Galápagos-szigetek kalandtúra – Ecuador utazás

Indulás: 2022/10/07
Utazás hossza: 9 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 10-12 fő
Ár:
2000
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Egy hét a természetbúvárok földi paradicsomában! A különleges vulkanikus formációk valamint növény-és állatvilág felfedezésére indulunk a Galápagos-szigeteken. Utazásunk a világon egyedülálló természeti látnivalók és aktív programok színes kavalkádja Darwin nyomdokain járva.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Ecuador: Quito

  Az időeltolódásnak köszönhetően az indulásunk napján megérkezünk Európából Ecuador fővárosába. Quito 2850 méterrel a tengerszint felett, a Pichincha vulkán lábánál fekszik, mindössze 35 km-re az Egyenlítőtől. Esténket pihenéssel töltjük egy kényelmes hotelben, hiszen hosszú utat tettünk meg Dél-Amerikáig. (szállás: hotel)

 • 2. nap GALÁPAGOS: BALTRA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET – PUERTO AROYA – DARWIN TUDOMÁNYOS KÖZPONT

  Rövid repülőút után érkezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra fekvő Galápagos- szigetekre. A Baltra-szigetén lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itacaba- csatornán a Santa Cruz-sziget északi partjára, ahonnan egy bérelt busszal indulunk tovább a sziget déli csücskébe.
  A sziget turista központjában, Puerto Ayora kisvárosában szállásunk meg. Délután a vörös tarisznyarákokkal, pelikánokkal és fecskefarkú sirályokkal tarkított parti sétányon indulhatunk a Darwin Tudományos Központba. Az UNESCO 1959-ben hozta létre a nemzetközi alapítványt a galápagosi élővilág védelmére, melyet az evolúció tanának zseniális megfogalmazójáról, Charles Darwinról neveztek el. A kutatóállomáson napjainkban 200 zoológus és önkéntes dolgozik a szigetek törékeny ökoszisztémájának megőrzésén. A látogatóközpontban a szigetek vulkánjainak lábánál élő különböző elefántteknősöket és a kizárólag a Galápagos-on őshonos varacskos fejű gyíkokat is láthatunk. (szállás: szálloda)

 • 3. nap SANTA CRUZ-SZIGET – ISABELA-SZIGET: PUERTO VILLAMIL – Teknős-nevelő központ

  Séta: 5 km

  Korán indulunk Puerto Aroya kikötőjébe. Közel három órás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe, ahol a parton kéklábú szulák és galápagosi prémfókák köszöntenek minket. A trópusi sziget központi faluját a homokos tengerpart, a pálmafákkal szegélyezett utcák, a kis vendégházak és helyi éttermek teszik igazán hangulatossá. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetet 6 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki, ezek közül a szigetek legmagasabb vulkánja, a Wolf (1707 m) és az Ecuador (790m) pont az Egyenlítő vonalán helyezkednek el.
  Délután Isabela teknős-nevelő központjába látogatunk el, ahol megismerkedhetünk az elefántlábúak történetével. Innen jól karbantartott tanösvényeken járjuk körbe a lávahólyagokat, a gazdag madárvilágnak otthont adó sós tavakat és tengerparti öblöket. Figyelem, nézzünk a lábunk elé mert a terület a teknősök és a szárazföldi gyíkok otthona! A óceán partján, a sziklákon sütkérező tengeri leguánok százai között sétálunk vissza a faluba. A naplementét kedvünk szerint a tengerparti kilátóból vagy a hangulatos bárok egyikének teraszáról nézhetjük meg. (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 4. nap ISABELA-SZIGET – TINTORERAS-SZIGET – KÖNNYEK FALA – SIERRA NEGRA VULKÁN

  Túra: 6 km, szint fel/le: 50 m

  Reggel motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a közeli Tintoreras-szigetre. Körbesétálunk a tenger vizéből teknőspáncélként kiemelkedő szigeten, az átforrósodott bazalt sziklákon napozó tengeri leguánok tömegei között. Sétánk során közelről lencsevégre kaphatjuk a szűk tengeri csatornában pihenő szirti cápákat és az öbölben szundikáló fókákat. Mielőtt visszatérünk a kikötőbe, a part menti korallzátonyok között sznorkelezhetük, ahol kis szerencsével teknősökkel és fókákkal is együtt úszhatunk.
  Szieszta-időben a Könnyek falához kerékpározhatunk el, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Útközben felkapaszkodunk az Isabela legmagasabb pontján álló kilátópontba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a lakatlan belső vidékre és a szigetet létrehozó vulkánokra.
  Ezután a Galápagos-szigetek egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz kirándulunk.
  A látogatóközpontból felgyalogolunk az 1 240 méter magas vulkán kalderájának peremére és a közel 10 km átmérőjű kráter szélén sétálunk tovább. Ha a felhők kinyílnak az állandó ködbe burkolózó galápagosi magasföldön, Földünk második legnagyobb aktív vulkáni kráterének látványában gyönyörködhetünk. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap ISABELA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET – ÓRIÁSTEKNŐS REZERVÁTUM – LÁVABARLANG – TORTUGA ÖBÖL

