Mongólia Overland – Góbi-sivatag kalandtúra a Danshig Naadam Fesztivál idején

Indulás: 2021/07/10
Utazás hossza: 13 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 6-8 fő
Ár:
2900
EUR

Jelentkezem
Kérdésem van

A Közép-Ázsiában fekvő Mongólia végtelenségéről ismert. Érintetlen természeti szépségei közül a több mint 1,3 millió négyzetkilométeres Góbi-sivatag középső és déli részét utazzuk be.

A világ második legnagyobb sivatagán keresztül nem fut semmiféle úthálózat, ezért terepjárókkal járjuk be a végtelen sziklamezőket, félsivatagokat, a „holdbéli” hegységeket és kanyonokat. Éjszakánként hagyományos jurtákban lakunk majd, ahogyan a területen élő nomádok.

Overland kalandtúránk fénypontja a Danshig Naadam Fesztivál. Mongólia XVI. században hét régióra (khosura) tagolódott, miután a Dzsingisz kán egyenes ági leszármazottjaként uralkodó, Gersenz Dzsalair kán özvegye felosztotta a birodalmat a hét herceg között. A hét terület évente egyszer, a Danshig Naadamon „találkozott” egymással, ilyenkor mérték össze erejüket a „Mongolok Három Férfias Játékában”, azaz íjászatban, birkózásban és lovaglásban. A Danshig fontos esemény volt, hiszen ideig-óráig egyesítette a széthullott Mongol Birodalmat. A fesztiválon megismerkedhetünk Mongólia minden arcával, hiszen az eseményre Ulánbátorba sereglenek az elfoglalt városi hivatalnokok és a sztyeppei nomádok is.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ***

 

Részletes program

 • 1. nap Mongólia: Ulánbátor

  Érkezés és a szállásunk elfoglalása után városnézésre indunk Ulánbátorban. A város a Tola-folyó partján fekszik, négy szent hegy ölelésében. A hegyek északi oldalát sűrű fenyvesek, déli oldalát pedig füves sztyeppék tarkítják. Ulánbátort a legtöbben, napsütéses, békés, nyitott városnak írják le, ahol a modernitás jól megfér a hagyományos mongol életmóddal. A széles utcákon modern autók száguldoznak, de a lovaskocsi és az ökrösszekér sem ritka látvány. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: vacsora)

 • 2. nap Danshig Naadam Fesztivál

  Egy nagyon korai reggeli után elindulunk a közeli Hui Doloonba, a Danshig Naadam Fesztivál helyszínére. A fesztivál ma is remek hangulatú. A hagyományos íjászat és lovasversenyek mellett számos buddhista rítust és táncot is megnézhetünk, köztük a híres Cam táncot is.
  A Cam egy ősi kolostori rítus, melyet az írásos emlékek először 775-ben említenek Tibetből. A ’cam’ szó jelentése Buddha tánca. A tánc azt mutatja, ahogy különböző haragvó, tanvédő istenségek leszállnak a Földre. Mongóliába a XVIII. században jutott el a lámaista gyökerű tánc. A hagyomány szerint az első cam táncot 1786-ban adták elő az Erdeni-Dzú kolostorban.
  Délután egy hagyományos birkózóversenyt is megtekinthetünk.
  A Danshig Naadam Mongólia legeldugottabb vidékeiről is idecsábítja a megmérettetésre vágyó ifjú és kevésbé ifjú sportolókat. Színes selyem tunikák, hagyományos birkózó öltözetek, röpködő nyilak, dübörgő paták szórakoztatják a közönséget. A mongolok ilyenkor felidézik a dicső múltat, megmutatják az idelátgatónak lovas tudományukat, a lovaik erejét és kitartását valamint híres-hírhedt íjásztudásukat. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 3. nap Danshig Naadam Fesztivál – Khustain Nuruu Nemzeti Park

