Tenerife, La Gomera, La Palma Overland – Kanári-szigetek kalandtúra

Indulás:
Utazás hossza: 21 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 8-10 fő
Ár:
3500
EUR

Jelentkezem
Kérdésem van

Impozáns vulkánok, borotvaéles hegygerincek, az óceánba szakadó völgyek, smaragdzöld erdők és vadregényes strandok örvendeztetik a végtelen Atlanti-óceánból kiemelkedő Kanári-szigeteken a természet szerelmeseit.

A „mágia-szigetének“ is nevezett La Gomera a természet és a kultúra összefonódott rejtvénye. A szigetvilág második legkisebb szigete maga a Édenkert azok számára, akik el akarnak merülni a természet csodájában.

A palmerók az “Isla Bonita”-jukról beszélnek, mert La Palma szigete a Taburiente hatalmas kalderájával és a 28 vulkán gerincén végigfutó túraösvénnyel olyan különleges és olyan gyönyörű.

Tenerife ezeregy tájat ölel fel. Az északi sziklás partvidék élesen ellentétes a lágyan hullámzó déli strandokkal. A hegyek oldalán zöld fenyőligetek és babérerdők, még magasabban a felhők felett pedig a hatalmas Teide vulkán Holdbéli tájai.

A vulkánok mindig rabul ejtenek minket utazás közben. Ezért választottuk a Kanári-szigetek nyugati csoportját úticélnak. Háromhetes kalandtúránk során végigjárjuk a híres GR nagy távolságú túraútvonalak legszebb szakaszait, közte a csodálatos Vulkánok Útját, és persze megmásszuk a Teidét is!

Az egész évben termő egzotikus gyümölcsök és a helyi gasztronómia egy külön fejezetet érdemelne a programban. A széljegyzeten megemlítve a kellemes időjárást, a fekete homokos öblöket és az óceán fölött lenyugvó Napot. És persze azt se felejtsük el, hogy a Kanári-szigetek égboltja a legtisztább egész Európában!

 

Kiemelt látnivalók:

 • a Malpaís de la Rasca Természetvédelmi Terület sétaútjai és rejtett öblei
 • a Teide Nemzeti Park legérdekesebb ösvényei
 • Vilaflore hegyi faluja
 • az Anaga-hegység örökzöld babérerdői
 • a Benijo-öböl feketén csillámló, homokos strandja
 • San Cristobal de La Laguna történelmi városközpontja naplemente idején
 • Garachico 17. századi kikötővárosa
 • csillagászati túra a Teide Nemzeti Park tiszta éjszakai égboltja alatt
 • a romantikus Masca falucska a Masca-szurdokban
 • fürdőzés az Atlanti-óceán rejtett öbleinek medencéiben a Teno világítótoronynál
 • tengeri kajakozás a monumentális Los Gigantes sziklák mentén
 • vitorlás túra a bálnák és delfinek nyomában
 • vulkántúra a Teide 3 718 méter magas csúcsára
 • La Gomera végtelen mélységű völgyei
 • az üveg padlójú De Abranta kilátópont
 • a banánültetvényekkel és színes házakkal tarkított Hermigua-völgy
 • a körpanoráma La Gomera legmagasabb pontjáról
 • a Garajonay Nemzeti Park bazalttűi és mesebeli erdői
 • a Valle Gran Rey zöld teraszai és pálma ligetei
 • Santa Cruz de la Palma gyarmati stílusú történelmi központjának varázsa
 • a Taburiente vulkán csodálatos amfiteátruma
 • a Roque de los Muchachos sziklaformációk La Palma szigetének legmagasabb pontján
 • Puerto Naos híresen szép fekete homokos strandja
 • a kilátás a La Cumbrecita-kilátópontról
 • a bájos Charco Verde-öböl
 • túra a San Juan vulkán megszilárdult lávabarlangjaiban 
 • a 28 vulkánon át vezető Vulkánok Útja túraösvény
 • hajózás a világ egyik legszebb vitorlás területén
 • siklóernyőzés La Palma parti sziklaszirtjeiről az Atlanti-óceánig
 • túra a San Antonio vulkán kráterétől La Palma legdélebbi pontján álló világítótoronyig
 • a Salinas de Fuencaliente fehéren sólepárló medencéi

 

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap KANÁRI-SZIGETEK: TENERIFE

  Hello Teide, napsütés és sárkányfák, hello Tenerife, megjöttünk! Egy vidéki birtokon lesz az alaptáborunk a Teide déli lejtőin, innen indulunk kényelmes kalandunk során a sziget felfedezésére. A vendégházban hangulatos szobák és egy pici étkező, a nagy kertben pedig úszómedence, pihenő sarkok, egy grillező és a vulkáni kúpokkal tarkított Atlanti-óceánkörpanorámája vár minket. Ráadásnak pedig egy átlátszó telepített sátor, ahonnan éjszaka egy távcsővel vagy szabadszemmel, az ágyadból bámulhatjuk a páratlanul csillagos eget.
  Érkezésünk után megkezdjük ismerkedésünket a helyi gasztronómiával, megtanuljuk, hogyan készül a Kanári-szigeteken a sangria és mitől lesz igazán ízletes a Mojo mártás és a ráncos burgonya. (ellátás: piknik vacsora)

 • 2. nap Montana Amarilla – Nature Malpaís de la Rasca Természetvédelmi Terület

  Túra: táv 3-5 km, szint fel/ le:50 m, 3-4 óra

  Nem sietünk. Egy testébresztő nyújtással kezdhetjük a napot, majd megtanuljuk, hogyan készül a narancslikőrös barraquito, a helyiek kedvenc kévéja. Ezután irány az Atlanti-óceán partja! Tenerife déli részén vannak a sziget legnépszerűbb strandjai. A mi kedvencünk a sárga Montana Amarilla öble. A tíz percnyi sétával elérhető hegy tetejéről a Teide piramisának csúcsában és az óceánig húzódó vulkanikus hegyek látványában gyönyörködhetünk, aljában pedig napfürdőzhetünk és ihatunk egy frissítőt.
  Következő állomásunk egy pici strand, ahol egy heverészős, élőzenés bár is vár ránk. Innen indulhatunk délután, hogy bejárjuk a Malpaís de la Rasca Természetvédelmi Terület partmenti ösvényeit. Megkapó az óceánnal összeérő vulkanikus táj és a vörös hegykúpok látványa az oszlop- és fügekaktusz erdők hátterében. A világítótoronyhoz vezető kényelmes sétánk során többször megpihenünk, hogy a tengerbe futó lávafolyamok medencéiben frissüljünk fel. A naplemente újra az öbölben ér minket, ahol kipróbálhatjuk a bár remek konyháját is. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap A Teide Nemzeti Park legszebb ösvényei – Vilaflore – Borászatlátogatás

  Túra: táv összesen 10-13 km, szint fel/ le: 400 m

  Kényelmesen, tetszés szerint tornával, úszással vagy barraquitoval indíthatjuk napunkat, majd megkezdjük ismerkedésünket a Teide Nemzeti Park legszebb ösvényeivel. 2 000 méteres magasságban, a felhő zóna felett általában vakító napsütés, kristálytiszta, száraz levegő és sokszor szeles idő fogad minket.
  A 3 718 méter magas Teide a harmadik legmagasabb és legnagyobb vukláni struktúra a világon. A Teide és Pico Viejo csúcsai 1 700, illetve 1 340 méterre emelkednek a Las Canadas hatalmas, 16 km széles kalderájából.
  Az órási kráter szokatlan geológiai formációi között három rövidebb és igazán könnyű ösvényt végigjárva úgy érezhetjük magunkat, mintha a Marsra, a Vénuszra és a Holdra látogattunk volna. Los Roques kilátópontjáról a kaldera teljes körpanorámájában gyönyörködhetünk. A híres sziklaformációk körül haladó ösvényről leereszkedünk a vulkáni üledékes Llano de Ucanca síkságra. A hegy oldalát ezen a területen jórészt a Teide utolsó, 850-es kitöréséből származó Lavas Negras (fekete láva) borítja. Sétánk közben láthatjuk a La Cascada néven ismert „zsinórozott” lávafolyásokat“, a pahoe típusú, nagyon folyékony lávafolyásokat, melyek csavart alakokat nyertek. És egy lávacsatornát, amely megszilárdult anélkül, hogy a felszínre került volna, ma az eróziós folyamatok miatt látható.
  Útközben hazafelé megpihenünk Vilaflore jellegzetes tenerifei hegyi falujában, ahol megéri megkóstolni a helyi gasztronómia csodáit a kedvenc kisvendéglőnk teraszán.
  A naplementét egy rusztikus borászat teraszáról nézzük meg, miközben végig kóstoljuk a Teide déli lejtőin termő szőlőkből készült nedűket és a farmon készített sajtokkal. (ellátás: reggeli, piknik vacsora)

