Nepál, Bhután körutazás – Buddha Születésnapja Fesztivál – 5 csillagos kalandtúra

Indulás: 2019/05/12
Utazás hossza: 17 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 12-14 fő
Ár:
2900
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Nepál az egyik legizgalmasabb úti cél az egzotikus kultúrák szerelmesei számára. A világ tetején fekvő ország mindössze 800 km hosszú és 200 km széles területet ölel körbe, kulturális és természeti kincsekben viszont annál gazdagabb. Sokféle népcsoport él itt, akik békés együttélésben gyakorolják hagyományaikat és vallásukat.

17 napos utazásunk alatt könnyű kirándulások során gyönyörködhetünk a Himalája hegyvonulatának látványában. Kenukkal és elefántok hátán indulunk a Királyi Chitwan Nemzeti Park felfedezésére, melynek trópusi erdői és mocsarai tigriseknek, orrszarvúknak, elefántoknak és szarvasoknak adnak otthont.

Körutazásunk során ellátogatunk a Kathmandu-völgy legszebb középkori városába, valamint a buddhista és hindu vallás legérdekesebb nepáli helyszíneire is.

Bhután-ban mesés táj, évezredes hagyományok, varázslatos buddhista kultúra, ősi templomok, színes házak, érintetlen erdők várnak ránk.

Pokhara közelében a Nepálban élő száműzött tibetiek vendégszeretetét élvezhetjük, a nepáli Himalája déli részén, a Terai régióban pedig két éjszakát töltünk a Tharu közösség vendégházaiban. Egy éjszakára beköltözünk a Neydo Buddhista Kolostorba, ahol bepillantást nyerhetünk egy kolostor hétköznapjaiba és a buddhista vallási hagyományokkal ismerkedhetünk.

A Buddha Jayanti Fesztiválnak – a buddhista vallási naptár egyik legnagyobb fesztiváljának – évszázados hagyományai vannak Nepálban. Buddha születésnapjának különleges jelentősége van a filozófia és vallás követői számára. Az öröm és boldogság ünnepe ez, amikor megemlékeznek Gautama Sziddhártha születéséről, megvilágosodásáról és haláláról. A legnagyobb fesztivált Lumbini-ben, Buddha szülőhelyén tartják, ahol mi is részesei lehetünk az ünnepségnek.

Körutazásunk során egy bérelt busszal közlekedünk, kényelmes hotelekben és vendégházakban szállunk meg, az utazás ára tartalmaz minden programot és belépőt, neked csak hátra kell dőlnöd.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap NEPÁL: KATHMANDU – Boudhanath sztúpa

  A kathmandui repülőtérről a Thamel városrészben lévő  szállásunkra utazunk. Miután megpihentünk, belevethetjük magunkat a turistanegyed nyüzsgésébe, melynek szűk utcáin és terein ajándékboltok, hangulatos bárok és éttermek sorakoznak.
  Délután a „Kis Tibet”-nek is nevezett városrészbe látogatunk el. Nepál tibeti menekült közössége a Boudhanath sztúpa körül telepedett le, ahol a mai napig gyakorolják hagyományaikat és a vallásukat. Körbe sétálhatjuk a sztúpát és ellátogathatunk az egyik buddhista kolostorba is. A sztúpa az esti kivilágításban a legszebb, ezért az egyik étterem tetőteraszán vacsorázunk. (szállás: hotel)

