Ecuador Overland – Egyenlítői kalandtúra Amazóniától a Galápagos-szigetekig

Indulás: 2020/10/18
Utazás hossza: 20 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 10-12 fő
Ár:
3900
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Ecuador Dél-Amerika legváltozatosabb természeti látnivalóit kínálja az utazók számára. Az egyenlítői ország az Andok hegyvonulatával, Amazóniával és a Galápagos-szigetekkel a természetbúvárok földi paradicsoma. A kontinens legkisebb területű országában nincs tömegturizmus és hosszú utazások, így aktívan tölthetjük napjainkat.

Háromhetes kalandtúránkon keresztül-kasul bejárjuk az Andok végtelen erdőrengeteggel borított hegyvonulatát. Buja zöld trópusi erdőkön keresztül, bővízü folyók, óriási vízesések és a távolban kacsintó hósipkás vulkánok között utazunk Amazónia mélyére, ahol egy hétig tonnányi kaland vár ránk a Föld egyik legnagyobb biodiverzitású erdőségében!

A Föld leghosszabb bazaltkanyonján keresztül, a világ legszebb zuhatagai között érjük el újra az Andok vonulatát, ahol a főszerepet átveszik a vulkánok. A panorámát díszítő két tucatnyi tűzhányóról ismert Vulkánok Sugárútján a híres Chimborazo-hoz és a szépséges Cotopaxi-hoz kirándulunk el. Sőt, a bátrabbak meg is mászhatják az 5989 méter magas, aktív vulkánt.

A vulkanikus tevékenység különleges természeti formákat hozott létre az Egyenlítő vonalán a Csendes-óceán közepén is. A Galápagos-szigetek növény- és állatvilág a terület elszigeteltsége miatt egyedülálló a világon, a nemzeti park kiváló munkájának köszönhetően pedig a szigeteken napjainkban is paradicsomiak az állapotok. Kalandtúránk levezetéseként öt nap alatt öt sziget természeti kincseit járjuk végig.

 

Neked való?

Végtelen természet és aktív kalandok sora, melyek során stílusos szállásainkat a helyszín adottságaihoz igazítjuk a “mindenből a legjobbat” szemléletünket szem előtt tartva. 

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ****

 

Részletes program

 • 1. nap Ecuador: Quito

  Az esti órákban érkezünk meg Európából Ecuador fővárosába, Quito-ba. Az egyenlítői ország területének több, mint felét az Andok vonulata uralja, a főváros a Pichincha vulkán lábánál fekszik, 2 850 méterrel a tengerszint felett. A repülőtérről a szállásunkra utazunk. (szállás: hotel)

 • 2. nap Quito – Papallacta

  A délelőttöt a gyarmati kort idéző Óváros felfedezésével töltjük. Qutio történelmi központja Latin-Amerika egyik legszebben megőrzött koloniális városa, az UNESCO kulturális világörökség része. A Függetlenség terén megnézzük az Elnöki Palotát és a Katedrálist, majd átsétálunk a Szent Ferenc kolostorhoz.
  Ebéd után irány Amazónia! Egy rövid utazás vár ránk Quito-ból az Andok hegyvonulatán keresztül a cukorsüveg alakú hegyek árnyékában, a buja köderdő mélyén megbúvó Papallacta fürdőközpontjába. Délután sétálhatunk a házainktól induló, folyóparton futó ösvényeken, megnézhetünk egy, a helyi gazdaságot és a köderdő élővilágát bemutató kiállítást. A nap hétralévő részét a strandon vagy a házaink kertjében lévő termálvizes medencékben tölthetjük. (szállás: lodge, ellátás: reggeli)

