Maja Riviéra, Belize, Guatemala, Honduras Overland kalandtúra

Indulás:
Utazás hossza: 15 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 10-14 fő
Ár:
2900
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

A Karib-tenger természeti szépségeinek felfedezése után a maják nyomába indulunk Belize, Guatemala és Honduras párás dzsungeleiben. Mindenből a legjobbat: utazásunk az aktív kalandok és bennfentes kulturális élmények színes egyvelege.

Kiemelt látnivalók:

 • lazítás a Maja Riviéra fehér homokos tengerpartján
 • a türkiz különböző árnyalataiban pompázó Karib-tenger
 • Tulum lenyűgöző sziklái és csodálatos tengerpartja
 • hajókirándulás a Sian Ka’an Bioszféra-rezervátumban
 • sznorkelezés a Cenote Dos Ojos cenoteban
 • naplemente a Siete Colores lagúnán egy vitorlásról
 • a Karib-tenger természeti csodája, a Nagy Kék Lyuk
 • Canal Pec és Xunantunich, a maja civilizáció csendes mementói
 • Yaxhá, Guatemala harmadik legnagyobb maja ceremoniális városa
 • helikopteres kirándulás az ezeréves maja dzsungel közepén álló El Miradorhoz
 • a titokzatos lamantinok és a Río Dulce Nemzeti Park madárvilága
 • Copan, a maja civilizáció egyik legősibb városa
 • a barokk építészetéről híres Antigua Guatemala
 • a vulkánok gyűrűjének panorámája az Atitlán-tóról
 • a Fuego, Agua és Acatenango vulkánok panorámája az aktív Pacaya kráterétől

Neked való?

 • Utazási stílus: overland kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Mérida – Maja Riviéra – Tulum

  Megérkeztünk! Nem sok időt töltünk a Yucatán-félsziget turista fővárosában, Cancun-ban mert vár ránk a Maja Riviéra legszebb része, Tulum! A Karib-tenger partszakasza valóban lenyűgözően szép itt. Tulum három részből áll: az egykori maja kikötőváros, a hosszú kilométereken át húzódó paradicsomi strand és a modern város, ahol, éttermek, hangulatos kávézók és színes kézműves üzletek csábítanak egy kis pihenőre. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 2. nap Tulum – Cenote Dos Ojos

  Tulum környékét biciklivel érdemes bejárni! Bár a maja város maradványai nem olyan grandiózusak, mint Mexikó többi ősi romvárosa, a Karib-tenger mindenért kárpótol minket. Tulum lenyűgöző sziklái és csodálatos tengerpartja feledhetetlen élménnyé teszik ezt a sétákkal, úszással, napozással megspékelt kerékpár túrát.
  Ha kedvünk tartja, eltekerhetünk Cenote Dos Ojos -hoz, amely talán a világ leghíresebb és legszebb cenotéja. A maja riviéra a „cenote”-nek nevezett természeti képződményeiről is híres. Ezek közül a természetes módon kialakult kútszerű karsztképződmények (dolinák vagy zsombolyok) közül sok látogatható. Némelyik alján kristálytiszta víz van. A csillogó mészkőfalú gödrök gyönyörű mészkőképződményeknek adnak otthont. Lehetőségünk nyílik arra is, hogy sznorkelezve fedezzük fel a földalatti világot. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Tulum – Sian Ka'an Bioszféra-rezervátum

  Egy újabb különleges látnivalóval ismerkedhetünk meg ma. A Sian Ka’an Bioszféra-rezervátum Mexikó legnagyobb tengeri természetvédelmi területe, amelyet a Karib-tenger és a világ második legnagyobb korallzátonya határol. Ökoszisztémáját mocsarak, csatornák, vízgyűjtő öblök medencéi és félörökzöld erdők alkotják. Először csónakba szállunk és a szűk vízi csatornákon, az ősi maja civilizáció egyik kereskedelmi útvonalán haladva érjük el a a mangróvefák társaságában megbújó Xlapak templomát. Majd addig sétálunk a dzsungelben, amíg fel nem bukkanak előttünk az alig ismert ősi maja város, Muyil romjai. (ellátás: reggeli)

 • 4. nap Tulum – Bacalar – Siete Colores lagúna vitorlázás

  Ma a Mexikó és Belize határánál fekvő Bacalar kisvárosa az úticélunk. Délután egy vitorlásra szállunk, hogy teljes szépségében megcsodáljuk a közeli Siete Colores lagúnát. A Kalózok-csatornáján átevezve madarakat, hüllőket és halakat láthatunk, majd eljutunk egy kicsi, de lélegzetelállítóan szép lagúnába. A tengeri élővilág mellett számos őshonos és vándormadarat is megfigyelhetünk itt. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 5. nap Bacalar – Belize: Belizeváros – Nagy Kék Lyuk sétarepülés – San Ignacio

