Kerala fűszerültetvényei – 5 csillagos Dél-Indiai kalandtúra

Indulás: 2020/03/15
Utazás hossza: 15 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 10-12
Ár:
3300
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Fedezd fel velünk az ’Isten Földjének’ is nevezett Kerala páratlan szépségét! Virágzó kultúra, örökség és művészet. Színpompás templomok és persze illatok – édes, frissítő, néha erős, sőt émelyítő szagok mindenfelől! Szinte orrunkban érezzük az egykor volt Kerala illatát. És persze a táj: gyönyörű, nyugalmat árasztó, rejtélyes, ismeretlen, kalandokra csábító táj. Ez teszi Dél-Indiát varázslatossá, és mi ezt igyekeztünk megragadni ebben a 14 napos aktív utazásban.

Az utazás fénypontjai:

 • 2 napos túra a Nyugati-Ghátokban
 • fél napos kerékpártúra egy teaültetvényen Munnarban
 • látogatás a szent Meenakshi templomba
 • ismerkedés a Periyar Nemzeti Park vadvilágával
 • a trópusi fűszerültetvények felfedezése
 • lakóhajós kirándulás Kerala vizein
 • jóga és aktív pihenés az Arab-tenger partján

Neked való?

Friss és szórakoztató kalandok, bennfentes élmény – mindezt a kényelem feláldozása nélkül. Az apró részletekre ügyelve összerakott programunk, prémium kategóriájú szállásaink és az egyedi szolgáltatás minden pillanatában megtalálható ennek a luxus kalandnak. 

 • Utazási stílus: kiscsoportos
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap Dél-India: Kochi

  Kochi a lélegzetelállító, virágzó Kerala egyik legelbűvölőbb városa. A kedves tengerparti várost keletről a Nyugati-Ghátok, nyugatról az Arab-tenger határolja. Sokszor Kerala kapujaként is emlegetik, de stratégiai fontossága miatt évszázadokon keresztül az Arab-tenger királynőjeként tartották számon. Délelőtt érkezünk meg Kochi repülőterére, ahonnan a régi erődről elnevezett óvárosi szállodánkba utazunk.
  2 éjszakát az elegáns Tea Bungalow Hotelben töltünk, ahol a szobákat az Indiai-óceán híres kereskedelmi központjairól, kikötőiről nevezték el, és az adott etnikai csoportra jellemzően dekoráltak. A nap hátralévő részét pihenéssel töltjük a hotelünk kertjében, a majomkenyér- és fahéjfák árnyékában élvezhetjük a kellemes időjárást, vagy a medencében hűsölhetünk. Este ellátogathatunk a helyi színházba, hogy megnézzünk egy kathákalit, egy – elsősorban Keralában elterjedt – hagyományos indiai táncdrámát. (szállás: hotel, 2 éj)

 • 2. nap Kochi – városnézés

  Kochi több, mint 600 éve a kereskedők, felfedezők és utazók kedvelt úti célja. Ennek eredményeképp a város a középkori Portugália, Hollandia és a vidéki Anglia sajátos keveréke a trópusi Malabár-parton. A város központi kerülete, az Ernakulam igazi kozmopolita hely, rohanó nagyvárosi forgatag, üzletek, bankok, kereskedések mindenfelé. Annak ellenére, hogy a történelmi városrészekben – Fort Kochi-ban és Mattancherry-ben –is nyüzsögnek a turisták, Kochinnak ezekben a kerületeiben szinte kézzel fogható a történelem. Gyalog indulunk szállodánkból Fort Kochi felfedezésére. A történelmi kerületben minden sarkon vár ránk valami csoda. Sajátos kis világ ez. Egy rég letűnt kornak állít büszke emléket. Fort Immanuel, a holland temető, az ősi Thakur ház, a gyarmati idők egyik legimpozánsabb emléke. A felvonulási tér, ahol egykoron a portugálok, hollandok és britek masíroztak, a Szent Ferenc templom, India legrégebbi keresztény temploma, melyet 1503-ban építettek a portugálok, és amely azóta számos átalakításon esett át. Itt temették el Vasco de Gamát, sírköve a mai napig látható, bár földi maradványait 1539-ben visszavitték Portugáliába. Sétánkat a templomok utcáin az Arab-tenger felől fújó, simogató szélben folytatjuk. A tengerpart közelében áll a Kochi Club épülete, mely messze földön híres könyvtáráról és sport-trófea gyűjteményéről. A klub parkjában sétálva úgy érezzük, mintha az angol gyarmati időkben járnánk. Ha tovább sétálunk újabb fenséges épületre találunk, a Bastion Bungalow remek példája az indoeurópai építészetnek. Az 1558-ban felszentelt Santa Cruz bazilika a portugál hódítók keze nyomát viseli, ahogyan a Vasco-ház is, ahol – állítólag – Vasco da Gama lakott. A ház mindenesetre egyike Kochi legrégebbi portugál házainak. Közös városnézésünk után naplemente idején már szabadon sétálgathatunk a tengerparton. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Munnar – kardamom ültetvény túra