 • 3. nap AMAZÓNIA: COCA – YARINA LODGE

  Az Andok mély völgyekkel szabdalt hegyvonulatainak oldalában kanyargó szerpentineken utazunk tovább. Az út mentén vízesések és rohanó folyók, a távolban hósipkás vulkánok látványa köszönt minket. Áthaladunk az Egyenlítő vonalán és lassan eljutunk Amazóniába. A levegő egyre melegebb, a páfrányok helyét banánfák és pálmák veszik át.
  A késő délutáni órákban érkezünk a Napo és Loca folyók torkolatánál épült Coca városába. A kikötőben motoros kenukba szállunk és a Napo folyón közelítjük meg a Yarina Lodge-ot. Az esőerdő mélyén megbújó lodge-ban, bambusznádból készült bungalóinkban töltünk 3 éjszakát.
  Délután a lodge körül futó esőerdei ösvényeket járjuk végig helyi vezetőnkkel. Az óriási fikuszok és pálmafák között vezető esőerdei ösvényeken sétálva megkezdjük ismerkedésünket Amazónia egzotikus növény- és állatvilágával. Vacsora után egy izgalmas kajmán-lesen vehetünk részt. (szállás: bungalók, 3 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap AMAZÓNIA: DZSUNGELTÚRA

  Reggeli után kenukkal evezünk el 4 km-es gyalogtúránk kiindulópontjához. Helyi vezetőnk segítségével tovább ismerkedünk az esőerdő gazdag növény- és állatvilágával. Táv: 4 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (*)
  Déli pihenőnk idejére visszatérünk szállásunkra. Délután újra kenukba szállunk és körbejárjuk a közeli Sapococha tavat, melynek környéke a piros bőgőmajmok, fekete kajmánok valamint ara papagájok és teknősök otthona. Táv: 3 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (*)
  Vacsoránk után folytatódik amazóniai kalandunk. A lodge körüli rejtett ösvényeket végigjárva élvezhetjük Amazónia ezernyi élőlényétől zajos éjszakai életét. (szállás: bungalók, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 5. nap AMAZÓNIA: DZSUNGELTÚRA

  Napunk egy hajnali esőerdei sétával indul. Reggeli után pedig egy újabb dzsungeltúra következik a gigászi fák és kristálytiszta patakok uralta esőerdőben, milliónyi madár csicsergése, trillázása és dalolása közepette. Táv: 6 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (*)
  Ebéd utáni sziesztánk ideje alatt kipróbálhatjuk a piranha halászatot is. Délután a Napo folyó partján élő indián család otthonába látogatunk el. Körbesétálunk a kertükben és bepillantást nyerhetünk mindennapi életükbe, szokásaikba. Ha valakit érdekel, megtanulhatja az őserdei indiánok vadászfegyvereinek használatát is. (szállás: bungalók, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 6. nap YARINA LODGE – COCA – TENA

  Reggeli után motoros kenukkal Coca városába utazunk. Innen újra az Andok vonulata felé indulunk. A Sumaco Galeras Nemzeti Park végtelennek tűnő szubtrópusi esőerdőin keresztül utazunk Tena városáig. Szállásunk a magaslati esőerdőben, a Tena és Pano folyók összefolyásának közelében lévő üdülőben lesz. (szállás: lodge, 2 éj, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 7. nap TENA – Rio Jatunyacu RAFTING

  Ez a nap a vizes kalandoké! Tena ugyanis Ecuador első számú rafting és kajak központja. Rio Jatunyacu folyót az indiánok „Nagy Víznek” nevezik. Fél napos rafting túránk során a buja esőerdő mélyén, függőleges sziklafalak árnyékában evezhetünk a gyors sodrású zúgók, vízesések és függőhidak között.
  Aki szelídebb kalandra vágyik, az egy vezetett gyalogtúrára indulhat. A magaslati esőerdő élővilága újabb érdekességeket kínál számunkra. Délután üdülőnk kertjének kényelmét élvezhetjük. (ellátás: reggeli, vacsora)

 • 8. nap TENA – PASTAZA-KANYONON – ÖRDÖG ÜSTJE-VÍZESÉS – BANOS

  Reggeli után a Föld leghosszabb bazaltkanyonja felé vesszük az irányt. A közel 50 km hosszú Pastaza-kanyon meredek sziklafalain számos látványos vízesés zuhan alá a folyóba, melyekről az út melletti kilátópontokról készíthetünk fotókat. A vízesések közül a legnagyobb és leglátványosabb az Ördög Üstje. A világ tíz legszebb zuhataga közé tartozó vízeséshez egy szerpentinen gyalogolunk le a szurdok aljába, ahol kiépített sétányokról és egy függőhídról egészen közelről láthatjuk a hatalmas robajjal a folyóba csapódó víztömeget.
  Ezután már csak egy rövid utazás vár ránk Ecuador legnépszerűbb fürdővárosáig. Két éjszakát töltünk el Banos-ban, ahol egy kényelmes szállodában pihenjük ki dzsungeltúránk fáradalmait. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 9. nap BANOS – TUNGURAHUA VULKÁN KILÁTÓPONT – LA URBINA

