Dél-Amerika legjava I. – Ecuador, Peru, Bolívia kalandtúra

Indulás:
Utazás hossza: 21 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 2-8 fő
Ár:
5500
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

A tökéletes, kompakt kalandtúra, amely a természeti látnivalók és kulturális élmények színes kavalkádját kínálja számodra Dél-Amerikában!

Ráhangolódásként a világon egyedülálló vulkanikus formációk, valamint növény-és állatvilág felfedezésére indulunk a Galápagos-szigeteken.
Majd az Amazonas-medence legnagyobb biodiverzitású területére utazunk. Az esőerdő mélyén megbújó üdülő lesz a bázisa dzsungeltúráinknak, melyek során bepillantást nyerhetünk Amazónia egzotikus világába.
Peruban megismerkedünk az Andokban élő indiánok életével, megnézzük a legszebb inka kori városokat és a Machu Picchut. Kalandtúránkat a Titicaca-tónál, a legősibb dél-amerikai kultúra központjában fejezzük be, Bolíviában.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Ecuador: Quito

  A -6 órás időeltolódás miatt indulásunk napján megérkezünk Európából az egyenlítőtől mindössze 35 km-re fekvő Ecuador fővárosába, Quito-ba. Az egyik repülőtérhez közeli szállodában pihenjük ki a hosszú utazás fáradalmait. (szállás: szálloda)

 • 2. nap GALÁPAGOS: BALTRA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET – LOS GAMELOS - DARWIN TUDOMÁNYOS KÖZPONT – PUERTO AROYA

  Rövid repülőút után érkezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra fekvő Galápagos- szigetekre. A Baltra-szigetén lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itacaba- csatornán a Santa Cruz-sziget északi partjára, ahonnan egy bérelt busszal indulunk tovább a sziget déli csücskébe.
  A sziget turista központjában, Puerto Ayora kisvárosában szállunk meg. Délután a vörös tarisznyarákokkal, pelikánokkal és fecskefarkú sirályokkal tarkított parti sétányon indulhatunk a Darwin Tudományos Központba. Az UNESCO 1959-ben hozta létre a nemzetközi alapítványt a galápagosi élővilág védelmére, melyet az evolúció tanának zseniális megfogalmazójáról, Charles Darwinról neveztek el. A kutatóállomáson napjainkban 200 zoológus és önkéntes dolgozik a szigetek törékeny ökoszisztémájának megőrzésén. A látogatóközpontban a szigetek vulkánjainak lábánál élő különböző elefántteknősöket és a kizárólag a Galápagos-on őshonos varacskos fejű gyíkokat is láthatunk. (szállás: szálloda)

 • 3. nap SANTA CRUZ-SZIGET – ISABELA-SZIGET: PUERTO VILLAMIL – Teknős-nevelő központ

  Korán indulunk Puerto Aroya kikötőjébe. Közel háromórás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe, ahol a parton kéklábú szulák és galápagosi prémfókák köszöntenek minket. A trópusi sziget központi faluját a homokos tengerpart, a pálmafákkal szegélyezett utcák, a kis vendégházak és helyi éttermek teszik igazán hangulatossá. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetet 6 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki, ezek közül a szigetek legmagasabb vulkánja, a Wolf (1707 m) és az Ecuador (790m) pont az Egyenlítő vonalán helyezkednek el.
  Délután Isabela teknős-nevelő központjába látogatunk el, ahol megismerkedhetünk az elefántlábúak történetével. Innen jól karbantartott tanösvényeken járjuk körbe a lávahólyagokat, a gazdag madárvilágnak otthont adó sós tavakat és tengerparti öblöket. Figyelem, nézzünk a lábunk elé mert a terület a teknősök és a szárazföldi gyíkok otthona! A óceán partján, a sziklákon sütkérező tengeri leguánok százai között sétálunk vissza a faluba. A naplementét kedvünk szerint a tengerparti kilátóból vagy a hangulatos bárok egyikének teraszáról nézhetjük meg. (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 4. nap ISABELA-SZIGET – TINTORERAS-SZIGET – KÖNNYEK FALA – SIERRA NEGRA VULKÁN

