Perui motoros túra – Transzóceáni országút – Machu Picchu – Colca Canyon

Indulás:
Utazás hossza: 13 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 6–8 fő
Ár:
5200
USD-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

A Transzóceáni országút a szuperlatívuszok útja, amely tele van kontrasztokkal. A 6300 km hosszú út a Csendes-óceán partjáról az Andok hegyláncán és Amazónián keresztül vezet egészen az Atlanti-óceánig.

A legendás út perui szakaszának legkülönlegesebb tájain indulunk motoros túrára. Cusco városából a legszebb inka kori épületegyüttesek érintésével motorozunk el a Machu Picchu rejtélyes történetű városába.  Innen az Andok hegyvonulatán keresztül motorozunk le az Amazonas-medencébe. Egy lazítós esőerdei túra után újra motorokra ülünk, Amazóniából a csipkés hegyeken átvezető szerpentineken érkezünk meg a Titicaca-tóhoz. Pihentető hajókirándulásunk után megismerkedünk az úszó szigeteken élő indiánokkal, majd az andesi magasföldön keresztül motorozunk el a Colca-kanyonba.

Levezetésnek a Galápagosz-szigetek a világon egyedülálló geometria formációinak, növény-és állatvilágának felfedezésére indulhatunk. 5 napos kirándulásunk során gyalog járhatjuk be a Santa Cruz- és az Isabela-szigetek belső vidékét, kenutúrára indulhatunk és hajókirándulások során ismerkedhetünk az óceán világával. Galápagosi pingvinekkel és teknősökkel úszhatunk, a gyakorlott búvárok egész napos búvár szafarira indulhatnak a szigetek közötti izgalmas áramlatokban.

Egyedülálló program, tökéletes aszfalt, alacsony forgalmú utak és megszámlálhatatlan szerpentin. 5 csillagos perui kalandunk egy feljethetetlen motorozás mellett a természeti látnivalók és kultúrális programok színes kavalkádját kínálja számodra.

Neked való?

 • Utazási stílus: vezetett motoros túra
 • Komfort: *****
 • Szervíz: *****
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap Peru: Lima

  A -6 órás időeltolódásnak köszönhetően indulásunk napján – repülési menetrendünknek megfelelően – a délutáni vagy esti órákban érkezünk meg Európából Peru fővárosába, Limába. A repülőtéri szállodában vacsora után nyugovóra térünk, hogy kipihenjük a hosszú repülőút fáradalmait. (szállás: 4*-os hotel, Wyndham Costa Del Sol, Lima Airport)

 • 2. nap: LIMA – CUSCO

  Reggel egy beföldi repülőjárattal utazunk az inkák fővárosába. A déli órákban érkezünk meg Cusco-ba.
  Lassan szoktatjuk hozzá szervezetünket a 3300 méter tengerszint feletti magassághoz. Elfoglaljuk a Főtér közelében lévő szállásunkat, majd városnézésre indulunk a spanyol gyarmati időket idéző, gyönyörűen karbantartott Óvárosban. (szállás: Hotel Ruinas vagy hasonló, ellátás: reggeli)

