Nepál, Tibet Overland – Kalandtúra a Himalájában

Indulás: 2021/10/01
Utazás hossza: 14 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 12-16 fő
Ár:
2700
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

2 hetes himalájai kalandtúránk során ellátogatunk Nepál legszebb középkori városaiba, beköltözünk egy buddhista kolostorba és a bepillanthatunk a hindu vallás hagyományaiba is. A Tibeti-fennsík megismerésének legjobb módját választjuk: a Himalája legvadabb tájain keresztül utazunk Lhászától a Mount Everest északi alaptáboráig, miközben ellátogatunk a legjelentősebb ősi tibeti kolostorokba és helyi vezetőnk tolmácsolásában megismerhetjük a buddhista kultúrkört is.

A Himalája természeti szépsége, a sokszínű kultúra és az élő vallási hagyományok együtt teszik kiscsoportos körutazásunkat különleges élménnyé Tibetben és Nepálban.

Kiemelt látnivalók

 • az „Ígéret sztúpája”
 • vendégségben a Neydo Tashi buddhista kolostorban
 • Patan, a “szépség városa” 
 • Bhaktapur középkori királyi városa
 • Lhásza töténelmi városa, a Barkhor negyed
 • az óriási Drepung kolostor
 •  a szerzetesek vitagyakorlatai a Sera kolostorban
 • Tibet szíve, a Jokhang kolostor
 • a dalai lámák nyári rezidenciájába, a Norbulingka
 • Tibet emblematikus épülete, a Potala-palota
 • a szent Yamdrok-tó
 • a Pelkor Chode kolostor ereklye tornya
 • a pancsen láma székhelye, a Tashi Lumpo kolostor
 •  Sakya erődítménnyel védett kolostora
 • Buddha tanításainak legnagyobb tibeti gyűjteménye
 • a Chomolungma Nemzeti Park
 • a Mount Everest panorámája

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Nepál: Kathmandu – Boudhanath sztúpa

  A kathmandui repülőtérről a Thamel városrészben lévő  szállásunkra utazunk. Miután kipihentük az utazás fáradalmait, belevethetjük magunkat a turistanegyed nyüzsgésébe, melynek szűk utcáin és terein ajándékboltok, hangulatos bárok és éttermek sorakoznak.
  Délután a „Kis Tibet”-nek is nevezett városrészbe látogatunk el. Nepál tibeti menekült közössége a Boudhanath sztúpa körül telepedett le, ahol a mai napig gyakorolják hagyományaikat és a vallásukat. Körbe sétálhatjuk a sztúpát és ellátogathatunk az egyik buddhista kolostorba is. A sztúpa az esti kivilágításban a legszebb, ezért az egyik étterem tetőteraszán vacsorázunk. (szállás: hotel)

 • 2. nap KATHMANDU-VÖLGY: NEYDO BUDDHISTA KOLOSTOR – ASURA BARLANG – DAKSHINKALI-TEMPLOM

  Amíg a kínai vízumot intézik számunkra, mi a Kathmandu-völgy felfedezésére indulunk.
  A Neydo Tashi kolostor békés természeti környezetben, több jelentős vallási helyszín közelében épült, a Kathmandu-völgy északnyugati sarkában. Csaknem 200 fiatal szerzetes él és tanul itt, a kolostor élete ezért meglehetősen vibráló. A fiatalok rituális szertartásokat és imákat, tibeti irodalmat, valamint buddhista filozófiát és etikát tanulnak.
  Ebéd után egy szerzetessel járjuk végig a domb tetejét díszítő épületegyüttest. Vezetőnk a kolostor falait díszítő mandalák, Buddha ábrázolások és életkerék bemutatása során lelkesen avat be minket a buddhista filozófia tanaiba. A kolostor a hatalmas Amitabha Buddha szobráról is híres, amely a legnagyobb Nepálban.
  A kolostori élet gyakran titokzatos a kívülállók számára. A Neydo arra ösztönzi a látogatókat, hogy megtapasztalják, milyenek egy kolostor hétköznapjai, így jobban megértsék a tibeti buddhista hagyományokat. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 3. nap KATHMANDU-VÖLGY: ASURA BARLANG – PATAN – KATHMANDU

