Kanári-szigetek utazás – 5 csillagos kalandtúra Tenerifén

Indulás:
Utazás hossza: 8 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 4-8 fő
Ár:
1500
EUR-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Stresszmentes övezet! Frissítsd fel a tested és a lelked 5 csillagos kalandtúránkon Tenerife vadregényes tájain!

Tenerife ezeregy tájat ölel fel. Az északi sziklás partvidék élesen ellentétes a déli strandok lágyan hullámzó vízeivel. A hegyek oldalán zöld fenyőligetek és babérerdők, még magasabban a felhők felett pedig ameddig a szem ellát az egymást követő kitörések által formált vulkanikus táj és persze a hatalmas Teide vulkán Holdbéli tájai. A kirándulások során nem csak a legszebb ösvényeket, hanem a sziget legjobb kisvendéglőit és borászatait is végigjárhatjuk. Garantáljuk, hogy a Tenerifén töltött idő minden pillanatát élvezni fogod!

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Tenerife

  Hello Teide, napsütés és sárkányfák, hello Tenerife, megjöttünk! A szigeten minden egy óra alatt elérhető, ezért függetlenül attól, hogy melyik repülőtérre érkezünk, a legnépszerűbb strandok közelében lévő déli részre utazunk. Itt igényeinknek megfelelően a turisták hadától távoli villákban, vidéki birtokokon vagy a híres tenerifei banánültetvények vendégházaiban szállhatunk meg.

 • 2. nap Bahia Beach – Montana Amarilla – Nature Malpaís de la Rasca Természetvédelmi Terület

  Séta: táv 2-3 km, szint fel/ le:50 m, 1-2 óra

  Irány az Atlanti-óceán partja és legkülönlegesebb strandok. A mi kedvencünk a sárga Montana Amarilla öble, melynek tíz percnyi sétával elérhető tetejéről a Teide piramisának csúcsában, és a déli lejtőitől az óceánig húzódó vulkanikus hegyek látványában gyönyörködhetünk, a hegy aljában pedig ihatunk egy frissítőt.
  A másik a Bahia-öböl, ahol egy heverészős, élőzenés tengerparti bár is vár ránk. Innen indulhatunk délután, hogy bejárjuk a Malpaís de la Rasca Természetvédelmi Terület partimenti ösvényeit. Megkapó az óceánnal összeérő vulkanikus táj és a vörös hegykúpok látványa az oszlop- és fügekaktusz erdők hátterében. A világítórornyhoz vezető kényelmes sétánk során többször megpihenünk, hogy a tengerbe futó lávafolyamok medencéiben frissüljünk fel. A naplemente újra a Bahia-öbölben ér minket, ahol kipróbálhatjuk a bár remek konyháját is.

 • 3. nap GARACHICO – ICOD DE LOS VINOS – BODEGAS MONJE BORÁSZAT – LA OROTAVA

  A sziget leghangulatosabb kisvárosaiban és legszebb borászatában tölthetjük a napot. Mintha a tengeri felfedező utak fénykorában játszódó filmbe csöppentünk volna Garachico-ban, ahol 17. századi épületek között, árnyas köztereken és az egykori kikötőben múlathatjuk az időt. A szomszédos Icod le Los Vinos falujában pedig megnézzük a híres, ezeréves tenerifei sárkányfát és megkóstoljuk a helyi vörösborokat.
  Bodegas Monje szőlőültetvényei gyönyörű panorámás kilátással büszkélkedhetnek Tenerife északi vidékre és az óceánra. A patináns borászat hagyománya a Monje családban 1750-ig nyúlik vissza, most több mint egy tucat kiváló boruk van. A borászat remek éttermének teraszán ebédelhetünk, majd sétára indulunk a szőlőtőkék között. Bejárjuk a borospincéket, majd helyi sajtok kíséretében kóstoljuk meg a pincészet legnépszerűbb borait.
  A vulkán észak-nyugati lejtőin fekvő La Orotava kisvárosának macskaköves utcái, a 17. századi faerkélyes házak és a virágzó közterek a naplemente előtti fényekben talán még inkább a régi idők hangulatát idézik.

