A Machu Picchu-tól a Titicaca-tóig – Inka Ösvény és Szivárvány-hegy túra – Perui utazás

Indulás: 2020/04/10
Utazás hossza: 18 nap
Utazás stílusa: Gyalogtúrák
Létszám: 8-12 fő
Ár:
2800
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Fedezd fel velünk Peru legszebb tájait egy feledhetetlen, aktív kaland keretében! Egy olyan túrára invitálunk az Andokban, amely egyesíti magában az aktív sportok, a történelem és a kultúra legjavát.

Túránk első részében a legszebb inka kori épületeggyüttesek mentén túrázunk, kerékpározunk, evezünk és via ferratátázunk, minközben utunk minden méterén csodálatos látvány fogad minket. Az inkák szent zarándokútját követjük az Andok tetejére Cusco városától a Szent Völgyön keresztül a Machu Picchu városáig. Levezetésnek pedig eltúrázunk Peru legújabb természeti csodájához, a Szivárvány-hegyhez, megnézzük az Andok Taj Mahal-ját, majd kajakokkal induluk a Titicaca-tó varázslatos világának felfedezésére. Utazásunk során bepillanthatunk a úszó szigeteken élő uros indiánok és a Taquille-szigeten élő kecsua indiánok életébe is. Készülj mert ez nem a szokásos “pipáljuk ki Perut” utazás lesz, hanem életed egyik legemlékezetesebb kalandja!

Neked való?

Minden percében aktív utazás, mely során szállásainkat a programhoz és a helyszín adottságaihoz igazítjuk a “mindenből a legjobbat” szemléletünket szem előtt tartva.  Túránkat 8-12 fővel indítjuk, hogy a csapat kényelmesen, dinamikusan tudjon együtt mozogni a hegyekben.

 

 • Utazási stílus: kiscsoportos
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: *****

Részletes program

 • 1. nap Peru: Lima

  Az időeltolódás miatt indulásunk napján, az esti órákban érkezünk Európából Peru fővárosába. A repülőtérről szállásunkra utazunk, egy vendégházban pihenjük ki az utazás fáradalmait. (szállás: hotel)

 • 2. nap Lima – Cusco (3300 m)

  Reggel az inkák fővárosába repülünk, a déli órákban érkezünk meg Cusco-ba. Elfoglaljuk a Főtér közelében lévő szállásunkat, majd városnézésre indulunk a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökség listáján is szereplő óvárosban. Elsétálunk a Katedrálishoz, a Tudás Házához, a Nap Szüzeinek Házához, valamint a Naptemplomhoz és persze megkeressük a híres, gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. Miután közösen megismertük a várost, este már szabadprogram keretében fedezhetjük fel Cusco hangulatos belvárosát és híresen jó éttermeit. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 3. nap A Szent Völgy inka kori emlékei: QUENCO – PUKA PUKARA – PISAC (2800 m)

  Távolság: 3 km, szint: le 500 m
  Menetidő: 2 óra
  Környezet: magashegyi

  Egy napos akklimatizációs kirándulásra indulunk az alacsonyabb tengerszint feletti magasságon fekvő Szent Völgybe. Busszal utazunk Quenco titokzatos sziklatemplomához, majd sétálunk egyet Puka Pukara, a Vörös Erőd romjainál.
  Eukaliptusz erdőkön keresztül érkezünk meg az Urubamba-völgy bejáratához, Pisac kisvárosáig. Ebéd után nézelődéssel és ajándékvásárlással tölthetjük az időt Peru legnagyobb kézműves piacán, ahol kedvünkre válogathatunk az ezüst ékszerek, alpaka takarók és vibrálóan színes textíliák között.
  Kora délután Pachacuti, az államalapító Inka palotáját járjuk végig a település fölé emelkedő hegycsúcson. Óriási földművelő teraszok között sétálunk, miközben a völgy és a környező hegyek lélegzetelállító panorámájában gyönyörködhetünk.
  A magasból szemügyre vesszük a területet ahol túrázni, kerékpározni és raftingolni fogunk hét napon keresztül. Késő délután utazunk vissza Cusco városába. (ellátás: reggeli)

 • 4. nap CUSCO – SACSAYHUAMAN (3 500m)

  Távolság: 3 km, szint: fel: 200 m, le 200 m
  Menetidő: 3 óra
  Környezet: magashegyi

  Miután megbeszéltük a túra részleteit és kipróbáltuk a hegyi-kerékpárokat, akklimatizációs sétára indulunk a Cusco felett magasodó inka kori erődbe. Gyalog indulunk hotelünktől a macskaköves utcákon és meredek lépcsősorokon amíg elérjük a Fehér Krisztus szobrot. Ezután körbejárjuk a Sacsayhuaman archeológiai területet és visszasétálunk a városba.
  A nap hátralévő részében az óvárosban sétálgathatunk, a Főtér árkádos házainak egyik teraszán ebédelhetünk és ellátogathatunk a csokoládé múzeumba. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap CUSCO – Quenqo Közösség (3900 M) – Huchuy Qosqo (3700 M)

