Galápagos-szigetek kalandtúra – Ecuadori utazás

Indulás: 2019/06/27
Utazás hossza: 8 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 12-16 fő
Ár:
1600
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

A Galápagos-szigetek a természetbúvárok paradicsoma. A vulkanikus tevékenység különleges természeti formákat hozott létre a Csendes-óceán közepén, a növény- és állatvilág a terület elszigeteltsége miatt egyedülálló a világon. A nemzeti park kiváló munkájának köszönhetően pedig a szigeteken napjainkban is paradicsomiak az állapotok.

1 hetes utazásunk során öt sziget – Baltra, Santa Cruz, Isabela, Santa Fé és a Tintoreras-szigetek – természeti kincseit járhatjuk végig.

Gyalogosan fedezhetjük fel a szigetek belső vidékét, tengeri kajak túrára indulhatunk és hajókirándulások során fedezzük fel az óceán világát. Ha szerencsénk van, galápagosi pingvinekkel és teknősökkel úszhatunk, a gyakorlott búvárok pedig egész napos búvár szafarira indulhatnak a szigetek közötti izgalmas áramlatokban.

A gyerekeket se hagyd otthon! Galápagos-szigeteki utazásunkat úgy állítottuk össze, hogy szabadon lehet az aktív programok között válogatni, pihentetőbb családi programot lehet belőle a helyszínen is varázsolni.

Az utazás ideje alatt egy képzett helyi idegenvezető nyújt számunkra információkat, tapasztalt magyar túravezetőnk tolmácsolásában. Kis csoportos utazásunk során szállásaink kényelmes hotelekben és apartmanokban lesznek, déli sziesztáink és esti pihenőink alkalmával kényelmesen ebédelhetünk és vacsorázhatunk a helyi éttermekben.

Ne hagyd ki, kösd össze egyenlítői kalandtúrád 11 napos perui körutazásunkkal a cusco-i Napfesztivál idején! Nézd meg a Machu Picchut, a Titicaca tavat és Amazóniát is.

Neked való?

 

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

 

 

Részletes program

 • 1. nap Ecuador: Quito

  Az esti órákban érkezünk meg Európából Ecuador fővárosába, Quito-ba, ahonnan másnap reggel folytatjuk utazásunkat a Galápagos-szigetekre. A repülőtér közelében lévő szállodában pihenjük ki a hosszú utazás fáradalmait. (szállás: szálloda)

 • 2. nap Galápagos: BALTRA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET – DARWIN TUDOMÁNYOS KÖZPONT

  Rövid repülőút során ékezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra lévő Galápagos-szigetekre. A Baltra-szigetén lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itabaca-csatornán a Santa Cruz-sziget északi partjára, majd egy bérelt busszal indulunk tovább a sziget déli csücskébe. Útközben megkezdjük ismerkedésünket a szigetcsoport különleges geológiájával és élővilágával: sétára indulunk a galápagosi magasföldön, körbejárjuk a Los Gemelos iker kalderákat. A mindig párába burkolózó, burjánzó köderdőben Darwin híres pintyeinek néhány képviselőjével is találkozhatunk.
  A sziget turista központjába, Puerto Ayora kisvárosába érve a mangrove erdővel, vörös tarisznyarákokkal, pelikánokkal és fecskefarkú sirályokkal tarkított parti sétányon indulunk a Darwin Tudományos Központba. Az UNESCO 1959-ben hozta létre a nemzetközi alapítványt a galápagosi élővilág védelmére, melyet az evolúció tanának zseniális megfogalmazójáról, Charles Darwinról neveztek el. A kutatóállomáson napjainkban 200 zoológus és önkéntes dolgozik a szigetek törékeny ökoszisztémájának megőrzésén. A látogatóközpontban a szigetek vulkánjainak lábánál élő különböző elefántteknősöket és a kizárólag a Galápagos-on őshonos varacskos fejű gyíkokat is láthatunk. Este felfedezhetjük Puerto Aroya belvárosát. (szállás: szálloda)

