Peru Overland – Inka Ösvény gyalogtúra – Kalandtúra a Csendes-óceántól a Machu Picchu-ig

Indulás: 2021/11/06
Utazás hossza: 20 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 10-12 fő
Ár:
2500
USD

+ 1300 USD
Jelentkezem
Kérdésem van

Három hetes kalandtúránkon az ősi dél-amerikai civilizációk nyomába eredünk Peru lenyűgöző tájain. Az inkákat követjük Limától a Titicaca-tóig, Cusco-tól a Szent Völgy szívében fekvő termékeny földeken keresztül egészen a nagy kalandig: a Machu Picchu városába vezető zarándokútig. Közben óriási homokdűnéken homokfutózunk, megfejthetjük a Nazca-vonalak rejtélyét, kondorok szárnyalásában gyönyörködhetünk a Colca-kanyonban, az Amantani-szigeten pedig örökbe fogadnak minket az indiánok. A hab a tortán, hogy eltúrázunk Peru legújabb természeti csodájához, a Vinicunca hegylánchoz tartozó Szivárvány-hegyhez is.

Ősi léptek nyomában az Inka Ösvényen:

Az inkák szent zarándokútján ősi épületek maradványai között túrázunk és a déli égbolt csillagai alatt éjszakázunk az Andok szívében. Számos emlékezetes pillanat vár ránk a négy napos Inka Ösvény gyalogtúrán, de egyik sem hasonlítható ahhoz a pillanathoz, amikor besétálunk a Nap-kapun és először pillantjuk meg Machu Picchu elfeledett városát. Ez nem a szokásos “pipáljuk ki” élmény, hanem életünk egyik ,,legnagyobb” pillanata!

A Csendes-óceántól az Andok vonulatain keresztül a Titicaca-tóig tartó overland utazásunk a kulturális élmények, a természeti látnivalók és aktív kalandok színes egyvelege.

Az Inka Ösvény gyalogtúra helyett ellátogathatunk egy kávé- és kakaóültetvényre a dzsungelben és egy könnyű kirándulás során gyalogolhatunk el a Machu Picchu-hoz az Inka Ösvény egy nemrégiban feltárt szakaszán.

A nagy utazás receptje: húzz lapot 19-re! Folytasd az Inka Ösvényt egy folyóparton táborozós vadvízi kalanddal az Apurimac folyón és az egészet vezesd le egy lazítós dzsungeltúrával Amazóniában. Nincs ennyi szabadidőd? Csatlakozz hozzánk az utazás 4. napján, Arequipá-ban.

Neked való?

Aktív kalandok és bennfentes kultúrális élmények, melyek során szállásainkat és szolgáltatásainkat a programhoz és a helyszín adottságaihoz igazítjuk a “mindenből a legjobbat” szemléletünket szem előtt tartva. 

 • Utazási stílus: overland kalandtúra
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap Peru: Lima

  Az időeltolódás miatt indulásunk napján, az esti órákban érkezünk Európából Peru fővárosába, Limába. A repülőtérről hotelünkbe utazunk, az este hátralévő része a pihenésé. (szállás: hotel)

 • 2. nap Lima – Paracas Nemzeti Park – Ballestas-szigetek – Huacachina oázis

  Felejtsd el a hétköznapokat! Reggel nekivágunk 3 hetes perui kalandtúránknak. Déli irányban indulunk a híres Panamerika autóúton. Első állomásunk a Paracas-félsziget. ahonnan hajókirándulásra indulunk a Csendes-óceánon. Motorcsónakunkkal járjuk  körbe a ,,Kis-Galapagosz”-nak is nevezett a Ballestas-szigeteket, ahol fókák, pingvinek és vízimadár kolóniák élnek.
  A hajókirándulás után a kikötő egyik éttermében megkóstoljuk a napi fogásból készült finomságokat, majd a közeli Huacachina oázisába utazunk. Itt sem fogunk unatkozni! Homokfutókkal járjuk be a perui sivatag óriási homokdűnéit. A legmagasabbról egy snowboard deszkára hasalva lecsúszni kihagyhatatlan, az oázis látványa a homokdűnék tetejéről naplementében pedig kötelező program. Este csobbanhatunk egyet szállásunk medencéjében és a tó partján álló hangulatos éttermek egyikében vacsorázhatunk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 3. nap Huacachina oázis– Nasca – Nasca vonalak – Puerto Inca

  Ma megfejtjük a Nasca-vonalak rejtélyét! Rövid utazás vár ránk, ebédidő előtt megérkezünk Nasca városába, ahol részt vehetünk egy fakultatív sétarepülésen a titokzatos Nasca-vonalak felett. A Nasca-fennsík közel 500 négyzetkilométernyi kősivataga több száz állati és geometriai formát őriz több, mint ezer éve. Kik, miért és hogyan hozták létre az óriási rajzokat? A 30-40 perces sétarepülés során eldönthetjük, hogy a számos magyarázat közül melyik tetszik leginkább nekünk.
  Délután visszatérünk az óceánhoz, az inka birodalom egykori kikötőjébe, Puerto Inca-ba utazunk. Naplemetére érkezünk az eldugott tengerparti öbölbe, ahol elfoglaljuk szállásainkat és vacsora előtt még sétálhatunk egyet a környező sziklaszirteken. Egy romantikus öböl az óceánpartján, este? Az élmény a tábortűz körüli vidám beszélgetésekkel lesz teljes. (szállás: bungalók, ellátás: reggeli)