 • 3. nap CUSCO – A SZENT VÖLGY INKA KORI EMLÉKEI: SACSAYHUAMAN – MARAS – MORAY – OLLANTAYTAMBO

  Km: 100 km
  Út: 90% aszfalt, 10% köves út

  Reggel találkozunk motoros túravezetőnkkel, felpakoljuk csomagjunkat a kísérő autónkra, átvesszük bérelt motorjainkat és azonnal ki is próbáljuk azokat.
  Motoros túránk első napjait a Cusco környéki inka kori emlékek bebarangolásával töltjük, alacsonyabb tengerszint feletti magasságon.
  Először a Cusco felett magasodó inka kori erődbe motorozunk, ahol egy idegenevezővel járjuk körbe Sacsayhuaman monumentális épületegyüttesének maradványait.
  Ezután visszamotorozunk Cusco-ba, megebédelünk, és ha mindent rendben találunk járműveinkkel, egy másik közúton indulunk a Machu Picchu-hoz vezető völgy felé.
  A Vilcabamba hegyvonulatán keresztül, gondosan megművelt földek mellett haladva érkezünk meg a Moray kör alakú teraszaihoz vezető, jól motorozható köves úthoz (15 km). Megnézzük az archeológiai területet, melyet az inkák állítólag mezőgazdasági laboratóriumként használtak, majd Maras több száz sólepárló medencéjéhez motorozunk (10 km).
  Innen újra az asztfalton folytatjuk utunkat. Egy szerpentinen leereszkedünk az Urubamba völgyébe, ahol a folyó mentén, cukorsüveg alakú hegyek, gazdagon termő mezőgazdasági területek mentén és kecsua falvakon keresztül motorozunk tovább.
  Késő délután érkezünk az eredeti formáját leginkább megőrző inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. (szállás: El Albergue Ollantaytambo vagy hasonló, ellátás: reggeli)

 • 4. nap OLLANTAYTAMBO – MACHU PICCHU – AGUAS CALIENTES

  Pihenőnap!
  Napunkat Ollantay, a híres inka hadvezér erődítményének bejárásával kedzjük, amely a falu fölé tornyosul.
  Ollantaytambo-ból nem vezet közút a Machu Picchu-hoz, ezért reggel vonattal utazunk Aguas Calientes kisvárosába (2200 méter). Itt buszra szállunk, így érkezünk meg az Urubamba-folyó fölé magasodó hegygerincre épült inka városhoz, a Machu Picchu-hoz. Vezetőnk egy közel három órás séta során avat be minket a Machu Picchu titkaiba, melyet 500 éven keresztül a sűrű dzsungel őrzött. Körbesétálunk az óriási, csaknem teljes egészében épségében maradt inka városban, melyet csak 1912-ben fedezett fel Hiram Bingham.
  A nap további részében szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű környezetben épült világi és szakrális épületegyüttesek között és elsétálhatunk a Machu Picchu híres inka hídjához is. Mindenki kedve szerinti időpontban térhet vissza Aguas Calientes-be, ahol egy természetes hőforrásra épült fürdő, éttermek és ajándékboltok sora vár minket. (szállás: Inkaterra El MaPi vagy hasonló, ellátás: reggeli)

 • 5. nap AGUAS CALIENTES – OLLANTAYTAMBO – PISAC

  Km: 80 km
  Út: 100 % aszfalt,

  Reggeli után panoráma vonatunk ablakából intünk búcsút a Machu Picchu-nak. Ollantaytambo-ban átszállunk a ránk várakozó járműveinkre és déli irányba motorozunk a Szent Völgy bejáratához, Pisac városába. Szállásunk a hangulatos kisváros főterén álló vendégházban lesz.
  Ebéd után a Pisac fölé magasodó hegycsúcsra épült inka kori épületegyütteshez motorozunk fel egy szerpentinen. Végigjárjuk Pachacuti, az államalapító Inka palotáját, óriási földművelő teraszok között sétálunk, miközben az Urubamba-folyó völgyének lélegzetelállító panorámájában gyönyörködhetünk.
  Napunk hátralévő részét nézelődéssel és ajándékvásárlással tölthetjük Peru legnagyobb kézműves piacán. (szállás: Pisac Inn vagy hasonló, ellátás: reggeli)

