Galápagos-szigetek utazás – 8 napos yacht túra

Indulás:
Utazás hossza: 10 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 2-16
Ár:
5000
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

A Galápagos-szigetek a természetbúvárok paradicsoma. A szigorúan védett természeti terület egyike a világ legérintetlenebb ökoszisztémáinak, ahol saját szemünkkel figyelhetjük meg az evolúció működését!

Fekete bazaltsziklák, színes homok, beomlott lávacsövek, természetes sziklaívek és barlangok valamint a kietlen vulkáni tájat buja oázisokká változtató pionír növények és mangrove erdők kínálnak számunkra feledhetetlen látványt.

A napsütötte sziklákon hatalmas tengeri iguánák heverésznek és csillogó vörös színben pompázó tarisznyarákok játszanak velünk bújócskát. Az enyhén sós lagúnában vízi- és gázlómadarak tanyáznak és a Galápagoson telelő vándormadarak közül is megtalálhatunk itt jó néhány fajt. A csatornákban fehér uszonyú szirtcápák ejtőznek, a pici szigeteken felbukkannak a galápagosi pingvinek is. Hogy teljes legyen a tipikus galápagosi kép, a homokos parton oroszlánfókák sütkéreznek.

A Csendes-óceán hűvös vize kiváló terep a búvárkodásra: cápák, pingvinek, gömbhalak és csikóhalak látványában gyönyörködhetünk, de felbukkanhat itt a világ legnehezebb csontos hala, híres holdhal is.

Nyolc napos hajóutunk során a szigetcsoport legeldugottabb vidékeit keressük fel, a Galápagos legtöbb természeti csodáját láthatjuk.

Rendeld meg utazásotokat a Galápagos-szigetekre egyedi időpontban. Te választasz, hogy kivel és hova, a mi dolgunk a mit és hogyan!

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ****
 • Szervíz: *****
 • Aktivitás: **

Részletes program

 • 1. nap Ecuador: Quito

  Az esti órákban érkezünk meg Európából Ecuador fővárosába, Quito-ba, ahonnan másnap reggel folytatjuk utazásunkat a Galápagos-szigetekre. Az egyenlítői ország területének több, mint felét az Andok vonulata uralja, a főváros a Pichincha vulkán lábánál fekszik, 2850 méterrel a tengerszint felett. A repülőtérről  a hotelünkbe utazunk. (szállás: hotel)

 • 2. nap Baltra-sziget – Santa Cruz-sziget

  Reggel rövid repülőút után ékezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra lévő Galápagos-szigetekre. A Baltra-szigeten lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itacabana – csatornán.  Innen egy bérelt kisbusszal indulunk tovább a Santa Cruz-sziget déli csücskébe, Puerto Ayora kisvárosába. A kikötőben ránk várakozó csónakokkal jutunk el a jachthoz.
  Nehéz kellemesebb helyet találni a Galápagos-szigetekkel és annak különleges élővilágával való első találkozásra, mint a Bachas Beach. A Santa Cruz északi partjánál húzódó partvonal a közönséges levesteknősök kedvelt tojásrakó helye, a sós lagúna pedig számos vízimadár otthona.
  Hajóra szállunk, megebédelünk, meghallgatjuk a biztonsági előírásokról szóló előadást, majd nekivágunk az első vezetett sétánknak. A vakítóan fehér homokú Bachas Beach csak úgy hemzseg a madaraktól, de a közeli Daphne Major szimmetrikus tufa-tölcsére sem utolsó látvány! Az enyhén sós lagúnában vízi- és gázlómadarak tanyáznak, például mexikói gólytöcsök, fehérarcú récék és különféle gémek, de a Galápagoson telelő vándormadarak közül is megtalálhatunk itt néhány fajt, köztük a kecses kis pólingot.
  A séta után visszatérünk a hajóra és vacsora előtt a kapitány és a legénység köszönt minket. Este felszedjük a horgonyt és irány az Isabela-szigeten fekvő Puerto Villamil!