 • 4. nap Puerto Inca – Arequipa

  Reggel az inka kori kikötő felfedezésre indulunk. Körbejárjuk a kikötőváros épületeinek maradványait. Ezután végleg elhagyjuk a Csendes-óceánt és az Andok belseje felé utazunk. Mielőtt elérjük a valódi hegyeket, egy hosszú utazás vár még ránk. A késő délutáni órákban érkezünk meg az El Misti (5822 m), a Chachani (6075 m) és a Pichu-Pichu (5669 m) vulkánok ölelésében fekvő Arequipa (2350 m) városába.
  Belvárosi vendégházunkból gyalog indulunk Arequipa felfedezésére. Az UNESCO Világörökségek listáján is szereplő óváros főterére sétálunk el, amit szökőkutak, szobrok, pálmafák és színes virágok díszítenek. Peru egyik legszebb terét a gyarmati időket idéző árkádos házak szegélyezik és itt áll a város hófehér katedrálisa is. Este könnyen találunk itt olyan éttermet, ahol megkóstolhatjuk a perui konyha specialitásait és vacsora közben a teraszról a kivilágított főtér látványában gyönyörködhetünk. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

  CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG AZ UTAZÁSHOZ, EGYEZTESS IRODÁNKKAL!

 • 5. nap Arequipa

  Pihenőnap következik! Mindenki szabadon, saját tempójában járhatja körbe Arequipa látnivalóit. Mindenképp érdemes ellátogatni a Santa Catalina kolostorba, ahová valamikor a leggazdagabb spanyol családok hölgy tagjai vonultak el vallásukat gyakorolni, és 1972-ig teljesen zárva volt a látogatók előtt. A Santa Catalina a dél-amerikai koloniális építészeti stílus egyik legszebb példája, hosszú órákig lehet a kolostor utcáin és terein barangolni.
  A Santa Catalina történeténél talán még érdekesebb a ,,jégbe fagyott inka hercegnő” meséje. A közeli Ambato vulkán gleccsere 500 éven keresztül őrizte annak a kislánynak a múmiáját, akit az inkák állítólag a hegyek szellemének áldoztak fel. A Juanita Múzeumban a jégbe fagyott kiállított múmia mellett gazdag gyűjteményt láthatunk az inka korból származó szőttesekből, halotti leplekből, ruhadarabokból és áldozati tárgyakból is. (ellátás: reggeli)

 • 6. nap Arequipa – Salinas Nemzeti Park – Colca-kanyon – Kondor kilátópont túra

  Túra: távolság 3 km, szint: fel: 200 m, le 200 m
  Menetidő: 1-2 óra
  Környezet: magashegyi

  Milyen az altiplano? Arepuipából az andesi magasföldön, a  Salinas Nemzeti Park területére utazunk, ahol a füves pusztaságokon láma és alpaka nyájak legelnek, az időszakos tavak a chilei flamingók, vadludak és vízimadarak kedvelt élőhelye. Ezért utazásunkat sok fotószünettel és rövid sétákkal szakítjuk meg.
  A nyugati Andok vonulata között húzódó Colca-völgy régiója igazán különleges hely. Itt található az aktív vulkánok legmagasabb láncolata bolygónkon valamint a világ másoik legmélyebb kanyonja, amely a világ egyik legnagyobb repülő madarának, a kondornak és a világ legszebb gyapját adó négylábújának, a vicuñának az otthona. Itt, az inkákat több száz évvel megelőző időkből származó wari kultúra romjai és földművelő teraszai között élnek Peru legidősebb etnikumai közül a Collahuas és a Cabanas indián közösségek. Nem véletlen, hogy a terület a perui nemzeti örökség része.
  Miután a 4800 méter magasan lévő vulkán kilátópontról kiélveztük a 6 tűzhányó látványát, leereszkedünk az átlagosan 3 700 méterrel a tengerszint felé emelkedő Colca-völgybe.
  Délután egy látványos túrára indulunk a Colca-kanyon szélén, amely egy kilátóponthoz vezet. A hely különlegessége, hogy a függőleges sziklafalakban fészkelő kondorok itt szállnak fel az első meleg légáramlatokkal. Ha szerencsénk van, mi is láthatunk néhányat az ,, Andok királyának” nevezett óriási madarakból.
  Este a közeli termálforrások medencéiben megpihenve vizsgálhatjuk az ezernyi csillagtól fényes déli égboltot. A medencéket természetes források táplálják, amelyek 80 ° C-ig terjedő hőmérsékletű, ásványi anyagokban gazdag vizet adnak. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 7. nap Colca-kanyon – Titicaca-tó – Chucuito

  Egy hosszú, de nagyon látványos ,,panoráma út” vár ma ránk az andesi magasföldön a Titicaca-tóig a füves pusztaságokon legelő nyájak és időszakos tavak között. A késő délutáni órákban érkezünk meg Puno-ba, ahonnan már csak egy rövid utazás (15 perc) várnk ránk a kényelmes, tóparti hotelünkbe, Chuquito-ba. Este elsétálhatunk a „Termékenység templomához“ és megnézhetjük a főtéren álló, 16. században épült templomot is. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 8. nap Titicaca-tó: Amantani-sziget

