La Gomera, La Palma kalandtúra – Kanári-szigetek – Április

Indulás: 2021/04/16
Utazás hossza: 15 nap
Utazás stílusa: Gyalogtúrák
Létszám: 8-10 fő
Ár:
2600
EUR

Jelentkezem
Kérdésem van

Impozáns vulkánok, borotvaéles hegygerincek, az óceánba szakadó völgyek, smaragdzöld erdők és vadregényes strandok várnak rád, ha velünk tartasz a Kanári-szigetek nyugati csoportjára vezető kalandtúránkra.

A „mágia-szigetének“ is nevezett La Gomera a természet és a kultúra összefonódott rejtvénye. A szigetvilág második legkisebb szigete maga a Édenkert azok számára, akik el akarnak merülni a természet csodájában.

A palmerók az “Isla Bonita” -jukról beszélnek, mert La Palma szigete a Taburiente hatalmas kalderájával és a 28 vulkán gerincén végig futó túraösvénnyel olyan különleges és olyan gyönyörű.

A Teide Nemzeti Park szokatlan geológiai formációi között úgy érezhetjük magunkat mintha egy másik bolygón lennénk, nem is Tenerife-szigetén.

Az egész évben termő egzotikus gyümölcsök és a helyi gasztronómia egy külön fejezetet érdemelne a programban. A széljegyzeten megemlítve az egész évben kellemes időjárást, a fekete homokos öblöket és az óceán fölött lenyugvó Napot. És persze azt se felejtsük el, hogy a Kanári-szigetek égboltja a legtisztább egész Európában!

 

Kiemelt látnivalók:

 • La Gomera végtelen mélységű völgyei
 • az üveg padlójú De Abranta kilátópont
 • a banánültetvényekkel és színes házakkal tarkított Hermigua-völgy
 • a körpanoráma La Gomera legmagasabb pontjáról
 • a Garajonay Nemzeti Park bazalttűi és mesebeli erdői
 • a Valle Gran Rey zöld teraszai és pálma ligetei
 • Santa Cruz de la Palma gyarmati stílusú történelmi központjának varázsa
 • a Taburiente vulkán csodálatos amfiteátruma
 • a Roque de los Muchachos sziklaformációk La Palma szigetének legmagasabb pontján
 • Puerto Naos híresen szép fekete homokos strandja
 • a kilátás a La Cumbrecita-kilátópontról
 • a bájos Charco Verde-öböl
 • túra a San Juan vulkán megszilárdult lávabarlangjaiban 
 • a 28 vulkánon át vezető Vulkánok Útja túraösvény
 • hajózás a világ egyik legszebb vitorlás területén
 • siklóernyőzés La Palma parti sziklaszirtjeiről az Atlanti-óceánig
 • túra a San Antonio vulkán kráterétől La Palma legdélebbi pontján álló világítótoronyig
 • a Salinas de Fuencaliente fehéren sólepárló medencéi

 

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap TENERIFE: LOS CRISTIANOS – ARONA

  A Tenerife déli lejtőin lévő vidéki birtok vendégházában kényelmes szobák és étkező, a nagy kertben pedig úszómedence, pihenő sarkok, grillező és a vulkáni kúpokkal tarkított Atlanti-óceán körpanoráma vár minket. Ráadásnak pedig egy átlátszó telepített sátor, ahonnan éjszaka egy távcsővel vagy szabadszemmel, az ágyadból bámulhatod a páratlanul csillagos eget.

 • 2. nap A TEIDE NEMZETI PARK LEGSZEBB ÖSVÉNYEI – VILAFLORE – TREVEJOS BORÁSZAT

  Túra: táv összesen 13 km, szint fel/ le: 400 m

  A Teide Nemzeti Parkban töltjük napunkat. 2 000 méteres magasságban, a felhő zóna felett általában vakító napsütés, kristálytiszta, száraz levegő és sokszor szeles idő fogad minket.
  A 3 718 méter magas Teide a harmadik legmagasabb és legnagyobb vukláni struktúra a világon. A Teide és Pico Viejo csúcsai 1 700, illetve 1 340 méterre emelkednek a Las Canadas hatalmas, 16 km széles kalderájából.
  Három rövidebb ösvényt végigjárva az órási kráter szokatlan geológiai formációi között úgy érezhetjük magunkat, mintha a Marsra, a Vénuszra és a Holdra látogattunk volna. 
  Los Roques sziklaformációkról a kaldera teljes körpanorámájában gyönyörködhetünk. A sziklák körül haladó ösvényről leereszkedünk, amíg el nem érjük a vulkáni üledékes Llano de Ucanca síkságot. A hegy oldalát jórészt a Teide utolsó, 850-es kitöréséből származó Lavas Negras (fekete láva) borítja. Ereszkedés közben láthatjuk a La Cascada néven ismert „zsinórozott” lávafolyásokat“, a pahoe típusú, nagyon folyékony lávafolyásokat, melyek csavart alakokat nyertek. És a lávacsatornát, amely megszilárdult anélkül, hogy a felszínre került volna, ma az eróziós folyamatok miatt látható.
  Útközben hazafelé megpihenünk Vilaflore jellegzetes tenerifei hegyi falujában, ahol mindenképp megéri körbesétálni és megkóstolni a helyi gasztronómia csodáit a kedvenc éttermünk teraszán.
  Útközben hazafelé megpihenünk Vilaflore jellegzetes tenerifei hegyi falujában, ahol megéri megkóstolni a helyi gasztronómia csodáit a kedvenc kisvendéglőnk teraszán. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap TENERIFE: LOS CHISTIANOS – LA GOMERA: SAN SEBASTIAN – HERMIGUA – MIRADOR DE ABRANTA KILÁTÓPONT – AGULO – HERMIGUA