 • 6. nap PISAC – TRANSZÓCEÁNI ORSZÁGÚT – AMAZÓNIA: MARIO LODGE

  Km: 280 km
  Út: 100% aszfalt

  Reggel déli irányba indulunk egy alacsony forgalmú, aszfaltozott közúton az Urubamba-folyó mentén. Ezután a Vilcanota-folyó völgyében motorozunk tovább Urcos kisvárosáig. Urcos kisvárosánál kanyarodunk rá a Transzóceáni országútra, melyet 2016-ban nyitottak meg. A 6300 km hosszú út a Csendes-óceán partjáról az Andok hegyláncán és Amazónián keresztül vezet egészen az Atlanti-óceánig.
  Mialatt motorjainkkal nyugat-keleti irányban átszeljük az Andokat és a leereszkedünk Amazóniába, a táj percről percre változik.
  Először egy kanyarokkal teli szerpentinen kapaszkodunk fel az Andok keleti hegyvonulatára, amíg elérjük a 4725 méter magas Abra Pirkhuayan hágót.
  Innen hegyi idián falvak, legelésző alpaka és láma nyájak között motorozunk, miközben a távolban a Azungate hegylánc csipkés, hósipkás csúcsainak látványa kísér minket.
  175 km motorozás után, Marcapata kisvárosától egy enyhe kanyarokkal teli és rendkívül látványos panoráma úton motorozunk le az Amazonas-medencébe.
  Cukorsüveg alakú helyek között motorozunk a buja zöld köderdőben a számtalan vízesés között, amíg megérkezünk a magaslati esőerdőbe. Innen kellemes melegben, bambusz erdők, elszórt pici mezőgazdasági farmok között motorozunk el szállásunkig, amely az Andok és Amazónia határán lévő, civilizációtól távoli, újonnan épült lodge-ban lesz. (szállás: 3*-os lodge, ellátás: reggeli)

 • 7. nap AMAZÓNIA: MARIO LODGE – PUERTO MALDONADO – INKATERRA HACIENDA LODGE

  Km: 260 km
  Út: 100% aszfalt

  Reggeli után egy könnyű szakasz vár ránk. Szinte nyílegyenesen motorozunk a jó minőségű aszfalton Amazónia perui ,,fővárosába”, a Madre De Dios folyó partján épült Puerto Maldonado kisvárosába. A banán-, papaya- és olajpálma ültetvények között gyakran találkozunk helyi motoros társainkkal.
  Délután egy pihenő program vár ránk: az esőerdő lombkoronájának szintje felé emelkedve, a magasból vetünk egy pillantást Amazónia áthatolhatatlan esőerdejére.
  Motorjainkat a kikötőben egy motoros kenura cseréljük, ezzel utazunk tovább a folyón 30 percet esőerdei üdülőnkbe.
  A helyi konyha különlegességeit felvonultató svédasztalos (késői) ebédünket már a folyó partján álló öko-lodge rusztikus étteremben fogyasztjuk el. Délután vezetőkkel sétálhatunk a lodge tanösvényein, miközben bepillantást nyerhetünk az esőerdő gazdag növény- és állatvilágának elemeibe, vagy pihenéssel tölthetjük az időt a buja trópusi kertben megbúvó, minden kényelmet kiszolgáló bungalóinkban.
  Ízletes vacsoránkat a lodge éttermében szolgálják fel. Alkonyat után kenuba szállunk és a folyóról csodáljuk meg az Amazonas-medence folyóinak különleges ökoszisztémáját és a déli égbolt csillagképeit. Ha szerencsénk van, elemlámpáink fényében kajmánok szemei is felvillannak. (szállás: Inkaterra Hacienda Conception, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 8. nap AMAZÓNIA: INKATERRA HACIENDA LODGE – CANOPY – PUERTO MALDONADO

  Pihenőnap!
  Ne lepődjünk meg, ha hajnalban ragadozók ordítása és a majmok rikácsolása kelt minket, ami összevegyül a madarak hangjával. Amazónia esőerdejének közepén vagyunk, annyira, hogy házaink panoráma ablakain keresztül szó szerint ágyunkból figyelhetjük meg az ébredező természetet. Hogy fokozzuk az élményeket, kiadós svédasztalos reggelink után újabb kaland vár ránk a dzsungelben.
  Reggeli után az esőerdő lombkoronájának szintje fölé emelkedve, a magasból vetünk egy pillantást Amazónia áthatolhatatlan esőerdejére. Motoros kenuval utazunk a Madre De Dios folyón körülbelül 40-45 percet, amíg elérjük a Canopy Sétányt. Falépcsőkön kapaszkodunk fel egy 30 méter magas toronyba, ahonnan hét függőhídon indulunk egy izgalmas sétára, melyek az óriási fák koronáit kötik össze.
  Ebédre visszatérünk szállásunkra, majd a már ismerős útvonalon, a Madre De Dios folyón térünk vissza Puerto Maldonado városába egy motoros kenuval. (szállás: Wasai Hotel vagy hasonló, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 9. nap PUERTO MALDONADO – TRANSZÓCEÁNI ORSZÁGÚT – MACUSANI