  Túra: távolság 4 km, szint: fel: 400 m, le 400 m
  Menetidő: 1-2 óra
  Környezet: magashegyi

  Kétnapos hajókirándulásra indulunk a Titicaca-tavon. Puno kikötöjéből körülbelül 3 órát hajózunk az Amantani-szigetre, ahol indián családok vendégszeretetét élvezhetjük egy napig. Az otthonaikban szállunk meg, a konyhájukban ebédelünk, körbesétálhatunk a virágoskertjükben és földjeiken. Ritka bepillantást nyerhetünk a Titicaca-tó közepén élő emberek mindennapi életébe.
  Délután egy látványos akklimatizációs túrára indulunk. A naplementét a sziget egyik legmagasabb pontjáról (4015 m) nézzük meg. Frissen sült fánk és forró tea mellett üldögélve várjuk meg, hogy a Nap utolsó sugarai megcsillanjanak a Titicaca- tó víztükrén, majd visszatérünk indián családjainkhoz. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 9. nap Titicaca-tó: Taquille-sziget – Uros-szigetek – Chucuito

  Túra: távolság 3 km, szint: fel: 300 m, le 300 m
  Menetidő: 1-2 óra
  Környezet: magashegyi

  Reggel egy életre szóló élménnyel gazdagabban búcsúzunk el vendéglátóinktól és az Amantani-szigettől. Áthajózunk a Taquille-szigetre, ahol ajmara indiánok egy csoportja él a modern ember számára utópisztikusnak tűnő közösségben. Egy újabb akklimatizációs túrára indulunk. Felsétálunk a sziget központi falujába, a Taquille egyik legmagasabb pontjára, Pueblo-ba. Itt megismerkedünk a közösség érdekes szokásaival és az UNESCO Kulturális Világörökség részét képező népművészetével. Ebéd után hajózunk vissza Puno-ba. Útközben ellátogatunk a híres Uros szigetek egyikére. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le ezen a tájon, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Ezek a totora nádból készült úszó szigetek az itt élő indiánok otthonai napjainkban is. Hajónkkal kikötünk az egyik család úszó otthonán. Körbesétálunk a szigeten és meghallgatjuk vendéglátóink meséjét az uro indiánok történetéről és hagyományairól. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 10. nap Chucuito – Sillustani tornyok – Sicuani

  Az inka uralkodók beavatási útvonalán indulunk északi irányba, az inkák fővárosa felé. Útközben ellátogatunk az Umayu-tóba nyúló félszigetre, a Sillustani tornyokhoz. A pre-inka és inka korból származó tornyok építésének okát sokféleképpen magyarázzák, a Sillustani valószínűleg a régió legfontosabb temetkezési helye lehetett. A mitológia szerint a Titicaca-tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 7 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legjelentősebb prekolumbián kultúráját és egy óriási birodalmat építsenek. Megkoronázása előtt minden inkának végig kellett járnia a Titicaca-tó és az Inka Birodalom fővárosa közötti zarándokutat. Szállásunk félúton Cusco felé, Sicuani kisvárosának egyik vendégházában lesz. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 11. nap Sicuani – Szivárvány-hegy: gyalogtúra/ lovas túra – Cusco

  Túra: távolság 6 km, szint: fel: 400 m, le 400 m
  Menetidő: 4-5 óra
  Környezet: magashegyi

  Reggel korán indulunk, ébredező kecsua falvakon keresztül vezet utunk. A 4 100 méter magasan lévő parkolóból indulunk a Szivárvány-hegy vonulatai felé egy gleccser formálta völgyben. Lovak hátán is nekivághatunk a túrának. Utunk során mindenfelé legelésző láma nyájak és lovak tarkítják a tájat, a távolban pedig az Andok hósipkás hegycsúcsai és az Ausangate gleccser uralják a látképet. 1-1.5 órás túra során jutunk el a parkolóból az 5 200 méter magas hágóba, ahonnan csupán 60 méter szint és egy rövid séta vár ránk a kilátópontba. Szuszogós a szerpentin, de megéri! Innen a szinte szürreálisnak tűnő táj 360 fokos panorámájában gyönyörködhetünk. Fotóink elkészítése után ugyanazon az útvonalon térünk vissza a ránk várakozó járművünkhöz, mint amin felgyalogoltunk. Útközben megpihenünk, a túra után jól fog esni a csomagolt ebédünk. A túra után folytatjuk utazásunkat a Huatanay és Vilcanota folyók völgyében, a késő délutáni órákban érkezünk meg Cusco-ba.
  Érkezés után elfoglaljuk a Főtér közelében lévő szállásunkat, majd városnézésre indulunk a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökség listáján is szereplő óvárosban. Elsétálunk a Katedrálishoz, a Tudás Házához, a Nap Szüzeinek Házához, valamint a Naptemplomhoz és persze megkeressük a gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. Este önállóan fedezhetjük fel Cusco hangulatos belvárosát és híresen jó éttermeit. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd)

