Nyugat-Ausztrália kalandtúra – A vadregényes Coral Coast

Indulás: 2020/02/22
Utazás hossza: 19 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 8 fő
Ár:
3100
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Nyugat-Ausztrália érintetlen tengerpartjainak felfedezésére indulunk 3 hetes kalandtúránkon. Az Indiai-óceán türkizkék vízében a korall zátonyok, delfinek és manta ráják nyomába eredünk, a sivatagban az óriási homokdűnék és ősi mészkőpillérek között kirándulunk. Közelebbről is megismerkedünk a kontinens egzotikus élővilágával, kenguruk, koalák és emuk nélkül nincs ausztrál kalandtúra.

A hosszú utazást városnézésekkel tesszük pihentetőbbé Dubai-ban és Kuala Lumpur-ban.

Részletes program

 • 1. nap DUBAI – BURJ KHALIFA, BURJ AL ARAB, FELHŐKARCOLÓK, SOUQ

  Éjszaka érkezünk meg Dubai nemzetközi repülőterére. Reggeli után nekivágunk a városnak, ellátogatunk Dubai legjeihez. A Burj Khalifa 124. emeletén lévő observation deck-ről tiszta időben nagyszerű panorámában lesz részünk Dubai-ra, az Arab öbölre, és a mesterséges szigetekre. Végigsétálunk a világ legnagyobb bevásárló központján, a Dubai Mall-on.
  Metróval elutazunk a Dubai Marina-hoz.  A kikötőben találhatóak a világ legmagasabb, lakott felhőkarcolói (250-400 m közöttiek). A marinából taxival utazunk el a Burj al Arab szomszédságában lévő szabad strandra.
  A Pálma szigeteken lévő Atlantis hotel Kaleidoscope éttermében ebédelhetünk, délután barangolhatunk a „régi Dubai” Deira negyedében lévő arab piacon, ahonnan vízi taxival átszelve a Creek folyót látogathatjuk meg a Bastakiya negyedet.
  Este megnézhetjük a táncoló szökőkutat a Burj Khalifa-nál. A szökőkút koreografált zenei kísérettel „táncol”. A vízsugarak akár 50 emeletnyi magasba is felszöknek. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 2. nap MALAJZIA – KUALA LUMPUR – MADÁR PARK, ORCHIDEA ÉS HIBISCUS PARK – BATU BARLANGTEMPLOM

  Éjjel indulunk Kuala Lumpurba, az éjszakát a repülőgépen töltjük. A reggeli órákban érkezünk meg Malajzia fővárosába. A repülőtérről kb. 1 órát utazunk a város központjában található szállásunkra. Kicsit megpihenünk, majd a Madár Parkba kirándulunk, amely a világ legnagyobb madárröptetője, ahol több mint kétszáz madárfaj, háromezer egyede él. Az erdei ösvényeken sétálva kedvünkre fotózhatjuk az egzotikus madarakat. Lehetőség van madáretetésre és közös fotót is készíthetünk egy kakaduval vagy orrszarvú madárral. A park éttermében megkóstolhatjuk a maláj konyha különlegességeit. A következő állomásunk az Orchidea és Hibiscus Park, ahol szebbnél szebb egzotikus növények, köztük orchideák, hibiscus- és pálmafélék között sétálgathatunk. Ellátogatunk a Batu Caves barlangtemplomhoz, ahova 272 db lépcsőfokon juthatunk fel. Itt kerül megrendezésre minden évben a „Thaipusam” hindu fesztivál. A Tamil közösség legnagyobb ünnepén Murugan isten szellemének mutatnak be áldozatot. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 3. nap KUALA LUMPUR – PETRONAS IKERTORNYOK, KAMPUNG BARU

  A mai városnéző napunkat Kuala Lumpur ikonikus jelképénél, a Petronas ikertornyoknál kezdjük. Felmegyünk a tornyokat összekötő skybridge-re, és az egyik torony csúcsába.
  A tornyok árnyékában igazi vidéki a hangulat, ahol eredeti maláj faházakban élnek még az emberek. Kampung Barut az ínyencek paradicsomának is hívják. Az utcai árusoknál érdemes végigkóstolni a maláj konyha finomságait.
  Kuala Lumpur történelmi negyedében megnézzük a Merdaka teret, az I Love KL városi galériát, majd folytatjuk utunkat a Thean Hou modern buddhista templomhoz. Napunkat a Pasar Seni piacon fejezzük be. (ellátás: reggeli)

