Tűzföld – Patagónia gyalogtúra – Argentína, Chile utazás

Indulás: 2018/02/26
Utazás hossza: 23 nap
Utazás stílusa: Gyalogtúrák
Létszám: 14-16
Ár:
4000
USD

+ 900 USD
Jelentkezem
Kérdésem van

Tűzföld és Patagónia ámulatba ejtő természeti szépségeink felfedezésére indulunk túránkon.

Világvégi kalandunk a Föld legdélebbi állandóan lakott településén, Ushuaiában kezdődik. A Beagle-csatornán hajókirándulásra indulunk, a Tűzföld Nemzeti Parkot pedig a csatorna partján futó romantikus ösvényeket bejárva fedezzük fel.

Az Andok tűzföldi vonulatán átkelve érkezünk a Magellán-szoroshoz, ahol egy izgalmas kompozás és a  végtelennek tűnő pampák szokatlan látványa vár ránk.

Az Utolsó Remény elnevezésű fjord partjáról indulunk Dél-Patagónia lenyűgöző hegyvonulatainak felfedezésére. Egész napos gyalogtúrák és a kilátópontokra vezető könnyű séták során járjuk be a Torres Del Paine Nemzeti Parkot.

A Los Glacieres Nemzeti Park is számtalan természeti csodát tartogat számunkra. A világ egyik legszebb gleccserét, a híres Perito Moreno-t egy hajókirándulás során egészen közelről figyelhetünk meg. A Cerro Torre és Fitz Roy híres-hírhedt gránit tömbjeit a vonulat körül futó ösvényeken járjuk be.

A hajókirándulás a Márvány-barlangokhoz és a rafting Dél-Amerika legizgalmasabb folyóján kitűnő levezető programot kínál, a vibrálóan színes Buenos Aires pedig már csak a ráadás.

 

Részletes program

 • 1. nap Argentína: Buenos Aires – Ushuaia

  A reggeli órákban érkezünk meg Argentína fővárosába, Buenos Aires-be. Innen egy belső repülőjárattal utazunk tovább Ushuaia városába, a világ legdélebbi állandóan lakott településére. Elfoglaljuk a szállásunkat egy vendégházban, majd a belváros és a kikötő felfedezésére indulunk, ami az esti fényekben a legszebb. (szállás: vendégház, 3 éj)

 • 2. nap USHUAIA – TŰZFÖLD NEMZETI PARK TÚRA

  Távolság: 8 km, szint: fel 100 m, le 100 m
  Túra időtartama: körülbelül 4 óra

  Egész napos kirándulásra indulunk a Tűzföld Nemzeti Park legszebb részére. Egy minibusszal utazunk a park chilei határ közelében elhelyezkedő részére. A Beagle-csatorna itt teljesen elkeskenyedik, a romantikus öblökkel, és pici szigetekkel tagolt területet északról a Navario hegyvonulata határolja. A Lapatia öbölböl indulunk egy kényelmes sétára. Ösvény a csatorna partján, bükk és örökzöld erdőkön keresztül, eldugott öblöket érintve halad a park déli részén lévő látogató központig. Miután megebédelünk, végigjárhatjuk a látogató központ gazdag kiállítását  Ezután tovább sétálunk a szoros partján futó ösvényen. Lápos réteken, sziklás öklökön keresztül sétálunk el a park déli részére. Itt beszállunk a ránk várakozó buszba és vissza utazunk a városba. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap USHUAIA – BEAGLE-CSATORNA HAJÓZÁS

  Egész vagy fél napos hajókirándulásra indulhatunk a Beagle-csatornán egy fakultatív program keretében. A hajó fedélzetéről nagyszerű kilátás nyílik a városra és fölé magasodó Martial-hegyre. A szoros déli oldalán a Navarino-hegység magasodik, amitől délre már csak az Antarktisz található. Körbehajózzuk az apró szigeteket, ahol pingvin, fóka és kormorán kolóniák élnek, majd a világítótornyot megkerülve térünk vissza a kikötőbe. Ellátogathatunk Tűzföld legrégebbi farmjára is, ahol megismerkedhetünk a térség “aranykorával” és az őslakos indiánok életébe is bepillantást nyerhetünk. Az estét újra Ushuaiai egyedülálló hangulatú, éttermekkel, ajándékboltokkal teli turista központjában tölthetjük. (ellátás: reggeli)