  Utazás: 100 km

  A fesztivál második napjának fő célja, hogy bemutassák a színes mongol kultúrát. A legfontosabb természetesen most is a lovasnomád múlt és annak felidézése. Ilyenkor többszáz kilométerről is idejönnek a sztyeppék pásztorai, hogy összemérjék tudásukat egymással. A lovasversenyek mellett természetesen a hagyományos mongol folklór is szerepet kap: táncokat és dalokat hallgathatunk, megismerhetjük a mongol zenét és megcsodálhatjuk a tradicionális művészeti alkotásokat is. A fesztivál kompakt formában mutatja be a mongol nomád kultúra minden elemét, így kihagyhatatlan és egyben feledhetetlen élmény is.
  Délután a Khustain Nuruu Nemzeti Parkba látogatunk el. A park számos Przsevalszkij-lónak (takhi) ad otthont. A thakit tekintik minden mai lófajta ősének. Sosem háziasították. A 18. századig ezek az állatok szabadon kóboroltak a mongol sztyeppén, Kazahsztánban és Szibériában. A természetes populáció ezután csökkenni kezdett, az utolsó vadon élő egyedet 1969-ben látták. A faj megkapta a „vadonból kihalt” státuszt, ami közel 30 évig így is maradt, amíg egy körültekintő szaporítási programmal sikerült 1,500-ra emelni a populáció számát. A Khustain Nuruu 50,000 hektáros vadonja volt az egyik hely, ahová visszatelepítettek egy ménest 1992-ben.
  Ma már több ménessel is találkozhatunk itt, gyönyörködhetünk abban ahogyan ezek a rőtbarna, zömök lovak a sztyeppén legelésznek. Bár a nemzeti park igazi sztárja kétségkívül a takhi, számos egyéb állatfaj is megtalálható a parkban. Gímszarvasok, mongol gazellák, borzok,szürkefarkasok és eurázsiai hiúzok tanyáznak a területen.
  A múzeumban megnézhetünk egy rövid dokumentumfilmet a sztyeppéről, majd körbejárhatjuk a kiállítást. Ezután visszautazunk Ulánbátorba. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 4. nap Közép-Góbi tartomány – Baga Gazriin Chuluu

  Utazás: 220 km

  Kora reggel indulunk útnak a Baga Gazriin Chuluu felé. A „Kis Helyek Köve“ egy lenyűgöző gránit-sziklacsoport Dundgovi/ Közép-Góbi tartomány északnyugati részén. A sztyeppe szívéből kiemelkedő kanyon szikláit az erózió csiszolta fényesre. Érkezés után leereszkedünk a kanyonba, hogy túrázzunk egy kicsit ebben a lenyűgöző szikla-labirintusban.
  Sétánk során néhány helyen sziklába vésett feliratokat láthatunk, melyeket két, a19. században itt élt szerzetes faragott a kőbe. Ellátogatunk a 17. században épült buddhista szentélyhez is, amelynek közelében a helyiek szerint gyógyító erővel bíró vizet is találunk. Az esővízzel telt mély, keskeny sziklavájatból kimeregetett víz a szóbeszéd szerint gyógyír bármilyen szembetegségre. (szállás: jurta-tábor, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 5. nap Közép-Góbi tartomány – Tsagaan Suvarga

  Utazás: 280 km

  Reggel ellátogatunk a Sum Khukh Burd templomba, majd továbbindulunk a Góbi-sivatag egyik legérdekesebb sziklacsoportja, a Tsagaan Suvarga felé. A helyiek a „Fehér sztúpa“ nevet adták neki. A szél formálta fehér szikla valóban egy buddhista sztúpára emlékeztet. A kövek színes rétegei 10 millió év történelmének tanúi. A kelet felé néző meredek sziklafalak messziről egy ősi város romjainak képzetét keltik.
  Ellátogatunk az Ulziit tartományi múzeumba is, melyet egy buddhista szentély mintájára emeltek az egykori erődítmény romjai mellett. A festői környezetben, egy tó partján álló múzeum több mint száz kiállítást rejt, a természettudományi tárlatok mellett betekintést kapunk a mongol népművészet, hagyományok és kultúra alkotásaiba is. (szállás: jurta-tábor, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 6. nap Tsagaan Suvarga – Gurvansaikhan Nemzeti Park – Yol-völgy (280km)