 • 4. nap Észak-Tenerife természeti kincsei: Anaga-hegység – Benijo-öböl – La Laguna

  Túra: táv 4 km, szint fel/ le:100 m

  Ma egy kicsit hosszabb napunk lesz. A legtisztább természet vár minket Tenerife északi csücskében! Ámulatba ejtő, ahogy az Anaga hegyvonulat szaggatott csúcsai hirtelen zuhannak a tengerig vezető, mély völgyekbe, a partmenti sziklák pedig számos öblöt és strandot alkotnak.
  Az Anaga-hegység egyedülálló biológiai kincse az örökzöld babér, amelynek mesebeli erdejében rövid sétára indulunk. 
  Délidőben Taganana pici településén folytatjuk ismerkedésünket a helyi konyha remekeivel. A szörfösök egyik kedvenc helyén, a óceán mélyéből emelkedő Roques de Anaga szikláival határolt Benijo-öböl feketén csillámló homokos strandján vezetjük le napunkat. A hosszan elnyúló part tökéletes helyszín a napfürdőzésre és egy közös testnyújtásra is.
  San Cristobal de La Laguna történelmi városközpontja a koloniális építészet egyik legszebb példája a Kanári-szigeteken. Naplemente előtt sétálunk egyet az Óvárosban. Hazafelé a hosszabb utat választjuk, a Teide Nemzeti Parkon keresztül utazunk haza, hogy megnézzük, milyen látvány a vulkán a csillagok társaságában. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap Masca-völgy – Masca – Teno-hegység – Teno-öböl

  Túra: táv 11 km, szint fel: 200 m, le: 1000 m, 3-4 óra

  Ma Tenerife szigetének legnyugatibb pontjára, a Punta de Teno világítótoronyhoz kirándulunk el.
  Egy szerpentinekkel teli, keskeny út vezet a Teno-hegységen keresztül a világvégi óceánpartra. A régi vulkanikus hegységet az erózió alakította a mai formájára. A tenoi tájat babérerdőkkel borított csipkés hegygerincei, termékeny völgyei és mély szakadékai jellemzik, amelyek a partig futnak le, kis öblökben vagy tengerpartokon végződve.
  A Masca-szurdokban, egy hosszanti gerincen található kiszögellésre épült, a maroknyi piros csempés kőházból áll Masca faluja. Az apró hegyi település fehér házai a ciprus- és pálmaerdők között, a meredek hegyoldalakkal és éles gerincekkel tagolt, változatos hegyvidéki táj azonnal rabul ejti az embert, örökre itt maradna. Mi egy könnyű séta alatt élvezhetjük a hely romantikus hangulatát.
  Ezután tovább utazunk a világítótoronyhoz a Teno-öbölbe. Vagy, ha ahhoz van inkább kedvünk, akkor egy kiadós, 11 km-es gyaloglás vár ránk a Masca felé magasodó hegycsúcsról az óceán partjára. A kék horizont és a csipkés, méregzöld hegygerincek sziluettje kísér minket miközben a hegyoldalban futó szerpentinen ereszkedünk folyamatosan, hol meredekebben, hol lankásabban.
  Túránk utlosó szakaszáról, az öbölből és a világítótoronyból is pazar kilátás nyílik Tenerife északi partjára és a sziget nyugati részén magasodó sziklákra. A tenói partok sziklái közül a 600 m magas Los Gigantes a legimpozánsabb.
  Nincs más hátra, a délután a pihenésé. A Teno Country Park Természetvédelmi Terület tengeri medencéiben fürdőzhetünk, napozhatunk és a parti kaktuszerdő mentén futó ösvényen sétálhatunk.
  Aktív napunk végén a vidéki konyha kincseit felvonultató helyi vendéglőben töltődhetünk fel energiával. 
  Este a csillagok tanulmányozásával múlathatjuk az időt. (ellátás: reggeli)

 • 6. nap TEIDE VULKÁNTÚRA (3718 M)

  Választható túra: táv 14 km, szint fel/ le: 1200 m, 11-12 óra

  A Teide 3718 méter magas csúcsára felmászni nagy kaland, egyszer mindenkinek meg kell tapasztalni!
  A klasszikus Montaña Blanca ösvényen vágunk neki az egész napos gyaloglásnak. A Teide oldalában gyalogolva végignézhetjük, hogyan változik a táj és kezd jelentősen elvékonyodni a vulkáni növényvilág.
  Spanyolország és az Atlanti-óceán legmagasabb pontján pedig hipnotikus látvány fogad minket: a környező tájon a színek kavalkádja, a Teide tökéletes piramisának az Atlanti-óceánra vetült árnyéka a szomszédos szigetek sziluettjével a hátterében. És a levegő kénes illata, amely emlékeztet arra, hogy egy aktív tűzhányó tetején állunk.
  Miután kigyönyörködtük magunkat, nincs más hátra: ami felmegy, annak le is kell jönnie. Ösvényünk hosszú és meredeken ereszkedik a lefelé vezető utunkon, amíg visszatérünk a Pico del Teide kapujához.
  A Teide csúcsára feljutni egyszerűbb ha 2 356 méteren beszállunk a felvonóba és alig 8 perc alatt felsuhanunk a 3 555 méteres magasságon lévő felső állomásig. Innen már csak egy meredek félórás kaptató és fel is érkezünk a vulkán csúcsára. (A felvonó jelenleg nem működik.)
  Akik nem vágynak a Teide vulkánra vezető túra kihívásaira, azok Tenerife legnépszerűbb strandjain, vagy az alaptáborunkban heverészhetnek és egyszerűen csak élvezhetik a létezést. (ellátás: reggeli)

 • 7. nap Los Gigantes: tengeri kajak túra, strand és vitorlázás

  Kellemes, igazi nyaralós napnak nézünk elébe. Tengeri kalandra indulunk a Los Gigantes óriás sziklái mentén. Az érintetlen partvonalon evezve egy újabb perspektívából láthatjuk a vulkanikus tájat, a fölénk tornyosuló sziklatömböket és elszigetelt öblöket, ahol a tiszta kék vízben sznorkelezhetünk. A kajakozás helyett a strandolást napfürdőzést választhatjuk programnak.
  A kellemes 2-3 órás tengeri kajakozás után vissza evezünk Los Gigantes kikötőjébe. Kicsit megpihenünk a kikötő kávézóiban és a tengerparton, majd egy katamarán vitorlás fedélzetén indulunk a szinte mindig látható bálnák és delfinek nyomába. Tenerife délnyugati részén jelentős palackorrú delfin populáció él, a partok közelében is találkozhatunk e gyönyörű állatokkal. Kis szerencsével ceteket is lehet látni eredeti élőhelyükön, a nyílt óceánon. Hajónkkal megállunk a Masca-öbölben úszni egyet, teszteljük a tenger gyümölcseiből készült  kóstolót a hozzá illő italokkal és visszahajózunk Los Gigantesbe. (ellátás: reggeli, piknik vacsora)

 • 8. nap Garachico – Icod De Los Vinos – A TEIDE NYUGATI OLDALÁNAK LEGSZEBB KILÁTÓPONTJAI – TEIDE CSILLAGÁSZATI ​TÚRA