  Távolság: 8 km, szint: fel 300 m, le 560 m
  Menetidő: 3-4  óra
  Környezet: magashegyi

  Kalandra fel! Reggeli után a szállodában találkozunk hegyi vezetőinkkel. Tábori kemping- és konyhafelszerelésünket helyi segítő csapatunk hozza magával, nagy csomagjainkat is odaadjuk nekik a hotelünkben indulás előtt. Terepjárókkal utazunk túránk kiinduló pontjáig, a Quenco kecsua közösség falujáig. Itt a hátunkra kapjuk kis hátizsákunkat és nekivágunk az első napi túránknak. Az andesi magasföldön keresztül vezető, szépen karbantartott inka kori ösvényen gyalogolunk, patakok, érdekes sziklaképződmények és pre inka falak mentén. Kövekkel kirakott ösvényünk hullámvasút szerűen fel-le emelkedve, jelentős szintemelkedések nélkül vezet el minket déli pihenőnkhöz, ahol érkezésünk idejére segítőink már elkészítik ebédünket. Sziesztánk után egy könnyű séta és igazán különleges látvány vár ránk. A Szent Völgy felett magasan futó ösvényen gyalogolunk, amíg elérjük a hegycsúcsra épült inka kori települést. Ma éjszaka itt táborozunk. Vacsora előtt körbejárjuk a Kis Cusco-nak (Huchuy Qosqo) nevezett archeológiai területet, amely az Inka Birodalom egyik legfontosabb építészeti emléke. Szállásunk a helyi kecsua közösség vendégházaiban lesz. Naplementekor az Urubamba-folyó völgyének és az Andok csipkés csúcsainak lenyűgöző panorámában gyönyörködhetünk. (szállás: kecsua családok vedégházai, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 6. nap Huchuy Qosqo (3700 M) – OMASBAMBA-HÁGÓ (4153 M) – PIURA-TÓ (3800 M)

  Távolság: 11 km, szint: fel 780 m, le 630 m
  Menetidő: 5-6  óra
  Környezet: magashegyi

  Az andesi magasföldön gyalogolunk, amíg el nem érünk egy kis tengerszemet. Innen felkaptatunk a 4153 méter magas Omasbamba-hágóba, ahonnan szépen ráláthatunk egy másik, nagyobb tengerszemre. A hegygerincen gyalogolunk tovább egy kilátópontig, ahonnan már láthatjuk mai úti célunkat, a Laguna Piura tó partján elterülő apró kecsua falut. Innen már szinte csak lefelé haladunk amíg megérkezünk a templomhoz. A helyiek adobe téglából épült házai között gyalogolunk el táborunkig. Olyan, mintha pár száz évvel ezelőtt megállt volna az idő az Umasbamba közösség településén. Mire a táborhelyünkre érünk, segítőink már felállítják sátrainkat és szakácsunk pedig elkészíti ízletes vacsoránkat. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 7. nap PIURA-TÓ (3720 m) – CHINCHERO (3750 m) – MARAS (3720 m) – MORAY (3750 m)

  Távolság: 27 km, szint: fel 100 m, le 200 m
  Menetidő: 5-6 óra
  Környezet: magashegyi

  Mivel a mai túra hosszú, a terep nem különösebben nehéz és nincs jelentős szintemelkedés, az a legjobb ha a távot hegyi-kerékpárokkal tesszük meg. A Laguna Piura partján, festői szépségű hegyi ösvényeken tekerünk a textilszövéssel foglalkozó városkába, Chinchero-ba. Kerékpárral is jól járható ösvényeken és alsórendű utakon haladunk a gondosan megművelt, gazdagon termő földek mentén. Az inkák a szivárvány hazájaként emlegették Chinchero-t. Pihenőnk alatt körbesétálunk a kisvárosban, ahol az inka romok mellett egy, a gyarmati korban épített templom is található. Ebéd után indulunk tovább. Egy tipikus andok-beli településre, Maras-ba biciklizünk el, ahol a kultúra, az építészet, az egész falu hangulata a gyarmati időkbe repíti vissza az idelátogatót. Az emberek ma is hagyományos népviseletben járnak, a falu tele van történelmi emlékekkel, épületekkel. Megpihenünk a főtéren és sétálunk egyet Maras szűk utcáin, majd folytatjuk utunkat. Az éjszakát a kisváros közelében lévő, szebb napokat is megélt koloniális farm kertjében felállított táborhelyen töltjük. Kerékpározás helyett választhatjuk a gyaloglást is, ebben az esetben egy rövidebb ösvényen – Chinchero-t elkerülve – a helyiek földjein keresztül túrázhatunk el éjszakai menedékhelyünkre. Aki szereti a kihívásokat, délután eltekerhet Moray kör alakú teraszaihoz, melyeket az inkák állítólag mezőgazdasági laboratóriumként használtak. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 8. nap MARAS SÓLEPÁRLÓ TAVAK (3720 m) – SZENT VÖLGY – Rafting – Ollantaytambo (2870 m)

