Nepál, Tibet Overland – Kalandtúra a Himalájában – Everest alaptábor

Indulás: 2018/09/30
Utazás hossza: 14 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 8-12 fő
Ár:
1500
USD

+ 700 USD
Jelentkezem
Kérdésem van

2 hetes himalájai kalandtúránk során ellátogatunk Nepál legszebb középkori városaiba, beköltözünk egy buddhista kolostorba és a bepillanthatunk a hindu vallás hagyományaiba is. A Tibeti-fennsík megismerésének legjobb módját választjuk: a Himalája legvadabb tájain keresztül utazunk Lhászától a Mount Everest északi alaptáboráig, miközben ellátogatunk a legjelentősebb ősi tibeti kolostorokba és helyi vezetőnk tolmácsolásában megismerhetjük a buddhista kultúrkört is.

A Himalája természeti szépsége, a sokszínű kultúra és az élő vallási hagyományok együtt teszik kiscsoportos körutazásunkat különleges élménnyé Tibetben és Nepálban.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: **

Részletes program

 • 1. nap Nepál: Kathmandu – Patan

  A kathmandui repülőtérről a Thamel városrészben lévő  szállásunkra utazunk. Miután kipihentük az utazás fáradalmait, belevethetjük magunkat a turistanegyed nyüzsgésébe, melynek szűk utcáin és terein ajándékboltok, hangulatos bárok és éttermek sorakoznak. Délután ellátogathatunk a Kathmandu-völgy legrégebbi királyi városába, Patan-ba. (szállás: hotel)

 • 2. nap Kathmandu-völgy – BHAKTAPUR – NAGARKOT

  Amíg a tibeti vízumot intézik számunkra, mi a Kathmandu-völgy felfedezésére indulunk. A királyi városok közül Bhaktapur őrizte meg leginkább az időtlenség látszatát. A kisvárosnak különleges hangulata van. A szűk utcákon sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha évszázadokat repültünk volna vissza az időben. A vörös téglaépületeket gazdagon faragott kapuk és ablakok díszítik, a középkori tereken pagoda templomok, szentélyek és óriási szobrok állnak.
  Közös sétánk során egy helyi idegenvezetővel járjuk sorra a hindu és buddhista vallás legszebb helyszíneit, benézünk a kézművesek műhelyeibe és ellátogatunk egy tanka festőiskolába. Körbesétálunk az UNESCO Világörökség részét képező Durbar téren, megnézzük a királyi palotát, az Aranykaput és a Kámaszutra templomot.
  Ebéd után a Kathmandu-völgyet körbeölelő hegyvonulatok keleti részére utazunk. Úti célunk Nagarkot kisvárosa. Naplemente előtt egy látványos túrára indulunk. Könnyű sétánk alatt a Himalája párját ritkító panorámájában gyönyörködhetünk. Jól látszanak innen az Annapurna és a Manaslu vonulatai, a Ganesh Himal, a Langtang, a Jugal, a Rolwaling, a Numbur valamint az Everest régió hegycsúcsai is. A kilátás az alattunk elterülő Kathmandu-völgyre és a Shivapuri Nemzeti Parkra már csak a ráadás. (Táv: 3 km, szint: fel: 50 m, le: 50 m) Az éjszakát Nagarkot egyik színvonalas hotelében töltjük (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 3. nap KATHMANDU-VÖLGY: NEYDO BUDDHISTA KOLOSTOR

  Korán kelünk, hogy ne halasszuk el a látványt, ahogy a felkelő Nap megvilágítja a Himalája csúcsait. Ezután kényelmesen megreggelizünk. A Neydo kolostor békés természeti környezetben, több jelentős vallási helyszín közelében épült, a Kathmandu-völgy északnyugati sarkában. Csaknem 200 fiatal szerzetes él és tanul itt, a kolostor élete ezért meglehetősen vibráló. A fiatalok rituális szertartásokat és imákat, tibeti irodalmat, valamint buddhista filozófiát és etikát tanulnak.
  Ebéd után egy vidám szerzetessel járjuk végig a domb tetejét díszítő épületegyüttest. Vezetőnk a kolostor falait díszítő mandalák, Buddha ábrázolások és életkerék bemutatása során lelkesen avat be minket a buddhista filozófia tanaiba. A kolostor a hatalmas
  Amitabha Buddha szobráról is híres, amely a legnagyobb Nepálban.
  A kolostori élet gyakran titokzatos a kívülállók számára. A Neydo arra ösztönzi a látogatókat, hogy megtapasztalják, milyenek egy kolostor hétköznapjai, így jobban megértsék a tibeti buddhista hagyományokat.
  Délután sétálhatunk a kertben, ahonnan csodaszép a kilátás a környező dombokra és falvakra. Akinek van kedve, kirándulhat egyet a közeli barlanghoz is, ahová a szerzetesek meditálni járnak. (Táv: 4 km, szint: fel 100 m, le 100 m) (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 4. nap KATHMANDU – Boudhanath sztúpa