 • 4. nap Észak-Tenerife természeti kincsei: Anaga-hegység – Taganana – Benijo-öböl – La Laguna

  Séta: táv 2-6 km, szint fel/ le:50 m

  A legtisztább természet vár minket Tenerife északi csücskében! Bámulatba ejtő, ahogy az Anaga hegyvonulat szaggatott csúcsai hirtelen zuhannak a tengerig vezető, mély völgyekbe. A partmenti sziklák számos öblöt és strandot alkotnak.
  Az Anaga-hegység egyedülálló biológiai kincse az örökzöld babér, amelynek mesebeli erdejében kirándulunk egyet. 
  Délidőben az egyik kedvenc kis éttermünkben folytatjuk ismerkedésünket a helyi konyha remekeivel. Az óceán mélyéből emelkedő Roques de Anaga sziklaalakzatok sötét körvonalával határolt, feketén csillámló Benijo-öböl homokos strandján vezetjük le napunkat. A hosszan elnyúló part tökéletes helyszín a napfürdőzésre és egy közös testnyújtásra is.
  San Cristobal de La Laguna történelmi városközpontja a koloniális építészet egyik legszebb példája a Kanári-szigeteken. Naplemente előtt sétálunk egyet és kipróbájuk az óváros egyik legjobb éttermét.

 • 5. nap A Teide Nemzeti Park legszebb ösvényei – Vilaflore – Borászatlátogatás

  Túra: táv összesen 3-13 km, szint fel/ le: 400 m

  Ma végigjárhatjuk a Teide Nemzeti Park legszebb ösvényeit és kilátópontjait. 2000 méteres magasságban, a felhő zóna felett általában vakító napsütés, kristálytiszta, száraz levegő és sokszor szeles idő fogad minket.
  A 3 718 méter magas Teide a harmadik legmagasabb és legnagyobb vukláni struktúra a világon. A Teide és Pico Viejo csúcsai 1 700, illetve 1 340 méterre emelkednek a Las Canadas hatalmas, 16 km széles kalderájából.
  Három rövidebb ösvényt végigjárva az órási kráter szokatlan geológiai formációi között úgy érezhetjük magunkat, mintha a Marsra, a Vénuszra és a Holdra látogattunk volna. 
  Los Roques sziklaformációkról a kaldera teljes körpanorámájában gyönyörködhetünk. A sziklák körül haladó ösvényről leereszkedünk, amíg el nem érjük a vulkáni üledékes Llano de Ucanca síkságot. A hegy oldalát jórészt a Teide utolsó, 850-es kitöréséből származó Lavas Negras (fekete láva) borítja. Ereszkedés közben láthatjuk a La Cascada néven ismert „zsinórozott” lávafolyásokat“, a pahoe típusú, nagyon folyékony lávafolyásokat, melyek csavart alakokat nyertek. És a lávacsatornát, amely megszilárdult anélkül, hogy a felszínre került volna, ma az eróziós folyamatok miatt látható.
  Útközben hazafelé megpihenünk Vilaflore jellegzetes tenerifei hegyi falujában, ahol mindenképp megéri körbesétálni és megkóstolni a helyi gasztronómia csodáit a kedvenc éttermünk teraszán.
  Egy rusztikus borászat teraszáról nézhetjük meg a naplementét és kóstoljuk végig a Teide déli lejtőinek szőlőiből készült nedűket a farmon készített sajtokkal.

