyik kanyarulatánál fekvő Graaff-Reinet városában töltjük. A szállásunk felé tartsuk nyitva a szemünket, mert jó eséllyel bukkannak fel hegyi zebrák és fekete sasok az út mentén. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 8. nap Graaff-Reinet – Lesotho: Malealea

  Egész napos utazás vár ránk a  „Dél-Afrika Svájcaként” emlegetett Lesothoi Királyságba.  A „Menyország Kapuja” néven ismert hágón keresztül érjük el a világ egyik legmagasabban fekvő országát. Úticélunk a Malealea Lodge a Lesotho-hegységben. (szállás: bungalló, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 9. nap Malealea – Pitseng-szurdok

  Túra: táv 10 km, szint: fel 400 m, le: 400

  A Pitseng-szurdokbeli túra során megnézhetjük a busmanok több mint 500 éves sziklarajzait és ellátogathatunk a közeli Botsoela-vízeséshez. Átsétálunk a falun, majd a Pitseng folyását követve haladunk. Út közben gyönyörű sziklaáthajlásokat és a sziklafalról levállt kőtömböket láthatunk. A Botsoela-vízesésnél számos kisebb medencében is megmártózhatunk, de talán a legfelső, két méter mély medence a legalkalmasabb a fürdőzésre. Este a tábortűznél a Basotho kórus szórakoztat minket. (ellátás: reggeli)

 • 10. nap Malealea – Dél-Afrikai Köztársaság: Drakensberg-hegység

  Ma visszatérünk a Dél-Afrikai Köztársaságba és tábort verünk a Drakensberg hegyeinek lábánál. A Royal Natal Nemzeti Park büszkélkedhet a legszebb hegyvidéki tájakkal Afrikában. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 11. nap Royal Natal Nemzeti Park – Amfiteátrum – Tugela-vízesés

  Táv: 13-22 km, szint: fel: 700 m, le 700 m

  A Royal Natal Nemzeti Park leghíresebb látványossága a kb. 5 km hosszú, 500 méter magas sziklafal, az Amfiteátrum. A sziklafal felett a Mont-aux-Sources csúcs magasodik. Ahogy azt a neve is jelzi, ahonnan az Orange folyó elindul 2000 km hosszú útjára az Atlanti-óceánig. Az Amfiteátrum felszínén a Tugela-folyó kapaszkodik, majd a világ egyik legmagasabb vízesésén zúdul az Indiai-óceánig.
  Látnunk kell a vízesést és az Amfiteátrum tetejéről csodálatos a kilátás a Drakensberg-hegység vonulataira, ezért ma egy kihívást jelentő, egész napos túrára indulunk.
  Az Amfiteátrum első ránézésre megmászhatatlannak tűnik, de jó kondícióban lévő, nem tériszonyos turázók fel tudnak jutni rá. A parkolóból meredek, kanyargós ösvényen indulunk a Sentinel lábához. Itt egy kicsit megpihenhetünk, majd a hegy lábát megkerülve jutunk el a híres dupla létrákig, amik a természetes erődítmény tetejére visznek. A sziklához rögzített vaslétrákon kapaszkodunk fel a 3 000 méter tengerszint felleti magasságon lévő kilátópontba.
  A kilátópontból további 30 perces gyaloglás után érünk el Afrika legnagyobb vízeséséhez, a Tugela-folyó 948 méter magas zuhatagához.
  Visszafelé egy lankán kezdünk ereszkedni, majd megpillantjuk a rohanó Tungela-folyót, ami a szemünk előtt bukik alá a sziklákon. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 12. nap Drakensville – Zuluföld – St. Lucia

  Irány Zuluföld partvidéke, amely meleg trópusi hőmérsékletet, trópusi strandokat és Afrika legrégebbi rezervátumait kínálja számunkra!
  A keleti parton 220 km hosszan elnyúló Greater St. Lucia Wetlands Park Dél-Afrika harmadik legnagyobb természetvédelmi területe. A park számos természetes ökoszisztémát tartalmaz, beleértve a mocsarakat, dűnéket, erdőket, homokos partokat, zátonyokat, mangrove mocsarakat, gyepeket, erdőket és természetesen a vizes területeket. A parkban élő állatok közé tartozik az elefánt, a leopárd, az orrszarvú, a bivaly, a bálna, a delfinek, a teknősök, a krokodilok és a vízilovak.
  Az itt élő vadon élő állatok és növényvilág sokszínűségének köszönhetően a St. Lucia Wetlands Park 1999-től UNESCO világörökségi helyszín. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás. reggeli)

 • 13. nap iSimangaliso Wetland Park – Cape Vidal – St. Lucia

  Kora reggel terepjárós szafarira indulunk a Saint LuciaiSimangaliso Wetland Parkban, ahol fekete és fehér orrszarvúak, oroszlánok, bivalyok és elefántok várnak ránk. A szafari végén strandolhatunk egyet a tengerparton.
  Délután többféle programból választhatunk. A víz alatti zátonyokban különböző színes halak és korallok után kutathatunk és többféle hajós kirándulásból is választhatunk.  (ellátás: reggeli)