  Túra: táv 2 km, szint le: 300 m

  Reggel Los Cristianos kikötőjében kompra szállunk és alig egy óra alatt La Gomera szigetére hajózunk. Ahogy közeledünk, látni fogjuk, hogy miért nevezik a „Hegyek szigetének“ is az Atlanti-óceánból meredeken kiemelkedő csupazöld, mély völgyekkel szabdalt vulkáni kúpot. A sziget keleti részén fekvő fővárosba, San Sebastianba érkezünk, ahol Kolumbusz is utoljára partra szállt 1492-ben Amerika felé vezető útján.
  A kikötőben átszállunk a ránk várakozó kisbuszba és a sziget északi részére utazunk. 20 perc alatt felkapaszkodunk a fölénk magasodó hegygerincre és a másik oldalán gyorsan le is ereszkedünk a banánültetvényekkel és színes házakkal tarkított, szépséges Hermigua-völgybe.
  Kezdésnek a sziget nemesített növényeit összegyűjtő farm botanikus kertjében sétálunk körbe és megkóstoljuk a gomerón nevezetű helyi specialitást, amely pálmaméz és szőlőpárlat keverékéből készül. Majd az Antropolólógiai Múzeumban ismerkedünk a banán, szubtrópusi gyümölcstermesztés és pásztorkodás hagyományaival és az őslakosok hiedelemvilágával.
  A Garajonay Nemzeti Park látogatóközpontjában egy informatív kiállításon ismerkedhetünk a Kanári-szigetek földrajzával és geológiájával, a botanikus kertben pedig La Gomera őshonos vadnövény világával, majd irány a közeli hegycsúcs és az üveg padlójú De Abranta kilátópont.
  Miután a kilátópontból kigyönyörködtük magunkat az óceán, a közeli Tenerife és a Teide vulkán látványában és megpihentünk a kávézóban, sőt egy 2 km-es meredek ösvényen le is gyalogolunk a szó szerint a lábunk alatt, a függőleges sziklafalak árnyékában megbújó Agulo néhány utcás, pici településére. La Gomera leghangulatosabb falujában mintha sok száz éve megállt volna az idő. Agulo szűk utcáin sétálva lépten nyomon a tájépítészet szépen megőrzött példáit, a színes kapukon betekintve szemet gyönyörködtető kerteket láthatuk.
  Este a szállásunk vagy az autentikus helyi bárok egyikének teraszáról nézhetjük, ahogy a Nap lebukik a Hermigua-völgyet övező hegyek fölött. (ellátás: reggeli)

 • 4. nap Garajonay Nemzeti Park: Alto de Garajonay kilátópont – EL CEDRO BABÉRERDŐ

  Túra: táv 4 + 4 km, szint fel/le: 300 m

  La Gomera szívébe, a Garajonay Nemzeti Parkba indulunk.
  Megnézzük, hogy hol vagyunk és merre fogunk járni az elkövetkezendő napokban. A sziget közepén emelkedő 1 484 m magas Alto de Garajonay csúcsról körbetekintve láthatjuk, hogyan is szakadnak alá a végtelen mélységű, a legtöbb esetben járhatatlan völgyek, a barrancos-ok az óceánba. És értjük meg, hogy miért is alakult ki a gomerai füttynyelv, ezen a még ma is igen nehezen járható terepen.
  Ezért első sétánk a sziget legmagasabb pontjára vezet, ahonnan a kerekded formájú La Gomera hegyvidékének és a örökzöld erdei tájainak körpanorámájában és Tenerife, El Hiero és La Palma szigetének sziluettjében gyönyörködhetünk.
  Ezután a babérlombú erdőtenger mélyére indulunk. A szinte állandóan párában rejtőzködő szubtrópusi köderdő sűrű, méregzöld színben pompázó lombkoronája, a mohával borított, hatalmas fatörzsek és óriási páfrányok mesebeli hangulatot teremtenek.
  Este újra a teraszon lazíthatunk a Harmigua-völgyben. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap HERMIGUA – VALLEHARMOSA – GRAN REY-VÖLGY

  Túra: táv: 7 + 3 km, szint le: 500 m

  Egy újabb, különleges tájakkal, sok-sok kilátóponttal és panoráma fotóval teli nap vár ránk! A La Gomera északi oldalán végig futó, szerpentinekkel teli autóúton indulunk a Valle Gran Rey, a „Nagy Király völgye“ felé. Leereszkedünk a Valleharmoso-völgybe, majd innen újra felkapaszkodunk a köderdő világába. Innen már csak lefelé vezet a szerpentin, az út mellett szebbnél-szebb panorámát kínáló kilátópontokkal a völgyekre a szédítő mélységben. Arure falujában megebédelünk a csupa helyi specialitást kínáló kis kifőzdében. Kilátópont és látvány, kilátópont és újabb látvány, így telik az utazásunk további része. 
  A bájos és napsütötte Valle Gran Rey zöld teraszainak, a megszámlálhatatlan pálmafának, az egzotikus növényeknek, a csodálatos öblöknek és jobbnál jobb strandoknak valamint az állandó tavaszi időjárásnak köszönhetően La Gomera-szigetének talán legszebb völgye. 
  Az első fotókat a Cezar Manrique kilátópontról készíthetjük a völgyről, ahová tartunk. Ha megtetszik a látvány és szeretjük a kihívásokat, akkor buszunkat hátrahagyva a hegygerincen meredeken lefelé futó szerpentinen 7 km-t gyalogolhatunk a Valle Gran Rey-völgy felső részén épült mesebeli faluig. A meredek sziklák által határolt, pálmaligetekkel színesített településen átsétálva bekukkanthatunk az itt élő nemzetközi művész közösség alkotóházaiba és beleképzelhetjük magunkat, hogy milyen is lehet itt, a világ végén tengetni napjainkat.
  Innen már csupán pár perc utazás és megérkezünk a La Gomera nyugati oldalán, az Atlanti-óceán partján hosszan elnyúló homokos öbölbe és beköltözünk átmeneti otthonunkba. (ellátás: reggeli)

 • 6. nap GRAN REY-VÖLGY – SZABADNAP – DELFINLES

  Pihenőnap! Jógával üdvözölhetjük a Napot a tengerparton, és maradhatunk egész nap. Az üdülőfalu előtt hosszan elnyúló fekete homokos strandon vagy a szomszédos, szebbnél szebb öblökben úszhatunk, sétálhatunk, hullámszörfözhetünk, heverészhetünk.
  Vagy hajóra szállhatunk. La Gomerán ugyanis egész évben lehetőségünk van játékos delfinekkel találkozni a szigetet körülvevő parti vizeken. Sőt! Némi szerencsével bálnákat is láthatunk. A hajós kirándulás kora reggel indul és csodálatos órákat ígér az Atlanti-óceánon, lehetőséget kínálva arra, hogy közel kerüljünk a legimpozánsabb emlősökhöz. La Gomera közelében 21 delfinfajt figyeltek meg, közülük 6 rendszeres vendég itt. Az atlanti palackorrú delfin a leggyakrabban látható. Ezek az intelligens emlősök gyakran órákon át úsznak a hajók mellett.
  Kizárólag a vízről láthatóak a 200 méter széles és 80 méter magas, hatalmas Los Órganos bazaltoszlopok, melyek egy sziklafalról futnak alá a tengerbe.
  A tengeri sziklára faragott katedrális orgonája ámulatba ejti mindazokat, akik megpillantják, érdemes a természet eme látványosságáért is hajóra szállni. 
  Inkább túráznál ma újra? La Gomera-szigtén 650 kilométernyi, szebbnél szebb túraútvonal van és az őslakosok szentként tisztelt, impozáns szikláját még nem is láttad!

