Északra Alaszka és a Belső Átjáró felé – 5 csillagos Nyugat-Kanada, Alaszka kalandtúra

Indulás: 2020/07/05
Utazás hossza: 13 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 10-12 fő
Ár:
3900
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

12 napos kalandtúránkon bejárjuk a Sziklás-hegység ikonikus nemzeti parkjait, átutazunk Brit Columbia végtelen tájain, 3 napot hajózunk a Belső Átjárón a Csendes-óceán partjai mentén és – a Klondike-i aranyláz kapujában fekvő, Yukon és Alaszka bejáratának tekintett –  Skagway között húzódó meredek fjordokban.
Könnyű kirándulások és kényelmes hotelek várnak ránk Nyugat-Kanada partjaitól Banff elbűvölő hegyvidéki üdülőjén keresztül Yukon fővárosáig, Whitehorse-ig.

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Kanada: Vancouver

  Isten hozott Kanada harmadik legnagyobb városában, Vancouverben! A repülőtérről transzferrel utazunk a szállodánkba és azonnal nekivágunk, hogy felfedezzük ezt a csodás partmenti várost! Vancouver a világ egyik legszebb fekvésű települése. Egyik oldalról a Csendes-óceán, a másik oldalról pedig a partmenti hegyvonulatok szegélyezik. (szállás: hotel, 2 éj)

 • 2. nap Vancouver

  Az egész napot Vancouverben töltjük. Felfedezzük a város szívét, a Stanley Parkot, ahol gyönyörű tengerpart, erdei és parti sétányok várnak ránk. Később megnézhetjük a nyüzsgő Robson utcát, vagy a színes kínai negyedet. Válasszunk a helyi éttermek specialitásaiból vagy látogassunk el a Harbour Buildingbe, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az öbölre! Vancouverben a lehetőségek száma szinte végtelen: túravezetőnk segítségével mindenki megtalálja az érdeklődésének leginkább megfelelő programot, hiszen a város tele van gazdag műgyűjteményekkel, múzeumokkal és csodálatos gyalogösvényekkel. (ellátás:reggeli)

 • 3. nap Vancouver - Kelowna

  Ma magunk mögött hagyjuk a Csendes-óceán partvidékét és kelet felé indulunk a festői Okanagan-völgybe. Kelowna az „Ogopogónak” otthont adó Okanagan-tó partján fekvő bájos kisváros. Ogopogo legendája a helyi indiánoktól származik, akiknek hite szerint a tóban generációk óta él egy hatalmas szörny. És ki tudja? A tó elég mély ahhoz, hogy bármi megéljen a felszín alatt. A napsütötte vidéken 40 szőlészet ésszámos díjnyertes borászat található, – talán nem is gondoltuk volna, hogy Kanadában ilyen is van! Kellemesen meglepetés, amikor szőlőültetvényeken, gyümölcsösökön és farmokon utazunk keresztül, csak pár percre a modern tóparti várostól, hogy az elkötelezett házigazdák és a díjnyertes borászok megosszák velünk boraikat és történeteiket. A BC Bormúzeumba is érdemes ellátogatni és megismerkedni a helyiek kedvenc helyi boraival. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

   

 • 4. nap Kelowna - Yoho Nemzeti Park – Banff Nemzeti Park – Banff

  Az Okanagan-völgy száraz és meleg éghajlatát magunk mögött hagyva a lélegzetelállító kanadai Sziklás-hegység felé vesszük az irányt. A híres Rogers-hágón át jutunk el a keskeny hasadékok és kanyonok szabdalta Kicking Horse-hágóhoz, a Yoho Nemzeti Parkba. Tartsuk nyitva a szemünket, hiszen a vadvilág számos képviselőjével összefuthatunk itt! Úti célunk a Banff Nemzeti Park szívében fekvő Banff bájos üdülővárosa. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 5. nap Banff – Banff Nemzeti Park – Lake Louis – Banff