 • 4. nap CHILE: King Penguin Park – CERRO SOMBRERO

  Kalandra fel! Egy mobil konyhával felszerelt, élelmiszerrel megpakolt, tágas és kényelmes expedíciós teherautóval vágunk neki a Patagónia északi határáig tartó utazásunknak. A Tűzföldi Andok hegyláncain keresztül utazunk az Atlanti-óceán partjáig. Utazás közben természetesen többször megállunk a kilátópontokon fotózni.
  Argentínából a semmi közepén álló határátkelő helyen lépünk át Chilébe. A King Penguin Parkot kár lenne kihagyni, sőt – fogalmazzunk inkább úgy, hogy muszáj látni! A Tűzföldön egyedül itt találkozhatunk királypingvinekkel. Ezért a Magellán-szoroshoz utazunk, a Bahia-öbölben fekvő parkba. A királypingvin a második legnagyobbra növő pingvinfaj. Jellemzőjük, hogy a költési időszak végével élelem után kutatva vándorútra indulnak. Régészeti leletek bizonyítják, hogy már több száz éve, a selknam őslakosok idején is fel-felbukkantak a tűzföldi szigeteken. A park látogatói egy kilátóteraszról figyelhetik a pingvineket, és – a teraszon elhelyezett információs táblák segítségével – megpróbálhatják meghatározni a korukat. Innen Cerro Sombrero apró településére utazunk, ahol egy kényelmes szállodában töltünk egy éjszakát. Érkezés után érdemes a környék felfedezésére indulni az európai ember számára szokatlan látványt nyújtó tájon. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 5. nap MAGELLÁN-SZOROS – PUERTO NATALES

  Szélfútta, füves pusztaságokon keresztül utazunk a Magellán-szoros deli partján álló kikötőig. A tájat csak a legelésző birkanyájak és a szebb napokat is megélt farmok épületei tarkítják. A híres Dél-amerikai pampákon haladunk. A kikötőből egy izgalmas kompozás vár ránk a Magellán-szoros vízén. A szárazföldet elérve a szoros északi oldalán haladunk tovább Puerto Natales városáig. Ebédidőben teszünk egy kiadós sétát a parton, ahol hajóroncsokat és óriási haciendák elhagyott épületeit fotózhatjuk.
  Puerto Natales Dél-Patagónia leghangulatosabb települése. Havas hegycsúcsok ölelésében fekszik az Última Esperanza fjord (Utolsó Remény) partján. A naplemente kihagyhatatlan program a széles öböl kikötőjéből! Este csatlakozhatunk a helyiekhez a város híres kézműves sörfőzdéjében. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 6. nap TORRES DEL PAINE NEMZETI PARK – LAGO GREY TÚRA

  Távolság: 4 km, szint: fel 100 m, le 100 m
  Túra időtartama: 2-3 óra

  A 228 000 hektáros Torres del Paine Nemzeti Park magellán és lenga erdőket, óriási gleccsereket és gleccsertavak sorát valamint Földünk egyik leglátványosabb hegyvonulatát foglalja magába. Három napunk van rá, hogy bejárjuk a különleges táj csodáit.
  Reggeli után a park legszebb részein keresztül utazunk a terület deli részéről északi irányba, számtalan türkizkék vizű tó és kilátópont érintésével. A Grey-tó partján elsétálunk egy kilátóponthoz, ahonnan jól láthatjuk a Grey-gleccser hatalmas jégfalát. A Pehoe-tó partjáról induló ösvény egy olyan kilátópontra vezet minket, ahonnan gyönyörű körpanoráma nyílik az ikonikus Paine Grande hegycsoportra, valamint a Pehoe, Sarmiento és Nordenskjöld tavakra. A késői naplementét vacsora után a vendégházunk kertjéből fotózhatjuk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 7. nap A Paine csoport szíve: Francia-völgy túra

