Galápagos-szigetek kalandtúra – Ecuadori utazás

Indulás: 2020/06/27
Utazás hossza: 8 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 10-16 fő
Ár:
1600
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

A Galápagos-szigetek a természetbúvárok paradicsoma. A vulkanikus tevékenység különleges természeti formákat hozott létre a Csendes-óceán közepén, a növény- és állatvilág a terület elszigeteltsége miatt egyedülálló a világon. A nemzeti park kiváló munkájának köszönhetően pedig a szigeteken napjainkban is paradicsomiak az állapotok.

Utazásunk során kitűnően karbantartott tanösvényeken járhatjuk be a szigetek belső vidékét, hajókirándulások során ismerkedhetünk az óceán világával és tengeri kajak túrára indulhatunk. Galápagosi pingvinekkel és teknősökkel úszhatunk, a gyakorlott búvárok egésznapos búvár szafarira indulhatnak a szigetek közötti izgalmas áramlatokban.  A szilveszter estét pedig nem is tölthetnénk jobb helyen, mint az óceánparton, Isabela szigetén.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Ecuador: Quito

  A -6 órás időeltolódásnak köszönhetően indulásunk napján, a késő esti órákban érkezünk Európából az egyenlítőtől mindössze 35 km-re fekvő Ecuador fővárosába, Quito-ba. Az egyik repülőtérhez közeli szállodában pihenjük ki a hosszú repülőút fáradalmait. (szállás: szálloda)

 • 2. nap GALÁPAGOS: BALTRA-SZIGET - SANTA CRUZ-SZIGET - Los Gamelos - DARWIN TUDOMÁNYOS KÖZPONT - PUERTO AROYA

  Rövid repülőút után érkezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra fekvő Galápagos- szigetekre. A Baltra-szigetén lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itacaba- csatornán a Santa Cruz-sziget északi partjára, majd egy bérelt busszal indulunk tovább a sziget déli csücskébe. Útközben megkezdjük ismerkedésünket a szigetcsoport különleges geológiájával és élővilágával: sétára indulunk a galápagosi magasföldön, körbejárjuk a Los Gemelos iker kalderákat. A mindig párába burkolózó, burjánzó köderdőben Darwin híres pintyeinek néhány képviselőjével is találkozhatunk.
  A sziget turista központjába, Puerto Ayora kisvárosába érve a mangrove erdővel, vörös tarisznyarákokkal, pelikánokkal és fecskefarkú sirályokkal tarkított parti sétányon indulunk a Darwin Tudományos Központba. Az UNESCO 1959-ben hozta létre a nemzetközi alapítványt a galápagosi élővilág védelmére, melyet az evolúció tanának zseniális megfogalmazójáról, Charles Darwinról neveztek el. A kutatóállomáson napjainkban 200 zoológus és önkéntes dolgozik a szigetek törékeny ökoszisztémájának megőrzésén. A látogatóközpontban a szigetek vulkánjainak lábánál élő különböző elefántteknősöket és a kizárólag a Galápagos-on őshonos varacskos fejű gyíkokat is láthatunk.
  Este felfedezhetjük Puerto Aroya belvárosát. (szállás: szálloda, ellátás: reggeli)

 • 3. nap SANTA CRUZ-SZIGET - ISABELA-SZIGET: PUERTO VILLAMIL - KÖNNYEK FALA

  Korán indulunk Puerto Aroya kikötőjébe. Közel három órás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe, ahol a parton kéklábú szulák és galápagosi prémfókák köszöntenek minket. A trópusi sziget központi faluját a homokos tengerpart, a pálmafákkal szegélyezett utcák, az autentikus vendégházak és helyi éttermek teszik igazán hangulatossá. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetet 6 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki, ezek közül a szigetek legmagasabb vulkánja, a Wolf (1707 m) és az Ecuador (790m) pont az Egyenlítő vonalán helyezkednek el.
  Délután a Könnyek falához gyalogtúrázhatunk vagy kerékpározhatunk el, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Útközben felkapaszkodunk az Isabela legmagasabb pontján álló kilátópontba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a lakatlan belső vidékre és a szigetet létrehozó vulkánokra. Füves lávamezőkön, ligetes kaktusz és a mangrove erdőkön keresztül érkezünk meg az óceán partjára. Figyelem, nézzünk a lábunk elé mert a terület a teknősök és a szárazföldi gyíkok otthona! Sétánk során szépen karbantartott tanösvényeken járjuk körbe a lávahólyagokat, a gazdag madárvilágnak otthont adó sós tavakat és tengerparti öblöket. A óceán partján, a sziklákon sütkérező tengeri leguánok százai között sétálunk vissza a faluba. A naplementét kedvünk szerint a tengerparti kilátóból vagy a hangulatos bárok egyikének teraszáról nézhetjük meg. (Túra táv: 10 km, szint: le 100 m) (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 4. nap ISABELA-SZIGET - TINTORERAS-SZIGET - Teknősnevelő Központ - SIERRA NEGRA VULKÁN

