Karibi kalandtúra a maják nyomában – Mexikó, Belize utazás

Indulás:
Utazás hossza: 13 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 8-12 fő
Ár:
2500
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Szereted a kultúrát és a kalandot? Akkor ezt a karibi vakációt Neked találtuk ki! Az elveszett maja városok nyomában indulunk a Yucatán-félsziget, Belize és Guatemala párás dzsungeleibe. Időnk felét az ősi civilizáció megismerésének szenteltjük, másik felét a Karib-tenger természeti szépségeinek felfedezésével töltjük.

Mexikó hangulata, színei, ízei azonnal rabul ejtik az utazót. Belize ugyan parányi ország, de annál izgalmasabb látnivalókat kínál. Korallzátonyai a Nagy-korallzátonnyal vetekednek, sűrű dzsungele pedig számos kalandot kínál a természet kedvelőinek. És kicsit átugrunk Guatemalába is, hogy a legszebb maja várost, Tikalt ne hagyjuk ki!

Tökéletes választás azoknak az utazóknak, akik egy igazi trópusi lazítás élményére vágynak a Karib-tengernél és nem riadnak meg egy kis kalandtól!

Kiemelt látnivalók:

 • a 30 méter magas El Castillo Chichén Itzá-ban
 • Ek Balam, a „fekete jaguár” városa
 • kilátás a dzsungelre a Coba piramis tetejéről
 • a türkiz különböző árnyalataiban pompázó Karib-tenger
 • Tulum lenyűgöző sziklái és csodálatos tengerpartja
 • hajókirándulás a Sian Ka’an Bioszféra-rezervátumban
 • sznorkelezés a Cenote Dos Ojos cenoteban
 • naplemente a Siete Colores lagúnán egy vitorlásról
 • a Karib-tenger természeti csodája, a Nagy Kék Lyuk
 • Canal Pec és Xunantunich, a maja civilizáció csendes mementói
 • Yaxhá, Guatemala harmadik legnagyobb maja ceremoniális városa
 • Tikal, a maja civilizáció legfontosabb városa
 • lazulás a San Pedro Ambergris-szigeten
 • sznorkelezés a Hol Chan Tengeri Rezervátumban
 • Caye Caulker aprócska szigete

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Mexikó: Maja Riviéra – Tulum

  Helló Mexikó! A Karib-tengerbe nyúló Yucatán-félsziget turista központjába, Cancunba érkezik meg repülőgépünk. Nem sokáig maradunk itt mert vár ránk a Karib-tenger és a Maja Riviéra legszebb része!
  Tulum három részből áll: az egykori maja kikötőváros, a hosszú kilométereken át húzódó paradicsomi strand és az üdülőfalu, ahol, éttermek, hangulatos kávézók és ajándékboltok csábítanak minket egy kis pihenőre. (szállás: hotel, 4 éj, ellátás: reggeli)

 • 2. nap Tulum

  Tulum környékét biciklivel vagy egyszerűen gyalog érdemes bejárni. Bár az egykori maja kikötőváros maradványai nem olyan grandiózusak, mint Mexikó többi ősi romvárosa, Tulum lenyűgöző sziklái és csodálatos tengerpartja feledhetetlen élménnyé teszik ezt a maja történelemmel, nagy sétákkal, strandolással megspékelt napot. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Tulum – Sian Ka'an Bioszféra-rezervátum – Muyil

  Érdemes a napot a közeli Sian Ka’an Bioszféra-rezervátumban, Mexikó legnagyobb tengeri természetvédelmi területén kezdeni, amelyet a Karib-tenger és a világ második legnagyobb korallzátonya határol. Ökoszisztémáját mocsarak, csatornák, vízgyűjtő öblök medencéi és félörökzöld erdők alkotják. Csónakba szállunk és a szűk vízi csatornákon, az ősi maja civilizáció egyik kereskedelmi útvonalán haladva érjük el a a mangróvefák társaságában megbújó Xlapak templomának maradványait. A sekély vízű csatornák csúszdaként is kiválóan használhatóka! A hajókirándulás végén addig sétálunk a dzsungelben, amíg fel nem bukkanak előttünk az alig ismert ősi maja város, Muyil maradványai.
  A délután újra karibi hangulatban tölthetjük a tengerparton. (ellátás: reggeli)

