Maja Overland – Mexikó, Belize, Guatemala, Honduras kalandtúra

Indulás: 2020/03/01
Utazás hossza: 23 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 10-14 fő
Ár:
4200
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

A maják és aztékok nyomába indulunk Dél-Mexikó, Belize, Guatemala, Honduras párás dzsungeleiben. Időnk felét az ősi civilizációk megismerésének szenteltjük, a piramosok egész sorát barangoljuk be. Másik felét – ahogy overland kalandtúráinkon az megszokott – életreszóló élmények gyűjtésével töltjük. Bepillantunk a helyiek mindennapjaiba és persze remek tippeket kaphatunk arra is, hogy hol érdemes meginni egy csésze igazi kávét, bekapni pár falatot vagy éppen táncolni egyet.

Kiemelt progamok

 • kulináris kaland Mexikóvárosban
 • hőlégballonozás az Istenek városam Teotihuacan felett
 • multikulti San Juan Chamulá-ban
 • csónaktúra a Lacandon dzsungel közepén álló maja városba, Yaxchilán-ba
 • Palenque grandiózus épületei
 • a fehér színben pompázó Merida városa
 • El Castillo, a 30 méter magas lépcsős piramis Chichen Itzában
 • lazítás a maja Riviéra fehér homokos tengerpartján
 • sznorkelezés a Mujeres-sziget korallzátonyainál
 • úszás a barátságos óriások (cetcápák) között
 • sznorkelezés a világ leghíresebb barlangrendszerében, a Cenote Dos Ojos cenotában
 • tengerparti biciklitúra Tulum tolték városába
 • Laguna de los Siete Colores kajaktúra
 • a Karib-tenger természeti csodája, a Nagy Kék Lyuk
 • Canal Pec és Xunantunich , a maja civilizáció csendes mementói
 • Caracol buja növényzettel benőtt maja romjai
 • Yaxhá, Guatemala harmadik legnagyobb maja ceremoniális városa
 • Copan, a maja civilizáció egyik legjelentősebb városának romjai
 • a barokk építészetéről híres Antigua Guatemala

Neked való?

Aktív kalandok és bennfentes kultúrális élmények, melyek során szállásainkat és szolgáltatásainkat a programhoz és a helyszín adottságaihoz igazítjuk a “mindenből a legjobbat” szemléletünket szem előtt tartva. 

 • Utazási stílus: overland kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap Mexikó: Mexikóváros

  Érkezés után belvárosi hotelünkbe utazunk, majd Mexikóváros felfedezésére indulunk. Kezdésként ismerjük meg Mexikó gasztronómiai kincseit! Kulináris kalandunkon megtudjuk, hogy melyik eldugott kis utcájában a legjobb a taco, a churro, a torta, a kukorica, hol ihatunk hagyományos mexikói tejatet, tepachet és chilacayota vizet, hol a legjobb a mescal és a mole szósz. 
  A történelmi városközpontban vasárnaponként egy hagyományos táncterembe is ellátogatunk, ahol idős párok járják a csacsacsát, mambót, rumbát és salsát.
  (szállás: hotel x 2 éj)

 • 2. nap Mexikóváros – Teotihuacan

  Mi lehetne jobb, mint hőlégballonból szemlélni az Istenek városát? Kora reggel indulunk az azték világ egyik legimpozánsabb városába, Teotihuacan romjaihoz.
  Teotihuacanba érve fakultatív hőlégballonos utazásra indulhatunk. Fentről látszik igazán milyen grandiózus is ez a város-komplexum, két csodálatos piramisával, a Nap és a Hold szentélyével. 
  Gyalogosan is bejárjuk az archeológiai területet. Teotihuacan egyik legizgalmasabb és legszebb épülete a Nap piramisa, aminek tetejéről csodálatos kilátás nyílik a város romjaira és a környező tájra.
  (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Mexikóváros – Tuxtla Gutierrez – San Cristobal de las Casas – Chamula