  Távolság: 18 km, szint: fel 50 m, le 670 m
  Menetidő: 2-3 óra
  Környezet: magashegyi, szubtrópusi erdő

  Reggeli után újra biciklire pattanunk és Maras több száz sólepárló medencéjéig tekerünk el. A táv nagy részén lefelé gurulunk kerékpárjaikkal. A sólepárló medencéket a hegyi indiánok az inka időktől napjainkig használnak. Innen egy meredek, de széles ösvényen tekerünk le az Urubamba folyóhoz. Ebédidőben a már folyóparton piknikezünk és sziesztázunk.
  Délután részt vehetünk Peru egyik legnépszerűbb rafting túráján is, az Urubamba-folyó Cusipatának nevezett szakaszán. Már maga az odaút is elbűvölő látnivalókat kínál, de az evezés során is igazi természeti csodákkal találkozhatunk. A mintegy 2,5 órás túra pihentető evezést és adrenalinlöketet egyaránt kínál, így unatkozni biztosan nem fogunk! Mielőtt vízre szállunk, vezetőink ismertetik a legfontosabb biztonsági előírásokat és szabályokat és vízre szállunk. Besorolását tekintve a II., III. és IV pluszos szakaszok váltogatják egymást. A folyón vannak technikásabb szakaszok is, így vezetőink többször előre mennek majd és pontosan elmondják, hogy merre és hogyan evezzünk. A túra végén egy tradicionális perui ünnepi étellel, ízletes Pachamankával ünnepeljük meg vadvízi kalandunkat Ollantaytambo közelében.
  Raftingozás helyett folytatjuk túránkat kerékpárunkkal is a Szent Völgyben. Jórészt sík úton haladunk, szemet gyönyörködtető tájon át. Az út az Urubamba-folyó medrét követi. Úton Ollantaytambo felé megfigyelhetjük az inka teraszos művelés jellegzetességeit, számos kukorica, burgonya, mustár és quinoa ültetvény mellett haladunk el. Ollantaytambo pici települését elérve a völgy már teljesen összeszűkül, a cukorsüveg alakú hegyek a fejünk fölé tornyosulnak. Két éjszakát ágyban alszunk! (szállás: vendégház, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 9. nap Ollantaytambo – Szent Völgy – Via ferrata (2800 m)

  Pihenőnap! Egész napunkat Ollantaytambo-ban tölthetjük, amely újabb időutazásra invitál minket: a házak egy része még az inka birodalom idején épült, a települést korabeli falak veszik körül. Reggeli után Ollantay, a híres inka hadvezér erődítményét járjuk végig, majd körbesétálunk a faluban és megnézzük a legszebb építészeti emlékeket.
  A függőleges birodalom kedvelői délután via ferrata túrára indulhatnak az Szent Völgyet határoló függőleges sziklafal egyik szakaszán,  Ollantaytambo közelében. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

   

   

 • 10. nap INKA ÖSVÉNY: CHILKA (2600 M) – PATALLACTA – AYAPATA (3300 M)

  Túra: távolság 14 km, szint: fel 700 m, le: 100 m
  Menetidő: körülbelül 6 óra
  Környezet: magashegyi, szubtrópusi erdő

  Ébresztő, a világ egyik legszebb túraútvonala ma csak ránk vár!
  Kora reggel busszal utazunk az Inka Ösvény túra kezdőpontját jelentő 82. kilométerkőig, ahol találkozunk hegyi vezetőinkkel és kecsua segítőinkkel. Átadjuk nagy csomagjainkat hordárainknak, akik felpakolják azokat hátukra a tábori konyhafelszereléssel és élelmiszerekkel, valamint kempingfelszerelésünkkel együtt. Mi is felkapjuk kis hátizsákjainkat, így vágunk neki a Machu Picchu-hoz vezető 3 napos zarándokutunknak.
  Túránk első szakasza könnyű, alig 2 gyaloglás, viszonylag sík terepen. Az Urubamba-folyót követve sétálunk az inka kori teraszok és városok mellett, miközben a látványt a Veronika csúcsa (5859 m) uralja. Az első nagyobb emelkedőnk tetejéről, a magasból csodálhatjuk meg Patallacta inka kori városát.
  Egy inka kori ellenőrző ponton áthaladva lépünk rá az eredeti inka zarándokút útvonalára. Túránkat innen a Cusichaca-folyó völgyében folytatjuk. Mire 2-3 óra múlva déli pihenőhelyünkre érünk, szakácsunk elkészíti első tábori ebédünket. A hosszú gyaloglás és ízletes ételek után mindenkinek jól fog esni egy kis szieszta.
  Délután egy meredek emelkedő és újabb 4 kilométer gyaloglás vár ránk a köderdőben megbújó esti táborhelyünkig. Érkezésünkre az Ayapata táborban (3300 m) már állnak sátraink, segítőink teával és süteménnyel várnak minket, és egy tál meleg vízben az út porát is lemoshatjuk magunkról. Este az étkezősátrunkban gyűlünk össze, hogy elfogyasszuk ízletes és tápláló vacsoránkat és megtudjuk a másnapi túránk részleteit. A kimerítő nap végén még rácsodálkozunk a csillagokkal teli déli égboltra, majd hamar hálózsákjainkba bújunk. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 11. nap NKA ÖSVÉNY: AYAPATA (3300 M) – WARMIWAÑUSKA HÁGÓ (4198 M) – RUNKURAQAY (3998 M) – RUNKURAQAY HÁGÓ (3950 M) – CHAQUICOCHA (3680 M)


