Orosz Távol-Kelet Overland – Kalandtúra a Tengermelléki határterületen

Indulás:
Utazás hossza: 12 nap
Utazás stílusa: Egyéni utazás
Létszám: 4-12 fő
Ár:
2600
EUR-tól

Jelentkezem
Kérdésem van

Kalandtúránk során 2500 kilométert dzsippel és hajóval, mintegy 100 kilométert pedig gyalog teszünk meg az orosz Távol-Kelet legszebb, legvadregényesebb tájain. Kéthetes kalandunk során csodás tájak és számos izgalmas kaland vár ránk a Tengermelléki határterületen.

Az út első szakaszát a Japán-tenger varázslatos partjainál töltjük, ahol a legtisztább öblök, a bizarr sziklaformák, a zuhogó vízesések és a lagúnatavak feledhetetlen látványt nyújtanak.
Az utazás második részében a Szihote-Aliny hegyvonulat szinte érintetlen tájaival ismerkedhetünk meg. Az út során a híres orosz utazó és kutató Vlagyimir Arszenyev és Derszu Uzala nyomdokain haladva nézzük meg az usszuri tajga természeti csodáit.

Kiemelt látnivalók:

 • a Szihote-Aliny Természetvédelmi Terület partmenti vidéke 
 • a Japán-tenger titokzatos öblei és káprázatos sziklaalakzata
 • a Primorszkij Természetvédelmi Terület „kősárkányai”
 • dzsipes kirándulás az Amga-folyó kanyonjában
 • a Primorje legszebb vízesése, a Fekete sámán
 • gyalogtúra a Gorál Rezervátumban
 • a Kopár-hegy megmászása
 • a Kema-folyó lenyűgöző zúgói és a Lótusz-tó
 • a Benevszkij-vízesés, és az azt körülvevő hihetetlen bazaltoszlopok
 • a Szihote-Aliny hegyvonulat
 • túrák a tiszafaerdőkben, sziklaormoknál, a sűrű tajgán
 • a fóka- és madárkolóniák a hajókirándulásaink során

Neked való?

 • Utazási stílus: kiscsoportos kalandtúra
 • Komfort: ***
 • Szervíz: ***
 • Aktivitás: ****

Részletes program

 • 1. nap Oroszország: Vlagyivosztok

  Utazásunk az orosz Távol-Kelet legnagyobb városában, Vlagyivosztokban kezdődik, amely a Tengermelléki  határterület központja is. A repülőtérről a hotelünkbe utazunk, majd városnézésre indulunk. Megnézzük a Tokarevszkij világítótornyot, ellátogatunk a halpiacra, ahol végigkóstolhatjuk a napi fogást és felsétálunk a „Sasfészek” kilátópontra, ahonnan láthatjuk a Vlagyivosztokot a Russzkij-szigettel összekötő szuperhidat valamint a Zolotoj-hidat is. Délután egy orosz szaunában pihenhetünk, ezután visszatérünk szálláshelyünkre. (szállás: hotel)

 • 2. nap Vlagyivosztok – Csisztovodnojé – Sárkány Park – Petrov-öböl

  Utazás: 360 km 
  Túra: 9 km

  Reggel Csisztovodnojéba utazunk, ahol elsőként tárul a szemünk elé a méltóságteljes Szihote-Aliny hegylánc. A hegyvonulat Oroszország Csendes-óceáni partvidékétől Vlagyivosztokig húzódik mintegy 900 kilométer hosszan. Egy könnyű gyalogtúra során bejárjuk a Sárkány Park legszebb részét, ahol az eróziónak köszönhetően hatalmas kőoszlopok és fenséges sziklakastélyok állnak.
  Ezután a Lazói Természetvédelmi Területen fekvő Petrov-öböl felé vesszük az irányt. Szállásunk egy kényelmes táborhelyen lesz, a nap fáradalmait a vacsora mellett pihenjük ki. (szállás: sátor, 3 éj, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 3. nap Petrov-öböl – Lazói Természetvédelmi Terület – Petrov-sziget