  A 6 641 négyzetkilométert felölelő Banff Nemzeti Park volt az első természetvédelmi terület Kanadában. 1885-ben hozták létre, a Banff városa felett fekvő természetes hévforrások védelmére, de hamarosan a kanadai nemzeti parkok prototípusává nőtte ki magát.  Csodálatos kanyonok, hegyi-hágók és a Viktória-gleccser lábánál elterülő gyönyörű Lake Louis hívogatnak egy-egy könnyebb gyalogtúrára. Egy 3,5 kilométeres könnyű túrával jutunk el az egyik alpesi tó partján épült menedékházhoz. Hihetetlen kilátást és lehetőséget kínál egy csésze forró teával és való bámészkodásra a Six Glaciers Teaházban.
  A Lake Louise Városnéző Gondola egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy madártávlatból láthassuk a tavat és az ikonikus Fairmont Chateau Lake Louise Hotelt. A nyári napokon nagy eséllyel láthatunk erre Grizzly-t, természetes élőhelyén. 2 088 méter magas hegytetőn kalandos vagy rövid pihentető sétákra indulhatunk, ellátogathatunk el a Wildlife Interpretative Centerbe és a számos bisztro egyikébe. Délután visszatérünk Banffbe. (ellátás: reggeli)

 • 6. nap BANFF – JOHNSTON-KANYON

  Megér egy napot, amikor lehetőségünk nyílik arra, hogy megismerjük Banff történelmi városát. Látogassunk el a hévforrásokhoz, üljünk fel a Suplhur-hegy felvonóra vagy sétáljunk egyet a Bow-folyó mentén húzódó sétányon.
  Kirándulásra indulhatunk a Johnston-kanyonba, amely az egyik leggyakrabban fényképezett hely a világon. Egy hatalmas barlang, egy óriás szikfalallal és vízesésekkel körülvéve – látnod kell ezt a helyet, lélegzetelállító! (ellátás: reggeli)

 • 7. nap Banff – Icefield Parkway – Jasper Nemzeti Park – Jasper

  A világ egyik legszebb autóútján, az Icefield Parkway-en folytatjuk utunkat észak felé, Jasperbe. Megállunk a kékségéről híres Peyto-tónál, a Bow Summitnál és a Columbia jégmező látogatóközpontjában. Ez az a Kanada, amit a képeslapokon és az álmainkban láttunk. Úton Jasper felé lehetőségünk nyílik egy hójáróval kirándulni a lenyűgöző Athabasca-gleccserhez. Folytatjuk utazásunk, de többször megállunk a fenséges Maligne-kanonyban, ahol Kanada legszebb vízeséseit láthatjuk. Késő délután érünk a Jasper Nemzeti Park szívébe, Jasperbe. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 7. nap Jasper National Park – Prince George

  Ma ellátogatunk a fantasztikus látványt nyújtó Moose-tóhoz és a Mount Robson-hoz. A Yellowhead-völgy felett az égbe szökő, 3 950 méter magas hegy  a Sziklás-hegység kanadai vonulatának legmagasabb csúcsa. Ezután magunk mögött hagyjuk a Sziklás-hegységet és nyugat felé vesszük az irányt Prince Georgeba, észak Brit Columbia ritkán lakott vidékének legnagyobb városába és kereskedelmi központjába. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 8. nap Prince George – Smithers

  Továbbra is nyugat felé haladunk, Smithersbe. Először a hódgátakkal teli folyók és tavak mentén haladó Yellowhead autóúton megyünk, gyönyörű erdők között. A mai napon kapunk némi támpontot arról, hogy milyen hatalmas ország Kanada! Smithers egy kicsiny, rusztikus városka, ahol az európai telepesek hatása erősen érezhető. Az ideérkezőket lenyűgözte a nyugodt környezet és a fenséges hegyvonulatok, így hamarosan igazi kis paradicsomává vált az európai városok nyüzsgése elől menekülni kívánóknak. Smithers az őt körülvevő meredek hegyekről kapta a „kicsi Svájc” becenevet. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 9. nap Smithers – Prince Rupert – Belső Átjáró hajóút

