Kamcsatka gyalogtúra – Oroszország utazás

Indulás: 2021/07/27
Utazás hossza: 13 nap
Utazás stílusa: Gyalogtúrák
Létszám: 8-12 fő
Ár:
3700
EUR

Jelentkezem
Kérdésem van

Ha készen állsz egy kis kihívásra azért, hogy lásd Kamcsatka természeti ékköveit, akkor ez a Te nagy kalandod! Járd végig velünk a félsziget legérdekesebb helyeit és Kamcsatka bakancslistás vulkántúráit!

Kiemelt látnivalók:

 • hajókázás az Avacsa-öbölben és a Csendes-óceánon
 • séta a örökké füstöt eregető Mutnovszkij vulkán fumarola mezőin
 • a Goreli vulkán krátertavai
 • repülés két aktív tűzhányó felett
 • a világ egyik legnagyobb gejzírmezője
 • túrák Oroszország legnagyobb vulkáncsoportjában
 • a Tolbacsik vulkán fekete lávamfolyamai
 • a vörös homokkal borított Tolbacsinszki vulkanikus kúpok
 • séta egy 50 éves holt-erdőn keresztül
 • vadvízi evezés a Bistraja-folyón
 • a Kamcsatka-félsziget egy helikopterből
 • a Kuril-tó különleges ökoszisztémája
 • helikopteres túra Eurázsia legnagyobb vöröslazac populációjának élőhelyére
 • a nap végi pihenések a természetes hévforrások medencéiben
 • Kamcsatka barna medvéi, közelről!

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: **
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap Oroszország: Petropavlovszk-Kamcsatszkij

  Kalandtúránk a Kamcsatka-félsziget legnagyobb városában, Petropavlovszk-Kamcsatszkijban kezdődik. Érkezés után elfoglaljuk a szállásunkat és pihenünk egy kicsit. Délután köszöntjük a nagy tengerészek – Bering, Laperouse és Clark – emlékművét és ellátogatunk a kamcsatkai vulkanikus tevékenységet bemutató interaktív múzeumba, az úgynevezett „Vulkanáriumba”. Ezután a város feletti Misenaja és Nyikolszkaja dombokra indulunk, ahonnan remek a kilátás a várost körül magasodó 5 vulkán közül az Avacsinszkij, a Korjakszkij és a Kozelszkij.  (szállás: hotel 2 éj, ellátás: vacsora)

 • 2. nap Avacsa-öböl – Sztaricskov-sziget hajókirándulás

  Reggel a világ egyik legszebb öbléből indulunk hajókirándulásra.
  Az Avacsa-öböl partmenti vizein utunk a „Szerelmesek dombja”, a Tihaja-öböl, a „Három fivér” sziklacsoport mellett vezet el, egészen a Sztaricskov-szigetig. Kardszárnyú delfinek, oroszlán- és medvefókák is gyakran felbukkannak a hajók mellett, egy tapasztalt búvár pedig a tengerisünök, csillagok és rákok világával ismertet meg minket. A Sztaricskov-sziget természetvédelmi terület, 11 madárfaj 44 kolóniájának ad otthont. A kirándulás során lehetőségünk nyílik a költőhelyek megfigyelésére is. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 3. nap Petropavlovszk-Kamcsatszkij – Kis gejzírek völgye – Mutnovszkij-vulkán

  Utazás: 100 km
  Túra: 4 km, kb. 3 óra

  Ma a Viljucsinszkij és Goreli vulkánok platóján keresztül a Mutnovszkij vulkán lábáig autózunk. Itt túrázni indulunk a helyiek által csak a „kis gejzírek völgyeként” emlegetett Dacsnij hőforrásokhoz. Útközben fotózunk és piknikezünk. Ellátogatunk a Mutnovszkij geotermikus erőműhöz, majd folytatjuk gyalog utunkat. Az ösvény a pazar kilátást nyújtó Viljucsinkszkij-hágóhoz vezet, ahonnan nem csak a Viljucsinszkij és a Mutnovszkij vulkánokat láthatjuk, hanem a Paratunka-folyó és a kis gejzírek is szépen kivehetőek. Iszunk egy csésze forró teát, majd továbbindulunk a gejzírek völgyébe. A föld mélyéből előtörő forróvizes oszlopok, a bugyogó mocsarak és hévforrások látványa igazán lenyűgöző.
  Az Oszvisztannij patak közelében lévő táborban (700 m) állítjuk fel sátrainkat. (szállás: sátor, 2 éj, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 4. nap Mutnovszkij vulkántúra (2323 m)

