Galápagos-szigetek kalandtúra – Ecuadori utazás

Indulás: 2021/10/27
Utazás hossza: 9 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 10-12 fő
Ár:
2000
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Egy hét a természetbúvárok földi paradicsomában! A különleges vulkanikus formációk valamint növény-és állatvilág felfedezésére indulunk a Galápagos-szigeteken. Utazásunk a világon egyedülálló természeti látnivalók és aktív programok színes kavalkádja Darwin nyomdokain járva.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Ecuador: Quito

  A -6 órás időeltolódás miatt indulásunk napján megérkezünk Európából az egyenlítőtől mindössze 35 km-re fekvő Ecuador fővárosába, Quito-ba. Az egyik repülőtérhez közeli színvonalas hotelben pihenjük ki az utazás fáradalmait. (szállás: hotel)

 • 2. nap GALÁPAGOS: BALTRA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET – PUERTO AROYA – DARWIN TUDOMÁNYOS KÖZPONT

  Rövid repülőút után érkezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra fekvő Galápagos- szigetekre. A Baltra-szigetén lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itacaba- csatornán a Santa Cruz-sziget északi partjára, ahonnan egy bérelt busszal indulunk tovább a sziget déli csücskébe.
  A sziget turista központjában, Puerto Ayora kisvárosában szállásunk meg. Délután a vörös tarisznyarákokkal, pelikánokkal és fecskefarkú sirályokkal tarkított parti sétányon indulhatunk a Darwin Tudományos Központba. Az UNESCO 1959-ben hozta létre a nemzetközi alapítványt a galápagosi élővilág védelmére, melyet az evolúció tanának zseniális megfogalmazójáról, Charles Darwinról neveztek el. A kutatóállomáson napjainkban 200 zoológus és önkéntes dolgozik a szigetek törékeny ökoszisztémájának megőrzésén. A látogatóközpontban a szigetek vulkánjainak lábánál élő különböző elefántteknősöket és a kizárólag a Galápagos-on őshonos varacskos fejű gyíkokat is láthatunk. (szállás: szálloda)

 • 3. nap SANTA CRUZ-SZIGET – ISABELA-SZIGET: PUERTO VILLAMIL – Teknős-nevelő központ

  Korán indulunk Puerto Aroya kikötőjébe. Közel három órás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe, ahol a parton kéklábú szulák és galápagosi prémfókák köszöntenek minket. A trópusi sziget központi faluját a homokos tengerpart, a pálmafákkal szegélyezett utcák, a kis vendégházak és helyi éttermek teszik igazán hangulatossá. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetet 6 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki, ezek közül a szigetek legmagasabb vulkánja, a Wolf (1707 m) és az Ecuador (790m) pont az Egyenlítő vonalán helyezkednek el.
  Délután Isabela teknős-nevelő központjába látogatunk el, ahol megismerkedhetünk az elefántlábúak történetével. Innen jól karbantartott tanösvényeken járjuk körbe a lávahólyagokat, a gazdag madárvilágnak otthont adó sós tavakat és tengerparti öblöket. Figyelem, nézzünk a lábunk elé mert a terület a teknősök és a szárazföldi gyíkok otthona! A óceán partján, a sziklákon sütkérező tengeri leguánok százai között sétálunk vissza a faluba. A naplementét kedvünk szerint a tengerparti kilátóból vagy a hangulatos bárok egyikének teraszáról nézhetjük meg. (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 4. nap ISABELA-SZIGET – TINTORERAS-SZIGET – KÖNNYEK FALA – SIERRA NEGRA VULKÁN

  Reggel motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a közeli Tintoreras-szigetre. Körbesétálunk a tenger vizéből teknőspáncélként kiemelkedő szigeten, az átforrósodott bazalt sziklákon napozó tengeri leguánok tömegei között. Sétánk során közelről lencsevégre kaphatjuk a szűk tengeri csatornában pihenő szirti cápákat és az öbölben szundikáló fókákat. Mielőtt visszatérünk a kikötőbe, a part menti korallzátonyok között sznorkelezhetük, ahol kis szerencsével teknősökkel és fókákkal is együtt úszhatunk.
  Szieszta-időben a Könnyek falához kerékpározhatunk el, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Útközben felkapaszkodunk az Isabela legmagasabb pontján álló kilátópontba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a lakatlan belső vidékre és a szigetet létrehozó vulkánokra.
  Ezután a Galápagos-szigetek egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz kirándulunk.
  A látogatóközpontból felgyalogolunk az 1 240 méter magas vulkán kalderájának peremére és a közel 10 km átmérőjű kráter szélén sétálunk tovább. Ha a felhők kinyílnak az állandó ködbe burkolózó galápagosi magasföldön, Földünk második legnagyobb aktív vulkáni kráterének látványában gyönyörködhetünk. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap ISABELA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET: TORTUGA ÖBÖL – LÁVABARLANG