 • 12. nap Cusco

  Pihenőnap! Miután vezetőnktől megtudjuk a túrák részleteit, összepakolunk a még előttünk álló kalandokra: a Szent Völgy kirándulásra, az Inka Ösvény túrára vagy a kávé- és kakaófarm látogatásra a magaslati esőerdőben. Ne tölts sok időt a készülődéssel, mert ma végig kell járnod az óváros kihagyhatatlan látványosságait is! (ellátás: reggeli)

 • 13. nap A Szent Völgy inka kori emlékei: Cusco – Sacsayhuaman – Quenco – Puka Pukara – Pisac

  A Cusco-t a Machu Picchu-val összekötő völgy térségében találhatóak a legszebb inka kori épületegyüttesek. Először a Sacsayhuaman-t, a Cusco felett magasodó inka erődöt járjuk körbe, majd Quenco titokzatos sziklatemplomát és sétálunk egyet Puka Pukara, a Vörös Erőd romjainál. Eukaliptusz erdőkön keresztül érkezünk meg az Urubamba-völgy bejáratához, Pisac kisvárosáig.
  Ebéd után Pachacuti, az államalapító Inka palotáját járjuk végig a település fölé emelkedő hegycsúcson. Óriási földművelő teraszok között sétálunk le Pisac kisvárosába, miközben az inkák szent völgyének lélegzetelállító panorámájában gyönyörködhetünk. Szállásunk a Pisac főterén álló vendégházban lesz. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 14. nap A Szent Völgy inka kori emlékei: Pisac – Maras – Moray – Ollantaytambo

  Mire végzünk reggelinkkel, a helyiek kipakolják portékájukat Pisac főterére. Napunkat nézelődéssel és ajándékvásárlással kezdjük Peru legnagyobb kézműves piacán, ahol kedvünkre válogathatunk az ezüst ékszerek, alpaka takarók és vibrálóan színes textíliák között.
  Ezután folytatjuk utazásunkat az Urubamba-folyó mentén, amely valamikor az Inka Birodalom „éléskamrája” volt. Kecsua falvakon és gondosan megművelt, gazdagon termő földeken keresztül érkezünk meg Moray kör alakú teraszaihoz, melyeket az inkák állítólag mezőgazdasági laboratóriumként használtak. Innen Maras több száz sólepárló medencéjéhez kirándulunk, melyeket a hegyi indiánok az inka időktől napjainkig használnak.
  Délután érkezünk az eredeti formáját leginkább megőrző inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. A völgy itt már teljesen összeszűkül, a cukorsüveg alakú hegyek a fejünk fölé tornyosulnak. A naplemente Ollantay, a híres inka hadvezér erődítményének Naptemplomában ér minket. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 15. nap Inka Ösvény: Chilka (2600 m) – Ayapata (3300 m) vagy Inka dzsungeltúra

  Túra: távolság 14 km, szint: fel 700 m, le: 100 m
  Menetidő: körülbelül 6 óra
  Környezet: magashegyi, szubtrópusi erdő

  Ébresztő, a világ egyik legszebb túraútvonala ma csak ránk vár! Kora reggel busszal utazunk az Inka Ösvény túra kezdőpontját jelentő 82. kilométerkőig, ahol találkozunk hegyi vezetőinkkel és kecsua segítőinkkel. Átadjuk nagy csomagjainkat hordárainknak, akik felpakolják azokat hátukra a tábori konyhafelszereléssel és élelmiszerekkel, valamint kempingfelszerelésünkkel együtt. Mi közönsen jógázunk, majd is felkapjuk kis hátizsákjainkat, így vágunk neki a Machu Picchu-hoz vezető 4 napos zarándokutunknak.
  Túránk első szakasza könnyű, alig 2 gyaloglás, viszonylag sík terepen. Az Urubamba-folyót követve sétálunk az inka kori teraszok és városok mellett, miközben a látványt a Veronika csúcsa (5859 m) uralja. Az első nagyobb emelkedőnk tetejéről, a magasból csodálhatjuk meg Patallacta inka kori városát.
  Egy inka kori ellenőrző ponton áthaladva lépünk rá az eredeti inka zarándokút útvonalára. Túránkat innen a Cusichaca-folyó völgyében folytatjuk. Mire 2-3 óra múlva déli pihenőhelyünkre érünk, szakácsunk elkészíti első tábori ebédünket. A hosszú gyaloglás és ízletes ételek után mindenkinek jól fog esni egy kis szieszta.
  Délután egy meredek emelkedő és újabb 4 kilométer gyaloglás vár ránk a köderdőben megbújó esti táborhelyünkig. Érkezésünkre az Ayapata táborban (3300 m) már állnak sátraink, segítőink teával és süteménnyel várnak minket, és egy tál meleg vízben az út porát is lemoshatjuk magunkról. Este az étkezősátrunkban gyűlünk össze, hogy elfogyasszuk ízletes és tápláló vacsoránkat és megtudjuk a másnapi túránk részleteit. A kimerítő nap végén még rácsodálkozunk a csillagokkal teli déli égboltra, majd hamar hálózsákjainkba bújunk.(szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

  Az Inka ösvény helyett választható Inka dzsungeltúra programjának leírását a hosszabbításoknál találod.