  Km: 347 km
  Út: 100% aszfalt

  Újra a Transzóceáni országúton motorozunk, most a Titicaca-tó irányába. Az első 180 km-t a már ismert útvonalon tesszük meg az Amazonas medencében. Majd déli irányba kanyarodunk és újra felkapaszkodunk az Andok hegyvonulatára, egészen 4320 méter magasságig. Enyhe kanyarok, újabb, az előző napokétól teljesen eltérő látványt kínáló tájkép vár ránk motorozás közben. Ebéd után egy mély kanyon mellett futó, kanyarokkal teli úton kapaszkodunk fel az andesi magasföldre. Innen érdekes sziklaformátumok és a távolban felbukkanó óriási gleccserek között érkezünk meg éjszakai menedékhelyünkre. Szállásunk egy egyszerű hotelben lesz Macusani falujában, amely valamikor a világ legmagsabban lévő faluja volt. (szállás: 2*-os hotel, ellátás: reggeli)

 • 10. nap MACUSANI – PUNO – UROS-SZIGETEK

  Km: 251 km
  Út: 100% aszfalt

  Az Andok csipkés csúcsai között kanyargó úton és hegyi falvak között motorozunk a Titicaca-tóig. A mitológia szerint ebből a tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 7 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legjelentősebb pre-kolumbián kultúráját és egy óriási birodalmat építsenek. A kora délutáni órákban érkezünk meg a tó partján lévő színvonalas szállásunkra.
  Késői ebédünk után szállodánk kikötőjéből indulunk hajókirándulásra a Titicaca-tavon. Először a híres úszó szigetek egyikére látogatunk el. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le a Titicaca-tó partján, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Ezek a nádból készült szigetek az itt élő indiánok otthonai napjainkban is. Hajónkkal kikötünk az egyik család vízen lebegő otthonán. Körbesétálunk a szigeten és meghallgatjuk vendéglátóink meséjét az uro indiánok történetéről és hagyományairól. (szállás: Sonesta Posadas Del Inca vagy hasonló, ellátás: reggeli)

 • 11. nap PUNO – COLCA-KANYON

  Km: 270 km
  Út: 100% aszfalt

  Puno-ból az andesi magasföldön, a Salinas Nemzeti Park területén motorozunk tovább, ahol a füves pusztaságokon láma és alpaka nyájak legelnek, az időszakos tavak a chilei flamingók, vadludak és vízimadarak kedvelt élőhelye.
  A nyugati Andok vonulata között húzódó Colca-völgy régiója igazán különleges hely. Itt található az aktív vulkánok legmagasabb láncolata bolygónkon, valamint a világ második legmélyebb kanyonja, amely a világ egyik legnagyobb repülő madarának, a kondornak és a világ legszebb gyapját adó négylábújának, a vicuñának az otthona. Itt, az inkákat több száz évvel megelőző időkből származó wari kultúra romjai és földművelő teraszai között élnek Peru legidősebb etnikumai közül a Collahuas és a Cabanas indián közösségek. Nem véletlen, hogy a terület a perui nemzeti örökség része.
  Miután a 4800 méter magasan lévő vulkán kilátópontról kiélveztük a 6 tűzhányó látványát, leereszkedünk az átlagosan 3700 méterrel a tengerszint felé emelkedő Colca-völgybe. Este a kanyon szélén álló színvonalas szállodánkhoz tartozó termálforrások medencéiben megpihenve vizsgálhatjuk az ezernyi csillagtól fényes déli égboltot. A medencéket természetes források táplálják, amelyek akár 80 °C-os hőmérsékletű, ásványi anyagokban gazdag vizet adnak. (szállás: Colca Lodge Spa & Hot Springs, ellátás: reggeli)