  Kora reggel részt vehetünk a kolostorban a szerzetesek közös szertartásán, majd visszautazunk Kathmanduba. Délután a Kis Tibet”-nek is nevezett városrészbe látogatunk el. Nepál tibeti menekült közössége a Boudhanath sztúpa körül telepedett le, ahol a mai napig gyakorolják hagyományaikat és vallásukat. Körbesétálhatjuk a sztúpát, ellátogathatunk az egyik buddhista kolostorba és egy tanka festőiskolába is. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 5. nap Kathmandu – Tibet: Lhásza (3650 m) – Barkhor

  Az alig egy órás repülőút Katmanduból Lhászába a Himalája és Tibeti-fennsík felett csodálatos élmény. Tiszta időben a világ legmagasabb – köztük az Everest, a Kancsendzönga és a Cho Oyu – hegycsúcsainak látványában gyönyörködhetünk. A Gongkar repülőtérről mintegy 90 kilométert utazunk a világ egyik legnagyobb kanyonja (5382 m), a Yarlung Tsangpo mentén, majd a Kyi Chu völgyben folytatjuk utunkat Lhászába (3650 m).
  Elfoglaljuk szállásunkat, majd a magaslati levegőhöz való alkalmazkodás jegyében lassan, nyugodt tempóban fedezzük fel a világ tetején álló várost. A Barkhor a legszentebb Lhásza zarándokútjai közül és persze a város legizgalmasabb piaca is itt található: boltocskák, bódék, teaházak és kávézók sorakoznak mindenfelé. Az utcákon szerzetesek, zarándokok, utcai előadóművészek és árusok nyüzsögnek. A hely sajátos elegyét nyújtja a szentnek, az ősinek, a kereskedelminek és az egzotikusnak. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 6. nap Lhásza – Drepung kolostor – Sera kolostor

  Ma kettőt megismerünk a három nagy tibeti gelugpa egyetemi kolostorai közül. Délelőtt a kopár Gambo Utse hegy oldalában épült “rizs halom” kolostort járjuk be. Egyes feljegyzések szerint a második világháború előtt a Drepung volt a világ legnagyobb kolostora, valamikor 10 000 szerzetesnek adott otthont. Az itt élő és tanuló szerzetesek száma ma is meghaladja a 3000-et. A kolostorlátogatás során vezetőnk tolmácsolásában megkezdjük ismerkedésünket a buddhista szobrok, kegytárgyak és festmények szimbólumrendszerével.
  Délután a Sera kolostorba látogatunk el. Tibet második legnagyobb kolostorának területén a három főiskolát, a gyűléstermet és szálláshelyeket összekötő utak óraszerű zarándokutat formáltak. 8-tól 70 éves korig együtt éltek itt a diákok és a szerzetesek. A kolostor udvarán a diákok a kötelező vitagyakorlatait nézhetjük meg. Ellátogatunk a kolostori nyomdába, az imatermekbe és megnézzük a három híres homokmandalát is.
  Miután visszatértünk szállásunkra, elsétálhatunk a Ramoche templomhoz, ami az egyik legrégibb vallásos épület Tibetben vagy nézelődhetünk a Barkhor-ban és figyelhetjük a Jokhang templomát a földön leborulva körbeülő zarándokokat. (ellátás: reggeli)