  Kora reggel részt vehetünk a kolostorban a szerzetesek közös szertartásán, majd megreggelizünk és visszautazunk Kathmanduba. Útközben ellátogatunk a  Asura barlanghoz, ahol a nagy mester, Padmasambhava elérte el a Mahamudra megvalósulás szintjét.
  Ezután 
  Patanban, a “szépség városában”  sétálunk. Ez a királyi város adott otthont a képzőművészeknek, amely visszatükröződik a középkori épületek aprólékosan megmunkált díszítésein. Körbe járjuk a Főtéren a királyi palotát, a Krishna Mandir templomot, megnézzük a Aranytemplom nevű buddhista kolostort és Patan legrégibb hindu templomát.
  Késő délután térünk vissza kathmandui szállásunkra. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 4. nap KATHMANDU-VÖLGY: BHAKTAPUR

  A királyi városok közül Bhaktapur őrizte meg leginkább az időtlenség látszatát. A kisvárosnak különleges hangulata van. A szűk utcákon sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha évszázadokat repültünk volna vissza az időben. A vörös téglaépületeket gazdagon faragott kapuk és ablakok díszítik, a középkori tereken pagoda templomok, szentélyek és óriási szobrok állnak.
  Közös sétánk során sorra a hindu és buddhista vallás legszebb helyszíneit, benézünk a kézművesek műhelyeibe és ellátogatunk egy tanka festőiskolába. Körbesétálunk az UNESCO Világörökség részét képező Durbar téren, megnézzük a királyi palotát, az Aranykaput és a Kámaszutra templomot.  Délután szabdon bóklászhatunk a középkort idéző kisvárosban.(szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 5. nap BHAKTAPUR – KATHMANDU

  Reggel kényelmesen reggelizünk, teszünk még egy sétát Bhaktapur-ban, majd vissza utazunk Kathmandu-ba. A délutánt vásárlással és a tibeti utazásunkra való készülődéssel töltjük a Thamel városrészben. (ellátás: reggeli)

 • 6. nap KATHMANDU – TIBET: LHÁSZA (3650 M) – BARKHOR

  Az alig egy órás repülőút Katmanduból Lhászába a Himalája és Tibeti-fennsík felett csodálatos élmény. Tiszta időben a világ legmagasabb – köztük az Everest, a Kancsendzönga és a Cho Oyu – hegycsúcsainak látványában gyönyörködhetünk. A Gongkar repülőtérről mintegy 90 kilométert utazunk a világ egyik legnagyobb kanyonja (5382 m), a Yarlung Tsangpo mentén, majd a Kyi Chu völgyben folytatjuk utunkat Lhászába (3650 m).
  Elfoglaljuk szállásunkat, majd a magaslati levegőhöz való alkalmazkodás jegyében lassan, nyugodt tempóban fedezzük fel a világ tetején álló várost. A Barkhor a legszentebb Lhásza zarándokútjai közül és persze a város legizgalmasabb piaca is itt található: boltocskák, bódék, teaházak és kávézók sorakoznak mindenfelé. Az utcákon szerzetesek, zarándokok, utcai előadóművészek és árusok nyüzsögnek. A hely sajátos elegyét nyújtja a szentnek, az ősinek, a kereskedelminek és az egzotikusnak. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 7. nap Lhásza – Drepung kolostor – Sera kolostor

  Ma kettőt megismerünk a három nagy tibeti gelugpa egyetemi kolostorai közül. Délelőtt a kopár Gambo Utse hegy oldalában épült “rizs halom” kolostort járjuk be. Egyes feljegyzések szerint a második világháború előtt a Drepung volt a világ legnagyobb kolostora, valamikor 10 000 szerzetesnek adott otthont. Az itt élő és tanuló szerzetesek száma ma is meghaladja a 3000-et. A kolostorlátogatás során vezetőnk tolmácsolásában megkezdjük ismerkedésünket a buddhista szobrok, kegytárgyak és festmények szimbólumrendszerével.
  Délután a Sera kolostorba látogatunk el. Tibet második legnagyobb kolostorának területén a három főiskolát, a gyűléstermet és szálláshelyeket összekötő utak óraszerű zarándokutat formáltak. 8-tól 70 éves korig együtt éltek itt a diákok és a szerzetesek. A kolostor udvarán a diákok a kötelező vitagyakorlatait nézhetjük meg. Ellátogatunk a kolostori nyomdába, az imatermekbe és megnézzük a három híres homokmandalát is.
  Miután visszatértünk szállásunkra, elsétálhatunk a Ramoche templomhoz, ami az egyik legrégibb vallásos épület Tibetben vagy nézelődhetünk a Barkhor-ban és figyelhetjük a Jokhang templomát a földön leborulva körbeülő zarándokokat. (ellátás: reggeli)