  Séta: 3-5 km

  A kora reggeli órákban visszahajózunk Santa Cruz szigetére. Délelőtt ellátogatunk egy 12 hektáros farmra, ahol galapagosi óriásteknősök élnek együtt teljes békességben a föld gazdáival. Sétálgathatunk közöttük, egészen közelről – a három lépés távololságot betartva –figyelhetjük meg a matuzsálemek életét. Végigsétálvatunk egy lávabarlang belsejében is, majd megkóstolhatjuk a galápágosi kávét és a pici étterem isteni ételeleit is. 
  Délután a Tortuga-öböl nyugalmát élvezhetjük. Egy kaktuszok és akáciák között futó 2.5 km hosszú tanösvényen sétálhatunk el a Föld 10 legszebb tengerparja között számon tartott öbölbe, és egészen naplementéig maradhatunk, úszhatunk és napfürdőzhetünk. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap SANTA CRUZ-SZIGET – BARTOLOMÉ-SZIGET HAJÓKIRÁNDULÁS

  Hajókirándulásra indulhatunk a képeslapokról jól ismert Bartolomé-szigetre. Ez a szigetcsoport egyik legcsodálatosabb vulkáni képződményekkel tarkított területe, amelyek a fekete, a sárga, a zöld és a vörös különböző árnyalataiban pompáznak. A 115 méter magas kilátópontjáról a Galápágos-szigetek legkülönlegesebb panorámájában gyönyörködhetünk. Elhajózunk a Daphne iker-szigetek mellett is, amelyre lépni csak engedéllyel lehet, ebéd után pedig a Sullivan-öbölben sznorkelezhetünk és strandolhatunk a Santiago-szigetnél. Késő délután térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. Aki nem szeretne részt venni a hajókiránduláson, az sem fog unatkozni, élvezheti a természetbúvárkodást és a pihenést a világ egyik legkülönlegesebb táján. (ellátás: reggeli, ebéd és üdítők a hajókiránduláson)

 • 7. nap SANTA CRUZ-SZIGET – ÉSZAK-SEYMOUR, SANTA FÉ-SZIGETEK – TENGERI KAJAKOZÁS AZ ITACABA-CSATORNÁN – AKADÉMIA-ÖBÖL

  Újabb fél napos hajókirándulásra ingulhatunk Észak-Seymour vagy Santa Fé-szigetekre. Észak-Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánákról, vagy más néven varacskos fejű leguánokról ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt.
  Az aktívabb kalandok és az óceán élővilágának szerelmesei egy könnyű tengeri kajak túrára indulhat az Itacaba-csatornán. Az evezés során közelről figyelhetjük meg a sziklákon fészkelő madarakat és a színes halak, fókák és cápák között sznorkelezhetünk. Aki inkább Puerto Ayorában marad, az csatlakozhat a közeli öbölben a helyi szörfösökhöz és leguánokhoz. Vagy vizitaxival indulhat az Akadémia-öbölbe, hogy megnézze a sólepárló tavakat és csobbanjon egyet a Las Grietas csatornában. (ellátás: reggeli)

 • 8. nap SANTA CZUZ-SZIGET – LOS GEMELOS IKER KALDERÁK – BALTRA – QUITO – MITAD DEL MUNDO

  Repülési menetrendünknek megfelelően indulunk a Baltra-szigetre. Útközben megállunk még a Los Gemelos iker kalderáknál, majd újra kompra szállunk a Itacaba- csatornán és visszarepülünk Ecuador fővárosába, Quito-ba. Délután ellátogatunk a Mitad del Mundo (A világ közepe) emlékműhöz, amely az Egyenlítőn fekszik. A látogatóközpontban ellátogathatunk a planetáriumba, sétálgathatunk az ország különböző népcsoportjait bemutató kiállításokon, megkóstolhatjuk a világ lefinomabb, kézműves csokoládéit és jó lehetőség nyílik itt az ajándékok beszerzésére is. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 9. nap QUITO – HAZAUTAZÁS