  Kora reggel egy gyors transzfer a reptérre, majd egy rövid repülős utazás Tuxtla Gutierrezbe, ahonnan busszal indulunk tovább San Cristóbal de las Casasba.
  Délután rövid kirándulást teszünk a szomszédos San Juan Chamulába. A kistelepülés lakói saját törvényeik szerint élnek, öltözetük és beszédük is a hagyományokat követi.
  Az egész városka nagyon izgalmas hely, de a legérdekesebb a San Juan Chamula templom. Talán furcsán hangzik, hogy egy aprócska, kívülről a Latin-amerikai templomokhoz minden tekintetben hasonló épület az elsőszámú látványosság, de belépve rögtön megértjük, hogy miért van ez így. Mintha másik világba kerültünk volna. A padlót tűlevelek borítják, több ezer gyertya pislákol mindenhol, a helyi asszonyok térdepelve intéznek drámai imákat a különböző szentekhez. A katolikus hit és az ősi hitvilág keveredik egymással és az utazó csak annyit ért az egészből, hogy valami varázslatos helyre érkezett. 
  Az estét San Cristóbalban töltjük. A 2000 méteres tengerszint feletti magasságon elterülő kisvárosban sétálgatva megelevenedik a gyarmati múlt.
  (szállás: hotel, ellátás: csomagolt reggeli)

 • 4. nap San Cristobal de las Casas – Misol Ha-vízesés – Lacanja

  Úticélunk a leginkább gazdagon díszített emlékműveiről ismert sűrű, trópusi Lacandon erdő, a Mexikó és Guatemala határát jelentő Usumacinta-folyó mentén fekvő Yaxchilan, melyet csak csónakkal lehet megközelíteni.
  Először a Lacanaja régióba utazunk. Útközben ellátogatunk a Misol Ha-hoz, egy gyönyörű, 25 méter magas vízeséshez, ami a Tzaconeja-folyót táplálja. A vízesés lábánál akár meg is mártózhatunk a frissítő vízben.
  (szállás: lodge, ellátás: reggeli)

 • 5. nap Lacanja – Yaxchilan – Palenque

  A Frontera Corozalban (határ) folytatjuk utunk, ahonnan egy hagyományos ladikkal megyünk tovább. A tűző napsugaraktól szerencsére megvéd minket a ladik fölé épített tető. Rövid hajókázás után jutunk el Yaxchilán régészeti lelőhelyére.
  A dzsungel közepén álló maja várost olyan hatalmas ceiba fák veszik körül, hogy az ember könnyedén elbújhat a gyökereik között. Mindenfelől bőgőmajmok kiáltásait halljuk, ami kalandosá teszi a romok közti bóklászást.
  Yaxchilan egyike volt a legfontosabb és legerősebb maja városoknak. A város mellett húzódó Usumacinta-folyó kereskedelmi és katonai szempontból is kiemelt jelentőségűvé tette a települést. Fénykorában a mai Guatemala területén fekvő Tikallal is vetekedett státusza.
  Délután elindulunk Palenque felé, ahol a mai éjszakát töltjük.
  (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Palenque – Yucatán-félsziget – Merida

  Ma Palenque romjait járjuk be. A várost körülvevő gyönyörű dzsungel és a grandiózus épületek Mexikó egyik legvarázslatosabb helyévé teszik ezt a régészeti lelőhelyet. Az UNESCO világörökségi helyszínre megérkezve papagájok és majmok hangja köszönt minket. A mészkőpiramisok és templomok között áll Palenque legjelentősebb szakrális épülete, a Feliratok temploma, Kin Pakal király sírkamrájával.
  Délután Meridába utazunk. Meridát a Fehér város néven is emlegetik az épületek falain és csempéin domináns fehér szín miatt. A város a Yucatán-félsziget öbölmenti oldalán fekszik, ami egészen más, mint a Karibi oldal. Sokan mondják, hogy ez az igazi Mexikó!
  (szállás: hotel x 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 7. nap Merida – városnézés