 • 8. nap LHÁSZA – JOKHANG KOLOSTOR – NORBULINGKA – POTALA-PALOTA

  Tibet spirituális szíve az 1300 éves Jokhang kolostor, ahol minden reggel pezseg az élet: zarándokok jönnek mindenfelől, hogy bemutassák vaj és árpaliszt áldozatukat. A legszentebbnek és legtöbbet látogatott tibeti templomnak tartott épületet Bhrikuti, Szongcen Gampo tibeti király nepáli felesége alapította. A helyszínt a király indiai felesége választotta ki, aki szerint a templom Tibet legfőbb geomantikus erő-központjára épült.
  Délután a dalai lámák valamikori nyári rezidenciájába, a Norbulingká-ba és az azt körülvevő parkba látogatunk el. Ezután pedig Tibet emblematikus épületébe, a Lhásza fölé magasodó Potala-palotába. Az alapokon kívül nem sok maradt már az egykor Szongcen Gampo király által építtetett épületből. Miután a XVII. században Lhásza visszakapta fővárosi rangját, az ötödik dalai láma megkezdte a Fehér-palota építtetését (1645). 7000 munkás és 1500 művész dolgozott a buddhista kultúra nagyságát jelképező palotán. (ellátás: reggeli)

 • 9. nap LHÁSZA (3600 M) – PELKOR CHODE KOLOSTOR – GYANTSE (3800M)

  Reggel a három, 5000 méter magas hágón kereszül vezető, hajtűkanyarokkal tűzdelt úton indulunk el Lhászá-ból Gyantse felé. Útközben fotó szüneteket tartunk a tibetiek egyik szent tavánál, a Yamdrok Tso-nál és a 7197 méter magas Nojin Kangtsang-hegy gleccserénél.
  Gyantse városában ellátogatunk a Pelkor Chode kolostorba. A Pelkor Chode főtemplomát, a Tsuklakhang-ot 1418-1425 között építtette Gyantse második hercege. Széleskörű tudást kínáló akadémia volt ez, 16 dralsang-al, melyek otthont adtak a tibeti buddhizmus mind a négy iskolájának: a szakja, nyingma, gelug és kagyü iskoláknak. A dralsang-ok épületeit lerombolták, de a XV. századi falfestményekkel, hagyományos szakja mandalákkal díszített csarnok fennmaradt. Ezután bejárjuk a Kumbum csortent (ereklye tornyot), amely 35 méter magas. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 10. nap GYANTSE (3800M) – SHIGATSE (3850 M) – TASHI LUMPO KOLOSTOR – SAKYA (4320 M) – SAKYA KOLOSTOR