 • 7. nap GRAN REY-VÖLGY – SAN SEBASTIAN – LA PALMA: SANTA CRUZ

  Túra: táv 4 km, szint fel/le: 100 m

  Reggel irány újra a Garajonay Nemzeti Park, keresztül kell utaznunk a szigeten ahhoz, hogy eljussunk a keleti oldalon lévő San Sebastian kikötőjébe. A völgy annyira gyönyörű, hogy nem hagyjuk ki visszafelé sem a fotó szüneteket, megállunk és elköszönünk többbször a Valle Gran Rey völgyétől. A nemzeti parkban is többször megállunk, hogy rövid sétáink során megnézzük La Gomera varázslatos tájait azokról a kilátópontokról, ahonnan még nem láttuk. A sziget legmagasabb pontjáról gyalog indulunk a keleti hegygerincen futó ösvényen, ahonnan szépen rálátunk a déli és keleti lejtők erdőtengereire és az óceánba futó völgyekre. A távolban gyönyörű bazalttűket is láthatunk, melynek egyik legszebb és leghíresebb példája túránk végpontja, a Sombrero-szikla.
  Irány újra az Atlanti-óceán! San Sebastian kikötőjéből három órát kompozunk a határtalan víztömegen a csillagos égbolt alatt La Palma szigetéig. Santa Cruz történelmi központjának varázsa gyarmati stílusú házaival, macskaköves utcáival és pezsgő életével azonnal elcsábít. Talán az esti kivilágításban még szebb a gyönyörűen megőrzött belváros, és érdemes későn is sétálni, amikor üres és bámulni az épületeket.

 • 8. nap Santa Cruz de la Palma – Caldera de Taburiente Nemzeti Park: Roque de los Muchachos – Puerto Naos

  Túra: 4 km, szint le/fel 50 m

  A fővárosiak szerencsések, a Palma-öböl finom fekete homokos, nyugodt vízű strandja a belvárostól alig egy perces séta. Ezért reggel ott kezdünk, hagyjuk, hogy a hullámok simogassák a lábunkat.
  Ezután útrakelünk a fölöttünk magasodó fenségesen magas vulkanikus hegy tetejére, a Caldera de Taburiente Nemzeti Park szívébe.
  A Taburiente valamikor egy órási vulkán volt, ami magára omlott, majd az erózió hosszú időn keresztül alakította a mai formájára: egy csodálatos, magas falú amfiteátrummá.
  Egy kanári fenyőerdőn keresztül vezető szerpentinen autózunk felfelé amíg megérkezünk a kitörések nyomait örző vörös és sárga színekben játszó, kietlen tájra. Mintha egy sci-fi filmbe csöppentünk volna, ahogy beérünk a hatalmas nemzetközi obszervatóriumok egész mini városába.
  A sziget legmagasabb pontján indulunk a Roque de los Muchachos és a Taburiente gerincén futó kiépített ösvény kilátópontokra.  
  Egyetlen fotó sem adja vissza a 8 kilométer széles, 1500 méteres mélységig elnyúló, szárnyaló sziklafalakkal határolt hatalmas eróziós kaldera látványát. Az elképesztő méretek, a méregzöld fenyők tengerével borított csipkés hegygerinc 360°-os körpanorámája, a háttérben a végtelen óceánnal: látnod kell személyesen!
  Miután kigyönyörködtük magunkat és megnéztük, hogy merre fogunk az elkövetkezendő napokban járni, legurulunk a Taburiente nyugati gerincén. Beugrunk egy romantikus falucska helyi éttermébe ebédelni, majd folytatjuk utazásunkat a sziklafalak tetején futó szerpentinen, amíg meg nem érkezünk a Taburiente kaldera déli részére. A sziget legkellemesebb éghajlatú területén újra banánültetvények köszöntenek minket, ameddig csak a szem ellát. 
  Innen már csak egy-két kilátópontra van az alaptáborunk, a sziget legszebb öble, Puerto Naos híresen szép feketehomokos, kókuszpálmás strandja. (ellátás: reggeli)

 • 9. nap Puerto Naos – Caldera de Taburiente Nemzeti Park: La Cumbrecita kilátópont – Charco Verde – Puerto Naos

  Túra: táv: 3 + 8 km, szint fel/le 200-500 m

  Az óceán partján köszönthetjük a Napot, és persze meg is mártózhatunk a kellemes hőmérsékletű vízben.
  Ezután megnézzük a Taburiente kalderát egy másik szemszögből is. Ha a Caldera de Taburiente a természet óriási hangversenyterme lenne, a La Cumbrecita-kilátó lenne a VIP páholy. A kilátópont a természet alkotta erkély a fenyőerdőktől zöldellő völgy, végén kilátással a Taburiente kaldera hatalmas, nyitott természetes medencéjére. 
  A nemzeti park látogatóközpontjában számos földrajzi érdekességet megtudhatunk La Palma szigetéről mielőtt a kilátópontig autózunk.
  A Cumbrecita-kilátóban két túraútvonal közül választhatunk. A Lomo de las Chozas kilátóig vezető könnyű, alig 3 km-es sétát vagy a Bejenado csúcsára vezető közepes nehézségű 9 km-es gyaloglást. A kilátás a fenyőfákkal borított hatalmas völgyre a többtucat sziklaformációval mindkét ösvényről feledhetetlen.
  A bájos Charco Verde-öböl a helyiek kedvenc pihenőhelye, ahol a meleg homok és csendesebb hullámok hívogatnak egy lazítós, strandolós programra. A megmaradt energiánkat egy a röplabda pályán és a sziget legjobb paella-ját kínáló autentikus büfében vezethetjük le. Közös programunkat kedvünk szerint egy közös nyújtással zárhatjuk a puha fekete homokon, amihez az óceán felett lenyugvó Nap szolgáltatja a hátteret.