 • 6. nap Masca-völgy – Masca – Teno-hegység – Teno-öböl

  Túra: táv 11 km, szint fel: 100 m, le: 1000 m, 3-4 óra

  Ma Tenerife szigetének legnyugatibb pontjára, a Punta de Teno világítótoronyhoz készülünk. 
  Egy szerpentinekkel teli, keskeny út vezet a Teno-hegységen keresztül a világvégi óceánparta. A régi vulkanikus hegységet az erózió alakította a mai formájára. A tenoi tájat babérerdőkkel borított csipkés hegygerincei, termékeny völgyei és mély szakadékai jellemzik, amelyek a partig futnak le, kis öblökben vagy tengerpartokon végződve.
  A Masca-szurdokban, egy hosszanti gerincen található kiszögellésre épült, a maroknyi piros csempés kőházból áll Masca faluja. Az apró hegyi település fehér házai a ciprus- és pálmaerdők között, a meredek hegyoldalakkal és éles gerincekkel tagolt, változatos hegyvidéki táj azonnal rabul ejti az embert, örökre itt maradna. Mi egy könnyű séta alatt élvezhetjük a hely romantikus hangulatát. 
  Ezután tovább utazunk a világítótoronyhoz a Teno-öbölbe. Vagy, ha ahhoz van inkább kedvünk, akkor egy kiadós gyaloglás vár ránk a Masca felé magasodó hegycsúcsról az óceán partjára. A kék horizont és a csipkés, méregzöld hegygerincek sziluettje kísér minket miközben a hegyoldalban futó szerpentinen ereszkedünk folyamatosan, hol meredekebben, hol lankásabban.
  Túránk utlosó szakaszáról, az öbölből és a világítótoronyból is pazar kilátás nyílik Tenerife északi partjára és a sziget nyugati részén magasodó sziklákra. A tenói partok sziklái közül a 600 m magas Los Gigantes a legimpozánsabb.
  Nincs más hátra, a délután a pihenésé. A Teno Country Park Természetvédelmi Terület rejtett öbleinek medencéiben fürdőzhetünk, napozhatunk és a parti kaktuszerdő mentén futó ösvényen sétálhatunk.
  Aktív napunk végén a vidéki konyha kincseit felvonultató helyi vendéglőben töltődünk fel energiával.

 • 7. nap Los Gigantes: tengeri kajak túra, strand és vitorlázás – Teide csillagászati ​​túra

  Egy újabb igazán nyaralós hangulatú napnak nézünk elébe. A kényelmes reggeli nyújtózkodás után tengeri kalandra indulunk a Los Gigantes óriás sziklái mentén. Az érintetlen partvonalon evezve egy újabb perspektívából láthatjuk a vulkanikus tájat, a fölénk tornyosuló sziklatömböket és elszigetelt öblöket, ahol a tiszta kék vízben sznorkelezhetünk.
  A kellemes 2-3 órás tengeri kajakozás után visszaevezünk Los Gigantes kikötőjébe. Kicsit megpihenünk a kikötő kávézóiban és a tengerparton, majd egy katamarán vitorlás fedélzetén indulhatunk a szinte mindig látható bálnák és delfinek nyomába. Tenerife délnyugati részén jelentős palackorrú delfin populáció él, a partok közelében is találkozhatunk e gyönyörű állatokkal. Kis szerencsével ceteket is lehet látni eredeti élőhelyükön, a nyílt óceánon. Hajónkkal megállunk a Masca-öbölben úszni egyet, teszteljük a tenger gyümölcseiből készült  kóstolót a hozzá illő italokkal és visszahajózunk Los Gigantesbe.
  Ha tiszta az égbolt, akkor éjszaka megnézhetjük a Teide legcsillagosabb oldalát! A Teide csillagászati ​​túrán nagy távolságú, professzionális távcsövek segítségével figyeljük meg a tiszta, csillagos eget a felvonó parkolójából (2 536 m magasságban). Egy profi csillagász tárja fel előttünk az univerzum rejtelmeit a Teide Nemzeti Park tiszta éjszakai égboltja alatt, ahol a 88 hivatalosan elismert csillagkép közül 83 megfigyelhető.

 • 8. nap Tenerife – Hazautazás

  Délelőtt még lazítunk és élvezzük a kanári hangulatot. Repülési mentrendünknek megfelelően a kora esti órákban kezdjük meg hazafelé tartó utazásunkat. Vagy meghosszabbítjuk nyaralásunk, maradunk még 3 napot a szigeten mert van még mit látni, megízlelni és kipróbálni. Ha ahhoz van inkább kedvünk, akkor pedig csak hátradőlünk a strandon és élvezzük a létezést.