  Túra: távolság 16 km, szint: fel 1 200 m, le 900 m
  Menetidő: körülbelül 8 óra
  Környezet: szubtrópusi erdő, magashegyi

  A reggeli program: lépcsőzés! Bőséges reggelink után egy 3 kilométeres emelkedővel kezdjük a napot. A meredek hegyoldalakon, sziklatömbökből  kirakott ösvény 500 év elteltével is az inka útépítő mesterek munkáját dicséri, a mi életünket azonban sokszor megnehezíti gyalogtúránkon. Egy misztikus köderdőn keresztül érkezünk meg a 3968 méter magasan fekvő Llulluchapampa táborhelyig, ahol elérjük a felső erdőhatárt. Innen a további 2 kilométer lépcsőzésért cserébe – ha felfelé tekintünk és visszanézünk a völgyre – csodaszép panoráma vár minket.
  A 4198 méter magas Warmiwañuska, avagy Halott Asszony hágó elérése kihívás, de jól akklimatizált és átlagosan aktív életet élő utazóink általában nagyobb nehézségek nélkül teljesítik. A kimerítő gyaloglásért pedig kárpótol a látvány: a hágóról csodálatos kilátás nyílik a környék mély völgyekkel szabdalt hegycsúcsaira. Itt állva tényleg „a világ tetején” érezhetjük magunkatA hágó után ősi inka lépcsőkön ereszkedünk lefelé 3 kilométeren keresztül a völgyben (3700 m). Itt egy hosszabb pihenőt tartunk, megebédelünk, sziesztázunk és már indulunk is a második hágóra. Egy 2 kilométeres emelkedő után érjük el a 3950 méter magas Runkuraqay hágót. Útközben megpihenünk az azonos nevű inka épületegyüttesnél, a hágó tetejéről pedig azzal a jó érzéssel gyönyörködhetünk a tájban, hogy már túl vagyunk a túra nehezén! A következő 6 kilométeren lefelé haladunk a hosszan elnyúló, köderdővel borított völgyben. A völgy végén áll az egyik legszebb inka kori város, Sayaqmarka, amit lesz időnk alaposan körbejárni.
  Az völgy felé magasodó épületekből már jól látható esti táborhelyünk, Chaquicocha (3680 m). Innen egy alig fél órás séta vár ránk egy bambusz erdőn keresztül az inka kori úthálózat gyönyörűen felújított szakaszán. 5 órai teánkhoz bujazöld erdők,  hegyek és völgyek adják a hátteret. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 12. nap INKA ÖSVÉNY: CHAQUICOCHA (3680 M) – PHUYUPATAMARKA (3700 M) – WIÑAY WAYNA (2650 M)

  Túra: távolság 10 km, szint: fel 150 m, le 1500 m
  Menetidő: körülbelül 6 óra
  Környezet: magaslati esőerő

  Kényelmesen reggelizünk, mielőtt elindulunk 4 napos túránk talán leglátványosabb szakaszán. Egyre sűrűbb trópusi erdővel borított meredek hegyoldalakon gyalogolunk, ráadásul szinte vízszintesen. Lassan sétálunk a mesterien megépített inka úton, miközben a különleges növényvilágban, a végtelennek tűnő völgyek és cukorsüveg alakú hegyek fenséges látványában gyönyörködhetünk.
  A Phuyupatamarka (3700 m) táborhelynél, amely az Urubamba-folyó felett magasodik pihenőt tartunk és elsétálunk egy kilátópontra, ahonnan jó időben a Salkantay (6272 m) és a Humantay (5700 m) havas hegycsúcsai is jól látszanak.
  Innen majdnem 5 kilométert ereszkedünk a meredek kőlépcsőkön a magaslati esőerdőben Phuyupatamarka inka városáig, majd az Inti Pata-áig (Napterasz). A földművelő teraszokról fenséges látványt nyújt az Urubamba-folyó völgye.
  A Napteraszról csupán pár perc sétára van harmadik táborhelyünk. Utolsó tábori vacsoránk előtt körbejárjuk a talán legszebb inka kori földművelő teraszokat Wiñay Wayna (2650 m) városánál. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 13. nap INKA ÖSVÉNY: WIÑAY WAYNA (2650 M) – NAP-KAPU (2745 M) – MACHU PICCHU (2 600M) – AGUAS CALIENTES

