Nyugat-Ausztrália Overland – Coral Coast – Broome kalandtúra

Indulás: 2021/04/02
Utazás hossza: 14 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 12-14 fő
Ár:
4000
USD

+ 200 USD
Jelentkezem
Kérdésem van

Fedezd fel velünk Nyugat-Ausztrália türkizkék öblökkel megáldott, idilli tengerpartjait, az ikonikus Korall-part természeti csodáit és a nyugati területek hatalmas, vad vidékét! 3000 km-es panoráma utazásunkat az Indiai-óceán partján a végtelen horizont, a soha nem látott tűzvörös naplementék és a csillagos déli égbolt teszik még feledhetetlenebbé.

Kiemelet látnivalók:

 • a Pinnacles-sivatag híres mészkőtüskéi
 • a  Kalbarri Nemzeti Park szemet gyönyörködtető vidéke
 • a hófehér Kagyló-part
 • a Monkey Mia világhírű delfinjei
 • a festői Korall-öböl
 • a Ningaloo-zátony színpompás trópusi élővilága
 • a manták és cetcápák a Range Nemzeti Park kristálytiszta vizeiben
 • a Karinjini Nemzeti Park hasadékai és víznyelői
 • Broome látványos naplementéiről híres partja, a Cable Beach

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: **
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap AUSZTRÁLIA: PERTH

  A híres útikönyvszerző, Bill Bryson szerint Perth a Földön a legfélreesőbb város. Nyugat-Ausztrália fővárosa a Swan-folyó keskeny földsávján fekszik az Indiai-óceánnál. Érkezés után felfedezzük a várost. Ha az állatok, és főleg a kenguruk nagy rajongója vagy, akkor irány a Heirisson Island, Rottnest-szigeten pedig akár közös fotót is készíthetsz a világ egyik legaranyosabb állatával, a quokkával! Vagy sétálj egyet a Kings Park botanikus kertjében, ahonnan ráadásul szépen rálátni a városra. (szállás: hotel)

 • 2. nap Perth – Nambung Nemzeti Park – Jurien-öböl – Kalbirri

  Utazás: 420 km
  Túra: 3 km

  Az Indiai-óceán partján futó autóúton indulunk északi irányba. Először megnézzük a Pinnacles-sivatag híres mészkőtüskéit a Nambung Nemzeti Parkban. Az ősi sziklaformációk tűként meredeznek az ég felé a homokborította sivatagi tájban. Ezután a Jurien-öböl felé vesszük az irányt, ahol kipróbálhatjuk a sand-boardingot, „lesíelhetünk” a hatalmas homokdűnéken. Innen a Kalbarri Nemzeti Park egyik csendes tengerparti városkájába visz utunk, ahol letáborozunk. A Cervantes városától északra kezdődő Indiai-óceán panoráma út valóban lélegzetelállító látványt kínál utazásunk alatt. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 3. nap Kalbarri Nemzeti Park – Shell Beach – Shark Bay

  Utazás: 410 km
  Túra: 5 km

  A mai napunk egy rövid utazással és egy kirándulással indul. A Kalbarri Nemzeti Parkban gyalogtúrázunk egy kicsit, elgyönyörködünk a park változatos látnivalóiban, a Murchison hasadékban, a Loop Walkban, és a Nature’s Window-ban. Meredek kaptató után jutunk el a Z-Bend hasadékba, ahol megmártózhatunk a hűs folyóvízben. Aki egy kis kalandra vágyik, annak lehetősége nyílik egy kis sziklamászásra is. Ebéd után a gyönyörű Kagyló-part (Shell Beach) az úticélunk. Itt nincs homok, csak kagyló! Ez a hófehér strand milliárdnyi apró kagylóból áll több mint 70 kilométeren keresztül, 10 méter mélységig. Miután kigyönyörködtük magunkat, ismét útra kelünk, kövezkező táborhelyünk, a Cápa-öböl (Shark Bay) felé. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap Shell Beach – Francoise Peron Nemzeti Park – Monkey Mia – Coral Bay