 • 4. nap TULUM – Chichén Itzá – Ek Balam – COBA PIRAMIS

  Amikor a mexikói piramisokról hall az ember, akkor általában a Chichén Itzá régészeti emlékhelyén álló 30 méter magas lépcsős piramis jut eszünkbe. Nem hagyjuk ki, a Yucatán-félsziget északi részére utazunk és megnézzük a híres El Castillo-t valamint a kisebb Kukulkan piramist, a labdajátékok terét és a “Áldozat Kútját” is.
  Ek Balam, a „fekete jaguár” városa a régió egyik legjobban megőrzött archeológiai területe. Sétálunk egy nagyot a dzsungellel borított romok között, majd felkapaszkodunk a 95 méteres Akropolisz-piramis tetejére egy jó kis edzésért és a csodálatos kilátásért.
  Csupán 130 nagy lépést kell megtennünk a Coba piramis tetejére, ahonnan lélegzetelállító a kilátás a sűrű dzsungelre! Készítünk néhány fotót, majd óvatosan leereszkedünk a meredek lépcsőn és hamarosan vissza is érkezünk a Karib-tengerhez.(ellátás: reggeli)

 • 5. nap Tulum – Cenote Dos Ojos – Sac-Actun barlangrendszer

  A maja riviéra a „cenote”-nek nevezett természeti képződményeiről is híres. Ezek közül a természetes módon kialakult kútszerű karsztképződmények (dolinák vagy zsombolyok) közül sok látogatható, sőt lehetőségünk nyílik arra is, hogy sznorkelezve fedezzük fel a földalatti világot. Ha kedvünk tartja, akár el is tekerhetünk a szomszédos Cenote Dos Ojos -hoz, amely talán a világ leghíresebb és legszebb cenotéja.
  Fedezd fel sznorkelerrel a csodálatos Sac-Actun barlangrendszert a világ leghosszabb földalatti folyójának főbejáratánál, a közeli Native Tulum Parkban! Minden kényelmesen belefér a napba, jut időnk arra is, hogy csak élvezzük a létezést a Föld egyik legszebb tengerpartján. (ellátás: reggeli)

 • 6. nap TULUM – Bacalar – Siete Colores lagúna

  A Mexikó és Belize határánál fekvő Bacalar kisvárosa az úticélunk. A Siete Colores lagúna egy valódi természeti csoda, amely elkáráztatja az utazót. Délután egy vitorlásra szállunk, hogy teljes szépségében megcsodáljuk a 7 színű Bacalar lagúnát. Megmártózunk a selymes vízben és a fedélzetről nézzük meg a párját ritkítóan szép naplementét. Utazásunk egyik legjobb kulináris élménye máltó befejezése a lesz ennek a csodálatos napnak. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 7. nap Bacalar – Belize: San Ignacio

  A legjobb, amit tehetsz, ha kajakot bérelsz és kievezel a lagúnába a hajnali órákban, napkeltére! Délelőtt még élvezhetjük a szépséges tájat, a “kék lagúnában” strandolhatunk vagy megmártózhatunk a közeli cenoték egyikében.
  Ebéd után búcsút intünk Mexikónak és irány Belize! A határátkelőhely másik oldalán már várnak helyi vezetőink. Járművet cserélünk és indulunk is tovább a guatemalai határhoz közeli Cayo régióba, ahol a közép-amerikai esőerdők legnagyobb egybefüggő területei találhatóak. A fülledt trópusi estét a medencében és a bárban tölhetjük San Ignacioban. (szállás: hotel, 2 éjszaka, elátás: reggeli)