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • a reptéri transzfereket Tenerifén
  • az alapár 7 éjszaka szállást tartalmaz 4*-os magán villákban, autentikus vendégházakban vagy olyan igényes apartmanokban, melyekhez mini konyha és nappali is tarozik
  • a részletes leírásban szereplő túrákat és városnézéseket
  • a spanyolul, angolul és franciául beszélő helyi idegenvezető munkadíját, valamint a nappali telefonos ügyeletét, tanácsadását és esetleges segítségnyújtását
  • az utazásszervezés díját
  • a közelekedéshez szükséges autó vagy motorbérlés (BMW, Yamaha, Kawasaki, Honda) bérlés asszisztenciát
  • vitorlás bérlés asszisztenciát az elérhető legkedvezőbb áron
  • hullámszörf, kiteszörf, kerékpár bérlés asszisztenciát
  • lovas túrák megszervezését
  • a kihagyhatatlan vidéki kisvendéglők listáját és helyszíni aszisztenciát a kulináris kalandok foglalásaikhoz
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • az utazáshoz szükséges jármű bérlési díját
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat a helyi vezetőnek: 20 – 50 EUR /résztvevő
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • FAKULTATÍV PROGAMOK
  • Los Gigantes 2 órás kajakozás vezetővel: 40 – 50 Euro/ kajak
  • Los Gigantes vitorlázás 10 főig: 550 EUR/ privát katamarán
  • Bodegas Monje privát bortúra vezetéssel, 4 x 4 bor és sajtkóstolóval: 70 EUR/ fő
  • Tenerife – Teide csillagászati ​​túra vacsorával: 90 – 120 EUR
  • Tenerife – további borászalátogatások és borkóstolók: 20 – 40 EUR
  • Banánfarm látogatás kóstolóval: 20 EUR/fő
  • házhoz érkező séf, bármixer és latin tánctanár, akiktől workshopok során leshetjük el a tradicionális kanári konyha remekeinek receptjeit, a koktélok készítésének trükkjeit és a salsa alaplépéseit – az ár a programtól és a létszámtól függ
  • házhoz érkező masszőr, kozmetikus, jóga, pilátesz és aqua fitnesz oktató – az ár a programtól és a létszámtól függ
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • javasolt útvonalak: Budapest – Tenerife, légitársaság: Wizz Air
  • további javasolt útvonalak: Bécs – Tenerife, légitársaság: Wizz Air
  • Bécs – Gran Canaria –  Tenerife, légitársaság: Ryanair
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ

   

  • Bízd profikra! Partnerünk az Air Partner Repülőjegy Iroda
  • aktuális menetrend információkért, a foglalási- és lemondási feltétlekért fordulj irodánk munkatársához, így időben értesíteni tudunk az esetleges változásokról, járattörlésről
  • a Kanári-szigetekre vonatkozó COVID-19 járvánnyal kapcsolatos utazási lehetőségekről és feltételekről a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Spanyolországba
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • a Kanári-szigetekre vonatkozó COVID-19 járvánnyal kapcsolatos  utazási lehetőségekről és feltételekről a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz útlemondási-, baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
  • utazásunk ára tartalmazza a telefonos ügyeletet és segítségnyújtást az esetlegesen felmerülő egészségügyi problémák esetén
  • Ha nem akarod, hogy a házhoz érkező orvos vagy magánkórházi kezelés sokba kerüljön, fontos, hogy legyen utasbiztosításod!
  • ezen felül: a COVID-19 járványra vonatkozó biztosításról a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ:
  • 8 nap – kétágyas elhelyezés esetén: 1 500 EUR-tól
  • 11 nap – kétágyas elhelyezés esetén: 1 800 EUR-tól
  • Kérj egyedi ajánlatot! Rátok szabjuk az utazást és igény esetén magyar vagy angol nyelvű túravezetést biztosítunk.
  • Gyermekek számára az életkortól függően tudunk kedvezményt biztosítani.
  • Előleg: a Részvételi díj 50 %-a
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 30 nappal fizetendő, a Részvételi díj 50% -a
 • LEMONDÁSI FELTÉTELEK