 • 14. nap St. Lucia – Szváziföld: Mlilwane Vadvédelmi Rezervátum

  A zuluk földjén keresztül utazunk Afrika három monarchiájának egyikébe, Szváziföldre. Útközben ellátogatunk a zulu törzs egyik skanzenjébe, ahol bepillantást nyerhetünk a harcos afriai törzs aranykorának idejébe. Szváziföldön a „Mennyek-völgyét” nézzük meg, a Mlilwane Vadvédelmi Rezervátum területén. A völgyben számos állat- és növényfaj talált menedékre, többek közt varacskos disznók, krokodilok és vízilovak. Délután gyalogosan indulunk állatlesre a lodge körüli mocsaras, ligetes területen. (szállás: bungallók, ellátás: reggeli)

 • 15. nap Mlilwane Vadvédelmi Rezervátum – Kruger Nemzeti Park

  Irány a híres Kruger Nemzeti Park! A közel 2 millió hektárnyi park 150 afrikai emlősnek – köztük a kihalóban lévő a fehér és a fekete orrszarvúnak – és 500 madárfajnak ad otthont. A világ legrégebbi vadrezervátumában védelmet élveznek az oroszlánok, gepárdok, leopárdok, zsiráfok, antilopok, impalák, hiénák és cerkófmajmok is. A kiváló infrastruktúrával ellátott Kruger ideális az afrikai vadvilág megfigyelésére, ezért lassan haladunk a park útjain expedíciós teherautónkkal és amint megpillantunk egy-egy állatcsordát megállunk, hogy alaposan szemügyre vehessük őket.  (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 16. nap Kruger Nemzeti Park

  Az öt afrikai nagyvad nyomába eredünk, egész napunkat állatlessel töltjük a park területén. Kora reggel indulunk, amikor az állatok még aktívak. A déli órákban egy hosszú ebédszünetet és pihenőt tartunk az egyik kempingben, majd folytatjuk a szafarit, hogy minél többet lássunk a park rendkívül gazdag állatvilágából. Vacsora időben érkezünk következő szállásunkra. Az éjszakai terepjárós állatles vacsora után kihagyhatatlan fakultatív program. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 17. nap Kruger Nemzeti Park – Klaserie

  Egy kora reggeli állatles után a Klaserie folyó parján álló kepingünig utazunk. A Kruger Nemzeti Parkkal határos, teljesen magántulajdonban lévő Klaserie Vadrezervátum nyugodt szafari élményeket kínál. (szállás: bungallók, ellátás: reggeli)

 • 18. nap Klaserie – Blyde-kanyon – Pretoria

  Limpopo folyó vidékén, a látványos Panorama Route elnevezésű autóúton érkezünk meg a 30 kilométer hosszan kanyargó Blyde-kanyonhoz. 600-800 méter magas sziklafalaival a Blyde a világ harmadik legmélyebb kanyonrendszere. Rövid pihenőre megállunk szurdokvölgy leglátványosabb részén, a Blyde és a Treur folyók találkozásánál. Körbesétálunk a kilátópontokat összekötő ösvényeken a kanyon tetején, elkészítjük fotóinkat a Három Rondellának és az Isten Ablakának nevezett tanúhegyekről, majd a Bourke’s Luck Potholes különleges sziklaalakzataihoz látogatunk el. Este érkezünk közel három hetes kalandunk utolsó állomására, Pretoria városába. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 19. nap Pretoria – Johannseburg – hazautazás

  Reggel sétálunk egyet a belvárosban, délután Johannesburba utazunk, hogy megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat.
  Pretoria a virágzó jacaranda fáknak köszönhetően a Jacaranda City becenevet kapta. Pretoria épületeit stílusok és hatások változatos kavalkádja jellemzi, ami egyedülálló városi összképet eredményez. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a repülőtéri transzfereket a csoporttal való érkezés és indulás  esetén
  • az utazást egy 24 személyes expedíciós teherautóval
  • 11 éjszaka szállást hotelekben, 2 ágyas szobákban
  • 7 éjszaka szállást kempingben, 2 személyes sátorban
  • az ellátást a részletes leírás szerint: 18 reggelit, 7 tábori ebédet, 7 tábori vacsorát
  • a kempingfelszerelés –  a sátrak, a matracok és a konyhai eszközök – bérleti díját
  • a nemzeti parkok belépőit:  Táble-hegy Nemzeti Park, Jóreménység foka Nemzeti Park, L’Agulhas Nemzeti Park,  Addo Elefánt Park, Camdeboo Nemzeti Park, Tsitsikamma Nemzeti ParkRoyal Natal Nemzeti Park, St Lucia Wetlands Park, Mlilwane Vadvédelmi Rezervátum, Kruger Nemzeti Park
  • a leírásban szereplő túrákat, programokat és belépőket: Tábla-hegy felvonó, Boulders pingvin kolónia, zulu skanzen, Lesotho, Blyde-kanyon
  • a helyi túravezetők, a szakács és a sofőrök munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a repülőtéri transzfereket egyéni érkezés és indulás  esetén
  • a Lesotho turista vízum árát: 500 ZAR
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat a helyi vezetőknek: 100-120 USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat: 600 USD
 • Fakultatív programok