  Meridában senki nem fog unatkozni! Délelőtt közösen látogatunk el a város legjelentősebb turisztikai látványosságaihoz, délután szabadon bóklászhatunk vagy biciklivel fedezhetjük fel a történelmi városmagot.
  A Plaza Grandén a gyarmati időkben épült házak gyönyörű pasztellszínekben pompáznak. A Maja Világ Múzeuma a maja történelemnek és kultúrának szentelt múzeum együttes.
  Ha Merida, akkor a piacról se feledkezzünk meg! A színpompás virágoktól, a sosem látott zöldségeken és gyümölcsökön át minden van itt, mi szem-szájnak ingere. A napot pedig az éttermeiről híres Santa Lucia parkban zárhatjuk.
  (ellátás: reggeli)

 • 8. nap Mérida – Chichen Itza – Playa del Carmen

  Irány a Yucatán-félsziget legkedveltebb nyaralóhelye, Playa del Carmen!
  Amikor a mexikói piramisokról hall az ember, akkor általában a Chichen Itza régészeti emlékhelyén álló 30 méter magas lépcsős piramis jut eszünkbe. Nem hagyjuk ki, Cancun közelében pihenőt tartunk és megnézzük a híres El Castillo-t valamint a kisebb Kukulkan piramist, a labdajátékok terét, az obszervatóriumot és a zárdát is.
  Ezután továbbindulunk Playa del Carmenbe. A maja Riviéraként is ismert partszakasz valóban lenyűgözően szép. Üdülőnkben két exkluzív tengerparti bárban is szórakozhatunk, ahol kényelmesen hátradőlve élvezhetjük a Karibi napsütést.
  (szállás: lodge x 4 éj, ellátás: reggeli)

 • 9. nap Playa del Carmen – sznorkelezés a Mujeres-szigeten – úszás cetcápák között

  Próbáld ki, hogy milyen a barátságos óriások (cetcápák) között úszni vagy sznorkelezz a Mujeres-sziget éteri víz alatti világában!
  Mexikó gyönyörű korallzátonya az ausztrál Nagy-korallzátony után a világ legnagyobb ilyen képződménye. De nem csak ezért érdemes felkeresni a Cancun közeli vizeket. 2009-ben ugyanis itt alapították meg a világ egyik legnagyobb víz alatti mesterséges látnivalóját a MUSA-t, a Víz Alatti Múzeumot. A múzeum a nagy zátony része, a tengerfenékhez rögzített szobrok olyan speciális anyagból készültek, melyek elősegítik a korallok szaporodását. A múzeumban még egy bogárhátú Volkswagen is helyet kapott, a színpompás halak és más tengeri élőlények nagy örömére.
  A nyári hónapokban, amikor a tenger planktonban gazdag a Mujeres-sziget északi részén gyakran felbukkannak a barátságos cetcápák. Különösebben nem kell felkészülni arra, hogyan is ússzon az ember ezek között a szelíd óriások között, egyszerűen csak bele kell ugrani a vízbe!
  (ellátás: reggeli)

 • 10. nap Playa del Carmen – Tulum biciklitúra – Playa del Carmen

  Tulumot biciklivel érdemes bejárni! Bár a spanyol hódítás után 75 évvel elnéptelenedett tolték város romjai nem tűnnek olyan grandiózusnak, mint Mexikó többi ősi romvárosa, a Karib-tenger közelsége mindenért kárpótol minket. Tulum lenyűgöző sziklái és csodálatos tengerpartja feledhetetlen élménnyé teszik ezt a kerékpár túrát!
  A fél napos fakultatív kerékpártúra kényelmes tempójú. Maximum 20-20 percig biciklizünk, utána megpihenünk egy-egy helyi nevezetességénél.
  (ellátás: reggeli)