  30 napon túli lemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 EUR kezelési költséget. 30 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 29-16. napig a Foglalási díj 50%-a,
  • 15 napon belül a Foglalási díj 100%-a.
 • LÉTSZÁM

  4-8 fő

 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  5-65 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • A Kanári-szigeteken az Euro (EUR) a hivatalos fizetőeszköz
  • bankkártyával bárhol lehet fizetni
  • ajánlott költőpénz: 40 EUR/ nap
 • SZÁLLÁS
  • az alapár 13 éjszaka szállást tartalmaz 3-4*-os magán villákban, autentikus vendégházakban vagy olyan igényes apartmanokban, melyekhez mini konyha és nappali is tartozik
 • ELLÁTÁS
  • az utazás ára nem tartalmazza az ellátást
  • a sz állás stíusától függően átmeneti otthonunkban, kávézókban vagy pékségekben is reggelizhetünk
  • napközben, az aktív programok során hangulatos vidéki kisvendéglókben ismerkedhetünk a helyi konyha remekeivel
  • esténként közösen sütögethetünk a kertben vagy egy közeli étteremben vacsorázhatunk
  • minden nap van lehetőség rá, hogy jól felszerelet élelmiszerboltban vásároljunk be
  • a házhoz érkező séftől és bármixertől workshopok során leshetjük el a tradicionális kanári konyha remekeinek receptjeit és a koktélok készítésének trükkjeit – az ár a programtól és a létszámtól függ
 • KÖZLEKEDÉS
  • a közelekedéshez szükséges újszerű autó bérlésének díját az uatzás aára nem tartalmazza, asszisztenciát tudunk nyújtani a megbízható járművek bérlésében az elérhető legkedvezőbb áron
  • a túrát lehetőség van motorral is végigjárni, a helyszíni motorbérlésben asszisztenciát tudunk nyújtani (BMW, Yamaha, Kawasaki, Honda)
 • A TÚRÁK NEHÉZSÉGE
  • az az alap program könnyű, rövid sétákat tartalmaz
  • minden helyszínen és természeti látványosságnál lehetőség van hosszabb túrák, közepesen nehéz és rövidebb, könnyű sétautak között választani
  • a túrák hosszát és nehézségét az utazás programjával együtt az igényekhezhez alakítjuk
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
  • maszk, kézfertőtlenítő
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás: -1 óra
  • kommunikáció: a Kanári-szigeteken a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel
 • COVID-19 BEUTAZÁSI FELTÉTELEK

  Ki utazhat repülővel a Kanári-szigetekre? Van-e érvényben karantén az utazók számára?

   

  • A PCR-teszt mellett minden repülőtéren és kikötőben elfogadják a legalább 80%-os érzékenységű antigén gyorstesztet is. 
  • A mintavételnek mindkét teszt esetében a szigetekre való érkezést megelőző 72 órán belül kell történnie.
  • Az angol vagy spanyol nyelven készült teszteredményen fel kell tüntetni a páciens teljes és pontos nevét, az utazáshoz használt útlevelének vagy személyazonosító igazolványának számát, a mintavételt végző laboratórium adatait és a kapcsolatfelvétel lehetőségét, a mintavétel időpontját, az elvégzett teszt típusát és uniós hatósági engedélyszámát, valamint a gyorstesztek esetében az érzékenységi és pontossági százalékot.
  • Abban az esetben, ha valaki teszt nélkül érkezik a szigetekre, kötelező 14 napos hatósági karanténba kerül. Ennek időtartama lerövidíthető, ha az érintett személy kérésére az egészségügyi hatóság az érkezést követő 72 órán belül elvégzi a szükséges mintavételt. A negatív eredményt követően a karanténkötelezettséget a hatóságok feloldják.
 • INDULÁS ELŐTT KÖTELEZŐ!