  Túra: 5 km

  Egy könnyű túra során ismerkedünk a Lazói Természetvédelmi Területtel,  hajókirándulásra indulunk a Petrov-szigetre. A Petrov-öblöt és a szigetet a régió egyik igazi gyöngyszemeként tartják számon. Végigsétálunk a szigeten körbefutó tanösvényen, ahol megcsodálhatjuk ennek a természetes botanikus kertnek a növényeit. A Primorszkij régióban honos növények fele megtalálható itt, de számos madárkolónia és fókatelep is hozzátartozik a látnivalókhoz. A séta fénypontja egy 1200 éves tiszafa erdő.
  Délután a Petrov-öbölben pihenünk, úszkálunk a tengerben, de akinek kedve van hozzá az sznorkelezhet vagy kipróbálhatja a SUP-evezést is. Este pedig a táborhelyen lévő szauna kínál pihenési lehetőséget. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 4. nap Petrov-öböl – Benevszkij-vízesések

  Utazás: 60 km
  Túra17 km

  Ma a Benevszkij-vízesésekhez túrázunk. A vízesés-rendszer három zuhatagot foglal magába, köztük Primorje legszebbjét a Primoszkij Csillagát. Utunk gyönyörű tiszafa erdők, hatalmas cédrusok és jegenyefenyők mentén vezet. A fákat liánok szövik be, mellettük pedig bizarr bazaltoszlopok meredeznek. Ellátogatunk az Elomovszkij-forráshoz is, majd vacsorára visszatérünk a Petrov-öbölbe. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 5. nap Petrov-öböl – Proszelocsnaja-öböl

  Utazás: 150 km
  Túra: 5 km

  Ma átköltözünk a Proszelocsnaja-öbölbe, amit Primorszkij legszebb öbleként tartanak számon. A másfél kilométer hosszú, homokos part és a hatalmas kekurák – meredek, gyakran teljesen vertikális sziklaoszlopok, melyeket a partmenti hullámok eróziós munkája formált – csak még szebbé teszik a látványt.
  A tengertől 250 méterre található szálláshelyünkről elindulhatunk egy tengerparti sétára, sznorkelezhetünk és úszkálhatunk a tengerben. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, vacsora)

 • 6. nap Proszelocsnaja-öböl – Zaria-öböl – Zerkalnaja

  Utazás: 300 km 
  Túra: 7 km

  Ma vadregényes tajgán gyalogolunk egészen a tavirózsákról híres Zaria-tóig (Hajnal-tó). Ha szerencsénk van, útközben láthatunk pettyes szarvasokat vagy akár szibériai tigris nyomokat is. A Zaria-öböl sziklaformációi pedig egyszerűen mesebeliek!
  Ezután Primorje középső vidékére vezet utunk. Útközben megnézzük az Olga- és a Vlagyimir-öblöt. Délután elsétálunk Primorje egyik legszebb látnivalójához, a Négy szikla fokához. A fehér gránitsziklák és a csodálatos sziklaalakzatok méltán teszik világhírűvé ezt az öblöt. Szállásunk ezúttal egy turistaszálláson lesz Zerkalnajában. (szállás: vendégház, ellátás: vacsora)

 • 7. nap Zerkalnaja – Dubovaja-öböl – Szihote-Aliny Természetvédelmi Terület – Ternej

  Utazás: 300 km
  Túra: 7 km

  Reggeli után gyalogtúrát teszünk a Dubovaja-öbölbe (Tölgy-öböl). Itt találhatóak a vidék legszebb kekurái. A két legnagyobbnak még saját neve is van: Noszorog (orrszarvú) és Golova (fej). Utunk festői partszakaszok mellett vezet el, így számtalan lehetőségünk adódik arra, hogy néhány gyönyörű fényképet készítsünk.
  Ezután a Szihote-Aliny Természetvédelmi Terület közepén fekvő Ternej falucskájába utazunk, ahol egy turistaszálláson szállunk meg. A természetvédelmi terület a hegység keleti lejtőit, az itteni hegycsúcsokat és egy keskeny tengeri területet foglal magába, legnagyobb része biorezervátum is. (szállás: turistaház, 5 éj, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 8. nap Ternej – Abrek-félsziget – Gorál Rezervátum