 • 12. nap COLCA-KANYON – AREQUIPA

  Km: 170 km
  Út: 100% aszfalt

  Utolsó motoros napunkon  egy újabb látványos ,,panoráma út” vár ránk az andesi magasföldön Arequipa városáig a füves pusztaságokon legelő alpaka, láma és vikunya nyájak között. A kora délutáni órákban érkezünk meg az El Misti (5822 m), a Chachani (6075 m) és a Pichu-Pichu (5669 m) vulkánok ölelésében fekvő (2350 m) városba. Leadjuk motorjainkat, majd közösen indulunk Arequipa felfedezésére. Az Unesco Világörökségek listáján is szereplő óváros főterére sétálunk el, amit szökőkutak, szobrok, pálmafák és színes virágok díszítenek. Peru egyik legszebb terét, a gyarmati időket idéző árkádos házak szegélyezik és itt áll a város hófehér katedrálisa is. Könnyen találunk itt olyan éttermet, ahol megkóstolhatjuk a perui konyha specialitásait és vacsora közben a teraszról a kivilágított főtér látványában gyönyörködhetünk. (szállás: Casa Andina Premium vagy hasonló, ellátás: reggeli)

 • 13. nap AREQUIPA – LIMA – EURÓPA VAGY ECUADOR: QUITO

  Délelőtt a repülőtérre utazunk. Először Lima-ba repülünk. Innen az esti órákban kezjük meg hazafelé taró utazásunkat. Vagy folytatjuk Dél-amerikai kalndunkat a Galápagos-szigeketen.
  Ecuador fővárosában, Quito-ban a repülőtér közelében lévő hotelben szállunk meg. (szállás: hotel ellátás: reggeli)

 • 14. nap HOSSZBBÍTÁSI LEHETŐSÉG: GALÁPAGOS: BALTRA-SZIGET – SANTA CRUZ-SZIGET – DARWIN TUDOMÁNYOS KÖZPONT – ISABELA-SZIGET: PUERTO VILLAMIL

  Rövid repülőút során ékezünk meg a Dél-Amerika partjaitól 1000 kilométer távolságra lévő Galápagos-szigetekre. A Baltra-szigetén lévő repülőtérről átkompozunk az alig pár száz méter széles Itacaba-csatornán a Santa Cruz-sziget északi partjára, majd egy bérelt busszal indulunk tovább a sziget déli csücskébe. Útközben megkezdjük ismerkedésünket a szigetcsoport különleges geológiájával és élővilágával: sétára indulunk a galápagosi magasföldön, körbejárjuk a Los Gemelos iker kalderákat. A mindig párába burkolózó, burjánzó köderdőben Darwin híres pintyeinek néhány képviselőjével is találkozhatunk.
  A sziget turistaközpontjába, Puerto Ayora kisvárosába érve a mangrove erdővel, vörös tarisznyarákokkal, pelikánokkal és fecskefarkú sirályokkal tarkított parti sétányon indulunk a Darwin Tudományos Központba. Az UNESCO 1959-ben hozta létre a nemzetközi alapítványt a galápagosi élővilág védelmére, melyet az evolúció tanának zseniális megfogalmazójáról, Charles Darwinról neveztek el. A kutatóállomáson napjainkban 200 zoológus és önkéntes dolgozik a szigetek törékeny ökoszisztémájának megőrzésén. A látogatóközpontban a szigetek vulkánjainak lábánál élő különböző elefántteknősöket és a kizárólag Galápagos-on őshonos varacskos fejű gyíkokat is láthatunk.
  Ebéd után 3 napos kirándulásra indulunk Isabela-szigetére. Közel három órás hajózás után érkezünk meg Puerto Villamil kikötőjébe, ahol a parton kéklábú szulák és galápagosi prémfókák köszöntenek minket. A tengeri csikó formájú Isabela-szigetet 6 pajzsvulkán tevékenysége alakította ki, ezek közül a szigetek legmagasabb vulkánja, a Wolf (1707 m) és az Ecuador (790m) pont az Egyenlítő vonalán helyezkednek el.
  A trópusi sziget központi faluját a homokos tengerpart, a pálmafákkal szegélyezett utcák, az autentikus vendégházak és helyi éttermek teszik igazán hangulatossá. 
  (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 15. nap ISABELA-SZIGET – TINTORERAS-SZIGET – KÖNNYEK FALA