  Távolság: 22 km, szint: fel 900 m, le 900 m
  Túra időtartama: 7-8  óra

  Reggeli után egy kihívásokkal teli gyalogtúra vár ránk a Valles Francesbe (Francia-völgy). Reggel a Pehoe-tavon katamaránra szállunk, amely elvisz minket túránk kiinduló pontjához. Az első szakaszon a tó mentén gyalogolunk, könnyű terepen. A második szakaszon egy meredek ösvényen haladunk, amely egyenesen a Torres de Paine szívébe vezet minket. Egész sor különleges geológiai képződményt figyelhetünk itt meg: a Hoja (Penge), Mascara (Maszk), Espada (Kard), Catedral (Székesegyház), Aleta de Tiburen (Cápauszony) és a magasztos Fortaleza (Erőd) mind itt magasodik! Itt az ideje megebédelni és szusszanni egyet. A kilátóponról a már ismert útvonalon gyalogolunk vissza a Pehoe-tó partjára, a kikötőig. Katamaránnal szeljük át a tavat, majd expedíciós teherautónkkal a park északi részén lévő menedékházig utazunk. Aki inkább pihenni szeretne az egész napos túrázás helyett, az szabadon bóklászhat a környéken, a táj tonnányi fotó témát kínál. (szállás: menedékház, 2 éj, ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 8. nap TORRES DEL PAINE NEMZETI PARK – BASE DE LAS TORRES KILÁTÓPONT TÚRA

  Távolság: 19 km, szint: fel 900 m, le 900 m
  Túra időtartama: 5-6 óra

  Egész napos túrára indulunk a Base Las Torres kilátópont-ra. Menedékházunkból gyalog indulunk a Nordersnsköld gleccsertó irányába, majd felkapaszkodunk a látványos sziklafalakkal határolt Ascensio-völgybe. Megpihenünk a Chileno menedékházban, majd az Ascencio-patak mentén, egy lenga erdőben haladunk tovább folyamatosan felfelé. Túránk utolsó szakaszán egy meredek törmeléklejtőn kell kapaszkodnunk, de megéri a fáradságot. A moréna tetején a Torre tengerszem partjára érkezünk, ahol fantasztikus látvány fogad minket: a Las Torres csoport 1000 méteres déli, központi és északi gránittömbjei tornyosulnak előttünk. A bátrak természetesen ebben a gleccsertóban is megmártózhatnak. Kényelmesen, a már ismerős útvonalon túrázunk vissza menedékházunkhoz. Egész napos kirándulásunk után jól fog esni az étteremben felszolgált ízletes vacsoránk.
  (ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)

 • 9. nap ARGENTÍNA: LOS GLACIARES NEMZETI PARK – EL CALAFETE

  Reggel a Los Glaciares Nemzeti Park üdülőközpontjába, El Calafatéba utazunk. Napunk első részében még a Torres Del Paine tavai között kacskaringózó utakon haladunk. Megállunk az algásodástól zöld színű Laguna Verdé-nél, majd a park északi bejáratánál újra átlépünk Argentínába. Újra a pampákon utazunk, a Tehuelche indiánok lakta területen.
  A délutánt már El Calafate nyüzsgő belvárosban tölthetjük. A híres calafate gyümölcsből készült fagylaltot mindenképp meg kell megkóstolnunk az egyik cukrászdában. A város határában fekvő Lago Argentino tóparti sétányain flamingókat és vadludakat fotózhatunk. Este nem szabad kihagyni a város argentin steak All You Can Eat (amennyi beléd fér) éttermét sem. (szállás: ifjúsági szálló, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 10. nap LOS GLACIARES NEMZETI PARK – PERITO MORENO GLECCSER

  Egész napos kirándulásra indulunk Patagónia leglátványosabb gleccseréhez, a Perito Moreno-hoz. A Perito Moreno gleccser egyike annak a három patagóniai gleccsernek, amely nem húzódik vissza, kiterjedése mintegy 30 centiméterrel nő naponta. Átlagosan négy évente egyszer egészen az Argentino tóba nyúló Rico-félszigetig nyomul előre és természetes gátként ketté osztja az L-alakú tavat.
  Bérelt kisbusszal utazunk a Los Glaciares Nemzeti Parkba. A Rico-félszigeten sétahajóra szállunk és a Perito Moreno gleccser 60 m magas jégfalának közelébe hajózunk.  A gleccser a Patagóniai Kontinentális Jégmezőből induló 47 óriási jégfolyam egyike. Szélessége 4 km, a hossza kb. 250 km. A hajókirándulás után a látogatóközpontba utazunk, ahol a kiépített sétautakon barangolva egészen közelről is megcsodálhatjuk a gleccser hatalmas jégfalát. A délutáni órákra az erős napsugárázás hatására menetrendszerűen gigantikus jégtömbök szakadnak le óriási robajjal a gleccser előtti tóba, a látványos természeti jelenséget a sétányról figyelhetünk meg. Az esti órákban ékezünk vissza El Calafete kisvárosába. (ellátás: reggeli)