  Túra: 12 km, 7-8 óra, szint fel/ le: 1500 m

  Ma a 2323 m magas Mutnovszkij vulkán (2323 m) kráteréhez túrázunk fel. Kényelmes tempóban gyaloglova, fotózni és uzsonnázni megállva  7-8 órás gyaloglás vár ránk a vulkán meredek lejtőjén felkapaszkodni és leereszkedni. 
  A vulkán tetejére érve az örök gleccserek, színes sziklaformációk és kén-dioxid kibocsátó, hatalmas fumarolák köszöntenek minket. Ezután pedig egy hatalmas kráter, melynek mélyén a két, különböző színű savas tó elképesztő látványt nyújt!
  Ha kedvünk tartja, akkor a vulkántúra után elsétálhatunk az Opaszni-vízeséshez (Veszélyes-vízesés), amely 80 méter magasságból zuhan a hatalmas kanyonba. Este visszatérünk a sátortáborunkba, megvacsorázunk és pihenünk. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 5. nap Goreli vulkántúra (1829 m) – Paratunka

  Túra: 10 km, szint fel/ le: 900 m, 4-6 óra

  Ma egy újabb aktív tűzhányóra, az 1829 méter magas Gorelire túrázunk fel. A gyalogtúra a 900 méteres szintkülönbség miatt kicsit megerőltető, cserébe viszont csodálatos kamcsatkai tájakon kalandozhatunk. A vulkán körülbelül 30 kráterrel rendelkezik. Egyes kráterekben savas vizet, másokban édesvizet találunk, de közös bennük az, hogy mindegyik gyönyörű! A Goreli helyén egykor egy a lábánál 25 kilométeres átmérőjű, hatalmas vulkán magasodott. Később a közepe beszakadt és így jött létre a ma látható kráterekből álló gyűrű. 
  A vulkán lábától a megkövesedett láva által kialakított természetes úton gyalogolunk. Az út mentén számos lenyűgöző lávaformációt figyelhetünk meg. A Viljucsinszkij és Mutnovszkij vulkánokra néző kis platónál bekapunk egy pár falatot, majd irány a Goreli krátergyűrűje! Az „Aktív” nevű kráterben savas tó alakult ki, a kén-dioxidot pöfögő fumarolák szinte földöntúli látványt nyújtanak. A legnagyobb és talán legszebb kráter a „Kék-tó” nevet viseli, de számos egyéb izgalmas és gyönyörű kráter vár még ránk.
  Délután visszatérünk szálláshelyünkre, összepakolunk és Paratunkába utazunk. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 6. nap Gejzírek-völgye helikopteres kirándulás – Milkovo

  Utazás: 280 km
  Túra: 3 km, 1 óra

  Ma lehetőségünk nyílik egy helikopter fedélzetéről megcsodálni a világ egyik legnagyobb gejzírmezejét és két működő tűzhányót (Karimszkij és Malij Szemjacsik). A Gejzernaja-folyó völgye 180 kilométerre északkeletre fekszik Petropavlovszk-Kamcsatszkijtól. A félsziget keleti partján húzódó, a keleti vulkáni övhöz tartozó Gejzírek-völgyének nevezett terület csodálatos természeti szépségeket rejt. 
  A Gejzírek-völgye tulajdonképpen egy 4 kilométer széles, 400 méter mély és 8 kilométer hosszú kanyon. Kamcsatkán számos kanyon található, de ez az egyetlen olyan, amiben 6 kilométerre a torkolattól több mint 40 gejzír és számtalan hévforrás „működik”. A völgy közepén haladó ösvényen végigsétálva megismerkedhetünk a hidrotermális erők munkájával: a bugyogó forrásokkal, a forró tavakkal, gejzírekkel, iszaptavakkal, sárvulkánokkal, gőzpatakokkal, és a föld hője által melegített kövekkel. Egyes gejzírek 10-12 percenként, mások csak 4-5 óránként törnek ki. Sétálunk egyet az Uzon-kalderánál, megebédelünk a völgyben, majd este visszatérünk a szállodába.
  A helikopteres kirándulás után Milkovoba utazunk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 7. nap Milkovo – Kljucsevszkij vulkáni csoport