  Reggel motorcsónakokba szállunk és áthajózunk a közeli  Tintoreras-szigetre. Körbesétálunk a tenger vizéből teknőspáncélként kiemelkedő szigeten, az átforrósodott bazaltsziklákon napozó tengeri leguánok tömegei között. Sétánk során közelről lencsevégre kaphatjuk a szűk tengeri csatornában pihenő szirti cápákat és az öbölben szundikáló fókákat. Mielőtt visszatérünk a kikötőbe, a part menti korallzátonyok között merülünk egyet, ahol kis szerencsével óriásteknősökkel és fókákkal is együtt úszhatunk.
  Délután a Könnyek falához túrázhatunk vagy kerékpározhatunk, ahol 1946-1959 között egy börtön működött. Útközben felkapaszkodunk az Isabela legmagasabb pontján álló kilátópontba, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a lakatlan belső vidékre és a szigetet létrehozó vulkánokra. Füves lávamezőkön, ligetes kaktusz és a mangrove erdőkön keresztül érkezünk meg az óceán partjára. Figyelem, nézzünk a lábunk elé mert a terület a teknősök és a szárazföldi gyíkok otthona! Sétánk során szépen karbantartott tanösvényeken járjuk körbe a lávahólyagokat, a gazdag madárvilágnak otthont adó sós tavakat és tengerparti öblöket. A óceán partján, a sziklákon sütkérező tengeri leguánok százai között sétálunk vissza a faluba. A naplementét kedvünk szerint a tengerparti kilátóból vagy a hangulatos bárok egyikének teraszáról nézhetjük meg. (Túra táv: 10 km, szint: le 100 m)  (ellátás: reggeli)

 • 16. nap ISABELA-SZIGET: TEKNŐSNEVELŐ KÖZPONT – SIERRA NEGRA VULKÁN – SANTA CRUZ-SZIGET – LÁVABARLANG

  Reggeli után Isabela óriásteknős-nevelő központjába látogatunk el, ahol  a miniatűr teknősök között sétálva megismerkedhetünk az elefántlábúak történetével.
  Ezután a Galápagosz-szigetek egyik legaktívabb tűzhányójához, a Sierra Negra vulkánhoz kirándulunk. A látogatóközpontból felgyalogolunk az 1240 méter magas vulkán tetejére és a közel 10 km átmérőjű kráter peremének szélén sétálunk tovább. Ha a felhők kinyílnak az állandó ködbe burkolózó galápagosi magasföldön, Földünk második legnagyobb kráterének látványában gyönyörködhetünk.
  A délutáni órákban visszahajózunk Santa Cruz szigetére. Úton a Bellavista kilátópont közelében lévő szállásunkra, a szigetek egyik legnagyobb lávabarlangjának, egy közel 2 km hosszú, megkövesedett bazaltfolyam felfedezésére indulunk. (szállás: ellátás: reggeli)

 • 17. nap SANTA CRUZ-SZIGET – SANTA FÉ VAGY ÉSZAK-SEYMOUR-SZIGET

  Az áramlatoktól függően egész napos hajókirándulásra indulhatunk az Észak-Seymour vagy a Santa Fe-szigetre. Észak-Seymour leginkább a galápagosi szárazföldi iguánáiról, vagy más néven varacskos fejű leguánjairól ismert, 10 000 példány köré teszik számukat. A szigeten számos madárfajjal is találkozhatunk, barna gödények, vörös csőrű trópusi madarak, fecskefarkú sirályok és néha még Sula grantik (nazca szulák) is láthatóak itt, nem is beszélve a szárazföldi iguánákról! 
  Délután térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. (ellátás: reggeli, ebéd a hajókiránduláson)

 • 18. nap SANTA CZUZ-SZIGET: AKADÉMAI ÖBÖL – Kajakozás az Itacaba-csatornán – BALTRA – QUITO