  Reggeli után Munnar felé vesszük az irányt. (140 km/ kb. 5 órás út) Munnar Dél-India egyik legkedveltebb hegyi városkája. Az 1600 méteres tengerszint feletti magasságon fekvő település Kerela Idukki nevű kerületében fekszik, a Nyugati-Ghátokban. A festői kisváros a természet kedvelőinek igazi paradicsoma, nem véletlen, hogy mindenfelől érkeznek ide utazók. A hatalmas teaültetvények, a buja erdők, a hegyvonulatok, a völgyek és a gazdag vadvilág, mind igazi ékkővé teszik ezt a helyet.
  A Munnar név annyit tesz, hogy „három folyó”. A településen három hegyi patak, a Muthirapuzha, a Nallathany és a Kundala találkozik. Nincs a zöldnek olyan árnyalata, amit szétnézve itt ne találnánk meg: tea– és kardamom ültetvények, hegyvidéki erdők és legelők a világostól a haragos zöldig a zöld minden árnyalatában!
  Az elmúlt néhány évtizedben ez a hegyi városka kedvelt turista célponttá vált. A világ minden tájáról érkeznek ide látogatók, hogy megcsodálják az üde zöld tájat, elmerüljenek a történelmi látnivalókban, és akkor még nem is szóltunk a teáról, ami méltán híres ezen a vidéken. Vanília, karadmom, masala, citrom, gyömbér, jázmin, citromfű – nincs az az ízvilág amit itt ne találnánk meg! De a fűszerek szerelmeseinek sem kell csalódni: számos kisbolt kínál fűszereket és fűszerkeverékeket, főleg borsot, kardamomot, fahéjat és szegfűszeget. Érdemes ellátogatni a Munnar Tea Board üzletébe, ahol teákat és fűszereket egyaránt árulnak. Érkezés után sétálunk egyet a belvárosban és ellátogatunk a helyi piacra.
  Ne a luxusszállodákban megszokott kényelmi szolgáltatásokra számítsunk a szállásunkon, mert itt nem találunk úszómedencét, szépségszalont vagy wellness részleget. De higgyétek el, nem fogtok csalódni: a természet, a gondos, de sohasem tolakodó kiszolgálás és a szívből jövő mosoly feledhetetlenné teszi az itt tartózkodást. 25 évvel azután, hogy megálmodta a Windermerét, Dr. Simon és a családja igazi kis paradicsommá tette ezt a birtokot.
  Délután kisétálunk a kardamom ültetvényre. Mivel a kardamom árnyékkedvelő növény, az ültetvényt örökzöldek védik a közvetlen napfénytől. 4 kilométeres sétánk során megismerkedhetünk a növény- és állatvilággal, de idegenvezetőink szívesen mesélnek az egyes növényekhez, virágokhoz és madarakhoz kötődő helyi folklórról is.
  Egy durván megmunkált gránitlépcsőn felkapaszkodva juthatunk el a birtok legmagasabb pontján magasodó sziklához, ahonnan a finom ködbe burkolózó tájban gyönyörködhetünk. Az ember órákig elücsörögne itt, távcsővel figyelve a madarakat és a szitakötőket. Nilgiri galambok, szürkedolmányú álszajkók, malabári fütyülőrigók, nilgiri légykapók, és a kanári légykapónak is nevezett Culicicapa ceylonensis példányaival is találkozhatunk itt.
  Ha túrázás helyett inkább pihenni szeretnénk, akkor a fenyőfákra kifeszített függőágy a tökéletes választás! A csendes, puha mohával és vadvirágokkal borított réten, ringatózó függőágyakban fekve a legháborgóbb gondolatok is lecsitulnak. (szállás: üdülő, ellátás: reggeli)