 • 16. nap INKA ÖSVÉNY: AYAPATA (3300 M) – WARMIWAÑUSKA HÁGÓ (4198 M) – RUNKURAQAY (3998 M) – RUNKURAQAY HÁGÓ (3950 M) – CHAQUICOCHA (3680 M)

  Túra: távolság 16 km, szint: fel 1 200 m, le 900 m
  Menetidő: körülbelül 8 óra
  Környezet: szubtrópusi erdő, magashegyi

  A reggeli program: lépcsőzés! Bőséges reggelink után egy 3 kilométeres emelkedővel kezdjük a napot. A meredek hegyoldalakon, sziklatömbökből  kirakott ösvény 500 év elteltével is az inka útépítő mesterek munkáját dicséri, a mi életünket azonban sokszor megnehezíti gyalogtúránkon. Egy misztikus köderdőn keresztül érkezünk meg a 3968 méter magasan fekvő Llulluchapampa táborhelyig, ahol elérjük a felső erdőhatárt. Innen a további 2 kilométer lépcsőzésért cserébe – ha felfelé tekintünk és visszanézünk a völgyre –  csodaszép panoráma vár minket.
  A 4198 méter magas Warmiwañuska, avagy Halott Asszony hágó elérése kihívás, de jól akklimatizált és átlagosan aktív életet élő utazóink általában nagyobb nehézségek nélkül teljesítik. A kimerítő gyaloglásért pedig kárpótol a látvány: a hágóról csodálatos kilátás nyílik a környék mély völgyekkel szabdalt hegycsúcsaira. Itt állva tényleg „a világ tetején” érezhetjük magunkat!
  A hágó után ősi inka lépcsőkön ereszkedünk lefelé 3 kilométeren keresztül a völgyben (3700 m). Itt egy hosszabb pihenőt tartunk, megebédelünk, sziesztázunk és már indulunk is a második hágóra. Egy 2 kilométeres emelkedő után érjük el a 3950 méter magas Runkuraqay hágót. Útközben megpihenünk az azonos nevű inka épületegyüttesnél, a hágó tetejéről pedig azzal a jó érzéssel gyönyörködhetünk a tájban, hogy már túl vagyunk a túra nehezén! A következő 6 kilométeren lefelé haladunk a hosszan elnyúló, köderdővel borított völgyben. A völgy végén az ösvény egyik legszebb inka városa, Sayaqmarka ősi romjai állnak, amit lesz időnk alaposan körbejárni.
  Az völgy felé magasodó épületekből már jól látható esti táborhelyünk, Chaquicocha (3680 m). Innen egy alig fél órás séta vár ránk egy bambusz erdőn keresztül az inka kori úthálózat gyönyörűen felújított szakaszán. Hosszú túránkat 5 órai teánkkal a kezünkben pihenhetjük ki, melyhez a bujazöld erdőkkel borított hegyek és völgyek adják a hátteret. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 17. nap INKA ÖSVÉNY: CHAQUICOCHA (3680 M) – PHUYUPATAMARKA (3700 M) –WIÑAY WAYNA (2650 M)

  Túra: távolság 10 km, szint: fel 150 m, le 1500 m
  Menetidő: körülbelül 6 óra
  Környezet: magaslati esőerő

  Kényelmesen reggelizünk, mielőtt elindulunk 4 napos túránk talán leglátványosabb szakaszán. Egyre sűrűbb trópusi erdővel borított meredek hegyoldalakon gyalogolunk, ráadásul szinte vízszintesen. Lassan sétálunk a mesterien megépített inka úton, miközben a különleges növényvilágban, a végtelennek tűnő völgyek és cukorsüveg alakú hegyek fenséges látványában gyönyörködhetünk.
  A Phuyupatamarka (3700 m) táborhelynél, amely az Urubamba-folyó felett magasodik pihenőt tartunk és elsétálunk egy kilátópontra, ahonnan jó időben a Salkantay (6272 m) és a Humantay (5700 m) havas hegycsúcsai is jól látszanak.
  Innen majdnem 5 kilométert ereszkedünk a meredek kőlépcsőkön a magaslati esőerdőben Phuyupatamarka inka városáig, majd az Inti Pata-áig (Napterasz). A földművelő teraszokról fenséges látványt nyújt az Urubamba-folyó völgye.
  A Napteraszról csupán pár perc sétára van harmadik táborhelyünk. Utolsó tábori vacsoránk előtt körbejárjuk az egyik legszebb inka kori emlékét, Wiñay Wayna (2650 m) városát.