 • 11. nap Playa del Carmen – Cenote Dos Ojos – Sian Kaan rezervátum

  Két csodálatos látnivalóval is megismerkedhetünk ma.
  A maja riviéra a „cenote”-nek nevezett természeti képződményeiről is híres. Ezek közül a természetes módon kialakult kútszerű karsztképződmények (dolinák vagy zsombolyok) közül sok látogatható. Némelyik alján kristálytiszta víz van. A csillogó mészkőfalú gödrök gyönyörű mészkőképződményeknek adnak otthont.
  Egy egész napos fakultatív túra kalauzol el minket a cenoték izgalmas és rendkívül látványos világába. A Cenote Dos Ojos talán a világ leghíresebb és legszebb cenotéja. A barlangrendszer fantasztikus cseppköveket és sziklaformációkat rejt. A túra során lehetőségünk nyílik arra, hogy sznorkelezve fedezzük fel a földalatti világot. Aki klausztrofóbiával küzd, annak nem feltétlenül ajánljuk ezt a kirándulást, hiszen több szűk, sötét helyen is megfordulunk a nap során.  Ők a Yucatán-félsziget keleti partján fekvő legrégebbi és legtovább lakott maja város felfedezésére indulhatnak.
  A Sian Kaan rezervátumának közepén állnak az ősi maja város, Muyil romjai. A dzsungelben sétálva közelebbi ismeretségbe kerülhetünk az erdő lakóival is: színpompás madarakkal, gyönyörű növényekkel és számos állatfajjal. A gyalogtúra után csónakba szállunk és az ősi maja civilizáció egyik kereskedelmi útvonalán haladva érjük el Xlapak templomát. A folyóvölgyben található ősi romok szinte sértetlenek, a kőfaragványokon ma is jól kivehetőek a maják által tisztelt istenek. (Ne felejtsük el megkeresni az Esőistent!)
  Miután kigyönyörködtük magunkat ismét hajóra szállunk, hogy a kristálytiszta víz és a mangróvefák társaságában élvezzük a naplementét.
  (ellátás: reggeli)

 • 12. nap Playa del Carmen – Laguna Siete Colores kajaktúra – Bacalar

  Ma a Mexikó és Belize határánál fekvő Bacalar kisvárosa az úticélunk.
  Szállásunk elfoglalása után kajakokba szállhatunk, hogy teljes szépségében megcsodáljuk a közeli Siete Colores lagúnát. A Kalózok-csatornáján átevezve madarakat, hüllőket és halakat láthatunk, majd eljutunk egy kicsi, de lélegzetelállítóan szép lagúnába, ahol sznorkelezhetünk egyet. A tengeri élővilág mellett számos őshonos és vándormadarat is megfigyelhetünk itt.
  (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 13. nap Bacalar – Belize: Belizeváros – Nagy Kék Lyuk Sétarepülés – Cayo

  Búcsút intünk Mexikónak és irány Belize! A hátártkelőhely másik oldalán már várnak helyi idegenvezetőink. A Belizeváros-i reptéren találkozunk azokkal, akik itt csatlakoznak utazó csapatunkhoz. Az estelges várakozás során sem fogunk unatkozni, egy másfél órás fakultatív sétarepülésre indulhatunk és a magasból csodálhatjuk meg a híres Nagy Kék Lyukat és Belize csodaszép szigetviálágát. Ezután indulunk tovább a Cayo régióba.
  (szállás: hotel x 2 éjszaka, elátás: reggeli)