 • 2. nap KATHMANDU-VÖLGY: NEYDO BUDDHISTA KOLOSTOR – ASURA BARLANG – DAKSHINKALI-TEMPLOM

  Reggel a Kathmandu-völgy felfedezésére indulunk.
  A Neydo Tashi kolostor békés természeti környezetben, több jelentős vallási helyszín közelében épült, a Kathmandu-völgy északnyugati sarkában. Csaknem 200 fiatal szerzetes él és tanul itt, a kolostor élete ezért meglehetősen vibráló. A fiatalok rituális szertartásokat és imákat, tibeti irodalmat, valamint buddhista filozófiát és etikát tanulnak.
  Ebéd után egy szerzetessel járjuk végig a domb tetejét díszítő épületegyüttest. Vezetőnk a kolostor falait díszítő mandalák, Buddha ábrázolások és életkerék bemutatása során lelkesen avat be minket a buddhista filozófia tanaiba. A kolostor a hatalmas Amitabha Buddha szobráról is híres, amely a legnagyobb Nepálban.
  A kolostori élet gyakran titokzatos a kívülállók számára. A Neydo arra ösztönzi a látogatókat, hogy megtapasztalják, milyenek egy kolostor hétköznapjai, így jobban megértsék a tibeti buddhista hagyományokat.
  Ebéd után kirándulásra indulunk a közeli barlangokhoz. A nagy mester Padmasambhava az Asura barlangban érte el a Mahamudra megvalósulás szintjét. Útközben átsétálunk a szomszédos falun és mezőgazdasági földeken, így bepilanntást nyerhetünk a többségében hindu vallású navarok mindennapi életébe. Úton a kolostor felé ellátogatunk Nepál egyik legfontosabb templomába, a Káli istennőnek szentelt Dakshinkali-templomba is. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 3. nap KATHMANDU-VÖLGY: SWAYAMBHUNATH SZTÚPA – PATAN

  Kora reggel részt vehetünk a kolostorban a szerzetesek közös szertartásán, majd megreggelizünk és visszautazunk Kathmandu-ba. Útközben ellátogatunk a Katmandu-völgy északnyugati részén épült Swayambhunath sztúpához, ahol a legendák szerint a Katmandu-völgy története kezdődött. Nepál legrégebbi sztúpája körül számos szentély található és a dombtetőről jól rálátunk a városra is. 
  Következő állomásunk Patan, a “szépség városa”. Ez a királyi város adott otthont a képzőművészeknek, ami visszatükröződik a középkori épületek aprólékosan megmunkált díszítésein. Körbejárjuk a Főtéren a királyi palotát, a Krishna Mandir templomot, elsétálunk a Aranytemplom nevű buddhista kolostorba és Patan legrégibb hindu templomába.
  Késő délután térünk vissza kathmandui szállásunkra. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 4. nap Kathmandu – Bandipur – Pokhara – Világbéke sztúpa

  Reggeli után egy bérelt busszal indulunk Pokhara felé. Ebédidőben hosszabb pihenőt tartunk Bandipur középkori városában. Az egykori kereskedő város ma a Kathmandu-völgyből idetelepült navar népcsoport élő kulturális múzeuma.
  Délután érkezünk meg a hegyek ölelésében, a Phewa-tó partján fekvő Pokhara-ba. Szállásunk elfoglalása után a közeli hegygerincen álló Világbéke sztúpához indulunk. A gerincről páratlan a kilátás naplemente idején: előttünk Pokhara és a Phewa-tó, a háttérben pedig a Himalája hegyei és három 8000 méternél magasabb hegycsúcs, az Annapurna, a Manaslu és Dhaulagiri, valamint a nepáliak szent hegye, a Machhapuchare
  Vacsoránkat az egyik kedvenc éttermünkben fogyasztjuk el a tóparti sétányon, pár perc sétára színvonalas szállodánktól. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 5. nap Pokhara – Tibeti közösség – Annapurna sétarepülés – Sarankot