  Van-e valamilyen különleges teendőd az utazás előtt? Milyen biztonsági intézkedésekre számíthatsz a repülőtéren és a repülőgépen?

  Spanyolország kormánya mindenki egészségének védelme érdekében számos, minden utasra érvényes egészségügyi ellenőrző intézkedést vezetett be:

  • Az utazás előtt 48 órával, Spanyolországba történő érkezésedet megelőzően ki kell töltened elektronikus úton egy közegészségügyi nyomtatványt a SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH oldalon.
  • Az online formanyomtatvány kitöltése és elküldése után kapsz a megadott e-mail fiókodra egy személyes QR-kódot.
  • Az indulási repülőtéren fel kell mutatnod a QR-kódot a biztonsági ellenőrzésnél (elengedhetetlen, hogy kinyomtatva vagy mobiltelefonon nálad legyen).
  • A szigetekre érkezéskor, a repülőtéren fel kell mutatnod a QR-kódot a biztonsági ellenőrzésnél, megmérik a testhőmérsékletet, és ha 37,5 ºC vagy annál magasabb, akkor egészségügyi vizsgálatnak kell alávetned magad.
  • Ne feledd, hogy a repülőtér területén és a repülés során végig kötelező jelleggel maszkot kell viselned, és be kell tartanod a légitársaság vagy a repülőtéri hatóság által megjelölt összes biztonsági intézkedést!
 • Ingyenes COVID-19 biztosítás

  Mit teszünk, ha a Kanári-szigeteken tartózkodásod alatt COVID-19 tünetek jelentkeznek nálad?

   

  • Mivel a legfontosabb az egészség és biztonság, a Kanári-szigeteken a kormány ingyenes AXA-biztosítást ajánl fel, amely fedezi a COVID-19 járványhoz kapcsolódó összes költségedet.
  • A biztosítási fedezet kiterjed az alábbiakra:
  • az egészségügyi költségek, egészségügyi hazaszállítás és a tartózkodás karantén miatti meghosszabbítása (legfeljebb 15 nappal) ugyanazon üdülőhelyen/szállodában vagy szabályozott idegenforgalmi szálláshelyen, illetve az egészségügyi hatóságok és a biztosító társaság által kijelölt egyéb létesítményben.
  • Biztosítottak: A biztosítás a Kanári-szigetekre látogató összes olyan turistára vonatkozik, aki a szerződéses időszakban szabályozott turisztkiai létesítményben száll meg, és akinek COVID-19 tesztje pozitív eredményt ad, valamint az utazásra őt elkisérő hozzátartozóira, még akkor is, ha a hozzátartozók teszteredménye nem pozitív.
  • Hozzátartozók: A biztosított hozzátartozójának minősül annak házastársa, élettársa vagy az a személy, aki egy háztartásban él vele, a házastársak bármelyik tagjának bármilyen fokú vér szerinti felmenője vagy leszármazottja (szülők, gyermekek, nagyszülők, unokák),
  • oldalágon kizárólag a pár bármelyik tagjának testvére, nem vér szerinti testvére, sógora és sógornője, veje, menye, anyósa vagy apósa számít a biztosított hozzátartozójának.
  • A biztosítás időtartama: Az utazási segítségnyújtási garancia érvényessége minden biztosítás esetén az utazás időtartamához van kötve, és maximum 30 napra terjed ki. ́
  • Ez egy kiegészítő biztosítás. A biztosítási fedezetek akkor lépnek érvénybe, ha a biztosított nem rendelkezik másik biztosítási fedezettel, amely fedezni tudja az adott helyzetet.
  • Területiség: A biztosításban foglalt garanciák kizárólag a Kanári-szigetekre érvényesek. A biztosító kötelezettségvállalása akkor fejeződik be, amikor a biztosított elhagyja a szigetekeket.
  • Fontos: Minden olyan körülmény ki van zárva, amelyről a Biztosítottnak az utazás elott tudomása volt.
  • Ha láz, köhögés, légszomj vagy általános rossz közérzet tünetei jelentkeznek nálad, akkor azzonal szólj nekünk és mi hívjuk a 900 112 061-es számot, ahol a megfelelő egészségügyi központba irányítanak.
  • Ne feledd, hogy a szigetek minden egészségügyi központjában maszkot kell viselned és kerülnöd kell a felületek kézzel történő megérintését.
 • HAZATÉRÉS – COVID-19 teszt
  • Ha a hazatérésedhez, az országba való belépséhez COVID-19 tesztre van szükséged, Tenerife fővárosában, egy magánklinikán is el tudod azt elvégeztetni. Ebben is segítünk.
  • A gyorsteszt eredménye egy nap alatt készül el, ára előzetes orvosi konzultációval: 125 EUR
  • Bővebb információ a HOSPITEN honlapján.
 • Általános COVID-19 biztonsági intézkedések