  Utazás: 30 km
  Túra: 10 km

  Reggel hajókirándulásra indulunk az Abrek-félsziget mentén. Csodálatos, sokszínű sziklák, barlangok és vízesések, madárkolóniák, fókák és gorálcsaládok látványa színesíti az utat. 
  Ebéd után a Gorál Rezervátumban teszünk gyalogtúrát. Vlagyimir Arszenyev expedíciójának útját követve csodáljuk meg az érintetlen partszakaszt, a kekurákat, a sziklafalakat és a gyönyörű medencéket. Fókák, amuri gorálok és számos vízimadárfaj vár ránk. Ezután visszatérünk Ternejbe. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 9. nap Ternej – Szihote-Aliny Természetvédelmi Terület – Kopár-hegy

  Utazás: 34 km 
  Túra: 17 km

  A Kopár-hegy a Szihote-Aliny Természetvédelmi Területen magasodik. Egyike a nemzetközi bioszféra rezervátumoknak, rajta van az UNESCO világörökségek listáján. A Szihote-Aliny vonulatban található a világ egyik leggazdagabb és legkülönlegesebb mérsékelt övi erdeje. A tajgai és szubtrópusi vegyes vegetáció olyan állatoknak ad otthont, mint a délebbre honos szibériai tigris és a himalájai medve, illetve az északi tájakat kedvelő barna medve és hiúz. 
  A 900 méter magas hegycsúcsra vezető túraösvény egy hatalmas kövekkel tarkított patak mentén indul, majd kisebb vízesések mellett, egy tölgyerdőben folytatódik. A magasabb területeken fenyők és más toboztermők, nyírfák és törpefenyők nőnek.
  A hegy tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Szihote-Aliny erdeire és a Japán-tenger partvonalára a maga lagúnáival és végtelen kék hegyeivel. Útközben megismerkedhetünk az usszuri tajga őshonos növényeivel, de akár szarvasokkal és vaddisznókkal is találkozhatunk. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 10. nap Ternej – Amga-kanyon

  Utazás: 360 km
  Túra: 10 km

  Ma off-road járművekkel közelítjük meg a Primorszkij régió északi területeit. Az út Vlagyimir Arszenyev expedíciójának nyomát követi Primorje egyik legszebb vidékére az Amga-folyóhoz. A kristálytiszta folyón számos zúgó és vízesés található, melynek partján 200 méter magas, vulkáni eredetű sziklák állnak barlangokkal és égbeszökő sziklaoszlopokkal. Mindezt pedig az érintetlen tajgai fenyvesek foglalják keretbe.
  Utunk során ellátogatunk Primorje legmagasabb vízeséséhez, a Fekete sámánhoz is (50 m). Amellett, hogy fantasztikus fényképeket készíthetünk, még a vízesés lábánál található medencében is megmártózhatunk. Visszafelé a Kema-folyó mellett vezet utunk, ami a Japán-tengerbe ömlő folyók leghosszabbika. Jól ismert zúgóiról, a Takunzháról, a Sekhuzáról és a Pipe-ról. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 11. nap Ternej – Szihote-Aliny Természetvédelmi Terület – Udobnaja-öböl

  Utazás: 35 km
  Túra: 16 km

  Mai gyalogtúránk során a Szihote-Aliny Természetvédelmi Terület partmenti vidékére látgatunk el. Az Udobnaja-öböl (Kényelmes-öböl) és az Irgalmas-tó számos vízimadárnak ad otthont, de gorálokat is láthatunk errefelé.
  A Golubicsnaja- öbölben megállunk fürdeni és ebédelni, majd visszafelé felkeressük a Kékáfonya-tavat, aminek felszínén ismét tavirózsákat láthatunk. Ezen a területen honos a ritka mandzsúriai pettyes szarvas, de vaddisznók, sasok és néha hiúzok, medvék és amuri gorálok is megfordulnak errefelé. (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 12. nap Ternej – Vlagyivosztok