 • 4. nap Munnar – Silent Valley gyalogtúra

  Táv: 12 km
  Túra időtartama: 4-5 óra

  Reggeli után elautózunk a Tata Tea Ltd. „Csendes Völgy” nevű birtokára. Már a birtok neve is vonzó. Aki egyszer ellátogat ide, az örökké szerelmesévé válik ennek a tájnak. A Silent Valley hegyek ölelésében fekszik, rododendronok és eukaliptuszfák mindenfelé. Jobbra India második legnagyobb csúcsa, a Meesapulimala magasodik, a völgyet pedig egy kristálytiszta vizű, jéghideg hegyi patak szeli át. Ma itt fogunk túrázni. Az éjszakát egy sátortáborban töltjük, melyet helyi kísérőink építenek ki számunkra. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 5. nap Munnar – Meesapulimala (2640 m) gyalogtúra

  Táv: 14 km
  Túra időtartama: 5-6 óra

  Reggeli után felgyalogolunk a 2640 méter magas Meesapulimala tetejére, a Nyugati-Ghátok (Dél-Himalája) második legmagasabb csúcsára. A 8 kilométeres túra magashegyi legelőkön és esőerdőkön visz keresztül, ahol csak úgy hemzsegnek a helyi állatvilág jellegzetes képviselői. Bár a „Meesa” bajuszt, a „puli” tigrist, a „mala” pedig hegyet jelent, tigrissel itt biztosan nem találkozunk. A hegy tigrispofára emlékeztető alakjáról kapta nevét. Az éjszakát újra egy táborhelyen töltjük.(szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 6. nap Munnar – kerékpártúra egy teaültetvényen – Madurai

  Táv: 25 km
  Kerékpártúra időtartama: kb. 3-4 óra

  Reggeli után elbúcsúzunk a túravezetőinktől, kerékpárok nyergébe pattanunk és átkerekezünk egy teaültetvényen. A biciklitúrán olyan falvak mellett haladunk el, ahol még ma is fával tüzelnek, kútból nyerik a vizet, és lámpásokkal világítanak. Narancsfák, almafák, szantál és cukornádültetvények mentén kerekezünk. Nem csak a gyerekek szaladnak lelkesen üdvözölni minket, de a falusiak, és a teaültetvényen dolgozók is szívesen betekintést engednek mindennapjainkba. Az enyhe emelkedőt a lágyan fújó szél és a madarak csiripelése teszi elviselhetővé.
  A túra után elautózunk Madurai-ba, (150 km/kb. 5 órás út), ahol már vár ránk a megérdemelt pihenés kényelmes szállodában.(szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 7. nap Madurai – városnézés – Meenakshi templom

  Reggeli után Madurai felfedezésére indulunk. Ellátogatunk a közeli Meenakshi templomba, a Thirumalai Nayak Palotába, a Gandhi Múzeumba és a zöldség és virágpiacra. A Meenakshi templom a Vaigai-folyó partján emelkedő történelmi hindu templom. Ez a 2500 éves Madurai szíve, a tamilok egyik legfontosabb szimbóluma. Amellett, hogy Madurai földrajzi és spirituális központja, a templom egyben az egyik legnagyobb templomkomplexum is a Tamil Nadu régióban. Több négyszög alakú, fallal körülvett részre tagolódik és mintegy 14 gopuram (a hindu templomkörzetek jellegzetes, négyszögletű kúp alakú kapuja) található a területén. A legmagasabb közülük 52 méter magas. Mindegyik gopuram gazdagon díszített, állatok, istenek és démonok színes képmásai láthatóak mindenfelé.
  Thirumalai Nayak 1636-ban építette meg palotáját Maduraiban. Szándéka szerint Dél-India legimpozánsabb épületének kellett itt felépülni. A palota a dravida és az iszlám építészet jegyeit egyaránt magán hordozza, gazdagon díszített belső, és visszafogottabb külső jellemzi. Az épületnek a király lakrészéül szolgáló szárnyát látogathatjuk meg. Este pedig elvegyülhetünk Madurai piacának színes forgatagában. (ellátás: reggeli)