  Túra: távolság 6 km, szint: fel 250 m, le 1500 m
  Menetidő: körülbelül 3 óra
  Környezet: magaslati esőerő

  Túránk utolsó reggelén elbúcsúzunk kecsua hordárainktól és elindulunk a Nap-kapu és a Machu Picchu felé, majd nekivágunk túránk utolsó szakaszának. Mindössze 4 kilométert kell gyalogolunk a Nap-kapuig.
  Megérkeztünk! A Nap-kapu 345 méterrel magasodik Machu Picchu városa fölé. A 4 napos Inka Ösvény túrán számtalan természeti szépséget látunk és számos életre szóló élményt szerezhetünk, de egyik sem hasonlítható ahhoz a pillanathoz, amikor besétálunk a Nap-kapun és először pillantjuk meg a Machu Picchu-t.
  Vezetőnk egy közel három órás séta során avat be minket a Machu Picchu titkaiba, melyet 500 éven keresztül a sűrű dzsungel őrzött. Körbesétálunk az óriási, csaknem teljes egészében épségében maradt inka városban, melyet csak 1912-ben fedezett fel Hiram Bingham.
  Közös “városnézésünk” után szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű környezetben épült világi és szakrális épületegyüttesek között és elsétálhatunk a Machu Picchu híres inka hídjához is.
  Záróra után buszra szállunk és alig 20 perc alatt Aguas Calientes kisvárosába utazunk, ahol szállodai szobák, forró zuhany és egy természetes hőforrásra fürdő is vár ránk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 14. nap AGUAS CALIENTES – CUSCO

  Reggel panoráma vonatunk ablakából intünk búcsút a Szent Völgy felénk tornyosuló hegyeinek és az Urumbamba-folyónak. Ollantaytambo-ban átszállunk a ránk várakozó buszra és visszautazunk az inkák fővárosába.
  Cusco megunhatatlan! Ha azt gondoljuk, hogy már mindent láttunk, akkor ebédeljünk a Főtér árkádos házainak egyik teraszán, ezután látogassunk el a Csokoládé Múzeumba, a nap további részét pedig szenteljük a nézelődésnek és ajándékvásárlásnak.(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 15. nap Cusco – Szivárvány-hegy túra – Sicuani

  Távolság: 5 km, szint: fel: 1200 m, le 1200 m
  Menetidő: 3-4 óra
  Környezet: magashegyi

  Kora reggel indulunk Cusco városából mert három órát kell utaznunk túránk kiindulópontjához. Déli irányban indulunk a Huatanay és Vilcanota folyók völgyében, ébredező kecsua falvakon keresztül vezet utunk. A 4 100 méter magasan lévő parkolóból indulunk a Szivárvány-hegy vonulatai felé egy gleccser formálta völgyben. Mindenfelé legelésző láma nyájak és lovak tarkítják a tájat, a távolban pedig az Andok hósipkás hegycsúcsai és az Ausangate gleccser uralják a látképet. Egy kényelmes, 1 órás gyaloglással jutunk el a parkolóból az 5 200 méter magas hágóba, ahonnan csupán 60 méter szint és egy rövid séta vár ránk a kilátópontba.Szuszogós a szerpentin, de megéri! Innen a szinte szürreálisnak tűnő táj 360 fokos panorámájában gyönyörködhetünk. Fotóink elkészítése után ugyanazon az útvonalon térünk vissza a ránk várakozó járművünkhöz, mint amin felgyalogoltunk. A túra után jól fog esni a csomagolt ebédünk. A parkolóból még egy rövid utazás vár ránk éjszakai szálláshelyünkig, Sicuani kisvárosáig. (szállás: vendégház, ellátás:reggeli, csomagolt ebéd)

 • 16. nap Sillustani tornyok – Titicaca-tó – Llancon

  Az inka uralkodók beavatási útvonalán indulunk Titicaca-tóhoz. A mitológia szerint ebből a tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 7 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legjelentősebb prekolumbián kultúráját és egy óriási birodalmat építsenek. Megkoronázása előtt minden inkának végig kellett járnia az  „Anya-tó” és az Inka Birodalom fővárosa közötti zarándokutat. Utazásunk alatt az inka korból származó építészeti emlékek – egykori postaállomások, raktárak, templomok – sora között utazunk, miközben az Andok csipkés csúcsainak panorámájában gyönyörködhetünk. Ebédünket egy vendégházban fogyasztjuk el, rövid pihenőt tartunk Wirakocha Templománál és a La Raya-hágón (4320 m), majd ellátogatunk az Umayu-tóba nyúló félszigetre, a Sillustani tornyokhoz. A pre-inka és inka korból származó tornyok építésének okát sokféleképpen magyarázzák, a Sillustani valószínűleg a régió legfontosabb temetkezési helye lehetett. A nap végén érkezünk meg a Titacaca-tóba nyúló félsziget végében lévő kecsua faluba. Szállásunk a Llancon közösség vendégházában lesz, hangulatos, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban. Vacsoránkat vendéglátóink készítik el számunkra. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 17. nap Titicaca-tó: Llancon – Taquille-sziget – kajakozás - Uros-szigetek – PUNO