  Túra: táv 8 km, szint: fel 600 m, le 600 m
  Menetidő: 3-4 óra

  Az 5016 m magas Tungurahua vulkán lábánál épült Banos városát a helyiek Amazónia kapujának nevezik. A kellemes klímának, a hangulatos belvárosnak és a számos termálfürdőnek köszönhetően Banos az ország egyik legnépszerűbb pihenőhelye.
  Aktív programmal kezdjük napunkat, a város fölé magasodó, aktív vulkán oldalában indulunk gyalogtúrára. A helyiek kertjei között vezető ösvényen a fákon broméliákat és orchideákat fotózhatunk , a 2260 m magasan lévő Bellavista kilátópontról pedig páratlan panoráma nyílik a völgyben elterülő városra, a Pastaza-kanyonra és a közeli vulkánokra. Miután kipihentük magunkat, elsétálunk a Virgin kilátópontig, majd visszatérünk Banos városába.
  Ebéd után a Vulkánok sugárútjának nevezett főúton indulunk expedícióra a Chimborazo lábához. Ecuadorban közel 30 vulkán található, ezek látványa kísér minket utunkon. Délután érkezünk a Chimborazo vulkán lábánál épült La Urbina menedékházhoz. A régi vasútállomás épületében kialakított hangulatos vendégfogadó arról is nevezetes, hogy Reinhold Messner, a legendás hegymászó – aki először oxigénpalack nélkül Földünk összes nyolcezer méteres hegycsúcsát megmászta –  is gyakran pihent meg itt.Vacsoránkat indián barátaink készítik el nekünk. (szállás: vendégház, 2 éj, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 10. nap CHIMBORAZO NEMZETI PARK – CHIMBORAZO ALAPTÁBOR TÚRA

  Túra táv: 3 km, szint: fel 200 m, le 200 m
  Menetidő: 2-3 óra

  Egész napos kirándulásra indulunk a Chimborazo Nemzeti Parkba. Útközben egy rövid akklimatizációs sétát teszünk a festői szépségű San Juan szurdokvölgyben, majd a legelésző vikunya nyájak között folytatjuk utazásunkat egészen a 4 800 méter magasan található menedékházig. Innen indul gyalogtúránk, melynek célja az 5 000 méteren épült Edward Whymper menedékház, amely a vulkán első megmászójáról kapta nevét.  Lassú, megfontolt tempóban gyalogolunk, ami a magaslati levegőn való haladáshoz a legkellemesebb, az igazán rövid túra mégis megerőltető lehet. A Whymper háztól azonban kedvünkre gyönyörködhetünk a felénk tornyosuló 6 268 méter magas Chimborazo vulkán panorámájában. Pihenőnk után legyalogolunk az alsó menedékházba, megebédelünk, majd  visszautazunk a szállásunkra. Délután körbesétálhatunk a kertben, ahol vendéglátóink fűszer- és gyógynövényeket termesztenek, ismerkedhetünk a ház körül legelő lámákkal és alpakákkal és körbejárhatunk az indiánok kézműves műhelyében. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 11. nap LA URBINA – QUILOTOA KRÁTER-TÓ