  Búcsút intünk Mexikónak és irány Belize! A határátkelőhely másik oldalán már várnak helyi idegenvezetőink. A Belizeváros-i reptérről egy másfél órás fakultatív sétarepülésre indulhatunk és a magasból csodálhatjuk meg a híres Nagy Kék Lyukat és Belize csodaszép szigetvilágát. Ezután indulunk tovább a Cayo régióba. A fülledt trópusi estét a medencés bárban tölhetjük. (szállás: hotel, 2 éjszaka, elátás: reggeli)

 • 6. nap San Ignacio – Cahal Pech – Xunantunich

  Ma elsőként a maja civilizáció legkorábbra datált emlékeit őrző régészeti lelőhelyre látogatunk el. Cahal Pech területe hét kisebb egységre oszlik. Találunk itt nagy templompiramist, lakóházakat, labdajátékokra kijelölt teret, nyolc egyszerű és egy gazdagon faragott sztélét és áldozati oltárt is. A természet érintetlen szépsége és az egykori nagy civilizáció csendes mementóiként megmaradt romok látványa feledhetetlenné teszi ezt a helyet.
  Ezután a Mopen-folyó jádezöld vizének másik oldalán található Xunantunichba látogatunk el. Egykor ez volt a folyóvölgy legnagyobb ceremoniális központja. Egy kis komppal közelítjük meg a bejáratot. Xunantunich egy mesterségesen kialakított mészkő-platón áll, 183 méteres tengerszint feletti magasságon. Csodálatos kilátás nyílik innen a környező területekre, a több négyzetkilométeren át húzódó településre. (ellátás: reggeli)

 • 7. nap Guatemala: Topoxte – Yaxha – Tikal Nemzeti Park

  Rövid utazás vár ránk a guatemalai határra, ahol már várnak guatemalai idegenvezetőink. Először a Yaxha lagúna délnyugati részét, a négy sziget legnagyobbikát, Topoxtét járjuk be. A sziget az ősidőktől lakott, számos régészeti emlék bizonyítja, hogy már a preklasszikus maja civilizáció is megtelepedett itt. A szigetet a szabálytalan alakú mészkőformációk teszik igazán különleges látvánnyá.
  Ezután a Yaxhá Nemzeti Park felé vesszük az irányt. Yaxhá Guatemala harmadik legnagyobb maja ceremoniális városa. Egykor 20 000 lakója volt. Több mint 400 épület, öt akropolisz és három labdajáték-tér található itt.
  A terület az azonos nevet viselő lagúna északi partján fekszik. Körülbelül 3 kilométer hosszan nyúlik el a lagúna szélén magasodó domboldalon. A tájat a víz és a karsztbetörések formálták mai képére. Yaxhá épületei igazán impozánsak. A gyönyörű trópusi erdő a bőgőmajmok nőstényeket csalogató és a rivális hímeket figyelmeztető kiáltásaitól hangos. A 216. számú templom mellől csodálatos rálátás nyílik a Yaxhá-tóra.
  Még nincs vége a mi napnak, vár ránk a Tikal Nemzeti Park! A dzsungel szélén álló szállodától mintegy tízpercnyi sétára találjuk a híres maja romokat. A szálloda építészeti stílusa a maja időket idézi. A gyönyörű és kényelmes szálláshelyen háborítatlanul élvezhetjük a nemzeti park szépségét. (szállás: lodge, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 8. nap Tikal Nemzeti Park – Tikal – Flores

  Reggeli után vágunk neki a túrának Tikal ősi útjain és ösvényein, míg el nem jutunk a maja civilizáció legfontosabb városának romjaihoz.
  Tikal már az időszámításunk előtti VI. századtól lakott település volt.  16 négyzetkilométeres központi részének feltárása során több mint 3,000 épületet – templomokat, szentélyeket, vallási emelvényeket, lakóépületeket, labdajáték-tereket, teraszokat, utakat, rituális merítkező medencéket és tereket – vizsgáltak meg a régészek.
  A romok körül trópusi esőerdő pompázik a maga különleges állat- és növényvilágával. Pókmajmok, bőgőmajmok, agutik, koátik, hüllők, rovarok és színpompás madarak vesznek körül minket, de nem csak élőben, hanem kerámia és kőemlékeken is találkozhatunk velük. 
  Délután a Petén Itza-tó szigetén fekvő mesebeli kisvárosba, Flores -be utazunk. A szigetet 20 perc alatt be lehet járni gyalogszerrel, bár a lépésenként szemünk elé táruló gyönyörű látvány általában többórásra nyújtja a sétát!
  (szállás: hotel x 2 éjszaka, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 9. nap Flores – El Mirador helikopter túra – El Tigre