  Utazás: 240 km, 6-7 óra

  A nap nagy részét utazással töltjük Oroszország legnagyobb vulkáni csoportja felé. A Kljucsevszkij területe 6,5 ezer km². 4 aktív, 10 szunnyadó vulkán és kb. 400 kisebb vulkanikus képződmény található itt, például láva- és salakkúpok és extrudációs kupolák. Itt magasodik Kamcsatka legmagasabb vulkánja, a 4835 méteres Kljucsevszkaja Sopka is. Táborunk a Lapos Tolbacsik (3140 m) és az Éles Tolbacsik (3682 m) vulkánok területén fekszik. Érkezéskor felállítjuk a tábort, majd egy rövid sétára indulunk. (szállás: sátor, 3 éj, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 8. nap Tolbacsik vulkán – Lávamezők

  Túra: 10 km, szint fel/le: 500 m, 5-6 óra

  Ma a Tolbacsik vulkán közelében futó túraútvonalat járjuk végig. A Tolbacsik vulkán 2012-2013-as kitörései az elmúlt száz év legerősebb kitörései voltak Kamcsatkában. A vulkán déli lejtőjén két áttörés alakult ki, amikor a lávaáramok 18 km hosszan leömlöttek a hóval borított vulkán lejtőin. A hihetetlen formájú, megkövesedett lávafolyam ma egy hatalmas fekete folyóra hasonlít. A vulkán környékét fekete vulkáni homok és salak borítja, a kőzet összetétele 96%-osan megfelel a Hold felületének. A szovjet időszakban itt is teszteltek hold kísérletet.
  A lávafolyamokon átkelve felmászunk a vulkáni kúpokra és leereszkedünk a széles láva barlangokba, amelyek hőmérséklete néhány helyen még mindig eléri a +60 °C-ot. Vacsorára térünk vissza a táborunkba. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 9. nap Tolbacsinszki vulkáni kúpok

  Túra: 10 km, szint fel/le: 500 m, 3-4 óra

  Reggeli után túlélő terepjáróinkkal utazunk az északi áttöréshez. Felmászunk a vörös vulkanikus homokkal borított, 100-200 m magas Tolbacsinszki kúpokra. A vulkáni kúpok felületén néhol forró gáz gomolyog a lyukakból, hőmérséklete elérheti a +600 °C-ot. Este visszatérünk a táborba. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 10. nap Holt-erdő – Milkovo

  Túra: 3 km, 1 óra
  Utazás: 240 km, 6-7 óra

  Reggel sétálunk a Holt-erdőn – egy hatalmas területen, amelyet salak és hamu-eső pusztítottak el 1975-ben. A hamu mélysége akár 11 métert is elérheti a lábunk alatt. A kitörés során a hamu erős nedvszívó anyagként működött és “kiszárította” a hatalmas erdőt.
  A séta után Milkovo faluba indulunk. Itt újra egy hotelben pihenhetünk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 11. nap Milkovo – Bisztraja-folyó evezős túra – Petropavlovszk-Kamcsatszkij

  Utazás: 170 km, 3 óra + 130 km, 2 óra

  Milkovo Kamcsatka egyik legrégebbi települése. Délelőtt a helyi Néprajzi Múzeumban ismerkedhetünk Kamcsatka kultúrájával, életével és történelmével. Ezután Malki faluba utazunk.
  Ebéd után egy  2-3 órás evezés vár ránk a Bisztraja-folyón. A tutajt egy profi irányítja, így mi akár pihenhetünk és horgászhatunk is. Ha szerencsénk van, az evezés során barna medvéket láthatunk, ahogy a folyó partján ívó halakra vadásznak.
  A vadvízi evezés helyett a Malkinszkij hévforrásoknál tölthetjük az időt.  Este Petropavlovszk-Kamcsatszkijba érkezünk. A városban a már ismerős hotelünkben vacsorázhatunk és pihenhetünk. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 12. nap Kuril-tó helikopteres kirándulás