  A Kanári-szigeteken az elmúlt hónapokban komolyan dolgoznak azon, hogy ellátogathass ide, és maximális biztonságban élvezhesd a nyaralásod. 

   

  Általános intézkedések:

  • ajánlott személyek közötti távolságtartás 1,5 méter
  • a közterületeken – kivéve testmozgás és sportolás ideje alatt –, valamint a turista látványosságok szabadtéri és zárt területén a maszk használata kötelező a felnőttek és 6 évesnél idősebb gyermekek számára, kivéve fogyatékosság vagy légzőszervi betegség esetén 
  • az összes létesítmény és a tevékenységekhez használt eszközök megfelelő tisztítása és fertőtlenítése kötelező az üzemeltetők számára (az illemhelyeken és a hasonló közös használatú területen fokozottan)
  • az éttermekben, bárokban élelmiszer/ ital fogyasztás ideje alatt nem kell maszkot viselni
  • kézfertőtlenítő gél minden bolt, étterem, stb. bejáratánál ki van rakva, azok gyakori használata javasolt, erre a személyzet sok helyen fel is hívja a látogatók figyelmét
  • amennyiben nem garantálható a 2 méteres távolság megtartása, mindenhol tilos a dohányzás
  • a tömegközlekedési eszközökön kötelező a maszkviselés, idegenforgalmi buszok esetén ki kell jelölni az ülőhelyeket
  • az idegenforgalmi szálláshelyeken a közös helyiségek befogadóképességére a szükséges társadalmi távolságtartásnak megfelelő korlátozás vonatkozik 
 • Aktív turizmus
  • A természetjárás és szabadtéri aktív turisztikai tevékenységek alacsony fertőzési kockázattal járnak, és gyakran kis csoportokban végzik őket. 
  • A lakott településeken kívüli szabadtéri területekre, a nemzeti parkokban és természetvédelmi területeken nem kötelező a maszkviselés, amennyiben fenntartjuk a személyek közötti 1,5 méteres biztonsági távolságot.
  • A személyek közötti távolság megtartása érdekében a csoportos sporttevékenységeket zárt terekben legfeljebb 10, a szabadban pedig legfeljebb 25 személy végezheti együtt.
  • A sport során nem szabad megosztani az egyéni sporteszközöket, és külön tisztítási és fertőtlenítési protokollok vannak érvényben.
 • Tengerparti strandok, természetes medencék
  • A csoportokban kihelyezett napozóágyak és napernyők között kötelező 2 méteres távolságot tartani, és fertőtleníteni kell azokat az egyes ügyfelek után.
  • Ennek alapján a napozóágyak száma határozza meg a befogadóképességet. Ezek használatakor tiszteletben kell tartani az egy háztartásban élőkből álló csoportok közötti távolság biztosítását, és naponta fertőtleníteni kell őket.
  • A személyek közötti távolság fenntartása érdekében néhány népszerű strandon befogadóképességre (személyenként 4 m2), tartózkodásra és hozzáférésre vonatkozó korlátozások vannak érvényben.
  • Az illemhelyeket, a zuhanyzókat és a lábfürdőket kötelező az üzemeltetőnek gyakrabban tisztítani, sok zárva tart.
  • A maszk használata kötelező a strandokra és a medencékhez történő bejutás, valamint a helyváltoztatás és a séták során.
  • A maszkot kizárólag fürdőzés közben, illetve akkor nem kötelező viselni, ha az ajánlott biztonsági távolság betartásával, egy adott helyen tartózkodik.
 • Turisztikai látványosságok és vezetett túrák 
  • A turisztikai látványosságokhoz, a befogadóképesség korlátozása miatt előzetesen időpontot kell foglalni, ezt mi megtesszük helyetted. 
  • A turisztikai látványosságoknál a tömeg elkerülése érdekében egyirányú útvonalakat vezettek be. 
  • Előnyben részesítik a személyes fejhallgatók használatát, amelyet minden használat után fertőtlenítenek.
 • Vendéglátó helyek
  • Az éttermek befogadóképességére vonatkozóan 50%-os korlátozást vezettek be.
  • Az asztalok, a csoportok és a pult között az üzemeltetőnek minimum 1,5 méteres távolságot kell biztosítani.
  • Egy asztaltársaság vagy egy csoport legfeljebb 6 személyből állhat. 
  • Az önkiszolgáló és/vagy közös használatú termékek, pl. a szalvétatartók, a cukortartók vagy az étlap használata megszűnt, ezeket QR-kódok váltották fel. (Telepítsd az alkalmazást az okostelefonodra!)
  • Kiszolgálás előtt az asztalokat megtisztítják és fertőtlenítik.
  • Az éttermekben, bárokban, a teraszokon a fogyasztás ideje alatt nem kell maszkot viselni.
  • Kézfertőtlenítő gél minden étterem, bár, stb. bejáratánál ki van rakva, azok gyakori használata javasolt, erre a személyzet sok helyen fel is hívja a látogatók figyelmét.
 • Vásárlás
  • Kizárólag a ruhaboltokra vonatkoznak speciális szabályok: a textilruhákat fertőtleníteni kell, miután egy vásárló felpróbálta őket, és a próbafülkéket is gyakran kell fertőtleníteni. 
  • A kialakított szellőztetőrendszerek garantálják a levegő megfelelő cseréjét. 
  • Javasolják a kártyával történő fizetést.
 • Egyéni védekezés