 • 3. nap ISABELA-SZIGET – Tintoreras-sziget

  Az éjszaka során érkezünk meg Puerto Villamilhez. Az elkövetkező néhány napban a szigetcsoport legnagyobb szárazulata, az Isabela-sziget körül hajózunk majd. A sziget különlegessége, hogy olyan, mintha az evolúció minden rekordot itt akarna megdönteni.
  Még a büféreggeli elfogyasztása előtt (de a reggeli snack felszolgálása után) csónakba szállunk és ellátogatunk a Tintoreras-szigetecskére. Durva vulkáni kőzeten sétálunk el (könnyű/közepesen nehéz séta) a sziget tengeri csatornájához. A csatorna egy egykori lávafolyam maradványaként létrejött lávacső, amit a hullámok ereje rongált meg. Dagálykor megtelik vízzel, majd apálykor elzáródik a tengertől, így a tengeri élővilág –teknősök, foltos sasráják, arany/tehénorrú ráják – pedig a csatornában reked. A kristálytiszta vízben jól látszanak az éjszakai vadászat után pihenő, spanyolul tintorerasnak nevezett fehér úszójú szirticápák is. A szirtcápák meglehetősen gyakoriak a szigetcsoport környékén, de itt kényelmesen, a partról figyelhetjük meg őket.
  Reggeli után sort kerítünk utunk első búvárkodására.
  A hajón elköltött ebédet követően megnézzük a teknős tenyészprogramjáról ismert természetvédelmi központot, majd ellátogatunk a híres történelmi emlékhelyhez, a Wall of Tears-hez.
  Az Arnaldo Tupiza tenyészközpontban több száz Galápagosi óriásteknős él. A védtelen kicsik nem is emlékeztetnek hatalmas szüleikre, apróbbak, mint egy emberi tenyér. A programot a veszélyeztetett populációk védelmében indították. Látogatásunk során megtudhatjuk, hogy milyen fáradtságos munka megmenteni ezt a furcsa fajt a kihalástól.
  A The Wall of Tears (Könnyek fala) Galápagos történelmének egy sötét fejezetére emlékezteti az idelátogatókat. Mielőtt a szigeteket szigorúan védett természeti területté nyilvánították volna börtönkolóniaként szolgált. Az utolsó kolónia (1946-1959) Puerto Villamil közelében állt, ahol több száz száműzött elítélt építette büntetésképpen ezt a 100 méteres, bizarr és teljesen haszontalan falat lávakövekből.
  Délután marad egy kis szabadidőnk a falu felfedezésére vagy arra, hogy heverésszünk kicsit a parton. Vacsora után felszedjük a horgonyt és Isabela déli nyúlványát megkerülve elhajózunk a stiget nyugati csücskébe.
  Választható program – könnyű búvárkodás haladóknak: Isla Tortuga, Cuatro Hermanos vagy Roca Viuda.

