Nyugat-Ausztrália Overland – Coral Coast – Broome kalandtúra

Indulás:
Utazás hossza: 14 nap
Utazás stílusa: Overland kalandtúrák
Létszám: 12-14 fő
Ár:

Jelentkezem
Kérdésem van

Fedezd fel velünk Nyugat-Ausztrália türkizkék öblökkel megáldott, idilli tengerpartjait, az ikonikus Korall-part természeti csodáit és a nyugati területek hatalmas, vad vidékét! 3000 km-es panoráma utazásunkat az Indiai-óceán partján a végtelen horizont, a soha nem látott tűzvörös naplementék és a csillagos déli égbolt teszik még feledhetetlenebbé.

Kiemelet látnivalók:

 • a Pinnacles-sivatag híres mészkőtüskéi
 • a  Kalbarri Nemzeti Park szemet gyönyörködtető vidéke
 • a hófehér Kagyló-part
 • a Monkey Mia világhírű delfinjei
 • a festői Korall-öböl
 • a Ningaloo-zátony színpompás trópusi élővilága
 • a manták és cetcápák a Range Nemzeti Park kristálytiszta vizeiben
 • a Karinjini Nemzeti Park hasadékai és víznyelői
 • Broome látványos naplementéiről híres partja, a Cable Beach

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: **
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap AUSZTRÁLIA: PERTH

  A híres útikönyvszerző, Bill Bryson szerint Perth a Földön a legfélreesőbb város. Nyugat-Ausztrália fővárosa a Swan-folyó keskeny földsávján fekszik az Indiai-óceánnál. Érkezés után felfedezzük a várost. Ha az állatok, és főleg a kenguruk nagy rajongója vagy, akkor irány a Heirisson Island, Rottnest-szigeten pedig akár közös fotót is készíthetsz a világ egyik legaranyosabb állatával, a quokkával! Vagy sétálj egyet a Kings Park botanikus kertjében, ahonnan ráadásul szépen rálátni a városra. (szállás: hotel)

 • 2. nap Perth – Nambung Nemzeti Park – Jurien-öböl – Kalbirri

  Utazás: 420 km
  Túra: 3 km

  Az Indiai-óceán partján futó autóúton indulunk északi irányba. Először megnézzük a Pinnacles-sivatag híres mészkőtüskéit a Nambung Nemzeti Parkban. Az ősi sziklaformációk tűként meredeznek az ég felé a homokborította sivatagi tájban. Ezután a Jurien-öböl felé vesszük az irányt, ahol kipróbálhatjuk a sand-boardingot, „lesíelhetünk” a hatalmas homokdűnéken. Innen a Kalbarri Nemzeti Park egyik csendes tengerparti városkájába visz utunk, ahol letáborozunk. A Cervantes városától északra kezdődő Indiai-óceán panoráma út valóban lélegzetelállító látványt kínál utazásunk alatt. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 3. nap Kalbarri Nemzeti Park – Shell Beach – Shark Bay

  Utazás: 410 km
  Túra: 5 km

  A mai napunk egy rövid utazással és egy kirándulással indul. A Kalbarri Nemzeti Parkban gyalogtúrázunk egy kicsit, elgyönyörködünk a park változatos látnivalóiban, a Murchison hasadékban, a Loop Walkban, és a Nature’s Window-ban. Meredek kaptató után jutunk el a Z-Bend hasadékba, ahol megmártózhatunk a hűs folyóvízben. Aki egy kis kalandra vágyik, annak lehetősége nyílik egy kis sziklamászásra is. Ebéd után a gyönyörű Kagyló-part (Shell Beach) az úticélunk. Itt nincs homok, csak kagyló! Ez a hófehér strand milliárdnyi apró kagylóból áll több mint 70 kilométeren keresztül, 10 méter mélységig. Miután kigyönyörködtük magunkat, ismét útra kelünk, kövezkező táborhelyünk, a Cápa-öböl (Shark Bay) felé. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 4. nap Shell Beach – Francoise Peron Nemzeti Park – Monkey Mia – Coral Bay