 • 14. nap Cayo – Cahal Pech – Xunantunich – Cayo

  Ma elsőként a maja civilizáció legkorábbra datált emlékeit őrző régészeti lelőhelyre látogatunk el. Cahal Pech területe hét kisebb egységre oszlik. Találunk itt nagy templompiramist, lakóházakat, labdajátékokra kijelölt teret, nyolc egyszerű és egy gazdagon faragott sztélét és áldozati oltárt is. A természet érintetlen szépsége és az egykori nagy civilizáció csendes mementóiként megmaradt romok látványa feledhetetlenné teszi ezt a helyet.
  Ezután a Mopen-folyó jádezöld vizének másik oldalán található Xunantunichba látogatunk el. Egykor ez volt a folyóvölgy legnagyobb ceremoniális központja. Egy kis komppal közelítjük meg a bejáratot. Xunantunich egy mesterségesen kialakított mészkő-platón áll, 183 méteres tengerszint feletti magasságon. Csodálatos kilátás nyílik innen a környező területekre, a több négyzetkilométeren át húzódó településre.
  (ellátás: reggeli)

 • 15. nap Cayo – Caracol – Cayo

  Korán reggel indulunk a a Maja-hegység nyugati részére, Belize legnagyobb régészeti lelőhelyének, Caracolnak a romjaihoz. A buja növényzettel benőtt romok 30 négyzetkilométeres területe öt teret, egy csillagászati obszervatóriumot és több mint 35,000 egyéb épületet foglal magába. A legnagyobb közülük a Caana, egy masszív piramis, három templommal a tetején. Caracol nem csak romjairól, hanem vadvilágáról is híres, így jó eséllyel találkozhatunk a helyi állatvilág néhány színpompás képviselőjével is.
  (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd)

 • 16. nap Guatemala: Topoxte – Yaxha – Tikal Nemzeti Park

  Rövid utazás vár ránk a guatemalai határra, ahol már várnak guatemalai idegenvezetőink. Először a Yaxha lagúna délnyugati részét, a négy sziget legnagyobbikát, Topoxtét járjuk be. A sziget az ősidőktől lakott, számos régészeti emlék bizonyítja, hogy már a preklasszikus maja civilizáció is megtelepedett itt. A szigetet a szabálytalan alakú mészkőformációk teszik igazán különleges látvánnyá.
  Ezután a Yaxhá Nemzeti Park felé vesszük az irányt. Yaxhá Guatemala harmadik legnagyobb maja ceremoniális városa. Egykor 20,000 lakója volt. Több mint 400 épület, öt akropolisz és három labdajáték-tér található itt.
  A terület az azonos nevet viselő lagúna északi partján fekszik. Körülbelül 3 kilométer hosszan nyúlik el a lagúna szélén magasodó domboldalon. A tájat a víz és a karsztbetörések formálták mai képére. Yaxhá épületei igazán impozánsak. A gyönyörű trópusi erdő a bőgőmajmok nőstényeket csalogató és a rivális hímeket figyelmeztető kiáltásaitól hangos. A 216. számú templom mellől csodálatos rálátás nyílik a Yaxhá-tóra.
  Még nincs vége a mi napnak, vár ránk a Tikal Nemzeti Park! A dzsungel szélén álló szállodától mintegy tízpercnyi sétára találjuk a híres maja romokat. A szálloda építészeti stílusa a maja időket idézi. A gyönyörű és kényelmes szálláshelyen háborítatlanul élvezhetjük a nemzeti park szépségét.
  (szállás: lodge, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 17. nap Tikal Nemzeti Park – Tikal – Flores

  Reggeli után vágunk neki a túrának Tikal ősi útjain és ösvényein, míg el nem jutunk a maja civilizáció legfontosabb városának romjaihoz.
  Tikal már az időszámításunk előtti VI. századtól lakott település volt.  16 négyzetkilométeres központi részének feltárása során több mint 3,000 épületet – templomokat, szentélyeket, vallási emelvényeket, lakóépületeket, labdajáték-tereket, teraszokat, utakat, rituális merítkező medencéket és tereket – vizsgáltak meg a régészek.
  A romok körül trópusi esőerdő pompázik a maga különleges állat- és növényvilágával. Pókmajmok, bőgőmajmok, agutik, koátik, hüllők, rovarok és színpompás madarak vesznek körül minket, de nem csak élőben, hanem kerámia és kőemlékeken is találkozhatunk velük. 
  Délután a Petén Itza-tó szigetén fekvő mesebeli kisvárosba, Flores -be utazunk. A szigetet 20 perc alatt be lehet járni gyalogszerrel, bár a lépésenként szemünk elé táruló gyönyörű látvány általában többórásra nyújtja a sétát!
  (szállás: hotel x 2 éjszaka, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 18. nap Flores – helikopterezés az El Mirador felett – El Tigre