  Túra táv: 5 km, szint: fel 150 m, le 150 m
  Menetidő: 2-3 óra

  Ma az Andok központi vonulatának belseje felé vesszük az irányt. A hegyoldalon kanyargó szerpentineken egészen 4 000 méteres tengerszint feletti magasságig kapaszkodunk fel expedíciós teherautónkkal. A civilizációtól távol élő Tigua indián közösségek apró falvain utazunk keresztül.
  Az ebédünket a smaragdzöld vizű Quilotoa kráter-tó partján álló hotelünkben fogyasztjuk el. Délután nagy sétát teszünk a 3 kilométer átmérőjű kráter szélén kiépített kilátópontok között, a vállalkozó szelleműek pedig a kráter aljában található tó partjára is leereszkedhetnek egy meredek szerpentinen. Megéri a fáradságot! A kráter-tavon nem csak kajakozni lehet, de a kaldera nagyságának dimenziói is innen láthatóak igazán jól. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 12. nap Cotopaxi Nemzeti Park – Cotopaxi alaptábor túra

  Túra táv: 2 km, szint: fel 300 m, le 300 m
  Menetidő: 2 óra

  Reggel újabb különleges kaland vár ránk, a Cotopaxi Nemzeti Parkba utazunk. A Cotopaxi (5897 m) nem csak a világ egyik legmagasabb aktív vulkánja, de egyben Dél-Amerika egyik legmagasabb hegye is. Ecuador második legmagasabb hegye egy tökéletesen szimmetrikus kúpot formáz, amely hófödte csúcsával méltóságteljesen emelkedik ki a környező alpesi tájból. A vulkán lábánál vadlovak legelésznek vagy éppen isznak a gyönyörű Limpiopungo lagúna vizéből, melyben tükröződnek a közeli Rumiñahui vulkán (4712 m) csipkézett csúcsai. A Cotopaxi Nemzeti Park egész területén fellelhetőek a vulkáni aktivitás nyomai: horzsakő, vulkáni hamu, és lapilli borít szinte mindent.
  Expedíciós teherautónkat a park bejáratánál terepjárókra cseréljük, így utazunk a Cotopaxi lábánál épült Tambopaxi menedékházig. Ízletes ebédünket már a minden kényelmet kiszolgáló, modern menedékházban fogyasztjuk el. Délután kirándulásra indulunk a Cotopaxi meghódítására indulók alaptáborába. Terepjárókkal utazunk a 4 500 méter magasan lévő parkolóba, ahonnan egy meredek emelkedőn kapaszkodunk fel 4 800 méteren álló menedékházig. A túra mindössze egy kilométer, de a tengerszint feletti magasság miatt alaposan elfáradunk, mire a menedékházhoz érünk. Itt egy meleg teával a kezünkben pihenhetjük ki fáradalmainkat, miközben páratlan panorámában gyönyörködhetünk: úgy tűnik, hogy a Cotopaxi 5 985 méteres csúcsa olyan közel van, hogy szinte ránk omlanak a gleccserei, alattunk az Andok vonulata és számos vulkán csúcsa látható, a távolban pedig Quito városa is feltűnik. Vacsorára térünk vissza szállásunkra. (szállás: menedékház, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 13. nap COTOPAXI NEMZETI PARK – QUITO

  Reggeli után egy kellemes kirándulásra indulunk a Cotopaxi Nemzeti Park területén, majd terepjáróinkkal a park bejáratához utazunk. Innen északi irányba indulunk expedíciós teherautónkkal a vulkánok sugárútján. A délutáni órákban érkezünk meg Quito-ba. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 14. nap GALÁPAGOS: BALTRA-SZIGET - SANTA CRUZ-SZIGET - LOS GAMELOS - DARWIN TUDOMÁNYOS KÖZPONT - PUERTO AROYA

  Rövid repülőút után érkezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra fekvő Galápagos- szigetekre. A Baltra-szigetén lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itacaba- csatornán a Santa Cruz-sziget északi partjára, majd egy bérelt busszal indulunk tovább a sziget déli csücskébe. Útközben megkezdjük ismerkedésünket a szigetcsoport különleges geológiájával és élővilágával: sétára indulunk a galápagosi magasföldön, körbejárjuk a Los Gemelos iker kalderákat. A mindig párába burkolózó, burjánzó köderdőben Darwin híres pintyeinek néhány képviselőjével is találkozhatunk.
  A sziget turista központjába, Puerto Ayora kisvárosába érve a mangrove erdővel, vörös tarisznyarákokkal, pelikánokkal és fecskefarkú sirályokkal tarkított parti sétányon indulunk a Darwin Tudományos Központba. Az UNESCO 1959-ben hozta létre a nemzetközi alapítványt a galápagosi élővilág védelmére, melyet az evolúció tanának zseniális megfogalmazójáról, Charles Darwinról neveztek el. A kutatóállomáson napjainkban 200 zoológus és önkéntes dolgozik a szigetek törékeny ökoszisztémájának megőrzésén. A látogatóközpontban a szigetek vulkánjainak lábánál élő különböző elefántteknősöket és a kizárólag a Galápagos-on őshonos varacskos fejű gyíkokat is láthatunk.
  Este felfedezhetjük Puerto Aroya belvárosát. (szállás: szálloda)