 • 4. nap KUALA LUMPUR – PERTH

  Reggeli után Kuala Lumpur repülőterére utazunk, ahonnan kb.  5 és fél órás repülőút után megérkezünk Perth repülőterére. Innen a szállásunkra utazunk, majd a nap hátralévő részét pihenéssel töltjük. (szállás: Perth)

 • 5. nap PERTH – SERPENTINE NEMZETI PARK ÉS KENGURUK – KOALA PARK

  Ma megismerkedünk Ausztrália leghíresebb állataival, a kengurukkal és a koalákkal. Első állomásunk a Perth-től kb. 67 km-re található Serpentine Nemzeti Park. A park legfőbb látványossága a Serpentine-vízesés. Sétánk során közelről megismerkedhetünk Ausztrália erszényeseivel, a kengurukkal.
  Innen a Cohunu Koala Parkba folytatjuk utunkat, ahol várnak ránk a koalák!
  Kora délután érkezünk vissza Perth-be, és ellátogatunk a világ legnagyobb belvárosi botanikus kertjébe, amely nagyobb mint a New York-i Central Park. A gyönyörű növényeken túl, nagyszerű panorámában lesz részünk a városra és a Swan-folyóra is. (szállás: apartman)

 • 6. nap INDIAN OCEAN DRIVE – PINNACLES SIVATAG – KALBARRI

  Megreggelizünk és útra kelünk az Indian Ocean Drive-on. Első úti célunk a kb. 240 km-re lévő Nambung Nemzeti Park. A Pinnacles Sivatag Ausztrália egyik legkülönlegesebb és leglenyűgözőbb helye. Homokdűnék és több ezer különböző méretű ősi mészkőpillér, melyek több millió évvel ezelőtt tengeri kagylókból alakultak ki. Olyan érzés, mintha a Holdra csöppentünk volna. Útközben a csapat igénye szerint állunk meg, enni, kávézni, kicsit megpihenni. (szállás: apartman )

 • 7. nap KALBARRI NEMZETI PARK – KIRÁNDULÁS

  Egész napunkat a Kalbarri Nemzeti Parkban töltjük. A park 186 000 hektárnyi területen helyezkedik el, a toronymagas óceánparti szikláktól, egészen a Murchison folyóig, és az azt körülvevő 400 millió éves sziklaformációkig. A Murchison folyó 820 km-es hosszúságával Nyugat-Ausztrália második leghosszabb folyója. 82 000 km2 területen helyezkedik el, mely nagyobb, mint Tasmánia. Hosszú sétánk során a különböző kilátópontokról fotózhatjuk az európai szemnek igazán különleges tájat. (szállás: apartman)

 • 8. nap SHARK BAY – MONKEY MIA – SHELL BEACH – SZTROMATOLITOK

  Reggeli után egy újabb különleges helyre utazunk. Kb. 400 km hosszú út vár ránk, de megéri! Az UNESCO Világörökség részét képező Shark Bay-ben türkizkék víz és csodás tengerpartok várnak ránk. Első állomásunk a Hamelin Pool, ahol Földünk első élőlényei, a sztromatolitok találhatóak. Mintha nem is a Föld bolygón lennénk. A föléjük épített gyalogos hídról egészen közelről láthatjuk és fényképezhetjük ezeket a különlegességeket.
  Következő állomásunk Shell Beach, a világ két olyan öblének egyike, amit teljes egészében kagylók borítanak. Késő délután érkezünk meg Monkey Mia-ba, ahol az éjszakát töltjük. Ha időben érkezünk egy fantasztikus óceánparti naplementében is részünk lehet. (szállás: apartman)

 • 9. nap MONKEY MIA – DELFINEK – STRANDOLÁS

  Egész napunkat Monkey Mia homokos strandján töltjük. Korán kelünk, hogy találkozhassunk a nagyon barátságos palackorrú delfinekkel. A vad delfinek napjában több alkalommal (de reggel gyakrabban) is kijönnek egészen az óceán partjáig. Fantasztikus élmény, ahogy az óceán kristálytiszta vízében állunk és egészen közel úsznak hozzánk a delfinek. Napozhatunk, úszhatunk, vagy fakultatív program keretében kajakozhatunk az öbölben, vagy hajókirándulásra is mehetünk az öblön kívül, ahol találkozhatunk vad delfinekkel, manta rájákkal, teknősökkel és cápákkal, vagy a hatalmas tengeri fű mezőnek köszönhetően a világ legnagyobb dugong populációjával is. (szállás: apartman)