 • 8. nap Thekkady – füvészkert

  Reggeli után elindulunk Thekkady-ba. (140 km/kb. 4 órás út) A 4000 km nagyságú Idukki régió tele van fűszer- és gyógynövénytermesztő területekkel. A helyi lakosok jó része a fűszerek és a gyógynövények termesztéséből él. Hagyományosan kardamomot, borsot, gyömbért, kurkumát, fahéjat, szerecsendiót és szegfűszeget termesztenek, de különböző fűszerkeverékek és tea előállításával is foglalkoznak.
  Miután megérkezünk és bejelentkezünk a szállodába, ellátogatunk egy füvészkertbe. Itt lehetőségünk nyílik arra, hogy betekintést kapjunk a fűszertermesztés rejtelmeibe, de megismerkedhetünk az ajurvédikus gyógynövényekkel is. Természetesen meg is vásárolhatjuk a kert terményeit. Este a fűszerpiacon bolyonghatunk egy kicsit. Csendes, frissítő környezetben fekvő színvonalas szállodánk nyújt kényelmet, nyugalmat és kényeztetést számunkra 2 éjszakára. Szobáinkban ágyainkat csupán egy üvegfal választja el a természettől. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 9. nap Thekkady – Periyar Vadvédelmi Központ – tigris rezervátum

  Fajgazdagság tekintetében a Periyar Nemzeti Park a világ egyik legfantasztikusabb parkja, és egyben India legszigorúbban védett természetvédelmi területe. Ázsiai elefántok, bengáli tigrisek, indiai bivalyok, számbár szarvasok, indiai vadkutyák, leopárdok, muntyák szarvasok, és simaszőrű vidrák találtak itt menedékre. A sziklás területeken a hegyi kecskékhez tartozó Nilgiri tahrok szökdécselnek, míg az erdők oroszlánfejű makákóktól hangosak. A park mintegy 265 madárfaj otthona, de számos költöző madár is megfordul itt. Reggel két órás gyalogos szafarira indulunk a Periyar Vadvédelmi Központban, majd visszatérünk a szállodába reggelizni. Ebédig szabadprogram, majd közös csónak-kirándulásra indulunk a Periyar-tavon. A lenyűgöző mesterséges tavat a Mallaperiyar gát megépítésével hozták létre. Ha szerencsénk van, akkor a csónakok biztonságából megfigyelhetjük a bivalyokat, az elefántokat, a gaurokat, a szambár szarvasokat, a vidrákat és persze számos madárfajt is.
  Próbáld ki az érzékeid határait – a látványt, a hallást és a szagokat, és fogadd be az éjszakai dzsungel világát! Egy fakultatív program keretében éjszakai túrára indulhatunk a tigris rezervátumba. A maximum 2 x 4 fős túrán olyanok vehetnek részt, akiknek megfelelő fizikai és szellemi felkészültségük van arra, hogy az éjszakai pusztában járjanak. A 3 órás túrán két védőfigyelő és egy fegyveres erdővédő fog kísérni. (ellátás: reggeli)

 • 10. nap Kumarakom – Vembanad-tó – lakóhajós kirándulás

  Reggeli után Kumarakomba autózunk, ahol beköltözünk egy lakóhajóba. (140 km/kb. 4 órás út) Egész napos hajókirándulásra indulunk és az éjszakát is a lakóhajón töltjük. Kumarakom a Vembanad-tó partján fekszik, ami Kerala legnagyobb édesvízi tava. Számos növény- és állatfaj otthona. A víz halban gazdag, zöld indiai törpesügérek rajai úsznak mindenfelé. A Vembanad-tó lágy hullámain ringatózva elmerülhetünk a minket körülvevő táj szépségében, ami joggal szerepel a National Geographic tízes „ezt látni kell” listáján.
  A lakóhajó kényelmesen berendezett, fedélzetkapcsolattal rendelkező nappalival, egy vagy két hálószobával, fürdőszobával és egy kisebb konyharésszel felszerelt úszó hotel. Minden lakóhajónak saját legénysége van, amibe rendszerint egy kapitány, egy szakács és egy matróz tartozik. A fedélzeten hagyományos keralai ételekkel kínálnak minket, miközben a tó vízéről figyeljük a halászokat, a földjükön dolgozó gazdálkodókat, a kókuszháncsból kosarakat fonó asszonyokat, és úgy általában, a helyiek mindennapjait. (szállás: lakóhajó, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 11. nap Kochi – Arab-tenger – Neeleshwar