  Reggel motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a közeli Tintoreras-szigetre. Körbesétálunk a tenger vizéből teknőspáncélként kiemelkedő szigeten, az átforrósodott bazalt sziklákon napozó tengeri leguánok tömegei között. Sétánk során közelről lencsevégre kaphatjuk a szűk tengeri csatornában pihenő szirti cápákat és az öbölben szundikáló fókákat. Mielőtt visszatérünk a kikötőbe, a part menti korallzátonyok között merülünk egyet, ahol kis szerencsével óriásteknősökkel és fókákkal is együtt úszhatunk.
  Szieszta-időben a Könnyek falához kerékpározhatunk el, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Útközben felkapaszkodunk az Isabela legmagasabb pontján álló kilátópontba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a lakatlan belső vidékre és a szigetet létrehozó vulkánokra.
  Ezután a Galápagos-szigetek egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz kirándulhaunk.
  A látogatóközpontból felgyalogolunk az 1 240 méter magas vulkán kalderájának peremére és a közel 10 km átmérőjű kráter szélén sétálunk tovább. Ha a felhők kinyílnak az állandó ködbe burkolózó galápagosi magasföldön, Földünk második legnagyobb aktív vulkáni kráterének látványában gyönyörködhetünk. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap ISABELA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET: TORTUGA ÖBÖL – LÁVABARLANG

  A kora reggeli órákban visszahajózunk Santa Cruz szigetére. Délelőtt ellátogathatunk egy farmra, ahol egy megkövesedett bazaltfolyam belsejében, az óriási kertben pedig szabadon élő elefántteknősök között sétálhatunk.
  A nap további részében a Tortuga öböl nyugalmát élvezhetjük. Sétálni indulhatunk a világ 10 legszebb tengerparjának egyikén és a kaktuszok és akáciák között futó 2.5 km hosszú tanösvényen (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap SANTA CRUZ-SZIGET – SANTA FÉ VAGY BARTOLOMÉ-SZIGET HAJÓKIRÁNDULÁS

  Induljunk fakultatív hajókirándulásra – az áramlatoktól függően – az Észak-Seymour, a Santa Fé vagy a képeslapokról ismert  Bartolomé-szigetre. Észak-Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánáiról, vagy más néven varacskos fejű leguánjairól ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, vörös csőrű trópusi madarak, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt, nem is beszélve a szárazföldi iguánákról! 
  Délután térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. (ellátás: reggeli, ebéd a hajókiránduláson)

 • 7. nap SANTA CZUZ-SZIGET – BALTRA – QUITO – MITAD DEL MUNDO

  Repülési menetrendünknek megfelelően a Baltra-szigetre utazunk és visszarepülünk Ecuador  fővárosába, Quito-ba. Délután ellátogathatunk a Mitad del Mundo (A világ közepe) emlékműhöz, amely az Egyenlítőn fekszik, 35 km-re északra Quito-tól. A planetáriumban megnézhetünk egy ismeretterjesző filmet az Egyenlítőről, sétálgathatunk az ország különböző népcsportjait bemutató kiállításokon és ellátogathatunk a csokoládé múzeumba is. A látogatóközpontban az ajándékvásárlásra is jó lehetőség nyílik. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 8. nap Quito – Amazónia: Coca – Yarina Lodge

  Egy rövid belső repülés után érkezünk meg Ecuador fővárosából a Napo és Loca folyók torkolatánál épült Coca városába. A kikötőben motoros kenukba szállunk és a Napo folyón közelítjük meg a Yarina Lodge-ot. Az esőerdő mélyén megbújó lodge, bambusznádból készült bungalóinkban töltünk 3 éjszakát.
  Délután a lodge körül futó esőerdei ösvényeket járjuk végig helyi vezetőnkkel. Az óriási fikuszok és pálmafák között vezető esőerdei ösvényeken sétálva megkezdjük ismerkedésünket Amazónia egzotikus növény- és állatvilágával. Vacsora után egy izgalmas kajmán-lesen vehetünk részt. (szállás: bungalók, 3 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 9. nap Amazónia – esőerdei túrák

