Mexikó Overland – Kalandtúra az azték fővárostól a Maja Riviéráig

Indulás: 2022/02/19
Utazás hossza: 15 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 8-12 fő
Ár:
2900
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Kalandtúránkon az ősi maja piramisok, a trópusi erdők és a Karib-térség egyedülálló természeti szépségeinek felfedezésére indulunk Mexikóban. Mi vár rád, ha velünk tartasz? Aktív programok, bennfentes kultúrális élmények és kulináris kalandok. 

Kiemelt látnivalók:

 • kulináris kaland Mexikóvárosban
 • hőlégballonozás az Istenek városa, Teotihuacan felett
 • Mexikó egyik legszebb városa, San Cristóbal De Las Casas
 • multikulti San Juan Chamulá-ban
 • a trópusi Lacandon dzsungel közepén álló Yaxchilán és Bonampak
 • az egyik legjelentősebb maja város, Palenque
 • a Mexikói-öböl partján épült Campeche gyarmati városa
 • Uxmal grandiózus piramisa
 • Merida koloniális városa
 • a 30 méter magas El Castillo piramis Chichén Itzá-ban
 • a türkiz különböző árnyalataiban pompázó Karib-tenger
 • Tulum lenyűgöző sziklái és csodálatos tengerpartja
 • hajókirándulás a Sian Ka’an Bioszféra-rezervátumban
 • sznorkelezés a Cenote Dos Ojos cenoteban
 • naplemente a Siete Colores lagúnán egy vitorlásról

Neked való?

 • Utazási stílus: overland kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Mexikó: Mexikóváros

  Érkezés után rövid sétára indulunk Mexikóváros városközpontjában, majd nyugovóra térünk, hogy kipihenjük hosszú utazásunk fáradalmait. A Tenochtitlán néven ismert azték főváros napjainkban a világ minden tájáról származó sokszínű közösségnek ad otthont. Az ősi tómederre épült város gazdag történelemmel, lélegzetelállító építészettel, világszínvonalú művészettel és múzeumokkal és a legjobb utcai ételekkel vár minket! (szállás: hotel, 2 éj)

 • 2. nap Mexikóváros – Teotihuacan

  Mi lehetne jobb, mint hőlégballonból szemlélni az Istenek városát? Kora reggel indulunk az azték világ egyik legimpozánsabb városába, Teotihuacan piramisaihoz.
  Napfelkelte idején hőlégballonos utazásra indulhatunk. Fentről látszik igazán milyen grandiózus is ez a város-komplexum, két csodálatos piramissal valamint a Nap és a Hold szentélyével.
  Gyalogosan is bejárjuk az archeológiai területet. Teotihuacan egyik legizgalmasabb és legszebb épülete a Nap piramisa, aminek tetejéről csodálatos kilátás nyílik a város romjaira és a környező tájra.
  Délután Mexikóváros történelmi negyedének a felfedezésére indulunk, majd megismerjük Mexikó gasztronómiai kincseit! Kulináris kalandunkon megtudjuk, hogy melyik a legjobb taco, churro és mole szósz, hogyan igyuk a tepachet, mescalt és persze tequilát. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Mexikóváros – Tuxtla Gutierrez – Chiapa de Corzo – Sumidero-kanyon – San Cristobal de las Casas

  Kora reggel egy gyors transzfer a reptérre, majd egy rövid repülős utazás Tuxtla Gutierrezbe.
  Mindössze 15 perces autóútra Tuxtla-tól, a Grijalva-folyó partján, a lenyűgöző Sumidero-kanyon lábánál fekszik Chiapa de Corzo történelmi városa. Chiapa de Corzo volt a régió első spanyol települése és a mai napig az azonos nevű állam egyik legszebb gyarmati városa. Annak ellenére, hogy egy meglehetősen kicsi város, gazdag történelemben, szokásokban és hagyományokban.
  Sumidero-kanyon mélysége minden bizonnyal felülmúlja a képzeletünket. A 22 km hosszú, 800 méter mély kanonyt a Grijalva-folyó vize mosa, a sziklafalakban ősi barlangok találhatók sziklafestményekkel és régészeti maradványokkal. Ha már erre járunk, nem hagyhatjuk ki, hogy a kilátópontok egyikéről gyönyörködjünk a lenyűgöző kilátásban a Sumidero-kanyonra!
  Innen indulunk tovább San Cristobal de las Casasba. Este érkezünk a 2000 méteres tengerszint feletti magasságon elterülő kisvárosba. (szállás: hotel, ellátás: csomagolt reggeli)