 • 10. nap Puerto Naos – Canos de Fuego Látogatóközpont – Las Palomas lávabarlang túra – Las Manchas Bomúzeum – Puerto Naos

  Túra: táv: 5 km, szint fel/le 50  m

  Nem sietünk, újra az óceánparton kezdjük a napot. A Caños de Fuego (Tűzcsatornák) Látogatóközpontot a San Juan vulkán 1949-es kitöréséből keletkező megszilárdult láván és vulkanikus barlangjaiban alakították ki. Egy innovatív  kiállításon és a Cueva de Vidrio lávacsatornában ismerkedhetünk meg a vulkanikus geológiai formákkal.
  Ezután egy másfél órás sisakos, fejlámpás túrára indulhatunk egy megszilárdult lávafolyam belsejében, a Cueva de Las Palomas barlangban.
  Nem messze innen, a Puerto Naos felé magasodó Las Manchas de Abajo gyönyörű hegyvidéki környezete és szőlőföldjei között található pici bormúzeumban és a közeli pincészetben eredeti La Palma borokat kóstolhatunk. És a környék legjobb grill étterme is pont útba esik.
  Újra a romantikus Charco Verde-öbölben fejezzük be a napot, naplemente után pedig Puerto Naos csendes tengerpartján folytathatjuk az estét. 

 • 11. nap Puerto Naos – GR 131: Vulkánok Útja – Puerto Naos

  Túra: táv 18 km, szint 580 m, le 960 m

  A Vulkánok Útja a sziget leglátványosabb magashegyi túraútvonala, a GR 131 európai turistaút második és legszebb szakasza, amit mindenkinek látnia kell, ezért végig kell járnia!
  Az utat szegélyező pálmasor, majd szelídgesztenye ligetek közt utazunk egyre magasabbra a vulkanikus hegykúpok és homokká aprózódott lávafolyamok vörösesen szikrázó világába és az El Pilar évszázados kanári-fenyő rengetegéig. Útközben gyönyörű felhőzuhatagokat láthatunk a hegygerincre omlani. 1 450 méter magasságban érjük el a 28 vulkánon át vezető főgerincet, amely a sziget déli részét két oldalra, keletire és nyugatira osztja. Közel 500 métert gyalolgolunk folyamatosan felfelé, amíg a mesebeli fenyőerdőből az erdő határ szintjéig érünk, majd még feljebb, amíg már a lábunk alatt érezhetjük a felhőket. Innen a szigetet kettéosztó főgerincen gyalogolunk, ahonnan tiszta időben gyönyörűen belátni a sziget hegyvonulatait, a szomszédos Tenerife, Gomera, El Hierro és kis szerencsével még Gran Canaria óceánból kiemelkedő hegyeit is. Az ösvény során a vulkáni táj rengeteg színárnyalatot mutat, a Kanári-szigeteki fenyők zöldjétől, a fekete lávafolyamokig, valamint a vulkanikus mezők sárga-vörös és barna tónusáig.
  Végül már csak lefele vezet az út, folyamatosan ereszkedünk, a sziget déli végére. Újra fenyőerdőkön keresztül érünk le Los Canarios városkába, ahonnan a sziklafal tetején futó autóúton visszautazunk Puerto Naos közeli öblébe.

 • 12. nap Puerto Naos – Szabadnap – Vitorlás túra – Delfinles – GR 131: Roque de los Muchachos – Refugio del Pilar túra

  Túra: táv 26 km, szint 580 m, le 960 m

  Szabadnap, hiszen La Palma szigetének legszebb öblében lakunk az Atlanti-ócán partján! Nem elég? A Kanári-szigetek a világ egyik legszebb vitorlás területeként ismert. Itt szinte állandóan fúj az északkeleti passzátszél, és a sziget sok napsütést kap, még télen is. Ez garantálja a fagyás nélküli szórakozást szélben és hullámokban. Talán nem véletlen, hogy a szenvedélyes kapitány, Siegfried Fischer és Juan Carlos volt spanyol király is La Palma szigetét választotta hajói központi kikötőjének.
  Tazacorte kikötőjében várják az Atlanti-óceánon átkelni vágyó kapitányokat és olyan embereket, akik szeretnének csatlakozni, akár csak egy rövidebb hajóúthoz. A kapitány mindenkit meg fog győzni arról, hogy garantáltan látni fogunk delfineket és a katamarán túra életünk kihagyhatatlan élménye lesz. Ha nem tud meggyőzni, akkor siklóernyőzni indulhatunk egy profival a nemzeti park szikláiról az óceánig.
  Ha készen állunk egy nagy kihívásra, akkor nekivághatunk a GR 131 nemzeti túraútvonal 3. szakaszának. A Roque de los Muchachos kilátóponttól a Taburiente kaldera keleti gerincén a Pilar menedékházig tartó 26 km-es túra páratlan látványt ígér, cserébe nehéz terep, kimerítő, egész napos gyaloglás.

 • 13. nap Puerto Naos – GR 131: Monumento Natural de Los Volcanes de Teneguía Park – Fuencaliente Világítótorony – Sólepárló tavak – Santa Cruz de La Palma

  Túra: táv 6 km, szint fel 50, le 300 m

  Reggel elbúcsúzunk el Puerto Naos strandjától. A zöld La Palma-sziget déli részén néhány fekete folt található: megszilárdult lávamezők folynak a Teneguía és San Antonio vulkánról az Atlanti-óceánba és furcsa Holdbéli világot alkotnak.
  Könnyű túránk a San Antonio vulkán kráterétől a Teneguía gerincén fut a látogatóközponttól a sziget ledélebbi pontjáig. Színes tájon sétálunk le a Faro de Fuencaliente világítótoronyig a GR131-es túra déli szakaszán. Gyönyörű, éles színkontrasztokat alkotnak a sóhalmok a fekete lávamező és az óceán kékje a Salinas de Fuencaliente sólepárló medencéinél, ahonnan már nincs tovább délre. Ezért északnak indulunk a sziget nyugati oldalán.
  Santa Cruz de la Palma pici óvárosának macskaköves utcáin, a pálmafás terek, az elegáns gyarmati stílusú házsorok és a világhírűen szépséges virágzó balkonok alatt igényes üzletek, éttermek és kávézók sorában éjjelig zajlik az élénk polgári élet. A legjobb amit tehetünk, hogy csatlakozunk hozzájuk, lófrálunk a kiratok előtt és kipróbáljuk a legjobb éttermeket.