  Reggel csónakokat bérelhetünk a kikötőben és a tó közepén fekvő szigeten álló hindu szentélyhez evezhetünk. Ha vágyunk arra, hogy közelebbről is felfedezzük a Himalája csodálatos vonulatát, akkor a fakultatív sétarepülést az Annapurna vonulata felett nekünk találták ki. A sétarepülés csodálatos rálátást nyújt az Annapurna I, II, III és IV csúcsokra, ahogyan a Fish Tale-re , a Dhaulagiri-re, a Nilgiri-re, a Chulu Dhara-ra és számos további himalájai magaslatra is.
  Ma ismét letérünk a turisták által járt ösvényről. Először a Davi-vízeséshez és a közelében lévő Shiva barlanghoz utazunk, majd ellátogatunk egy faluba Pokhara közelében, ahol száműzött tibetiek közössége él. Azzal, hogy az itt élő tibetiek kitárják házaik kapuját előttünk, nemcsak jövedelemhez jutnak, de számunkra is nagyszerű alkalmat kínál ez a lehetőség arra, hogy első kézből tapasztaljuk meg a tibeti kultúrát és hagyományt. A Nepálban élő tibetiek hűek maradtak anyaországuk szokásaihoz, tovább viszik annak tradícióit. Látogatásunk során bepillantást nyerhetünk mindennapi életükbe, megnézzük a Tashilinga kolostort, ebédünket pedig mi magunk készítjük el a családdal közösen. A menü egy tradicionális tibeti étel, a momo lesz.
  Az Annapurna vonulatának látványa a Pokhara felé magasodó hegycsúcson épült Sarankot-ból a legszebb, ezért délután a közeli település felé vesszük az irányt, itt töltünk egy éjszakát. (ellátás: reggeli, ebéd)

 • 6. nap Sarankot – Annapurna kilátópont – Lumbini

  Reggeli előtt egy újabb napfelkelte sétára indulunk. A közeli kilátópontról nyugaton a Dhaulagiri jellegzetes formáiban (8167 m) és a Machhapuchhare (6997 m) piramisában, keleten az Annapurna II (7937m) sátort formáló alakjában és a Lamjung csúcsában (6983 m) gyönyörködhetünk. Kihagyhatatlan élmény a Himalája szerelmesei számára! (Táv: 3 km, szint: fel: 50 m, le: 50 m)
  Reggeli után a buddhista hagyományok alapítójának szülőhelyére, Lumbini-be utazunk, ahol Buddha 29 éves koráig élt. Az indiai határ közelében, a Himalája lábánál fekvő buddhista zarándokhely 1997 óta UNESCO Világörökségi helyszín, a négy legfőbb buddhista zarándokhelyek egyike.
  Buddha születésnapjának dátuma az ázsiai holdnaptárakhoz van igazítva. Buddha szülőországában a Vaiszakha hónapjának teliholdas napján tartják az ünnepet. A fesztivál idején egész  Nepált átjárja az ünnepi hangulat, lépten-nyomon imádkozó, gyöngyfüzért morzsoló emberekbe botlunk, a légkör egészen különleges. A legnagyobb fesztivált Lumbini-ben tartják, ahol mi is részesei lehetünk az ünnepségnek. (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 7. nap Lumbini Kolostor terület – Buddha Születésnapja Fesztivál

  Buddha szülőhelyének szent helyszínét hatalmas terület határolja, amelyen 22 kolostor, sztúpák és meditációs helyek állnak. A Nagy Asóka oszlopát maga a császár állíttatta, hogy megemlékezzen Buddháról és saját látogatásáról Lumbini-ben. Buddha pontos szülőhelyét a Maya Devi templom jelöli. Egész napunkat a Lumbini Kolostor területén és a Buddha Maya Kert-ben töltjük a Buddha Jayanti Fesztiválon. Abban a különleges élményben lehet részünk, hogy láthatjuk, ahogyan a világ minden részéről ide érkező zarándokok kántálással és meditációval fejezik ki a hálájukat és elismerésüket a nagy tanítójuk iránt, aki megmutatja nekik a helyes életszemléletet és utat. (ellátás: reggeli)