 • 3. nap SANTA CRUZ – ISABELA-SZIGET: PUERTO VILLAMIL – KÖNNYEK FALA

  Korán indulunk Puerto Aroya kikötőjébe. Közel három órás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe, ahol a parton kéklábú szulák és galápagosi prémfókák köszöntenek minket. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetet 6 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki, ezek közül a szigetek legmagasabb vulkánja, a Wolf (1707 m) és az Ecuador (790m) pont az Egyenlítő vonalán helyezkednek el.
  A trópusi sziget központi faluját a homokos tengerpart, a pálmafákkal szegélyezett utcák, az autentikus vendégházak és helyi éttermek teszik igazán hangulatossá.
  Délután a Könnyek falához gyalogtúrázhatunk vagy kerékpározhatunk, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Útközben felkapaszkodunk az Isabela legmagasabb pontján álló kilátópontba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a lakatlan belső vidékre és a szigetet létrehozó vulkánokra. Füves lávamezőkön, ligetes kaktusz és a mangrove erdőkön keresztül érkezünk meg az óceán partjára. Figyelem, nézzünk a lábunk elé mert a terület a teknősök és a szárazföldi gyíkok otthona! Sétánk során szépen karbantartott tanösvényeken járjuk körbe a lávahólyagokat, a gazdag madárvilágnak otthont adó sós tavakat és tengerparti öblöket. A óceán partján, a sziklákon sütkérező tengeri leguánok százai között sétálunk vissza a faluba. A naplementét kedvünk szerint a tengerparti kilátóból vagy a hangulatos bárok egyikének teraszáról nézhetjük meg. (Túra táv: 10 km, szint: le 100 m) (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 4. nap ISABELA-SZIGET – TINTORERAS-SZIGET – SIERRA NEGRA VULKÁN

  Reggel motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a közeli Tintoreras-szigetre. Körbesétálunk a tenger vizéből teknőspáncélként kiemelkedő szigeten, az átforrósodott bazalt sziklákon napozó tengeri leguánok tömegei között. Sétánk során közelről lencsevégre kaphatjuk a szűk tengeri csatornában pihenő szirti cápákat és az öbölben szundikáló fókákat. Mielőtt visszatérünk a kikötőbe, a part menti korallzátonyok között merülünk egyet, ahol kis szerencsével óriásteknősökkel és fókákkal is együtt úszhatunk.
  Délután Isabela teknős-nevelő központjába látogatunk el, ahol megismerkedhetünk az elefántlábúak történetével.
  Ezután a Galápagosz-szigetek egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz kirándulhatunk. A látogatóközpontból felgyalogolunk az 1 240 méter magas vulkán kalderájának peremére és a közel 10 km átmérőjű kráter szélén sétálunk tovább. Ha a felhők kinyílnak az állandó ködbe burkolózó galápagosi magasföldön, Földünk második legnagyobb kráterének látványában gyönyörködhetünk. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap ISABELA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET: TORTUGA ÖBÖL – KAJAKOZÁS AZ ITACABA- CSATORNÁN – LÁVABARLANG

  A kora reggeli órákban vissza hajózunk Santa Cruz szigetére. A nap további részében a Tortuga-öböl nyugalmát élvezhetjük és sétálni indulhatunk a kaktuszok és akáciák között futó 2.5 km hosszú tanösvényen.
  Aki ennél aktívabb kalandra vágyik, az délután egy könnyű tengeri kajak túrára indulhat az Itabaca-csatornán.  Az evezést gyakran megszakítjuk egy kis sznorkelezéssel és az élővilág, a tengeri madarak, fókák és cápák megfigyelesével. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap SANTA CRUZ-SZIGET – SANTA FÉ vagy ÉSZAK-SEYMOUR-SZIGET

  Az áramlatoktól függően egész napos hajókirándulásra indulhatunk az Észak-Seymour vagy a Santa Fe-szigetre. Észak-Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánáiról, vagy más néven varacskos fejű leguánjairól ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, vörös csőrű trópusi madarak, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt, nem is beszélve a szárazföldi iguánákról! Az egész napos hajókirándulás során a sznorkelezésre, fürdőzésre lesz lehetőségünk.
  Délután térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. (ellátás: reggeli, ebéd a hajókiránduláson)

 • 7. nap SANTA CZUZ-SZIGET – LÁVABARLANG – BALTRA – QUITO

  Délelőtt ellátogathatunk a szigetek egyik legnagyobb lávabarlangjába. A Bellavista kilátópont közelében egy közel 2 km hosszú, megkövesedett bazaltfolyam belsejében sétálhatunk.
  Repülési menetrendünknek megfelelően a Baltra-szigetre utazunk és visszarepülünk Ecuador  fővárosába, Quito-ba. Ha menetrendünk megengedi, a délutánt a gyarmati kort idéző Óváros felfedezésével töltjük. Az UNESCO kulturális világörökség részét képező Quito történelmi központja Latin-Amerika egyik legszebben megőrzött koloniális városa. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 8. nap QUITO – MITAD DEL MUNDO – HAZAUTAZÁS