 • 8. nap San Ignacio – Cahal Pech – Xunantunich – San Ignacio

  Ma elsőként a maja civilizáció legkorábbra datált emlékeit őrző régészeti lelőhelyre látogatunk el. Cahal Pech területe hét kisebb egységre oszlik. Találunk itt nagy templompiramist, lakóházakat, labdajátékokra kijelölt teret, nyolc egyszerű és egy gazdagon faragott sztélét és áldozati oltárt is. A természet érintetlen szépsége és az egykori nagy civilizáció csendes mementóiként megmaradt romok látványa feledhetetlenné teszi ezt a helyet.
  Ezután a Mopen-folyó jádezöld vizének másik oldalán található Xunantunichba látogatunk el. Egykor ez volt a folyóvölgy legnagyobb ceremoniális központja. Egy kis komppal közelítjük meg a bejáratot. Xunantunich egy mesterségesen kialakított mészkő-platón áll, 183 méteres tengerszint feletti magasságon. Csodálatos kilátás nyílik innen a környező területekre, a több négyzetkilométeren át húzódó településre. (ellátás: reggeli)

 • 9. nap San Ignacio – Nagy Kék Lyuk sétarepülés – San Pedro Ambergris-sziget

  Reggel irány Belizeváros! A repülőtérről egy másfél órás fakultatív sétarepülésre indulhatunk és a magasból csodálhatjuk meg a híres Nagy Kék Lyukat és Belize csodaszép szigetvilágát. Érkezés után a vízitaxihoz megyünk, ami a San Pedro Ambergris-szigetre közlekedő kompig visz minket. A sziget tökéletes földi paradicsom egy kis lazításhoz. A világ 2. legnagyobb zátonyrendszere, a világ legjobb búvárhelyei, gyönyörű strandok fehér homokkal és kristálytiszta kék vizekkel (szállás: lodge x 4 éjszaka, elátás: reggeli)

 • 10. nap SAN PEDRO AMBERGRIS-SZIGET – Hol Chan Tengeri Rezervátum

  Aki csak pihenni vágyik a sziget gyönyörű tengerpartján, az jól választ.
  Az Ambergris Caye-sziget déli csücskénél található Hol Chan Tengeri Rezervátum az ország legrégebbi védett tengeri területe, ahol rájákkal és közönséges levesteknősökkel úszhatunk együtt. A hely éppúgy jutalmazza a sznorkeleket, mint a búvárokat. A Shark Ray Alley csatorna természetes gyűjtőhelye a békés dajkacápáknak.
  A híres Nagy Kék Lyuk a világ második legnagyobb korallzátonya, ahol a legnagyobb attrakciót az emberre veszélytelen dajkacápák jelentik. (ellátás: reggeli)

   

 • 11. nap SAN PEDRO AMBERGRIS-SZIGET

  A mai nap is a strandolásé vagy az izgalmas programoké a San Pedro Ambergris-szigeten. Jobbnál jobb sznorkel túrák közül válogathatunk vagy egész napos kirándulásra indulhatunk Caye Caulker meglehetősen aprócska szigetére,  amit egy keskeny vízsáv választ ketté. A 8 kilométer hosszú és 1,6 kilométer széles szigeten leginkább gyalog érdemes közlekedni, hiszen van olyan része, ahol két perc sétával átjuthatunk a sziget egyik oldaláról a másikra. (ellátás: reggeli)

 • 12. nap SAN PEDRO AMBERGRIS-SZIGET

  Utolsó napunkon nincs más dolgunk, csak élvezni a Karib-tenger simogató vizét és a fehér homokon egy üdítővel a kezünkben lazítani.
  Nem elég? A sziget távoli déli csücskében ellátogathaszt a Marco Gonzalez régészeti lelőhelyre, ahol még tartanak a feltárások. Egy pallón lehet a mangrove erdőn keresztül sétálni, amíg el nem érjük a sűrű dzsungelt, ahol a maja civilizációnak egykor otthont adó település néhány maradványát láthatjuk. (elátás: reggeli)

 • 13. nap SAN PEDRO AMBERGRIS-SZIGET – BELIZEVÁROS – HAZAUTAZÁS

  Reggeli után irány a komp, Belizeváros repülőtéren búcsút intünk a Karib-tengernek és hazaindulunk. Ha már itt jársz, megnéznéd Kubát és Jamaikát? Oda is van számodra egy 5 csillagos kalandtúra ajánlatunk!