 • 14. nap La Palma: Santa Cruz – Tenerife: Los Cristianos

  Délelőtt élvezzük Santa Cruz vibráló hangulatát, majd kompra szállunk és három óra alatt vissza hajózunk Tenerife szigetére. Egy közös sütögetéssel és csillaglessel zárjuk háromhetes kanári kalandunkat.
  Ha még nem láttuk és tiszta az égbolt, akkor megnézhetjük a Teide legcsillagosabb oldalát! A Teide csillagászati ​​túrán nagy távolságú, professzionális távcsövek segítségével figyeljük meg a tiszta, csillagos eget a felvonó parkolójából (2 536 m magasságban). Egy profi csillagász tárja fel előttünk az univerzum rejtelmeit a Teide Nemzeti Park tiszta éjszakai égboltja alatt, ahol a 88 hivatalosan elismert csillagkép közül 83 megfigyelhető. (ellátás: reggeli)

 • 15. nap Tenerife – Hazautazás

  Úgy illik, hogy Tenerife leghangulatosabb strandján, a Bahia-öbölben töltsük el utolsó óráinkat a Kanári-szigeteken, ahol a tengerbe futó lávafolyamok medencéiben frissülhetünk fel és egy heverészős, élőzenés tengerparti bár is vár ránk.

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • az utazást egy bérelt kisbusszal a szigeteken
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • 14 éjszaka szállást 3-4*-os, hangulatos vendégházakban, 2 ágyas szobákban
  • 6 reggelit
  • a Tenerife – La Gomera, a La Gomera – La Palma, a La Palma – Tenerife kompjegyek árát
  • a részletes leírásban szereplő túrákat és városnézéseket
  • az Alma de Trevejos farm látogatást és borkóstolót Tenerifén
  • a múzeum belépőket La Gomera szigetén
  • a Los Volcanes de Teneguía és a Monumento Natural Tubo Volcanico belépőket La Palma szigetén
  • a helyi idegenvezető és sofőr munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 20 USD/ résztvevő
 • FAKULTATÍV PROGAMOK
  • Tenerife – 2 személyes bubble sátor bérlés: 130 EUR/ éjszaka
  • Tenerife – Teide csillagászati ​​túra: 90 EUR
  • La Gomera – 3 órás hajós delfinles: 40 EUR
  • La Gomera – Los Órganos hajókirándulás: 40 EUR
  • La Palma – Las Palomas lávabarlang túra: 40 EUR
  • La Palma – 3 órás hajós delfinles: 40 EUR
  • La Palma – siklóernyőzés: 90 EUR
 • WELLNESS
  • 10 x 1 órás reggeli torna csomag: jóga, pilates a kertben és aqua fitnesz a medencében: 100 EUR/fő
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • javasolt útvonalak:  Budapest – Tenerife, légitársaság: Wizz Air
  • a repülőjegy alapára: április 16 – 30.: 76 000 HUF-tól
  • további javasolt útvonalak: Bécs – Tenerife, légitársaság: Wizz Air
  • Bécs – Gran Canaria – Tenerife, légitársaság: Ryanair
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ

   

  • Bízd profikra! Partnerünk az Air Partner Repülőjegy Iroda
  • aktuális menetrend információkért, a foglalási- és lemondási feltétlekért fordulj irodánk munkatársához, így időben értesíteni tudunk az esetleges változásokról, járattörlésről
  • a Kanári-szigetekre vonatkozó COVID-19 járvánnyal kapcsolatos utazási lehetőségekről és feltételekről a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Spanyolországba
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • a Kanári-szigetekre vonatkozó COVID-19 járvánnyal kapcsolatos  utazási lehetőségekről és feltételekről a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz útlemondási-, baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
  • a legközelebbi egészségügyi központ 5 percnyi autóútra van tőlünk és van egy privát háziorvosunk is, aki szükség esetén házhoz jön. Ha nem akarod, hogy sokba kerüljön, fontos, hogy legyen utasbiztosításod!
  • ezen felül: a COVID-19 járványra vonatkozó biztosításról a Hasznos Információknál olvashatsz bővebben
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 600 EUR
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 040 EUR)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 560 EUR)
 • LEMONDÁSI FELTÉTELEK

  60 napon túli lemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 EUR kezelési költséget. 60 napon belüli lemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Foglalási díj 10%-a,
  • 35-16. napig a Foglalási díj 20%-a,
  • 15 napon belül a Foglalási díj 30%-a.
 • LÉTSZÁM

  8-10 fő

 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  25-55 év

 • KIZÁRÓ OKOK

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáid  jelentkezéskor egyeztesd túravezetőnkkel.