  Túra: táv 3 km, szint fel/ le:150 m

  Ma is kényelmesen indítjuk a napunkat. Délidőben érkezünk Tenerife leghangulatosabb tengerparti kisvárosába. Mintha a tengeri felfedező utak fénykorában játszódó filmbe csöppentünk volna Garachico-ban, ahol 17. századi épületek között, árnyas köztereken és az egykori kikötőben múlathatjuk az időt. A szomszédos Icod le Los Vinos falujában pedig megnézzük a híres, ezeréves tenerifei sárkányfát és megkóstoljuk a helyi vörösborokat.
  A Teide nyugati oldala a sziget csodálatos része és mi még nem láttuk, ezért újra a nemzeti parkon keresztül indulunk hazafelé. A Montana Samara ideális kiindulópontja sétánknak a fenyők között, melyek a vulkanikus homokon nőnek, a Pico Viejo csúcsának árnyékában.
  A Mirador Narices del Teide a sziget nyugati partjaitól a Cañadas fennsíkig vezető út legmagasabb pontja. Szép kilátás nyílik innen a Chahorra vulkánra, a Pico Viejo-ra és Tenerife nyugati részére, ahol az utolsó vulkántkitörés lávafolyamait láthatjuk. A kiltátópontról tiszta napokon La Gomera, La Palma és El Hierro szigetei is kirajzolódnak a távolban. Különösen szép a látvány innen naplemente idején. (ellátás: reggeli)

 • 9. nap TENERIFE: LOS CHISTIANOS – LA GOMERA: SAN SEBASTIAN – HERMIGUA – MIRADOR DE ABRANTA KILÁTÓPONT – AGULO – HERMIGUA

  Túra: táv 2 km, szint le: 300 m

  Reggel Los Cristianos kikötőjében kompra szállunk és alig egy óra alatt La Gomera szigetére hajózunk. Ahogy közeledünk, látni fogjuk, hogy miért nevezik a „Hegyek szigetének“ is az Atlanti-óceánból meredeken kiemelkedő csupazöld, mély völgyekkel szabdalt vulkáni kúpot. A sziget keleti részén fekvő fővárosba, San Sebastianba érkezünk, ahol Kolumbusz is utoljára partra szállt 1492-ben Amerika felé vezető útján.
  A kikötőben átszállunk a ránk várakozó kisbuszba és a sziget északi részére utazunk. 20 perc alatt felkapaszkodunk a fölénk magasodó hegygerincre és a másik oldalán gyorsan le is ereszkedünk a banánültetvényekkel és színes házakkal tarkított, szépséges Hermigua-völgybe.
  Kezdésnek a sziget nemesített növényeit összegyűjtő farm botanikus kertjében sétálunk körbe. Megkóstoljuk a gomerón nevezetű helyi specialitást is, amely pálmaméz és szőlőpárlat keverékéből készül. Ezután az Antropolólógiai Múzeumban ismerkedünk a banán, szubtrópusi gyümölcstermesztés és pásztorkodás hagyományaival és az őslakosok hiedelemvilágával.
  A Garajonay Nemzeti Park látogatóközpontjában egy informatív kiállításon ismerkedhetünk a Kanári-szigetek földrajzával és geológiájával, a botanikus kertben pedig La Gomera őshonos vadnövény világával, majd irány a közeli hegycsúcs és az üveg padlójú De Abranta kilátópont.
  Miután a kilátópontból kigyönyörködtük magunkat az óceán, a közeli Tenerife és a Teide vulkán látványában és megpihentünk a kávézóban, sőt egy 2 km-es meredek ösvényen le is gyalogolunk a szó szerint a lábunk alatt, a függőleges sziklafalak árnyékában megbújó Agulo néhány utcás, pici településére. La Gomera leghangulatosabb falujában mintha sok száz éve megállt volna az idő. Agulo szűk utcáin sétálva lépten nyomon a tájépítészet szépen megőrzött példáit, a színes kapukon betekintve szemet gyönyörködtető kerteket láthatuk.
  Este a szállásunk vagy az autentikus helyi kisvendéglők és bárok egyikének teraszáról nézhetjük, ahogy a Nap lebukik a Hermigua-völgyet övező hegyek fölött. (ellátás: reggeli)

 • 10. nap Garajonay Nemzeti Park: Alto de Garajonay kilátópont – El Cedro babérerdő

  Túra: táv 4 + 4 km, szint fel/le: 300 m

  La Gomera szívébe, a Garajonay Nemzeti Parkba indulunk.
  Megnézzük, hogy hol vagyunk és merre fogunk járni az elkövetkezendő napokban. A sziget közepén emelkedő 1 484 m magas Alto de Garajonay csúcsról körbetekintve láthatjuk, hogyan is szakadnak alá a végtelen mélységű, a legtöbb esetben járhatatlan völgyek, a barrancos-ok az óceánba. Itt értjhetjük meg, hogy miért is alakult ki a gomerai füttynyelv, ezen a még ma is igen nehezen járható terepen.
  Ezért első sétánk a sziget legmagasabb pontjára vezet, ahonnan a kerekded formájú La Gomera hegyvidékének és a örökzöld erdei tájainak körpanorámájában és Tenerife, El Hiero és La Palma szigeteinek sziluettjében gyönyörködhetünk.
  Ezután a babérlombú erdőtenger mélyére indulunk. A szinte állandóan párában rejtőzködő szubtrópusi köderdő sűrű, méregzöld színben pompázó lombkoronája, a mohával borított, hatalmas fatörzsek és óriási páfrányok mesebeli hangulatot teremtenek. Késő délután térünk vissza a Hermigua-völgybe. (ellátás: reggeli)

 • 11. nap Hermigua – Valleharmosa – Gran Rey-völgy

  Választható túra: táv 7  km, szint le: 500 m

  Egy újabb, különleges tájakkal, sok-sok kilátóponttal és panoráma fotóval teli nap vár ránk! A La Gomera északi oldalán végig futó, szerpentinekkel teli autóúton indulunk a szige nyugati részére. Leereszkedünk a Valleharmoso-völgybe, majd innen újra felkapaszkodunk a köderdő világába. Innen már csak lefelé vezet a szerpentin, az út mellett szebbnél-szebb panorámát kínáló kilátópontokkal a völgyekre a szédítő mélységben. Útközben megebédelünk egy csupa helyi specialitást kínáló kis kifőzdében. Kilátópont és látvány, kilátópont és újabb látvány a vulkanikus sziget völgyeire és az óceánra, így telik az utazásunk további része. 
  Az első fotókat a Cezar Manrique kilátópontról készíthetjük a „Nagy Király Völgye“ felé, ahová tartunk. A bájos és napsütötte Valle Gran Rey a zöldellő teraszoknak, a megszámlálhatatlan pálmafának, az egzotikus növényeknek, a csodálatos öblöknek és jobbnál jobb strandoknak, valamint az állandó tavaszi időjárásnak köszönhetően La Gomera talán leghangulatosabb része. Ha megtetszik a látvány és szeretjük a kihívásokat, akkor buszunkat hátrahagyva a hegygerincen meredeken lefelé futó szerpentinen 7 km-t gyalogolhatunk a Gran Rey-völgy felső részén épült mesebeli faluig. Aki a kénylemet kedveli, az járművünkkel gurulhat le idáig. A meredek sziklák által határolt, pálmaligetekkel színesített településen átsétálva bekukkanthatunk az itt élő nemzetközi művész közösség alkotóházaiba is.
  Innen már csupán pár perc utazás és megérkezünk az Atlanti-óceán partján hosszan elnyúló öbölbe és beköltözünk hangulatos, tágas apartmanjainkba. (ellátás: reggeli)

 • 12. nap Gran Rey-völgy – Szabadnap – Delfinles

  Pihenőnap! Jógával üdvözölhetjük a Napot a tengerparton, és maradhatunk egész nap. Az üdülőfalu előtt hosszan elnyúló fekete homokos strandon vagy a szomszédos, szebbnél szebb öblökben úszhatunk, sétálhatunk, hullámszörfözhetünk, heverészhetünk. Vagy hajóra szállhatunk. La Gomerán ugyanis egész évben lehetőségünk van játékos delfinekkel találkozni a szigetet körülvevő parti vizeken. Sőt! Némi szerencsével bálnákat is láthatunk. A hajós kirándulás kora reggel indul és csodálatos órákat ígér az Atlanti-óceánon, lehetőséget kínálva arra, hogy közel kerüljünk a legimpozánsabb emlősökhöz. La Gomera közelében 21 delfinfajt figyeltek meg, közülük 6 rendszeres vendég itt. Az atlanti palackorrú delfin a leggyakrabban látható. Ezek az intelligens emlősök gyakran órákon át úsznak a hajók mellett.
  Kizárólag a vízről láthatóak a 200 méter széles és 80 méter magas, hatalmas Los Órganos bazaltoszlopok, melyek egy sziklafalról futnak alá a tengerbe. A tengeri sziklára faragott katedrális orgonája ámulatba ejti mindazokat, akik megpillantják, érdemes a természet eme látványosságáért is hajóra szállni. 
  Inkább túráznál ma újra? La Gomera-szigtén 650 kilométernyi, szebbnél szebb túraútvonal van és az őslakosok szentként tisztelt, impozáns szikláját még nem is láttad!

