Kelet-Afrika Overland – Uganda, Kenya, Tanzánia kalandtúra – Hegyi gorilla túra és a nagy állatvándorlás a Serengetiben

Indulás: 2019/12/28
Utazás hossza: 19 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 16-18 fő
Ár:
4900
USD

+ 800 USD
Jelentkezem
Kérdésem van

Életed egyik legnagyobb kalandja vár rád Kelet-Afrikában! 3 országon átívelő overland utazásunk során ámulatba ejtő afrikai tájakkal és vadvilággal ismerkedünk meg, mindezt egy tonnányi kaland kíséretében.

Ugandában kezdjük 3 hetes kalandtúránkat. A Fehér-Nílus forrásától a Nagy-hasadékvölgy mentén utazunk a lenyűgöző Murchison-vízeséshez, csimpánzlesre indulunk a Kibale erdőben és hajókirándulásra a Viktória Níluson. És abban az életre szóló élményben is részünk lehet, hogy testközelből láthatjuk a hegyi gorillákat!

Ezután Kenya és Tanzánia legszebb vadrezervátumaiban indulunk állatlesre: a Maasai Mara Vadrezervátumban, az Amboseli Nemzeti Rezervátumban, ahol nem csak a vadvilágot, de a Kilimandzsáró ikonikus kúpos sziluettjét is teljes pompájában láthatjuk valamint Kelet-Afrika legjobb vadállat-megfigyelő helyén, a Serengeti Nemzeti Park szavannáin és az Ngorongoro kráter füves legelőin. Mindezt a nagy afrikai állatvándorlás idején!

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: **
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: **

Részletes program

 • 1. nap UGANDA: ENTEBBE – VIKTÓRIA-TÓ

  Napközben érekzünk meg Ugandába, a Viktória-tóba nyúló félszigeten épült Entebbe repülőterére, ahonnan a Kamplába utazunk. A Viktória-tó az afrikai kontinens legnagyobb tava, a Nílus leghosszabb felső ágának, a Fehér-Nílusnak a forrása. Viktória Nílus néven innen folyik az Albert-tóba, mielőtt Egyiptomba tartó 7000 km hosszú útjára indul. (szállás: hotel)

 • 2. nap VIKTÓRIA-TÓ – MURCHISON NEMZETI PARK – ALBERT-TÓ

  Reggel útra kelünk, Uganda legnagyobb nemzeti parkjába utazunk. A Murchison Nemzeti Park az Albert-hasadékvölgy északi részén helyezkedik el, magába foglalva a geológiai képződmény egyik méltán legnépszerűbb látnivalóját. A Nílus ezen a részén 7 méterre szűkül össze és lezúdul a Murchison-vízesésen, hogy onnantól békés folyóként hömpölyögjön tovább az Albert-tóba. Szállásunk a nemzeti park területén lesz, kényelmes afrikai stílusú bungalókban. (szállás: sátor, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 3. nap Kibale Erdő – CSIMPÁNZ TÚRA – MURCHISON-VÍZESÉS

  Ma felfedezzük a Kibale Erdőt! Több mint 1500  veszélyeztetett csimpánz él a nemzeti park területén. Az erdő a vörös kolobusz-majmok és a ritka csuklyás cerkófok élőhelye is.
  Korán kelünk, hogy részt vehessünk a Kalinzu Erdőrezervátumban szervezett túrán, ami a csimpánzok nyomába ered. A gerinceken és völgyeken haladó ösvényen megfigyelhetjük, hogy milyen a csimpánzok természetes környezete, de közben fantasztikus rálátás nyílik a Rwenzori-hegységre, az Edward-tóra, a Kazinga-csatornára és a Kongóra is. A Kalinzu Erdőrezervátumról számos helyi mítosz és legenda született. A túra során vezetőnk nem csak ezekkel ismertet meg minket, hanem azzal is, hogy a helyiek mire és hogyan használták és használják az erdőt.
  Déli sziesztánk után motorcsónakkal indulunk állatlesre a Viktória Níluson. A Murchison-vízesésig tartó hajózásunk során elefántokat, vízilovakat, krokodilokat és egzotikus madarakat láthatunk. A  vízesésnél sétálunk a kilátópontok között, majd szállásunkra utazunk. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap ALBERT-TÓ – ZIWA ORRSZARVÚ OTTHON - KAMPALA