 • 7. nap Lhásza – Jokhang kolostor – Potala-palota

  Tibet spirituális szíve az 1300 éves Jokhang kolostor, ahol minden reggel pezseg az élet: zarándokok jönnek mindenfelől, hogy bemutassák vaj és árpaliszt áldozatukat. A legszentebbnek és legtöbbet látogatott tibeti templomnak tartott épületet Bhrikuti, Szongcen Gampo tibeti király nepáli felesége alapította. A helyszínt a király indiai felesége választotta ki, aki szerint a templom Tibet legfőbb geomantikus erő-központjára épült.
  Délután Tibet emblematikus épületébe, a Lhásza fölé magasodó Potala-palotába látogatunk el. Az alapokon kívül nem sok maradt már az egykor Szongcen Gampo király által építtetett épületből. Miután a XVII. században Lhásza visszakapta fővárosi rangját, az ötödik dalai láma megkezdte a Fehér-palota építtetését (1645). 7000 munkás és 1500 művész dolgozott a buddhista kultúra nagyságát jelképező palotán. (ellátás: reggeli)

 • 8. nap Barátság Főútvonal – Shigatse (3850 m) – Tashi Lumpo kolostor

  A híres Barátság Főútvonalon (Friendship Highway)  indulunk Nyugat-Tibet vad tájai felé. A 800 kilométer hosszú főút Lhászából a világ legnagyobb kiterjedésű és egyben egyik legmagasabb fennsíkján keresztül vezet a kínai-nepáli határig. Mai úti célunk, Shigatse 285 kilométerre fekszik Lhászától. Bár hosszú az utazás a magashegyi sivatagon keresztül, a különleges látvány mindenért kárpótol. Délután a Tashi Lumpo kolostorba látogatunk, amely a dalai láma utáni második legnagyobb méltóság, a Pancsen Láma székhelye. A pancsen nagy tanítót jelent. A címet hagyományosan a Tashilumpo kolostor vezetője viselte. A kolostorban található Maitréja (a jövendőbeli Buddha) 21,6 méteres bronz szobra és a pancsen lámák gyönyörűen kidolgozott, ékkövekkel díszített csortenjei (ereklyetartói). Este érdemes körbe sétálni a kolostor előtti bazárban, ahol vallási tárgyak, imazászlók, imamalmok, thankák, sálak és tőrök között válogathatunk. Az árusok hagyományos ruházatot és ékszert is szép számmal kínálnak. Az alku szinte kötelező. Figyeljünk azonban arra, hogy udvariasan alkudjunk, általában csak az vezet eredményre. Az éjszakát Shigatse (3850 m) egyik színvonalas hotelében töltjük. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 9. nap Shigatse – Sakya (4320 m) – Sakya kolostor

  Reggeli után tovább indulunk a Tibeti-fennsík felé. A Himalája végtelennek tűnő hegyvonulata és hegyi legelőket tarkító nomádok szállásai között utazva egy kicsit megtapasztalhatjuk azt, milyen is lehetett az ősi Tibet. Ebéd időben érkezünk Sakya kisvárosába (4320 m), ahol a helyiek a mai napig őrzik hagyományaikat. Sakya a XI. századtól egészen a XIV. századig Közép-Tibet egyik vallási és politikai központja volt. Erődítménnyel védett kolostora ma is a tibeti buddhizmus egyik legjelentősebb iskolájának (Sakya Pa) központja. A kolostor legrégebbi imatermében őrzik a Buddha tanításainak legnagyobb tibeti gyűjteményét, összesen 84 000 imakönyvet. Közös kolostorlátogatásunk után szabadon sétálhatunk a szerzetesek imatermeiben és lakóépületei között. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 10. nap Sakya – Chomolungma Nemzeti Park – Rongbuk – Rongbuk kolostor (5000 m)

  Apró tibeti települések között utazunk tovább a kopár Tibeti-fennsíkon, miközben egyre közelebbről csodálhatjuk meg a hatalmas Langtang-hegység 7-8000 méter magas vonulatait. Felkapaszkodunk a Pang La hágóra (5220 m), ahonnan az Everest (8848 m), a Cho Oyu (8125 m) , a Lhotse (8516 m), a Gyachung Kang (7952 m) és a Makalu (8481 m) csúcsai uralják a tájat. Látványuk egy életre szóló élmény!
  A Barátság Főútvonalról letérve a Chomolungma Nemzeti Park területén folytatjuk utunkat. Délután érkezünk meg az 5 000 méteres magasságban fekvő, parányi Rongbuk kolostor egyszerű vendégházba. Délután szabadon sétálgathatunk a kolostorban és ha szerencsénk van, egy szertartáson is részt vehetünk. (szállás: vendégház)