  Utazás: 280 km

  Tovább haladunk dél felé, ebédidőben érjük el a Góbi Gurvansaikhan Nemzeti Parkban lévő szállásunkat. A park a Gurvan Saikhan hegyvonulatról kapta nevét, melynek jelentése: a Három Szépség. A Keleti- Középső- és Nyugati Szépség alkotja a Góbi-sivatag északi szélén fekvő park keleti részét. Egyes területein a tengerszint feletti magasság eléri a 2 600 métert.
  A délutánt túrázással töltjük a csodálatos Yol-völgyben. A mélyen fekvő, keskeny völgy a szakállas saskeselyűről kapta nevét, melyet Mongóliában ’yolnak’ neveznek. A nemzeti parkot eredetileg ugyanis a régió madárvilágának megóvására hozták létre, de ma már inkább a különleges táj vonzza az idelátogatókat. A Yol-kanyont és szikláit a víz eróziós munkája alakította, helyenként olyan keskeny, hogy két embernél több nem is tud átjutni rajta egyszerre. A víz több helyen kisebb vízeséseken, zúgókon bukik alá és bár a régió híres napos időjárásáról, a szűk kanyonba ritkán jut be a napfény. Ennek köszönhető, hogy a jégtakaró szinte egész évben nem olvad el. A fokozatosan szűkülő kanyon régen az év 365 napjában őrizte az alján kialakult jeget. Az utóbbi években megfigyelhető, hogy – a turisták megnövekedett száma miatt – július és augusztus hónapokban már nyomát sem látni a vastag jégtakarónak.
  A kanyont végigjárva egy csodálatos völgybe jutunk, ahol argali juhok, kőszáli kecskék és számos ragadozó madár él. A Góbi-sivatag rágcsálói közül is jónéhányat megtalálunk itt. Ellátogatunk egy kis múzeumba is, ahol megismerkedhetünk a Góbi állat- és növényvilágával. (szállás: jurta-tábor, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 7. nap Yol-völgy – Khongor homokdűnék

  Utazás: 200 km

  Ma Mongólia legnagyobb homokdűnéihez, a Khongor homokdűnékhez autózunk. Az „éneklő homoknak” is nevezett dűnék tetejéről lélegzetelállító látvány tárul a szemünk elé: a lábunk előtt hever az egész Góbi-sivatag. Este megcsodálhatjuk a dűnék közt lebukó napot.
  A Khongor homokdűnék északnyugat-délkelet irányúak. A legszélesebb részén mintegy 27 kilométeres homoksivatag 965 négyzetkilométernyi területen terül el. A Khongor dűnék legszélesebb részét „éneklő homoknak” nevezik a helyiek, mert a dűnék közt fújó szél és a lábunk alatt csikorgó homok éles, magas hangon „énekel”. Ha leheveredünk egy percre a homokban és behunyjuk a szemünket akkor olyan, mintha sugárhajtású repülők száguldoznának körülöttünk. (szállás: jurta-tábor, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 8. nap Khongor – Bayanzag

  Utazás: 150 km

  Ma a híres „lángoló sziklákhoz” látogatunk el, ahol a Góbi jellegzetes szakszaul fáit is megcsodálhatjuk. A Bayazang a világ egyik legismertebb paleontológiai lelőhelye. 1922-ben Roy Chapman Andrews és csapata itt talált a világon elsőként tojásokkal teli dinoszaurusz fészkeket, és eddig több mint 100 dinoszaurusz maradványát sikerült itt azonosítani. A területet Chapman Andrews nevezte el „lángoló szikláknak”, mert a lenyugvó nap fényében a vörös homokkő sziklák narancsos színben izzó parázsnak tűnnek. A dinoszauruszok völgyének drámai és gyönyörű látványa mellett ma egy nomád tevetenyésztő családhoz is ellátogatunk, ahol első kézből tapasztalhatjuk meg a nomád mongolok híres vendégszeretetét. A bátrabbaknak egy kis tevegelésre is lehetőségük nyílik. (szállás: jurta-tábor, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 9. nap Bayanzag – Ongi kolostor

  Utazás: 150 km

  Reggeli után észak felé vesszük az irányt. Ellátogatunk az egykor pompázatos Ongi kolostorhoz, felkeresünk egy gyönyörűen restaurált templomot és túrázunk egyet a környéken.
  Az Ongiin khiid egykor Mongólia egyik legnagyobb templom-komplexuma volt. Az 1760-ban, az Ongi Gol-folyó északi és déli partján alapított vallási központ két, egymástól független kolostor-komplexumot foglalt magába: a Barlim khiidet és a Khutagt khiidet. Az egykori hatalmas komplexum romjain épült kicsi kolostor és templom ma is működik.(szállás: jurta-tábor, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 10. nap Karakorum – Erdeni-Dzú kolostor

