Dél-Afrika, Namíbia, Botswana, Zimbabwe Overland – Kalandtúra a Jóreménység fokától a Viktória-vízesésig

Indulás: 2022/11/06
Utazás hossza: 22 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 14-16 fő
Ár:
3500
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

A négy országon átívelő overland utazásunk során ámulatba ejtő afrikai tájakkal, gazdag vadvilággal, változatos kultúrákkal és lenyűgöző tengerpartokkal ismerkedünk meg, mindezt egy tonnányi kaland kíséretében.

A szavannán az öt afrikai nagyvad nyomába eredünk, elveszünk a Namíb-sivatag óriás homokdűnéi között, mokoro kenukkal felfedezzük fel az Okavango-deltát és a híres Zambézin raftingolunk. A saját tábori szakács, a tábortűz melletti beszélgetések és csillagos égbolt már csak ráadás!

Kalandtúránk örök fiatal utazóknak való gyors, friss és vidám kaland. Az „igazi Afrika” felfedezését a Jóreménység fokától a Viktória-vízesésig tartó klasszikus overland útvonalon érdemes kezdeni. A függőség garantált, vissza akarsz majd menni!

Neked való?

 • Utazási stílus: overland kalandtúra
 • Komfort: **
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

 

 

 

Részletes program

 • 1. nap Dél-Afrika: Fokváros

  Kalandtúránk a világ egyik legszebb fekvésű fővárosában, Fokvárosban indul.
  Este Fokváros régi kikötőjében kialakított Victoria és Alfred Waterfront szórakoztató központba látogatunk el. A felújított raktár épületekben kiállításokat, kézműves piacot és számos éttermet, kávézót és ajándékboltot találunk. (szállás: hotel, 2 éj)

 • 2. nap Cape Point – Jóreménység foka – Boulders pingvinkolónia

  Fokföld legdélebbi részének felfedezésére indulunk. A Cape Point-nál álló világítótornyoktól a sziklaszirtekre épített panoráma-ösvényen sétálunk el a Jóreménység fokához. Bartholomeo Diaz kerülte meg először Afrika egyik legdélebbi pontját, ő a ,,Viharok fokának” nevezte el ezt a területet.
  Úton hazafelé Boulders kisvárosában megnézzük az öbölben élő pingvinkolóniát. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Namaqualand – Citrusdal

  A világ legmeredekebben emelkedő felvonójával érjük el a 1084 méter magas Tábla-hegy platóját, ahonnan körpanoráma nyílik az Atlanti-óceán öblében elterülő városra és a Fok-félsziget elkeskenyedő földnyelvére.
  A kempingfelszerelésünkkel és élelmiszerekkel megrakott expedíciós teherautónkkal magunk mögött hagyjuk Fokvárost és Nyugat-Fokföldön indulunk észak felé. Útközben még vetünk egy pillantást a Tábla-hegyre a dél-afrikai szörfösök kedvenc tengerparti öbléből, majd a július közepétől szeptember közepéig virágtengerbe boruló Namaqua földön utazunk tovább. A kora délutáni órákban érjük el első táborhelyünket. Megismerkedünk tábori felszerelésünk használatával, felállítjuk sátrainkat, este egy pohár dél-afrikai bor mellett elfogyasztjuk első tábori vacsoránkat, amit szakácsunk készít el nekünk. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap Cederberg – Oranje-folyó

  Citrus, szőlő és rooibos teaültetvények mellett utazunk a Dél-Afrika és Namíbia természetes határát képező Oranje-folyó partján álló kempingünkig. A régen Garip-folyónak nevezett Oranje, Dél-Afrika leghosszabb folyója (2200 km). Lesothóban a Drakensberg-hegységben ered és az Alexander-öbölnél éri el az Atlanti-óceánt. A folyó nem csak a gyémántszállításban betöltött szerepe miatt jelentős, hanem a namíbiai partokat jellemző hordalékhegyekért is ő a „felelős”. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 5. nap Namíbia: Fish River kanyon

  Reggel határátkelés vár ránk Namíbiába. Úticélunk Afrika legnagyobb és a világ második legnagyobb kanyonja, a Fish River kanyon. Naplemente idején sétálunk a 160 km hosszú kanyon szélén, amely legszélesebb pontján 27 km, legmélyebb pontja pedig 550 m.  (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 6. nap Namíb-sivatag – Sesriem