  A kora reggeli órákban vissza hajózunk Santa Cruz szigetére. Délelőtt ellátogathatunk egy farmra, ahol egy megkövesedett bazaltfolyam belsejében, az óriási kertben pedig szabadon élő elefántteknősök között sétálhatunk.
  A nap további részében a Tortuga-öböl nyugalmát élvezhetjük. Sétálni indulhatunk a Föld 10 legszebb tengerparja között számon tartott öblében és az oda vezető kaktuszok és akáciák között futó 2.5 km hosszú tanösvényen. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap SANTA CRUZ-SZIGET – BARTOLOMÉ-SZIGET HAJÓKIRÁNDULÁS

  Hajókirándulásra indulhatunk a képeslapokról jól ismert  Bartolomé-szigetre. Bartolomé a Santiago-sziget keleti partjainál fekszik, Bartholomew James Sullivanról, Charles Darwin természettudós barátjáról kapta a nevét. A sziget 115 méter magas kilátópontjáról elénk táruló hihetlen panorámának köszönhetően ez az egyik legkülönlegesebb élményt kínáló kirándulás a szigetcsoporton. Ez a sziget a Galápagos egyik legcsodálatosabb vulkáni képződményekkel tarkított tája, amely fekete, valamint a sárga, a zöld és a vörös különböző árnyalataiban pompázik. Elhajózunk a Daphne iker-szigetek mellett is, amelyre lépni csak engedéllyel lehet, ebéd után pedig a Sullivan-öbölben sznorkelezhetünk és strandolhatunk. Késő délután térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. Aki nem szeretne részt venni a hajókiránduláson, az sem fog unatkozni, élvezheti a termszebúvárkodást és a pihenést a világ egyik legkülönlegesebb táján. (ellátás: reggeli, ebéd és üdítők a hajókiránduláson)

 • 7. nap SANTA CRUZ-SZIGET – Óriásteknős Rezervátum – Lávabarlang – Észak-Seymour, Santa Fé-szigetek – Tengeri kajakozás az Itacaba-csatornán

  Újabb fél napos hajókirándulásra ingulhatunk Észak-Seymour vagy Santa Fé-szigetekre. Észak-Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánákról, vagy más néven varacskos fejű leguánokról ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt.
  Az aktívabb kalandok és az óceán élővilágána szerelmesei egy könnyű tengeri kajak túrára indulhat az Itacaba-csatornán. Az evezés során közelről figyelhetjük meg a sziklákon fészkelő madarakat és a színes halak, fókák és cápák között sznorkelezhetünk.
  Közösen látogatunk el egy 12 hektáros farmra, ahol galapagosi óriásteknősök élnek együtt teljes békességben a föld gazdáival. Sétálgathatunk közöttük, egészen közelről – a három lépés távololságot betartva –figyelhetjük meg a matuzsálemek életét. Végigsétálvatunk egy lávabarlang belsejében is, majd megkóstolhatjuk a galápágosi kávét és a pici étterem isteni ételeleit is. (ellátás: reggeli)

 • 8. nap SANTA CZUZ-SZIGET – Los Gemelos iker kalderák – BALTRA – QUITO – MITAD DEL MUNDO

  Repülési menetrendünknek megfelelően indulunk a Baltra-szigetre. Útközben megállunk még a Los Gemelos iker kalderáknál, majd újra kompra szállunk a Itacaba- csatornán és visszarepülünk Ecuador fővárosába, Quito-ba. Délután ellátogatatunk a Mitad del Mundo (A világ közepe) emlékműhöz, amely az Egyenlítőn fekszik, 35 km-re északra Quito-tól. A planetáriumban megnézhetünk egy ismeretterjesző filmet az Egyenlítőről, sétálgathatunk az ország különböző népcsoportjait bemutató kiállításokon és ellátogathatunk a csokoládé múzeumba is. A látogatóközpontban az ajándékvásárlásra is jó lehetőség nyílik. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 9. nap QUITO – HAZAUTAZÁS

  Repülési menetrendünk lehetővé teszi, a gyarmati kort idéző Óvárosfelfedezésére indulhatunk. Az UNESCO kulturális világörökség részét képezőQuito történelmi központja Latin-Amerika egyik legszebben megőrzött koloniális városa. A Függetlenség terén megnézzük az Elnöki Palotát és a Katedrálist, a Szent Ferenc kolostor előtti tér hangulatos kávézóinak egyikében. Ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba is, ahol egy rendkívül gazdag kiállításon pillanthatunk be Ecuador prekolumbián történelmébe és a sámánizmus élő hagyományaiba. Ezután a repülőtérre utazunk és megkezdjük Európa felé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • FOGLALHATÓ, 5 SZABAD HELY VAN AZ UTAZÁSON