  Egy csodaszép nap vár ránk! Helikopteres kirándulásra indulhatunk a Kuril-tóhoz. A Kuril-tó több mint 8 000 évvel ezelőtt alakult ki egy vulkáni kalderában, az Iljinszkij kitörése után. Ez a hatalmas édesvízi tó Eurázsia legnagyobb vöröslazac ívó-helye, évente 3-10 000 000 példány rakja le itt az ikráit. A halban gazdag víz igazi Paradicsom a barnamedvék számára. Felejthetetlen élmény látni, ahogy kétszáz medve egyszerre halászik, játszik, vagy a lakmározásba belefáradva pihen a tó partján. A területen mintegy 1 000 medve él. A Kuril-tó része a Dél-kamcsatkai Természetvédelmi Területnek. Lakói hozzászoktak a turisták jelenlétéhez, így egészen közelről megfigyelhetjük őket és szokásaikat. 
  Aki Petropavlovszk-Kamcsatszkijban marad, annak a helyi múzeumokat ajánljuk. A Lazacmúzeum a világ egyik legősibb hala és az őslakosok viszonyát mutatja be, végigvezet minket a halászati módszereken, a kései kőkortól egészen a harmadik évezredig. Ne hagyjuk ki az Északi Flotta Hadtörténeti Múzeumát sem. Délután a Malkinszkij hévforrások vizében lazíthatunk. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 13. nap Petropavlovszk-Kamcsatszkij – hazautazás

  Reggeli után még ellátogatunk a halpiacra, ahol nem csak halat, de szuvenírt is vásárolhatunk. Ezután repülőre szállunk és búcsút intünk Kamcsatkának. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • FOGLALHATÓ, 3 SZABAD HELY VAN A TÚRÁN

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 4 éjszaka szállást egy 3*-os hotelben Petropavlovszk-Kamcsatszkijban, 2 ágyas szobákban
  • 5 éjszaka szállást sátrakban, zuhanyzási lehetőség nincs
  • 3 éjszaka szállást vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • a kemping- és tábori konyha felszerelés bérleti díját
  • teljes ellátást a részletes leírás szerint (12 reggelit, 10 csomagolt ebédet, 12 vacsorát)
  • az utazást bérelt expedíciós teherautókkal, helyi sofőrrel 
  • a részletes leírásban szereplő túrákat és progamokat
  • a nemzeti parkok belépőit 
  • a látványosságok belépőit
  • a helyi túravezetők, a szakács és sofőrök munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegy és illeték árát
  • a vízum árát
  • a fakultatív programokat
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 150 USD/ résztvevő
 • Fakultatív helikopteres kirándulások

  A fakultatív helikopteres kirándulásokat Mi-8 helikopterekkel szervezik. Az egynapos kirándulások hossza 6-7 óra. A kirándulásokon 18-23 ember vehet részt, minden csoportot helyi idegenvezető kísér. A kirándulások ára tartalmazza a meleg ebédet és a hévforrásokban való fürdés költségeit (fürdőruhát, törölközőt és papucsot vigyünk magunkkal!). 

  Gejzírek-völgye helikopteres kirándulás

  • Ár: 700 EUR/fő
  • A helikopter túra kiemelt látnivalói:
  • repülés két működő tűzhányó felett (Karimszkij és Malij Szemjacsik)
  • látogatás a gejzírek földjén (Oroszország Hét Csodájának egyike, UNESCO világörökségi helyszín)
  • az Uzon-vulkán kalderája 
  • úszás a Nalicsevszkij hévforrásokban

   

  Kuril-tó helikopteres kirándulás

  • Ár: 700 EUR/fő
  • A helikopter  túra kiemelt látnivalói:
  • Minden évben vöröslazacok milliói úsznak el a Kuril-tóba, hogy lerakják ikráikat. Ez természetesen a medvéket sem hagyja hidegen, akik boldogan lakmároznak a ívásra érkező halakból. A medvéket egészen közelről, néhány méteres távolságból figyelhetjük.
 • Repülőjegyek, illetékek
  • Budapest – Moszkva – Petropavlovszk-Kamcsatszkij repülőjegy ára illetékkel: 220 000 Ft-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgároknak az Oroszországba való beutazáshoz  vízum szükséges, amit az utazás előtt kell megigényelni
  • a vízum ügyintézés egy hetet vesz igénybe
  • a vízum díja: 25 000 – 30 000 HUF
  • a hagyományos turista vízum csoportos ügyintézésének követelményeit jelentkezés után küldjük el
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 700 EUR
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 480 EUR)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (2 220 EUR)
 • Útlemondási és átjelentkezési feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 30 EUR kezelési költséget. A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 35-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott korhatár