 • 8. nap Chitwan Nemzeti Park – Tharu közösség

  Reggeli után a Királyi Chitwan Nemzeti Parkba utazunk, melyet 1973-ban alapítottak az egykori királyi vadászterületen. Az UNESCO Világörökség részét képező park az eredeti lombhullató monszunerdők egyik utolsó képviselője a világon. Trópusi erdői és mocsarai tigriseknek, orrszarvúknak, elefántoknak és szarvasoknak adnak otthont.  A tharu közösség hangulatos vendégházaiban töltünk két éjszakát, innen indulunk a Chitwan felfedezésére.
  A tharuk a nepáli Himalája déli részén, a Terai régióban élnek. Hazájuk a Siwalik hegyvonulat déli lábánál elterülő erdőség, néhány kilométerre a Teraitól.
  A Tharu Közösségi Szállás egy álom megvalósulása. A projekt a tharu közösség felemelkedését, kultúrájuk megőrzését és a helyiek gazdasági erejének növelését tűzte ki célul, mindezt a vendéglátáson, a szállásszolgáltatáson keresztül. A Tharu Közösségi Szállás a tharu hagyományok iránt érzett szenvedély, és a helyi közösség egységének szimbóluma. Elsődlegesen arra szolgál, hogy a szállás-szolgáltatásból származó többletbevételekből növeljék a nők és gyermekek esélyegyenlőségét, erősítsék gazdasági státuszukat. (szállás: vendégház, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 9. nap Chitwan Nemzeti Park – elefánt szafari – kenutúra

  Ma megelevenedik a dzsungel könyve! Reggel elefántok hátán indulunk a trópusi erdőbe, hogy becserkésszük a folyókhoz inni járó indiai orrszarvúkat. A déli pihenő és ebéd idejére visszatérünk átmeneti otthonaikba, majd délután egy kenutúrára indulunk a folyón. Fatönkből kifaragott kenuinkból a parton sütkérező krokodilokat és sokféle madárfajt láthatunk, köztük jégmadarakat és vadon élő pávákat. Délután részt vehetünk egy elefántfürdetésen is, a barátságos ormányosokkal együtt frissítő zuhanyt vehetünk a közeli folyóban. A Chitwan területén élő tharuk egyedi kultúrával, vallással, nyelvvel és életmóddal rendelkező nép. Vacsora után egy látványos táncesten mutatják be nekünk hagyományaikat. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 10. nap Chitwan – Tharu közösség – Kathmandu

  Délelőtt elköszönünk vendéglátóinktól, majd látványos tájakon, rizsteraszos földeken és erdőségeken keresztül utazunk vissza Nepál fővárosába. Szállásunk egy hagyományos nepáli építészeti stílusban épült, kényelmes szállodában lesz Kathmandu turista negyedében, a Thamel-ben. A délutánt nézelődéssel, ajándékvásárlással tölthetjük a mindig nyüzsgő városrészben. (szállás: szálloda, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 11. nap KATHMANDU-VÖLGY: BHAKTAPUR

  A királyi városok közül Bhaktapur őrizte meg leginkább az időtlenség látszatát. A kisvárosnak különleges hangulata van. A szűk utcákon sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha évszázadokat repültünk volna vissza az időben. A vörös téglaépületeket gazdagon faragott kapuk és ablakok díszítik, a középkori tereken pagoda templomok, szentélyek és óriási szobrok állnak.
  Közös sétánk során egy helyi idegenvezetővel járjuk sorra a hindu és buddhista vallás legszebb helyszíneit, benézünk a kézművesek műhelyeibe és ellátogatunk egy tanka festőiskolába. Körbesétálunk az UNESCO Világörökség részét képező Durbar téren, megnézzük a királyi palotát, az Aranykaput és a Kámaszutra templomot. Késő délután utazunk vissza kathmandui szállásunkra. (ellátás: reggeli)