 • 11. nap Mount Everest alaptábor gyalogtúra – Shigatse (3850 M)

  Túra táv: 8 km, szint: fel 200 m, le 200 m
  Időtartam: kb. 5 óra
  Környezet: magashegyi

  Kora reggel buszunkkal utazunk a túránk kiinduló pontjához (10 perc). Innen 4 kilométeres, gyaloglás vár ránk az 5 200 méteren található Everest alaptáborba, a magassághoz igazodva nagyon lassú, komótos tempóban. Kolosszális morénák, hófödte hegycsúcsok és óriási gleccserek látványa kíséri utunkat. „Meg kellett, hogy álljunk, teljesen lenyűgözött minket a táj. Az Everest látványa minden más gondolatot kisepert elménkből. Megfeledkeztünk a kopár sziklás vidékről és más természeti szépségekről. Nem szóltunk semmit, csak álltunk és bámultuk ezt az óriást.” George Mallory ezeket a szavakat jegyezte le amikor 1921-ben a Rongbuk-völgybe értek. Az alaptáborból a Mount Everest teljes panorámában gyönyörködhetünk, Földünk legmagasabb hegye előttünk tornyosul. Megpihenünk, elkészítjük fotóinkat, majd az ismert köves úton gyalogolunk vissza buszunkhoz. Tibet területének közel 20%-át sivatag borítja. Területe sajnos évről évre nő. Úton Shigatse felé közelebbről is szemügyre vesszük az óriási méretű sarlós homokdűnéket. (szállás: hotel)

 • 12. nap Shigatse – Gyantse – Pelkhor Chode kolostor – Kumbum csorten – Lhásza

  Hosszú, egész napos utazás vár ránk Lhászába, melyet megállókkal tarkítunk. Gyantse városában ellátogatunk a Pelkor Chode kolostorba. Pelkor Chode főtemplomát, a Tsuklakhang-ot 1418-1425 között építtette Gyantse második hercege. Széleskörű tudást kínáló akadémia volt ez, 16 dralsang-al, melyek otthont adtak a tibeti buddhizmus mind a négy iskolájának: a szakja, nyingma, gelug és kagyü iskoláknak. A dralsang-ok épületeit lerombolták, de a XV. századi falfestményekkel, hagyományos szakja mandalákkal díszített csarnok fennmaradt. Ezután bejárjuk a Kumbum csortent (ereklye tornyot), amely 35 méter magas.
  Délután átkelünk a Khamba la (4740 m) és a Kora la (5045 m) hágókon, ami mögött a Nojin Kangtsang (7 191 m) és gleccsere magasodik, majd a tibetiek szent tava, a Yamdrok Tso partján utazunk tovább. A kora esti órákban érkezünk meg Lhászába. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 13. nap Lhásza – Nepál: Kathmandu – Pashupathinath

  Gongkar repülőtérről Kathmanduba repülünk. A városba érkezve elfoglaljuk szállásunkat, majd belevethetjük magunkat a Thamel negyed már ismerős forgatagába.
  Délután Nepál legnagyobb hindu templomegyütteséhez látogatunk el. Pashupathinath halottégetőjénél láthatjuk a hinduk hagyományos temetkezési szertartását, melynek során a családtagok a hamvakat a Bagmati folyóba szórják. Az egész országból érkeznek ide zarándokok, hogy áldozatot mutassanak be Shiva Istennek. A hívők a szent folyó partján végzik rituális mosdásaikat, a templomok udvarán jógik és szadhuk meditálnak. Az estét nézelődéssel, ajándékvásárlással tölthetjük a thamel negyedben. (szállás:hotel, ellátás: reggeli)