  Reggel Uganda fővárosába, Kampalába utazunk. Útközben ellátogatunk a Ziwa Orrszarvú Otthonba. A 2005-ben alapított otthon célja az orrszarvú populáció védelme. Ez az egyetlen hely, ahol rinocéroszokat láthatunk Ugandában, ezért gumicsizmákat húzunk és gyalogosan járjuk be a mocsaras területet, ahol az orrszarvúk élnek. Kalandos „rinocérosz vadász” túránk után a Ziwa éttermében ebédelünk.
  Kampala egyik kényelmes hotelében szállunk meg. Szilveszter  éjszaka a táncmulatság után a medencében és a bárban hűsölhetünk. (szállás: hostel, 1 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 5. nap KAMPALA – BUNYONYI-TÓ

  Reggel a Bunyonyi-tóhoz utazunk, Uganda dél-nyugati részére. Útközben  megállunk egy fotózásra kialakított helyen az Egyenlítő vonalán. Délután érünk szállásunkra, az apró szigetekkel tarkított Bunyonyi-tó partjára. Elfoglaljuk a trópusi kertben álló kényelmes bungalóinkat. A lodge éttermében vacsorázunk, esténket pedig a tábortűz körül vagy a hangulatos tóparti bárban folytathatjuk.
  Egy feledhetetlen vezetett túra vár ma ránk a Bwindi Nemzeti Parkban. A park és a Bwindi Áthatolhatatlan Erdőnek is nevezett erdő Afrika leggazdagabb ökoszisztémáját rejti, de ami igazán különlegessé teszi ezt a napot az az, hogy találkozhatunk egy hegyi gorilla családdal. Bár sok csodája van Afrikának, ez a találkozás valóban lélegzetelállító!
  A túrára készüljünk elég folyadékkal, vízlepergető ruházattal (pillanatok alatt képes eleredni az eső), valamint olyan kameratáskával, ami szintén jól bírja az esőt! A rovarok ellen hosszú ujjú pólóval és hosszúnadrággal védekezzünk. Mivel az ugandai hatóságok szigorúan őrzik a gorillacsaládokat és naponta csak nyolc embert engednek egy-egy család közelébe, a csoportot – létszámtól függően – több csapatra osztjuk majd, hogy mindenki részesülhessen ebben a kivételes látványban.
  (szállás: sátor, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 6. nap BWINDI NEMZETI PARK – Hegyi Gorilla túra

  Ugandai kalandunk fénypontja következik! A hegyi gorillák Közép-Afrikában két területen, két csoportban élnek. Az egyik csoport az ugandai Bwindi Nemzeti Parkban él. A hegyi gorillák a kihalás szélén élő állatok, a Természetvédelmi Világörökség Vörös listáján a kritikusan veszélyeztetett fajok között tartják nyilván őket. Számuk az elmúlt 10 évben kis mértékben növekedett, jelenleg mintegy 650 egyed él a Bwindi területén.
  Kora reggel terepjárókkal indulunk a nemzeti park központjába, ahol részletes eligazítást kapunk a gorilla-les szabályairól. Ezután nekivágunk gyalogtúránknak az „Áthatolhatatlan” Bwindi Nemzeti Park erdőiben.
  A gorillák nagy területeket járnak be egyetlen nap alatt is, ezért a túra eltarthat a kora délutáni órákig, de akár estig is. Egy órát tölthetünk a gorillák társaságában.
  Délután csónak-kirándulásra indulhatunk a Bunyonyi-tavon. Ellátogatunk a szigeten élő egyik közösséghez, ahol bepillantást nyerhetünk a civilizációtól elzártan élő helyiek mindennapi életébe. (ellátás: reggeli, vacsora)

 • 7. nap BUNYONYI-TÓ – KAMPALA

  A Viktória-tó mentén utazunk vissza Kampalába. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 8. nap KAMPALA – JINJA – RAFTING