  A korai reggeli után a Kochi-i vasútállomásra utazunk (60 km/kb. 2 óra), ahol vonatra szállunk és a megkezdjük 7 órás utazásunkat Neeleshwar felé.
  A hagyományosan Malabár-nak nevezett Észak-Kerala, a terület igazi ékköve. Kókuszültetvényekkel szegélyezett tengerpartját, nyugalmat árasztó lagúnáit, buján zöldellő dombjait, illatos fűszerkertjeit az óceán végtelensége foglalja keretbe. Neeleshwar pedig India talán legszebb trópusi paradicsoma. A strandhotel az Arab-tenger partján nyugodt légkört és az autentikus India elegyét kínálja: barátságos, vendégszerető és nyugodt, kiegyensúlyozott életmódot. Hiteles ayurveda és spa kezelések, hatalmas medence és változatos konyha. (szállás: strandhotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 12. nap Neeleshwar – jóga – teknőskeltető központ – Aarti szertartás

  A reggelt rövid jógázással kezdjük. Szállodánktól nem messze található az a 12 kilométeres partszakasz, ahol az olajzöld fattyúteknősök lerakják tojásaikat. Ez a mára már veszélyeztetett fajnak számító, ritka teknős, olajzöld színű páncéljáról kapta nevét. Ez az egyik legkisebb tengeri teknős, mintegy 62-70 centiméter hosszú, 35-45 kilogramm súlyú. Reggeli után ellátogatunk egy teknőskeltető központba és egy halászfaluba. A halászfaluban álló Bhadrakali istennőnek szentelt templom igazán mesés látvány.
  Délután a medencék partján pihenhetünk. Este egy Krisna templomba megyünk el, hogy megnézzünk egy Aarti szertartást. (ellátás: reggeli)

 • 13. nap Neeleshwar – jóga – kerékpártúra – Bekal erőd

  Korán reggel ismét jógával indítjuk a nap. Ezután fakultatív programként elautózhatunk a Bekal erődbe vagy pihenéssel is tölthetjük a napot.
  A több mint 350 éves Bekal erőd az Arab-tenger partján magasodik. Hatalmas kilátótornyaival, hosszú lépcsősorával, ágyúréseivel igazán fenséges látványt nyújt. De nem csak ezért érdemes felkeresni! Egyszerűen leírhatatlan az a látvány, ami az erődből a szemünk elé tárul. Bármerre is nézünk az erődből csodálatos tájakra nyílik a kilátás.
  A szállodánktól nem messze számos kis forgalmú út kanyarog. Akinek kedve van hozzá, az biciklire pattanhat és tehet egy kisebb túrát a környéken. Rizsföldek, kertészetek, áldozóhelyek, templomok és mecsetek, tradicionális halászfalvak és persze a gyönyörű tengerpart vár arra, hogy felfedezzük. A helyiek nagyon barátságosak, örömmel és végtelenül udvariasan fogadják az utazókat. (ellátás: reggeli)

 • 14. nap Calicut – harcművészeti bemutató

  Kényelmesen megreggelizünk, majd útnak indulunk Calicut felé. (160 km/kb. 5 órás út) Út közben felkeressük a St. Angelo erődöt, a Tellichery erődöt és a Kappad partot, ahol Vasco da Gama 1498 május 27-én partra szállt.
  Kozhikode, vagy angolul Calicut (nevét a finom, gyakran nyomott mintás, vászonkötésű pamutszövet, a kalikó után kapta) Észak-Kerala legősibb városa. Már a XI. században is nyüzsgő kikötőváros volt, melyet főleg fűszer- és fakereskedelméről ismertek. A jelenleg körülbelül 500 000 főt számláló városban békésen megférnek egymás mellett a hinduk, muszlimok, keresztények, párszik, dzsainok és gudzsaratok.
  Este egy harcművészeti bemutatón veszünk részt. A kelet nagy csodája, a kalaripayattu sokak szerint minden harcművészet szülőanyja. A legendák 3000 éves múltról szólnak. A teljes elzártságban tanító mesterek 3 éves korban kezdték el tanítani a gyermekeket, akiket nem csak a fegyveres harcra, de az ayurvédára is megtanítottak. A hercegi állam összeomlásával és a szabad India megalakulásával, a kalaripayattu elveszítette harcászati jelentőségét. Később, mint a hamvaiból feltámadó főnix, újjáéledt a stílus és napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte. Mozdulatait számos kortárs tánc előadásban, sőt a filmvásznon is egyre gyakrabban láthatjuk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 15. nap Calicut – hazautazás