  Utazás: 560 km
  Túra: 2 km

  Korán kelünk, hogy találkozhassunk Monkey Mia világhírű delfinjeivel a Francoise Peron Nemzeti Park körüli idilli partoknál. A parkőrök rendszeresen etetik a delfineket, így azok nagyon barátságosak és gyakran felbukkannak a part közelében. Következő megállónk Carnarvon, ahol a sztromatolitok fantasztikus látványa fogad minket. Ezek a tengeri kőzetek a világ legősibb és legnagyobb élő fosszíliái. Rövid megálló után folytatjuk utunkat „Északnyugat Gyöngyszeméhez”, a Korall-öbölhöz. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 5. nap Coral Coast – Ningaloo-zátony – Cape Range Nemzeti Park – Yardie Creek

  Utazás: 240 km
  Túra: 2 km

  Ma felfedezzük a festői Korall-öblöt, a világörökségnek nyilvánított Ningaloo-zátony otthonát! Bérelhetünk sznorkel felszerelést, vagy egy üvegfenekű hajóból fedezhetjük fel a felszín alatti nyüzsgő, színpompás trópusi élővilágot. A park több mint 250 féle korallnak és 500 halfajtának ad otthont. Ha kalandosabb kedvünkben vagyunk, akkor bérelhetünk quadot is, hogy arról fedezzük fel a környéket. Késő délután a Cape Range Nemzeti Park területén található Yardie Creekhez utazunk, ahol letáborozunk. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 6. nap Yardie Creek – Cape Range Nemzeti Park – Türkiz-öböl – Exmouth

  Utazás: 40 km

  A Cape Range Nemzeti Park mintegy 50 581 hektárt ölel fel, masszív mészkőtartományokal, lélegzetelállító mély kanyonokkal és 60 kilométernyi érintetlen stranddal. Mi a Türkiz-öbölben, Ausztrália számos megbecsült strandjának egyik legjobbján állunk meg kinyújtóztatni a lábainkat Exmouth-ban. Mielőtt elfoglalnánk a táborhelyünket a város közelében, érdemes egy sétát tenni. A Vlamingh Head-i világítótoronytól fantasztikus a kilátás az Észak-Nyugati-fokra, és a Ningaloo-zátony felett lenyugvó nap megfigyelésére is. (szállás: kemping 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 7. nap Exmouth – Cape Range Nemzeti Park

  Szabadnap a türkizkék öblökkel tarkított Exmouth városában! Snorkelezhetünk vagy búvárkodhatunk egyet a lenyűgöző Cape Range Nemzeti Park kirtálytiszta vizeiben. Évszaktól függően itt akár mantákkal vagy cetcápákkal is találkozhatunk. A Ningaloo-zátony az egyetlen hely a világon, ahol a cetcápák rendszeresen megjelennek a föld közelében, nagy számban! A bálnacápák általában március körül érkeznek, és minden év augusztusáig  maradnak. Ezek a szelíd, lassan mozgó cápák akár 18 méter hosszúra is megnőhetnek és biztonságosan úszhatnak velünk. (ellátás: reggeli)

 • 8. nap Exmouth – Karijini Nemzeti Park

  Utazás: 650 km

  Ma a szárazföld belseje felé vezet az utunk. A Pilbara-sivatag ritkán lakott terület, ami elsősorban ásványi anyagokban gazdag, vörös földjéről ismert. Délután a vasércbányászatáról híres Tom Price-ba látogatunk el, majd letáborozunk a méltóságteljes Hamersley-vonulat lábánál. Lefekvés előtt érdemes megcsodálni az éjszakai égboltot – ritkán van része az embernek ilyen gyönyörű látványban! (szállás: kemping, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 9. nap Karijini Nemzeti Park

  Túra: 6 km, 2-3 óra

  Ma a Karijini Nemzeti Parkot fedezzük fel. A 2,500 millió évvel ezelőtt keletkezett Hamersley-vonulat a világ legérdekesebb tájainak egyike. Csodálatos fényképeket lehet itt készíteni. A hasadékok mélyén vízesések és úszásra alkalmas édesvízi víznyelők várnak ránk. Ellátogatunk többek közt a Dales-hasadékhoz, a Circular Pool-hoz, a Fortescue-vízeséshez, a Fern Pool-hoz és a Weano hasadékhoz is. Életre szóló élmények várnak ránk! (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 10. nap Karijini Nemzeti Park – Pilbara régió