  Úticélunk a közeli Jinja. Az egykori halászfalu ma az ország második legnagyobb kereskedelmi központja.
  Jinja számos látnivalót és programot kínál, amit délután mindenki a saját kedve szerint fedezhet fel vagy próbálhat ki. A legjobb program a fél napos rafting a Viktória Níluson, ha tartalmasan akarjuk eltölteni a napot! (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 9. nap JINJA – KENYA: ELDORET

  Ma újabb országba utazunk: irány a kenyai Eldoret! A 200 000 főt számláló város 1910-ben még csak egy gazdaság volt, de mára az ország ötödik legnagyobb városává vált. A határátkelés után sétálunk egyet a helyi piacon, majd tovább indulunk. Tranzit szállásunk egy hangulatos kemping bungalóiban lesz a város közelében. (szállás: lodge,  ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 10. nap ELDORET – NAKURU-TÓ NEMZETI PARK

  Ma továbbutazunk Kenya Hasadékvölgy tartományában a Nakuru-tó Nemzeti Parkba. A Nakuru a Nagy-hasadékvölgy egyik alkalikus tava. A körülötte elterülő nemzeti park híres fajgazdagságáról: orrszarvúak, impalák, hiénák, sőt, oroszlánok és leopárdok is élnek itt. Maga a tó 1960 óta madárrezervátum, pelikánok, kormoránok, vöcsökfélék, fehérszárnyú szerkők, gázlómadarak, gulipánok és kacsafélék lakják. Késő délután szafarira indulunk a parkban. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 11. nap NAKURU-TÓ – MAASAI MARA VADREZERVÁTUM

  Reggeli után újra útra kelünk. Szafarinkat Kenya leghíresebb parkjában folytatjuk, bevetjük magunkat a Maasai Mara-ba. A Maasai Mara Vadezervátum rendelkezik talán a legváltozatosabb állatpopulációval Kelet-Afrikában. A Mara és Talek folyók által közrefogott területen több, mint másfél millió gnú, félmillió gazella, majd negyedmillió zebra és több tízezer impala él. A park oroszlánok, leopárdok, gepárdokfekete orrszarvúk, valamint hiénák, sakálok otthona. A Mara-folyó vízilovakban és krokodilokban gazdag.  A rezervátum ötszáz madárfajnak ad otthont. (szállás: sátor, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 12. nap MAASAI MARA – MASZÁJ FALU

  Egész napos szafarira indulunk a Maasai Mara-ban. Szafarink során megpihenünk a nemzeti park látogató központjaiban, ebédidőben a szavannán piknikezünk és sziesztázunk. Délután ellátogathatunk egy maszáj faluba. A faluban benézhetünk a maszájok jellegzetes kunyhóiba, bepillantást nyerhetünk Kelet-Afrika legjellegzetesebb nomád népcsoportjának mindennapi életébe. Sétánk során megismerkedhetünk a büszke, harcos maszájok törzsi hagyományaival, hiedelmeikkel és beavatási szertartásaikkal. Késő délután újabb szafarira indulunk. Vacsora után üldögélhetünk a tábortűz körül vagy részt vehetünk egy izgalmas éjszakai vadlesen. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 13. nap MAASAI MARA – NAIROBI

  Egy kora reggeli állatles után kényelmesen megreggelizünk, összepakolunk és a kelet-afrikai Nagy-hasadékvölgy mentén Kenya fővárosába utazunk. Egy éjszakát töltünk Nairobi-ban. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 14. nap NAIROBI – AMBOSELI NEMZETI VADREZERVÁTUM