  Utazás: 560 km
  Túra: 2 km

  Korán kelünk, hogy találkozhassunk Monkey Mia világhírű delfinjeivel a Francoise Peron Nemzeti Park körüli idilli partoknál. A parkőrök rendszeresen etetik a delfineket, így azok nagyon barátságosak és gyakran felbukkannak a part közelében. Következő megállónk Carnarvon, ahol a sztromatolitok fantasztikus látványa fogad minket. Ezek a tengeri kőzetek a világ legősibb és legnagyobb élő fosszíliái. Rövid megálló után folytatjuk utunkat „Északnyugat Gyöngyszeméhez”, a Korall-öbölhöz. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 5. nap Coral Coast – Ningaloo-zátony – Cape Range Nemzeti Park – Yardie Creek

  Utazás: 240 km
  Túra: 2 km

  Ma felfedezzük a festői Korall-öblöt, a világörökségnek nyilvánított Ningaloo-zátony otthonát! Bérelhetünk sznorkel felszerelést, vagy egy üvegfenekű hajóból fedezhetjük fel a felszín alatti nyüzsgő, színpompás trópusi élővilágot. A park több mint 250 féle korallnak és 500 halfajtának ad otthont. Ha kalandosabb kedvünkben vagyunk, akkor bérelhetünk quadot is, hogy arról fedezzük fel a környéket. Késő délután a Cape Range Nemzeti Park területén található Yardie Creekhez utazunk, ahol letáborozunk. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 6. nap Yardie Creek – Cape Range Nemzeti Park – Türkiz-öböl – Exmouth

  Utazás: 40 km

  A Cape Range Nemzeti Park mintegy 50 581 hektárt ölel fel, masszív mészkőtartományokal, lélegzetelállító mély kanyonokkal és 60 kilométernyi érintetlen stranddal. Mi a Türkiz-öbölben, Ausztrália számos megbecsült strandjának egyik legjobbján állunk meg kinyújtóztatni a lábainkat Exmouth-ban. Mielőtt elfoglalnánk a táborhelyünket a város közelében, érdemes egy sétát tenni. A Vlamingh Head-i világítótoronytól fantasztikus a kilátás az Észak-Nyugati-fokra, és a Ningaloo-zátony felett lenyugvó nap megfigyelésére is. (szállás: kemping 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 7. nap Exmouth – Cape Range Nemzeti Park

  Szabadnap a türkizkék öblökkel tarkított Exmouth városában! Snorkelezhetünk vagy búvárkodhatunk egyet a lenyűgöző Cape Range Nemzeti Park kirtálytiszta vizeiben. Évszaktól függően itt akár mantákkal vagy cetcápákkal is találkozhatunk. A Ningaloo-zátony az egyetlen hely a világon, ahol a cetcápák rendszeresen megjelennek a föld közelében, nagy számban! A bálnacápák általában március körül érkeznek, és minden év augusztusáig  maradnak. Ezek a szelíd, lassan mozgó cápák akár 18 méter hosszúra is megnőhetnek és biztonságosan úszhatnak velünk. (ellátás: reggeli)

 • 8. nap Exmouth – Karijini Nemzeti Park

  Utazás: 650 km

  Ma a szárazföld belseje felé vezet az utunk. A Pilbara-sivatag ritkán lakott terület, ami elsősorban ásványi anyagokban gazdag, vörös földjéről ismert. Délután a vasércbányászatáról híres Tom Price-ba látogatunk el, majd letáborozunk a méltóságteljes Hamersley-vonulat lábánál. Lefekvés előtt érdemes megcsodálni az éjszakai égboltot – ritkán van része az embernek ilyen gyönyörű látványban! (szállás: kemping, 2 éj, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 9. nap Karijini Nemzeti Park

  Túra: 6 km, 2-3 óra

  Ma a Karijini Nemzeti Parkot fedezzük fel. A 2,500 millió évvel ezelőtt keletkezett Hamersley-vonulat a világ legérdekesebb tájainak egyike. Csodálatos fényképeket lehet itt készíteni. A hasadékok mélyén vízesések és úszásra alkalmas édesvízi víznyelők várnak ránk. Ellátogatunk többek közt a Dales-hasadékhoz, a Circular Pool-hoz, a Fortescue-vízeséshez, a Fern Pool-hoz és a Weano hasadékhoz is. Életre szóló élmények várnak ránk! (ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 10. nap Karijini Nemzeti Park – Pilbara régió