  Kora reggel ez a mesés kaland véget ér Dél-Indiában. Reggeli után a repülőtérre utazunk és hazaindulunk. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Purnhauser Zsófi Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Emellett egy szabaduló játékokkal foglalkozó céget vezetek Finnországban. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.”

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • 11 éjszaka szállást kétágyas szobákban a részletes leírásban szereplő hotelekben vagy azokkal megegyező színvonalú szállodákban, reggelivel
  • 1 éjszaka szállást egy lakóhajón a Vembanad tavon, teljes ellátással
  • 2 éjszaka szállást 2 személyes sátrakban a gyalogtúra ideje alatt, teljes ellátással
  • a részletes leírásban szereplő 14 reggelit, 2 ebédet, 3 vacsorát
  • a reptéri transzfereket Indiában a csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • az utazást Indiában bérelt buszokkal
  • a kirándulást Munnar-ban dzsipekkel
  • a Kochi – Neeleshwar vonatjegyet turista oszályra, légkondicionált fülkékben
  • a részletes leírásban szereplő programokat
  • egy napos hajókirándulást egy lakóhajóval a Vembanad tavon
  • a fűszer ültetvény látogatást Thekkady-ban
  • a gyalogos vadlest a Periyar Vadvédelmi Központban
  • a hajókirándulást a Periyar tavon
  • a belépőket a városnézések/ templomlátogatások során
  • a belépőket a harcművészeti- és táncbemutatókra
  • a nemzeti park belépőket
  • a Silent Valley túraengedélyt
  • a kempingfelszerelés és tábori konyha bérleti díját a gyalogtúrán
  • a túravezető, a hordárok, szakács és segítők munkadíját a gyalogtúrán
  • a kerékpárbérlés díját Munnar-ban
  • a kerékpáros túravezető munkadíját
  •  a helyi, angolul beszélő idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
  • a túraszervezés munkadíját
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • a Delhi – Kochi – Delhi repülőjegy és illeték árát
  • az indiai vízum árát
  • a fakultatív programok árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • az útlemondási biztosítást
  • a baleset-, és poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 50-70 USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat: 250 USD
 • FAKULTATÍV PROGRAMOK
  • Periyar Vadvédelmi Központ –  éjszakai túra a tigris rezervátumba: 120 USD
  • Thekkady – elefánt tréner központ látogatás: 50 USD
  • Neeleshwar – kerékpár bérlés: 30 USD/ 4 óra
  • Neeleshwar – Bekal erőd látogatás:  20 USD
  • Neeleshwar – főző tanfolyam: 60 USD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Delhi – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 220 000 Ft-tól
  • a Delhi – Kochi – Calicut – Delhi repülőjegy ára illetékkel: 500 USD-tól
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok számára az Indiába történő utazáshoz turista vízum szükséges
  • a 30 napos turista vízum ára: 78 USD
  • E-turista vízum: vízum kiállításától kezdve 30 napon belül meg kell kezdeni a beutazást, s a belépéstől számítva maximum 30 napos tartózkodás megengedett
  • az elektronikus turista vízumigénylésben irodánk asszisztenciát nyújt
  • az egyszeri belépésre jogosító turista vízum legfeljebb hat hónapos időtartamra állítható ki és nem hosszabbítható meg
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva, még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • az útlevélben rendelkezésre kell állnia egy üres oldalpárnak a vízum elkészítéséhez
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

   

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 000 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 200 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 80 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 300 USD
  • érkezéskor, készpénzben fizetendő a túravezetőnek
  •  AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 3 300 USD

   

 • ÚTLEMONDÁSI ÉS ÁTJELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget. Másik útra átjelentkezni az utazás megkezdését megelőző 61. napig lehet.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT KORHATÁR