 • 13. nap Gran Rey-völgy – San Sebastian – La Palma: Santa Cruz

  Túra: táv 4 km, szint fel/le: 100 m

  Reggel irány újra a Garajonay Nemzeti Park, keresztül kell utaznunk a szigeten ahhoz, hogy eljussunk a keleti oldalon lévő San Sebastian kikötőjébe. A völgy annyira gyönyörű, hogy nem hagyjuk ki visszafelé sem a fotó szüneteket, megállunk és elköszönünk többbször a Valle Gran Rey völgyétől. A nemzeti parkban is többször megállunk, hogy rövid sétáink során megnézzük La Gomera varázslatos tájait azokról a kilátópontokról, ahonnan még nem láttuk. A sziget legmagasabb pontjáról gyalog indulunk a keleti hegygerincen futó ösvényen, ahonnan szépen rálátunk a déli és keleti lejtők erdőtengereire és az óceánba futó völgyekre. A távolban gyönyörű bazalttűket is láthatunk, melynek egyik legszebb és leghíresebb példája túránk végpontja, a Sombrero-szikla.
  Irány újra az Atlanti-óceán! San Sebastian kikötőjéből három órát kompozunk a határtalan víztömegen a csillagos égbolt alatt La Palma szigetéig. Santa Cruz történelmi központjának varázsa gyarmati stílusú házaival, macskaköves utcáival és pezsgő életével azonnal elcsábít. Talán az esti kivilágításban még szebb a gyönyörűen megőrzött belváros, ezért érdemes későn is körbesétálni és megnézni.

 • 14. nap Santa Cruz de la Palma – Caldera de Taburiente Nemzeti Park: Roque de los Muchachos – Puerto Naos

  Túra: 4 km, szint le/fel 50 m

  A fővárosiak szerencsések, a Palma-öböl finom fekete homokos, nyugodt vízű strandja a belvárostól alig egy perces séta. Ezért reggel ott kezdünk, hagyjuk, hogy a hullámok simogassák a lábunkat.
  Ezután útrakelünk a fölöttünk magasodó fenségesen vulkanikus hegy tetejére, a Caldera de Taburiente Nemzeti Park szívébe.
  A Taburiente valamikor egy órási vulkán volt, ami magára omlott, majd az erózió hosszú időn keresztül alakította a mai formájára: egy csodálatos, magas falú amfiteátrummá.
  Egy kanári fenyőerdőn keresztül vezető szerpentinen autózunk felfelé amíg megérkezünk a kitörések nyomait örző vörös és sárga színekben játszó, kietlen tájra. Mintha egy sci-fi filmbe csöppentünk volna, ahogy beérünk a hatalmas nemzetközi obszervatóriumok egész mini városába.
  A sziget legmagasabb pontján indulunk a Roque de los Muchachos sziklaformációktól a Taburiente gerincén futó kiépített ösvény kilátópontokra.  
  Egyetlen fotó sem adja vissza a 8 kilométer széles, 1500 méteres mélységig elnyúló, szárnyaló sziklafalakkal határolt hatalmas eróziós kaldera látványát. Az elképesztő méretek, a méregzöld fenyők tengerével borított csipkés hegygerinc 360°-os körpanorámája, a háttérben a végtelen óceánnal: látnod kell személyesen!
  Miután kigyönyörködtük magunkat és megnéztük, hogy merre fogunk az elkövetkezendő napokban járni, legurulunk a Taburiente nyugati gerincén. Beugrunk egy romantikus falucska helyi éttermébe ebédelni, majd folytatjuk utazásunkat a sziklafalak tetején futó szerpentinen, amíg meg nem érkezünk a Taburiente kaldera déli részére. A sziget legkellemesebb éghajlatú területén újra banánültetvények köszöntenek minket, ameddig csak a szem ellát. 
  Innen már csak egy-két kilátópontra van az alaptáborunk, a sziget legszebb öble, Puerto Naos híresen szép, fekete homokos strandja. (ellátás: reggeli)

 • 15. nap Puerto Naos – Caldera de Taburiente Nemzeti Park: La Cumbrecita kilátópont – Charco Verde – Puerto Naos

  Túra: táv: 3 – 8 km, szint fel/le 200-500 m

  Az óceán partján köszönthetjük a Napot és persze meg is mártózhatunk a kellemes hőmérsékletű vízben.
  Ezután megnézzük a Taburiente kalderát egy másik szemszögből is. Ha a Caldera de Taburiente a természet óriási hangversenyterme lenne, a La Cumbrecita-kilátó lenne a VIP páholy. A természet alkotta erkély a kilátópont a fenyőerdőktől zöldellő völgyre, körben a Taburiente kaldera hatalmas, nyitott természetes medencéjére. 
  Mielőtt a kilátópontig autózunk a nemzeti park modern látogatóközpontjában számos földrajzi érdekességet megtudhatunk La Palma szigetéről és a Kanári-szigetekről.
  A Cumbrecita-kilátóban két túraútvonal közül választhatunk. A Lomo de las Chozas kilátóig vezető könnyű, alig 3 km-es sétát vagy a Bejenado csúcsára vezető közepes nehézségű 9 km-es gyaloglást. A kilátás a fenyőfákkal borított hatalmas völgyre a több tucat sziklaformációval mindkét ösvényről feledhetetlen.
  A bájos Charco Verde-öböl a helyiek kedvenc pihenőhelye, ahol a meleg homok és csendesebb hullámok hívogatnak egy lazítós, strandolásra. A megmaradt energiánkat a röplabda pályán és a sziget legjobb paella-ját kínáló autentikus büfében vezethetjük le. Programunkat kedvünk szerint egy közös nyújtással zárhatjuk a puha fekete homokon egy profival, amihez az óceán felett lenyugvó Nap szolgáltatja a hátteret.

 • 16. nap Puerto Naos – Canos de Fuego Látogatóközpont – Las Palomas lávabarlang túra – Las Manchas Bomúzeum – Puerto Naos

  Túra: táv: 5 km, szint fel/le 50  m

  Nem sietünk, a strandon kezdhetjük újra napot. Ebéd után a közeli Caños de Fuego (Tűzcsatornák) Látogatóközponthoz utazunk, melyet a San Juan vulkán 1949-es kitöréséből keletkező megszilárdult láván alakították ki. Az innovatív kiállításon és a Cueva de Vidrio lávacsatornában ismerkedhetünk meg a vulkanikus geológiai formákkal.
  Ezután egy másfél órás sisakos, fejlámpás túrára indulhatunk egy megszilárdult lávafolyam belsejében, a Cueva de Las Palomas barlangban.
  Nem messze innen, a Puerto Naos felé magasodó Las Manchas de Abajo gyönyörű hegyvidéki környezete és szőlőföldjei között található pici bormúzeumban és a közeli pincészetben eredeti La Palma borokat kóstolhatunk. És a környék legjobb grill étterme is pont útba esik úton hazafelé.
  Újra a romantikus Charco Verde-öbölben fejezzük be a napot, naplemente után pedig Puerto Naos strandjának bárjaiban folytathatjuk az estét. 

 • 17. nap Puerto Naos – GR 131: Vulkánok Útja – Puerto Naos

  Választható túra: táv 18 km, szint 580 m, le 960 m

  A Vulkánok Útja a sziget leglátványosabb magashegyi túraútvonala, a GR 131 európai turistaút második és legszebb szakasza, amit mindenkinek látnia kell, ezért végig kell járnia!
  Az utat szegélyező pálmasor, majd szelídgesztenye ligetek közt utazunk egyre magasabbra a vulkanikus hegykúpok és homokká aprózódott lávafolyamok vörösesen szikrázó világába és az El Pilar évszázados kanári-fenyő rengetegéig. Útközben gyönyörű felhőzuhatagokat láthatunk a hegygerincre omlani. 1 450 méter magasságban érjük el a 28 vulkánon át vezető főgerincet, amely a sziget déli részét két oldalra, keletire és nyugatira osztja. Közel 500 métert gyalolgolunk folyamatosan felfelé, amíg a mesebeli fenyőerdőből az erdő határ szintjéig érünk, majd még feljebb, amíg már a lábunk alatt érezhetjük a felhőket. Innen a szigetet kettéosztó főgerincen gyalogolunk, ahonnan tiszta időben gyönyörűen belátni a sziget hegyvonulatait, a szomszédos Tenerife, Gomera, El Hierro és kis szerencsével még Gran Canaria óceánból kiemelkedő hegyeit is. Az ösvény során a vulkáni táj rengeteg színárnyalatot mutat, a Kanári-szigeteki fenyők zöldjétől, a fekete lávafolyamokig, valamint a vulkanikus mezők sárga-vörös és barna tónusáig.
  Végül már csak lefele vezet az út, folyamatosan ereszkedünk, a sziget déli végére. Újra fenyőerdőkön keresztül érünk le Los Canarios városkába, ahonnan a sziklafal tetején futó autóúton visszautazunk Puerto Naos közeli öblébe.