 • 12. nap BHUTÁN: PARO – THIMPU – NEMZETI EMLÉK CHORTEN – VILÁGBÉKE BUDDHA SZOBOR

  A repülőút Paro-ba tökéletes kezdete egy fantasztikus utazásnak ebbe a gyönyörű országba! Tiszta időben bámulatos látvány tárul a szemünk elé: először megcsodálhatjuk a világ legmagasabb csúcsait, majd landoláskor a Paro-völgy buja, zöld mezői fogadnak minket. Ahogy kiszállunk a repülőgépből rögtön megkapjuk Bhután első ajándékát, a kellemesen hűvös, kristálytiszta levegőt. Paro-ban ebédelünk, majd továbbindulunk Thimpu-ba, Bhutan modern kori fővárosába. A fotószünetekkel megszakított utazás körülbelül 1,5 óra.  Thimpu-nak mintegy 100 000 lakosa van. Ez a világ egyetlen olyan fővárosa, ahol nincsenek közlekedési lámpák. Érkezés után ellátogatunk a Nemzeti Emlék Chortenhez, a modern Bhután megteremtőjének Jigme Dorji Wangchuck királynak az emlékére emelt sztúpához. Thimpu egyik leglátogatottabb vallási emléke, a városiak népszerű találkozóhelye is. Ezután a város fölé emelkedő óriási méretű (50 méter magas) Dordenma Világbéke Buddha szoborhoz utazunk. Mialatt körbejárjuk a szobor belsejében kialakított, gazdagon díszített meditációs termet, helyi vezetőnk betekintést nyújt a buddhista filozófia szimbólumrendszerébe. Színvonalas szállodánkban vacsorázunk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 13. nap THIMPU – NEMZETI TEXTIL MÚZEUM – TASHI CHHOE DZONG – PUNAKHA – CHIMI LHAKHANG KOLOSTOR

  Reggeli után a Nemzeti Textil Múzeumba, majd a Tashi Chhoe Dzong-ba vagy, ahogyan emlegetni szokták, „a csodálatos vallás erődítményébe” látogatunk el. A közigazgatási központot 1702-ben építtette Sherab Wangchuck, a 13. desi (megbízott uralkodó). Az épületet 1955-ben – amikor áthelyezték a fővárost Punakhá-ból Thimpu-ba – újjáépítették. Ekkor nyerte el mai formáját. Napjainkban ez az épületegyüttes ad otthont a központi adminisztrációnak, a szerzetesek vezető testületének, és a Királyi hivatal is itt található. Ha időnk engedi – mielőtt útnak indulunk Bhután ősi fővárosa, Punakha felé – a Mothitang Vadasparkban szemügyre vehetjük Bhután bizarr külsejű nemzeti állatát, a takint. Thimput elhagyva meredeken kapaszkodunk felfelé a fenyő- és cipruserdők között. Ahogy lassan elérjük a Dochula-hágót (3100 m) a fákon megjelennek a zuzmók is. A hágóban épült 108 csortentől tiszta időben csodálatos kilátás nyílik a Himalája vonulatára. Miután kigyönyörködtük magunkat, a köderdő közepén álló étteremben ebédelünk, majd az éles hajtűkanyarokkal tarkított úton leereszkedünk a Punakha-völgybe, ahol trópusi időjárás fogad minket. Az 1200 méter magasan fekvő Punakha-völgy Bhután egyik legfestőibb úti célja. Délután egy könnyű gyalogtúrára indulunk az 1499-ben épült Chimi Lhakhang kolostorhoz. Körülbelül fél órás séta vár ránk a rizsföldeken és apró falvakon keresztül, az egy apró, domb tetején álló Chimi Lhakhang-hoz. Az „Isteni Őrült” templomát, melyhez számos legenda fűződik, manapság főleg a meddő nők keresik fel gyermekáldásért könyörögve. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 14. nap PUNAKHA – PUNAKHA DZONG – THIMPHU – PARO – KYICHU LHAKHANG TEMPLOM

  Reggeli után a Punakha Dzongot, a régió adminisztratív központjához és a Thimpu kolostor szerzeteseinek téli lakhelyére látogatunk el. A “Boldogság helye” -ként is nevezett Punakha Dzong a második legrégebbi erődítmény, templom Bhutánban. A gondosan kialakított, virágzó park közepén álló épületegyüttes a bhutáni egyházi építészet gyöngyszeme. A Tsang Chu és a Dang Chu folyók találkozásánál, lenyűgöző szépségű természeti környezetben fekvő épületegyüttes olyan gyönyörű, hogy hosszú órákra fotótémát kínál. A kolostorlátogatás után a Dochula-hágón keresztül visszautazunk Thimpu-ba. Megebédelünk, sétálunk egyet a belvárosban, majd Paro felé vesszük az irányt. A Paro-völgy egyik legszebb részén épült, Kyichu Lhakhang egyike, a Bhután legrégebbi és legszebb templomainak. A templomot Songtsen Gampo tibeti király építette 659-ben. Az idős zarándokok folyamatosan keverednek a templom körül, és az imakerekeket forgatják. A templomlátogatás után jól fog esni a pihenés kényelmes szállodánk kertjében. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 15. nap PARO – TAKTSANG KOLOSTOR – PARO DZONG