  Ma felfedezzük a Namíb-sivatag természeti szépségeit. A végtelennek tűnő szavannán haladunk észak felé. Forgalomra nem kell számítanunk!
  Késő délután érjük el a Sossusvlei hatalmas vörös homokdűnéit, a Namíb-sivatag kapuját. Az ember itt tényleg úgy érzi, hogy a semmi közepén van. Felállítjuk sátrainkat Sesriem kempingjében és rögtön tovább is indulunk, hogy a naplementét a Sesriem-kanyonnál nézhessük végig. A Tsauchab-folyó 5-10 évente folyik végig a kanyonon, ez hozza létre a Sossusvlei híres só- és agyagformációit.
  Sétálunk egyet a kanyon aljában, majd a naplementében sétálunk vissza a szavannán egészen a táborhelyünkig, ahol már vár minket ízletes vacsoránk. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 7. nap Namíb-sivatag – 45. számú dűne – Sossusvlei – Swakopmund

  A lélegzetelállító Sossusvlei-dűnék felfedezésének és 45. számú dűne megmászásának napja! Korán kelünk és még hajnalhasadás előtt nekivágunk a közel 170 méter magas dűne megmászásának, hogy a napfelkeltét már a tetejéről csodálhassuk meg. A vörös és narancs fény szinte életre kelti a homoktengert. Igazi reggeli varázslatnak lehetünk szemtanúi!
  A dűne aljában megreggelizünk, majd a Sossusvlei-be vezet utunk, a világ legnagyobb homokdűnéi és ősi faóriások maradványai által körülvett agyagtáblába. Expedíciós teherautónkat terepjárókra cseréljük, majd helyi vezetőnkkel sétálunk el a dűnék között a Deadvleibe medencébe, a több száz éves kiszáradt ősi fák ma is álló törzsei közé.
  Dél körül érünk vissza táborhelyünkre, lehűtjük magukat, csobbanunk egyet a medencében, ebéd után pedig tábort bontunk és elindulunk Swakopmund-ba, az afrikai kalandturizmus központjába. Két éjszakát ágyban alszunk! Este pedig a tengerparti üdülőváros egyik legjobb éttermében kóstolhatjuk meg az Atlanti-óceán gyümölcseit. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 8. nap Swakopmund

  Egy nap pihenő következik, amikor szabadon hódolhatunk kalandsportok iránti szenvedélyünknek.
  Délelőtt hajókirándulásra indulhatunk a szomszédos város, Walvis Bay kikötőjéből, amelynek során pelikánokat, kormoránokat, sirályokat, fókákat, a vízben úszkáló rájákat, sőt kis szerencsével delfineket is láthatunk.
  Délután folytatódik a kaland: pattanjunk egy quadra és járjuk a be a sivatagi tájat! Ernyőket felcsatolni, nagy levegő és indulhat a szabadesés a Namib-sivatag felett! A tapasztalt ugrókkal végzett tandemugrás teljesen biztonságos az élmény pedig egy életre szól! Adrenalin, természet és szórakozás – kell ennél több, hogy mosolyt csaljon az arcunkra? (ellátás: reggeli)

 • 9. nap Spitzkoppe

  Reggel újra elhagyjuk a civilizációt. Swakopmund-tól alig 100 kilométerre ugyanis egy csoport kopár gránittömb emelkedik ki az egyébként sík tájból. A legmagasabb, a Namíbia Matterhornjának nevezett Spitzkoppe (1784 m) maga is közel 700 millió éves. A Kis Spitzkoppe (1584 m) és a Pontok-hegység vonulata egyszerűen mesés látvány!
  A Spitzkoppe kis hegyi oázis a Namíb-sivatag ölelésében, hatalmas sziklákkal, titkos barlangokkal és olyan nyugalommal és csenddel, amivel ma már ritkán találkozhatunk. Itt táborozni olyan, mintha a miénk lenne a világ – ha csak egyetlen éjszakára is!
  Miután letáboroztunk, a terület felfedezésére indulunk. A szavannán sétálva szinte visszautazunk a korai kőkorba. A Spitzkoppe híres a busman sziklarajzokról is, 37 lelőhelyet tártak itt fel. Mi is felkapaszkodunk az egyikhez egy rövid láncos úton, hogy megnézzük a legszebb rajzokat. A sziklarajzok a terület őslakóinak, a busmanoknak az életmódjáról, az egykori zsákmányszerző és esőcsináló rítusokról mesélnek.
  Következő, hamisítatlan afrikai naplementénk az egyik csodálatos sziklaformáció tetején ér minket. Mire visszasétálunk táborhelyünkre, tábortüzünk és vacsoránk már készen vár minket. A következő kaland: vadkemping! Spitzkoppe ugyanis csillagos ég rajongóinak Paradicsoma.(szállás: vadkemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 10. nap Damaraland – himba falu