 • 18. nap Puerto Naos – Szabadnap – Vitorlás túra – Delfinles – GR 131: Roque de los Muchachos – Refugio del Pilar túra

  Választható túra: táv 26 km, szint 580 m, le 960 m

  Szabadnap, hiszen La Palma szigetének legszebb öblében lakunk az Atlanti-ócán partján! Nem elég? A Kanári-szigetek a világ egyik legszebb vitorlás területeként ismert. Itt szinte állandóan fúj az északkeleti passzátszél, és a sziget sok napsütést kap, még télen is. Ez garantálja a fagyás nélküli szórakozást szélben és hullámokban. Talán nem véletlen, hogy a szenvedélyes kapitány, Siegfried Fischer és Juan Carlos volt spanyol király is La Palma szigetét választotta hajói központi kikötőjének.
  Tazacorte kikötőjében várják az Atlanti-óceánon átkelni vágyó kapitányokat és olyan embereket, akik szeretnének csatlakozni, akár csak egy rövidebb hajóúthoz. A kapitány mindenkit meg fog győzni arról, hogy garantáltan látni fogunk delfineket és a katamarán túra életünk kihagyhatatlan élménye lesz. Ha nem tud meggyőzni, akkor siklóernyőzni indulhatunk egy profival a nemzeti park szikláiról az óceánig.
  Ha készen állunk egy nagy kihívásra, akkor nekivághatunk a GR 131 nemzeti túraútvonal 3. szakaszának. A Roque de los Muchachos kilátóponttól a Taburiente kaldera keleti gerincén a Pilar menedékházig tartó 26 km-es túra páratlan látványt ígér, cserébe nagyon nehéz a terep és kimerítő, egész napos a gyaloglás.

 • 19. nap Puerto Naos – GR 131: Monumento Natural de Los Volcanes de Teneguía Park – Fuencaliente Világítótorony – Sólepárló tavak – Santa Cruz de La Palma

  Túra: táv 6 km, szint fel 50, le 300 m

  Elbúcsúzunk Puerto Naos strandjától. A zöld La Palma-sziget déli részén néhány fekete folt található: megszilárdult lávamezők folynak a Teneguía és San Antonio vulkánról az Atlanti-óceánba és furcsa Holdbéli világot alkotnak.
  Könnyű túránk a San Antonio vulkán kráterétől a Teneguía gerincén fut a látogatóközponttól a sziget ledélebbi pontjáig. Színes tájon sétálunk le a Faro de Fuencaliente világítótoronyig a GR131-es túra déli szakaszán. Gyönyörű, éles színkontrasztokat alkotnak a sóhalmok a fekete lávamező és az óceán kékje a Salinas de Fuencaliente sólepárló medencéinél, ahonnan már nincs tovább délre. Ezért északnak indulunk a sziget nyugati oldalán.
  Santa Cruz de la Palma pici óvárosának macskaköves utcáin, a pálmafás terek, az elegáns gyarmati stílusú házsorok és a világhírűen szépséges virágzó balkonok alatt igényes üzletek, éttermek és kávézók sorában éjjelig zajlik az élénk polgári élet. A legjobb amit tehetünk, hogy csatlakozunk hozzájuk, lófrálunk a kiratok előtt és kipróbáljuk a legjobb éttermeket.

 • 20. nap La Palma: Santa Cruz – Tenerife: Los Cristianos – Teide csillagászati túra

  Délelőtt élvezzük Santa Cruz vibráló hangulatát, majd kompra szállunk és három óra alatt vissza hajózunk Tenerife déli részére. Sétálhatunk egyet Los Cristianos strandján, majd a már ismerős hangulatos vendégházunkba utazunk.
  Éjszaka nagy távolságú, professzionális távcsövekkel kutathatjuk az égboltot 2536 méteres magasságban, Európa egyik legjobb csillagászati megfigyelő helyén. A piknik vacsorával kezdődő csillagászati túrán egy szakember tárja fel előttünk az univerzum rejtelmeit a Teide Nemzeti Parkban. (ellátás: reggeli)

 • 21. nap Tenerife – Hazautazás

  Délelőtt még lazíthatunk és kényelmesen pakolhatunk. Úgy illik, hogy kedvenc strandunkon, az élőzenés tengerparti bárban  töltsük el utolsó óráinkat a Kanári-szigeteken. Az esti órákban a közeli repülőtérre utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

 • Lisa Túravezető

  Mindig vidám tenerifei angyalunk profi táncos és személyi edző. A világ számos nyaralóhelyén dolgozott animátorként, a spanyol mellett angolul és franciául is anyanyelvi szinten beszél. A Kanári-szigeteket úgy ismeri mint a tenyerét, nem csak a turisták szeme elöl rejtett helyekre juthatunk el vele, hanem igazi kulináris kalandokban is részünk lehet. Esténként pedig jobbnál jobb koktélokat kever, sőt a salsa alaplépéseit is elleshetjük tőle.

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • az utazást egy bérelt kisbusszal a szigeteken
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • 20 éjszaka szállást 4*-os vendégházakban és apartmanokban, 2 ágyas szobákban
  • 14 reggelit, 4 piknik vacsorát, 1 közös grillezést
  • a részletes leírásban szereplő túrákat és városnézéseket
  • a Los Gigantes vitorlázást piknik vacsorával Tenerifén
  • a borászatogatást és borkóstolót piknik vacsorával Tenerifén
  • a múzeum belépőket La Gomera szigetén
  • a Los Volcanes de Teneguía és a Monumento Natural Tubo Volcanico belépőket La Palma szigetén
  • a helyi idegenvezető és sofőr munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a Tenerife – La Gomera, a La Gomera – La Palma, a La Palma – Tenerife kompjegyek árát: 280 – 300 EUR
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 20 EUR/ résztvevő
  • egyágyas felár: 800-1000 EUR
 • FAKULTATÍV PROGAMOK
  • Tenerife – Los Gigantes 2 órás kajakozás vezetővel: 40 Euro/ kajak
  • Tenerife – Bodegas Monje bortúra vezetéssel, 4 x 4 bor és sajtkóstolóval:  40 – 70 EUR/fő
  • Tenerife – Teide csillagászati ​​túra ára piknik vacsorával: 100 – 120 EUR
  • Tenerife – 2 személyes bubble sátor bérlés: 250 EUR/ éjszaka
  • La Gomera – 3 órás hajós delfinles: 40 EUR
  • La Gomera – Los Órganos hajókirándulás: 40 EUR
  • La Palma – Las Palomas lávabarlang túra: 40 EUR
  • La Palma – 3 órás hajós delfinles: 40 EUR
  • La Palma – siklóernyőzés: 90 – 120 EUR
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • javasolt útvonalak:  Budapest – Tenerife, légitársaság: Wizz Air
  • a repülőjegy ára: 80 000 HUF-tól
  • további javasolt útvonalak:  Bécs – Tenerife, légitársaság: Wizz Air
  • Bécs – Gran Canaria – Tenerife, légitársaság: Ryanair
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ

   