  Barátság Főútvonalon (Friendship Highway) indulunk Nyugat-Tibet vad tájai felé.  Shigatsé-ben a Tashi Lumpo kolostorba látogatunk, amely a dalai láma utáni második legnagyobb méltóság, a Pancsen Láma székhelye. A pancsen nagy tanítót jelent. A címet hagyományosan a Tashilumpo kolostor vezetője viselte. A kolostorban található Maitréja (a jövendőbeli Buddha) 21,6 méteres bronz szobra és a pancsen lámák gyönyörűen kidolgozott, ékkövekkel díszített csortenjei (ereklyetartói). Este érdemes körbe sétálni a kolostor előtti bazárban, ahol vallási tárgyak, imazászlók, imamalmok, thankák, sálak és tőrök között válogathatunk. Az árusok hagyományos ruházatot és ékszert is szép számmal kínálnak. Ezután tovább indulunk a Tibeti-fennsík felé. A Himalája végtelennek tűnő hegyvonulata és hegyi legelőket tarkító nomádok szállásai között utazva egy kicsit megtapasztalhatjuk azt, milyen is lehetett az ősi Tibet. Délután érkezünk Sakya kisvárosába (4320 m), ahol a helyiek a mai napig őrzik hagyományaikat. Sakya a XI. századtól egészen a XIV. századig Közép-Tibet egyik vallási és politikai központja volt. Erődítménnyel védett kolostora ma is a tibeti buddhizmus egyik legjelentősebb iskolájának (Sakya Pa) központja. A kolostor legrégebbi imatermében őrzik a Buddha tanításainak legnagyobb tibeti gyűjteményét, összesen 84 000 imakönyvet. Közös kolostor látogatásunk után szabadon sétálhatunk a szerzetesek imatermeiben és lakóépületei között. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 11. nap Sakya (4320 m) – Chomolungma Nemzeti Park – Rongbuk (5000 m) – Everest alaptábor (5200 m)

  Apró tibeti települések között utazunk tovább a kopár Tibeti-fennsíkon, miközben egyre közelebbről csodálhatjuk meg a hatalmas Langtang-hegység 7-8000 méter magas vonulatait. Felkapaszkodunk a Pang La hágóra (5220 m), ahonnan az Everest (8848 m), a Cho Oyu (8125 m) , a Lhotse (8516 m), a Gyachung Kang (7952 m) és a Makalu (8481 m) csúcsai uralják a tájat. Látványuk egy életre szóló élmény!
  A Barátság Főútvonalról letérve a Chomolungma Nemzeti Park területén folytatjuk utunkat.
  „Meg kellett, hogy álljunk, teljesen lenyűgözött minket a táj. Az Everest látványa minden más gondolatot kisepert elménkből. Megfeledkeztünk a kopár sziklás vidékről és más természeti szépségekről. Nem szóltunk semmit, csak álltunk és bámultuk ezt az óriást.” George Mallory ezeket a szavakat jegyezte le amikor 1921-ben a Rongbuk-völgybe értek.
  Délután érkezünk meg az 5 000 méteres magasságban fekvő, parányi Rongbuk kolostor egyszerű vendégházba. Kolosszális morénák, hófödte hegycsúcsok és óriási gleccserek látványa kíséri utunkat. A kolostor feletti sztúpáktól a Mount Everest teljes panorámájában gyönyörködhetünk. Megpihenünk, elkészítjük fotóinkat, majd az ismert köves úton gyalogolunk vissza a parkolóban ránk várakozó buszunkhoz.
  Este szabadon sétálgathatunk az új Rongbuk kolostorban és ha szerencsénk van, gyönyörű naplemente fotókat készíthetünk Földünk legmagasabb hegyéről. (szállás: vendégház)

 • 12. nap RONGBUK (5000 m)– KYRONG (4200 m)

  Reggel újra felkapaszkodunk buszunkkal a Pang La hágóra és  elköszönünk a Mount Everest-től és hétezres társaitól. Hosszú utazás vár ránk a nepáli határig, de a Himalája hegyvonulatának – köztük a 8 013 méter magas Sisapangmá-nak – a látványa kárpótól minket. Az estét a kínai-nepáli határ közelében lévő hotelben töltjük. (szállás: hotel)

 • 13. nap KYRONG – Nepál: Langtang régió – Kathmandu

  A határátlépés után egy 6-8 órás utazás vár ránk terepjárókkal Kathmandu-ig. A Hilmalája déli oldalán a táj teljesen megváltozik. A Langtang vonulaton kereszül, mély völgyek oldalában, tölgy, juhar és örökzöld erdőkön és gazdagon termő földek között utazunk. Északról érkezünk a Kathmandu-völgybe, elfoglaljuk szállásunkat, majd belevethetjük magunkat a Thamel negyed már ismerős forgatagába. (szállás:hotel, ellátás: reggeli)