  Utazás: 650 km

  Egész napunk utazással telik. Vlagyimir Arszenyev expedíciójának nyomdokain haladva visszatérünk Vlagyivosztokba. Útközben a Szihote-Aliny vonulat nyugati részét csodálhatjuk meg, megpihenünk a Li-Fujin és a Daubike folyóknál, a tavirózsákkal teli tavaknál és megnézzük Derszu Uzala emlékművét Arszenyevben. Ezután átkelünk a Venyukov-hágón, elhaladunk Primorje legnagyobb folyója, az Usszuri mellett. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 13. nap Vlagyivosztok – Hazautazás

  Nincs más hátra, megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 2 éjszaka szállást egy 3 *-os hotelben Valgyivosztokban, 2 ágyas szobákban
  • 3 éjszaka szállást a Lazói Természetvédelmi Területen található Petrov-öbölben, sátrakban
  • 1 éjszaka szállást a Proszelocsnaja-öböl vendégházaiban, hatágyas szobákban
  • 1 éjszaka szállást a Zerkalnaja-öbölben, háromágyas szobákban
  • 5 éjszaka szállás Ternejben, kétágyas szobákban
  • teljes ellátást a részletes leírás szerint (10 reggelit, 6 csomagolt ebédet, 10 vacsorát)
  • az utazást bérelt terepjárókkal, helyi sofőrrel 
  • a részletes leírásban szereplő progamokat
  • a nemzeti parkok belépőit 
  • a látványosságok belépőit
  • a helyi túravezetők munkadíját
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegy és illeték árát
  • a vízum árát
  • a fakultatív programokat
  • az útlemondási biztosítást
  • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
  • a borravalókat: 100 USD/ résztvevő
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Repülőjegyek, illetékek
  • Budapest – Moszkva – Vlagyivosztok repülőjegy ára illetékkel: 220.000 Ft-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és partnerünk árajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • Beutazási szabályok, vízum
  • magyar állampolgároknak az Oroszországba való beutazáshoz  vízum szükséges, amit az utazás előtt kell megigényelni
  • a vízum ügyintézés egy hetet vesz igénybe
  • a vízum díja: 25 000 – 30 000 HUF
  • a hagyományos turista vízum csoportos ügyintés követelményeit jelentkezés után küldjük el
 • Baleset- és poggyászbiztosítás
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 2 600 EUR-tól/ fő – 4-12 fős létszámú csoport esetén
  • Előleg: a jelentkezés után 14 nappal fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 040 EUR)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 50% -a (1 560 EUR)
 • COVID-19 járvány – Aktuális jelentkezési információk:

  A koronavírus miatt kialakult bizonytalan utazási lehetőségekre való tekintettel a Pachamama Expeditions által 2021 évben szervezett kalandtúrákra a legkorábbi előleg fizetési határidő 2021  január 15.

  Addig, ha online jelentkezel egy utazásunkra, elküldjük számodra az utazásra vonatkozó információkat tartalmazó részletes tájékoztatót és az utazási szerződést. Az utazási szerződés létrejöttével garantáljuk a helyed a túrán.

  A foglalásra és útlemondásra ezután az Általános Szerződési Feltételekben foglaltak érvényesek.

 • Útlemondási és átjelentkezési feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 30 EUR kezelési költséget. A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 35-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • Ajánlott korhatár

  25-55 év

 • Létszám

  4-12 fő

Hasznos információk

 • Utazási időszak

  Utazási időszak az európai nyár közepe: július-augusztus hónapok.