  Reggeli után kenukkal evezünk el 4 km-es gyalogtúránk kiindulópontjához. Helyi vezetőnk segítségével tovább ismerkedünk az esőerdő gazdag növény- és állatvilágával. Táv: 4 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (*)
  Déli pihenőnk idejére visszatérünk szállásunkra. Délután újra kenukba szállunk és körbejárjuk a közeli Sapococha tavat, melynek környéke a piros bőgőmajmok, fekete kajmánok valamint ara papagájok és teknősök otthona. Táv: 3 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (*)
  Vacsoránk után folytatódik amazóniai kalandunk. A lodge körüli rejtett ösvényeket végigjárva élvezhetjük Amazónia ezernyi élőlénytől zajos éjszakai életét. (szállás: bungalók, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 10. nap Amazónia – esőerdei túrák

  Napunk egy hajnali esőerdei sétával indul. Reggeli után pedig egy újabb dzsungeltúra következik a gigászi fák és kristálytiszta patakok uralta esőerdőben, milliónyi madár csicsergése, trillázása és dalolása közepette. Táv: 6 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (*)
  Ebéd utáni sziesztánk ideje alatt kipróbálhatjuk a piranha halászatot is. Délután a Napo folyó partján élő indián család otthonába látogatunk el. Körbesétálunk a kertükben és bepillantást nyerhetünk mindennapi életükbe, szokásaikba. Ha valakit érdekel, megtanulhatja az őserdei indiánok vadászfegyvereinek használatát is. (szállás: bungalók, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 11. nap Coca – Quito – városnézés

  Repülési menetrendünknek megfelelően visszautazunk Ecuador  fővárosába, Quito-ba. A délutánt a gyarmati kort idéző Óváros felfedezésével töltjük. Az UNESCO kulturális világörökség részét képező Quito történelmi központja, Latin-Amerika egyik legszebben megőrzött koloniális városa. A Függetlenség terén megnézzük az Elnöki Palotát, a Katedrálist és a Szent Ferenc kolostort. Hosszú órákat el lehet tölteni az Archelológiai Múzeum gazdag tárlatai között is. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 12. nap QUITO – LIMA

  Délelőtt Limába repülünk. Délután a koloniális Lima emlékeit leginkább őrző, az óceánparton fekvő Barranco városnegyedbe látogathatunk el, ahol a hangulatos éttermek egyikében vacsorázhatunk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 13. nap LIMA – CUSCO – A SZENT VÖLGY INKA KORI EMLÉKEI: Sacsayhuaman – QUENCO – PUKA PUKARA – PISAC

  Reggel az inkák fővárosába repülünk. Innen egyenesen az alacsonyabb tengerszint feletti magasságon (2200- 2600 m) elhelyezkedő Szent Völgybe utazunk. A Cusco-t a Machu Picchu-val összekötő völgy térségében találhatóak a legszebb inka kori épületegyüttesek. Először a Sacsayhuaman-t, a Cusco felett magasodó inka erődöt járjuk körbe, majd Quenco titokzatos sziklatemplomát és sétálunk egyet Puka Pukara, a Vörös Erőd romjainál. Eukaliptusz erdőkön keresztül érkezünk meg az Urubamba-völgy bejáratához, Pisac kisvárosáig. Szállásunk a Pisac főterén álló vendégházban lesz. Napunk hátralévő részét nézelődéssel és ajándékvásárlással tölthetjük Peru legnagyobb kézműves piacán, ahol kedvünkre válogathatunk az ezüst ékszerek, alpaka takarók és vibrálóan színes textíliák között. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 14. nap A SZENT VÖLGY INKA KORI EMLÉKEI: PISAC – OLLANTAYTAMBO

  Reggel Pachacuti, az államalapító Inka palotáját járjuk végig a Pisac fölé emelkedő hegycsúcson. Óriási földművelő teraszok között sétálunk, miközben az inkák szent völgyének lélegzetelállító panorámájában gyönyörködhetünk.
  Ezután folytatjuk utazásunkat az Urubamba-folyó mentén, amely valamikor az Inka Birodalom „éléskamrája” volt. Kecsua falvakon és gondosan megművelt, gazdagon termő földeken keresztül érkezünk meg az eredeti formáját leginkább megőrző inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. A völgy itt már teljesen összeszűkül, a cukorsüveg alakú hegyek a fejünk fölé tornyosulnak. A naplemente Ollantay, a híres inka hadvezér erődítményének Naptemplomában ér minket. Este mindenképp érdemes az inka kori településének utcáin sétálni. (szállás: vendégház, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 15. nap MACHU PICCHU