  16-60 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • UTAZÁSSZERVEZÉS
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt jól képzett, angolul beszélő helyi idegenvezetők és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • India hivatalos fizetőeszköze az indiai rúpia (1 Rs = kb. 3 Ft)
  • kizárólag új kiadású amerikai dollár (USD) vagy euro (EUR) kivitelét javasoljuk
  • ajánlott költőpénz: 200 USD +  a fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 11 éjszakát színvonalas hotelekben és üdülőkben töltünk, kétágyas szobákban a részletes leírásban szereplő hotelekben vagy azokkal megegyező színvonalú szállodákban
  • 1 éjszakát egy színvonalas lakóhajón töltünk a Vembanad tavon
  • 2 éjszakát 2 személyes sátrakban töltünk a gyalogtúra ideje alatt
  • az utazás ára a részletes leírásban szereplő 14 reggelit, 2 ebédet, 3 vacsorát tartalmazza
  • a 2 napos gyalogtúra alatt teljes ellátást biztosítunk
  • az 1 napos lakóhajós kirándulás során teljes ellátást biztosítunk
  • az utazás ára tartalmaz egy üdvözlő vacsora árát egy tánc előadással, érkezéskor Kochi-ban
  • az utazás ára tartalmazza a búcsú vacsora és harcművészeti bemutató árát Calicut-ban
  • a további étkezéseket az utazás ára nem tartalmazza
  • az utazás során minden esetben éttermeket ajánlunk utazóinknak és lehetőséget adunk a kényelmes étkezésekre
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt buszokkal, dzsipekkel, hajóval és turista vonattal közlekedünk Indiában, melynek árát az utazás ára tartalmazza
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: hastífusz elleni védőoltás, Hepatitis A és B fertőzés elleni védőoltás, kolera elleni védőoltás, torokgyík-szamárköhögés-tetanusz (Di-Per-Te) elleni védőoltás, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
  • a terület nem fertőzött Maláriával
 • TÚRASZERVEZÉS

  A 2 napos gyalogtúrát helyi utazási iroda bevonásával szervezzük meg. Több napos gyalogtúráinkról az utazási stílusaink menüpont alatt találsz bővebb információt.

 • TEHERHORDÓK

  A gyalogtúra során hordárok veszik le vállunkról a terhet, napközben ők viszik a nagy csomagunkat táborhelyeink között. A nagy csomag súlya maximum 6 kg lehet.

  Mi egy kis méretű hátizsákkal gyalogolunk, amiben a napi felszerelésünket visszük magunkkal: esőkabátunkat, néhány csokoládét, az ivóvizünket, valamint a személyes tárgyainkat és a fényképezőgépünket.

 • ÉTKEZÉSEK A GYALOGTÚRA IDEJE ALATT

  Tábori szakácsunk gondoskodik róla, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön mindenki gyomrába. A hordárok hozzák a tábori konyhafelszerelést és a friss hozzávalókat is. Az ételek a helyi és nemzetközi konyha fogásai közül kerülnek ki. Igény esetén speciális étrendnek megfelelő étkeztetést is tudunk biztosítani.

 • KEMPINGFELSZERELÉS

  A 2 napos túra során bérelt sátrakat és önfelfújódó matracokat használunk, melyeket helyi partnerünk biztosít számunkra.

 • TÚRA NEHÉZSÉGE: KÖNNYŰ
  • 2 napos gyalogtúránkat és 1 napos kerékpártúrának minden rendszeresen sportoló, egészséges ember teljesíteni tudja
  • a napi túra távolságok úgy vannak beosztva, hogy gyaloglás mellett maradjon elegendő időnk a nézelődésre és pihenésre is, jelentős szintemelkedés nincs
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelés összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás: + 4 óra
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt irodánktól. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • BANKSZÁMLASZÁMOK

  MKB Bank

  • Számlatulajdonos: Pachamama Adventures Ltd.
  • Bank címe: WestEnd City Center. 1062 Budapest, Váci út 1-3. 1. em
  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB

  TransferWise 

  • USD bankszámlaszám: 8310019717
  • Számlatulajdonos: Pachamama Adventures Ltd.
  • Bank címe: TransferWise 19 w
  • 24th Street New York 10010 United States of America
  • ACH banki azonosító: 026073150
  • Wire banki azonosító: 026073008
2015 | site by stromi.design