Patagónia, Tűzföld, Iguazú-vízesés – 5 csillagos kalandtúra – Argentína utazás

Indulás: 2020/03/15
Utazás hossza: 13 nap
Utazás stílusa: Kézműves kalandok
Létszám: 12-14
Ár:
3300
USD

Jelentkezem
Kérdésem van

Fedezd fel Argentína ámulatba ejtő természeti szépségeit egy 5 csillagos kalandtúrán!

Az utazásra Buenos Aires századelős épületei között és hatalmas parkjaiban sétálgatva, a belvárosi kávéházakban és tangóbárokban üldögélve hangolódhatsz rá. Tűzföldön és Patagóniában óriási gleccserek, türkiz színű tavak, bővizű folyók és persze a szélfútta, végtelen pampák várnak rád.

Utazásunk számos kihagyhatatlan, aktív programot tartalmaz. Kényelmes panoráma túrákat a Tűzföld Nemzeti Parkban és a híres-hírhedt Cerro Torre és Fizt Roy csoportban, hajókirándulásokat a Beagle-csatornán és  Földünk egyik leglátványosabb gleccseréhez a Perito Moreno-hoz.

Az utazás méltó levezetése a 2 napos kirándulás az Iguazú Nemzeti Parkban.

Neked való?

 

 • Utazási stílus: egyéni utazás
 • Komfort: ****
 • Szervíz: ****
 • Aktivitás: ***

Részletes program

 • 1. nap Argentína: Buenos Aires

  A reggeli órákban érkezünk Buenos Aires-be, ahol szinte egész évben kellemes nyári időjárás fogad minket. A belváros szívében lévő szállásunkról gyalog vagy városnéző busszal indulhatunk Latin-Amerika leghangulatosabb metropoliszának felfedezésére. Sétánkat kezdjük a Parlamentnél, ne hagyjuk ki a Casa Rosada kormányzati épületét és a luxus negyeddé alakított régi kikötőt sem. Városnézésünket San Telmo hangulatos, a város aranykorát idéző negyedében fejezzük be. A nyüzsgő főtér egyik éttermének teraszán vacsorázhatunk, ahol első argentin steak vacsoránk mellé természetesen argentin tangó jár. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 2. nap Buenos Aires

  Egész napunkat városnézéssel töltjük Buenos Airesben. Ellátogathatunk a világ egyik leghíresebb temetőjébe, ami mára szinte önálló kis várossá nőtte ki magát a La Recoleta negyedben. Az argentinok közül sokan egész életükben arra gyűjtenek, hogy sírhelyet vásárolhassanak magunknak a nemzet nagyjai, köztük Evita nyughelyének közelében. Kihagyhatatlan program Buenos Aires legrégebbi városrészének, a Boka negyednek felkeresése, amelynek nem csak a focicsapata, hanem az olasz dokkmunkások színes házai és a tangóbárjai is világhírűek. (ellátás: reggeli)

 • 3. nap Buenos Aires – Ushuaia

  Reggel egy belső repülőjárattal utazunk Ushuaia városába, a világ legdélebbi állandóan lakott településére. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd a belváros és a kikötő felfedezésére indulhatunk. (szállás: hotel, 3 éj, ellátás: reggeli)

 • 4. nap USHUAIA – TŰZFÖLD NEMZETI PARK TÚRA

  Túra táv: 3-5 km, szint: fel 50 m, le 50 m
  Túra időtartama: körülbelül 4 óra

  Egész napos kirándulásra indulhatunk a Tűzföld Nemzeti Park legszebb részére. Egy minibusszal utazunk a park chilei határ közelében elhelyezkedő részére. A Beagle-csatorna itt teljesen elkeskenyedik, a romantikus öblökkel, és pici szigetekkel tagolt területet északról a Navario hegyvonulata határolja. A Lapatia öbölből indulunk egy kényelmes sétára. Az ösvény a csatorna partján, bükk és örökzöld erdőkön keresztül, eldugott öblöket érintve halad a park déli részén lévő látogató központig. Miután megebédeltünk, végigjárhatjuk a látogató központ gazdag kiállítását. Ezután tovább sétálunk a szoros partján futó ösvényen. Lápos réteken, sziklás öblökön keresztül sétálhatunk el a park déli részére. Itt beszállunk a ránk várakozó buszba és vissza utazunk a városba. (ellátás: reggeli)