 • 14. nap KATHMANDU – HAZAUTAZÁS/ HOSSZABBÍTÁS: CHITWAN NEMZETI PARK

  Kathmandu repülőteréről megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat vagy a Királyi Chitwan Nemzeti Parkba utazunk, melyet 1973-ban alapítottak az egykori királyi vadászterületen. Az UNESCO Világörökség részét képező park az eredeti lombhullató monszunerdők egyik utolsó képviselője a világon. Trópusi erdői és mocsarai tigriseknek, orrszarvúknak, elefántoknak és szarvasoknak adnak otthont.  A Tharu közösség hangulatos vendégházaiban töltünk két éjszakát, innen indulunk a Chitwan felfedezésére.
  A tharuk a nepáli Himalája déli részén, a Terai régióban élnek. Hazájuk a Siwalik hegyvonulat déli lábánál elterülő erdőség, néhány kilométerre a Teraitól.
  A Tharu Közösségi Szállás egy álom megvalósulása. A projekt a tharu közösség felemelkedését, kultúrájuk megőrzését és a helyiek gazdasági erejének növelését tűzte ki célul, mindezt a vendéglátáson, a szállásszolgáltatáson keresztül. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 15. nap CHITWAN NEMZETI PARK – ELEFÁNT SZAFARI – KENUTÚRA

  Ma megelevenedik a dzsungel könyve! Reggel elefántok hátán indulunk a trópusi erdőbe, hogy becserkésszük a folyókhoz inni járó indiai orrszarvúkat. A déli pihenő és ebéd idejére visszatérünk átmeneti otthonaikba, majd délután egy kenutúrára indulunk a folyón. Fatönkből kifaragott kenuinkból a parton sütkérező krokodilokat és sokféle madárfajt láthatunk, köztük jégmadarakat és vadon élő pávákat. Délután részt vehetünk egy elefántfürdetésen is, a barátságos ormányosokkal együtt frissítő zuhanyt vehetünk a közeli folyóban. A Chitwan területén élő tharuk egyedi kultúrával, vallással, nyelvvel és életmóddal rendelkező nép. Vacsora után egy látványos táncesten mutatják be nekünk hagyományaikat. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 16. nap THARU KÖZÖSSÉG – HALÁSZAT – KATHMANDU

  A halászat a helyiek életének elmaradhatatlan része, a hal a tharu kultúra egyik központi szimbóluma. Nem múlhat el ünnep halételek nélkül, de halat adnak szerelmi zálogul is. Így igazi privilégiumnak számít, hogy reggel a helyi halászokkal együtt mehetünk le a folyóhoz és részt vehetünk ebben az évszázados tradícióban.
  Délelőtt elköszönünk vendéglátóinktól, majd látványos tájakon, rizsteraszos földeken és erdőségeken keresztül utazunk vissza Nepál fővárosába. Szállásunk egy hagyományos nepáli építészeti stílusban épült, kényelmes szállodában lesz Kathmandu turista negyedében, a Thamel-ben. A délutánt nézelődéssel, ajándékvásárlással tölthetjük a mindig nyüzsgő városrészben. (szállás: szálloda, ellátás: reggeli)

 • 17. nap KATHMANDU – HAZAUTAZÁS

  Menetrendünknek megfelelően Kathmandu repülőterére utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat.

Csapat

 • Purnhauser Zsófi Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Emellett egy szabaduló játékokkal foglalkozó céget vezetek Finnországban. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.”