  A legendás Amboseli Nemzeti Rezervátum az úti célunk. Nem csak a vadvilágot, de az ikonikus Kilimandzsárót is teljes pompájában láthatjuk a park területéről. Az Amboseliből egy képeslap tökéletességével vetekedő kilátás nyílik a szavannából kiemelkedő, közel 6000 méter magas óriás hófödte csúcsára. A kedveskedve „Kilinek” nevezett hegy talán a hajnal és a naplemente lágy fényében a legszebb.
  Az Amboseli Nemzeti Parkban az alacsony akácosok és a nyílt füves területek váltják egymást, így kiválóan megfigyelhető itt a vadvilág. Bár a maga 392 négyzetkilométerével az Amboseli nem tartozik Kenya legnagyobb nemzeti parkjai közé, a Kilimandzsáróról lefutó patakok és az esős évszakban egybefüggő vízfelületet alkotó Amboseli-tó sajátos ökoszisztémát teremtett, ahol a legkülönfélébb állatokban gyönyörködhetünk. Számos őshonos emlőssel találkozhatunk: elefántok, oroszlánok, gnúk, leopárdok, foltos hiénák, zsiráfok, gepárdok vadásznak illetve legelésznek errefelé, de a madárvilág szerelmeseinek sem kell csalódniuk, hiszen több mint 300 faj képviselőjével találkozhatunk a szafari során. (szállás: sátor, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 15. nap AMBOSELI NEMZETI VADREZERVÁTUM – TANZÁNIA: ARUSHA – MTO WA MBU FALU

  Egy kora reggeli állatles után újabb határátlépés következik, irány Tanzánia!  Meg sem állunk Arushá-ig, a világ legmagasabb magányosan álló hegyének közelében fekvő turistaközpontig, ahol éjszakai szállásunk lesz.
  Délután ellátogatunk Mto Wa Mbu falujába, hogy megismerkedjünk a helyiek életével, hétköznapjaival, szokásaival. Belekóstolhatunk a helyi ízekbe is, hiszen a faluban ebédelünk. Ezután tovább folytatjuk a maszáj kultúrával való ismerkedést. Biciklire pattanva járjuk be a Mto Wa Mbu körül elterülő mezőgazdasági területeket, megismerkedünk a vidéki Tanzániával. (szállás: lodge, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 16. nap ARUSHA – SERENGETI NEMZETI PARK

  Ezért jöttünk Afrikába! Fényképezőgép „csőre töltve”, távcsövek készenlétben és indulhat a szafari a Serngeti Nemzeti Parkban a nagy állatvándorlás idején! Bivalyok, elefántok, oroszlánok, kafferbivalyok, zebrák és még ki tudja, mi más vár ránk! A Serengeti tanzániai részét általában kevesebben látogatják, mint a kenyai részt, így nagyobb eséllyel élvezhetjük háborítatlanul a látványt, a fény és árnyék csodálatos játékát.
  Az éjszakát egy egyszerű táborban töltjük, ahol nyugodtan bámulhatjuk a csillagos eget, ami sehol máshol nem olyan, mint Afrikában! (szállás: sátor, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 17. nap SERENGETI NEMZETI PARK – NAGY AFRIKAI ÁLLATVÁNDORLÁS

  A Serengeti madártávlatból? Pontosan ezt kínálja a mai hőlégballonos utazás a nemzeti park felett. Egy pezsgős reggeli után hőlégballonba szállunk és egy órán át a magasból figyeljük a park gazdag állatvilágát. Utána pedig egész napos szafarira indulunk, aminek során további izgalmas találkozásokban lehet részünk.
  gnúk, zebrák és antilopok februárban a Serengeti déli legelői felé vándorolnak, a csordákat a könnyű prédát jelentő fiatal borjakra vadászó ragadozók kísérik távolról. A park déli területeire indulunk mi is, hogy kis szerencsével szemtanúi lehessünk az afrikai állatvilág legnagyobb eseményének, a nagy állatvándorlásnak. Vacsorára érkezünk vissza szállásunkra. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 18. nap SERENGETI NEMZETI PARK – NGORONGORO KRÁTER

  Egy korai reggeli után útra kelünk, hogy megcsodáljuk mindazt a szépséget, amit a Ngorongoro kráter kínál. A reggeli ködben maszáj pásztorok bukkannak fel, az ébredező természet felejthetetlen látványt nyújt. A vezetőnk elkísér minket a kráterbe, ahol igen változatos élővilág alakult ki. Zebrák, kafferbivalyok, gazellák és jávorantilopok, vízilovak, orrszarvúak, elefántok, majmok és páviánok élnek itt. Ha szerencsénk van, akár egy oroszlánfalkát vagy egy-egy magányos leopárdot is megpillanthatunk.
  Piknik ebédünket a mocsaras Magadi-tó parján fogyasztjuk el, amelynek környezetében számos flamingó és vízimadár él. A nap végén magunk mögött hagyjuk a nemzeti parkot és közeli szállásunkra utazunk. (szállás: lodge, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 19. nap MANYARA-TÓ – ARUSHA – HAZAUTAZÁS