 • 11. nap LOS GLACIARES NEMZETI PARK – EL CHALTÉN

  A Los Glaciares Nemzeti Park északi részére utazunk, El Chaltén-be.  A szélfútta kisváros a világ legnehezebben megmászható sziklacsúcsainak meghódítására induló expedíciók bázisa. A legendás Fitz Roy és a Cerro Torre hegycsoportokat látványos túraösvényeken is körbe járhatjuk, ezért Argentína legfiatalabb települése mára népszerű turistaközponttá vált.
  A Viedma tavat megkerülve haladunk északi irányba, azon a tájon, ahol az első európaiak Argentína belső területeinek felfedezésére indultak az 1900-as évek elején. Út közben megpihenünk Patagónia leghíresebb haciendáján, ahol Butch Cassidy és a Sundance kölyök is eltöltött egy rövid időt amikor Texas-ból elmenekülve új otthon kerestek maguknak a végtelen pampákon. (szállás: ifjúsági szálló, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 12. nap FITZ ROY KILÁTÓPONT – LAGUNA DE LOS TRES TÚRA

  Távolság: 20 km, szint: fel 1 000 m, le 1 000 m
  Túra időtartama: 5-6 óra

  Egy csodálatos túranapnak nézünk elébe! Egész napos kirándulásra indulunk a Los Glaciares Nemzeti Parkban. Kisbusszal utazunk túránk kiindulópontjához, a Vueltas-folyó völgyének északi részére. A Rio Blanco patak völgyében gyalogolunk felfelé, miközben az óriási Piedra Blancas-gleccser, valamint a Fizt Roy csoport panorámája kísér minket végig utunkon. Túránk végén egy meredek szakaszon kapaszkodunk fel másfél kilométert a Laguna de los Tres tengerszemhez, amely mögött a Fitz Roy (3 441 m) függőleges sziklafala tornyosul. Megpihenünk a tó partján, körbesétálunk a kilátópontokon, a bátrabbak pedig megmártózhatnak a gleccsertó vizében is. Lenga erdőkön keresztül, a Madre és Capri tavak mellett sétálunk vissza El Chaltén-be, látványos körtúránkat szállásunkon fejezzük be. (ellátás: reggeli)

 • 13. nap CERRO TORRE KILÁTÓPONT – LAGUNA TORRE TÚRA

  Távolság: 18 km, szint: fel 500 m, le 500 m
  Túra időtartama: 4-5 óra

  Egy újabb, igazán könnyű és látványos túra vár ma ránk. Reggeli után szállásunkról indulunk a Laguna Torre tengerszemhez.  A Fitz Roy patak völgyében túrázunk felfelé, miközben a Cerro Torre hegycsoport csúcsainak panorámájában és a dél-patagóniai jégmezőről leomló hatalmas gleccserek látványában gyönyörködhetünk. A tengerszem partjára érve a 3102 m magas Cerro Torre (3102 m) hírhedt sziklatömbje magasodik előttünk. Miközben meghallgatjuk a hegyhez kötőtő legendákat, megpihenünk a tó partján, felsétálunk a kilátópontra, majd visszasétálunk El Chaltén kisvárosába. Túránkat El Chalten híres csokikészítő műhelyében érdemes befejezni. (ellátás: reggeli)

 • 14. nap ESTANCIA CUEVA LOS MANOS

  A 40-es úton, a végtelen argentin pampákon utazunk tovább Patagónia északi tájai felé. A kopár, szeles vidéken a táj egyhangúságát csak a guanako nyájak, egy-egy nandu és az ezeknél is ritkábban felbukkanó benzinkutak és pihenők látványa töri meg. Késő délután érkezünk meg a Pinturas-folyó völgyében fekvő Estanciára. Az éjszakát egy tradicionális dél-amerikai farmon töltjük, amely festői környezetben, az Unesco Világörökség részét képező Cueva de Los Manos (Kezek Barlangja) közelében helyezkedik el. (szállás: hotel, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 15. nap CHILE: GENERAL CARRERA-TÓ – PUERTO RIO TRANQUILLO – MÁRVÁNY BARLANGOK