  Ollantaytambo-ból nem vezet közút a Machu Picchu-hoz. Ezért reggel vonattal utazunk Aguas Calientes kisvárosába. Itt buszra szállunk, így érkezünk meg az Urubamba-folyó fölé magasodó hegygerincre épült inka városhoz, Machu Picchu-hoz. Idegenvezetőnk elkísér minket a Három ablak templomához, a Kondor templomhoz, az Intihuatana-hoz és közben mesél erről a letűnt kultúráról. A közös városnézés után önállóan járhatjuk végig az óriási épületegyüttest. Érdemes keresni egy békés helyet, ahonnan háborítatlanul csodálhatjuk meg Machu Picchu-t, a környező hegyeket és a rohanó folyót. Délután Aguas Calientes-ben újra vonatra szállunk és visszautazunk Ollantaytambo-ba. (ellátás: reggeli)

 • 16. nap A SZENT VÖLGY INKA KORI EMLÉKEI: OLLANTAYTAMBO – MARAS – MORAY – CHINCHERO – CUSCO

  Ollantaytambo-ból a Vilcabamba hegyláncon keresztül utazunk vissza az inkák fővárosába. Közel 3 700 méter tegerszint felleti magasságra autózunk Moray kör alakú teraszaihoz, melyeket az inkák állítólag mezőgazdasági laboratóriumként használtak. Ezután megnézzük a Salinas sólepárló medencéket, melyeket a hegyi indiánok az inka időktől a mai napig használnak. A teraszok vizét magas sótartalmú források táplálják. A víz lefolyik a domboldalon, a teraszokon kialakított medencék megtelnek, majd a víz elpárolog és a teknőben ott marad a só. Látogatásunk során is találkozunk majd olyan családdal, aki éppen sót gyűjt. A medencék generációról generációra öröklődnek a családon belül, karbantartásuk pedig közösségi feladat. Miközben a különleges látvánnyal vagyunk elfoglalva, el ne felejtsünk vásárolni egy kis zacskó hamisítatlan marasi sót!
  Egy rövid pihenő idejére megállunk a textilszövéssel foglalkozó városkában, Chinchero-ban. Az inkák a szivárvány hazájaként emlegették Chinchero-t. Körbesétálunk a kisvárosban, ahol az inka romok mellett egy, a gyarmati korban épített templom is található.
  Cusco-ban elfoglaljuk a Főtér közelében lévő szállásunkat, majd városnézésre indulunk a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökség listáján is szereplő óvárosban. Elsétálunk a Katedrálishoz, a Tudás Házához, a Nap Szüzeinek Házához, valamint a Naptemplomhoz és persze megkeressük a híres, gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. (szállás: vendégház, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 17. nap CUSCO

  Cusco megunhatatlan! Ha azt gondoljuk, hogy már mindent láttunk, akkor ebédeljünk a Főtér árkádos házainak egyik teraszán, ezután látogassunk el a Csokoládé Múzeumba, a nap további részét pedig szenteljük a nézelődésnek és ajándékvásárlásnak. (ellátás: reggeli)

 • 18. nap CUSCO – WIRAKOCHA-ÖSVÉNYE – CHUQUITO

  Az inka uralkodók beavatási útvonalán indulunk Cusco-ból a Titicaca-tóhoz. A mitológia szerint ebből a tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 7 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legjelentősebb prekolumbián kultúráját és egy óriási birodalmat építsenek. Megkoronázása előtt minden inkának végig kellett járnia az  „Anya-tó” és az Inka Birodalom fővárosa közötti zarándokutat. Utazásunk alatt az inka korból származó építészeti emlékek – egykori postaállomások, raktárak, templomok – sora között utazunk, miközben az Andok csipkés csúcsainak panorámájában gyönyörködhetünk. Ebédünket egy vendégházban fogyasztjuk el, rövid pihenőt tartunk Wirakocha Templománál és a La Raya – hágón (4320 m). A késő délutáni órákban érkezünk meg Puno-ba, ahonnan már csak egy rövid utazás (15 perc) várnk ránk a kényelmes, tóparti hotelünkbe, Chuquito-ba. Este elsétálhatunk a „Termékenység templomához“ és megnézhetjük a főtéren álló, 16. században épült templomot is. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 19. nap TITICACA-TÓ: UROS SZIGETEK – TAQUILLE-SZIGET – CHUQUITO