  Napunk első felét ajándékvásárlással és csomagjaink összepakolásával töltjük. A déli órákban indulunk a repülőtérre. Útközben ellátogatunk a térség legnagyobb banántermelő területének egyik ültetvényére. Rövid pihenőre és fotószünetre megállunk a híres Manyara-tónál, amelyről Ernest Hemingway azt mondta ,,a legszebb, amit Afrikában láttam”. Az esti órákban kezdjük meg Európa felé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Purnhauser Zsófi Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Emellett egy szabaduló játékokkal foglalkozó céget vezetek Finnországban. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.
  Országok, ahol igazán otthon vagyok: Kanada, Argentína, Chile, Ecuador, Peru, Nepál, Norvégia.”

Jelentkezési információk

 • GORILLA TÚRA ENGEDÉLY

  • Jelentkezz időben!
  • a Bwindi Nemzeti Parkban naponta 8 gorilla-túra engedélyt adnak ki
  • az engedélyt az utazás időpontja előtt 4 hónappal meg kell vásárolni
  • a gorilla-engedélyt az utazás ára tartalmazza, az előleggel kell fizetni
  • az engedély ára útlemondás esetén minden esetben vissza nem térítendő összeg: 800 USD
 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzfereket az utazás helyszínén csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • az utazást egy expedíciós teherautóval, sofőrrel
  • 12 éjszaka szállást kempingben, 2 személyes sátorban
  • 6 éjszaka szállást hotelekben, 2 ágyas szobákban
  • az ellátást a program szerint: utazásunk alatt teljes ellátást biztosítunk
  • a kempingfelszerelés –  a sátrak, a matracok és a konyhai eszközök – bérleti díját
  • a nemzeti parkok belépőit: Murchison Nemzeti Park, Bwindi Nemzeti Park, Ziwa Központ, Nakuru Nemzeti Park, Masaa Mara Vadrezervátum, Amboseli Vadrezervátum, Serengeti Nemzeti Park, Ngorongoro kráter
  • a szafarikat és programokat a részletes leírás szerint
  • a helyi vezetők, a szakács és a sofőrök munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a Budapest – Entebbe – Arusha – Budapest repülőjegyek és illetékek árát
  • a reptéri transzfereket egyéni érkezés és indulás  esetén
  • az ugandai, kenyai és tanzániai vízumok díját
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat a helyi vezetőknek: 100 USD/ résztvevő
 • Fakultatív programok

  Felhívjuk figyelmed, hogy a fakultatív programok ára változhat, a megadott árak tájékoztató jellegűek:

  • Bwindi Nemzeti Park – hegyi gorilla túraengedély: 800 USD
  • Bunyonyi-tó: csónakkirándulás: 10 USD
  • Jinja – fél napos rafting: 120 USD
  • Maasai Mara – hőlégballonozás: 350 USD
  • Serengeti – éjszakai szafari: 120 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • Budapest – Entebbe – Arusha – Budapest repülőjegyek és illetékek ára: 240 000 Ft-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok számára az Ugandában, Kenyában és Tanzániában való tartózkodáshoz vízumra van szükség, a vízum díját az utazás ára nem tartalmazza, azt érkezéskor vásároljuk meg
  • az ugandai vízum ára egyszeri belépésre: 50 USD
  • a kenyai turista vízum ára egyszeri belépésre: 50 USD
  • a tanzániai turista vízum ára egyszeri belépésre: 50 USD
  • a vízum elkészítéséhez 2 igazolvány méretű fényképre van szükség
  • az útlevélnek a belépés idejétől számítva legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie és rendelkezésre kell állnia 2 üres oldalpárnak
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 4 900 USD
  • Előleg: jelentkezéskor fizetendő előleg, a Részvételi díj 40 %-a (1 960 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% –a (2 940 USD)
  • GORILLA TÚRAENGEDÉLY: 800 USD
  • a túraengedély ára az előleggel fizetendő
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levonja a Gorilla túraengedély árának 100%-át (800USD) és 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén ezen felül az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott korhatár