  Utazás: 320 km
  Túra: 2 km

  Reggel indulunk el Karinjiniből és körülbelül négyórányi autóút után jutunk el a tengerpartra. Útközben ellátogatunk Pilbara második legnépesebb városába, Port Hedlandba, hogy megnézzük a vasérc-átvevőjét. Egy rövid séta a városban, és rögtön megértjük a vasércbányászat ausztrál gazdaságban betöltött szerepének fontosságát! Ebéd után továbbindulunk és elfoglaljuk ma esti szállásunkat. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 11. nap Pilbara – Broome

  Utazás: 420 km
  Túra: 2 km

  Ma hat órát utazunk, hogy elérjük Broome-t. Útközben megállunk, hogy sétáljunk egyet a híres 80-mérföldes tengerparton, ahol a Nagy Homoksivatag és az Indiai-óceán találkozik. A türkizkék víz és a végtelennek tűnő homokos part csodálatos látvány! A hosszú autózás után megpihenünk Broome-ban és hátradőlve élvezzük a naplementét. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 12. nap Broome

  Ma szabad programunk lesz, mindenki kedvére dönthet arról, hogyan tölti el a napot. Broome egyik legnépszerűbb látványossága a fehér homokos part ikonikus 22 kilométer hosszú szakasza. A strand déli vége a Gantheaume Point, ahol a széles tengerpartot és türkizkék vizet az alsó vörös okker szikla kíséri, valóban felejthetetlen élményt és látványt nyújt.
  A „Vízszintes-vízesés  becenevű természeti jelenséget David Attenborough „a természeti világ egyik legnagyobb csodájának” nevezte. A Talbot-öbölben található McLarty-hegység két keskeny szurdokán keresztül a hatalmas, gyorsan mozgó árapály-áramlás pezsgőfürdőket hoz létre. Út nncs. A vízszintes vízeséseket egy nap alatt kizárólag a magasból, egy sétarepülés során tudjuk magcsodálni. (ellátás: reggeli)

 • 13. nap Broome

  A mai nap is arról szól, hogy erőt gyűjtsünk a hazautazáshoz. A Broome-tól északra fekvő Dampier-félszigeten megismerhetjük a helyi őslakosok kultúráját és életmódját. De nem kell túl messzire menni ahhoz, hogy csodásan töltsük az időt. Jobbnál jobb éttermek, múzeumok, üzletek segítenek az idő eltöltésében  Broome-ban. (ellátás: reggeli)

 • 14. nap Broome – hazautazás

  Nincs más hátra, ideje, hogy nekikezjünk a hosszú hazautazásnak. (elláts: reggeli)

Csapat

 • Szakasits Attila Túravezető

  „Közgázt végeztem Németországban, majd 15 évvel ezelőtt Vancouver-be költöztem. Azóta vezetek evezős és gyalogtúrákat Észak-Amerikában. A nyári szezont legszívesebben Yukon folyóin és Alaszka vadonjában töltöm. Szívesen megmutatom magyar utazóimnak is Kanada és az USA legszebb nemzeti parkjait és ösvényeit.”

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • 9 éjszaka szállást kempingekben, 2 személyes telepített sátrakban
  • 4 éjszaka szállást egyszerű hotelek 2-3 ágyas szobáiban
  • 13 reggelit, 10 ebédet, 8 vacsorát
  • a közlekedést Ausztráliában bérelt terepjárókkal/ busszal, helyi vezetővel
  • a leírás szerinti programokat
  • a Nambung, Kalbarri és Karijini Nemzeti Park belépőt, a Ningaloo-zátony, Tengeri Park és a Monkey Mia Delfin Park belépőt
  • a sandboardozást a Jurien- öbölben
  • a kempingfelszerelés –  a sátrak, a matracok – és a tábori konyha bérleti díját
  • a helyi vezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • az ausztrál vízum árát
  • programban nem szereplő étkezéseket
  • a fakultatív programokat
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 100 AUD/ fő
 • Fakultatív programok
  • Kalbarri Nemzeti Park – canyoning:  50 AUD
  • Exmouth – úszás cetcápákkal, fél napos kirándulás: 350 AUD
  • Exmouth – snorkelezés mantákkal, fél napos kirándulás: 170 AUD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Perth – Budapest nemzetközi repülőjegy ára illetékkel: 280 000 HUF-tól
  • a Broome – Perth repülőjegy ára illetékkel: 120 000 HUF-tól
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízummal utazhatnak Ausztráliába, melyet itthonról online tudunk igényelni
  • a 30 napos turista vízum ára: 120 AUD
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 4 000 USD
  • Előleg: a jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 600 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (2 400 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 200 USD
  • érkezéskor fizetendő a túravezetőnek, készpénzben
  • AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN : 4 200 USD
 • COVID-19 járvány – Aktuális jelentkezési információk:

  A koronavírus miatt kialakult bizonytalan utazási lehetőségekre való tekintettel a Pachamama Expeditions által 2021. évben szervezett kalandtúrákra a legkorábbi előleg fizetési határidő 2020. november 30.

  Addig, ha online jelentkezel egy utazásunkra, elküldjük számodra az utazásra vonatkozó információkat tartalmazó részletes tájékoztatót és az utazási szerződést. Az utazási szerződés létrejöttével garantáljuk a helyed a túrán.

  A foglalásra és útlemondásra ezután az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak érvényesek.

 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  • 60-36. napok közt a részvételi díj 50%-a és a „vissza nem térítendő“ díjként megjelölt tételek 100 %-a
  • 35-16. napok közt a részvételi díj 75%-a és a „vissza nem térítendő“ díjként megjelölt tételek 100 %-a
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a részvételi díj és a „vissza nem térítendő“ díjként megjelölt tételek 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  16-55 év

 • LÉTSZÁM

  12-14 fő

 • JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

  A szív- és érrendszeri problémák, keringési panaszok, cukorbetegség, súlyos látászavar, valamint a testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről.

Hasznos információk

 • TÚRASZERVEZÉS
  • A túrát egy helyi utazási iroda bevonásával szervezzük meg.
  • Az utazás ideje alatt egy helyi túravezető (aki egyben a sofőr is), valamint egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre.
  • Terepjárókkal vagy egy expedíciós teherautóval utazunk, könnyen megbirkóznak az úton jelentkező nehézségekkel.
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk a figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál vásárolod meg repülőjegyed
 • SZÁLLÁSOK
  • 9 éjszakát 2 személyes sátrakban töltünk tengerparti kempingekben
  • a sátrak és a matracok bérleti díját az utazás ára tartalmazza, a hálózsákról magunknak kell gondoskodnunk
  • 4 éjszakát egyszerű hotelek 2-3 ágyas szobáiban töltünk, melykhez saját fürdőszoba tarozik
 • ÉTKEZÉSEK
  • az utazás ára 13 reggelit, 10 ebédet, 8 vacsorát tartalmaz a részletes leírás szerint
  • a városokban önellátós az ebéd és vacsora
  • amikor kempingezünk az utazás során, akkor teljes ellátást biztosítunk
  • túravezetőink gondoskodnak róla, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön mindenki gyomrába
  • a reggeli menü napi időbeosztásunknak megfelelően lehet hideg vagy meleg étel
  • salátákból és szendvicsből álló piknik ebédünket általában útközben, egy-egy látványosságnál megpihenve készítjük el
  • a vacsora mindig meleg, az ételek a helyi és nemzetközi konyha fogásai közül kerülnek ki
  • igény esetén speciális étrendnek megfelelő étkeztetést is tudunk biztosítani
  • az overalandozás igazi csapatjáték, ha azt szeretnénk, hogy hamar elkészüljön az étel, be kell segítenünk szakácsunknak a zöldségpucolásban, saláták elkészítésben, a konyhánkban ezért pontos munkabeosztás van
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
  • szúnyogriasztó spray, naptej
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Ausztráliába a legcélszerűbb az ausztrál dollár (AUD) kivitele, amit Magyarországon pénzváltóban tudtok váltani.
  • ajánlott költőpénz: 20-30 USD/ nap,  valamint a fakultatív programok ára és az ajándékvásárlásra költött pénz
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a szükséges túrafelszerelések listáját és a felkészüléshez szükséges további praktikus információkat jelentkezés után küldjük el
 • LOCAL PAYMENT
  • utazásaink ára a Részvételi díjból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment)-ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk jut és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • JELENTKEZÉS AZ UTAZÁSRA
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@ pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást online küldjük el a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • BANKSZÁMLASZÁMOK
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design