 • 18. nap INKA ÖSVÉNY: WIÑAY WAYNA (2650 M) – NAP-KAPU (2745 M) – MACHU PICCHU (2 600M) – AGUAS CALIENTES

  Túra: távolság 6 km, szint: fel 250 m, le 1500 m
  Menetidő: körülbelül 3 óra
  Környezet: magaslati esőerő

  Túránk utolsó reggelén elbúcsúzunk kecsua hordárainktól és elindulunk a Nap-kapu és a Machu Picchu felé, majd nekivágunk túránk utolsó szakaszának. Mindössze 4 kilométert kell gyalogolunk a Nap-kapuig.
  Megérkeztünk! A Nap-kapu 345 méterrel magasodik Machu Picchu városa fölé. A 4 napos Inka Ösvény túrán számtalan természeti szépséget látunk és számos életre szóló élményt szerezhetünk, de egyik sem hasonlítható ahhoz a pillanathoz, amikor besétálunk a Nap-kapun és először pillantjuk meg a Machu Picchu-t.
  A Nap-kapunál találkozunk az alternatív programokat választó utitársainkkal, és együtt indulunk a város felfedezésére. Vezetőnk egy közel három órás séta során avat be minket a Machu Picchu titkaiba, melyet 500 éven keresztül a sűrű dzsungel őrzött. Körbesétálunk az óriási, csaknem teljes egészében épségében maradt inka városban, melyet csak 1912-ben fedezett fel Hiram Bingham.
  Közös “városnézésünk” után szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű környezetben épült világi és szakrális épületegyüttesek között és elsétálhatunk a Machu Picchu híres inka hídjához is.
  Záróra után buszra szállunk és alig 20 perc alatt Aguas Calientes kisvárosába utazunk, ahol szállodai szobák, forró zuhany és egy természetes hőforrásra fürdő is vár ránk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

   

   

 • 19. nap AGUAS CALIENTES – CUSCO

  Reggel panoráma vonatunk ablakából intünk búcsút a Szent Völgy felénk tornyosuló hegyeinek és az Urumbamba-folyónak. Ollantaytambo-ban átszállunk a ránk várakozó buszra és visszautazunk az inkák fővárosába.
  Cusco megunhatatlan! Ha azt gondoljuk, hogy már mindent láttunk, akkor ebédeljünk a Főtér árkádos házainak egyik teraszán, ezután látogassunk el a Csokoládé Múzeumba, a nap további részét pedig szenteljük a nézelődésnek és ajándékvásárlásnak. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

  Húzz lapot 19-re: folytasd a kalandot Ollantaytambo-ból egy 3 napos, folyóparton kempingezős rafting túrával az Apurimac-folyón vagy látogass el 2 napra a magaslati esőerdő közepén álló kakaó- és kávéfarmra. 

 • 20. nap Lima - hazautazás

  Délelőtt a repülőtérre utazunk és Limá-ba utazunk, ahonnan az esti órákban kezdhetjük meg hazafelé tartó repülőutunkat.
  Nem elég? Vezesd le az perui utazásod egy izgalmas esőerdei túrával Amazóniában egy kényeztető luxus lodge-ban! (ellátás: reggeli)

   

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást egy bérelt busszal
  • 8 éjszaka szállást 4* -os hotelekben, 7 éjszaka szállást 3* -os, hangulatos vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • 1 éjszakát indián családok vendégházaiban az Amantani-szigeten, 2 ágyas szobákban
  • a Sillustani tornyok belépőt
  • a 2 napos hajós kirándulást a Titicaca-tavon az Uros, Amantani- és Taquille- szigetekre teljes ellátással, helyi és magyar idegenvezetővel
  • a kirándulást a Szivárvány-hegyhez csomagolt ebéddel
  • a Szent Völgy inka kori emlékeinek belépőjét
  • a kétnapos Szent Völgy kirándulást bérelt busszal, helyi és magyar idegenvezetővel
  •  19 reggelit, 8 ebédet, 4 vacsorát a részletes programleírás szerint
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a Cusco – Lima repülőjegy és illeték árát
  • a reptéri transzferek árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 10 USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat: 700 USD
  • a 4 napos Inka Ösvény túra árát
  • az Inka Ösvényen a borravalót a személyzetnek: 100-120 USD/ résztvevő
  • az Inka Ösvény gyalogtúra helyett választható programok árát
 • Fakultatív programok/ Hosszabbítási lehetőségek
  • 4 napos Inka Ösvény túra: 1 200 USD
  • Inka dzsungeltúra: 3 napos kerékpár- és gyalogtúra egy kakaó- és kávéültetvényre a magaslati esőerdőben (4-6 fő): 1 200 USD-tól/ fő
  • 3 napos rafting túra az Apurimac folyón (6-14 fő):  500 USD-tól/ fő
  • 4 napos dzsungeltúra Amazóniában (2-14 fő): 1 000 USD-tól / fő
 • Belépők és fakultatív programok
  • Huacachina – homokfutózás: 70  Sol
  • Nazca-vonalak sétarepülés: 150 USD, repülőtéri illeték: 25 Sol
  • Arequipa – Santa Catalina kolostor: 35 Sol
  • Arequipa – Juanita Múzeum: 25 Sol
  • Cusco – Katedrális: 25 Sol
 • Az Inka Ösvény túra ára tartalmazza
  • az Inka Ösvény túraengedély árát
  • a kempingfelszerelés: a magashegyi sátrak, önfelfújódó matracok (derékaljak) bérleti díját
  • a tábori konyha: az étkezősátor,székek, asztalok, tábori étkészlet, konyha sátor bérleti díját
  • napi háromszori, több fogásos étkezést, az 5 órai teát, valamint energia szeleteket, csokoládét, gyümölcsöt a túra idejére
  • a magashegyi túravezetők, a hordárok, a szakácsok és segítők munkadíját
  • 1 darab Machu Picchu belépőt
  • 1 darab Machu Picchu buszjegyet
  • 1 darab vonatjegyet a Szent Völgyben, Aguas Calientes és Ollantaytambo között
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Inka Ösvény túraengedély

  Jelentkezz időben! Az Inka Ösvényre naponta maximum 500 túraengedélyt adnak ki, amiből körülbelül 100 jut a túrázóknak, a többit az őket kiszolgáló személyzet, a hegyi vezetők és hordárok kapják meg. Az Inka Ösvény a világ egyik legnépszerűbb túraútvonala, az engedélyek nagyon gyorsan elfogynak, ezért a túraengedélyeket az utazás előtt 8-10 hónappal meg kell vásárolni.