 • 5. nap Ushuaia – Beagle-csatorna hajókirándulás – Estancia Haberton

  A Beagle-csatornát és Tűzföld vizeit egész vagy fél napos fakultatív hajókirándulásokon fedezhetjük fel.  Az Ushuaia kikötőjéből induló három órás katamarán út során számos szigetet körbe hajózunk, megismerkedünk a helyi növény- és állatvilággal, találkozhatunk oroszlánfókákkal és pingvinekkel, majd megkerüljük a világítótornyot és visszatérünk a kikötőbe.
  Az egész napos kiránduláson vitorlásunkkal vesszük az irányt a Beagle-csatorna felé. Ushuaia városi nyüzsgését egy másfajta nyüzsgés váltja fel: mindenfelől az oroszlánfókák kaffogását és a pingvinek hangját hallani. Ezen az egész napos kiránduláson kiváló szakemberek ismertetnek meg minket a szigetek csodálatos madárvilágával. Találkozhatunk gőzhajórécékkel, halfarkasokkal, kormoránokkal és dolmányos albatroszokkal. Ellátogatunk a fókák szigetére, ahol két játékos és hangos oroszlánfókafaj is él, megnézzük a Les Eclaireurs világítótornyot, majd Chile és Argentína között hajókázva felkeressük Williams Portot és Port Almanzát. Ezután egyenesen a Martillo-sziget felé vesszük az irányt, ahol hatalmas Magellán pingvin kolónia él. Végül Tűzföld legrégebbi gazdaságánál, az 1800-as évek óta működő Estancia Habertonnál kötünk ki, ahol rövid sétát teszünk. Ezután busz visz vissza minket Ushaiába. Az estét újra Ushuaia egyedülálló hangulatú, éttermekkel, ajándékboltokkal teli turista központjában tölthetjük. (ellátás: reggeli)

 • 6. nap Los Glaciares Nemzeti Park – El Calafate – El Chalten

  Reggel újabb rövid repülőút vár ránk a Los Glaciares Nemzeti Park üdülőközpontjába, El Calafaté-ba. A repülőtérről egy minibusszal utazunk a Los Glaciares Nemzeti Park északi részére, El Chaltén-be. A szélfútta kisváros a világ legnehezebben megmászható sziklacsúcsainak meghódítására induló expedíciók bázisa. A legendás Fitz Roy és a Cerro Torre hegycsoportokat látványos túraösvényeken is körbe járhatjuk, ezért Argentína legfiatalabb települése mára népszerű turistaközponttá vált.
  Az Argentino és Viedma tavakat megkerülve haladunk északi irányba, azon a tájon, ahol az első európaiak Argentína belső területeinek felfedezésére indultak az 1900-as évek elején. Út közben megpihenünk Patagónia leghíresebb haciendáján, ahol Butch Cassidy és a Sundance kölyök is eltöltött egy rövid időt amikor Texas-ból elmenekülve új otthon kerestek maguknak a végtelen pampákon. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 7. nap El Chalten – Cerro Torre/ Fitz Roy kilátópont túra – hajózás az Upsala gleccseren

  Túra táv: 6-10 km, szint: fel 200 m, le 200 m
  Túra időtartama: 5-6 óra

  Egy csodálatos túranap! Fél napos kirándulásokra indulhatunk a Cerro Torre vagy/és a Fizt Roy kilátópontokhoz, ahonnan  a hegycsoportok és a dél-patagóniai jégmezőről leomló hatalmas gleccserek panorámájában gyönyörködhetünk. Szállásunkról gyalog indulhatunk el a lenga erdőkön keresztül vezető, jól karbantartott és pontosan jelzett túraösvényeken, ízlés szerint egy térkép segítségével vagy helyi túravezetővel.
  Vagy hajókirándulásra indulhatunk a Viedma tavon, a térség legnagyobb gleccseréhez az Upsala gleccserhez. (ellátás: reggeli)