  Egy helikopteres kaland során felülről láthatjuk az ezeréves maja dzsungelt és az El Miradort, amely többnapos dzsungeltúrával érhető csak el. Vagy az El Tigre komplexumban fedezhetjük fel a történelmi múltat .
  Eleged van a majákból? A tó és környéke felfedezésének az egyik legjobb módja, ha kenuba pattanunk vagy kishajót bérlünk és áthajózhatunk a 40 percre található San Joséba. A kisváros remek éttermekkel és kávézókkal várja a látogatókat. Érdemes megmártózni a Petén Itza-tó hűs vizében is. A város északi oldalán számos strand van.
  Florestől 15 percre található a Ixpanpajul Természetvédelmi terület, ahol átcsúszhatunk egy kötélpályán a fák koronája felett.
  (ellátás: reggeli)

 • 10. nap FLORES – RÍO DULCE – RÍO DULCE NEMZETI PARK HAJÓKIRÁNDULÁS

  A déli órákban érkezünk a 7200 hektár kiterjedésű Río Dulce Nemzeti Park turistaközpontjába, amely a a Gutemala legnagyobb tavának partján épült. Délután hajókirándulásra indulunk az Izabal-tavat és a Amatique-öblöt összekötő vízi úton a Karib-tengerhez a kapujához. A Dulce-folyó központi csatornáján hajózunk a mangrove erdők között, amelyek tökéletes életkörülményeket teremtenek a különféle madarak számára. A körülbelül 30 kilométeres utazás során megfigyelhetjük a színes madárvilágot, a Biotopo Chocón Machacas lagúna bejáratánál pedig finoman lebegünk csónakunkkal, annak reményében, hogy megpillantjuk a megfoghatatlan lamantinokat. A folyó vize végül egy hatalmas kanyonon keresztül jut el az óceánig. Naplemente idején térünk visza átmeneti otthunkba. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 11. nap RÍO DULCE – HONDURAS: COPAN

  Négy órás utazás és egy határátlépés vár ránk Hondurasba mert a maja civilizáció egyik legjelentősebb emlékét, Copan régészeti lelőhelyét nem hagyhatjuk ki a sorból. A Copan-völgy vallási és közigazgatási központjának és a délkeleti maja civilizáció egyik legjelentősebb városának romjai lenyűgöző látványt nyújtanak! 
  Copan a klasszikus korszakban – 300-900 között – élte virágkorát. Kulturális, vallási és politikai jelenősége mellett a kor kiemelkedő tudományos központja is volt. A maják matematikai és asztronómiai tudása még a mai kor emberét is lenyűgözi.
  Megnézzük a ceremoniális központot, a hieroglifákkal díszített lépcsősort, a labdajátékok terét és az akropoliszt, ahol Copan egyik legjobban őrzött titkát, az évszázadokig rejtve maradt Rosalila templomot is megnézhetjük. Este jól fog esni egy kis lazítás szállásunk buja kertjében. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 12. nap Copan – Guatemala: Antigua Guatemala

  Reggel újabb határátlépés és Antigua Guatemalába utazunk.
  Érkezés után egy közös séta során nézzük meg a város legjelentősebb épületeit. Antigua az ország egyik legkedveltebb üdülőhelye és ennek jó oka van: a barokk építészetéről híres UNESCO világörökségi helyszín valóban varázslatos! A Central Park a város szíve, körülötte találjuk a legszebb katedrálisokat, szökőkutakat, épületeket, de talán itt nyerhetünk leginkább bepillantást a helyiek mindennapjaiba is. A városban érezhető a koloniális múlt szelleme, a macskaköves utcákat járva az ember úgy érzi, időutazáson vesz részt. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 13. nap Antigua Guatemala – Atitlán-tó

  Kirándulásra indulunk az „örök tavasz” néven ismert Atitlán-tóhoz, melyet Dél-Amerika legszebb tavának tartanak. A 84 000 évvel ezelőtt, óriási vulkánkitörés során kialakult tó Közép-Amerika legmélyebb tava, amelyet vulkánok és az év nagy részében virágzó rétekkel borított hegyek ölelnek körül. 
  Egy festői sétára indulunk a tóparton és ellátogatunk a tó körüli kis falvakba, hogy mindegyikben különböző helyi szokásokat ismerjünk meg. Nem hagyjuk ki Santiago helyi piacát és annak katolikus templomát sem, ahol az indiánok különböző vallási hagyományaiból származó elemei teljesen összekeverednek. (ellátás: reggeli)