 • 10. nap FRANCOIS PERON NEMZETI PARK

  Reggeli után összecsomagolunk és Denham-be utazunk, folytatjuk a Shark Bay felfedezését, majd Ausztrália egyik legvadregényesebb vidékére látogatunk. A Francois Peron Nemzeti Park több veszélyeztetett fajnak ad otthont. 100 fajta hüllő és kétéltű, 240 fajta madár, 320 féle hal, 80 féle különböző korall és 820 féle növény, melyek közül 700 fajta virágos növény élőhelye ez a terület. Egész napunkat a parkban töltjük. (szállás: apartman)

 • 11. nap DENHAM – CARNAVRON – CORAL BAY

  Mai úti célunk a kb. 560 km távolságra lévő Coral Bay.  Útközben a csapat igénye szerint állunk meg, enni, kávézni, kicsit megpihenni. Kora délután érkezünk meg, elfoglaljuk a szállásunkat és kipihenjük az utazás fáradalmait. Gyönyörű óceánpart, hangulatos naplemente vár ránk. (szállás: apartman)

 • 12. nap CORAL BAY – SNORKELING

  Egész napunkat a Coral Bay egyik strandján töltjük. Napozhatunk, úszhatunk, élvezzük az óceánt.

 • 13. nap CORAL BAY – EXMOUTH

  Délelőttünket a Coral Bay-en töltjük, majd csomagolunk, és tovább folytatjuk utunkat. Exmouth-ba utazunk (kb. 150 km), elfoglaljuk a szállásunkat, majd rápihenünk a másnapi kalandunkra. (szállás: apartman)

 • 14. nap CAPE RANGE NEMZETI PARK – KENGURUK – TURQUOISE BAY

  Ma korán indulunk, felpakolunk elegendő vízzel és élelemmel, mert egész napunkat a Cape Range Nemzeti Park területén töltjük. Gyönyörű vadregényes táj: meseszép öblök és lagúnák, kenguruk, emuk és gyíkok. Délután egy gyönyörű partszakaszon pihenünk meg, Turquoise Bay-en.
  A Turquoise Bay, ahogy a neve is tükrözi , gyönyörű kristálytiszta türkizkék vízével kápráztatja el az odautazókat. (szállás: apartman)

 • 15. nap NINGALOO KORALLZÁTONY – ÚSZÁS A MANTA RÁJÁKKAL

  Napunkat édes semmittevéssel tölthetjük az óceánparton, vagy fakultatív program keretében egy izgalmas hajós kalandra indulhatunk Ausztrália leghosszabb, egybefüggő korallzátonyára, a Ningaloo Reef-re. A kiránduláson csodálatos vízi élővilággal találkozhatunk: púpos bálnák, manta ráják, leves teknősök és cetcápák. Igazán különleges élmény manta ráják és szirti cápák kíséretében úszni. (szállás: apartman)

 • 16. nap KALBARRI

  Elköszönünk ettől a gyönyörű vidéktől és megkezdjük visszafelé tartó utazásunkat. Feltankolunk üzemanyagból, vízből, élelemből és elindulunk vissza Perth-be. Kalbarri városáig hosszú az út, kb. 800 km, így csak este érkezünk meg. Útközben a csapat igénye szerint állunk meg, enni, kávézni, kicsit megpihenni. (szállás: apartman)

 • 17. nap KALBARRI – LANCELIN – SAND BOARDING

  Ma úti célunk a fehér homokdűnéiről és szép partjairól híres Lancelin. Miután megérkeztünk és elfoglaljuk szállásunkat, a napunk hátralévő részét szabadon tölthetjük. Napozhatunk, úszhatunk, élvezzük az óceánt. Aki egy szuper kalandra vágyik, kipróbálhatja a sand boarding-ot. (szállás: apartman)

 • 18. nap LANCELIN – PERTH

  Utolsó napunkat kihasználva a délelőttöt napozással, pihenéssel tölthetjük, majd megkezdjük visszautazásunkat Perth-be. Másnap véget ér az ausztrál kalandunk. (szállás: apartman)

 • 19. nap PERTH – HAZAUTAZÁS

  Menetrendünknek megfelelően megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat.

Csapat

 • Gáspár Kata Túravezető

  Szerencsésnek érzem magam, hogy sok gyönyörű országba eljutottam. A szívemhez legközelebb Délkelet-Ázsia országai állnak, köztük is a varázslatos Kambodzsa és a sokszínű Thaiföld. Az elmúlt években ezen a vidéken kalandoztam kis létszámú csapatokkal. Hol hátizsákkal, hol elefánt háton, hol tuk-tukkal, hol katamaránnal. Szeretek elvegyülni a helyiek között, bepillantani az életükbe és felfedezni a természet és állatvilág csodáit és fotózni.
  A hétköznapokban pénzügyekkel foglalkozok, ügyviteli teendőket látok el, otthonok belső design-ját álmodom meg, a november és március között időszakban pedig utazok.”