  Távolság: 8 km
  Evezési idő: 2-3 óra

  Reggel szállásunk festői öbléből indulunk kajakozni a Titicaca-tavon.  Mielőtt a tengeri kajakokba szállunk, vezetőink röviden ismertetik a biztonsági előírásokat és alapvető evezési ismereteket. Nincs más hátra, irány a Taquille-sziget. Ahogy haladunk előre, a Titicaca-tó teljesen kitölti a horizontot, a távolban pedig felsejlenek Bolívia hófödte hegyei. Nem kell aggódnunk, egy biztonsági hajó, amely a csomagjainkat is szállítja, végig követ minket utunkon. Kezdők is nyugodtan vállalhatják a 2-3 órás vízi kalandot, hiszen kifejezetten békés vizeken evezünk. Ha ahhoz van kedvünk inkább, akkor a hajóval utazhatunk a közeli Taquille-szigetre.
  A Taquille-szigeten ajmara indiánok egy csoportja él a modern ember számára utópisztikusnak tűnő közösségben. Felsétálunk a sziget központi falujába és megismerkedünk a közösség érdekes szokásaival és az UNESCO Kulturális Világörökség részét képező népművészetével. Látogatásunk után motoros hajóval utazunk vissza Puno-ba. Kirándulásra indulunk a Titicaca-tavon. Útközben ellátogatunk el a híres úszó szigetek egyikére. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le a Titicaca-tó partján, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Ezek a nádból készült szigetek az itt élő indiánok otthonai napjainkban is. Hajónkkal kikötünk az egyik család vízen lebegő otthonán. Körbesétálunk a szigeten és meghallgatjuk vendéglátóink meséjét az uro indiánok történetéről és hagyományairól. Az estét Puno nyüzsgő belvárosában töltjük, ahol egymást érik a jobbnál jobb éttermek. Perui kalandunk zárása az elmaradhatatlan búcsúesténk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 18. nap LIMA - HAZAUTAZÁS

  A délelőttöt pakolással, ajándékvásárlással tölthetjük Puno-ban. A déli órákban a repülőtérre utazunk, ahonnan Limá-ba repülünk. Innen az esti órákban kezdjük meg Európa tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Vörös Tomi Túravezető

  „Hegymászó és sportmászó szakedző vagyok, a Magyar Hegymászó Oktatók Kollégiumának alpesi oktatója valamint a budapesti Ujjerő Boulder Terem egyik vezetője. A mászás mellett a fotózás és a filmezés a nagy szerelmem, így biztos lehetsz benne, hogy közös túráinkról képek formájában is örök emlékekkel fogsz hazatérni.
  Amikor nem a túrát vezetek vagy mászóversenyeket szervezek, akkor edzéseket tartok a falmászó termünkben.
  Hegyek, ahol igazán otthonosan mozgok: Alpok, Andok, Himalája."

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  •  a reptéri transzfereket Peruban a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • 11 éjszaka szállást 3 csillagos hotelekben és hangulatos vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • 2  éjszakát kecsua indiánok vendégházaiban, 2 ágyas szobákban
  • 4 éjszakát bérelt, 2 személyes magashegyi sátrakban
  • 16 reggelit, 10 ebédet, 5 vacsorát
  • a kerékpár bérlés díját a Szent Völgyben 2 napra
  • az Inka Ösvény túraengedély árát
  • a Szent Völgy inka kori emlékeinek belépőjét
  • a Maras sóbányák belépőt
  • 1 darab Machu Picchu belépőt
  • 1 darab Machu Picchu buszjegyet
  • 1 darab vonatjegyet a Szent Völgyben
  • az Ollantaytambo – Cusco privát buszos transzfert
  • a Cusco – Titicaca-tó közötti privát buszos transzfert
  • a Szivárvány-hegy kirándulást belépővel és csomagolt ebéddel
  • a Sillustani tornyok belépőt
  • a kirándulást motoros hajóval a Titicaca-tavon az Uros-szigetekre és a Taquille-szigetre
  • a részletes leírásban szereplő túrákat és további programokat
  • a magashegyi, kerékpáros és vadvízi túravezetők, a tábori szakácsok és a hordárok valamint helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a Lima – Cusco és a Puno – Lima repülőjegyek és illetékek árát
  • a kajak bérlésének díját
  • a fakultatív programok árát: rafting és via ferrata túra
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat:  80-100 USD/ résztvevő
 • Kerékpár és kajakbérlés

  A Cusco – Machu Picchu túra minden napja teljesíthető gyalog is, a Titacaca-tavon a motoros hajót is választhatjuk a kajakozás helyett. A túrára azonban elsősorban olyan jelentkezőket várunk, akik szeretnének túrázni, kerékpározni, raftingolni és kajakozni az Andokban. Hozhatjátok a saját kerékpárotokat vagy a helyszínen bérelhettek professzionális hegyi-kerékpárokat perui túraszervező partnerünktől.