  Egy helikopteres kaland során felülről láthatjuk az ezeréves maja dzsungelt és az El Miradort, amely több napos dzsungeltúrával érhető csak el. Vagy a El Tigre komplexumban fedezhetjük fel a történelmi múltat .
  Eleged van a majákból? A tó és környéke felfedezésének az egyik legjobb módja, ha kenuba pattanunk vagy kishajót bérlünk és áthajózhatunk a 40 percre található San Joséba. A kisváros remek éttermekkel és kávézókkal várja a látogatókat. Érdemes megmártózni a Petén Itza-tó hűs vizében is. A város északi oldalán számos strand van.
  Florestől 15 percre található a Ixpanpajul Természetvédelmi terület, ahol átcsúszhatunk egy kötélpályán a fák koronája felett.
  (ellátás: reggeli)

 • 19. nap Flores – Honduras: Copan

  Hosszú, egész napos utazás és egy határátlépés vár ránk Hondurasba mert a maja civilizáció egyik legjelentősebb emlékét, Copan régészeti lelőhelyét nem hagyhatjuk ki a sorból.
  (szállás: hotel x 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 20. nap Copan

  A Copan-völgy vallási és közigazgatási központjának és a délkeleti maja civilizáció egyik legjelentősebb városának romjai lenyűgöző látványt nyújtanak! 
  Copan a klasszikus korszakban kulturális, vallási és politikai jelenősége mellett a kor kiemelkedő tudományos központja is volt.
  Megnézzük a ceremoniális központot, a hieroglifákkal díszített lépcsősort, a labdajátékok terét és Copan egyik legjobban őrzött titkát, az évszázadokig rejtve maradt Rosalila templomot.
  Délután jól fog esni egy kis lazítás szállásunk buja kertjében.
  (ellátás: reggeli)

 • 21. nap Copan – Guatemala: Antigua Guatemala

  Reggel újabb határátlépés és Antigua Guatemalá-ba utazunk.
  Érkezés után egy közös séta során nézzük meg a város legjelentősebb épületeit. Antigua az ország egyik legkedveltebb üdülőhelye és ennek jó oka van: a barokk építészetéről híres UNESCO világörökségi helyszín valóban varázslatos!
  (szállás: hotel x 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 22. nap Antigua Guatemala – Cerro de la Cruz

  Szabadnap! Kalandtúránk utolsó napját Antigua felfedezésével és a másnapi hazautazásra való felkészüléssel tölthetjük. A Central Park a város szíve, körülötte találjuk a legszebb katedrálisokat, szökőkutakat, épületeket, de talán itt kaphatunk leginkább bepillantást a helyiek mindennapjaiba is. A városban még él a koloniális múlt szelleme, a macskaköves utcákat járva az ember úgy érzi, időutazáson vesz részt.  Ne sajnáljuk az időt, kaptassunk fel a Cerro de la Cruzra, a „kereszt hegyére”, ahonnan csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. A félórás gyalogtúra végén fantasztikus fényképeket készíthetünk a városról és a mögötte magasodó Agua vulkánról.
  (ellátás: reggeli)

 • 23. nap Guatemala City – hazautazás

  Nincs más hátra, a repülőtérre indulunk, hogy megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Túravezető Tátrai Bernadett

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • FOGLALHATÓ, 4 SZABAD HELY VAN AZ UTAZÁSON