Hasznos információk

 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partnerünknél foglalod le repülőjegyed
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • A Kanári-szigeteken az Euro (EUR) a hivatalos fizetőeszköz
  • bankkártyával bárhol lehet fizetni
  • ajánlott költőpénz: 20 EUR/ nap
 • SZÁLLÁS
  • az utazás ára 14 éjszaka szállást tartalmaz vidéki kis vendégházakban 2 személyes, fürdőszobás szobákban és igényes 2 személyes apartmanokban, melyekhez egy mini konyha és egy saját fürdőszoba is tartozik
  • a tenerifei szállásunkon a kert végében álló úgynevezett “Bubble”, egy átlátszó telepített sátor, melyből éjszaka egy távcsővel vagy szabadszemmel, az ágyadból bámulhatod a páratlanul csillagos eget
  • a berendezett luxus sátorban egy franciaágy és fürdőszoba található
 • ELLÁTÁS
  • az utazás ára 6 reggelit tartalmaz
  • La Gomera és La Palma szigetén a szálláshoz felszerelt kis konyha is tarozik, ahol elkészítheted a saját diétádnak megfelelő reggelidet
  • La Gomera és La Palma szigetén a közeli kávézókban, pékségekben is reggelizhetsz
  • napközben, az aktív programok során hangulatos vidéki éttermekben ismerkedünk a helyi konyha remekeivel
  • esténként közösen sütögethetünk a kertben vagy egy közeli étteremben vacsorázhatunk
  • szinte minden nap lesz lehetőség arra, hogy jól felszerelet élelmiszerboltban vásároljunk be
 • KÖZLEKEDÉS
  • egy bérelt kisbusszal
 • FITTNES
  • Ruganyos test, erős hát és hajlékony gerincoszlop? Reggelente 8:30-9:30 óra között az egész testet tetőtől-talpig átmozgató jóga és pilates órákon vehetsz részt. A mélyrétegű törzsizmok nyújtására és erősítésére-koncentráló gyakorlatsor hihetetlen energiákat szabadít majd fel Benned.
  • Torna a vízben? A testedzés egyik leghatékonyabb és legkíméletesebb módszere. Az aqua fitness megterhelés nélkül mozgat át tetőtől talpig, hiszen a sűrű közeg sajátos jellege miatt a kemény edzés ellenére is védve maradnak az ízületeid. Izmaid rugalmasak lesznek, fejlődik az állóképességed, javul az anyagcseréd és a keringési rendszered. Ezért a reggeli tornát kombináljuk a medencében végzett vízi gyakorlatokkal is.
  • A wellness csomagot az utazásra való jelentkezéskor kell lefoglalnod.
  • A 16 x 1 órás csomag ára: 160 EUR
 • A GYALOGTÚRÁK NEHÉZSÉGE
  • könnyű túrák: Teide Nemzeti Park legszebb ösvényei, De Abranta kilátópont,  Alto de Garajonay csúcs, Garajonay Nemzeti Park, Roque de los Muchachos, Cueva de Las Palomas barlangtúra, San Antonio vulkán – Fuencaliente világítótorony
  • közepesen nehéz túrák: Valle Gran Rey-völgy, La Cumbrecita-kilátó,
  • nehéz túrák: GR 131 Vulkánok Útja, GR 131 Roque de los Muchachos – El Pilar
  • a túra távolságok olyanok, hogy gyaloglás mellett marad elegendő időnk a nézelődésre és a pihenésre is
  • minden helyszínen és természeti látványosságnál lehetőség van hosszabb túrák, közepesen nehéz és rövidebb, könnyű sétautak között választani
  • a túrák kihegyhatóak
  • a túrákon visszafordulási lehetőség nincs
 • IDŐJÁRÁS
  • La Palma:
  • La Palma egész évben nagyon enyhe éghajlatnak örvend, évente több mint 3 000 órányi a napsütéses órák száma.
  • Az éves átlaghőmérséklet 19 °C körüli.
  • A hőmérséklet november és március között kellemes 18 és 22 °C között mozog, a nyári hónapokban 28-ig 30 °C -ig emelkedik. Az állandó enyhe szélnek köszönhetően az időjárás mindig tökéletesen elviselhető.
  • Csapadék a hegyeken egész évben előfordulhat a passzát szeleknek köszönhetően, télen 2 000 méter felett havazhat is.
  • A szárazabb nyugati oldalon általában nincs eső. A keleti oldalon és a magasabb régiókban azoban zivatarokra is számítani lehet. A legnedvesebb hónapok november, december és január.
  • A legjobb és legszebb idő az utazásra a természet és a túrázás szerelmeseinek a tavasz.
  • Az enyhébb hőmérséklet tökéletes a hosszú túrákhoz januárban, februárban és márciusban. Ez az az idő, amikor mindent csodálatos vadvirág és gyógynövény borít. A szem és a lélek ünnepe a március végén kezdődő narancsvirág-szezon, amikor a levegőt csalogató illat tölti be.
  • Az április csendes átmeneti időszak a tavaszból a májusban kezdődő nyárba.
  • Júniustól szeptember végéig tombol a száraz nyár a Kanári-szigeteken.
  • Októbertől decemberig kicsit enyhébb, de nyári meleg a napok.
  • A víz hőmérséklete szinte egész évben alkalmas a a fürdésre, a nyugati oldalon nem hidegebb 18 °C -nál, sőt télen is gyakran 22 °C.
  • Amit az úszó szeret, az a búvárokra is vonatkozik: a sznorkelezés és a búvárkodás La Palma víz alatti világában egész évben lehetséges.
  • A túrázóinak ügyelniük kell a „100 méter magasság -1 °C“ szabályra. Jelentése: Soha ne indulj meleg kabát nélkül a hegyekbe, ahol az esővédelem is fontos.
  • A szigetektől északról délre futó hegylánc egy természetes időjárási választóvonal, ahol kelet felől a passzát szél felhőket fúj át a hegygerincen és ilyenkor lehetséges, hogy esik egy kicsit.
  • La Palma azért annyira zöld és kellemes időjárású, mert északkelet felől folyamatosan fúj a passzátszél. Ez az Egyenlítő fölött alakul ki, és hűvösséget és páratartalmat hoz az Atlanti-óceánon. A felhők északon és keleten La Palma 40 kilométer hosszú vulkáni hegysorára tapadnak és szivárogni kezdenek a sziget nyugati oldalára.
  • Összefoglalva elmondható, hogy La Palma éghajlata csodálatos. Az eső része, de csak a téli évszakban. A sziget délnyugati oldala sokkal naposabb.
  • La Gomera:
  • La Gomera éghajlata a Kanári-szigetek többi részéhez hasonlóan nagyon enyhe. Az éves napsütéses órák száma több mint 2 900, az éves átlaghőmérséklet 18 °C és 25 °C között van. A maximális hőmérséklet nyáron 29 °C, éjszaka csak januárban esik 17 °C alá.
  • A legmelegebb La Gomera szigetén július és november között van.
  • Március, április és május tavaszi hónapjaiban a hőmérséklet 23-25 °C-ra, ekkor keződik a Kanári-szigeteken az igazi fürdési szezon. La Gomera északi régiói inkább túrázásra és túrázásra alkalmasak.
  • A tavaszi hónapokban tökéletesek a körülmények a természetjáráshoz. Ősszel a hőmérséklet kellemes, de a csapadék valószínűsége nagyobb, mint tavasszal.
  • Különösen az enyhe esték ideálisak az éttermek és tengerparti bárok felfedezéséhez.
  • Januártól áprilisig a tenger alig hűl le, így az ember szinte egész évben szuper fürdési hőmérsékletet talál. Az év legtöbb csapadékot tartalmazó hónapja a december.
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
  • maszk, kézfertőtlenítő
 • HASZNOS INFORMÁCIÓK
  • időeltolódás: -1 óra
  • kommunikáció: a Kanári-szigeteken a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel
 • COVID-19 BEUTAZÁSI FELTÉTELEK

  Ki utazhat repülővel a Kanári-szigetekre? Van-e érvényben karantén az utazók számára?