 • 8. nap El Chaltén – El Calafate

  Reggel vissza utazunk a Los Glaciares Nemzeti Park üdülőközpontjába. A nap további részét El Calafate nyüzsgő belvárosban tölthetjük. A híres calafate gyümölcsből készült fagylaltot mindenképp meg kell kóstolnunk az egyik cukrászdában. A város határában fekvő Lago Argentino tóparti sétányain flamingókat és vadludakat fotózhatunk. Este nem szabad kihagyni a város argentin steak All You Can Eat (amennyi beléd fér) éttermét sem. (szállás: hotel, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 9. nap Los Glaciares Nemzeti Park – Perito Moreno gleccser – hajókirándulás és túra

  Túra táv: 3 km
  Túra időtartama: 2 óra

  Egész napos kirándulásra indulunk Patagónia leglátványosabb gleccseréhez, a Perito Moreno-hoz. A Perito Moreno gleccser egyike annak a három patagóniai gleccsernek, amely nem húzódik vissza, kiterjedése mintegy 30 centiméterrel nő naponta. Átlagosan négy évente egyszer egészen az Argentino tóba nyúló Rico-félszigetig nyomul előre és természetes gátként ketté osztja az L-alakú tavat.
  Bérelt kisbusszal utazunk a Los Glaciares Nemzeti Parkba. A Rico-félszigeten sétahajóra szállunk és a Perito Moreno gleccser 60 m magas jégfalának közelébe hajózunk.  A gleccser a Patagóniai Kontinentális Jégmezőből induló 47 óriási jégfolyam egyike. Szélessége 4 km, a hossza kb. 250 km. A hajókirándulás után a látogatóközpontba utazunk, ahol a kiépített sétautakon barangolva egészen közelről is megcsodálhatjuk a gleccser hatalmas jégfalát. A délutáni órákra az erős napsugárázás hatására menetrendszerűen gigantikus jégtömbök szakadnak le óriási robajjal a gleccser előtti tóba, a látványos természeti jelenséget a sétányról figyelhetünk meg. Az esti órákban ékezünk vissza El Calafete kisvárosába. (ellátás: reggeli)

 • 10. nap Ushuaia – Buenos Aires – Iguazú-vízesés

  Reggel Buenos Aires-be, majd Puerto Iguazú-ba repülünk.
  Puerto Iguazúban elfoglaljuk a szállásunkat, a délutánt pedig pihenéssel töltjük a dzsungel ölelésében fekvő üdülőnk trópusi kertjében. (szállás: lodge, 2 éj, ellátás: reggeli)

 • 11. nap IGUAZÚ-VÍZESÉS – ARGNETIN OLDAL

  Túra táv: 6 km, szint fel és le: 100 m
  Túra menetidő: 4-5 óra

  Egész napunkat az Iguazú Nemzeti Park területén töltjük. Az Iguazú a világ ötödik legnagyobb és egyik leglátványosabb  vízesésrendszere. Mintegy 275 szigettel és sziklakiszögelléssel elválasztott zuhatag ömlik le a Paraná-fennsík 4 kilométer hosszú pereméről.
  A parkban jól kiépített  ösvényeken vágunk át a buja trópusi erdőn és pallókon sétálunk a vízesések között, hogy közelről is megcsodálhassuk a bámulatba ejtő természeti jelenséget.
  Kirándulásunk végén egy óriási motoros gumicsónakkal közelíthetjük meg a vízesést. A 2 órás program kihagyhatatlan élmény, garantált, hogy senki nem marad szárazon. (ellátás: reggeli)