  Argentínából újra átlépünk Chilébe . Olyan helyen járunk, ahová csak a legelszántabb utazók jutnak el. A General Carrera-tó déli partvonalát követve folytatjuk overland kalandunkat, ahol egy-egy farm és felbukkanó gaucho lovas kivételével semmi nyoma az emberi jelenlétnek. A General Carrera Dél-Amerika második legnagyobb tava, a közel 1850 négyzetkilométernyi területű General Carrera. Utazásunk alatt számos kilátópontnál megállunk, hogy elegendő fotót készíthessünk a lenyűgöző természeti látnivalókról.
  Szállásunk a tó partján álló Puerto Rio Tranquillo világvégi falujának egyik vendégházában lesz. Délután hajókirándulásra indulunk a tavon. Motorcsónakokkal járjuk körbe a 600 éves, a jég és víz által formált márvány alakzatokat és barlangjáratokat. Az aktívabb kalandra vágyók kajakkal indulhatnak a barlangok felfedezésére. (szállás: faházak, ellátás: reggeli, ebéd)

 • 16. nap CISNES - FJORD – PUERTO CISNES

  A civilizációtól teljesen elzárt tájakon járunk. Chile híres országútján, a Carratera Austral-on folytatjuk utazásunkat észak felé. Az 1240 kilométer hosszú, szerpentinekkel teli utat Augusto Pinoche kezdte el építtetni 1976-ban. A zord időjárási körülmények miatt az utat csak 1988-ban nyitották meg, addig a falvakat kizárólag a tenger felől lehetett megközelíteni. Patagónia ciprus erdőkön keresztül haladunk a köves! úton. Fotótémát a tavakból kiálló farönkök, a távolban a jégmezőről leomló gleccserek és Cerro Castillo hegycsoport sziklatűi szolgáltatnak. Úti célunk a Csendes-óceánba mélyen benyúló Cisnes-fjord. Az éjszakát egy, a civilizációtól teljesen elzárt  halászfaluban, a fjord partján álló vendégházakban töltjük. Délután sétálhatunk a képeslapokra kívánkozó szépségű öbölben, vendéglátóink frissen fogott tengeri halat készítenek nekünk vacsorára. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 17. nap QUEULAT NEMZETI PARK – FÜGGŐ GLECCSER – PUYUGUAPI-FJORD

  Távolság: 3 km, szint: fel 50 m, le 50 m
  Túra időtartama: körülbelül 1 óra

  Folytatjuk utazásunkat észak felé a Carratera Austral-on. Megérkeztünk a Patagóni Verdé-nek (Zöld Patagónia) nevezett területre. Földünk legidősebb erdőségein keresztül utazunk keresztül. Az ezer éves kort is megélő patagóniai ciprusok magassága a 70 métert is elérheti, törzsük átmérője akár 5 méter is lehet. Nagy hasznát vesszük expedíciós teherautónknak, amikor egy izgalmas szerpentinen felkapaszkodunk a Queulat-hágó tetejére, ahol sétálunk egyet az óriási fák erdejében. A jégmezőről leomló vízesések panorámája mellett készítjük el piknik ebédünket. A hágó másik oldalán leereszkedve (még izgalmasabb) a Puyuguapi-fjord partján folytatjuk utazásunkat, a Queulat Nemzeti Park területén. Délutáni pihenőnk során egy függőhídon elsétálunk egy gleccsertó partjára, ahonnan szépen rálátunk az észak-patagóniai jégmezőről leomló Ventisquero Colgante függőgleccserre. Éjszakai menedékünk a Puyuhapui-fjord végében megbúvó halászfaluban lesz. A fjord partján álló hangulatos faházakban szállunk meg, kertünk nagyszerű hely a közös grillezésre. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 18. nap FUTALEUFÚ

  Bővizű gleccserfolyók és tavak mentén, óriási farmok és legelők között kanyarogó utakon, sok-sok kihagyhatatlan fotószünet után érkezünk meg az 1700 méteres hegyek és függőleges gránitfalak árnyékában meghúzódó farmra, ahol az éjszakát töltjük. A Futaleufú folyó partján álló családias kemping a vadvízi kajakosok legnépszerűbb táborhelye Dél-Amerikában. Szállásaink faházakban lesznek, vendéglátóink pedig hamisítatlan patagóniai bárány barbeque-val várnak minket. (szállás: faházak, ellátás: reggeli, ebéd, vacsora)