   

  • A PCR-teszt mellett minden repülőtéren és kikötőben elfogadják a legalább 80%-os érzékenységű antigén gyorstesztet is.
  • A mintavételnek mindkét teszt esetében a szigetekre való érkezést megelőző 72 órán belül kell történnie.
  • Az angol vagy spanyol nyelven készült teszteredményen fel kell tüntetni a páciens teljes és pontos nevét, az utazáshoz használt útlevelének vagy személyazonosító igazolványának számát, a mintavételt végző laboratórium adatait és a kapcsolatfelvétel lehetőségét, a mintavétel időpontját, az elvégzett teszt típusát és uniós hatósági engedélyszámát, valamint a gyorstesztek esetében az érzékenységi és pontossági százalékot.
  • Abban az esetben, ha valaki teszt nélkül érkezik a szigetekre, kötelező 14 napos hatósági karanténba kerül. Ennek időtartama lerövidíthető, ha az érintett személy kérésére az egészségügyi hatóság az érkezést követő 72 órán belül elvégzi a szükséges mintavételt. A negatív eredményt követően a karanténkötelezettséget a hatóságok feloldják.
 • INDULÁS ELŐTT KÖTELEZŐ!

  Van-e valamilyen különleges teendőd az utazás előtt? Milyen biztonsági intézkedésekre számíthatsz a repülőtéren és a repülőgépen?

  Spanyolország kormánya mindenki egészségének védelme érdekében számos, minden utasra érvényes egészségügyi ellenőrző intézkedést vezetett be:

  • Az utazás előtt 48 órával, Spanyolországba történő érkezésedet megelőzően ki kell töltened elektronikus úton egy közegészségügyi nyomtatványt a SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH oldalon.
  • Az online formanyomtatvány kitöltése és elküldése után kapsz a megadott e-mail fiókodra egy személyes QR-kódot.
  • Az indulási repülőtéren fel kell mutatnod a QR-kódot a biztonsági ellenőrzésnél (elengedhetetlen, hogy kinyomtatva vagy mobiltelefonon nálad legyen).
  • A szigetekre érkezéskor, a repülőtéren fel kell mutatnod a QR-kódot a biztonsági ellenőrzésnél, megmérik a testhőmérsékletet, és ha 37,5 ºC vagy annál magasabb, akkor egészségügyi vizsgálatnak kell alávetned magad.
  • Ne feledd, hogy a repülőtér területén és a repülés során végig kötelező jelleggel maszkot kell viselned, és be kell tartanod a légitársaság vagy a repülőtéri hatóság által megjelölt összes biztonsági intézkedést!
 • Ingyenes COVID-19 biztosítás

  Mit teszünk, ha a Kanári-szigeteken tartózkodásod alatt COVID-19 tünetek jelentkeznek nálad?

   

  • Mivel a legfontosabb az egészség és biztonság, a Kanári-szigeteken a kormány ingyenes AXA-biztosítást ajánl fel, amely fedezi a COVID-19 járványhoz kapcsolódó összes költségedet.
  • A biztosítási fedezet kiterjed az alábbiakra:
  • az egészségügyi költségek, egészségügyi hazaszállítás és a tartózkodás karantén miatti meghosszabbítása (legfeljebb 15 nappal) ugyanazon üdülőhelyen/szállodában vagy szabályozott idegenforgalmi szálláshelyen, illetve az egészségügyi hatóságok és a biztosító társaság által kijelölt egyéb létesítményben.
  • Biztosítottak: A biztosítás a Kanári-szigetekre látogató összes olyan turistára vonatkozik, aki a szerződéses időszakban szabályozott turisztkiai létesítményben száll meg, és akinek COVID-19 tesztje pozitív eredményt ad, valamint az utazásra őt elkisérő hozzátartozóira, még akkor is, ha a hozzátartozók teszteredménye nem pozitív.
  • Hozzátartozók: A biztosított hozzátartozójának minősül annak házastársa, élettársa vagy az a személy, aki egy háztartásban él vele, a házastársak bármelyik tagjának bármilyen fokú vér szerinti felmenője vagy leszármazottja (szülők, gyermekek, nagyszülők, unokák),
  • oldalágon kizárólag a pár bármelyik tagjának testvére, nem vér szerinti testvére, sógora és sógornője, veje, menye, anyósa vagy apósa számít a biztosított hozzátartozójának.
  • A biztosítás időtartama: Az utazási segítségnyújtási garancia érvényessége minden biztosítás esetén az utazás időtartamához van kötve, és maximum 30 napra terjed ki. ́
  • Ez egy kiegészítő biztosítás. A biztosítási fedezetek akkor lépnek érvénybe, ha a biztosított nem rendelkezik másik biztosítási fedezettel, amely fedezni tudja az adott helyzetet.
  • Területiség: A biztosításban foglalt garanciák kizárólag a Kanári-szigetekre érvényesek. A biztosító kötelezettségvállalása akkor fejeződik be, amikor a biztosított elhagyja a szigetekeket.
  • Fontos: Minden olyan körülmény ki van zárva, amelyről a Biztosítottnak az utazás elott tudomása volt.
  • Ha láz, köhögés, légszomj vagy általános rossz közérzet tünetei jelentkeznek nálad, akkor azzonal szólj nekünk és mi hívjuk a 900 112 061-es számot, ahol a megfelelő egészségügyi központba irányítanak.
  • Ne feledd, hogy a szigetek minden egészségügyi központjában maszkot kell viselned és kerülnöd kell a felületek kézzel történő megérintését.
 • HAZATÉRÉS – COVID-19 teszt
  • Ha a hazatérésedhez, az országba való belépséhez COVID-19 tesztre van szükséged, Tenerife fővárosában, egy magánklinikán is el tudod azt elvégeztetni. Ebben is segítünk.
  • A gyorsteszt eredménye egy nap alatt készül el, ára előzetes orvosi konzultációval: 125 EUR
  • Bővebb információ a HOSPITEN honlapján.
 • Általános COVID-19 biztonsági intézkedések

  A Kanári-szigeteken az elmúlt hónapokban komolyan dolgoznak azon, hogy ellátogathass ide, és maximális biztonságban élvezhesd a nyaralásod. 