 • Indulás és érkezés
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
  • repülési menetrend információkért mindenképpen keresd munkatársunkat, akkor is, ha nem a mi partner irodánkon keresztül foglalod le repülőjegyed
 • Túraszervezés
  • az utazás megszervezése egy helyi utazási iroda bevonásával zajlik
  • az utazás teljes ideje alatt egy angolul beszélő, tapasztalt, a tajgán és a hegyekben is otthonosan mozgó, mentési gyakorlattal rendelkező hegyi vezető és egy magyar túravezető állnak a rendelkezésedre

   

  • Figyelem: Ez nem egy luxus utazás! A szolgáltatások száma és színvonala jelentősen eltér attól, amit Európában megszokhattunk.
 • GYALOGTÚRÁK NEHÉZSÉGE
  • a gyalogtúrák közepesen nehezek
  • a túra távok többségében hosszúak, a terep közepesen nehéz, a szintemelkedés maximum 900 méter
  • napi kirándulásaink során egy kis hátizsákkal gyalogolunk
  • a túrák kihagyhatóak, de nem érdemes, az utazásra kizárólag aktív jelentkezőket várunk
  • a kalandtúra során a minden napos utazások, az otthonitól nagyon eltérő körülmények és a rendszeres gyaloglások együttese jelenti a kihívást
 • Szállás, étkezés
  • Az utazás első szakaszában (2-4. észjakákon) a Lazói Természetvédelmi Területen található Petrov-öbölben szállunk meg egy komfortos táborhelyen. Elhelyezés: kétszemélyes sátrakban. Meleg vizes zuhanyzó, WC, szauna (díj ellenében) és pihenőrész rendelkezésre áll.
  • Az 5. éjszakán a Proszelocsnaja-öböl vendégházaiban szállunk meg, hatágyas szobákban. Minden szobában található nappali és konyha. A szobákban két egyszemélyes és két emeletes ágy mellett asztal, székek, gázsütő és minden szükséges felszerelés található. Az ágynemű benne van az árban. A vendégházakban nincs melegvíz, és csak kinti WC áll rendelkezésre.
  • A 6. éjszakát a Zerkalnaja-öbölben töltjük, háromágyas szobákban. Az emeleti szobákban WC és zuhanyzó áll rendelkezésre. 
  • Ternejben a 7-11. napokon kétágyas elhelyezést tudunk biztosítani franciaágyas és emeletes ágyas szobákban. A 2017-ben környezetbarát anyagokból épített szálláshelyen meleg víz, WC és terasz áll rendelkezésre.
  • Az első és utolsó éjszakát egy vlagyivosztoki hotelben töltjük, kétágyas szobákban.
  • Ellátás: amerikai reggeli, snack ebéd/uzsonna, meleg vacsora a részletes programleírás szerint (10 reggeli, 6 ebéd, 10 vacsora).
  • Az aktív napok során túravezetőink készítik el számunkra az ételeket, akik  szívesen elfogadják a segítséget az előkészítésben.
 • Közlekedés

  Az utazásunk során használt bérelt terepjárók és söfőrök költségét az utazás ára tartalmazza.

 • Valuta, költőpénz
  • Oroszorzság hivatalos fizetőeszköze a Rubel
  • 1 RUB  = kb. 5 Ft
  • legcélszerűbb a Rubel vagy az Euro kivitele, amit bankokban válthatunk majd be a helyi fizetőeszközre
  • ajánlott költőpénz: 10 000 RUB

   

 • Oltások, gyógyszerek
  • ajánlott oltások: kullancs-encephalitis elleni oltás,
   Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Indulás előtti információk
  • a szükséges túrafelszerelések pontos listáját és a további praktikus információkat jelentkezés után küldjük el
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • USD Számla
  • Számlavezető bank neve: TransferWise Ltd.
  • Bank címe: 19 w24th Street New York 10010 United States of America
  • Bankszámlaszám: 8310019717
  • Bankazonosító (routing number): 026073150
  • SWIFT kód: CMFGUS33

   

  • HUF Számla
  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
  • Bank címe: 1062 Budapest, Nyugati tér 5.
  • Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
2015 | site by stromi.design