 • 19. nap ARGENTÍNA: El HOYO

  Mai napunk egy fakultatív adrenalin dús kalanddal indul: a Fú folyó a világ egyik első számú rafting túráját kínálja számunkára. Rengeteg vízre, gyors sodrásra és izgalmas IV-V. fokozatú zúgókra számíthatunk, ha részt veszünk a 16 kilométeres evezésen a folyó szurdokban.
  Fotósaink szálláshelyünkről indulhatnak felfedező túrára a folyóparton. Edéd után indulunk újra útnak. Lassan hozzászokunk, hogy a határ felé vezető útszakaszon menetrendszerűen eltűnik az aszfaltozott út. Egy újabb világvégi határállomáson átlépünk Argentínába. Az éjszakát a El Hoyo-ban töltjük, egy hangulatos vendégházban. (szállás: vendégház, ellátás:reggeli, ebéd)

 • 20. nap SAN CARLOS DE BARILOCHE

  A legendás argentin autóúton, a 40-es Úton folytatjuk utazásunkat észak felé, az Andok hegyláncainak déli vonulatain keresztül az Argentin-tóvidékre. A gleccsertavak és folyók tucatjai felölelő terület a norvég fjordvidékhez hasonló látványt kínál számunkra. Egy kis kerülővel, talán a legromantikusabb, eldugott tó érintésével – ahol természetesen megállunk és nem csak fotózhatunk, de strandolhatunk is – a Lao-Lao félszigetre utazunk. Első állomásunk a félsziget végén álló Lao-Lao luxus szállodához, melynek parkjából szép kilátás a tóvidék chilei területére láthatunk rá. Kétszemélyes felvonókkal érjük el a Campanario kilátópont, ahonnan a National Geographic toplistája szerint a földkerekség tíz legszebb panorámájának egyike látható. Az elénk táruló látvány valóban páratlan. Kéklő gleccsertavak és zöldellő félszigetek sorakoznak előttünk, ameddig a szem ellát, a háttérben pedig Észak-Patagónia csipkés hegycsúcsai tornyosulnak.
  Késő délután érkezünk meg a legnagyobb gleccsertó, a Nahuel Huapi tó déli partján épült San Carlos de Bariloche városát. A Nauel Huapi Nemzeti Park központja, Bariloche az ország csokoládé-fővárosa is. Az alpesi stílusban épült belvárosban a kézműves cukrászdák meglátogatása kötelező program. (szállás: vendégház, ellátás: reggeli)

 • 21. nap BUENOS AIRES

  A déli órákban a repülőtérre utazunk és egy belső járattal Argentína fővárosába utazunk. Buenos Aires-ben igazi nyári időjárásba csöppenünk. Belvárosi szállásunkról gyalog indulunk Latin-Amerika legnagyobb metropoliszának felfedezésére. Városnézésünket a Parlamentnél kezdjük, megnézzük a Casa Rosada kormányzati épületét és a luxus negyeddé alakított régi kikötőt is. Sétánkat San Telmo hangulatos, a város aranykorát idéző negyedében fejezzük be. A nyüzsgő főtér egyik éttermének teraszán vacsorázunk, ahol utolsó argentin steak vacsoránk mellé természetesen argentin tangó jár. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 22. nap BUENOS AIRES

  Egész napunkat városnézéssel töltjük Buenos Airesben. Ellátogathatunk a világ egyik leghíresebb temetőjébe, ami mára szinte önálló kis várossá nőtte ki magát a La Recoleta negyedben. Az argentinok közül sokan egész életünkben arra gyűjtenek, hogy sírhelyet vásárolhassanak magunknak a nemzet nagyjai, köztük Evita nyughelyének közelében. Kihagyhatatlan program Buenos Aires legrégebbi városrészének, a Boca negyed meglátogatása, amelynek nem csak a focicsapata, hanem az olasz dokkmunkások színes házai és a tangóbárjai is világhírűek. (ellátás: reggeli)

 • 23. nap BUENOS AIRES – HAZAUTAZÁS

  Repülési menetrendünknek megfelelően a nap első felét még Buenos Aires-ben töltjük, majd a nemzetközi repülőtérre utazunk és megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. Másnap érkezünk meg Európába. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Tátrai Bernadett Túravezető

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el Titeket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy itt mit érdemes látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • GARANTÁLT INDULÁS! 4 SZABAD HELYÜNK VAN AZ UTAZÁSON. 