  Felhívjuk figyelmed, hogy a fakultatív programok ára változhat, a megadott árak tájékoztató jellegűek:

  •  L’Agulhas – bálna-les: 120 USD
  • Cape Vidal – extra terepjárós szafari: 50 USD
  • Kruger Nemzeti Park – éjszakai terepjárós szafari: 50 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Fokváros – Johannesburg – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 299 000 Ft-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • a Dél-Afrikai Köztársaságba magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak
  • Szváziföld: magyar állampolgároknak turista célú látogatás esetén nem kell vízum a belépéshez
  • Lesotho: magyar állampolgárok beutazásához vízum szükséges, amelyet helyi partnerünk szerez be
  • Lesotho – turista vízum ára: 500 ZAR
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 000 USD
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 500 USD, érkezéskor, készpénzben fizetendő
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 200 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 800 USD)
  • AZ UTAZÁS ÁRA: 3 500 USD
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott korhatár

  18 – 60 év

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le repülőjegyed
 • Szervezés
  • az utazás szervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt angol és magyar nyelvű túravezetők és egy szakács állnak a rendelkezésedre
 • Szállások
  • 11 éjszakát közép kategóriájú hotelekben töltünk, 2 ágyas szobákban
  • 7 éjszakát kempingben töltünk, 2 személyes sátrakban
  • az utazás ára az ellátást a részletes leírás szerint tartalmazza: 18 reggelit, 7 tábori ebédet, 7 tábori vacsorát
  • a legtöbb táborhelyen van medence és bár, egy-egy helyen ajándékbolt is
  • a  kempingben elegendő számú, tiszta, közös zuhanyzók állnak a rendelkezésünkre
  • a 2 személyes sátrakat és matracokat a helyszínen kapjuk, azok bérleti díját az utazás tartalmazza
  • a sátrakat mindenkinek magának kell felállítani és lebontani
 • Étkezések
  • a városokban, amikor hotelekben szállunk meg, önellátós az étkezés
  • amikor kempingezünk az utazás során, akkor teljes ellátást biztosítunk
  • tábori szakácsunk gondoskodik róla, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön mindenki gyomrába
  • a reggeli menü napi időbeosztásunknak megfelelően lehet hideg vagy meleg étel
  • salátákból és szendvicsből álló piknik ebédünket általában útközben, egy-egy látványosságnál megpihenve készítjük el
  • a vacsora mindig meleg, az ételek a helyi és nemzetközi konyha fogásai közül kerülnek ki
  • igény esetén speciális étrendnek megfelelő étkeztetést is tudunk biztosítani
  • az overalandozás igazi csapatjáték, ha azt szeretnénk, hogy hamar elkészüljön az étel, be kell segítenünk szakácsunknak a zöldségpucolásban, saláták elkészítésben, a konyhánkban ezért pontos munkabeosztás van
 • Közlekedés
  • 3 hetes overland utazásunk során egy expedíciós teherautóval közlekedünk, amit a helyszínen bérelünk, egy profi sofőrrel együtt
  • az overland utazásról bővebb információt az utazási stílusaink menüpont alatt találsz
 • Valuta, költőpénz
  • legcélszerűbb az amerikai dollár (USD) kivitele, amit bankokban válthatunk majd be a helyi fizetőeszközökre
  • Dél-Afrikában a rand (1 ZAR = kb. 28 Ft)
  • a bankok kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes bankjegyeket váltanak be
  • a bankautomaták használatát nem javasoljuk
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + fakultatív programok ára
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Hasznos információk
  • időjárás: az Iniai-óceán térségében napközben 20-30 °C közötti hőmérséklet várható
  • az időjárás hajnalban a leghűvösebb, a hőmérséklet 18-20 °C -ra hűlhet le
  • a Drakendberg-hegység időjárása hűvösebb, napközben 20-25 °C közötti hőmérséklet, éjszaka 15 °C várható
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel,  térerő azonban csak a lakott települések közelében van
 • Local Payment
  • az utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk jut és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket és a Nyilatkozatot az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
 • Bankszámlaszámok
   • Pachamama Adventures Ltd.

    

   • USD Számla
   • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
   • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
   • Bankszámlaszám: 8310019717
   • Bankazonosító (routing number): 026073150
   • SWIFT kód: CMFGUS33

    

   • HUF Számla
   • Számlavezető bank neve: MKB Bank
   • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
   • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design