  26 – 60 év

Hasznos információk

 • Gorilla túra
  • A túrára készüljünk elég folyadékkal, vízlepergető ruházattal (pillanatok alatt képes eleredni az eső), valamint olyan kameratáskával, ami szintén jól bírja az esőt!
  • A rovarok ellen hosszú ujjú pólóval és hosszúnadrággal védekezzünk.
  • Mivel az ugandai hatóságok szigorúan őrzik a gorillacsaládokat és naponta csak nyolc embert engednek egy-egy család közelébe, a csoportot – létszámtól függően – több csapatra osztjuk majd, hogy mindenki részesülhessen ebben a kivételes látványban.
 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le repülőjegyed
 • Szervezés
  • az utazás szervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt angolul beszélő helyi és  egy magyar túravezető valamint egy szakács állnak a rendelkezésedre
 • Szállások
  • 12 éjszakát jól felszerelt, hangulatos kempingben töltünk
  • a legtöbb táborhelyen van medence és bár, egy-egy helyen ajándékbolt is
  • a  kempingben elegendő számú, tiszta, közös zuhanyzók állnak a rendelkezésünkre
  • a 2 személyes sátrakat és matracokat a helyszínen kapjuk, azok bérleti díját az utazás tartalmazza
  • a sátrakat mindenkinek magának kell felállítani és lebontani
  • 6 éjszakát hotelekben töltünk, 2 ágyas szobákban
 • Étkezések
  • az utazás nagy része alatt teljes ellátást biztosítunk – lásd a részletes programban
  • tábori szakácsunk gondoskodik róla, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön mindenki gyomrába
  • a reggeli menü napi időbeosztásunknak megfelelően lehet hideg vagy meleg étel
  • salátákból és szendvicsből álló piknik ebédünket általában útközben, egy-egy látványosságnál megpihenve készítjük el
  • a vacsora mindig meleg, az ételek a helyi és nemzetközi konyha fogásai közül kerülnek ki
  • igény esetén speciális étrendnek megfelelő étkeztetést is tudunk biztosítani
  • az overalandozás igazi csapatjáték, ha azt szeretnénk, hogy hamar elkészüljön az étel, be kell segítenünk szakácsunknak a zöldségpucolásban, saláták elkészítésben, a konyhánkban ezért pontos munkabeosztás van
 • Közlekedés
  • overland utazásunk során egy expedíciós teherautóval közlekedünk, amit a helyszínen bérelünk, egy sofőrrel
 • Valuta, költőpénz
  • Uganda hivatalos fizetőeszköze az ugandai shilling. (1 Ft = kb. 12 UGX)
  • Kenyában a kenyai shilling a hivatalos fizetőeszköz. 1 USD = kb. 100 KES
  • Tanzánia hivatalos fizetőeszköze a tanzániai shilling (1 TSH = kb. 6 Ft.)
  • legcélszerűbb az amerikai dollár kivitele, amit a reptéren válthatunk be a helyi fizetőeszközre
  • a pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes bankjegyeket váltanak be
  • a nagy címletű bankjegyeket kedvezőbb árfolyamon váltják át
  • bankautomaták használatára nem lesz lehetőségünk utazásunk során
  • ajánlott költőpénz: 300 USD
 • Oltások, gyógyszerek
  • kötelező oltás: sárgaláz elleni védőoltás
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • Malária: Uganda fokozottan Maláriával fertőzött terület, a malária elleni gyógyszer szedése kötelező, a tablettát a háziorvos írja fel
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó, kézfertőtlenítő
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással.
  • Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg teljes összegének (USD) bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A befizetésről a visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
   Bank címe: WestEnd City Center. 1062 Budapest, Váci út 1-3.
  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design