  Csodálatos fás szavanna, amerre csak a szem ellát, a helyi himba, herero és damara törzs tagjai az út mentén kínálják kézműves termékeiket. A himba törzs Namíbia északi részén élő nomád pásztorkodó csoport. Mai táborhelyünk a mopane erdő közepén, óriási gránittömbök között megbúvó kempingben lesz. Délután ellátogatunk egy himba faluba, ahol – a néhanapján érkező turisták látogatását leszámítva –, az emberek a mai napig a hagyományos himba életmódot követik. Látogatásunkat a falu vezetőjénél kezdjük, aki hivatalosan is köszönt minket. Ezután körbesétálunk a faluban, a törzs egyik tagja mesél nekünk a himbák életéről és szokásairól. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 11. nap Etosha Nemzeti Park

  Vár minket a vadvilágáról híres Etosha Nemzeti Park! Több, mint százféle emlősfaj, oroszlánok, orrszarvúk, elefántok, zsiráfok, csíkos gnúk, vándorantilopok, zebrák és hiénák otthona. Ne feledkezzünk meg a fényképezőgépekről!
  Az Etosha Nemzeti Parkban egy 1901-ben épült német erőd, az Okaukuejo helyén kialakított minden kényelmet kiszolgáló kempingben táborozunk. A hely ma az 1974-ben alapított Etosha-i Ökológiai Intézet otthona, de a mai napig áll az egykori erőd őrtornya. Amíg elkészül ebédünk, csobbanunk egyet a medencében, majd állatlesre indulunk expedíciós teherautónkkal. Lassan haladunk a parkban a vízlelő helyeket összekötő útvonalakon, hogy minél többet lássunk a késő délutáni órákban ébredező afrikai állatvilágból.
  Vacsora után ismét alkalmunk nyílik megcsodálni a nemzeti park vadvilágát, hiszen a táborhelyünktől néhány percre található egy mesterséges itató. Az Ethosát nem véletlenül nevezik „Dél-Afrika legjobb vadmegfigyelő helyének”! A hűvös, száraz évszakban a kivilágított itatónál rendszeres vendég az orrszarvú, az oroszlán, az elefánt és számos antilopfaj. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 12. nap Etosha Nemzeti Park

  A mai nap az állatvilágé! Kora reggel indulunk a park közepén fekvő Halali táborhelyre. Útközben számos itató mellett megállunk és megcsodáljuk az év nagy részében száraz Etosha-medencét is. A tómeder a park mintegy 25 százalékát teszi ki, egész évben kiváló vadmegfigyelő hely. A sólelőhely pelikánokat, flamingókat és számos más madárfaj egyedeit vonzza.
  Megállunk pihenni a Halali táborhelyen és kényelmesen megebédelünk. Mielőtt továbbindulnánk a park keleti részén lévő táborhelyünk felé, felfrissülünk a medencében. Lassan haladunk, hogy még több fotó készülhessen az Etosha hihetetlenül gazdag állatvilágáról. Naplemente előtt érkezünk a medencével és ,,bush bárral” kényezetető Namutoni táborba. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 13. nap Rundu

  Észak felé indulunk az angólai határhoz. Mai táborhelyünk a Nambiát Zimabwével összekötő Caprivi sáv nyugati bejáratánál fekszik 20 kilométerre Rundu városától. A rusztikus lodge a dús növényzet között bújik meg a Kavango-folyó partján, melynek másik oldala már Angola. Sátrainkat a buja kert fáinak árnyékában állítjuk fel. Délután megismerkedhetünk a helyiek életével az egyik közeli faluban. Naplemente idején pedig egy izgalmas hajókirándulásra indulhat a Kavango-folyón. (szállás: lodge, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 14. nap Rundu – Botswana: Maun

  Határátkelés! A Caprivi sávon keresztül érjük el Botswanát és a világ legnagyobb szárazföldi deltáját. Az Okavango-delta a Kavango-folyóról kapta a nevét, amely 1200 kilométeren keresztül hömpölyög Angola és Namíbia között, aztán belép Botswanába, ahol eltűnik a Kalahári sivatagában. A folyó különleges természeti környezetet hozott létre a közel 16000 km2-nyi folyókkal szabdalt mocsárvilágban, ami az afrikai állatvilág széles palettájának ad otthont. Okavango-delta nyugati oldalán dél felé autózva érkezünk meg a régió fővárosába, Maunba. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 15. nap Okavango-delta