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 2 éjszaka szállást 4*-os  hotelekben, kétágyas szobákban Quito-ban
  • 6 éjszaka szállást 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban a Galápagos-szigeteken
  •  7 reggelit
  • a privát reptéri transzferek árát Qutioban
  • a reptéri buszok, a kikötői illetékek, a kompok és vízi taxik árát a Galápagos-szigeteken
  • az utazást a Galápagos-szigeteken egy bérelt kisbusszal
  • az utazást egy 20 fős tuirsta hajóval az Isabela és a Santa Cruz szigetek között
  • a kirándulásokat a Teknősnevelő Központba, a Könnyek falához és  Sierra Negra vulkánhoz az Isabela-szigeten
  • a hajós kirándulást a Tintoreras-szigetre az Isabela-szigeten
  • a kirándulást az óriásteknős rezervátumba és a lávabarlanghoz, valamint a a Tortuga-öbölbe Santa Cruz szigetén
  • a Mitad Del Mundo kirándulást Quito-ban
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a Budapest – Quito – Budapest repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a repülőtéri transzferek árát
  • a Galápagos Nemzeti Park belépőt: 100 USD
  • a Galápagos-szigetek Tranzit Kártya árát: 20 USD
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a fakultatív programok árát
  • a poggyász-és baleset biztosítást
 • Fakultatív programok
  • Galápagos – egész napos hajókirándulás a Bartolomé szigetre és a Sullivan-öbölbe reggelivel és ebéddel: 300 – 350 USD
  • Galápagos – fél napos hajókirándulás a Bartolomé szigetekre Észak-Seymour vagy a Santa Fé szigetekre: 180 – 200 USD
  • Galápagos – tengeri kajakozás az Itacaba-csatornán: 80 – 100 USD
  • Galápagos – egész napos búvárszafarik: 140 USD-tól
  • Galápagos – kerékpár bérlés: 15 USD/ nap
  • Quito – városnézés és Néprejzi Múzeum belépő: 30 USD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Quito – Budapest repülőjegy és illeték ára:  420 000 Ft-tól
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegyek ára: 560 USD-tól
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Ecuadorba
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • a beutazás további feltétele az érvényes utasbiztosítás megléte, a hivatalos hotel- és program foglalások, valamint az úgynevezett tranzit engedély megléte, melyeket természetesen irodánk szerez be utazóink számára
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz útlemondási, baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 000 USD
  • Egyágyas felár: 500 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (800 USD),
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60%-a (1 200 USD).
 • COVID-19 – FOGLALÁSI FELTÉTELEK

  Mint mindig, a koronavírus okozta világjárvány idején is elkötelezettek vagyunk utazóink biztonságáért, igyekszünk a lehető legmagsabb színvonalú szolgáltatást nyújtani és segíteni abban, hogy nyugodtan és biztonsággal tervezhess.

  Ezért a bizonytalan utazási lehetőségekre való tekintettel a 2021-ben tervezett kalandtúráinkat előleg befizetése nélkül foglalhatod le.

  Az előleg befizetése akkor lesz aktuális, amikor – a jelenlegi körülményeket figyelembe véve – „garantálni“ tudjuk az utazás indulását. Addig nincs más dolgod, csak kitölteni az online jelenkezési lapot, mi pedig egy válasz emailben elküldjük számodra az adott útra vonatkozó praktikus információkat tartalmazó részletes tájékoztatót és biztosítjuk a „helyed“ a túrán.

  Kérünk, hogy dönts Te is felelősen a foglaláskor mert kiscsoportos kalandtúráink indulását 1 útlemondás is befolyásolhatja. A garantált indulású utazáinkra a továbbiakban az  ÁSZF-ben meghatározott lemondási feltételek vonatkoznak.

 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget. A 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50 %-a
  • 35-16. napok között a Részvételi díj 75 %-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100 %-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  5-65 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése egy engedéllyel rendelkező helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt képzett, a Galápagos Nemzeti Park hivatalos engedélyével rendelkező, angolul beszélő helyi túravezetők és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az USD
  • kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes USD bankjegyeket fogadnak el fizetéskor
  • ajánlott költőpénz: 100 USD + a fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 6 éjszakát hangulatos, 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban töltünk a Galápagos-szigeteken
  • 2 éjszakát 4*-os hotelekben töltünk Quito-ban, kétágyas szobákban
  • az utazás ára 8 bőséges reggelit tartalmaz a részletes programleírás szerint
  • ételallergiád és speciális diétád jelezd felénk jelentkezéskor, lehetőség van egyéni (glutén-, laktózmentes, vegetariánus vagy vegán) reggelit igényelni
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt buszokkal, turista hajóval és komppal, avlamint menetrend szerinti repülőjárattal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a szükséges túrafelszerelések listáját és a felkészüléshez szükséges további információkat jelentkezés után küldjük el
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás – Ecuador: -6 óra
  • időeltolódás – Galápagos-szigetek: -5 óra
  • kommunikáció: Ecuadorban a spanyol a hivatalos nyelv, az emberek többsége nem beszél angolul
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha szívesen olvasgatnál a Galápagos-szigetek természeti csodáiról, látogass el blogunkra:

 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design