  A Kanári-szigetek kormánya azt javasolja, hogy mindenki tegye meg a következő egyéni védelmi intézkedéseket:

  • Gyakran moss kezet vízzel és szappannal, ha erre nincs lehetőség, használj hidroalkoholos gélt.
  • Köhögésnél vagy tüsszentésnél takard el a szád és az orrod zsebkendővel, majd dobd azt egy köztéri szemetesbe.
  • Tarts legalább 1,5 méteres távolságot azoktól a személyektől, akikkel nem egy háztartásban élsz (akkor is, ha nem mutatnak tüneteket).
  • Viselj maszkot a közlekedési eszközökön, valamint a nyilvános szabadtéri területeken és zárt terekben.
  • Az olyan, magánterületen tartott összejöveteleket vagy találkozókat, amelyeken nem egy háztartásban élők vesznek részt, még akkor is javasolt 10 személyre korlátozni, ha garantált a biztonsági távolság.
 • Fontos hivatkozások

  Az Európai Unió létrehozott egy weboldalt és egy mobilalkalmazást, melyek segítségével tájékozódhatunk, hogy aktuálisan mely tagállamokba lehet utazni, milyen feltételek érvényesek az egyes országokban, illetve egyéb adatok találhatók, melyek megválaszolják a turisták kérdéseit. Az egyes országokban érvényben lévő szabályokról a „Re-open EU” menüpontban kaphatsz tájékoztatást.

  Re-open EU: A Kanári-szigetek hivatalos hírlevele. A Kanári-szigeteken az új normalitásra való áttérésre vonatkozó megelőző intézkedéseket elrendelő határozat.

  A spanyol kormány Egészségügyi Minisztériuma

  Egészségügyi Világszervezet: https://www.who.int/home

 • BANKSZÁMLASZÁMOK

  Pachamama Adventures Ltd.

  • USD/ EUR Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design