 • 4. nap San Cristobal de las Casas – San Juan Chamula 

  A szomszédos San Juan Chamula lakói saját törvényeik szerint élnek, öltözetük és beszédük is a hagyományokat követi. Az egész városka nagyon izgalmas hely, de a legérdekesebb a San Juan Chamula templom. Talán furcsán hangzik, hogy egy aprócska, kívülről a Latin-amerikai templomokhoz minden tekintetben hasonló épület az elsőszámú látványosság, de belépve rögtön megértjük, hogy miért van ez így. Mintha másik világba kerültünk volna. A padlót tűlevelek borítják, több ezer gyertya pislákol mindenhol, a helyi asszonyok térdepelve intéznek drámai imákat a különböző szentekhez. A katolikus hit és az ősi hitvilág keveredik egymással és az utazó csak annyit ért az egészből, hogy valami varázslatos helyre érkezett. A délutánt San Cristóbal egyedülálló hangulatú városában töltjük, ahol megelevenedik a gyarmati múlt. A kisváros egy igazi kis ékszerdoboz, ahol kedvünkre sétálgathatunk, fotózhatunk és jobbnál jobb éttermek között válogathatunk. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap San Cristobal de las Casas – Santo Domingo de Palenque – Agua Azul-vízesés

  Reggel elindulunk Santo Domingo de Palenque felé, ahol a mai éjszakát töltjük. A Palenque régészeti lelőhely alig 9 km-re fekszik a falutól.
  Mexikó legdélibb állama, Chiapas hatalmas biodiverzitással büszkélkedhet. Az éghajlat a felvidéken friss és hűvös, a dzsungelben forró és nedves. Mexikó egyik legkülönlegesebb régiója mind kulturális, mind természeti szempontból. Tucatnyi vízesés is jelöli a tájat. Ezért útközben egy kis kitérőt teszünk az Agua Azulvízesés zúgóihoz. A sziklákon hulló víz hihetetlen kék árnyalatú, a mészkőben gazdag lerakódások érdekes, hullámzó formát adnak a vízesésnek. Miután elkészültek a fotók, a vízesések medencéiben hűsölhetünk egyet. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Palenque – Misol Ha-vízesés – Lacandon erdő – Bonampak

  Úticélunk a sűrű, trópusi Lacandon erdő, a Mexikó és Guatemala határát jelentő Usumacinta-folyó mentén fekvő Bonampak és Yaxchilan maja városa.
  Útközben ellátogatunk a Misol Ha-hoz, egy gyönyörű, 25 méter magas vízeséshez, ami a Tzaconeja-folyót táplálja. A vízesés lábánál akár meg is mártózhatunk a frissítő vízben.
  Noha építészeti szempontból Bonampak régészeti lelőhely nem túl lenyűgöző, de ez az egyetlen hely, ahol a maja korból származó eredeti  festett falakat láthatunk. Ezért egy helyi vezetővel ezt a helyet is felfedezzük. Az éjszakát egy indián család vendégházaiban töltjük. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 7. nap Lacandon erdő– Yaxchilan – Palenque

  A Frontera Corozalban (határ) folytatjuk utunk, ahonnan egy hagyományos ladikkal megyünk tovább a Guatemalával határos Usumacinta-folyón. Rövid hajókázás után jutunk el Yaxchilán régészeti lelőhelyére.
  A dzsungel közepén álló maja várost olyan hatalmas ceiba fák veszik körül, hogy az ember könnyedén elbújhat a gyökerek között.
  Yaxchilan egyike volt a legfontosabb és legerősebb maja városoknak. A város mellett húzódó folyó kereskedelmi és katonai szempontból is kiemelt jelentőségűvé tette a települést. Fénykorában a mai Guatemala területén fekvő Tikallal is vetekedett státusza. Délután visszaindulunk a már ismerős szállásunkra Palenque turistaközpontjában. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 8. nap Palenque – Yucatán-félsziget – Mexikói-öböl – Campeche