  Izgalmas kaland vár ránk: tradicionális technikával készített mokoro kenukkal fedezzük fel az Okavango deltavidékét.
  A csomagjaink nagy részét Maunban hagyva motorcsónakba pattanunk. Egy óra motorcsónakozás után átülünk a mokoro kenukba és néhány órányi folyami kaland után kötünk ki az egyik szigeten. Felállítjuk a sátrakat és közelebbről megismerjük a deltavidék természeti szépségeit éss vadvilágát. (szállás: vadkemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 16. nap Okavango-delta – Maun

  Reggel mokorókba ülünk. Sétára indulunk az egyik szigeten, hogy megnézzük az Okavangó-delta ébredező világát.  Reggeli után a delta csatornáin keresztül térünk vissza Maunba.
  Délután egy sétarepülés során a levegőből is megcsodálhatjuk az Okavango-deltát. Keveseknek adatik meg ilyen élmény!
  (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 17. nap Maun – Gweta

  Reggel a Makgadikgadi-síkságon, a Kalahári-sivatag északi nyúlványán keresztül utazunk Gwetába. Késő délután érkezünk meg a kempingbe, amit a „boabab fák bolygójának“ neveznek, kertjében ugyanis óriási, 1000 éves majomkenyérfák között sétálgathatunk. És persze itt is csobbanhatunk egyet a medencében. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 18. nap Kasane – Chobe Nemzeti Park

  Irány észak, a Botswana, Namíbia, Zambia és Zimbabwe négyes határán fekvő szafari központ, Kasane. A Chobe Nemzeti Park mocsárvidéke az otthona Dél-Afrika legnagyobb elefántcsordájának. A naplementéig tartó hajókirándulás a legjobb módja annak, hogy ne csak az elefántokat, de a Chobe-folyó krokodiljait és vízilovait is megpillantsuk. Ital, kamera bekészítve, dőljünk hátra és élvezzük a látványt! (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 19. nap Zimbabwe: Victoria Falls

  Kora reggel nem érdemes kihagyni a fakultatív terepjárós állatlest. A Chobe buja árterületén, valamint a mahagónival, teak- és más keményfával benőtt sűrű erdőkben vezető szafari során nagy eséllyel láthatunk varacskos disznókat, elefántcsordákat és antilopokat. El sem hinnénk, hányféle állatot vonz ez az állandó vízforrás!
  Reggeli után indulunk, négy országon átívelő overland expedíciónk utolsó szakasza következik. Átlépünk Zimbabwébe és hamarosan meg is érkezünk 3 hetes kalandunk végállomásához, a Viktória-vízeséshez.
  Miután elfoglaltuk szállásainkat Victoria Falls egyik színvonalas hotelében, a környék felfedezésére indulhatunk. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 20. nap Victoria Falls

  Izgalmas fakultatív programok sora vár ránk az elkövetkezendő két napban. A Viktória-vízesés több, mint 152 méterről lezúduló víz keltette hatalmas függöny egyedülálló látvány. A világ hét természeti csodáinak egyike. A vízesés körül kialakított látogatóközpontban, a trópusi park ösvényein sétálgathatunk a kilátópontok között és láthatjuk, ahogy a hatalmas vízfüggöny a vízesésen aláomlik. Ha kedvünk tartja, akkor a két országot összekötő hídon átsétálva megnézhetjük a Viktória-vízesést a zambiai oldalról is!
  Húzzunk ki egy tételt a bakancslistáról! Pattanjunk rafting csónakokba és evezzünk le a Zambezi-folyó egy szakaszán, amit sokan a világ egyik legjobb vadvízi terepének tartanak. (ellátás: reggeli)

 • 21. nap Victoria Falls

  Ragadjunk fényképezőgépet és csodáljuk meg fentről is a Viktória-vízesést! Egy helikopter ablakából még fenségesebb látvány tárulhat a szemünk elé, az 1700 méteres vízfüggöny csak így mutatja meg igazi csodáját
  Nem elég?  Ellátogathatunk egy elefánt és egy oroszlán nevelő otthonba is, ahol sétálhatunk a különböző korú állatok között, a kölyköket akár meg is simogathatjuk.
  Mindenki a fedélzetre, búcsúeste! Hajókázzunk egyet a gyönyörű Zambezi-folyón. Vacsora a fedélzeten felszolgálva, egy pohár ital, és máris teljes kényelemben élvezhetjük afrikai utazásunk utolsó naplementéjét! (ellátás: reggeli)