  Utazás: 300 km

  Reggeli után a XIII. századi Mongol Birodalom fővárosa, Karakorum felé vesszük az irányt. Ellátogatunk Mongólia első és legnagyobb kolostorába, az Erdeni-Dzúba, melyet az ősi főváros romjain emeltek. A kolostorban és templomaiban gyönyörű buddhista tankákat találunk, melyek közül több is a XVII. századból származik.
  A XIII. században Karakorum lehetett a világ egyik legfontosabb városa. A Mongol Birodalom fővárosa Ögödej kán és utódai alatt vált a világpolitika alakításának egyik fontos színhelyévé. 1388-ban Ming csapatok rombolták le. Ezután hosszú időn át a feledés homályába merült pontos földrajzi helye. Végül azonban megtalálták a romokat és alapos régészeti és történelmi kutatómunkát követően ma már hiteles képet kaphatunk arról, hogy milyen lehetett a város fénykorában. (szállás: jurta-tábor, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 11. nap Erdeni-Dzú kolostor – Ulánbátor

  Utazás: 380 km

  Korai reggeli után indulunk vissza Ulánbátorba. Megpihenünk a Höszvgöl-tónál, majd folytatjuk utazásunkat. Másnap menetrendünknek megfelelően a repülőtérre utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 12. nap Ulánbátor – TERELJ NEMZETI PARK

  Utazás: 80 km

  Reggel a közeli Terelj Nemzeti Parkba utazunk. Útközben meglátogatjuk  Dzsingisz-kán szobrot, amely állítólag a születési helyének irányába mutat. Délután felfedezzük a területet, élvezzük az alpesi tájképeket és elúrűzunk a teknős sziklához. Meredek és egyenetlen talajon kapaszkdunk fel az Aryabal kolostorba Később egy helyi nomád család vendégszeretetét élvezhetjük. Megismerhetjük az életmódjukat, a tejtermékek elkészítésének hagyományos módját. Egy Ger tábor éttermében ebédelünk.
  Este Ulánbátorban búcsúvacsorázunk. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 13. nap Ulánbátor – hazautazás

  Nincs más hátra, minthogy megkezdjük hazafelé tartó utazásukat.

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • FOGLALHATÓ, 3 SZABAD HELY VAN AZ UTAZÁSON

  Jelentkezési határidő: 2021 március 18.

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 5 éjszaka szállást egy 3 *-os hotelben Ulánbátorban, 2 ágyas szobákban
  • 7 éjszaka szállást hagyományos jurta-táborokban és kempingekben
  • teljes ellátást a részletes leírás szerint (11 reggelit, 11 csomagolt ebédet, 11 vacsorát)
  • naponta 1 liter ivóvizet
  • az utazást bérelt terepjárókkal és helyi sofőrrel 
  • a részletes leírásban szereplő progamokat
  • a nemzeti parkok belépőit 
  • a látványosságok belépőit
  • 2 napos belépőt a Danshig Naadam Fesztiválra
  • a helyi idegenvezetők, lovas túravezetők és segítők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
  • a vízum árát
  • a repülőtéri transzferek árát
  • a fakultatív programokat
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ résztvevő
 • Repülőjegyek, illetékek
  • Budapest – Ulánbátor a repülőjegy ára illetékkel: 270 000 Ft-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgároknak a Mongóliába való beutazáshoz vízum szükséges
  • a vízumszerzés követelményei:
  • a belépéstől, de inkább a tervezett hazaérkezéstől számítva legalább 6 hónapig érvényes útlevél
  • kitöltött vízumkérő lapok, melyeket irodánk elektronikusan küld el
  • 2 x 2 darab friss, színes igazolványkép (3,5 x 4,5cm nagyságú, fotós vagy automata által készített, fehér hátterű, szemből
  • nemzetközi repülőjegy (oda-vissza érvényes)
  • a VISTA vízumügyintézés szolgáltatásának díja: 5 900 Ft/ fő
  • a vízum díja: 60 Euro
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ:  2 900 EUR
  • Előleg: a jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 140 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 50% -a (1 760)
 • COVID-19 – FOGLALÁSI FELTÉTELEK

  Mint mindig, a koronavírus okozta világjárvány idején is elkötelezettek vagyunk utazóink biztonságáért, igyekszünk a lehető legmagsabb színvonalú szolgáltatást nyújtani és segíteni abban, hogy nyugodtan és biztonsággal tervezhess.