 • 14. nap KATHMANDU – HAZAUTAZÁS/ HOSSZABBÍTÁS: CHITWAN NEMZETI PARK

  Kathmandu repülőteréről megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat vagy a Királyi Chitwan Nemzeti Parkba utazunk, melyet 1973-ban alapítottak az egykori királyi vadászterületen. Az UNESCO Világörökség részét képező park az eredeti lombhullató monszunerdők egyik utolsó képviselője a világon. Trópusi erdői és mocsarai tigriseknek, orrszarvúknak, elefántoknak és szarvasoknak adnak otthont.  Egy kényelmes lodge vendégházaiban töltünk két éjszakát, innen indulunk a Chitwan felfedezésére. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 15. nap CHITWAN NEMZETI PARK – ELEFÁNT SZAFARI – KENUTÚRA

  Ma megelevenedik a dzsungel könyve! Reggel egy kenutúrára indulunk a folyón. Fatönkből kifaragott kenuinkból a parton sütkérező krokodilokat és sokféle madárfajt láthatunk, köztük jégmadarakat és vadon élő pávákat. Délután terepjárókkal indulunk a trópusi erdőbe, hogy becserkésszük a folyókhoz inni járó indiai orrszarvúkat. (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 16. nap CHITWAN NEMZETI PARK – KATHMANDU

  Reggel részt vehetünk egy elefántfürdetésen, a barátságos ormányosokkal együtt frissítő zuhanyt vehetünk a közeli folyóban. A délutánt már nézelődéssel, ajándékvásárlással tölthetjük a mindig nyüzsgő Thamel  városrészben. (szállás: szálloda, ellátás: reggeli)

 • 17. nap KATHMANDU – HAZAUTAZÁS

  Menetrendünknek megfelelően Kathmandu repülőterére utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • TÁTRAI BERNADETT Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • FOGLALHATÓ, 10 HELY VAN AZ UTAZÁSON

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást Nepál és Tibet területén bérelt buszokkal
  • Tibetben 6 éjszaka szállást 3*-os hotelekben, 2 ágyas szobákban, melyekhez saját fürdőszoba tartozik
  • Tibetben 1 éjszakát egy egyszerű vendégházban, 4 ágyas szobákban, közös mosdóval, fürdőszoba nincs
  • Nepálban 5 éjszaka szállást 3*-os hotelekben, 2 ágyas szobákban
  • Nepálban 1 éjszaka szállást a Tashi Neydo kolostor vendégházában, 2 ágyas szobákban, melyekhez saját fürdőszoba tartozik
  • Tibetben az Everest alaptábor belépési engedély és nemzeti park belépő árát
  • az utazási engedélyeket Nyugat-Tibet tartományaiban
  • a részletes leírásban szereplő programokat és a belépőket  Nepálban és Tibetben
  • az ellátást a részletes program szerint: 11 reggelit, 1 ebédet és 1 vacsorát
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • a Kathmandu – Lhásza repülőjegy és illeték árát
  • a repülőtéri transzferek árát
  • a nepáli és a tibeti vízum árát
  • az útlemondási biztosítást
  • baleset-, és poggyászbiztosítást
  • a választható 3 napos programot a Chitwan Nemzeti Parkban
  • a borravalót a tibeti túravezetőnek és sofőrnek, valamint a nepáli idegenvezetőnek: 100 – 120 USD/ résztvevő
  • az egyágyas felárat: 400 USD
 • Fakultatív programok
  • 3 napos program a Chitwan Nemzeti Parkban teljes ellátással a részvevők számától függően: 500 USD-tól
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Kathmandu – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 270 000 Ft-tól
  • a Kathmandu – Lhásza repülőjegy ára: 600 – 800 USD
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánkhoz
 • Beutazási szabályok, vízum
  • Nepál: a 30 napos turista vízum ára 50 USD, melyet a helyszínen, érkezéskor a kathmandui repülőtéren vásárolhatunk meg
  • a vízumhoz szükséges 2 db igazolványkép és az útlevél
  • Kína: a 30 napos turista vízum ára: 115 USD, melyet a kathmandui kínai nagykövetségen vált ki helyi partnerünk érkezésünk után
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
  • az útlevélben rendelkezésre kell állnia egy üres oldalpárnak a vízum elkészítéshez
  • az utazásra való jelentkezéskor küldd el útleveled 2. oldalának másolatát irodánknak
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 000 USD
  • Előleg: jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (800 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj  60% -a (1 200 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 700 USD
  • érkezéskor fizetendő a túravezetőnek, készpénzben
  • AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 2 700
 • COVID-19 járvány – Aktuális jelentkezési információk:

  A koronavírus miatt kialakult bizonytalan utazási lehetőségekre való tekintettel a Pachamama Expeditions által 2021 évben szervezett kalandtúrákra a legkorábbi előleg fizetési határidő 2020 november 30.

  Addig, ha online jelentkezel egy utazásunkra, elküldjük számodra az utazásra vonatkozó információkat tartalmazó részletes tájékoztatót és az utazási szerződést. Az utazási szerződés létrejöttével garantáljuk a helyed a túrán.

  A foglalásra és útlemondásra ezután az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak érvényesek.

 • Útlemondási és átjelentkezési feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a   Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott korhatár

  25-55 év

 • LÉTSZÁM

  12-14 fő

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, keringési panaszok, cukorbetegség, súlyos látászavar, valamint a testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről.

Hasznos információk

 • Utazási- és túraengedélyek
  • a Tibeti Autonóm Területre és a Mount Everest északi alaptáborába csak utazási iroda által szervezett utazás keretében juthatnak el külföldiek
  • jelentkezz időben mert az utazási engedélyek megszerzése 6-8 hétbe is beletelhet!
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése egy tibeti és egy nepáli utazási iroda bevonásával zajlik
  • a Tibeti Turisztikai Hivatal előírása szerint Lhászát elhagyva csak engedéllyel rendelkező idegenvezetővel lehet a tartományban utazni
  • az utazás teljes ideje alatt képzett, angolul beszélő helyi idegenvezetők és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre
 • AZ UTAZÁS PROGRAMJA
  • Utazásunk a Himalája távoli vidékeire vezet, ráadásul jeletős tenegerszint feletti magasságon. A honlapon megadott programot  a helyszínen éppen adott szituációhoz kell igazítanunk, egy-egy program időpontja felcserélődhet.
  • Mivel a magassághoz eltérő idő alatt alkalmazkodhat a szervezetünk, irodánk fenntartja a jogot, hogy az utazás programját a részvevők egészségügyi állapotához igazítsa.
 • Kultúrsokk
  • Utazásunk tibeti szakasza az itthon megszokottól nagyon eltérő környezetbe kalauzolja el az utazót.
  • Az Everest alaptábornál a szállás igen szerény, angol WC helyett latrinákat kell használnunk.
  • Az ételek egyszerűek és nem, vagy kevesen beszélnek angolul.
  • Az utazás alatt kevés olyan helyzet van, amikor elszakadhatunk a csoporttól, úgyhogy türelemre, toleranciára és a humorérzékünkre mindenképpen szükségünk lesz.
  • Ha felkészültél minderre, akkor csodás, egy életre szóló élménnyel gazdagabban térsz majd haza.
 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Étkezések
  • utazásunk ára 12 reggelit, 1 ebédet és 1 vacsorát tartalmaz
  • az utazás ára a további étkezéseket nem tartalmazza
  • a napi háromszori étkezésre hozzávetőlegesen személyenként 15 – 20 USD-ral érdemes számolni
  • Lhászában és Katmanduban minden igényt kielégítő éttermeket találunk
  • Tibet más városaiban a lehetőségek nem ennyire szélesek, túravezetőink mindig ajánlanak nekünk éttermeket, a csoport általában együtt étkezik
 • Szállások
  • Nepálban 5 éjszakát egy kényelmes, 3*-os belvárosi hotelben töltünk,  2 ágyas szobákban
  • Tibetben 6 éjszakát 3*-os hotelekben töltünk, 2 ágyas szobákban
  • Tibetben 1 éjszakát egy egyszerű vendégházban töltünk, 4-6 ágyas szobákban, melyekhez egy külső latrina tarozik, fürdőszoba nincs
 • Víz

  Tibetben fekvése miatt a megszokottnál sokkal nagyobb mennyiségű víz fogyasztása javasolt. Mindig vigyünk magunkkal folyadékot és éjszaka se feledkezzünk meg arról, hogy legyen víz a kezünk ügyében. Az emberi test hihetetlenül gyorsan képes kiszáradni a magaslati levegőn, még pihenés közben is! A csapvíz nem fogyasztható biztonsággal, csak forralt vizet igyunk! Palackozott vizet mindenhol lehet kapni.