 • 15. nap SANTA CRUZ-SZIGET - ISABELA-SZIGET: PUERTO VILLAMIL - KÖNNYEK FALA

  Korán indulunk Puerto Aroya kikötőjébe. Közel három órás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe, ahol a parton kéklábú szulák és galápagosi prémfókák köszöntenek minket. A trópusi sziget központi faluját a homokos tengerpart, a pálmafákkal szegélyezett utcák, az autentikus vendégházak és helyi éttermek teszik igazán hangulatossá. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetet 6 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki, ezek közül a szigetek legmagasabb vulkánja, a Wolf (1707 m) és az Ecuador (790m) pont az Egyenlítő vonalán helyezkednek el.
  Délután a Könnyek falához gyalogtúrázhatunk vagy kerékpározhatunk el, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Útközben felkapaszkodunk az Isabela legmagasabb pontján álló kilátópontba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a lakatlan belső vidékre és a szigetet létrehozó vulkánokra. Füves lávamezőkön, ligetes kaktusz és a mangrove erdőkön keresztül érkezünk meg az óceán partjára. Figyelem, nézzünk a lábunk elé mert a terület a teknősök és a szárazföldi gyíkok otthona! Sétánk során szépen karbantartott tanösvényeken járjuk körbe a lávahólyagokat, a gazdag madárvilágnak otthont adó sós tavakat és tengerparti öblöket. A óceán partján, a sziklákon sütkérező tengeri leguánok százai között sétálunk vissza a faluba. A naplementét kedvünk szerint a tengerparti kilátóból vagy a hangulatos bárok egyikének teraszáról nézhetjük meg. (Túra táv: 10 km, szint: le 100 m) (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 16. nap ISABELA-SZIGET - TINTORERAS-SZIGET - TEKNŐSNEVELŐ KÖZPONT - SIERRA NEGRA VULKÁN

  Reggel motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a közeli Tintoreras-szigetre. Körbesétálunk a tenger vizéből teknőspáncélként kiemelkedő szigeten, az átforrósodott bazalt sziklákon napozó tengeri leguánok tömegei között. Sétánk során közelről lencsevégre kaphatjuk a szűk tengeri csatornában pihenő szirti cápákat és az öbölben szundikáló fókákat. Mielőtt visszatérünk a kikötőbe, a part menti korallzátonyok között merülünk egyet, ahol kis szerencsével óriásteknősökkel és fókákkal is együtt úszhatunk.
  Délután Isabela teknős-nevelő központjába látogatunk el, ahol megismerkedhetünk az elefántlábúak történetével.
  Ezután a Galápagos-szigetek egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz kirándulhaunk.
  A látogatóközpontból felgyalogolunk az 1 240 méter magas vulkán kalderájának peremére és a közel 10 km átmérőjű kráter szélén sétálunk tovább. Ha a felhők kinyílnak az állandó ködbe burkolózó galápagosi magasföldön, Földünk második legnagyobb aktív vulkáni kráterének látványában gyönyörködhetünk. (ellátás: reggeli)