  Palenque Nemzeti Park területe 23 négyzetkilométer, nagy részén az egykori maja város maradványai találhatóak elszórtan. A várost körülvevő gyönyörű dzsungel és a grandiózus épületek Mexikó egyik legvarázslatosabb helyévé teszik ezt a régészeti lelőhelyet. Palenque volt a legnyugatibb város a maja világban a mai Mexikó területén. Bár sokkal kisebb, mint Tikal vagy Copán, számos különleges épület, dombormű és faldíszítés található itt. A mészkő piramisok és templomok között áll Palenque legjelentősebb szakrális épülete, a Feliratok temploma, Kin Pakal király sírkamrájával.
  A maja város körbejárása után irány a Yucatán-félsziget! A Mexikói-öböl partján épült Campeche olyan, mint egy mesebeli helyszín. A történelmi óvárost körülvevő falak és erődítmények a kikötő védelmére épültek a karib-tengeri kalózok támadásai miatt a 17. században. Több mint 2000 történelmi épülete önmagában elég ok a történelmi központ meglátogatására. Az óvárosban minden épületet gondosan helyreállítottak. A pasztell színű házak és keskeny macskaköves utcák mind arra inspirálnak, hogy magunkhoz ragadjuk fényképezőgépünket. Naplemente idején a legjobb hely az öböl mentén húzódó, hosszú tengerpari sétány. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 9. nap Campeche – Uxmal – Merida

  Reggel Meridába, a Yucatán-félsziget fővárosába utazunk. Útközben egy kis kitérőt teszünk, hogy bejárjuk Uxmal régészeti lelőhelyét. A Palacio del Gobernador-ban (a Kormányzó Palotájában) megcsodálhatjuk a 90 méter hosszú homlokzatot, amelyet Uxmal legszebb építészeti alkotásának tartank. A 120 méter magas Piramide del Adivino (a Bűvész piramis) fenségesen áll a többi épület felett, és a csúcsáról látványos kilátás nyílik az egykori városra.
  Sokan azt mondják, hogy Meridában tapasztalhatjuk meg igazán azt, hogy milyen az igazi Mexikó. Azért, hogy legyen időnk a várost alaposan felfedezni, két éjszakát töltünk itt. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 10. nap Merida

  Meridában senki nem fog unatkozni! Ez az egyetlen olyan város, amelyet kétszer is megválasztottak Amerika kulturális fővárosának. Meridát a fehér város néven is emlegetik az épületek falain és csempéin domináns fehér szín miatt. A koloniális óvárosban találunk építészeti látnivalót és kulturális eseményeket is bőven. A francia sugárutak ihlette Paseo de Montejo elegáns 19. századi palotái között pedig kötelező egy hosszú séta. De belemerülhetünk a helyi életbe is, amely a termelői piacon, a mediterrán hangulatú parkokban és Merida híres kantináinak lengőajtói mögött zajlik. (ellátás: reggeli)

 • 11. nap Mérida – Chichén Itzá – Maja Riviéra – Tulum

  Vár ránk a Maja Riviéra legszebb része, Tulum! Amikor a mexikói piramisokról hall az ember, akkor általában a Chichén Itzá régészeti emlékhelyén álló 30 méter magas lépcsős piramis jut eszünkbe. Nem hagyjuk ki, úton a Karib-tenger felé pihenőt tartunk és megnézzük a híres El Castillo-t valamint a kisebb Kukulkan piramist, a labdajátékok terét és a “Áldozat Kútját” is. 
  Tulum három részből áll: az egykori maja kikötőváros, a hosszú kilométereken át húzódó paradicsomi strand és a modern kisváros, ahol, éttermek, hangulatos kávézók és ajándékboltok csábítanak minket egy kis pihenőre. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 12. nap Tulum – biciklitúra – Cenote Dos Ojos

  Tulum környékét biciklivel vagy gyalog érdemes bejárni. Bár a maja város maradványai nem olyan grandiózusak, mint Mexikó többi ősi romvárosa, a Karib-tenger mindenért kárpótol minket. Tulum lenyűgöző sziklái és csodálatos tengerpartja feledhetetlen élménnyé teszik ezt a sétákkal, úszással, napozással megspékelt kerékpár túrát.
  A maja riviéra a „cenote”-nek nevezett természeti képződményeiről is híres. Ezek közül a természetes módon kialakult kútszerű karsztképződmények (dolinák vagy zsombolyok) közül sok látogatható, sőt lehetőségünk nyílik arra is, hogy sznorkelezve fedezzük fel a földalatti világot. Ha kedvünk tartja, eltekerhetünk a Cenote Dos Ojos -hoz, amely talán a világ leghíresebb és legszebb cenotéja. (ellátás: reggeli)

 • 13. nap Tulum – Sian Ka'an Bioszféra-rezervátum

  Egész napunkat a tengerparton tölthetjük, vagy egy újabb különleges látnivalóval ismerkedhetünk meg. A Sian Ka’an Bioszféra-rezervátum Mexikó legnagyobb tengeri természetvédelmi területe, amelyet a Karib-tenger és a világ második legnagyobb korallzátonya határol. Ökoszisztémáját mocsarak, csatornák, vízgyűjtő öblök medencéi és félörökzöld erdők alkotják. Először csónakba szállunk és a szűk vízi csatornákon, az ősi maja civilizáció egyik kereskedelmi útvonalán haladva érjük el a a mangróvefák társaságában megbújó Xlapak templomát. Majd addig sétálunk a dzsungelben, amíg fel nem bukkanak előttünk az alig ismert ősi maja város, Muyil romjai. (ellátás: reggeli)