  Reggel motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a közeli Tintoreras-szigetre. Körbesétálunk a tenger vizéből teknőspáncélként kiemelkedő szigeten, az átforrósodott bazalt sziklákon napozó tengeri leguánok tömegei között. Sétánk során közelről lencsevégre kaphatjuk a szűk tengeri csatornában pihenő szirti cápákat és az öbölben szundikáló fókákat. Mielőtt visszatérünk a kikötőbe, a part menti korallzátonyok között merülünk egyet, ahol kis szerencsével óriásteknősökkel és fókákkal is együtt úszhatunk.
  Délután Isabela teknős-nevelő központjába látogatunk el, ahol megismerkedhetünk az elefántlábúak történetével.
  Ezután a Galápagos-szigetek egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz kirándulhaunk.
  A látogatóközpontból felgyalogolunk az 1 240 méter magas vulkán kalderájának peremére és a közel 10 km átmérőjű kráter szélén sétálunk tovább. Ha a felhők kinyílnak az állandó ködbe burkolózó galápagosi magasföldön, Földünk második legnagyobb aktív vulkáni kráterének látványában gyönyörködhetünk. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap ISABELA-SZIGET - SANTA CRUZ-SZIGET: Tortuga ÖBÖL – KAJAKOZÁS AZ ITABACA- CSATORNÁN

  A kora reggeli órákban vissza hajózunk Santa Cruz szigetére. A nap további részében a Tortuga öböl nyugalmát élvezhetjük és sétálni indulhatunk a kaktuszok és akáciák között futó 2.5 km hosszú tanösvényen.
  Délután ellátogathatunk a szigetek egyik legnagyobb lávabarlangjába és barátkozhatunk a területen élő óriásteknősökkel. Vagy egy könnyű és rendkívül látványos tengeri kajak túrára indulhatunk az Itabaca-csatornán. Az evezést megszakítjuk egy kis sznorkelezéssel és az élővilág, a tengeri madarak, fókák és cápák megfigyelésével. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Santa Cruz-sziget - ÉSZAK-SEYMOUR vagy Santa Fé-SZIGET hajókirándulás

  Kezdjük a napot Puerto Aroya halpiacán! Majd folytassuk strandolással a környék csendes öbleinek egyikében vagy kiránduljunk el a szörfösök által kedvelt El Garrapatero-öbölbe.
  Fakultatív hajókirándulásra is indulhatunk – az áramlatoktól függően – az Észak-Seymour, a Santa Fé vagy a Bartolomé-szigetre. Észak-Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánáiról, vagy más néven varacskos fejű leguánjairól ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, vörös csőrű trópusi madarak, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt, nem is beszélve a szárazföldi iguánákról! 
  Délután térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. (ellátás: reggeli, ebéd a hajókiránduláson)

 • 7. nap SANTA CZUZ-SZIGET - LÁVABARLANG – BALTRA - QUITO

  Délelőtt ellátogathatunk a szigetek egyik legnagyobb lávabarlangjába. A Bellavista kilátópont közelében egy közel 2 km hosszú, megkövesedett bazaltfolyam belsejében sétálhatunk.
  Repülési menetrendünknek megfelelően a Baltra-szigetre utazunk és visszarepülünk Ecuador  fővárosába, Quito-ba. Ha menetrendünk megengedi, a délutánt a gyarmati kort idéző Óváros felfedezésével töltjük. Az UNESCO kulturális világörökség részét képező Quito történelmi központja Latin-Amerika egyik legszebben megőrzött koloniális városa. A Függetlenség terén megnézzük az Elnöki Palotát és a Katedrálist, a Szent Ferenc kolostor előtti tér hangulatos kávézóinak egyikében. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 8. nap Quito - Mitad del Mundo - HAZAUTAZÁS