  Egész napos hajókirándulásra indulunk a Titicaca-tavon. Először a híres úszó szigetek egyikére látogatunk el. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le a Titicaca-tó partján, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Ezek a nádból készült szigetek az itt élő indiánok otthonai napjainkban is. Hajónkkal kikötünk az egyik család vízen lebegő otthonán. Körbesétálunk a szigeten és meghallgatjuk vendéglátóink meséjét az uro indiánok történetéről és hagyományairól.
  Ezután tovább hajózunk a Taquille-szigetre, ahol ajmara indiánok egy csoportja él a nyugati ember számára utópisztikusnak tűnő közösségben. Felsétálunk a sziget központi falujába és megismerkedünk a közösség ősi szokásaival és a Világörökség részét képező népművészetével. Ebéd után visszahajózunk Puno-ba, majd hangulatos tóparti hotelünkbe. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 20. nap BOLÍVIA: TIWNAKU

  Irány Bolívia! Déli irányba indulunk a Titicaca-tó partján. Elszórt hegyi települések érintésével utazunk az andesi magasföldön a bolíviai határig, innen pedig Tiwanaku-ba. Az ősi város az inkákat megelőző egyik legjelentősebb prekolumbián-kultúra közigazgatási és szakrális központja volt. A mitológia szerint az inkák ősei a Titicaca-tóból léptek elő, államvallásuk alapjait pedig a Tiahuanaco-kultúrából merítették. A régészek csak egy kis részét tárták fel a Tiwanaku városának, azonban úgy becsülik, hogy legalább 20 000 ember élt egykor itt. A feltárási területen körbejárjuk a kivételes kidolgozottságú óriási szobrokat, templomokat, a piramist, az idegenszerű- arcfaragványokat és a Napkaput.
  Délután vissztérünk Peruba, kénylemes hotelünkbe. Útközben ellátogatunk a helyi indiánok által “Istenek Városá“-nak nevezett területen lévő természetes sziklafeszülethez. Az térség indián legendája szerint az ajtó “az istenek földjére vezető átjáró”, melyen egykor a nagy hősök csatlakoztak az istenekhez, és átmentek a kapun a halhatatlanság dicsőséges új életébe.
  Az esti órákban érkezünk vissza már ismerős szállásunkra. (ellátás: reggeli, ebéd vacsora)

 • 21. nap PUNO – LIMA – HAZAUTAZÁS

  Ha repülési menetrendünk megengedi, ellátogatunk az Umayu-tóba nyúló félszigetre, a Sillustani tornyokhoz. A pre-inka és inka korból származó tornyok építésének okát sokféleképpen magyarázzák, a Sillustani valószínűleg a régió legfontosabb temetkezési helye lehetett. A közeli Juliaca városából repülünk Limába, onnan pedig az esti órákban kezdjük meg Európa felé utazásunkat.