 • Közlekedés
  • az utazásunk során használt bérelt kisbuszok és transzferek költségét az utazás ára tartalmazza
 • Valuta, költőpénz
  • Nepál hivatalos fizetőeszköze a nepáli rúpia (Rs = kb. 3 Ft.)
  • Kína hivatalos fizetőeszköze a yüan (1 CNY = kb. 40 Ft.)
  • kizárólag új kiadású és viszonylag kis címletű amerikai dollár vagy Euro kivitelét javasoljuk, amit a helyszínen válthatunk át a helyi fizetőeszközre
  • Nepál és Tibet alacsony árfekvésű országok
  • mindenkinek mások az igényei, de általában 15-20 USD/nap/fő az az összeg, amit költőpénznek javasolni szoktunk
  • ajánlott költőpénz: 300 USD + a fakultatív programok ára
  • nehéz megítélni, hogy ki mennyit akar és fog vásárolni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy mindenki többet költ a tervezettnél
 • Hogyan hat a szervezetünkre a magasság?

  Mindenkire másképp és eltérő mértékben hat a magasság és a kevesebb oxigén. Erre itthon felkészülni nem lehet. Utazásunk programja úgy van felépítve, hogy hagyunk időt a magassághoz való alkalmazkodásra.

  Az AMS (akut hegyibetegség) komoly dolog. Akkor alakul ki, ha a szervezet nem tud alkalmazkodni a magaslati levegőhöz. Kialakulása nem függ életkortól vagy erőnléttől. Általában 3000 méter felett már számítani lehet rá és ahogy emelkedünk, úgy hat egyre jobban ránk. Lhászába érkezve enyhe légszomjra és fejfájásra számíthatunk. A tünetek általában viszonylag gyorsan enyhülnek. Bőségesen igyunk folyadékot! Ne kezdjünk gyógyszert szedni, amíg nem konzultáltunk túravezetőnkkel.

 • Oltások, gyógyszerek
  • a Nepálba és Kínába való belépéshez nincs szükség speciális egészségügyi papírokra
  • az egészségügyi ellátó rendszer nagyon más, mint amihez Európában hozzászoktunk
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Időjárás
  • Tibetben utazásunk időpontjában általában nem annyira zord az időjárás, ahogyan azt az ember elképzeli, de készüljünk fel, hogy bármikor hidegre fordulhat az idő, nappal 15-20 °C közötti hőmérséklet várható
  • utazásunk időpontjában Nepálban kifejezetten melegre számíthatunk, 25-30 °C közötti hőmérséklet várható
 • Túrafelszerelés
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját jelentkezéskor elküldjük neked
 • Hasznos információk
  • időeltolódás:  Nepálban + 3 óra 45 perc, Tibetben + 7 óra
  • email: a nagyobb városokban találunk internet-kávézókat, de a China Telecom irodáiban is hozzájuthatunk internethez
  • a kínai kormány döntése nyomán néhány honlap nem hozzáférhető Kínában
  • telefon: a legtöbb városban van kiépített mobilhálózat, így – ha van roaming szolgáltatásunk – akkor használhatjuk saját mobiltelefonunkat is, a mobiltelefonról kezdeményezett hívások ára igen magas
 • KAPCSOLÓDÓ

  Ha érdekel, hogy milyen a túránk hangulata, látogass el a blogunkra és olvasd el Pogonyi Tibor élménybeszámolóját: Nepál, Bhután, Tivet kalandtúra – Kathmandu kaotikus utcái és kiárlyi városai

 • JELENTKEZÉS
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük, olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt irodánktól. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást online küldjük el a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • Bankszámlaszámok
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design