  Ezért a bizonytalan utazási lehetőségekre való tekintettel a 2021-ben tervezett kalandtúráinkat előleg befizetése nélkül foglalhatod le.

  Az előleg befizetése akkor lesz aktuális, amikor – a jelenlegi körülményeket figyelembe véve – „garantálni“ tudjuk az utazás indulását. Addig nincs más dolgod, csak kitölteni az online jelenkezési lapot, mi pedig egy válasz emailben elküldjük számodra az adott útra vonatkozó praktikus információkat tartalmazó részletes tájékoztatót és biztosítjuk a „helyed“ a túrán.

  Kérünk, hogy dönts Te is felelősen a foglaláskor mert kiscsoportos kalandtúráink indulását 1 útlemondás is befolyásolhatja. A garantált indulású utazáinkra a továbbiakban az  ÁSZF-ben meghatározott lemondási feltételek vonatkoznak.

 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 30 EUR kezelési költséget. A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 35-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott korhatár

  25-55 év

 • Létszám

  6-8 fő

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképpen keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése egy helyi utazási iroda bevonásával zajlik
  • az utazás teljes ideje alatt egy angolul beszélő helyi idegenvezető és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • Szállás, étkezés
  • 3 éjszakát egy 3 *-os hotelben töltünk Ulánbátorban, 2 ágyas szobákban
  • 8 éjszakát hagyományos jurta-táborokban töltünk
  • teljes ellátást a jurta-táborokban a részletes leírás szerint (8 reggelit, 7 csomagolt ebédet, 7 vacsorát)
 • Mire számítsunk egy jurta kempingben?

  A jurta a mongolok ősi szálláshelye. A kör alakú építmény a nomád pásztorkodás elterjedése óta jelen van a mongol kultúrában. A jurta könnyen szállítható, szétszedése és összeállítása egyszerű. Sokan a világ legtermészetesebb lakhelyeként említik. A jurták váza fából készül, falait nemez borítja. A tetején kör alakú nyílás található. A faszerkezetet állatbőrből és ínakból készült madzagok tartják össze. 

  A jurta kemping pontosan olyan, mint egy szálloda, ahol hotelszobák helyett jurtákban szállásolják el a vendégeket. A kempingekben legtöbbször van egy nagyobb jurta, amely étteremként szolgál. A közös tisztálkodó helyiség mellett mosoda és szauna is gyakran rendelkezésre áll. Az „étteremben” hagyományos mongol ételeket kínálnak, de megtaláljuk az európai konyha ételeit is. A legtöbb kemping saját szervezésű programokkal is várja a vendégeket: gyalogtúrák, lovaglás, tevegelés vagy folklór-műsor vár minket.

  A jurták berendezése egyszerű, de elegáns. Általában kétágyasak, asztallal, komóddal, székekkel felszereltek. 

  A tisztálkodás közös helyiségekben történik, ahol zuhanyzó, mosoda, szauna és WC áll a vendégek rendelkezésére. Mivel a mosdók külön épületben vannak, éjszaka célszerű elemlámpát vinni magunkkal!

 • Valuta, költőpénz
  • Mongólia hivatalos fizetőeszköze a mongol tugrik
  • 1 MNT = kb. 10 Ft
  • legcélszerűbb az Euro kivitele, amit bankokban válthatunk majd be a helyi fizetőeszközre
  • ajánlott költőpénz: 100 Euro

   

 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Idulás előtti információk
  • az utazás Mongólia hegyvidéki területeit érinti, ahol az időjárás gyakran kiszámíthatatlan
  • még a nyári hónapokban is előfordulhat hóesés, ezért a következő felszerelést javasoljuk: meleg kabát, kesztyű, sál, gyapjúsapka, aláöltöző, gyapjúzokni, hálózsák (-10°C -15°C fokra)
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját és a további praktikus információkat jelentkezés után küldjük el
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: + 7 óra
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel,  térerő azonban csak a lakott települések közelében van
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számlaszám:
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számlaszám:
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design