 • 12. nap IGUAZÚ-VÍZESÉS – BRAZIL OLDAL – HELIKOPTERES REPÜLÉS – Buenos Aires

  Túra táv: 1.5 km, szint fel és le: 200 m
  Túra menetidő: kb. 2 óra

  Délelőtt a vízesés brazil oldalát látogatjuk meg, ahol a leglátványosabb zuhogók találhatóak, ráadásul az 1500 m hosszú sétány kilátópontjairól az Iguazú-vízesés teljes hosszán végig lehet tekinteni. Sétánkat a legfélelmetesebb zuhatagnál fejezzük be, amely egy függőleges sziklafal előtt szakad egyenesen az Ördögtorokba. A patkó alakú Unión 82 méter magas és 150 méter széles. Vize olyan erővel zúdul a szakadékba, hogy 30 méter magas vízpermet felhőt lövell a magasba.
  Kirándulásunk után egy helikopterből, a magasból is megcsodálhatjuk a vízesést. Ezután visszatérünk Puerto Igazú-ba, majd Buenos Aires-be repülünk. (szállás: hotel, ellátás: reggeli)

 • 13. nap BUENOS AIRES – hazautazás

  Napunk első felét Buenos Aires-ben töltjük. A délutáni órákban kezdjük meg Európa felé tartó utazásunkat. (ellátás: reggeli)

Csapat

 • Tátrai Bernadett TÚRAVEZETŐ

  „Azt szoktam mondani, hogy nekem van a legszebb életem. Az a munkám, hogy a Föld legcsodálatosabb tájaira kalauzoljalak el benneteket, a kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtott utazókat. Hosszú évek óta járom a világot emberekkel, a Pachamama Expedíciók ezekből az élményekből és tapasztalatokból születtek.
  És mit szoktam még mondani? Jó lesz! Gyertek, megmutatom, hogy mit érdemes itt látni, csinálni, megérinteni, megszagolni és megízlelni…és közben mesélek.”

Jelentkezési információk

 • Az utazás ára tartalmazza
  • 9 éjszaka szállást 3 *-os hotelekben, 2 ágyas szobákban, reggelivel
  • 3 éjszaka szállást egy 3 *-os lodge-ban Puerto Iguazú-ban, 2 ágyas szobákban, reggelivel
  • az egy napos kirándulást a Perito Moreno gleccserhez, nemzeti park belépővel és hajózással, helyi idegenvezetővel
  • az egy napos Tűzföld Nemzeti Park kirándulást helyi túravezetővel és a park belépőt
  • a két napos kirándulást helyi idegenvezetővel az Iguazú Nemzeti Parkban
  • az El Calafate – El Chalten – El Calafate buszos utazás árát
  • a helyi idegenvezetők munkadíját
  • a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást
 • Az utazás ára nem tartalmazza
  • a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát
  • a reptéri transzferek árát Argentínában
  • a Buenos Aires – Ushuaia, az Ushuaia – El  Calafate, az El  Calafate – Buenos Aires, Buenos Aires – Puerto Iguazú repülőjegyek és illetékek árát
  • a fakultatív programok árát
  • a programban nem szereplő étkezéseket, italokat
  • a baleset- és poggyászbiztosítást
  • az útlemondási biztosítást
  • a borravalókat: 50 USD/ részvevő
 • Fakultatív programok
  • Felhívjuk figyelmed, hogy a fakultatív programok ára változhat, a megadott árak tájékoztató jellegűek:
  • Buenos Aires – városnéző busz: 500 argentin peso
  • Buenos Aires – városnézés helyi idegenvezetővel: 100 argentin peso-tól/ nap
  • Ushuaia – 3 órás hajózás a Beagle-csatornán: 1 000 argentin peso
  • Ushuaia – egész napos hajózás a Beagle-csatornán a Harbeton Estancia-hoz: 2 000 argentin peso
  • El Chalten – túravezető: 100 USD/ nap
  • El Chalten – hajózás az Upsala gleccserhez: 80 USD
  • Iguazú-vízesés – helikopteres repülés: 150 USD-tól
  • Iguazú-vízesés – motorcsónakos kirándulás: 40 USD
 • REPÜLŐJEGYEK, ILLETÉKEK
  • a Budapest – Buenos Aires – Budapest repülőjegy ára illetékkel: 360 000 Ft-tól
  • a Buenos Aires – Ushuaia, az Ushuaia – El  Calafate, az El  Calafate – Buenos Aires, Buenos Aires – Puerto Iguazú repülőjegyek ára: 1 200 USD-tól
  • repülőtéri illeték: 4 x 10 USD
  • a repülőjegy ára a megvásárlás idejétől függ
  • menetrend információkért és repülőjegy értékesítő partnerünk árajánlatért fordulj irodánk munkatársához
 • BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM
  • magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Argentínába
  • turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országokban
  • útlevelednek a hazaérkezéstől számítva még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie
 • BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS
  • az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb baleset- és poggyászbiztosítás ajánlatáért fordulj irodánk munkatársához
 • FIZETÉSI FELTÉTELEK
  • RÉSZVÉTELI DÍJ: 3 300 USD
  • Előleg: a jelentkezéskor fizetendő, a Részvételi díj 40 %-a (1 320 USD)
  • Hátralék: az utazás megkezdése előtt 60 nappal fizetendő, a Részvételi díj 60% -a (1 980 USD)
 • ÚTLEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Az utazás megkezdéséhez képest 60 napon túli útlemondás esetén irodánk minden esetben levon 20 USD kezelési költséget.