  Délelőtt az Akadémia öböl homokos strandjának nyugalmát élvezhetjük vagy sétálni indulhatunk a kaktuszok és akáciák között futó 2.5 km hosszú tanösvényen.
  Aki ennél aktívabb kalandra vágyik, egy könnyű és rendkívül látványos tengeri kajak túrára indulhat az Itacaba-csatornán. Az evezést gyakran megszakítjuk egy kis sznorkelezéssel és az élővilág, a tengeri madarak, fókák és cápák megfigyelésével.
  Kora délután a Baltra-szigetre utazunk és visszarepülünk Ecuador  fővárosába, Quito-ba. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 19. nap QUITO – MITAD DEL MUNDO – HAZAUTAZÁS

  Reggel ellátogatunk a Mitad del Mundo (A világ közepe) emlékműhöz, amely az Egyenlítőn fekszik, 35 km-re északra Quito-tól. A planetáriumban megnézhetünk egy ismeretterjesztő filmet az Egyenlítőről, sétálgathatunk az ország különböző népcsoportjait bemutató kiállításokon és ellátogathatunk a csokoládé múzeumba is. A látogatóközpontban az ajándékvásárlásra is jó lehetőség nyílik.
  Délután a repülőtérre utazunk és repülési menetrendünknek megfelelően megkezdjük Európa felé tartó utazásunkat.(ellátás: reggeli)

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a motorok szállítási díját Arequipa és Cusco között
  • a kísérő autó (csomagszállító és biztonsági pick up terepjáró) díját
  • a motorszerelő munkadíját
  • egy perui motoros túravezető munkadíját
  • egy magyar motoros túravezető munkadíját
  • a magyar nyelvű túraszervező/ tolmács munkadíját
  • 11 éjszaka szállást hangulatos 3-5*-os hotelekben és lodge-okban,
   2 ágyas szobákban
  • a 2 nap/1 éjszakás dzsungel programot 4*-os öko-lodge- ban, 2 személyes bungalókban, teljes ellátással (ebéd, vacsora, reggeli, ebéd)
  • összesen 11 reggelit
  • a Tambopata Nemzeti Park belépőt
  • a Szent Völgy inka kori emlékeinek belépőjét
  • 1 darab Machu Picchu belépőt
  • 2 darab Machu Picchu buszjegyet
  • 2 darab Machu Picchu vonatjegyet (Ollantaytambo és Aguas Calientes között
  • a hajókirándulást a Titicaca-tavon az Uros szigetekre
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés és indulás esetén
  •   a helyi idegenvezetők munkadíját az inka kori emlékek és a Machu Picchu látogatás során

   

 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a motorbérlés és biztosítás árát (10 nap)
  • az üzemanyag árát
  • a kiegészítő motor biztosítás díját
  • a motor kaució díját
  • a nemzetközi repülőjegyek és az illeték árát
  • a Lima – Cusco és az Aregupa – Lima repülőjegyek és az illeték árát
  • a borravalókat: 50 USD/ résztvevő
  • a programban nem szereplő étkezéseket és italfogyasztást
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a Galápagos-szigetek hosszabbítási lehetőséget
 • MOTORBÉRLÉS DÍJAI

  A motorok bérlésnek díja 10 nap esetén/ nap:

  • BMW R 1200 GS (LC): 230 USD/ nap
  • BMW  F 800 GS: 200 USD/ nap
  • BMW  F 700 GS: 160 USD/ nap
  • Suzuki DR650: 115 USD/ nap
  • Honda CRF 1000 Africa Twin: 200 USD/ nap

   