Jelentkezési információk

 • VÁRÓLISTÁRA JELENTKEZHETSZ

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzfereket az utazás helyszínén csoporttal való érkezés és indulás esetén
  • az utazást Nepál és Tibet  területén bérelt buszokkal
  • Tibetben 7 éjszaka szállást 3*-os hotelekben, 2 ágyas szobákban, melyekhez közös fürdőszoba tartozik
  • Tibetben 1 éjszakát egy egyszerű vendégházban, 4 ágyas szobákban, közös mosdóval
  • Nepálban 4 éjszaka szállást kényelmes 3*-os hotelekben, 2 ágyas szobákban
  • Nepálban 1 éjszaka szállást a Tashi Neydo kolostor vendégházában, teljes ellátással
  • Tibetben az Everest alaptábor belépési engedély és nemzeti park belépő árát
  • az utazási engedélyeket Nyugat-Tibet tartományaiban
  • a részletes leírásban szereplő programokat és a belépőket  Nepálban és Tibetben
  • az ellátást a részletes program szerint, 10 reggelit és egy vacsorát
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a Kathmandu – Lhásza – Kathmandu repülőjegy és illeték árát
  • a nepáli és a tibeti vízum árát
  • az útlemondási biztosítást
  • baleset-, és poggyászbiztosítást
  • a választható 3 napos programot a Chitwan Nemzeti Parkban
  • a borravalót a tibeti túravezetőnek és sofőrnek, valamint a nepáli idegenvezetőnek: 100 – 120 USD/ résztvevő
  • egyágyas felár: 300 USD
 • Fakultatív programok
  • 3 napos program a Chitwan Nemzeti Parkban teljes ellátással: 400 USD-tól
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Kathmandu – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 280 000 Ft-tól (Quatar), 225 000 Ft-tól (Emirates)
  • a Kathmandu – Lhásza repülőjegy ára: 700 – 1 120 USD
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • Beutazási szabályok, vízum
  • Nepál: a 30 napos turista vízum ára: 40 USD, melyet online vagy a helyszínen, érkezéskor a kathmandui repülőtéren vásárolhatunk meg
  • a vízumhoz szükséges 2 db igazolványkép és az útlevél
  • Kína: a 30 napos turista vízum ára: 115 USD, melyet a kathmandui kínai nagykövetségen vált ki helyi partnerünk érkezésünk után
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • az útlevélben rendelkezésre kell állnia egy üres oldalpárnak a vízum elkészítéshez
  • az utazásra való jelentkezéskor küldd el útleveled első 2 oldalának másolatát irodánknak
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással, valamit extrémsport-biztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 1 500 USD
  • Előleg: jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (600 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj  60% -a (900 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 700 USD
  • érkezéskor fizetendő a túravezetőnek, készpénzben
  • AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN : 2 200 USD

   

  • a kínai vízum és a Kathmandu – Lhásza – Kathmandu repülőjegy ára jelentkezéskor, az előleggel fizetendő
 • Útlemondási és átjelentkezési feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a   Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott korhatár

  25-55 év

 • LÉTSZÁM

  8-12 fő

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, keringési panaszok, cukorbetegség, súlyos látászavar, valamint a testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről.

Hasznos információk

 • Utazási- és túraengedélyek
  • a Tibeti Autonóm Területre csak szervezett utak keretében juthatnak el külföldiek
  • jelentkezz időben, az utazási engedélyek megszerzése 6-8 hétbe is beletelhet!
 • Kultúrsokk

  Tibeti utazásunk az itthon megszokottól nagyon eltérő környezetbe kalauzolja el az utazót. Angol WC helyett latrinákat kell használnunk, az ételek egyszerűek és nem, vagy keveset beszélnek angolul. Az utazás alatt kevés olyan helyzet van, amikor elszakadhatunk a csoporttól, úgyhogy türelemre, toleranciára és a humorérzékünkre mindenképpen szükségünk lesz. Ha felkészültél minderre, akkor csodás, egy életre szóló élménnyel gazdagabban térsz majd haza.

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése egy tibeti partner, utazási irodák bevonásával zajlik
  • az utazás teljes ideje alatt képzett idegenvezetők és tapasztalt magashegyi vezetők állnak a rendelkezésedre
  • a Tibeti Turisztikai Hivatal előírása szerint Lhászát elhagyva csak engedéllyel rendelkező idegenvezetővel lehet a tartományban utazni
  • a terepen otthonosan mozgó, angolul jól beszélő tibeti túravezetőnk és magyar túravezetőnk az utazás teljes ideje alatt a csoporttal lesz
 • Étkezések
  • utazásunk ára 10 reggelit és egy vacsorát tartalmaz
  • az utazás ára a további étkezéseket nem tartalmazza
  • a napi háromszori étkezésre hozzávetőlegesen személyenként 10- 15 USD-ral érdemes számolni
  • Lhászában és Katmanduban minden igényt kielégítő éttermeket találunk
  • Tibet más városaiban a lehetőségek nem ennyire szélesek, túravezetőink mindig ajánlanak nekünk éttermeket
 • Szállások
  • Tibetben 7 éjszakát 3*-os hotelekben töltünk, 2 ágyas szobákban, melyekhez közös fürdőszoba tartozik
  • Tibetben 1 éjszakát egyszerű vendégházakban töltünk, 2-4 ágyas szobákban, közös mosdóval
  • Nepálban, Kathmandu-ban 5 éjszakát egy kényelmes belvárosi 3*-os hotelben töltünk,  2 ágyas szobákban
  • az utazás ára 6 reggelit tartalmaz Tibetben, 4 reggelit és egy vacsorát Nepálban
 • Víz