 • 4. nap ISABELA-SZIGET – Fernandina-sziget

  Az elkövetkezendő két napon a Galápagos-szigetek legeldugottabb vidékeit keressük fel. A tápanyagban gazdag Cromwell-áramlatnak köszönhetően Isabela nyugati partvidéke mágnesként vonzza mind a tengeri élővilágot mind pedig a madarakat. Az Isabela és Fernandina között húzódó Bolivar-csatornában nem ritkák a bálnák, de a kietlen vulkáni tájat buja oázisokká változtató pionír növények, mangrove erdők is csodálatos látványt nyújtanak.
  Reggeli után kikötünk és nekivágunk Moreno Point szurokfekete lávamezőinek (2 km, közepesen nehéz terep). Az egykor élettelen lávamező ma tele vannak dagálytócsákkal és lagúnákkal. A láva kaktuszok mellett két újabb pionír faj is képviselteti magát, melyek közül az egyik, a sövénykutyatej akár 7 méter magasra is megnő.
  Ahogy csónakkal végighaladunk a csipkézett partvonal mentén láthatjuk a mangrovebokrok között tanyát vert barna gödény kolóniát és a sziklákon pihenő iguánákat is, akik türelmesen várják az apálykor visszahúzódó víz helyén ottmaradt tengeri fű-lakomájukat.
  Délben behajózunk a Bolivar-csatornába és Tagus Cove felé vesszük az irányt (kb. 3 órás út). A Bolivar-csatorna keleti partján két tufatölcsér magasodik, belsejükben két nagyon sós krátertóval, a Tagus Cove-val és a Beagle kráterrel. A tenger felé eső oldal kőtábláin vízimadarak fészkelnek, a sziklákon iguánák, csökött szárnyú kárókatonák, galápagosi pingvinek és viharfecskék pihennek. A magasban kék lábú szulák és barna gödények köröznek, zsákmányra lesve.
  A robbanásos kitörések következtében mindkét tufatölcsér külső peremének egy része beszakadt, így jött létre a jellegzetes lópatkó alak és maga a Tagus Cove krátertó is. A túra a Darwin-tó partján – főleg a meleg miatt – igen fárasztó is lehet, de a kitartóak felsétálhatnak a külső kalderagyűrűhöz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a megszilárdult lávafolyamokra és a Darwin-vulkánra (1280 m). A vegetáció csupa szárazságtűrő növényből áll: palo santo, galápagosi gyapot és sárga érdes rózsa borítja a tájat. A túra során többféle Darwin-pinttyel, légykapó-félével és galápagosi ölyvekkel is találkozhatunk.

 • 5. nap Ferdinanda-sziget – Isabela-sziget

  Kétség sem férhet hozzá, hogy az Espinoza Point a Galápagosi Nemzeti Park egyik ékköve. Reggeli után könnyű sétára indulunk (2 km) Espinoza Point lávanyelvén. Az Espinoza Point a világ azon kevés helyeinek egyike, ahol a természetes kiválasztódás bizarr eredményei igazán szembetűnőek. Az egyik legkiválóbb példa erre a kizárólag Galápagos nyugati részén élő csökött szárnyú kárókatona, amit sokan „az evolúció Szent Gráljaként” emlegetnek. Mivel a szárazföldön nem volt természetes ellensége, ez a kormoránfaj elveszítette röpképességét és kiváló búvár lett. A galápagosi pingvin mellett ez a madár a világ legritkább és leginkább veszélyben lévő madárfaja. Napjainkban körülbelül 2000 példányt számlál mindkét faj.
  A vadvilág mellett is akad itt látnivaló: a Volcán La Cumbre kúpja már-már holdbélivé változtatja a táj képét. A fekete sziklákon csak láva kaktuszok és mangrovék nőnek, a napon sárkányszerű tengeri iguánák százai heverésznek.
  Ebéd közben átkelünk a Bolivar-csatornán és elérjük a Vicente Roca Point-ot, a csikóhal formájú Isabela „száját”. Vicente Roca Point lenyűgöző sziklái és barlangjai igazán izgalmassá teszik csónaktúránkat. Hatalmas kőívek, sötét, a hullámok morajlását visszaverő barlangok és persze a Volcan Ecuador beomlott krátere teszik különlegessé az élményt. 3 fokra az Egyenlítőtől aztán ismét találkozhatunk galápagosi pingvinekkel és csökött szárnyú kárókatonákkal.
  A barlangok hűvös vize kiváló terep a búvárkodásra: cápák, pingvinek, gömbhalak és csikóhalak látványában gyönyörködhetünk, de felbukkanhat itt a világ legnehezebb csontos hala, híres holdhal is.