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 17 éjszaka szállást 3-4*-os  hotelekben, kétágyas szobákban
  • 3 éjszaka szállást a Yarina Lodge-ban, 2 ágyas bungalókban, teljes ellátással Ecuadorban
  • összesen: 20 reggelit, 5 ebédet, 3 vacsorát
  • a kikötői illetékek árát a Galápagos-szigeteken
  • az utazást egy bérelt hajóval az Isabela és a Santa Cruz szigetek között a Galápagos-szigeteken
  • az Isabela-szigeten kirándulást a Könnyek falához, a Sierra Negra vulkánhoz és a teknős nevelő központba a Galápagos-szigeteken
  • hajós kirándulást a Tintoreras-szigetre a Galápagos-szigeteken
  • a Santa Cruz-szigeten kirándulást a Darwin Központba, a Tortuga-öbölbe és a lávabarlanghoz
  • a Mitad Del Mundo kirándulást és belépőt Ecuadorban
  • a részletes  leírásban szereplő túrákat és programokat Amazóniában
  • a Szent Völgy inka kori emlékeinek belépőjét Peruban
  • a négynapos Szent Völgy kirándulást bérelt busszal, helyi idegenvezetővel a részletes leírás szerint Peruban
  • 1 darab Machu Picchu belépőt Peruban
  • 2 darab Machu Picchu buszjegyet Peruban
  • 2 darab vonatjegyet Aguas Calientes és Ollantaytambo között, turista osztályon Peruban
  • a Wirakocha Templom és Sillustani belépőket
  • az egynapos hajókirándulást a Titicaca-tavon az Uros és a Taquille szigetekre, helyi idegenvezetővel Peruban
  • az egynapos kirándulást privát busszal és helyi vezetővel Bolíviába
  • a Tiwanaku archelológiai terület és Amaru Punktu belépőket
  • a helyi idegenvezetők és sofőrök munkadíját
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a Budapest – Quito – Lima Budapest nemzteközi repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Coca – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a Lima – Cusco és a Juliaca – Lima repülőjegyek és illetékek árát
  • a Galápagos Nemzeti Park belépőt
  • a Galápagos-szigeten fizetendő repülőtéri illetéket
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a fakultatív programok árát
  • a poggyász-és baleset biztosítást
  • a borravalókat: kb. 120 USD/ fő
 • Fakultatív programok
  • Galápagos – nemzeti park belépő: 100 USD
  • Galápagos – repülőtéri illeték: 20 USD
  • Galápagos – egész napos hajókirándulás a Santa Fé vagy a Bartolomé szigetekre ebéddel: 280 – 380 USD
  • Galápagos – egész napos búvárszafarik: 140 USD-tól
  • Galápagos – kerékpár bérlés: 15 USD/ nap
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Quito – Lima – Budapest repülőjegy és illeték ára:  450 000 Ft-tól
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegyek ára: 500 USD-tól
  • a Quito – Coca – Quito repülőjegy és illeték ára: 300 USD -tól
  • a Lima – Cusco és a Juliaca – Lima repülőjegy és illeték ára: 400 USD -tól
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Ecuadorba, Peruba és Bolíviába
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • az Ecuadorba való beutazás további feltétele az érvényes utasbiztosítás megléte
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz útlemondási, baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 5 500 USD-tól
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 50 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 50%-a
  • Kérj egyedi ajánlatot!
 • ÚTLEMONDÁSI ÉS ÁTJELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget. A 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50 %-a
  • 35-26. napok között az utazás teljes árának 75%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén az utazás teljes árának 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  8-65 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt angolul beszélő helyi idegenvezetők  állnak a rendelkezésedre
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Peru hivatalos fizetőeszköze a Sol (1 PEN = kb. 100 HUF)
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az amerikai dollár (USD)
  • Bolívia hivatalos fizteőeszköze a Bolíviai Boliviano (1 BOB = kb. 45 HUF)
  • az USD vagy Euro kivitelét javasoljuk, bankkártyával is több helyen lehet fizetni
  • Ecuador-ban kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés- és szignó mentes bankjegyeket fogadnak el
  • a perui pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés- és szignó mentes bankjegyeket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + a fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 5 éjszakát hangulatos, 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban töltünk a Galápagos-szigeteken
  • 3 éjszakát 3*-os  hotelekben töltünk Quito-ban, kétágyas szobákban
  • 3 éjszakát a 3*-os Yarina Lodge 2 ágyas bungalóiban töltünk
  • 9 éjszakát 3-4*-os butikhotelekben és hangulatos vendégházakban töltünk Peruban, 2 ágyas szobákban
  •  az utazás ára 20 reggelit, 5 ebédet és 3 vacsorát tartalmaz a programleírás  szerint
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt buszokkal, turista hajóval, turista vonattal és menetrend szerinti repülőjáratokkal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a szükséges túrafelszerelések listáját és a felkészüléshez szükséges további információkat jelentkezés után küldjük el
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás – Ecuador: -6 óra
  • időeltolódás – Galápagos-szigetek: -5 óra
  • időeltolódás – Peru: -6 óra
  • időeltolódás – Bolívia: -6 óra
  • kommunikáció: mindhárom országban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgózók beszélnek angolul
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha szívesen olvasgatnál a Galápagos-szigetek természeti csodáiról, látogass el blogunkra:

 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design