Jelentkezési információk

 • TELTHÁZ, VÁRÓLISTÁRA JELENTKEZHETSZ

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • Dubai:
   • repülőtéri transzfert a helyszínen, csoporttal való érkezés esetén
   • 1 éjszaka szállást, 4*-os szállodában, 2 ágyas szobákban,
   • a reggelit
   • a leírás szerinti programokat
   • a közlekedést metróval és taxival a leírás szerinti program alapján
   • a Burj Khalifa at the Top belépőjegyet
  • Kuala Lumpur:
   • repülőtéri transzfert a helyszínen, csoporttal való érkezés esetén
   • 2 éjszaka szállást, 3*-os szállodában, 2 ágyas szobákban,
   • a reggeliket
   • a leírás szerinti programokat
   • a közlekedést LRT-vel, metróval és taxival a leírás szerinti program alapján
   • a Petronas Ikertornyok Sky Bridge és Observation deck belépőjegyet
  • Nyugat- Ausztrália:
   • 15 éjszaka szállást apartmanokban
   • a leírás szerinti programokat
   • a közlekedést privát autókkal a leírás szerinti program alapján
   • a belépőket a leírás szerinti nemzeti parkokba
   • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
   • üzemanyagot a leírás szerinti útvonalon
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • az ausztrál vízum árát
  • programban nem szereplő étkezéseket
  • a fakultatív programokat
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást
 • FAKULTATÍV PROGRAMOK
  • Dubai:
   • Atlantis the Palm, Kaleidoscope éttermében vacsora korlátlan ételfogyasztással: kb. 200 dirham + italfogyasztás
   • Burj al Arab Skyview Bar: minimum ital fogyasztás 350 dirham
  • Nyugat-Ausztrália:
   • Cohunu Coala Park: 15 AUD
   • Ningaloo Reef repülős kaland (25 perc): 250 AUD
   • Úszás a manta rájákkal: kb. 250 AUD
   • Lancelin sand boarding: 30 AUD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Kuala Lumpur – Budapest nemzetközi repülőjegy ára illetékkel: 560 USD-tól
  • a Kuala Lumpur – Perth – Kuala Lumpur nemzetközi repülőjegy ára illetékkel: 265 USD-tól
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Malajziába és az Egyesült Arab Emirátusokba
  • magyar állampolgárok vízummal utazhatnak Ausztráliába, melyet itthonról online tudunk igényelni
  • a 30 napos turista vízum ára: 120 AUD
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 800 USD
  • Előleg: jelentkezéskor fizetendő, a részvételi díj 40 %-a (1 120 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60%-a (1 680 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 300 USD
  • érkezéskor a túravezetőnek fizetendő, készpénzben
  • AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 3 100 USD
 • ÚTLEMONDÁSI ÉS ÁTJELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget. Másik útra átjelentkezni az utazás megkezdését megelőző 61. napig lehet. A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.

Hasznos információk

 • SZÁLLÁSOK, ELLÁTÁS
  • Dubaiban 1 éjszakát egy színvonalas, 3*-os szállodában töltünk a Burj Dubai negyedben,  2 ágyas szobákban, reggelivel
  • Kuala Lumpurban 3 éjszakát egy színvonalas, 4*-os szállodában töltünk, sétatávolságra a Petronas tornyoktól,  2 ágyas szobákban, reggelivel
  • Ausztráliában: 15 éjszakát töltünk színvonalas, 3*-os 2-3 szobás apartmanokban
  • Az étkezésekről magunk gondoskodunk, közös bevásárlásokkal és főzőcskézésekkel, a szállásokon és a parkokban rendelkezésre álló barbecue sütögető helyeken
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk a figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál vásárolod meg repülőjegyed
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
  • szúnyogriasztó spray, naptej
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • az Egyesült Arab Emirátusokba és Malajziába amerikai dollár (USD) és euro (EUR) kivitele ajánlott, amit bankokban tudunk helyi fizetőeszközre váltani,
  • Ausztráliába a legcélszerűbb az ausztrál dollár (AUD) kivitele, amit Magyarországon pénzváltóban tudtok váltani.
  • ajánlott költőpénz: 20-30 USD/ nap,  valamint a fakultatív programok ára és az ajándékvásárlásra költött pénz
 • TÚRAFELSZERELÉS
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelés összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • JELENTKEZÉS AZ UTAZÁSRA
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@ pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást online küldjük el a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • LOCAL PAYMENT
  • az utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk jut és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • BANKSZÁMLASZÁMOK

  Pachamama Adventures Ltd.

  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design