 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Lima – Budapest repülőjegy ára illetékkel 380 000 Ft-tól
  • a Cusco – Lima repülőjegyek illetékkel: 250 USD-tól
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgároknak nem kell vízum Peruba
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek

  Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 000 USD
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 500 USD, érkezéskor, készpénzben fizetendő
  • a 4 napos Inka Ösvény túra (1 300 USD) és a túra helyett választható programok ára jelentkezéskor fizetendő
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a
  •  AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 3 800 USD
 • COVID-19 – FOGLALÁSI FELTÉTELEK

  Mint mindig, a koronavírus okozta világjárvány idején is elkötelezettek vagyunk utazóink biztonságáért, igyekszünk a lehető legmagsabb színvonalú szolgáltatást nyújtani és segíteni abban, hogy nyugodtan és biztonsággal tervezhess.

  Ezért a bizonytalan utazási lehetőségekre való tekintettel a 2021-ben tervezett kalandtúráinkat előleg befizetése nélkül foglalhatod le.

  Az előleg befizetése akkor lesz aktuális, amikor – a jelenlegi körülményeket figyelembe véve – „garantálni“ tudjuk az utazás indulását. Addig nincs más dolgod, csak kitölteni az online jelenkezési lapot, mi pedig egy válasz emailben elküldjük számodra az adott útra vonatkozó praktikus információkat tartalmazó részletes tájékoztatót és biztosítjuk a „helyed“ a túrán.

  Kérünk, hogy dönts Te is felelősen a foglaláskor mert kiscsoportos kalandtúráink indulását 1 útlemondás is befolyásolhatja. A garantált indulású utazáinkra a továbbiakban az  ÁSZF-ben meghatározott lemondási feltételek vonatkoznak.

 • Útlemondási feltételek

  Útlemondás esetén az Inka Ösvény túraengedély ára minden esetben vissza nem térítendő összeg: 250 USD

  90 napon belüli útlemondás esetén az Inka Ösvény túra árának 50%-a, azaz 450 USD minden esetben levonásra kerül.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között az utazás teljes árának 20%-a,
  • 35-26. napok között az utazás teljes árának 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén az utazás teljes árának 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  19-55 év

 • LÉTSZÁM

  10-12 fő

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáid jelentkezéskor mindenképp egyeztesd túravezetőnkkel.

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat,  akkor is, ha nem repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Valuta, költőpénz
  • Peru hivatalos fizetőeszköze az SOL (PEN = 90Ft)
  • az amerikai dollár vagy Euro kivitelét javasoljuk, amit bármelyik városi pénzváltónál és bankban helyi fizetőeszközre válthatunk
  • a perui bankok és pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + fakultatív programok árai
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • gyógyszer szedését a háziorvossal kell egyeztetned
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Szállások, ellátás
  • 15 éjszakát 4* -os, hangulatos vendégházakban töltünk, 2 ágyas szobákban
  • 1 éjszakát kecsua indiánok vendégházaiban töltünk a Titicaca-tónál, kétágyas szobákban, fürdőszoba nincs
  • az Inka Ösvény túra alatt 3 éjszakát 2 személyes magashegyi sátrakban töltünk
  • az Inka Ösvényen, a 3 napos rafting túrán és az amazóniai  programon teljes ellátást biztosítunk
  • utazásunk összesen 19 reggelit, 8 ebédet, 4 vacsorát tartalmaz a részletes programleírás szerint
 • Közlekedés
  • bérelt busszal, hajóval valamint turista vonattal
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: -6 óra
  • kommunikáció: Peruban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • Miért olyan népszerű az Inka Ösvény?

  A klasszikus Inka Ösvény az utolsó és kétségkívül a legszebb szakasza az inkák fővárosából, Cusco-ból a Machu Picchu-hoz vezető inka zarándokútnak. A kihívásokkal teli, a testet, lelket és szellemet is próbára tevő túraútvonal a Szent Völgyből indul felfelé az Andok hágóin keresztül, köderdőkön és dzsungeleken át a Machu Picchu eredeti bejáratához, a Nap-kapuig.

 • Miért kell engedély az Inka Ösvényre?