  25-55 év

 • Létszám

  8-12 fő

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképpen keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • Az utazás megszervezése egy helyi utazási iroda bevonásával zajlik.
  • Az utazás teljes ideje alatt egy angolul beszélő helyi idegenvezető és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre.
  • A hegyekbe vezető túrákat „Kamaz“ vagy az „Ural” terepjárókkal szervezzük meg.
  • Figyelem: Ez nem egy luxus utazás! A vásárlási lehetőségek, éttermek és további szolgáltatások száma és színvonala jelentősen eltér attól, amit Európában megszokhattunk.
 • GYALOGTÚRÁK NEHÉZSÉGE
  • a vulkántúrák, napi kirándulások során jól kijárt ösvényeken gyalogolunk, a terep közepesen nehéz, sok helyen köves
  • a vulkántúrák során a szintemelkedés jelentős, 900-1500 méter közötti
  • Mutnovszkij vulkántúra: ha sok a hó, a másik oldalról túrázunk fel a Mutnovszkij vulkánra, így az Opaszni-vízesés meglátogatása kimarad a programból. Készülj fel rá, hogy havas terepen sokkal nagyobb kihívás a túra!
  • túráink során egy kis hátizsákkal gyalogolunk, a nagy csomagot minden esetben szállítják a táborhelyre
  • a túrákat az  egészséges, sportos, túrázási tapasztattal rendelkező emberek biztonságosan teljesíteni tudják
 • Szállások
  • a túra során felváltva szállunk meg sátorban és hotelekben, hogy az utazás pihentetőbb legyen
  • a hotelekben zuhanyozhatunk és moshatunk, száríthatunk
  • 4 éjszakát egy egyszerű 4*-os hotelben töltünk Petropavlovszk-Kamcsatszkijban, 2 ágyas szobákban
  • 1 éjszakát Szolnecsnaja vendégházakban töltünk Paratunka fürdő- és üdülőközpontban, 2 ágyas szobákban, melyekhez saját fürdőszoba tartozik, és persze szauna
  • 2 éjszakát hotelben töltünk Milkovo faluban, 2 ágyas szobákban, a mosdó privát, a zuhany/ fürdőszoba közös a földszinten
  • 2 éjszakát sátrakban töltünk a Mutnovszkij és Gorlei vulkánok térségében, vizesblokk nincs, mobil toalett áll a rendelkezésre
  • 3 éjszakát sátrakban töltünk a Kljucsevszkij vulkáncsoportban, vizesblokk nincs, mobil toalett áll a rendelkezésre
  • az utazás ára tartalmazza a sátrak, matracok (derékaljak) bérleti díját
  • a hálózsákról magunknak kell gondoskodnunk, a helyszínen is bérelhetünk
 • Ellátás
  • az utazás ideje alatt teljes ellátást biztosítunk a részletes leírás szerint (12 reggelit, 10 csomagolt ebédet, 12 vacsorát)
  • naponta háromszor étkezés alkalmával a reggeli és vacsora általában meleg étel, a csomagolt ebéd szendvics friss zöldségekkel és gyümölcsökkel
  • az aktív napok során szakácsunk készíti el számunkra az ételeket, szívesen elfogadja a segítséget az előkészítésben, a mosogatásban pedig mindenkinek részt kell vennie
  • az utazás ára tartalmazza a tábori konyha: az étkezősátor, székek, asztalok, tábori étkészlet bérleti díját
  • az egészségügyileg indokolt, egyéni diéta ígényed jelentkezéskor mindenképp egyeztesd irodánkkal
 • Túrafelszerelés
  • A Kamcsatka-félsziget egy északról délre húzódó hegyvidéki régió, melyet a Csendes-óceán és az Ohotszki-tenger vize határol. Az időjárás a különféle területeken a különleges mikroklímának köszönhetően eltérő.
  • A nyári hónapok átlagos hőmérséklete +12 °C és +16 °C között van. A hegyek legmagasabb pontjain gleccserek vannak. Bármikor lehetséges eső, valamint nagy magasságban hó is eshet.
  • Mindenféle időjárási körülményre készen kell állnod: a nyári melegtől az erős szélig, hideg őszi esőzésig és fagyokig.
  • A szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezés után küldjük el.
 • Valuta, költőpénz
  • Oroszorzság hivatalos fizetőeszköze a Rubel
  • 1 RUB = kb. 5 Ft
  • legcélszerűbb a Rubel vagy az Euro kivitele, amit bankokban válthatunk majd be a helyi fizetőeszközre
  • ajánlott költőpénz: 10 000 RUB

   

 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: kullancs-encephalitis elleni oltás,
   Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design