  • Bízd profikra! Partnerünk az Air Partner Repülőjegy Iroda
  • aktuális menetrend információkért, a foglalási- és lemondási feltétlekért fordulj irodánk munkatársához, így időben értesíteni tudunk az esetleges változásokról, járattörlésről
  • a Kanári-szigetekre vonatkozó COVID-19 járvánnyal kapcsolatos utazási lehetőségekről és feltételekről a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Spanyolországba
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • a Kanári-szigetekre vonatkozó COVID-19 járvánnyal kapcsolatos  utazási lehetőségekről és feltételekről a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz útlemondási-, baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
  • a legközelebbi egészségügyi központ 5 percnyi autóútra van tőlünk és van egy privát háziorvosunk is, aki szükség esetén házhoz jön. Ha nem akarod, hogy sokba kerüljön, fontos, hogy legyen utasbiztosításod!
  • ezen felül: a COVID-19 járványra vonatkozó biztosításról a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 500 EUR
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 400 EUR)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (2 100 EUR)
 • LEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utas részéről történő útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 EUR kezelési költséget. 30 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra az utazás árából:

  • 29-16. napig a Foglalási díj 50%-a,
  • 15 napon belül a Foglalási díj 100%-a.
 • LÉTSZÁM

  8-10 fő

 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  15-64 év

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partnerünknél foglalod le repülőjegyed
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • A Kanári-szigeteken az Euro (EUR) a hivatalos fizetőeszköz
  • bankkártyával bárhol lehet fizetni
  • ajánlott költőpénz: 20 EUR/ nap
 • SZÁLLÁS
  • az utazás ára 21 éjszaka szállást tartalmaz
  • Tenerifén egy 4*-os, hangulatos vidéki birtok 10 fős vendégházában szállunk meg, stílusosan berendezett, 2 ágyas szobákban, melyekhez saját fürdőszoba tarozik
  • a vendéghéz nagy kertjében medence, napozó terasz, szabadtéri étkezők és pihenő sarkok, grillező, sőt egy pin-pong asztal is van
  • a vendégház kis éttermét, ahol a bőséges reggelit is felszolgálják kizárlólag a szállóvendégek használhatják
  • a kertjében egy átlátszó luxus-státorból éjszaka egy távcsővel vagy szabadszemmel, az ágyadból bámulhatod a páratlanul csillagos eget
  • a nagy méretű luxus-sátor egy franciaággyal, egy kis asztallal és 2 székkel van berendezve és egy fürdőszobája is van
  • La Gomera szigetén a Hermigua-völgyben egy banánültetvény 4*-os vendégházának hangulatos, 2 fős apartmanjaiban szállunk meg
  • az apartmanokhoz fürdőszoba, felszerelt kis konyha és terasz tartozik
  • az éttermek, bárok és üzletek is néhány perc sétára találhatóak szállásunktól
  • La Gomera szigetén a Gran Rey-völgyben 4*-os, 2-4 fős apartmanokban szállunk meg, melyek egy csendes, szubtrópusi kert közepén állnak
  • a tágas, elegánsan berendezett apartmanokban a szobákhoz saját fürdőszőszoba, közös nappali, felszerelt kis konyha és napozóterasz tartozik
  • a Valle Gran Rey népszerű strandjai, valamint az éttermek, bárok és üzletek is néhány perc sétára találhatóak átmeneti otthonunktól
  • La Palma szigetén 4*-os, 2 fős apartmanokban szállunk meg Puerto Naos üdülőfalujában, néhány perc sétára a strandtól, étterektől, bároktól és élelmiszer bolttól
  • a tágas apartmanokban fürdőszőszoba, nappali, felszerelt kis konyha és napozóterasz található
  • Santa Cruz belvárosában egy 4*-os, hangulatos kis vendégházban töltünk 2 éjszakát, a legjobb tengerparti éttermek szomszédságában
 • ELLÁTÁS
  • az utazás ára 14 reggelit tartalmaz a részletes programleírás szerint
  • az utazás árában szereplő programok 4 piknik vacsorát tartalmaznak, a menü bőséges helyi tapasok-ból áll
  • utazásunk kulináris kaland is: a programok során hangulatos vidéki kisvendéglőkben ismerkedünk a helyi konyha remekeivel, minden nap ellátogatunk egy-egy kedvenc éttermünkbe, ahol nagyon kedvező áron étkezhetünk
  • esténként kipróbálhatjuk a vendégházunk konyháját vagy közösen sütögethetünk a kertben
  • La Gomera és La Palma szigetén az apartmanokhoz felszerelt kis konyha is tartozik, ahol elkészítheted a saját diétádnak megfelelő reggelidet
  • La Gomera és La Palma szigetén a 2 perc sétára lévő kávézókban és pékségekben is reggelizhetsz
  • napközben, a programok során hangulatos vidéki éttermekben ismerkedünk a helyi konyha remekeivel
  • esténként közösen sütögethetünk szállunk kertjében vagy egy közeli étteremben vacsorázhatunk
  • minden nap van lehetőség arra, hogy bőséges választékkal rendelkező élelmiszerboltokban vásároljunk be
  • ételallergiád és speciális diétád jelentkezéskor jelezd számunkra, a leszigorúbb étrend követése megoldható az utazás alatt
 • KÖZLEKEDÉS
  • egy bérelt kisbusszal
 • A GYALOGTÚRÁK NEHÉZSÉGE
  • könnyű túrák: Malpaís de la Rasca Természetvédelmi Terület, Teide Nemzeti Park legszebb ösvényei, Anaga-hegység, De Abranta kilátópont, Alto de Garajonay csúcs, Garajonay Nemzeti Park, Roque de los Muchachos, La Cumbrecita-kilátó, Cueva de Las Palomas barlangtúra, San Antonio vulkán – Fuencaliente világítótorony
  • közepesen nehéz túrák: Teno-hegység, Gran Rey-völgy
  • nehéz túrák: GR 131 Vulkánok Útja, GR 131 Roque de los Muchachos – El Pilar
  • a túra távolságok olyanok, hogy gyaloglás mellett marad elegendő időnk a nézelődésre és a pihenésre is
  • minden helyszínen és természeti látványosságnál lehetőség van hosszabb túrák, közepesen nehéz és rövidebb, könnyű sétautak között választani túravezetőink ajánlásával és vezetésével
  • a túrák kihagyhatóak
  • a túrákon visszafordulási lehetőség nincs

   