  Utazás: 320 km
  Túra: 2 km

  Reggel indulunk el Karinjiniből és körülbelül négyórányi autóút után jutunk el a tengerpartra. Útközben ellátogatunk Pilbara második legnépesebb városába, Port Hedlandba, hogy megnézzük a vasérc-átvevőjét. Egy rövid séta a városban, és rögtön megértjük a vasércbányászat ausztrál gazdaságban betöltött szerepének fontosságát! Ebéd után továbbindulunk és elfoglaljuk ma esti szállásunkat. (szállás: kemping, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 11. nap Pilbara – Broome

  Utazás: 420 km
  Túra: 2 km

  Ma hat órát utazunk, hogy elérjük Broome-t. Útközben megállunk, hogy sétáljunk egyet a híres 80-mérföldes tengerparton, ahol a Nagy Homoksivatag és az Indiai-óceán találkozik. A türkizkék víz és a végtelennek tűnő homokos part csodálatos látvány! A hosszú autózás után megpihenünk Broome-ban és hátradőlve élvezzük a naplementét. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 12. nap Broome

  Ma szabad programunk lesz, mindenki kedvére dönthet arról, hogyan tölti el a napot. Broome egyik legnépszerűbb látványossága a fehér homokos part ikonikus 22 kilométer hosszú szakasza. A strand déli vége a Gantheaume Point, ahol a széles tengerpartot és türkizkék vizet az alsó vörös okker szikla kíséri, valóban felejthetetlen élményt és látványt nyújt.
  A „Vízszintes-vízesés  becenevű természeti jelenséget David Attenborough „a természeti világ egyik legnagyobb csodájának” nevezte. A Talbot-öbölben található McLarty-hegység két keskeny szurdokán keresztül a hatalmas, gyorsan mozgó árapály-áramlás pezsgőfürdőket hoz létre. Út nncs. A vízszintes vízeséseket egy nap alatt kizárólag a magasból, egy sétarepülés során tudjuk magcsodálni. (ellátás: reggeli)

 • 13. nap Broome

  A mai nap is arról szól, hogy erőt gyűjtsünk a hazautazáshoz. A Broome-tól északra fekvő Dampier-félszigeten megismerhetjük a helyi őslakosok kultúráját és életmódját. De nem kell túl messzire menni ahhoz, hogy csodásan töltsük az időt. Jobbnál jobb éttermek, múzeumok, üzletek segítenek az idő eltöltésében  Broome-ban. (ellátás: reggeli)

 • 14. nap Broome – hazautazás

  Nincs más hátra, ideje, hogy nekikezjünk a hosszú hazautazásnak. (elláts: reggeli)

Csapat

 • Szakasits Attila Túravezető

  „Közgázt végeztem Németországban, majd 15 évvel ezelőtt Vancouver-be költöztem. Azóta vezetek evezős és gyalogtúrákat Észak-Amerikában. A nyári szezont legszívesebben Yukon folyóin és Alaszka vadonjában töltöm. Szívesen megmutatom magyar utazóimnak is Kanada és az USA legszebb nemzeti parkjait és ösvényeit.”

Jelentkezési információk

 • AZ UTAZÁS ÁRA TARTALMAZZA
  • 9 éjszaka szállást kempingekben, 2 személyes telepített sátrakban
  • 4 éjszaka szállást egyszerű hotelek 2-3 ágyas szobáiban
  • 13 reggelit, 10 ebédet, 8 vacsorát
  • a közlekedést Ausztráliában bérelt terepjárókkal/ busszal, helyi vezetővel
  • a leírás szerinti programokat
  • a Nambung, Kalbarri és Karijini Nemzeti Park belépőt, a Ningaloo-zátony, Tengeri Park és a Monkey Mia Delfin Park belépőt
  • a sandboardozást a Jurien- öbölben
  • a kempingfelszerelés –  a sátrak, a matracok – és a tábori konyha bérleti díját
  • a helyi vezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • AZ UTAZÁS ÁRA NEM TARTALMAZZA
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • az ausztrál vízum árát
  • programban nem szereplő étkezéseket
  • a fakultatív programokat
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 100 AUD/ fő
 • Fakultatív programok
  • Kalbarri Nemzeti Park – canyoning:  50 AUD
  • Exmouth – úszás cetcápákkal, fél napos kirándulás: 350 AUD
  • Exmouth – snorkelezés mantákkal, fél napos kirándulás: 170 AUD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Perth – Budapest nemzetközi repülőjegy ára illetékkel: 280 000 HUF-tól
  • a Broome – Perth repülőjegy ára illetékkel: 120 000 HUF-tól
  • a repülőjegyek ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízummal utazhatnak Ausztráliába, melyet itthonról online tudunk igényelni
  • a 30 napos turista vízum ára: 120 AUD
  • az útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 
  • Előleg: a jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a,
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a.
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 
  • érkezéskor fizetendő a túravezetőnek, készpénzben
  • AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN 
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 40 USD kezelési költséget.