 • Az utazás ára tartalmazza
  • az utazást egy bérelt expedíciós teherautóval
  • a programban szereplő bérelt kisbuszos transzferek árát a nemzeti parkokban
  • a reptéri transzferek árát a helyszínen csoporttal való érkezés indulás esetén
  • a határlépések illetékeit
  • 22 éjszaka szállást hotelekben, vendégházakban és ifjúsági szállásokon
  • az étkezéseket a részletes program szerint: 22 reggelit, 11 ebédet, 7 vacsorát
  • a részletes leírásban szereplő programokat
  • a nemzeti parkok belépőit
  • a hajókirándulás árát a General Carrera tavon
  • egy napos kirándulást hajózással a Los Glacieres Nemzeti Parkban a Perito Moreno gleccserhez
  • egy napos kirándulást a Tűzföld Nemzeti Parkban
  • a részletes leírásban szereplő gyalogtúrákat
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • a Buenos Aires – Ushuaia és a Bariloche – Buenos Aires repülőjegyek és illetékek árát
  • a reptéri transzferek árát egyéni érkezés/ indulás esetén
  • a programban nem szereplő étkezéseket, italokat
  • a fakultatív programok árát
  • a baleset- és poggyászbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat
 • Fakultatív programok

  Felhívjuk figyelmed, hogy a fakultatív programok ára változhat, a megadott árak tájékoztató jellegűek:

  • Ushuaia – 3 órás hajózás a Beagle-csatornán: 1 000 argentin peso
  • Ushuaia – egésznapos hajózás a Beagle-csatornán: 2 000 argentin peso
  • Torres Del Paine – Pehoe-tó katamarán hajójegy: 60 USD
  • Futalefú –  fél napos rafting: 120 USD
  • Bariloche – Campanario kilátópont, felvonó: 200 argentin peso
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Buenos Aires – Budapest nemzetközi repülőjegy ára illetékkel: 305 000 Ft-tól
  •  a Buenos Aires – Ushuaia és a Bariloche – Buenos Aires belső repülőjegyek ára illetékkel:  600 USD-tól
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk árajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Argentínába és Chilébe
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy az utazáson való részvétel feltétele, hogy rendelkezz baleset- és poggyászbiztosítással
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK

  Dinamikus csomag: Az Utazás ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze.

   

  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 4 000 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 600 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 35 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (2 400 USD)
  • HELYSZÍNEN FIZETENDŐ KÖLTSÉG: 900 USD
   érkezéskor, készpénzben fizetendő
  • AZ UTAZÁS ÁRA ÖSSZESEN: 4 900 USD
 • Útlemondási feltételek

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás vagy átjelentkezés esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget. Másik útra átjelentkezni az utazás megkezdését megelőző 61. napig lehet.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25-16. napig a Részvételi díj 75%-a,
  • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  20-60 év