 • 6. nap Santiago-sziget – Rabida-sziget

  Charles Darwin Galápagoson töltött idejének nagy részében a James-öbölben tartózkodott, míg a Beagle tovább folytatta a szigetcsoport felderítését. A James-öböl igazi drágakő: Puerto Egas csipkézett partvonala, a medvefókák barlangjai és a Bucaneer’s Cove kristálytiszta vize olyan, akár egy film egzotikus díszlete.
  Reggeli után az Espumilla Beachről indulunk könnyű, 2 kilométeres sétánkra. Az Espumilla Beach fahéjszínű homokja kedvelt tojásrakó hely a teknősök körében. A kikelő védtelen kicsik közül sokan válnak a ragadozók – ölyvek, fregattmadarak, poszáták és kísértetrákok/ocypodek – áldozatává.
  Természetesen a búvárkodás sem maradhat el, a közeli Buccaneers Cove csodálatos búvárterep!
  Délben továbbindulunk a 12 kilométerre délre fekvő, medvefókáiról híres Puerto Egas felé. A tájat itt a 395 méter magas Sugarloaf Hill uralja. Az egykori sóbányáról elnevezett Puerto Egas a James-öböl legdélebbi turisták által látogatható területe. Fekete bazaltsziklák, színes homok, beomlott lávacsövek, természetes sziklaívek, barlangok és mélyedések – köztük a Darwin WC-jének nevezett verem – kínálnak feledhetetlen látványt.
  Apálykor különösen gazdag állatvilág tárul a szemünk elé. Iguánák kutatnak tengerifű után, sárga koronás bakcsók lesik a hullámokat némi jó falat – apró hal, tengeri csillag, sün, csiga, zöld alga vagy más snack – reményében. Hangos csigaforgatók, kőforgatók, lilék és pólingok pásztázzák a vizet. A szurokfekete sziklákon vörös tarisznyarákok százai hevernek.
  Ezután a csodálatos nap után továbbhajózunk és még vacsora előtt elérjük Rabidát (kb. 2 óra).

 • 7. nap Rabida-sziget – Chinese Hat-sziget

  Ma Rabida tűzvörös szikláival és homokjával ismerkedünk meg. A korán kelők életük talán legszebb napfelkeltéjében gyönyörködhetnek, de a mai napon végre találkozhatunk galápagosi pingvinekkel is!
  Reggeli után partra szállunk Rabida különleges, a benne lévő vastól tűzvörös homokú tengerpartján. Két rövid séta vár ránk (400 m + 1 km). A partvonalat hatalmas tüskéjű fügekaktuszok „védik” az illetéktelen behatolók elől. Ahogy partot érünk máris hangosan köszönt minket egy nagy csapat galápagosi oroszlánfóka. Az egyébként meglehetősen száraz szigeten van egy sekély vizű lagúna, ahol számos vízi- és gázlómadár tanyázik (nyílfarkú réce, karibi flamingó). A környező magroveerdők énekesmadarak százainak adnak otthont, de itt találjuk Galápagos egyik legnagyobb barna gödény kolóniáját is.
  Ebéd előtt továbbhajózunk Chinese Hat felé. A szigetecske nem messze Santiago partjaitól fekszik és kiváló búvárterepként ismert. Az 52 méter magas vulkáni kúp egy kisebb galápagosi pingvinkolónia otthona. Mivel a vulkán nemrég aludt ki, a Chinese Hat tökéletes hely arra, hogy szorosabb barátságot kössünk Galápagos lenyűgözi földtani formáival: a lávacsövekkel és lávabombákkal! A sekély, part menti vízben megfigyelhetjük a különleges párnalávát is, aminek tetejét belepi a korall.
  Késő délután továbbhajózunk Puerto Ayora védett kikötőjébe (6 óra).

 • 8. nap Santa Cruz-sziget – North Seymour

  Semmi kétség nem fér hozzá, hogy Galápagos legismertebb lakója az óriásteknős. Santa Cruz szigetén pedig minden erről a lassú, nehéz teremtményről szól.
  Reggeli után csónakba szállunk és kikötünk Puerto Ayoránál. Innen indulunk a Charles Darwin Kutatóállomásra, ami egyben a Galápagosi Nemzeti Park Igazgatóságának központja is. A központból irányítják a szigeteken folyó tudományos kutatásokat, itt koordinálják ennek a különleges helynek a megóvásáért tett erőfeszítéseket. A központ számos izgalmas kiállításnak és bemutatónak ad helyet, de a legnagyobb élményt valószínűleg a sikeres óriásteknős tenyészprogram megismerése nyújtja majd.
  Délután visszatérünk a partra és onnan buszokkal közelítjük meg a vadon élő galápagosi óriásteknősök lelőhelyét. A Santa Cruz mezőgazdasági zónájában található sáros pocsolyák, félig nyitott legelők és scalesia-erdők kedvelt lakó- és párzóhelyei a teknősöknek. Esőkabáttal és gumicsizmával felszerelkezve vágunk neki a teknőskalandnak. A teknősök hosszú életüket nyugalmas csendességben töltik, egy-egy figyelmeztető sziszegés vagy a párzási időben felhangzó éles kiáltás kivételével nem sok hangot adnak ki magukból.
  Az éjszaka leszálltával felszedjük a horgonyt és North Seymour felé vesszük az irányt, ahova nem sokkal napfelkelte előtt érkezünk meg.