 • 14. nap Antigua Guatemala – Cerro de la Cruz – Pacaya vulkán

  Szabadnap! Kalandtúránk utolsó napját Antigua felfedezésével és a másnapi hazautazásra való felkészüléssel tölthetjük. Ne sajnáljuk az időt, kaptassunk fel a Cerro de la Cruzra, a „kereszt hegyére”, ahonnan csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. A félórás gyalogtúra végén fantasztikus fényképeket készíthetünk a városról és a mögötte magasodó Agua vulkánról.
  Ha egy aktív kalanddal szeretnénk zárni az utazásunkat, akkor túrázni indulhatunk a 2552 m-es Pacaya vulkánra. Ha szerencsénk van, az aktív vulkánon láthatunk láva áramlásokat vagy a közelmúltbeli lávaáramlások bizonyítékait. Maga a túra megéri a fárdtságot, az út során gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra és a Fuego, Agua és Acatenango vulkánokra.
  Körülbelül egy órát utazunk a vulkán lábához. Két órát sétálunk felfelé a kráterhez, közben meg-megállva a különböző kilátópontokon. Tiszta időben döbbenetes kilátás nyílik innen. A lehető legközelebb mehetünk a kalderához, ameddig az biztonságos. Az aktív kürtő fortyog, időnként forró lávát köpköd szanaszét. A Pacaya látványos pirotechnikai bemutatójához Antigua három másik vulkánjának kúpjai szolgáltatják a hátteret. Megpihenünk, majd visszatérünk túránk kiindulási pontjához (Túra: 5 km, szint fel, szint le: 450 m) (ellátás: reggeli)

 • 15. nap Guatemalaváros – hazautazás

  Nincs más hátra, a repülőtérre indulunk, hogy megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást bérelt kisbusszokkal, helyi sofőrökkel
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • 14 éjszaka szállást  3-4*-os hotelekben, kétágyas szobákban
  • 14 reggelit
  • a Cahal Pech, Xunantunich, Yaxha, Topoxte, Tikal, Copan archeológiai területek belépőit és az idegenvezetést
  • a Laguna Siete Colores vitorlás kirándulást
  • a hajókirándulást a Río Dulce Nemzeti Parkban
  • a nemzeti park belépőket
  • a részletes leírásban szereplő további programokat
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 80 USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat: 500 USD
 • Fakultatív programok
  • Belize – Blue Hole sétarepülés:  350 USD
  • Flores – El Mirador helikoptertúra: 450 USD
  • Flores – Ixpanpajul canopy: 50 USD
  • Antigua Guatemala – Pacaye vulkántúra: 70 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Cancun – Guatemala City – Budapest repülőjegy ára illetékkel 320 000 Ft-tól
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok 90 napig vízum nélkül léphetnek be, és tartózkodhatnak Mexikóban, Guatemalában, Hondurasban, 30 napig Belize-ben
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek

  Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 500 USD
  • Előleg: a jelentkezésk után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 000 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 500 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 400 USD
  • Érkezéskor, készpénzben fizetendő
  •  AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 2 900 USD
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között az utazás teljes árának 50%-a,
  • 35-16. napok között az utazás teljes árának 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén az utazás teljes árának 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  15-60 év

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről.

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat,  akkor is, ha nem repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Valuta, költőpénz
  • 1 Mexikói peso (MXN) = kb. 15 HUF
  • 1 Belize-i dollár (BZD) = 142 HUF
  • 1 Guatemalai Quetzal (GTQ) = kb. 37 HUF
  • 1 Hondurasi Lempira (HNL)  = kb. 12 HUF
  • Euro vagy amerikai dollár kivitelét javasoljuk, amit bármelyik városi pénzváltónál és bankban helyi fizetőeszközre válthatunk
  • a bankok és pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés- és szignó mentes USD címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 400 USD + fakultatív programok árai
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • gyógyszer szedését a háziorvossal kell egyeztetned
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Szállások, ellátás
  • az utazás ára 14 éjszaka szállást  tartalmaz 3-4*-os hotelekben és vendégházakban, kétágyas szobákban
  • az utazás ára 14 reggelit tartalmaz
 • TÚRASZERVEZÉS
  • az utazás megszervezése helyi utazási irodák bevonásával zajlik
  • a részletes leírásban szereplő turista látványosságok, városnézések, túrák és további programok során angolul beszélő, helyi idegenvezetők állnak a csoport rendelkezésére
  • az utazás teljes ideje alatt egy magyar túravezető áll a csoport rendelkezésére
 • Közlekedés
  • bérelt buszokkal és hajókkal
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját és a további praktikus információkat jelentkezés után küldjük el
 • Jelentkezés az utazásra
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
 • Local Payment
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk jut és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design