  Délelőtt a gyarmati kort idéző Óváros felfedezésére indulhatunk. Az UNESCO kulturális világörökség részét képező Quito történelmi központja Latin-Amerika egyik legszebben megőrzött koloniális városa. A Függetlenség terén megnézzük az Elnöki Palotát és a Katedrálist, a Szent Ferenc kolostor előtti tér hangulatos kávézóinak egyikében. Ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba is, ahol egy rendkívül gazdag kiállításon pillanthatunk be Ecuador prekolumbián történelmébe és a sámánizmus élő hagyományaiba.Vagy felvonóba szállhatunk és a Pichincha vulkán 4100 méter magasan lévő kilátópontjai között sétálva búcsúzhatunk el az Andok közeli tűzhányóitól. 
  Ezután a repülőtérre utazunk és megkezdjük Európa felé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a repülőtéri transzfereket Ecuadorban a csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • az utazást bérelt buszokkal a Galápgos-szigeteken
  • 8 éjszaka szállást 3*-os hotelekben és vendégházakban, 2 ágyas, saját fürdőszobás szobákban
  • 8 reggelit
  • a reptéri buszok, a kikötői illetékek, a kompok és vízitaxik árát a Galápagos-szigeteken
  • az utazást a Galápagos-szigeteken egy bérelt kisbusszal
  • az utazást egy 20 fős hajóval az Isabela és a Santa Cruz szigetek között
  • a kirándulásokat a Teknősnevelő Központba, a Könnyek Fala tanösvényeken és a Sierra Negra vulkánhoz az Isabela-szigeten
  • a motorcsónakos kirándulást a Tintoreras-szigetre az Isabela-szigetről
  • a kirándulást az óriásteknős rezervátumba és a lávabarlanghoz, valamint a Darwin Központba és a Tortuga-öbölbe Santa Cruz szigetén
  • a városnézést és a Mitad Del Mundo kirándulást Quito-ban
  • a helyi túravezetők vezetők és sofőrök munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
  • az utazásszervezés díját
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegy és illeték árát
  • a repülőjegy és illeték árát a Galápagos-szigetekre
  • a Galápagos-szigetek Tranzit Kártya árát
  • Galápagos-szigetek Nmezeti Park belépőt
  • a fakultatív programok árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket és italfogyasztást
  • az utasbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat a helyi vezetőknek: kb. 50 USD/ résztvevő
  • egyágyas felár: 400 USD
 • Fakultatív programok
  • Galápagos Nemzeti Park belépő: 100 USD
  • Galápagos-szigetek Tranzit Kártya: 20 USD
  • Galápagos – egész napos hajókirándulás a Bartolomé szigetre és a Sullivan-öbölbe reggelivel és ebéddel: 300 – 350 USD
  • Galápagos – fél napos hajókirándulás a Bartolomé szigetekre Észak Seymour vagy a Santa Fé szigetekre: 180 – 200 USD
  • Galápagos – tengeri kajakozás az Itacaba-csatornán: 80 – 100 USD
  • Galápagos – egész napos búvárszafarik: 140 USD-tól
  • Galápagos – kerékpár bérlés: 15 USD/ 4 óra
  • Quto – Néprajzi Múzeum belépő: 10 USD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Quito – Budapest repülőjegy és illeték ára:  420 000 Ft-tól
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegyek ára: 550 USD-tól
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Ecuadorba
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • a beutazás további feltétele az érvényes utasbiztosítás megléte, a hivatalos hotel- és program foglalások, valamint az úgynevezett tranzit engedély megléte, melyeket természetesen irodánk szerez be utazóink számára
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz útlemondási, baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 000 USD
  • Előleg: a jelentkezés után 14 napon belül fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (800 USD),
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 65 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60%-a (1 200 USD).
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget. A 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50 %-a
  • 35-16. napok között a Részvételi díj 75 %-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100 %-a.

  Az utazás indulás irodánk részéről garantált, amennyiben a világjárvány miatt a kormányok utazási korlátozásokat vezetnek be, az utazás árát 100%-ban visszatérítjük.

 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  5-65 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése egy engedéllyel rendelkező helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt képzett, a Galápagos Nemzeti Park hivatalos engedélyével rendelkező, angolul beszélő helyi túravezetők és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az USD
  • kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes USD bankjegyeket fogadnak el fizetéskor
  • ajánlott költőpénz: 150 USD + a fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 8 éjszakát hangulatos, 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban töltünk a Galápagos-szigeteken és Quito-ban, 2 ágyas szobákban
  • az utazás ára 8 reggelit tartalmaz
  • ételallergiád és speciális diétád jelezd felénk jelentkezéskor, lehetőség van egyéni (glutén-, laktózmentes, vegetariánus vagy vegán) reggelit igényelni
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt buszokkal, turista hajóval és komppal, valamint menetrend szerinti repülőjárattal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a szükséges túrafelszerelések listáját és a felkészüléshez szükséges további információkat jelentkezés után küldjük el
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás – Ecuador: -6 óra
  • időeltolódás – Galápagos-szigetek: -5 óra
  • kommunikáció: Ecuadorban a spanyol a hivatalos nyelv, az emberek többsége nem beszél angolul
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha szívesen olvasgatnál a Galápagos-szigetek természeti csodáiról, látogass el blogunkra:

 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design