 • 22. nap Victoria Falls – Dél-Afrika: Johannesburg – hazautazás

  Nincs más hátra, irány Victoria Falls repülőtere ahonnan Johannesburgba, majd Európába indulunk. Ez az afrikai kaland itt ér véget, de garantáljuk, hogy a Jóreménység fokától a Viktória-vízesésig tartó dél-afrikai overland utazásunk alatt Te is beleszeretsz a kontinensbe és nem bírsz majd leállni, vissza akarsz majd jönni Afrikába!

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzfereket Fokvárosban és Victoria Falls-ban csoporttal való érkezés és indulás  esetén
  • az utazást egy 24 személyes expedíciós teherautóval
  • 14 éjszaka szállást kempingben, 2 személyes sátorban
  • 8 éjszaka szállást 3*-os hotelekben, 2 ágyas szobákban
  • az ellátást a program szerint: 21 reggelit, 15 ebédet, 14 vacsorát
  • a kempingfelszerelés –  a sátrak, a matracok és a tábori konyhafelszerelés – bérleti díját
  • a részletes programban felsorolt állatleseket, kirándulásokat és további programokat
  • a nemzeti park belépőket: Jóreménység foka, Fish River-kanyon, Sossusvlei, Etosha Nemzeti Park, Chobe Nemzeti Park
  • a további belépőket: Boulders Beach,  Spitzkoppe, himba falu, Okavango-delta 2 napos kirándulás
  • a helyi vezetők, szakács és sofőrök munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a Victoria Falls – Johannesburg repülőjegy és illeték árát
  • a reptéri transzfereket Fokvárosban és Victoria Falls-ban egyéni érkezés és indulás  esetén
  • a namíbiai és zimbabwei vízumok díját
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat a helyi vezetőknek és kiszolgáló személyzetnek: 150 USD/ résztvevő
  • a fakultatív programok árát
 • Fakultatív programok

  Felhívjuk figyelmed, hogy a fakultatív programok ára változhat, a megadott árak tájékoztató jellegűek:

  • Fokváros – Tábla-hegy felvonó: 110 ZAR
  • Citrusdal – borkóstoló: 110 ZAR
  • Namíbia, Swakopmund– skydive: 300 USD
  • Namíbia, Swakopmund – hajókirándulás: 500 ZAR
  • Namíbia, Rundu – falulátogatás: 70 ZAR
  • Namíbia, Rundu –  motorcsónakos kirándulás a Kavango-folyón: 150 ZAR
  • Namíbia, Rundu – táncest: 70 ZAR
  • Botswana, Maun – sétarepülés az Okavango-delta felett: 300 USD
  • Zimbabwe, Vic Falls – Viktória-vízesés belépő: 50 USD
  • Zimbabwe, Vic Falls – rafting a Zambézin: 165 USD
  • Zimbabwe, Vic Falls – bungee jumping: 150 USD
  • Zimbabwe, Vic Falls  – helikopteres sétarepülés: 160 USD
  • Zimbabwe, Vic Falls  – elefánt nevelő központ: 110 USD
  •  Zimbabwe, Vic Falls – oroszlán nevelő központ: 110 USD
  • Zimbabwe, Vic Falls – hajókirándulás vacsorával a Zambézi-folyón: 80 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest -Fokváros és a Johannesburg – Budapest repülőjegy ára: 250 000 Ft-tól
  • a Victoria Falls – Johannesburg repülőjegy ára illetékkel: 60 000 Ft-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • a Dél-Afrikai Köztársaságba és Botswanába magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak
  • a namíbiai (45 Euro) vízum ügyintézését a Vista Utazási Központ vízumrészlege végzi el, irodánk asszisztenciát nyújt benne
  • a zimbabwei  és zambiai (50 USD) vízumot a határon vásároljuk meg

  A namíb vízumszerzés követelményei:

  • a belépéstől, de inkább a tervezett hazaérkezéstől számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevél
  • kitöltött vízumkérő lapok, melyeket irodánk elektronikusan küld el
  • 2 x 2 darab friss, színes igazolványkép (3,5 x 4,5cm nagyságú, fotós vagy automata által készített, fehér hátterű, szemből
  • nemzetközi repülőjegy (oda-vissza érvényes)
  • a VISTA vízum csoportos vízumügyintézés szolgáltatásának díja 10 fő felett: Namíbia: 12 700 Ft
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 000 USD
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 500 USD, érkezéskor, készpénzben fizetendő
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 200 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 800 USD)
  • AZ UTAZÁS ÁRA: 3 500 USD
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget. A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 35-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott korhatár

  14 – 60 év

 • Létszám

  14-16 fő

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le repülőjegyed
 • Szervezés
  • az utazás szervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt angolul beszélő helyi túravezetők, sofőr, szakács és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • Szállások
  • 8 éjszakát 3*-os, színvonalas hotelekben töltünk, 2 ágyas szobákban Fokvárosban, Swakopmundban, Runduban és Victoria Falls-ban
  • 11 éjszakát jól felszerelt, hangulatos kempingben töltünk
  • a legtöbb táborhelyen van medence és bár, egy-egy helyen ajándékbolt is
  • a  kempingben elegendő számú, tiszta, közös zuhanyzók állnak a rendelkezésünkre
  • 2 éjszakát vadkempingezünk
  • a 2 személyes szafari sátrakat és a matracokat a helyszínen kapjuk, azok bérleti díját az utazás tartalmazza
  • a sátrakat mindenkinek magának kell felállítani és lebontani
 • Étkezések
  • az utazás ára 21 reggelit, 15 ebédet, 14 vacsorát tartalmaz
  • az utazás nagy része alatt teljes ellátást biztosítunk, kizárólag a városokban önellátós az étkezés – lásd a részletes programban
  • tábori szakácsunk gondoskodik róla, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön mindenki gyomrába
  • a reggeli menü napi időbeosztásunknak megfelelően lehet hideg vagy meleg étel
  • salátákból és szendvicsből álló piknik ebédünket általában útközben, egy-egy látványosságnál megpihenve készítjük el
  • a vacsora mindig meleg, az ételek a helyi és nemzetközi konyha fogásai közül kerülnek ki
  • igény esetén speciális étrendnek megfelelő étkeztetést is tudunk biztosítani
  • az overalandozás igazi csapatjáték, ha azt szeretnénk, hogy hamar elkészüljön az étel, be kell segítenünk szakácsunknak a zöldségpucolásban, saláták elkészítésben, a konyhánkban ezért pontos munkabeosztás van
 • Közlekedés
  • 3 hetes overland utazásunk során egy expedíciós teherautóval közlekedünk, amit a helyszínen bérelünk, egy profi sofőrrel együtt
  • az overland utazásról bővebb információt az utazási stílusaink menüpont alatt találsz
 • Valuta, költőpénz
  • legcélszerűbb az amerikai dollár (USD) kivitele, amit bankokban válthatunk majd be a helyi fizetőeszközökre
  • Dél-Afrikában a rand (1 ZAR = kb. 20 Ft), Namíbiában a namíbiai dollár (1 NAD = kb. 20 Ft), Botswanában a pula (1 BWP = kb. 30 Ft), Zimbabwéban az amerikai dollár (USD) a hivatalos fizetőeszköz
  • a bankok kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes bankjegyeket váltanak be
  • bankautomaták használatát nem javasoljuk
  • ajánlott költőpénz: 200 USD + fakultatív programok ára
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • Malária: az Okvanago-delta és Victoria Falls területén a Malária-fertőzés veszélye közepes, a malária elleni gyógyszer szedését a háziorvossal egyeztesd!
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Hasznos információk
  • időjárás: napközben 20-36 °C közötti hőmérséklet várható, a Namíb-sivatagban és az Okavango-deltában azonban nem ritka a 40 °C sem
  • az időjárás hajnalban a leghűvösebb, a hőmérséklet 15 °C -ra hűlhet le
  • záporok az Okavango-delta és Vic Falls környékén előfordulhatnak, utazásunk a száraz évszak idejére esik, ezért jelentős csapadékra nem kell számítanunk.
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel,  térerő azonban csak a lakott települések közelében van
 • Local Payment
  • az utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk jut és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
 • Bankszámlaszámok
   • Pachamama Adventures Ltd.

    

   • USD Számla
   • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
   • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
   • Bankszámlaszám: 8310019717
   • Bankazonosító (routing number): 026073150
   • SWIFT kód: CMFGUS33

    

   • HUF Számla
   • Számlavezető bank neve: MKB Bank
   • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
   • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design