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást bérelt kisbusszokkal, helyi sofőrökkel
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • 22 éjszaka szállást  3*-os hotelekben, kétágyas szobákban
  • 22 reggelit, 3 ebédet, 1 vacsorát a részletes leírás szerint
  • a Teotihuacan, Yaxchilan, Palenque, Chichen Itza, Cahal Pech, Xunantunich, Caracol, Yaxha, Topoxte, Tikal, Copan archeológiai területek belépőit és idegenvezetést
  • a városnézéseket idegenvezetéssel: Mexikóváros, Merida,  Antigua Guatemala
  • a San Juan Chamula templom, Misol Ha-vízesés, Joya de Ceren belépőket
  • a nemzeti park belépőket
  • a Laguna Siete Colores kajaktúrát
  • a részletes leírásban szereplő további programokat
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a Mexikóváros – Tuxtla Gutierrez repülőjegy és illeték árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 120 USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat
 • Fakultatív programok
  • Teotihuacan – 45 perces hőlégballonozás: 325 USD
  • Playa del Carmen – sznorkelezés a Mujeres-szigeten: 99 USD
  • Playa del Carmen – úszás a cetcápák között: 175 USD
  • Playa del Carmen – egész napos Tulum biciklitúra: 70 USD
  • Playa del Carmen – félnapos túra a Cenote Dos Ojos -hoz: 99 USD
  • Playa del Carmen – félnapos Sian Kaan rezervátum túra: 139 USD
  • Belize – Blue Hole sétarepülés:  300 USD
  • Flores – El Mirador helikoptertúra: 440 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Mexico City – Guatemala City – Budapest repülőjegy ára illetékkel 320 000 Ft-tól
  • a Mexikóváros – Tuxtla Gutierrez repülőjegyek illetékkel: 250 USD-tól
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok 90 napig vízum nélkül léphetnek be, és tartózkodhatnak Mexikóban, Guatemalában, Hondurasban, 30 napig Belize-ben
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek

  Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 700 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 500 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (2 200 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 500 USD
  • Érkezéskor, készpénzben fizetendő
  •  AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 4 200 USD
 • Útlemondási feltételek

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között az utazás teljes árának 50%-a,
  • 35-16. napok között az utazás teljes árának 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén az utazás teljes árának 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  19-60 év

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáid jelentkezéskor mindenképp egyeztesd túravezetőnkkel.

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat,  akkor is, ha nem repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Valuta, költőpénz
  • 1 Mexikói peso (MXN) = kb. 15 HUF
  • 1 Belize-i dollár (BZD) = 142 HUF
  • 1 Guatemalai Quetzal (GTQ) = kb. 37 HUF
  • 1 Hondurasi Lempira (HNL)  = kb. 12 HUF
  • az USA dollár vagy Euro kivitelét javasoljuk, amit bármelyik városi pénzváltónál és bankban helyi fizetőeszközre válthatunk
  • a bankok és pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 1000 USD + fakultatív programok árai
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • gyógyszer szedését a háziorvossal kell egyeztetned
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Szállások, ellátás
  • az utazás ára 22 éjszaka szállást tartalmaz 3*-os hotelekben, kétágyas szobákban
  • az utazás ára 22 reggelit, 3 ebédet, 1 vacsorát tartalmaz a részletes leírás szerint
 • TÚRASZERVEZÉS
  • az utazás megszervezése helyi utazási irodák bevonásával zajlik
  • a részletes leírásban szereplő turista látványosságok, városnézések, túrák és további programok során angolul beszélő, helyi idegenvezetők állnak a csoport rendelkezésére
  • az utazás teljes ideje alatt egy magyar túravezető áll a csoport rendelkezésére
 • Közlekedés
  • bérelt buszokkal és hajókkal
 • Hasznos információk
  • GMT időeltolódás: – 6 óra
  • kommunikáció: a spanyol a hivatalos nyelv
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
  • időjárás: a terület éghajlata trópusi
 • Túrafelszerelés
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelések összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • Jelentkezés az utazásra
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
 • Local Payment
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk jut és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • HUF Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám: HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
  • SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design