   

  Általános intézkedések:

  • ajánlott személyek közötti távolságtartás 1,5 méter
  • a közterületeken – kivéve testmozgás és sportolás ideje alatt –, valamint a turista látványosságok szabadtéri és zárt területén a maszk használata kötelező a felnőttek és 6 évesnél idősebb gyermekek számára, kivéve fogyatékosság vagy légzőszervi betegség esetén 
  • az összes létesítmény és a tevékenységekhez használt eszközök megfelelő tisztítása és fertőtlenítése kötelező az üzemeltetők számára (az illemhelyeken és a hasonló közös használatú területen fokozottan)
  • az éttermekben, bárokban élelmiszer/ ital fogyasztás ideje alatt nem kell maszkot viselni
  • kézfertőtlenítő gél minden bolt, étterem, stb. bejáratánál ki van rakva, azok gyakori használata javasolt, erre a személyzet sok helyen fel is hívja a látogatók figyelmét
  • amennyiben nem garantálható a 2 méteres távolság megtartása, mindenhol tilos a dohányzás
  • a tömegközlekedési eszközökön kötelező a maszkviselés, idegenforgalmi buszok esetén ki kell jelölni az ülőhelyeket
  • az idegenforgalmi szálláshelyeken a közös helyiségek befogadóképességére a szükséges társadalmi távolságtartásnak megfelelő korlátozás vonatkozik 
 • Aktív turizmus
  • A természetjárás és szabadtéri aktív turisztikai tevékenységek alacsony fertőzési kockázattal járnak, és gyakran kis csoportokban végzik őket. 
  • A lakott településeken kívüli szabadtéri területekre, a nemzeti parkokban és természetvédelmi területeken nem kötelező a maszkviselés, amennyiben fenntartjuk a személyek közötti 1,5 méteres biztonsági távolságot.
  • A személyek közötti távolság megtartása érdekében a csoportos sporttevékenységeket zárt terekben legfeljebb 10, a szabadban pedig legfeljebb 25 személy végezheti együtt.
  • A sport során nem szabad megosztani az egyéni sporteszközöket, és külön tisztítási és fertőtlenítési protokollok vannak érvényben.
 • Tengerparti strandok, természetes medencék
  • A csoportokban kihelyezett napozóágyak és napernyők között kötelező 2 méteres távolságot tartani, és fertőtleníteni kell azokat az egyes ügyfelek után.
  • Ennek alapján a napozóágyak száma határozza meg a befogadóképességet. Ezek használatakor tiszteletben kell tartani az egy háztartásban élőkből álló csoportok közötti távolság biztosítását, és naponta fertőtleníteni kell őket.
  • A személyek közötti távolság fenntartása érdekében néhány népszerű strandon befogadóképességre (személyenként 4 m2), tartózkodásra és hozzáférésre vonatkozó korlátozások vannak érvényben.
  • Az illemhelyeket, a zuhanyzókat és a lábfürdőket kötelező az üzemeltetőnek gyakrabban tisztítani, sok zárva tart.
  • A maszk használata kötelező a strandokra és a medencékhez történő bejutás, valamint a helyváltoztatás és a séták során.
  • A maszkot kizárólag fürdőzés közben, illetve akkor nem kötelező viselni, ha az ajánlott biztonsági távolság betartásával, egy adott helyen tartózkodik.
 • Turisztikai látványosságok és vezetett túrák 
  • A turisztikai látványosságokhoz, a befogadóképesség korlátozása miatt előzetesen időpontot kell foglalni, ezt mi megtesszük helyetted. 
  • A turisztikai látványosságoknál a tömeg elkerülése érdekében egyirányú útvonalakat vezettek be. 
  • Előnyben részesítik a személyes fejhallgatók használatát, amelyet minden használat után fertőtlenítenek.
 • Vendéglátó helyek
  • Az éttermek befogadóképességére vonatkozóan 50%-os korlátozást vezettek be.
  • Az asztalok, a csoportok és a pult között az üzemeltetőnek minimum 1,5 méteres távolságot kell biztosítani.
  • Egy asztaltársaság vagy egy csoport legfeljebb 6 személyből állhat. 
  • Az önkiszolgáló és/vagy közös használatú termékek, pl. a szalvétatartók, a cukortartók vagy az étlap használata megszűnt, ezeket QR-kódok váltották fel. (Telepítsd az alkalmazást az okostelefonodra!)
  • Kiszolgálás előtt az asztalokat megtisztítják és fertőtlenítik.
  • Az éttermekben, bárokban, a teraszokon a fogyasztás ideje alatt nem kell maszkot viselni.
  • Kézfertőtlenítő gél minden étterem, bár, stb. bejáratánál ki van rakva, azok gyakori használata javasolt, erre a személyzet sok helyen fel is hívja a látogatók figyelmét.
 • Vásárlás
  • Kizárólag a ruhaboltokra vonatkoznak speciális szabályok: a textilruhákat fertőtleníteni kell, miután egy vásárló felpróbálta őket, és a próbafülkéket is gyakran kell fertőtleníteni. 
  • A kialakított szellőztetőrendszerek garantálják a levegő megfelelő cseréjét. 
  • Javasolják a kártyával történő fizetést.
 • Egyéni védekezés

  A Kanári-szigetek kormánya azt javasolja, hogy mindenki tegye meg a következő egyéni védelmi intézkedéseket:

  • Gyakran moss kezet vízzel és szappannal, ha erre nincs lehetőség, használj hidroalkoholos gélt.
  • Köhögésnél vagy tüsszentésnél takard el a szád és az orrod zsebkendővel, majd dobd azt egy köztéri szemetesbe.
  • Tarts legalább 1,5 méteres távolságot azoktól a személyektől, akikkel nem egy háztartásban élsz (akkor is, ha nem mutatnak tüneteket).
  • Viselj maszkot a közlekedési eszközökön, valamint a nyilvános szabadtéri területeken és zárt terekben.
 • Fontos hivatkozások

  Az Európai Unió létrehozott egy weboldalt és egy mobilalkalmazást, melyek segítségével tájékozódhatunk, hogy aktuálisan mely tagállamokba lehet utazni, milyen feltételek érvényesek az egyes országokban, illetve egyéb adatok találhatók, melyek megválaszolják a turisták kérdéseit. Az egyes országokban érvényben lévő szabályokról a „Re-open EU” menüpontban kaphatsz tájékoztatást.

  Re-open EU: A Kanári-szigetek hivatalos hírlevele. A Kanári-szigeteken az új normalitásra való áttérésre vonatkozó megelőző intézkedéseket elrendelő határozat.

  A spanyol kormány Egészségügyi Minisztériuma

  Egészségügyi Világszervezet: https://www.who.int/home

 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást online küldjük el a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • BANKSZÁMLASZÁMOK

  Pachamama Adventures Ltd.

  • USD/ EUR Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design