  Ha a menetrendünk megengedi, reggel ellátogathatunk a Mitad del Mundo (A világ közepe) emlékműhöz, amely az Egyenlítőn fekszik, 35 km-re északra Quito-tól. A planetáriumban megnézhetünk egy ismeretterjesző filmet az Egyenlítőről, sétálgathatunk az ország különböző népcsportjait bemutató kiállításokon és ellátogathatunk a csokoládé múzeumba is. A látogatóközpontban az ajándékvásárlásra is jó lehetőség nyílik. Délután a repülőtérre utazunk és megkezdjük Európa felé tartó utazásunkat.(ellátás: reggeli)

   

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • GARANTÁLT INDULÁS, 5 SZABAD HELY VAN AZ UTAZÁSON

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 2 éjszaka szállást 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban Quito-ban
  • 5 éjszaka szállást 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban a Galápagos-szigeteken
  • a kikötői illetékek árát a Galápagos-szigeteken
  • az utazást a Galápagos-szigeteken bérelt kisbusszal
  • az utazást egy bérelt hajóval az Isabela és a Santa Cruz szigetek között
  • Isabela szigetén kirándulást a Könnyek falához, a Sierra Negra vulkánhoz és a Teknősnevelő Központba
  • hajós kirándulást a Tintoreras-szigetre
  • Santa Cruz szigetén kirándulást a lávabarlanghoz, a Darwin Központba és a Tortuga-öbölbe
  • 7 reggelit
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a tengerentúli repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a Baltra repülőterén fizetendő illetéket
  • a Galápagos Nemzeti Park belépőt
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a repülőtéri transzfereket Ecuadorban érkezéskor és induláskor
  • a fakultatív programok árát
  • a poggyász-és balesetbiztosítást
  • a borravalót: 50 USD/ fő
 • Fakultatív programok – Galápagos
  • nemzeti park belépő: 100 USD
  • repülőtéri illeték: 20 USD
  • egész napos hajókirándulás a Santa Fé, az Észak-Seymour vagy a Bartolomé szigetekre ebéddel: 300 USD
  • fél napos kajaktúra ebéddel: 100 USD
  • egész napos búvárszafarik: 140 USD-tól
  • kerékpár bérlés: 15 USD/ nap
  • snorkel felszerelés bérlés: 10 USD/ nap
  • Quito – városnézés: 20 USD/fő
  • Quito –  Mitad Del Mundo kirándulás: 20 USD/ fő
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Bogota -Quito és a Quito – Bogota – Frankfurt – Budapest csoportos repülőjegy és illeték ára:  420 000 Ft-tól
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegyek ára: 500 USD -tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Ecuadorba
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 1 000 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (400 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (600 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 600 USD
  • érkezéskor, készpénzben fizetendő
  •  AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 1 600 USD
 • ÚTLEMONDÁSI ÉS ÁTJELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  10-65 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • a Galápagos-szigeteken a nemeztei park által képzett túravezetők kísérik a programok során a csoportot
  • az utazás teljes ideje alatt egy magyar túravezető áll az utazók rendelkezésre
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az amerikai dollár (USD)
  • felhívjuk figyelmed, hogy Ecuadorban kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 100 USD + a fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 5 éjszakát 3 csillagos hotelekben töltünk a Santa Cruz és Isabella szigeken, 2 ágyas szobákban
  • 2 éjzsakát egy 3 csillagos hotelben töltünk Quito-ban
  • az utazás ára 7 reggelit tartalmaz
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt buszokkal és hajóval és menetrend szerinti repülőjárattal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelések összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás: -6 óra
  • kommunikáció: Ecuadorban a spanyol a hivatalos nyelv, az emberek többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • JELENTKEZÉS AZ UTAZÁSRA
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • LOCAL PAYMENT
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat és egyéb költségeket
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha szívesen olvasgatnál a Galápagos-szigetek természeti csodáiról, látogass el blogunkra:

 • Bankszámlaszámok
  • Számlavezető bank: MKB Bank
  • Bank címe: 1132 Budapest, Nyugati tér 5.
  • HUF Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám: HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
  • SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design