  Reggel a ellátogatunk a Mitad del Mundo (A világ közepe) emlékműhöz, amely 35 km-re északra fekszik Quito-tól az Egyenlítőn. A planetáriumban megnézhetünk egy ismeretterjesztő filmet az Egyenlítőről, sétálgathatunk az ország különböző népcsoportjait bemutató kiállításokon és ellátogathatunk a csokoládé múzeumba is. A látogatóközpontban az ajándékvásárlásra is jó lehetőség nyílik.
  Délután a repülőtérre utazunk és repülési menetrendünknek megfelelően megkezdjük Európa felé tartó utazásunkat.(ellátás: reggeli)

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • TELTHÁZ, VÁRÓLISTÁRA JELENTKEZHETSZ

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzferek árárt Ecuadorban csoporttal való érkezés indulás esetén
  • az utazást a Galápagos-szigeteken bérelt kisbusszal
  • az utazást bérelt hajóval az Isabela és a Santa Cruz szigetek között
  • a kikötői illetékek árát a Galápagos-szigeteken
  • 5 éjszakát hangulatos, 3*-os hotelekben és vendégházakban, kétágyas szobákban a Galápagos-szigeteken
  • 2 éjszaka szállást Quito-ban, 3*-os hotelekben
  • 6 reggelit
  • Isabela szigetén kirándulást a Könnyek falához, a Sierra Negra vulkánhoz és a teknős nevelő központba
  • a motorcsónakos kirándulást a Tintoreras-szigetre
  • Santa Cruz szigetén kirándulást a lávabarlanghoz, az Tortuga-öbölbe és a Darwin Központba
  • a városnézést Quito óvárosában
  • a fél napos kirándulást és a belépőt a Mitad Del Mundo-hoz
  • a helyi túravezetők díját, a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a Budapest – Guayaquil/Quito – Budapest nemzetközi repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a Galápagos Nemzeti Park belépő árát: 100 USD
  • a Baltra repülőterén fizetendő illetéket
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a fakultatív programok árát
  • a poggyász-és balesetbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
 • Fakultatív programok
  • Galápagos Nemzeti Park belépő: 100 USD
  • egész napos hajókirándulás a Santa Fé vagy az Észak-Seymour szigetekre ebéddel: 250 USD-tól
  • fél napos tengeri kajak túra ebéddel az Itabacaa-csatornán: 100 USD
  • egész napos búvárszafarik: 140 USD-tól
  • kerékpár bérlés: 15 USD/ 4 óra
  • sznorkel felszerelés bérlés: 10 USD/ nap
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Quito – Budapest repülőjegy és illeték ára  390 000 Ft-tól
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegyek: 500 USD -tól
  • Baltra, repülőtéri illeték: 2 x 10 USD
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Ecuadorba
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 1 600 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (640 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% –a (960 USD)
 • ÚTLEMONDÁSI ÉS ÁTJELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  12-65 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt helyi vezetők és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az USD (1 USD= kb. 280 Ft)
  • az USD kivitelét javasoljuk, fizetésnél kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 100 USD + a fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 2 éjszakát a repülőtér közelében lévő, színvonalas hotelben töltünk Quito-ban
  • 4 éjszakát hangulatos, 3 csillagos hotelekben töltünk, 2 ágyas szobákban a Galápagos-szigeteken
  • az utazás ára 6 reggelit tartalmaz
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt buszokkal és hajóval és menetrend szerinti repülőjárattal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • az utazás során hasznos ruházat és túrafelszerelések listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelés összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás – Ecuador: -6 óra
  • időeltolódás – Galápagos-szigetek: -5 óra
  • kommunikáció: Ecuadorban a spanyol a hivatalos nyelv, az emberek többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • LOCAL PAYMENT
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk jut és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • A JELENTKEZÉS MENETE

  Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.

  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank: MKB Bank
  • Bank címe:  WestEnd City Center, 1062 Budapest, Váci út 1-3.
  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design