  Túra: Táv: 9 km, szint: fel 900 m, le 900 m

  Reggeli után a közeli Ram Thangkha településre utazunk, ahonnan felgyalogolunk a Taktsang kolostorba (“a tigris fészke kolostor”). A kolostorban a legenda szerint Padmasambhava guru a VIII. században meglovagolt egy nőstény tigrist. Körülbelül 2 óra alatt gyalogolunk fel a meredek hegyoldal sziklakiszögelléseire épült épületegyütteshez. Végig sétálunk a pazar panorámát kínáló lépcsősoron, körbejárjuk az ősi kilátótornyot, a legfontosabb imatermeket,  majd a már ismerős ösvényen gyalogolunk vissza a völgybe.
  Ebéd után a Paro Dzongba látogatunk el. A Paro Dzong a bhutáni építészet csúcspontja. Korábban az országgyűlés találkozóterme volt, most, mint a legtöbb dzong, a szerzetesi testületeknek és a kerületi kormányzati hivataloknak, köztük a helyi bíróságoknak ad otthont. A kápolnák többsége a turisták számára zárva van, de a lenyűgöző építészet és kilátás miatt érdemes meglátogatni a völgyben, a hatalmas falakkal a város fölé magasodó épületegyüttest. A nap további részét Paro belvárosában töltjük nézelődéssel és ajándékvásárlással. A vacsoránkat a szállodánkban fogyasztjuk el. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 16. nap PARO – NEPÁL: KATHMAND – Pashupathinath

  Kora reggel Paroból Kathmanduba repülünk. A kathmandui repülőtérről a már ismerős szállásunkra utazunk.
  Délután Nepál legnagyobb hindu templomegyütteséhez  látogathatunk el. Az egész országból érkeznek Pashupathinath-ba a  hindu zarándokok, hogy áldozatot mutassanak be Shiva Istennek. A hívők a szent folyó partján végzik rituális mosdásaikat, a templomok udvarán jógik és szadhuk meditálnak. A folyóparton láthatjuk a hinduk hagyományos temetkezési szertartását. (ellátás: reggeli)

 • 17. nap KATHMANDU – HAZAUTAZÁS

  Napunk első felét ajándékvásárlással töltjük a Thamel negyedben, majd menetrendünknek megfelelően Kathmandu repülőterére utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • PURNHAUSER ZSÓFI Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Emellett egy szabaduló játékokkal foglalkozó céget vezetek Finnországban. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 13 éjszaka szállást 3*-os szállodákban, 2 ágyas szobákban, reggelivel
  • 2 éjszaka szállást a Tharu közösség kényelmes vendégházaiban a Chitwan Nemzeti Parkban, teljes ellátással
  • 1 éjszaka szállást a Neydo Kolostor vendégházában teljes ellátással
  • a részletes leírásban szereplő programokat, kirándulásokat és városnézéseket valamint a belépőket
  • az étkezéseket a részletes program szerint
  • az utazást egy bérelt busszal
  • a reptéri transzfereket
  • a bhutáni beutazási engedély és turista vízum árát
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegy és illeték árát
  • Kathmandu – Paro repülőjegy és illeték árát
  • a nepáli vízum árát
  • a fakultatív sétarepülések árát
  • a betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat: 500 USD
 • Fakultatív programok
  • Annapurna sétarepülés – 60 perc: 300 USD
  • Mount Everest sétarepülés – 60 perc: 300 USD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Kathmandu – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 310 000 Ft-tól (Quatar Airlines)
  • a Kathmandu – Paro repülőjegy ára illetékkel: 500 USD-tól
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • Beutazási szabályok, vízum
  • Bhután: a vízumot és a belépési engedélyt helyi partnerünk intézi az utazás megkezdése előtt, annak árát az utazás ára tartalmazza
  • Nepál: a 30 napos, többszöri belépésre érvényes turista vízum ára: 40 USD, melyet online vagy a helyszínen, érkezéskor a kathmandui repülőtéren vásárolhatunk meg
  • a vízumhoz szükséges 2 db igazolványkép és az útlevél
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • az útlevélben rendelkezésre kell állnia egy üres oldalpárnak a vízum elkészítéshez
  • az utazásra való jelentkezéskor küldd el útleveled első 2 oldalának másolatát irodánknak
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból és a Helyszínen fizetendő költségből (Local Payment) tevődik össze.