  • kerékpár bérlés a Szent Völgyben: 120 USD/ fő/ nap (kerékpár, sisak)
  • tengeri kajak bérlés a Titicaca tavon: 120 USD/ fő (kajak, felszerelés, guide, vivóvíz, harapnivaló)

   

 • FAKULTATÍV PROGRAMOK
  • rafting túra az Urubamba-folyón: 120 USD (privát transzport, biztonsági felszerelés, túravezetők, ebéd)
  • via ferrata túra a Szent Völgyben: 80 USD (turista minibusz, biztonsági felszerelés, túravezető)
  • Szivárvány-hegy – lóbérlés: 40 USD
  • Uros szigetek – totora nád csónaktúra: 10 Sol
 • INKA ÖSVÉNY TÚRAENGEDÉLY

  Jelentkezz időben! Az Inka Ösvényre naponta maximum 500 túraengedélyt adnak ki, amiből körülbelül 100 jut a túrázóknak, a többit az őket kiszolgáló személyzet, a hegyi vezetők és hordárok kapják meg. Az Inka Ösvény a világ egyik legnépszerűbb túraútvonala, az engedélyek nagyon gyorsan elfogynak, ezért a túraengedélyeket az utazás előtt 8-10 hónappal meg kell vásárolni.
  Jelentkezéskor ne felejtsd el az útleveled fénymásolatát elküldeni! A túraengedélyen nem lehet a nevet és az útlevél számot sem kicserélni.

 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Lima – Budapest repülőjegy ára illetékkel 340 000 Ft-tól
  • a Lima – Cusco és Puno – Lima repülőjegyek ára illetékkel: 400 USD-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Peruba
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 800 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 120 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 680 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: a tengeri kajakok bérlésének díja valamint a fakultatív programok ára.
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Útlemondás esetén az Inka Ösvény túraengedély ára minden esetben vissza nem térítendő összeg: 250 USD

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  20-55 év

 • KIZÁRÓ OKOK

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáid  jelentkezéskor egyeztesd túravezetőnkkel.

 • JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

  Jelentkezési határidő: 2018. március 30.

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partnerünknél foglalod le repülőjegyed
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Peru hivatalos fizetőeszköze az Sol (PEN = 100 Ft)
  • az USD vagy Euro kivitelét javasoljuk, amit bármelyik városi pénzváltónál és bankban helyi fizetőeszközre válthatunk
  • a perui bankok és pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 300 USD + a kajakbérlés díja és fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 10 éjszaka szállást 3 csillagos hotelekben és hangulatos vendégházakban töltünk, 2 ágyas szobákban
  • 1  éjszakát kecsua indiánok vendégházaiban töltünk a Titacaca-tóba nyúló félszigeten, 2 ágyas szobákban, a szobákhoz saját fürdőszoba tarozik
  • 1  éjszakát kecsua indiánok vendégházaiban töltünk a Szent Völgy gyalogtúra ideje alatt, 2 ágyas szobákban, a szobákhoz közös WC tarozik, fürdőszoba nincs
  • 4 éjszakát bérelt, 2 személyes magashegyi sátrakban töltünk
  • az utazás ára 16 reggelit, 9 ebédet, 5 vacsorát tartalmaz
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás: -6 óra
  • kommunikáció: Peruban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • KÖZLEKEDÉS
  •  bérelt buszokkal és hajókkal, valamint turista vonattal és menetrend szerinti repülőjárattal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • gyógyszer szedését a háziorvossal kell egyeztetned
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő tabletta
 • Fizikai erőnlét – NEHÉZ TÚRA

  A túra nehézségét a sorozatterhelés és a tengerszint feletti magasság jelenti. A túra teljesítéséhez elengedhetetlen a megfelelő fizikai állóképesség valamint hegyi kerékpáros gyakorlat. Bár megerőltető, a túrát a sportos életmódot élő utazók gond nélkül teljesítik.

   

 • MIÉRT OLYAN NÉPSZERŰ AZ INKA ÖSVÉNY?

  A klasszikus Inka Ösvény az utolsó és kétségkívül a legszebb szakasza az inkák fővárosából, Cusco-ból a Machu Picchu-hoz vezető inka zarándokútnak. A kihívásokkal teli, a testet, lelket és szellemet is próbára tevő túraútvonal a Szent Völgyből indul felfelé az Andok hágóin keresztül, köderdőkön és dzsungeleken át a Machu Picchu eredeti bejáratához, a Nap-kapuig.