 • 9. nap North Seymour – Baltra-sziget – Quito

  Utunk North Seymourban ér véget. North Seymour a Galápagos-szigetek egyik leglátogatottabb helye és nemcsak azért mert innen közel van a repülőtér! Hatalmas fregattmadár és szulakolóniák élnek itt, nem is beszélve a szárazföldi iguánákról!
  Miután elköltjük utolsó reggelinket a hajón búcsút veszünk a kapitánytól és a legénységtől. North Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánáiról, vagy más néven varacskos fejű leguánjairól ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, vörös csőrű trópusi madarak, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt. Miután kigyönyörködtük magunkat, elindulunk a repülőtérre, Baltrára. A délutáni órákban érkezünk vissza a kontinensre.

 • 10. nap Quito – hazautazás/ Amazónia

  Repülési menetrendünknek megfelelően napközben kezdjük meg Európa felé tartó utazásunkat. Vagy folytathatjuk egyenlítői kalandunkat egy dzsungeltúrával Amazóniában.

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri – kikötő transzefereket a Galápagos-szigeteken
  • 8 nap/ 7 éjszakát a Galápagos-szigeteken, egy 16 fős, turista superior osztály besorolású yatchon, 2 ágyas kabinokban
  • a teljes ellátást reggelivel, ebéddel, vacsorával (utolsó nap csak reggeli)
  • egész nap önkiszolgáló kávét, teát, ásványvizet ( eltölthető vizes palakot vinnie kell az utazóknak magukkal a hajóra)
  • minden kirándulás után snack-et a fedélzeten
  • a részletes leírásban szereplő kirándulásokat a Santa Cruz, Isabella, Tintoreras,  Ferdinanda, Santiago, Rabida és North Seymour szigeteken.
  • a helyi vezetők és kiszolgáló személyzet munkadíját
  • a túraszervezés díját
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a Budapest – Quito/Quilaquil – Budapest repülőjegy és illeték árát
  • a 2 éjszaka hotel árát Quito-ban
  • a Galápagos Nemzeti Park belépőt: 100 USD
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegy és illeték árát: 600 USD
  • a Baltra repülőterén fizetendő illetéket: 20 USD
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a fakultatív programok árát: búvárkodás 160 USD/ nap
  • a poggyász-és balesetbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Quito/Quilaquil – Budapest repülőjegy és illeték ára:  420 000 Ft-tól
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegyek: 460 USD -tól
  • Baltra, repülőtéri illeték: 2 x 10 USD
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Ecuadorba
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  RÉSZVÉTELI DÍJ: 5 000 USD-tól

  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 50 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 65 nappal fizetendő, a Részvételi díj 50%-a
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  A 65 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 65-36. napok között a Részvételi díj 50%-a
  • 35-16. napok között a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  12-65 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le repülőjegyed
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az USD
  • kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes USD címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 100 USD + a fakultatív programok ára
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás: -6 óra
  • kommunikáció: Ecuadorban a spanyol a hivatalos nyelv, az emberek többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha szívesen olvasgatnál a Galápagos-szigetek természeti csodáiról, látogass el blogunkra:

 • AJÁNLATKÉRÉS
  • az utazásra kérj egyedi ajánlatot az info@pachamama.hu címen
2015 | site by stromi.design