  • A Teide mászás nem mindenkinek való. A szerpentin felfelé és lefelé is meglehetősen meredek, a felső régió szeles és a tengerszint feletti magasság lassíthatja a tempót. Vízvételi lehetőség egyáltalán nincs.
  • Teljes hossz felfelé: 9 km gyaloglás 1200 méter szintemelkedéssel.
  • Lefelé: 6 km gyaloglás 1200 méter szintereszkedéssel.
  • A Teide megmászásához szükséges idő: kb. 7 óra és 5 óra az ereszkedés.
  • A túrát korán érdemes kezdeni, kellemesebb ilyenkor felfelé kaptatni 1200 méter szintet.
  • Az első szakasz Montaña Blanca és az Altavista menedékház között fut. A második szakasz a La Rambleta-ba a La Fortaleza-n keresztül, a harmadik szakasz a Telesforo Bravo csúcsig vezet. 
  • A túra elején a robbanékony vulkáni tevékenységre jellemző táj látványa kíséri lépéseinket. A földet habkő borítja és a fekete vulkáni tojások, a „Huevos del Teide“. A Montaña Blanca csúcsát, körülbelül 4,5 km gyaloglással érjük el, 380 méteres szintemelkedéssel. 
  • De ez még semmi. Innentől kezdve érdekes lesz az ösvény. Ez a túra legtrükkösebb része: egy 2,6 km-es szakaszon haladunk a fekete láván és közben 544 métert mászunk felfelé. A szintemelkedés helyenként nagyobb, mint 60%! Ennek a meredek pályának a felénél a gigantikus Estancia de Los Ingleses sziklákba ütközünk. A mászók egykori éjszakai menedékét mi csak pihenőhelyként használjuk mielőtt eljutnánk az Altavista menedékházhoz (3260 m). A menedékháztól már egész közel van a felvonó felső állomása.
  • Azok akik 2 nap alatt szeretnék megmászni a Teide vulkánt és Spanyolország legmagasabb szállásán, a csillagok között, a világ egyik legszebb éjszakai égboltja alatt szeretnénk aludni, eltölthetnek egy éjszakát az Altavista menedékházban és másnap kora reggel indulhatnak a csúcstámadásra.
  • A Teide-mászás kalandjának második szakasza az Altavista-menedékhelytől a La Rambletáig nem olyan meredek, itt az oxigénhiány lassít minket.
  • Az ösvény a Teide malpaís táján vezet végig, ahol nincs növényzet, majd áthalad a La Fortaleza kilátóponton, mielőtt alig egy óra múlva elérnénk a La Rambletát.
  • Itt kezdődik a Teide vulkán mászás harmadik szakasza a Teide csúcsáig. Ez a legjobb rész. Erre a szakaszra előre kell tervezni erőnlétileg és a túraengedéllyt is be kell szerezni. A La Rambletától a Teide csúcsáig kanyargó Telesforo Bravo ösvényen haladunk tovább.
  • A Teide csúcsán hipnotikus látvány fogad minket: a vulkanikus táj színek kavalkádja, a Teide tökéletes piramisának az Atlanti-óceánra vetült árnyéka, a szomszédos szigetek sziluettje a hátterében. És a levegő kénes illata, amely emlékeztet arra, hogy egy aktív tűzhányó tetején állunk.
  • Nincs más hátra, még vár ránk a túra negyedik szakasza: ami felmegy, annak le is kell jönnie. Ösvényünk hosszú és meredeken ereszkedik a lefelé vezető utunkon, amíg visszatérünk a Pico del Teide kapujához.
  • A Teide csúcsára feljutni egyszerűbb ha 2356 méteren beszállunk a felvonóba és alig 8 perc alatt felsuhanunk a 3555 méteres magasságon lévő felső állomásig. Innen már csak egy meredek fél órás kaptató és fel is érünk Spanyolország és az Atlanti-óceán legmagasabb pontjára. A felvonó jelenleg nem üzemel.
 • IDŐJÁRÁS
  • Tenerife:
  • A Kanári-szigetek szubtrópusi éghajlattal büszkélkedhet, Tenerife az év 365 napján tökéletes üdülőhely.
  • Decemberben és januárban is élvezhetjük a kellemes időjárást, a tengerpartokat, az úszást az óceánban és a gyönyörű kék ​​eget. A tenerifei telek rendkívül enyhék, a november és március közötti időszak a „főszezon”.
  • Május, június és július hónapokban a tengeri szellő a nagyon forró nyári napokat is felfrissíti kicsit.
  • La Palma:
  • La Palma egész évben nagyon enyhe éghajlatnak örvend, évente több mint 3 000 órányi a napsütéses órák száma.
  • Az éves átlaghőmérséklet 19 °C körüli.
  • A hőmérséklet november és március között kellemes 18 és 22 °C között mozog, a nyári hónapokban 28-ig 30 °C -ig emelkedik. Az állandó enyhe szélnek köszönhetően az időjárás mindig tökéletesen elviselhető.
  • Csapadék a hegyeken egész évben előfordulhat a passzát szeleknek köszönhetően, télen 2 000 méter felett havazhat is.
  • A szárazabb nyugati oldalon általában nincs eső. A keleti oldalon és a magasabb régiókban azoban zivatarokra is számítani lehet. A legnedvesebb hónapok november, december és január.
  • A legjobb és legszebb idő az utazásra a természet és a túrázás szerelmeseinek a tavasz.
  • Az enyhébb hőmérséklet tökéletes a hosszú túrákhoz januárban, februárban és márciusban. Ez az az idő, amikor mindent csodálatos vadvirág és gyógynövény borít. A szem és a lélek ünnepe a március végén kezdődő narancsvirág-szezon, amikor a levegőt csalogató illat tölti be.
  • Az április csendes átmeneti időszak a tavaszból a májusban kezdődő nyárba.
  • Júniustól szeptember végéig tombol a száraz nyár a Kanári-szigeteken.
  • Októbertől decemberig kicsit enyhébb, de nyári meleg a napok.
  • A víz hőmérséklete szinte egész évben alkalmas a a fürdésre, a nyugati oldalon nem hidegebb 18 °C -nál, sőt télen is gyakran 22 °C.
  • Amit az úszó szeret, az a búvárokra is vonatkozik: a sznorkelezés és a búvárkodás La Palma víz alatti világában egész évben lehetséges.
  • A túrázóinak ügyelniük kell a „100 méter magasság -1 °C“ szabályra. Jelentése: Soha ne indulj meleg kabát nélkül a hegyekbe, ahol az esővédelem is fontos.
  • A szigetektől északról délre futó hegylánc egy természetes időjárási választóvonal, ahol kelet felől a passzát szél felhőket fúj át a hegygerincen és ilyenkor lehetséges, hogy esik egy kicsit.
  • La Palma azért annyira zöld és kellemes időjárású, mert északkelet felől folyamatosan fúj a passzát szél. Ez az Egyenlítő fölött alakul ki, és hűvösséget és páratartalmat hoz az Atlanti-óceánon. A felhők északon és keleten La Palma 40 kilométer hosszú vulkáni hegysorára tapadnak és szivárogni kezdenek a sziget nyugati oldalára.
  • Összefoglalva elmondható, hogy La Palma éghajlata csodálatos. Az eső része, de csak a téli évszakban. A sziget délnyugati oldala sokkal naposabb.
  • La Gomera:
  • La Gomera éghajlata a Kanári-szigetek többi részéhez hasonlóan nagyon enyhe. Az éves napsütéses órák száma több mint 2 900, az éves átlaghőmérséklet 18 °C és 25 °C között van. A maximális hőmérséklet nyáron 29 °C, éjszaka csak januárban esik 17 °C alá.
  • A legmelegebb La Gomera szigetén július és november között van.
  • Március, április és május tavaszi hónapjaiban a hőmérséklet 23-25 °C-ra, ekkor keződik a Kanári-szigeteken az igazi fürdési szezon. La Gomera északi régiói inkább túrázásra alkalmasak.
  • A tavaszi hónapokban tökéletesek a körülmények a természetjáráshoz. Ősszel a hőmérséklet kellemes, de a csapadék valószínűsége nagyobb, mint tavasszal.
  • Különösen az enyhe esték ideálisak az éttermek és tengerparti bárok felfedezéséhez.
  • Januártól áprilisig a tenger alig hűl le, így az ember szinte egész évben szuper fürdési hőmérsékletet talál. Az év legtöbb csapadékot tartalmazó hónapja a december.
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK

  A szükséges túrafelszerelések listáját és további praktikus információkat az utazásra való jelentkezés után küldjük el.

 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
  • maszk, kézfertőtlenítő
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás: -1 óra
  • kommunikáció: a Kanári-szigeteken a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel
 • ELETRONIKUS KÖZEGÉSZSÉGÜGYI NYOMTATVÁNY

  Van-e valamilyen különleges teendőd az utazás előtt? Milyen biztonsági intézkedésekre számíthatsz a repülőtéren és a repülőgépen?

  Spanyolország kormánya mindenki egészségének védelme érdekében számos, minden utasra érvényes egészségügyi ellenőrző intézkedést vezetett be:

  • Az utazás előtt 48 órával, Spanyolországba történő érkezésedet megelőzően ki kell töltened elektronikus úton egy közegészségügyi nyomtatványt a SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH oldalon.
  • Az online formanyomtatvány kitöltése és elküldése után kapsz a megadott e-mail fiókodra egy személyes QR-kódot.
  • Az indulási repülőtéren fel kell mutatnod a QR-kódot a biztonsági ellenőrzésnél (elengedhetetlen, hogy kinyomtatva vagy mobiltelefonon nálad legyen).
  • A szigetekre érkezéskor, a repülőtéren fel kell mutatnod a QR-kódot a biztonsági ellenőrzésnél, megmérik a testhőmérsékletet, és ha 37,5 ºC vagy annál magasabb, akkor egészségügyi vizsgálatnak kell alávetned magad.
  • Ne feledd, hogy a repülőtér területén és a repülés során végig kötelező jelleggel maszkot kell viselned, és be kell tartanod a légitársaság vagy a repülőtéri hatóság által megjelölt összes biztonsági intézkedést!
 • Ingyenes COVID-19 biztosítás

  Mit teszünk, ha a Kanári-szigeteken tartózkodásod alatt COVID-19 tünetek jelentkeznek nálad?