  Smithersből útra kelve először Moricetownvízesésnél állunk meg. Ez az a kanyon, ahol az őslakosok lazacra halásznak. Ellátogatunk a ksan indián faluba, ahol megnézhetjük a totemoszlopokat és hosszúházakat, mielőtt tovább folytatnánk festői utazásunkat a Skeena-folyó mentén. Délután érkezünk meg Prince Rupert kikötőjébe, ahol már vár az Inside Passage [Belső Átjáró] mentén közlekedő komp. Mindenki a fedélzetre, irány Alaszka! (szállás: kabin a hajón, 2 éj, ellátás reggeli)

 • 10. nap Belső Átjáró

  Ahogy a komp a szűk csatornák és fjordok közt navigál, mi megcsodálhatjuk Brit Columbia és Alaszka partvonulatát. A kanyargós folyók és dús növényzetű erdők számos állatfajnak adnak otthont. Egy kis szerencsével láthatunk tengeri vidrákat, oroszlánfókákat, de akár bálnákat is. A parton két medvefaj is él, a grizzly és a fekete medve, de a Haida Gwaii az őslakosok Szellemmedvéjének is az otthona. A partvidéki indiánok hite szerint, aki megpillantja a Szellemmedvét, arra hatalmas szerencse vár. (ellátás: reggeli)

 • 11. nap Belső Átjáró – Juneau – Skagway

  A komp tovább halad észak felé, gleccserek és képeslapra illő földdarabok mentén. Alaszka fővárosában, Juneauban kötünk ki és – szerencsés esetben – sétálgathatunk kicsit a városban, mielőtt újra hajóra szállnánk a Belső Átjáró legészakibb részétől Skagway felé vezető úton. Miután kikötünk Skagway-ben, folytatjuk utunk a Yukon Territórium központja, Whitehorse felé, immár a szárazföldön. Utunk az alpesi tundrán vezet, a világ legkisebb sivatagán, Carcrosson keresztül. Útközben megcsodálhatjuk az Emerald Lake [Smaragd-tó] fantasztikus színeit is. (szállás: hotel. ellátás: reggeli)

 • 12. nap Whitehorse – hazautazás

  Utunk végén még sétálhatunk és vásárolgathatunk egy kicsit Whitehorse festői városában, mielőtt a transzfer kivinne minket a repülőtérre.

Csapat

 • Purnhauser Zsófi Túravezető

  „Családomnak köszönhetően gyakorlatilag belenőttem a természet- és világjárásba. Utazásaimnak köszönhetően sokat tapasztaltam és tanultam, minden kaland megváltoztatott egy kicsit. Szeretném másokkal is megosztani élményeim, ezért döntöttem úgy, hogy túravezető leszek.
  Az utazások között tervező grafikusként dolgozom, a termékdizájn a kedvenc területem. Minden munkám során az a legfontosabb számomra, hogy kizökkentsem egy kicsit az embereket a hétköznapokból és valamilyen pozitív élményt nyújtsak nekik.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • a reptéri transzfereket a csoporttal való érkezés/indulás esetén
  • az utazást egy 15 fős kisbusszal
  • 10 éjszaka szállást 3*-os motelekben, 2 ágyas szobákban
  • 2 éjszaka szállást  a kompon, 2 személyes superior kabinokban
  • a komp jegyet 
  • a nemzeti parkok belépőit
  • a programokat a részletes leírás szerint
  • a túrát a Tombstone-vonulatban helyi vezetővel
  • a Diamond Tooth Gertie’s belépőjegyet
  • a Dawson City Múzeum belépőjegy
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illeték árát
  • az utazási engedélyek árát
  • az étkezéseket és az italfogyasztást
  • a fakultatív programok árát
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ résztvevő
 • Fakultatív programok/ Belépők
  • Whitehorse – Klondike II. Múzeum: 15 CAD
  • Whitehorse – McBride Múzeum: 15 CAD
 • Repülőjegyek, illetékek
  • a Budapest – Vancouver – Whitehorse – Budapest repülőjegy ára illetékkel 390 000 Ft-tól
  • menetrend információkért és jegyértékesítő partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgárokturizmus céljából vízum nélkül utazhatnak be Kanadába legfeljebb hat hónapos időtartamra
  • a beutazáshoz egy úgynevezett elektronikus utazási engedélyre van szükség
  • az engedélyt az interneten lehet igényelni: 7 CAD
  • magyar állampolgárok érvényes elektronikus – más néven biometrikus – útlevéllel vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba
  • a beutazáshoz érvényes ESTA engedély szükséges, melyet az utazás előtt interneten keresztül lehet megkérni: 14 USD
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Fizetési feltételek

  RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 900 USD

  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 560 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (2 340 USD)
 • Útlemondási feltételek

   

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között az utazás teljes árának 20%-a,
  • 35-26. napok között az utazás teljes árának 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén az utazás teljes árának 100%-a.
 • Ajánlott életkor

  18-65 év

 • Kizáró okok

  A szív- és érrendszeri problémák, a keringési panaszok, valamint a súlyos cukorbetegség, látászavar vagy testi fogyatékosság kizáró okot jelentenek a túrán való részvételről. Egészségügyi problémáid jelentkezéskor mindenképp egyeztesd túravezetőnkkel.

Hasznos információk

 • Az utazás programja

  Figyelem! Az időjárás függvényében az egyes napok programja változhat. Minden esetben a túravezető felelőssége eldönteni, hogy az adott program tartható-e.

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképp keresd munkatársunkat,  akkor is, ha nem repülőjegy értékesítő partner irodánknál foglalod le repülőjegyed
 • Valuta, költőpénz
  • Kanada hivatalos fizetőeszköze a kanadai dollár (1 CAD = 210 Ft)
  • Alaszka hivatalos fizetőeszköze az amerikai dollár (1 USD = 280 Ft)
  • a CAD  és USD kivitelét javasoljuk
  • ajánlott költőpénz: 300 USD + fakultatív programok árai
 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: Hepatitis,tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
 • Szállások, ellátás
  • 10 éjszakát 3*-os motelekben, 2 ágyas szobákban töltünk
  • 2 éjszakát a kompon, 2 személyes superior kabinokban töltünk
  • az utazás ára a reggeliket tartalmazza
 • Közlekedés
  • bérelt buszokkal és turista hajóval
 • Hasznos információk
  • időeltolódás: Alaska -8 óra, Yukon -8 óra
  • kommunikáció: az angol és a francia a hivatalos nyelv
  • mobiltelefon: a magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik
 • Fizikai erőnlét – Könnyű túra

  Utazásunk könnyű kirándulásokat és váronéző sétákat tartalmaz.

 • Túraszervezés
  • a túrát helyi utazási iroda bevonásával szervezzük meg
  • az utazás deje alatt egy magyar túravezető is rendelkezésedre áll
 • Étkezések
  • az utazás ára nem tartalmazza az étkezéseket
  • minden nap lehetőséget biztosítunk rá, hogy út közben gyorséttermekben ebédeljünk vagy boltban vásároljunk
  • reggelizni és vacsorázni a szállásunkhoz közeli éttermekben tudunk
 • Időjárási körülmények
  • az időjárás nagyon változékony, ezért készülj fel minden eshetőségre, alaposan készítsd elő túrafelszerelésed
  • a szükséges túrafelszerelések listáját jelentkezés után küldjük el

   

 • Jelentkezés az utazásra
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  Számlavezető bank neve: MKB Bank
  Bank címe:  1062 Budapest, Nyugati tér 1.

  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design