 • 17. nap ISABELA-SZIGET - SANTA CRUZ-SZIGET: TORTUGA ÖBÖL – KAJAKOZÁS AZ ITABACA- CSATORNÁN

  A kora reggeli órákban vissza hajózunk Santa Cruz szigetére. A nap további részében a Tortuga öböl nyugalmát élvezhetjük és sétálni indulhatunk a kaktuszok és akáciák között futó 2.5 km hosszú tanösvényen.
  Délután ellátogathatunk a szigetek egyik legnagyobb lávabarlangjába. A Bellavista kilátópont közelében egy közel 2 km hosszú, megkövesedett bazaltfolyam belsejében sétálhatunk.
  Aki ennél aktívabb kalandra vágyik, az délután egy könnyű és rendkívül látványos tengeri kajak túrára indulhat az Itabaca-csatornán. Az evezést megszakítjuk egy kis sznorkelezéssel és az élővilág, a tengeri madarak, fókák és cápák megfigyelésével. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 18. nap SANTA CRUZ-SZIGET - ÉSZAK-SEYMOUR VAGY SANTA FÉ-SZIGET HAJÓKIRÁNDULÁS

  Kezdjük a napot Puerto Aroya halpiacán! Majd folytassuk strandolással a környék csendes öbleinek egyikében vagy kiránduljunk el a szörfösök által kedvelt El Garrapatero-öbölbe.
  Fakultatív hajókirándulásra is indulhatunk – az áramlatoktól függően – az Észak-Seymour, a Santa Fé vagy a Bartolomé-szigetre. Észak-Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánáiról, vagy más néven varacskos fejű leguánjairól ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, vörös csőrű trópusi madarak, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt, nem is beszélve a szárazföldi iguánákról! 
  Délután térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. (ellátás: reggeli, ebéd a hajókiránduláson)

 • 19. nap SANTA CZUZ-SZIGET - LÁVABARLANG – BALTRA - QUITO

  Délelőtt ellátogathatunk a szigetek egyik legnagyobb lávabarlangjába. A Bellavista kilátópont közelében egy közel 2 km hosszú, megkövesedett bazaltfolyam belsejében sétálhatunk.
  Repülési menetrendünknek megfelelően a Baltra-szigetre utazunk és visszarepülünk Ecuador  fővárosába, Quito-ba. Ha menetrendünk megengedi, a délutánt a gyarmati kort idéző Óváros felfedezésével töltjük. Az UNESCO kulturális világörökség részét képező Quito történelmi központja Latin-Amerika egyik legszebben megőrzött koloniális városa. A Függetlenség terén megnézzük az Elnöki Palotát és a Katedrálist, a Szent Ferenc kolostor előtti tér hangulatos kávézóinak egyikében. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 20. nap QUITO - MITAD DEL MUNDO - HAZAUTAZÁS

  Ha a repülési menetrendünk megengedi, reggel ellátogathatunk a Mitad del Mundo (A világ közepe) emlékműhöz, amely az Egyenlítőn fekszik, 35 km-re északra Quito-tól. A planetáriumban megnézhetünk egy ismeretterjesző filmet az Egyenlítőről, sétálgathatunk az ország különböző népcsportjait bemutató kiállításokon és ellátogathatunk a csokoládé múzeumba is. A látogatóközpontban az ajándékvásárlásra is jó lehetőség nyílik. Délután a repülőtérre utazunk és megkezdjük Európa felé tartó utazásunkat.(ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • FOGLALHATÓ, 8 SZABAD HELY VAN A TÚRÁN