 • 14. nap Tulum – Bacalar – Laguna Siete Colores

  Ma a Mexikó és Belize határánál fekvő Bacalar kisvárosa az úticélunk. Délután egy vitorlásra szállunk, hogy teljes szépségében megcsodáljuk a közeli Siete Colores lagúnát. A Kalózok-csatornáján átevezve madarakat, hüllőket és halakat láthatunk, majd eljutunk egy lélegzetelállítóan szép lagúnába. A tengeri élővilág mellett számos őshonos és vándormadarat is megfigyelhetünk itt. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 15. nap Bacalar – Cancun – hazautazás

  Reggel búcsút intünk Mexikónak, Cancunba utazunk és a nemzetközi repülőtérről megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást bérelt kisbusszokkal, helyi sofőrökkel
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés esetén Mexikóvárosban
  • a Bacalar – Cancun repülőtéri buszos transzferek árát
  • 13 éjszaka szállást  3-4*-os hotelekben, kétágyas szobákban
  • 1 éjszakát az indiánok vendégházaiban a Lacandon dzsungelben
  • 14 reggelit
  • a Teotihuacan, Bonampak, Yaxchilan, Palenque, Uxmal, archeológiai területek belépőit és az idegenvezetést
  • a Sumidero-kanyon, San Juan Chamula templom, Agua Azul, Misol Ha-vízesés belépőket
  • a Laguna Siete Colores vitorlás kirándulást
  • a nemzeti park belépőket
  • a városnézéseket: Mexikóváros, Chiapa De Corso, Chamula, Merida
  • a részletes leírásban szereplő további programokat
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a Mexikóváros – Tuxtla Gutierrez repülőjegy és illeték árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 8o USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat: 600  USD
 • Fakultatív programok
  • Teotihuacan – 45 perces hőlégballonozás: 350 USD
  • Tulum – kerékpárbérlés és belépők: kb. 70 USD
  • Tulum – Sian Ka’an Bioszféra-rezervátum kirándulás: 120 USD
  • Tulum – Cenote Dos Ojos belépő: 20 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Mexico City – Cancun – Budapest repülőjegy ára illetékkel 220 000 Ft-tól
  • a Mexikóváros – Tuxtla Gutierrez repülőjegyek illetékkel: 50 000 Ft-tól
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok 90 napig vízum nélkül léphetnek be, és tartózkodhatnak Mexikóban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek

  Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 500 USD
  • Előleg: a jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 000 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 500 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 400 USD
  • Érkezéskor, készpénzben fizetendő
  •  AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 2 900 USD
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között az utazás teljes árának 50%-a,
  • 35-16. napok között az utazás teljes árának 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén az utazás teljes árának 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  15-60 év

 • Létszám

  8 – 12 fő

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáidat jelentkezéskor mindenképp egyeztesd túravezetőnkkel.

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat,  akkor is, ha nem repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Valuta, költőpénz
  • 1 Mexikói peso (MXN) = kb. 15 HUF
  • az Euro vagy USD kivitelét javasoljuk, amit bármelyik városi pénzváltónál és bankban helyi fizetőeszközre válthatunk
  • a bankok és pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés- és szignó mentes USD címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 600 USD + fakultatív programok árai
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • gyógyszer szedését a háziorvossal kell egyeztetned
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Szállások, ellátás
  • az utazás ára 13 éjszaka szállást  tartalmaz 3-4*-os hotelekben és vendégházakban, kétágyas szobákban
  • 1 éjszakát az indiánok vendégházaiban töltünk a Lacandon dzsungelben
  • az utazás ára 14 reggelit tartalmaz
 • TÚRASZERVEZÉS
  • az utazás megszervezése helyi utazási irodák bevonásával zajlik
  • a részletes leírásban szereplő turista látványosságok, városnézések, túrák és további programok során angolul beszélő, helyi idegenvezetők állnak a csoport rendelkezésére
  • az utazás teljes ideje alatt egy magyar túravezető áll a csoport rendelkezésére
 • Közlekedés
  • bérelt buszokkal és hajókkal
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját és a további praktikus információkat jelentkezés után küldjük el
 • Jelentkezés az utazásra
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
 • Local Payment
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk jut és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design