  • 60-36. napok közt a részvételi díj 50%-a és a „vissza nem térítendő“ díjként megjelölt tételek 100 %-a,
  • 35-16. napok közt a részvételi díj 75%-a és a „vissza nem térítendő“ díjként megjelölt tételek 100 %-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a részvételi díj és a „vissza nem térítendő“ díjként megjelölt tételek 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  16-55 év

 • LÉTSZÁM

  12-14 fő

 • JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK

  A szív- és érrendszeri problémák, keringési panaszok, cukorbetegség, súlyos látászavar, valamint a testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről.

Hasznos információk

 • TÚRASZERVEZÉS
  • A túrát egy helyi utazási iroda bevonásával szervezzük meg.
  • Az utazás ideje alatt egy helyi túravezető (aki egyben a sofőr is), valamint egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre.
  • Terepjárókkal vagy egy expedíciós teherautóval utazunk, könnyen megbirkóznak az úton jelentkező nehézségekkel.
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • A 2022 ÁPRILISI INDULÁS JELENLEG AZ UTAZÁS TERVEZETT IDŐPONTJA
  • felhívjuk a figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi repülőjegy értékesítő partner irodánknál vásárolod meg repülőjegyed
 • SZÁLLÁSOK
  • 9 éjszakát 2 személyes sátrakban töltünk tengerparti kempingekben
  • a sátrak és a matracok bérleti díját az utazás ára tartalmazza, a hálózsákról magunknak kell gondoskodnunk
  • 4 éjszakát egyszerű hotelek 2-3 ágyas szobáiban töltünk, melykhez saját fürdőszoba tarozik
 • ÉTKEZÉSEK
  • az utazás ára 13 reggelit, 10 ebédet, 8 vacsorát tartalmaz a részletes leírás szerint
  • a városokban önellátós az ebéd és vacsora
  • amikor kempingezünk az utazás során, akkor teljes ellátást biztosítunk
  • túravezetőink gondoskodnak róla, hogy tápláló és egészséges étel kerüljön mindenki gyomrába
  • a reggeli menü napi időbeosztásunknak megfelelően lehet hideg vagy meleg étel
  • salátákból és szendvicsből álló piknik ebédünket általában útközben, egy-egy látványosságnál megpihenve készítjük el
  • a vacsora mindig meleg, az ételek a helyi és nemzetközi konyha fogásai közül kerülnek ki
  • igény esetén speciális étrendnek megfelelő étkeztetést is tudunk biztosítani
  • az overalandozás igazi csapatjáték, ha azt szeretnénk, hogy hamar elkészüljön az étel, be kell segítenünk szakácsunknak a zöldségpucolásban, saláták elkészítésben, a konyhánkban ezért pontos munkabeosztás van
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
  • szúnyogriasztó spray, naptej
 • VALUTA, KÖLTŐPÉNZ
  • Ausztráliába a legcélszerűbb az ausztrál dollár (AUD) kivitele, amit Magyarországon pénzváltóban tudtok váltani.
  • ajánlott költőpénz: 20-30 USD/ nap,  valamint a fakultatív programok ára és az ajándékvásárlásra költött pénz
 • INDULÁS ELŐTTI INFORMÁCIÓK
  • a szükséges túrafelszerelések listáját és a felkészüléshez szükséges további praktikus információkat jelentkezés után küldjük el
 • LOCAL PAYMENT
  • utazásaink ára a Részvételi díjból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment)-ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
  • így támogathatjuk a helyi közösségeket is, hiszen a pénz közvetlenül hozzájuk jut és nem utolsó sorban, mérsékelni tudjuk az utazások árát is
 • JELENTKEZÉS AZ UTAZÁSRA
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@ pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást online küldjük el a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • BANKSZÁMLASZÁMOK
  • Pachamama Adventures Ltd.

   

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design