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • a repülőtéri transzfereket Ecuadorban csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • az utazást egy bérelt busszal Ecuadorban
  • 3 éjszaka szállást a Yarina Lodge bungalóiban Amazóniában
  • 2 éjszaka szállást egy lodge bungalóiban Tenában
  • 2 éjszaka szállást a La Urbina vendégház 2-4 ágyas szobáiban
  • 1 éjszaka szállást egy kényelmes menedékház 3-4 fős szobáiban a Cotopaxi Nemzeti Parkban
  • 5 éjszaka szállást 3*-os  hotelek és vendégházak 2 ágyas szobáiban
  • 5 éjszaka szállást 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban a Galápagos-szigeteken
  • az étkezéseket a részletes programkiírás szerint: 19 reggelit, 5 ebédet, 6 vacsorát
  • a részletes leírásban szereplő túrákat és programokat
  • Cotopaxi Nemztei Park belépőt, a Chimbrazo Nemzeti Park belépőt és a a Quilotoa belépőt
  • az Ördög Üstje-vízesés belépőt
  • egy napos kirándulást a Chimborazo Nemzeti Parkba helyi vezetővel
  • a kikötői illetékek árát a Galápagos-szigeteken
  • az utazást a Galápagos-szigeteken bérelt kisbusszal
  • az utazást egy bérelt hajóval az Isabela és a Santa Cruz szigetek között
  • Isabela szigetén kirándulást a Könnyek falához, a Sierra Negra vulkánhoz és a Teknősnevelő Központba
  • hajós kirándulást a Tintoreras-szigetre
  • Santa Cruz szigetén kirándulást a lávabarlanghoz, a Darwin Központba és a Tortuga-öbölbe
  • a helyi túravezetők munkadíját
  •  a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a Budapest – Quito – Budapest repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a Baltra repülőterén fizetendő illetéket
  • a Galápagos Nemzeti Park belépőt
  • a fakultatív programok árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a poggyász-és balesetbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ résztvevő
 • FAKULTATÍV PROGRAMOK
  • Galápagos – nemzeti park belépő: 100 USD
  • Galápagos – repülőtéri illeték: 20 USD
  • Galápagos –  egész napos hajókirándulás a Santa Fé, az Észak-Seymour vagy a Bartolomé szigetekre ebéddel: 300 USD
  • Galápagos –  fél napos kajaktúra ebéddel: 100 USD
  • Galápagos –  egész napos búvárszafarik: 140 USD-tól
  • Galápagos –  kerékpár bérlés: 15 USD/ nap
  • Galápagos –  snorkel felszerelés bérlés: 10 USD/ nap
  • Quito – városnézés: 20 USD/fő
  • Quito –  Mitad Del Mundo kirándulás: 20 USD/ fő
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Bogota – Quito és a Quito – Bogota – Frankfurt – Budapest csoportos repülőjegy és illeték ára:  420 000 Ft-tól
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegyek ára: 500 USD -tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Ecuadorba
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 000 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 200 USD)
   Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% –a (1 800 USD)
   HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 900 USD
   érkezéskor fizetendő a túravezetőnek, készpénzben
   AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 3 900 USD
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:
  60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.

 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  14-60 év

 • KIZÁRÓ OKOK
  • a szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek az utazáson való részvételről
  • egészségügyi problémáid  jelentkezéskor egyeztesd irodánk munkatársával

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le repülőjegyed
 • TÚRASZERVEZÉS
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt helyi és egy magyar túravezetők állnak a rendelkezésedre
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az USD
  • az országban kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes USD címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + a fakultatív programok ára
 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • 3 éjszakát a Yarina Lodge bungalóiban töltünk Amazóniában
  • 2 éjszakát egy lodge bungalóiban töltünk Tenában
  • 2 éjszakát a La Urbina vendégház 2-4 ágyas szobáiban töltünk
  • 1 éjszakát egy kényelmes menedékház 3-4 fős szobáiban töltünk a Cotopaxi Nemzeti Parkban
  • 5 éjszakát 3*-os  hotelek és vendégházak 2 ágyas szobáiban töltünk
  • 5 éjszakát 3*-os  hotelekben, kétágyas szobákban töltünk a Galápagos-szigeteken
  • az utazás ára 19 reggelit, 5 ebédet, 6 vacsorát tartalmaz
 • KÖZLEKEDÉS
  • bérelt buszokkal, hajóval és menetrend szerinti repülőjárattal
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • az ajánlott felszerelések listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a felszerelések összeállításhoz, kérdezd túravezetőd, szívesen áll a rendelkezésedre
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás: – 6 óra
  • kommunikáció: Ecuadorban a spanyol a hivatalos nyelv, az emberek többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha szívesen olvasgatnál a Galápagos-szigetek természeti csodáiról, látogass el blogunkra:

 • LOCAL PAYMENT
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk jut és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  •  A befizetésről a visszaigazolást és a számlát online küldjük el a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • BANKSZÁMLA SZÁMOK

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank: MKB Bank
  • Bank címe: 1132 Budapest, Nyugati tér 5.
  • HUF Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám: HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
  • SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design