  • Kiegészítő motor biztosítás: 15 USD/ nap
 • KAUCIÓ
  • kiegészítő biztosítás nélkül: 2 500 USD
  • kiegészítő biztosítással:  500 USD
 • Fakultatív programok
  • Cuzco, Naptemplom: 12 Sol
  • Cuzco, Katedrális: 25 Sol
  • Galápagos-szigetek 7 napos program: 1 600 USD
 • A 7 NAPOS GALÁPAGOS-SZIGETEK KIEGÉSZÍTŐ PROGRAM ÁRA TARTALMAZZA
  • az utazást a Galápagos-szigeteken bérelt kisbusszal és motoros kenukkal
  • az utazást privát, bérelt hajóval az Isabela- és a Santa Cruz-szigetek között
  • a kikötői illetékek árát a Galápagos-szigeteken
  • 4 éjszakát hangulatos, 3*-os hotelekben és vendégházakban, kétágyas szobákban a Galápagos-szigeteken
  • 2 éjszaka szállást Quito-ban, 3*-os hotelek
  • 6 reggelit
  • Isabela szigetén kirándulást a Könnyek falához, a Sierra Negra vulkánhoz és a teknős nevelő központba
  • a motorcsónakos kirándulást a Tintoreras-szigetre
  • Santa Cruz szigetén kirándulást a lávabarlanghoz, az Akadémia-öbölbe és a Darwin Központba
  • a városnézést Quito óvárosában
  • a fél napos kirándulást és a belépőt a Mitad Del Mundo-hoz
  • a helyi túravezetők díját, a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • A 7 NAPOS GALÁPAGOS-SZIGETEK KIEGÉSZÍTŐ PROGRAM ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a Lima – Quito – Budapest nemzetközi repülőjegy és illeték árát
  • a Quito – Baltra – Quito repülőjegy és illeték árát
  • a Galápagos Nemzeti Park belépő árát: 100 USD
  • a Baltra repülőterén fizetendő illetéket
  • a programban nem szereplő étkezéseket
  • a fakultatív programok árát
  • a poggyász-és balesetbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Lima – Budapest repülőjegy ára illetékkel 360 000 Ft-tól
  • a Budapest – Lima – Quito – Budapest repülőjegy ára illetékkel 420 000 Ft-tól
  • a Lima – Cusco és az Arequipa – Lima repülőjegyek és az illeték ára 400 USD -tól
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Peruba és Ecuadorba
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek
  • MOTOROS TÚRA – RÉSZVÉTELI DÍJ: 5 200 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 50 %-a (2 600 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% –a (2 600 USD)
  • Motorbérlés:
  •  jelentkezéskor fizetendő a motorbérlés díjának 50 %-a
  • az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő a motorbérlés díjának 50 %-a
 • GALÁPAGOS-SZIGETEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 1 600 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (640 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% –a (960 USD)
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a,
  • 60-36. napok között a Motorbérlés díjának 20%-a,
  • 35 napon belül a Motorbérlés díjának 50%-a.
 • Ajánlott életkor

  25-60 év

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • a nemzetközi repülőjegyek megvásárlásához irodánk asszisztenciát nyújt
  • menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partnerünkön keresztül foglalod le nemzetközi repülőjegyed
 • Szervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner irodák bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt egy angolul beszélő, perui motoros túravezető, egy magyar motoros túravezető és egy magyar  idegenvezető állnak a rendelkezésedre
 • Valuta, költőpénz
  • Peru hivatalos fizetőeszköze a Sol (1 PEN = kb. 100 Ft)
  • Ecuador hivatalos fizetőeszköze az amerikai dollár
  • az USD vagy Euro kivitelét javasoljuk, bankkártyával is több helyen lehet fizetni
  • a perui pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el
  • ajánlott költőpénz: 500 USD + a fakultatív programok ára
 • Szállások, ellátás
  • 11 éjszakát hangulatos 3-5*-os hotelekben és lodge-okban töltünk, 2 ágyas szobákban
  • egy 1 éjszakát egy  4*-os öko lodge-ban töltünk, 2 személyes bungallókban, teljes ellátással (ebéd, vacsora, reggeli, ebéd)
  • túránk összesen 11 reggelit tartalmaz
 • Közlekedés
  • bérelt hajóval, turista vonattal és menetrend szerinti repülőjárattal
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Hasznos információk
  • időeltolódás – Peru: -6 óra
  • időeltolódás – Ecuador: -6 óra
  • időeltolódás – Galápagos: -5 óra
  • kommunikáció: Peruban és Ecudorban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus levelet, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott email címre.
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design