  Az inka ösvény túráról itt olvahatsz bővebben: Az Inka Ösvény és túraengedély.

 • MIÉRT KELL ENGEDÉLY AZ INKA ÖSVÉNYRE?

  Az engedélyek bevezetése előtt az Inka Ösvény látogatása nem volt szabályozott. A túrázók ott táboroztak le, ahol nekik éppen tetszett, az ősi romokat latrinaként használták és hatalmas károkat okoztak a környezetben. 2002-ben a hely és a környező ökoszisztéma védelmére vezették be az engedély-rendszert. Ezzel szabályozhatóvá vált a túrázók éves száma és biztosították, hogy dokumentáció nélkül senki se léphessen az ösvényre. Ennek köszönhetően napjainkban a jól karbantartott túraösvény és a kiépített táborhelyek is tiszták, szemétnek nyomát sem látjuk gyalogtúránk során. Az engedély másik előnye, hogy a túrázók számának korlátozása miatt a 46 kilométer hosszú  ösvényen alig találkozunk turistákkal. Naponta maximum 500 engedélyt adnak ki, amiből körülbelül 100 jut a túrázóknak, a többit az őket kiszolgáló személyzet, a hegyi vezetők és hordárok kapják meg.

 • HOGYAN HAT A SZERVEZETÜNKRE A MAGASSÁG?

  Mindenkire másképp és eltérő mértékben hat a magasság és a kevesebb oxigén. Túránk programját úgy építettük fel, hogy minél több időt hagyunk az akklimatizálódásra. A túra megkezdése előtt 3 napot akklimatizálódunk Cusco környékén, 3000 méter tengerszint feletti magasságon.

 • A TÚRANAPOK BEOSZTÁSA

  A napi túra távolságok úgy vannak beosztva, hogy gyaloglás mellett maradjon elegendő időnk a nézelődésre és pihenésre is.

 • TÚRASZERVEZÉS

  A túrát perui utazási iroda bevonásával szervezzük meg. Partnerünket sok éves utazásszervezői tapasztalatunk alapján választottuk ki.
  Helyi partnerünk profi túravezetőkkel dolgozik, akik szakmájuk mesterei. Professzionális felszereléseket használunk, így a velünk túrázók biztosak lehetnek abban, hogy a hegyi kerékpárok, a rafting csónakok, kajakok és a kemping felszerelés tökéletes állapotban vannak.

 • TEHERHORDÓK

  A túra során hordárok veszik le vállunkról a terhet, napközben ők viszik a nagy csomagunkat táborhelyeink között. A nagy csomag súlya maximum 6 kg lehet.
  Mi egy kis méretű hátizsákkal gyalogolunk, amiben a napi felszerelésünket visszük magunkkal: esőkabátunkat, néhány csokoládét, az ivóvizünket, valamint a személyes tárgyainkat és a fényképezőgépünket.

 • KEMPINGFELSZERELÉS

  A túra során professzionális magashegyi sátrakat és a legjobb minőségű önfelfújódó matracok biztosítják számunkra a pihentető alvást, ami egy ilyen sorozatterhelés során elengedhetetlen.
  A túrafelszerelésünket vízálló zsákokba pakoljuk, amit szintén a helyszínen kapunk. Így biztos, hogy nem ázik majd el hálózsákunk és váltóruhánk.

 • ÉTKEZÉSEK

  A gyalogtúra alatt tábori szakácsunk gondoskodik róla, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön mindenki gyomrába. Az ételek a helyi és nemzetközi konyha fogásai közül kerülnek ki. Igény esetén speciális étrendnek megfelelő étkeztetést is tudunk biztosítani.

 • IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEK
  • Magashegyi környezetben az időjárás egy pillanat alatt változhat meg, ezért készülj fel minden eshetőségre! Alaposan készítsd elő túrafelszerelésed; meleg, réteges túraöltözetet.
  • Ne felejtkezz el az UV-sugárzás elleni bőrvédelemről, akkor is, ha nem napsütéses az idő. Nagyon fontos, hogy szemeid megfelelő napszemüveggel védd az UV-sugárzástól.
  • Reggelente, amikor elindulunk még hűvös lesz, 12-14 °C várható, napközben erős napsütésre 20-25 °C közötti hőmérsékletre számíthatunk, naplemente után fázhatunk, melyhez nagyban hozzájárul a fizikai kimerültség.
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelések összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege és az Inka ösvény túra ára akkor fizetendő amikor visszaigazoltuk, hogy megvan a túraengedély és a minimum létszám az utazásra. A befizetésről a visszaigazolást és a számlát online küldjük el a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • BANKSZÁMLASZÁMOK

  Pachamama Adventures Ltd.

  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design