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást bérelt kisbusszokkal, helyi sofőrökkel
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • a retúr kompjegy árát a San Pedro Ambergris
   szigetre
  • 14 éjszaka szállást  3-4*-os hotelekben, kétágyas szobákban
  • 14 reggelit
  • Mexikóban az egy napos kirándulást a Chichén Itzá, Ek Balam, Coba archeológiai területekre belépővel, idegenvezetéssel, privát transzferrel
  • Belize-ben az egész napos kirándulást a Cahal Pech és Xunantunich archeológiai területekre belépővel, idegenvezetéssel, privát transzferrel
  • a két napos kirándulást Guatemalába a Yaxha, Topoxte és Tikal archeológiai területekre belépővel, idegenvezetéssel, privát transzferrel
  • a Laguna Siete Colores vitorlás hajókirándulást
  • a nemzeti park belépőket
  • a részletes leírásban szereplő további programokat
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 80-110 USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat: 600 USD
 • Fakultatív programok
  • Tulum – belépő: 20 USD
  • Tulum – kerékpárbérlés: 30 USD/ 4  óra
  • Tulum – Sian Ka’an Bioszféra-rezervátum fél napos motorcsónakos kirándulás: 90 USD
  • Tulum – Cenote Dos Ojos belépő: 20 USD
  • Tulum – Native Tulum Park belépő: 40 USD
  • Belize – Blue Hole sétarepülés: 350 USD
  • Belize – Hol Chan Tengeri Rezervátum hajókirándulás sznorkelezéssel: 90 USD
  • Belize – Caye Caulker-sziget vitorláshajó kirándulás: 140 USD
  • Belize – Blue Hole hajókirándulás sznorkelezéssel: 170 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Cancun – Belize City  repülőjegy ára illetékkel 300 000 Ft-tól
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok 90 napig vízum nélkül léphetnek be, és tartózkodhatnak Mexikóban és Guatemalában, 30 napig Belize-ben
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 500 USD
  • Előleg: a jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 000 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 65 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 500 USD)
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 65 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  A 65 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 65-36. napok között az utazás teljes árának 50%-a,
  • 35-16. napok között az utazás teljes árának 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén az utazás teljes árának 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  12-65 év

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáidat jelentkezéskor mindenképp egyeztesd túravezetőnkkel.

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat,  akkor is, ha nem repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Valuta, költőpénz
  • 1 Mexikói peso (MXN) = kb. 15 HUF
  • 1 Belize-i dollár (BZD) = 142 HUF
  • 1 Guatemalai Quetzal (GTQ) = kb. 37 HUF
  • az USA dollár vagy Euro kivitelét javasoljuk, amit bármelyik városi pénzváltónál és bankban helyi fizetőeszközre válthatunk
  • a bankok és pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés- és szignó mentes USD címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 600 USD + fakultatív programok árai
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • gyógyszer szedését a háziorvossal kell egyeztetned
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Szállások, ellátás
  • az utazás ára 14 éjszaka szállást tartalmaz stílusos és színvonalas 3-4*-os hotelekben és vendégházakban, kétágyas szobákban
  • az utazás ára 14 reggelit tartalmaz
 • TÚRASZERVEZÉS
  • az utazás megszervezése helyi utazási irodák bevonásával zajlik
  • a részletes leírásban szereplő turista látványosságok, városnézések, túrák és további programok során angolul beszélő, helyi idegenvezetők állnak a csoport rendelkezésére
  • az utazás teljes ideje alatt egy magyar túravezető áll a csoport rendelkezésére
 • Közlekedés
  • bérelt buszokkal és hajókkal, turista komppal
 • Indulás előtti információk
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját és a további praktikus információkat jelentkezés után küldjük el
 • Jelentkezés az utazásra
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design