   

  • Mivel a legfontosabb az egészség és biztonság, a Kanári-szigeteken a kormány ingyenes AXA-biztosítást ajánl fel, amely fedezi a COVID-19 járványhoz kapcsolódó összes költségedet.
  • A biztosítási fedezet kiterjed az alábbiakra:
  • az egészségügyi költségek, egészségügyi hazaszállítás és a tartózkodás karantén miatti meghosszabbítása (legfeljebb 15 nappal) ugyanazon üdülőhelyen/szállodában vagy szabályozott idegenforgalmi szálláshelyen, illetve az egészségügyi hatóságok és a biztosító társaság által kijelölt egyéb létesítményben.
  • Biztosítottak: A biztosítás a Kanári-szigetekre látogató összes olyan turistára vonatkozik, aki a szerződéses időszakban szabályozott turisztkiai létesítményben száll meg, és akinek COVID-19 tesztje pozitív eredményt ad, valamint az utazásra őt elkísérő hozzátartozóira, még akkor is, ha a hozzátartozók teszteredménye nem pozitív.
  • Hozzátartozók: A biztosított hozzátartozójának minősül annak házastársa, élettársa vagy az a személy, aki egy háztartásban él vele, a házastársak bármelyik tagjának bármilyen fokú vér szerinti felmenője vagy leszármazottja (szülők, gyermekek, nagyszülők, unokák),
  • oldalágon kizárólag a pár bármelyik tagjának testvére, nem vér szerinti testvére, sógora és sógornője, veje, menye, anyósa vagy apósa számít a biztosított hozzátartozójának.
  • A biztosítás időtartama: Az utazási segítségnyújtási garancia érvényessége minden biztosítás esetén az utazás időtartamához van kötve, és maximum 30 napra terjed ki. ́
  • Ez egy kiegészítő biztosítás. A biztosítási fedezetek akkor lépnek érvénybe, ha a biztosított nem rendelkezik másik biztosítási fedezettel, amely fedezni tudja az adott helyzetet.
  • Területiség: A biztosításban foglalt garanciák kizárólag a Kanári-szigetekre érvényesek. A biztosító kötelezettségvállalása akkor fejeződik be, amikor a biztosított elhagyja a szigetekeket.
  • Fontos: Minden olyan körülmény ki van zárva, amelyről a Biztosítottnak az utazás előtt tudomása volt.
 • HAZATÉRÉS – COVID-19 teszt
  • Ha a hazatérésedhez, az országba való belépséhez COVID-19 tesztre van szükséged, Tenerife fővárosában, egy magánklinikán is el tudod azt elvégeztetni. Ebben is segítünk.
  • A gyorsteszt eredménye egy nap alatt készül el, ára előzetes orvosi konzultációval: 125 EUR.
 • Általános COVID-19 biztonsági intézkedések

  A Kanári-szigeteken az elmúlt hónapokban komolyan dolgoznak azon, hogy ellátogathass ide, és maximális biztonságban élvezhesd a nyaralásod. 

   

  Általános intézkedések:

  • Ajánlott személyek közötti távolságtartás: 1,5 méter.
  • A városi közterületeken – kivéve testmozgás és sportolás ideje alatt –, valamint a turista látványosságok szabadtéri és zárt területén a maszk használata kötelező a felnőttek és 6 évesnél idősebb gyermekek számára, kivéve fogyatékosság vagy légzőszervi betegség esetén.
  • Az összes létesítmény és a tevékenységekhez használt eszközök megfelelő tisztítása és fertőtlenítése kötelező az üzemeltetők számára (az illemhelyeken és a hasonló közös használatú területen fokozottan).
  • Az éttermekben, bárokban élelmiszer/ ital fogyasztás ideje alatt nem kell maszkot viselni.
  • Kézfertőtlenítő gél minden bolt, étterem, stb. bejáratánál ki van rakva, azok gyakori használata javasolt, erre a személyzet sok helyen fel is hívja a látogatók figyelmét.
  • Amennyiben nem garantálható a 2 méteres távolság megtartása, mindenhol tilos a dohányzás.
  • Az idegenforgalmi szálláshelyeken a közös helyiségek befogadóképességére a szükséges társadalmi távolságtartásnak megfelelő korlátozás vonatkozik.
 • Aktív turizmus
  • A természetjárás és szabadtéri aktív turisztikai tevékenységek alacsony fertőzési kockázattal járnak, és gyakran kis csoportokban végzik őket. 
  • A lakott településeken kívüli szabadtéri területekre, a nemzeti parkokban és természetvédelmi területeken nem kötelező a maszkviselés, amennyiben fenntartjuk a személyek közötti 1,5 méteres biztonsági távolságot.
  • A személyek közötti távolság megtartása érdekében a csoportos sporttevékenységeket zárt terekben legfeljebb 10, a szabadban pedig legfeljebb 25 személy végezheti együtt.
 • Tengerparti strandok, természetes medencék
  • A csoportokban kihelyezett napozóágyak és napernyők között kötelező 2 méteres távolságot tartani, és fertőtleníteni kell azokat az egyes ügyfelek után.
  • Ennek alapján a napozóágyak száma határozza meg a befogadóképességet. Ezek használatakor tiszteletben kell tartani az egy háztartásban élőkből álló csoportok közötti távolság biztosítását, és naponta fertőtleníteni kell őket.
  • A személyek közötti távolság fenntartása érdekében néhány népszerű strandon befogadóképességre (személyenként 4 m2), tartózkodásra és hozzáférésre vonatkozó korlátozások vannak érvényben.
  • Az illemhelyeket, a zuhanyzókat és a lábfürdőket kötelező az üzemeltetőnek gyakrabban tisztítani.
  • A maszk használata kötelező a strandokra történő bejutás során.
  • A maszkot fürdőzés közben, illetve az ajánlott biztonsági távolság betartásával ha egy adott helyen tartózkodik nem kötelező viselni.
 • Turisztikai látványosságok és vezetett túrák 
  • A turisztikai látványosságokhoz, a befogadóképesség korlátozása miatt előzetesen időpontot kell foglalni, ezt mi megtesszük helyetted. 
  • A turisztikai látványosságoknál a tömeg elkerülése érdekében egyirányú útvonalakat vezettek be. 
  • Előnyben részesítik a személyes fejhallgatók használatát, amelyet minden használat után fertőtlenítenek.
 • Vendéglátó helyek
  • Az éttermek befogadóképességére vonatkozóan 50%-os korlátozást vezettek be.
  • Az asztalok, a csoportok és a pult között az üzemeltetőnek minimum 1,5 méteres távolságot kell biztosítani.
  • Egy asztaltársaság vagy egy csoport legfeljebb 4 személyből állhat.
  • Az önkiszolgáló és/vagy közös használatú termékek, pl. a cukortartók, öntetek használata megszünt, ezeket egyedi kiszerelésű csomagolású termékekkel helyettesítik.
  • A papír alapú, nyomtatott étlapok használata megszünt, ezeket QR-kódok váltották fel. (Telepítsd az alkalmazást az okostelefonodra!)
  • Kiszolgálás előtt az asztalokat megtisztítják és fertőtlenítik.
  • Az éttermekben, bárokban, a teraszokon a fogyasztás ideje alatt nem kell maszkot viselni.
  • Kézfertőtlenítő gél minden étterem, bár, stb. bejáratánál ki van rakva, azok gyakori használata javasolt, erre a személyzet sok helyen fel is hívja a látogatók figyelmét.
  • Javasolják a bankkártyával történő fizetést.
 • Vásárlás
  • Kizárólag a ruhaboltokra vonatkoznak speciális szabályok: a textilruhákat fertőtleníteni kell, miután egy vásárló felpróbálta őket, és a próbafülkéket is gyakran kell fertőtleníteni. 
  • A kialakított szellőztetőrendszerek garantálják a levegő megfelelő cseréjét. 
  • Javasolják a kártyával történő fizetést.
 • Fontos hivatkozások

  Az Európai Unió létrehozott egy weboldalt és egy mobilalkalmazást, melyek segítségével tájékozódhatunk, hogy aktuálisan mely tagállamokba lehet utazni, milyen feltételek érvényesek az egyes országokban, illetve egyéb adatok találhatók, melyek megválaszolják a turisták kérdéseit. Az egyes országokban érvényben lévő szabályokról a „Re-open EU” menüpontban kaphatsz tájékoztatást.

  Re-open EU: A Kanári-szigetek hivatalos hírlevele. A Kanári-szigeteken az új normalitásra való áttérésre vonatkozó megelőző intézkedéseket elrendelő határozat.

  A spanyol kormány Egészségügyi Minisztériuma

  Egészségügyi Világszervezet: https://www.who.int/home

 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást online küldjük el a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • BANKSZÁMLASZÁMOK

  Pachamama Adventures Ltd.

  • USD/ EUR Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design