  A 60 napon belüli útlemondás esetén az alábbi költségek kerülnek levonásra:

  • 60-36. napok között a Részvételi díj 10%-a,
  • 35-26. napok között a Részvételi díj 50%-a,
  • 25 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén a Részvételi díj 100%-a.
 • AJÁNLOTT ÉLETKOR

  16-65 év

Hasznos információk

 • Valuta, költőpénz
  • Argentínában pedig az argentin peso (ARS) van forgalomban
  • elsősorban amerikai dollár kivitelét javasoljuk, amit a városokban válthatunk be a helyi fizetőeszközre
  • néhány helyen bankautomatát is találunk
  • a pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, szignó és sérülés mentes  USD bakjegyeket fogadnak el
  • Argentína közepes árfekvésű ország
  • ajánlott költőpénz: 300 USD + a fakultatív programok árai
 • SZERVEZÉS
  • az utazás megszervezése helyi partner iroda bevonásával zajlik
  • az utazás ideje alatt – a részletes programleírás szerint –  angol nyelven is beszélő helyi túravezetők állnak a rendelkezésedre
 • INDULÁS ÉS ÉRKEZÉS
  • felhívjuk figyelmedet, hogy a program az utazás helyszínén (adott országban) kezdődik és ér véget, a részletes programban a nemzetközi repülés ideje nem szerepel
 • Szállások, ellátás
  • 9 éjszaka szállást 3 *-os hotelekben, 2 ágyas szobákban, reggelivel
  • 3 éjszaka szállást egy 3 *-os lodge-ban Puerto Iguazú-ban, 2 ágyas szobákban, reggelivel
 • OLTÁSOK, GYÓGYSZEREK
  • kötelező oltás nincs
  • ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz
  • ajánlott gyógyszerek: fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó
 • Jelentkezés
  • Kérj egyedi ajánlatot!
 • Bankszámlaszámok

  Pachamama Adventures Ltd.

  • Számlavezető bank neve: MKB Bank
   Bank címe: WestEnd City Center. 1062 Budapest, Váci út 1-3.
  • HUF Számlaszám: HU22 1030 0002 1065 3749 4902 0017
  • USD Számlaszám: HU79 1030  0002 1065 3749 4012 0017
  • SWIFT: MKKBHUHB
2015 | site by stromi.design