  Tibetben fekvése miatt a megszokottnál sokkal nagyobb mennyiségű víz fogyasztása javasolt. Mindig vigyünk magunkkal folyadékot és éjszaka se feledkezzünk meg arról, hogy legyen víz a kezünk ügyében. Az emberi test hihetetlenül gyorsan képes kiszáradni a magaslati levegőn, még pihenés közben is! A csapvíz nem fogyasztható biztonsággal, csak forralt vizet igyunk! Palackozott vizet mindenhol lehet kapni.

 • Valuta, költőpénz
  • Nepál hivatalos fizetőeszköze a nepáli rúpia (Rs = kb. 3 Ft.)
  • Kína hivatalos fizetőeszköze a yüan (1 CNY = kb. 40 Ft.)
  • kizárólag új kiadású és viszonylag kis címletű amerikai dollár vagy Euro kivitelét javasoljuk, amit a helyszínen válthatunk át a helyi fizetőeszközre
  • Nepál és Tibet alacsony árfekvésű országok
  • mindenkinek mások az igényei, de általában 15-20 USD/nap/fő az az összeg, amit költőpénznek javasolni szoktunk
  • ajánlott költőpénz: 300 USD + a fakultatív programok ára
  • nehéz megítélni, hogy ki mennyit akar és fog vásárolni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy mindenki többet költ a tervezettnél
 • Közlekedés
  • az utazásunk során használt bérelt kisbuszok és transzferek költségét az utazás ára tartalmazza
 • Hogyan hat a szervezetünkre a magasság?

  Mindenkire másképp és eltérő mértékben hat a magasság és a kevesebb oxigén. Erre itthon felkészülni nem lehet. Utazásunk programja úgy van felépítve, hogy hagyunk időt a magassághoz való alkalmazkodásra.

  Az AMS (akut hegyibetegség) komoly dolog. Akkor alakul ki, ha a szervezet nem tud alkalmazkodni a magaslati levegőhöz. Kialakulása nem függ életkortól vagy erőnléttől. Általában 3000 méter felett már számítani lehet rá és ahogy emelkedünk, úgy hat egyre jobban ránk. Lhászába érkezve enyhe légszomjra és fejfájásra számíthatunk. A tünetek általában viszonylag gyorsan enyhülnek. Bőségesen igyunk folyadékot! Ne kezdjünk gyógyszert szedni, amíg nem konzultáltunk túravezetőnkkel.

 • Oltások, gyógyszerek
  • a Nepálba és Kínába való belépéshez nincs szükség speciális egészségügyi papírokra
  • az egészségügyi ellátó rendszer nagyon más, mint amihez Európában hozzászoktunk
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Időjárás
  • Tibetben utazásunk időpontjában általában nem annyira zord az időjárás, ahogyan azt az ember elképzeli, de készüljünk fel, hogy bármikor hidegre fordulhat az idő, nappal 15-20 °C közötti hőmérséklet várható
  • utazásunk időpontjában Nepálban kifejezetten melegre számíthatunk, 25-30 °C közötti hőmérséklet várható
 • Túrafelszerelés
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a megfelelő túrafelszerelés összeállításában, fordulj túravezetőnkhöz, szívesen áll a rendelkezésedre
 • Hasznos információk
  • időeltolódás:  Nepálban + 5 óra, Tibetben + 7 óra
  • email: a nagyobb városokban találunk internet-kávézókat, de a China Telecom irodáiban is hozzájuthatunk internethez
  • a kínai kormány döntése nyomán néhány honlap nem hozzáférhető Kínában
  • telefon: a legtöbb városban van kiépített mobilhálózat, így – ha van roaming szolgáltatásunk – akkor használhatjuk saját mobiltelefonunkat is, a mobiltelefonról kezdeményezett hívások ára igen magas
 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük, olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt irodánktól. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást online küldjük el a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Bank címe: WestEnd City Center. 1062 Budapest, Váci út 1-3.
  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design