  Az engedélyek bevezetése előtt az Inka Ösvény látogatása nem volt szabályozott. A túrázók ott táboroztak le, ahol nekik éppen tetszett, az ősi romokat latrinaként használták és hatalmas károkat okoztak a környezetben. 2002-ben a hely és a környező ökoszisztéma védelmére vezették be az engedély-rendszert. Ezzel szabályozhatóvá vált a túrázók éves száma és biztosították, hogy dokumentáció nélkül senki se léphessen az ösvényre. Ennek köszönhetően napjainkban a jól karbantartott túraösvény és a kiépített táborhelyek is tiszták, szemétnek nyomát sem látjuk gyalogtúránk során. Az engedély másik előnye, hogy a túrázók számának korlátozása miatt a 46 kilométer hosszú  ösvényen alig találkozunk turistákkal. Naponta maximum 500 engedélyt adnak ki, amiből körülbelül 100 jut a túrázóknak, a többit az őket kiszolgáló személyzet, a hegyi vezetők és hordárok kapják meg.

 • Fizikai erőnlét

  A gyalogtúra nehézségét a sorozatterhelés és a tengerszint feletti magasság jelenti.  Bár fizikailag megerőltető, az Inka Ösvényt az átlagosan sportos életmódot élő utazók általában nagyobb gond nélkül teljesítik. Vannak meredek szakaszok és két hágón is át kell kelnünk, de az út végén ott vár ránk a Nap-kapu. A párába burkolózó Machu Picchu látványa pedig egy pillanatra sem teszi kétségessé, hogy ez a pillanat bármit megér!

 • Hogyan hat a szervezetünkre a magasság?

  Mindenkire másképp és eltérő mértékben hat a magasság és a kevesebb oxigén. Utazásunk programját nagyon gondosan úgy építettük fel, hogy minél több időt hagyunk az akklimatizálódásra. Tengerszinten kezdjük az utazást és napról napra haladunk egyre magasabbra. Emellett minden lehetőséget megragadunk arra, hogy kisebb akklimatizációs túrákat tegyünk az utazás során: a Titicaca-tó szigetein, a Szivárvány-hegyen és a Szent Völgy inka kori emlékei között. Látványos túráink után, mire nekivágunk az Inka Ösvénynek, mindenki tökéletesen akklimatizált lesz.

 • Túraszervezés

  Az Inka Ösvény gyalogtúrát helyi utazási iroda bevonásával szervezzük meg. Az Inka Ösvény feletti felügyeleti jogokat gyakorló turisztikai minisztérium évente felülvizsgálja az engedélyért folyamodó túraszervező cégeket. Perui partnerünk több, mint 15 éve szervez túrákat az Inka Ösvényre, amit mi magunk is jó néhány alkalommal végigjártunk már velük.

  Helyi partnerünk saját magashegyi túravezetőkkel és hordárokkal dolgozik, a velünk túrázók biztosak lehetnek abban is, hogy a felszerelés tökéletes állapotban van.

  Több napos gyalogtúráinkról az utazási stílusaink menüpont alatt találsz bővebb információt.

   

 • Teherhordók

  A gyalogtúra során hordárok veszik le vállunkról a terhet, napközben ők viszik a nagy csomagunkat táborhelyeink között. A nagy csomag súlya maximum 6 kg lehet.

  Mi egy kis méretű hátizsákkal gyalogolunk, amiben a napi felszerelésünket visszük magunkkal: esőkabátunkat, néhány csokoládét, az ivóvizünket, valamint a személyes tárgyainkat és a fényképezőgépünket.

 • Kempingfelszerelés

  A túra során professzionális magashegyi sátrakat és a legjobb minőségű önfelfújódó matracok biztosítják számunkra a pihentető alvást, ami egy ilyen sorozatterhelés során elengedhetetlen.

  A túrafelszerelésünket vízálló zsákokba pakoljuk, amit szintén a helyszínen kapunk. Így biztos, hogy nem ázik majd el hálózsákunk és váltóruhánk.

 • Étkezések

  A három napos túra teljesítéshez energiára van szükség. Tábori szakácsunk gondoskodik róla, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön mindenki gyomrába. A hordárok hozzák a tábori konyhafelszerelést és a friss hozzávalókat is. Az ételek a helyi és nemzetközi konyha fogásai közül kerülnek ki. Igény esetén speciális étrendnek megfelelő étkeztetést is tudunk biztosítani.

 • A túranapok beosztása

  A napi túra távolságok úgy vannak beosztva, hogy gyaloglás mellett maradjon elegendő időnk a nézelődésre és pihenésre is.

 • További információk

  A gyalogtúráról Az Inka Ösvény túra és engedély című bejegyzésünkben olvashatsz bővebben. A Machu Picchu városlátogatással kapcsolatos új szabályozásról is olvashatsz blogunkon.

 • Időjárási körülmények

  Magashegyi környezetben az időjárás egy pillanat alatt változhat meg, ezért készülj fel minden eshetőségre! Alaposan készítsd elő túrafelszerelésed; meleg, réteges túraöltözetet.

  Ne felejtkezz el az UV-sugárzás elleni bőrvédelemről, akkor is, ha nem napsütéses az idő. Nagyon fontos, hogy szemeid megfelelő napszemüveggel védd az UV-sugárzástól.

  • reggelente, amikor elindulunk még hűvös lesz, 10-12 °C várható
  • napközben erős napsütésre 20-25 °C közötti hőmérsékletre számíthatunk
  • naplemente után fázhatunk, melyhez nagyban hozzájárul a fizikai kimerültség
 • Túrafelszerelés
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelések összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • Jelentkezés az utazásra
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • Local Payment
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk jut és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design