   

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 000 USD
  • Előleg: jelentkezéskor fizetendő, a részvételi díj 40 %-a (1 200 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60%-a (1 800 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG (LOCAL PAYMENT): 900 USD
  • érkezéskor a túravezetőnek fizetendő, készpénzben
  • AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 2 900 USD
 • Útlemondási és átjelentkezési feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 20%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott korhatár

  12-65 év

 • Létszám

  12-14 fő

Hasznos információk

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Szervezés
  • az utazás megszervezése helyi partner irodák bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt jól képzett, angolul beszélő helyi idegenvezetők és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
  • Bhutánba kizárólag szervezett utazás keretében lehet utazni, a szükségeses belépési engedélyt, a vízumot és a repülőjegyet helyi partnerünk intézi
  • Jelentkezz időben mert az utazási engedélyek megszerzése 6-8 hétbe is beletelhet!
 • Valuta, költőpénz
  • Nepál hivatalos fizetőeszköze a nepáli rúpia (1 Rs = kb. 3 Ft)
  • Bhután hivatalos fizetőeszköze a ngultrum (1 BTN = kb. 4 Ft)
  • Bhutánban kevés lehetőségünk lesz a “pénzköltésre”
  • Nepál alacsony árfekvésű ország
  • kizárólag 2006. utáni kiadású USD vagy Euro kivitelét javasoljuk, amit Kathmanduban válthatunk át a helyi fizetőeszközre
  • ajánlott költőpénz: 300 USD + fakultatív programok
 • Szállások, ellátás
  • 13 éjszakát színvonalas, kényelmes 3-4*-os szállodákban töltünk, 2 ágyas szobákban (igény esetén családi apartmanokban)
  • 2 éjszakát a Tharu közösség színvonalas vendégházaiban töltünk
  • 1 éjszakát a Neydo Kolostor vendégházában töltünk
  • utazásunk minden nap tartalmazza a reggelit
  • a Neydo Kolostorban és Chitwan Nemzeti Parkban teljes ellátást biztosítunk
  • a további étkezéseket utazásunk ára a részletes programleírás szerint tartalmazza

   

 • Közlekedés
  • utazásunk során bérelt kisbuszokkal közlekedünk Nepálban és Bhutánban, melyek árát a részvételi költség tartalmazza
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Időjárás
  • Nepál éghajlata változatos
  • a Kathmandu-völgyben, Pokharában a Chitwan Nemzeti Parkban kifejezetten meleg, fülledt, trópusi az időjárás, a hőmérséklet 25-30 fok közötti
  • Lumbini és Pokara időjárása kellemes, napsütéses, a hőmérséklet 20-25 fok közötti
  • nem utazunk 2 000 méter tengerszint feletti magasságba, hűvös, hideg időre nem kell számítunk
  • Bhután időjárása a tengerszint feletti magasságnak és a hegyeknek köszönhetően hűvösebb, kisebb eső előforulhat, 20-25 fok közötti hőmérséklet várható
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: Nepál + 3 óra 45 perc, Bhután + 4 óra
  • kommunikáció: a turizmusban dolgozó nepáliak többsége beszél angolul
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • Túrafelszerelés
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelés összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll rendelkezésedre
 • Local Payment
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk kerül és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési Feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt irodánktól. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • LOCAL PAYMENT
  • utazásunk ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk jut és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design