 • LÉTSZÁM

  14-16 fő

Hasznos információk

 • Szállások
  • kalandtúránk a civilizációtól távol eső helyekre vezet
  • szállásainkat az utazás programjához és a helyszínen adott lehetőségekhez igazítottuk, törekedve arra, hogy a legkényelmesebb éjszakai pihenést biztosítsunk utazóink számára
  • 13 éjszakát kényelmes hotelek és stílusos patagóniai vendégházak 2-3 ágyas szobáiban töltünk, melyekhez saját fürdőszoba tartozik
  • 5 éjszakát színvonalas, modern ifjúsági szállásokon töltünk, 2 ágyas szobákban, amikhez saját fürdőszoba tartozik
  • 1 éjszakát a Futaleafú farmon alszunk faházakban (1 x 2 fős + 1 x 4 fős szoba házanként), melyekhez saját konyha és fürdőszoba tartozik
  • a Torres Del Paine Nemzeti parkban egy színvonalas, modern menedékházakban töltünk 2 éjszakát, a 6 ágyas szobákban, itt emeletes ágyak vannak, a fürdő közös
  • egy éjszakát a Cueva Los Manos Estancián töltünk, 2 x 2 emeletes ágyas szobákban, a a fürdő közös
 • Étkezések, ivóvíz
  • az utazás ára minden nap tartalmazza a reggelit, amit szálláshelyünk étkezőjében szolgálnak fel nekünk
  • a program 11 piknik ebédet tartalmaz, amit túravezetőnk készít el expedíciós teherautónk konyhájában
  • a Torres Del Paine Nemzeti Parkban csomagolt ebédet biztosítunk a gyalogtúrákra (2 darab)
  • az ebéd gyorsan és egyszerűen elkészíthető salátákból, szendvicsekből és gyümölcsökből áll
  • az utazás a helyszínek adottságaihoz igazodva 7 vacsorát tartalmaz, melyet vendéglátóink készítenek el számunkra
  • miden szállásunkhoz, sőt, expedíciós teherautónkhoz is tartozik egy szabadtéri hússütő, amit a steak hazájában alaposan ki fogunk használni a közös sütögetéseink alkalmával
  • a víz mindenhol iható utazásunk alatt, ásványvizet nem kell vásárolnunk
 • KÖZLEKEDÉS
  • egy tágas, 32 fős expedíciós teherautóval valamint bérelt buszokkal, komppal és sétahajókkal
  • az overland utazásról bővebb információt az utazási stílusaink menüpont alatt találsz
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó
 • Gyalogtúrák nehézsége: künnyű és közepesen nehéz
  • könnyű és közepesen nehéz gyalogtúráinkat minden egészséges, sportos életet élő ember teljesíteni tudja.
  • fél- és egész napos kirándulásaink során jól karbantartott, könnyen járható ösvényeken haladunk, a túrák hossza nem haladja meg a 20 km-t, a bruttó szintemelkedés maximum 1 000 méter
  • túráink Tűzföldön és Patagóniában nem vezetnek jelentős tengerszint feletti magasságokba
 • Túrafelszerelés
  • az ajánlott felszerelések listáját jelentkezéskor elküldjük neked
  • ha segítségre van szükséged a felszerelések összeállításhoz, kérdezd túravezetőd, szívesen áll a rendelkezésedre
  • utazóink túrafelszerelésüket 10% kedvezménnyel vásárolhatják meg a Tengerszem túrabolt budapesti üzletében és a Mormota Webshop-ban
  • a kedvezményes vásárlásra jogosító online kupont az utazási szerződéssel küldjük el
 • LOCAL PAYMENT
  • utazásaink ára a Részvételi díj -ból + a Helyszínen fizetendő költség (Local Payment) -ből tevődik össze
  • a Helyszínen fizetendő költséget nem előre, hanem érkezéskor a túravezetődnek kell kifizetned készpénzben (USD)
  • a túravezető ebből fedezi az utazás árában szereplő, kizárólag a helyszínen fizethető programokat, nemzeti park belépőket és egyéb költségeket
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • HUF Számlaszám:
   MKB Bank HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám:
   MKB Bank HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
   SWIFT: MKKBHUHB
 • Jelentkezés az utazásra
  • Mielőtt jelentkeznél egy utazásra, kérjük olvasd el az Általános Szerződési feltételeket az oldal alján.
  • Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz az utazásra, ha az oldal tetején lévő „Jelentkezem!” gombra kattintasz és kitöltöd az online űrlapot.
  • Útitársad nevében is jelentkezhetsz. Ehhez nem kell mást tenned, mint megadni a nevét, az e-mail címét és a telefonszámát.
  • A jelentkezés sikeres elküldése után kapsz egy automatikus válasz e-mailt, benne egy regisztrációs számmal. Amennyiben nem kapod meg ezt az e-mailt, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@pachamama.hu címen.
  • Az utazás árának előlege jelentkezéskor fizetendő, banki átutalással. Felhívjuk figyelmed, hogy jelentkezésed az előleg bankszámlánkra való beérkezésekor hivatalos. A visszaigazolást és a számlát online küldjük el az jelentkezési lapon megadott e-mail címre.

   

  • Irodánk 60 nappal az indulás előtt, a jelentkezők számának függvényében véglegesíti az utazás indítását.
  • Amennyiben az utazást irodánk mondja le, a bankszámlánkra beérkezett előleget (USD) visszautaljuk a jelentkezőknek, USD-ban.
  • HUF számlára való előleg visszafizetés esetén a kedvezményezett bankjának USD árfolyam számításáért és a tranzakciós díjakért irodánk nem vállal anyagi felelősséget.

   

2015 | site by stromi.design